JUMALAITA

tõstku käsi, kes blogiintriigi tahab? *paksuke tõstab vaikselt käe*

20. aprill 2019

Kes vähegi blogimaailma teab, siis teab ka seda, et ühel hetkel imbus sinna tegelane nimega Paksuke. Anonüümne tädi, väitis, et hakkab oma kaalulangetusteekonda kajastama. Kaks posti tegi sellest, siis hakkas niisama suva poste tegema ja kõikidele küsijatele nähvas, et mida tal sellest kaalulangusest kirjutada on, ta AMMU alla võtnud, eksole.

Okei, see selleks, vaba maa, kirjutada võib millest iganes. Mis mind megalt häirib on see, et ta on võtnud enda pühaks kohustuseks olla see vend, kes Mallukale alati vastandub. Iga jumala teema mis on, on “paksuke” kott peas, anonüümsuse maski taga, tuld üles puhumas. Ma olen temaga üritanud normaalselt rääkida, aga vestlused temaga on, nagu jookseks peaga vastu seina, ausalt ?

Näiteks ükskord vastasin siin blogis mingile nimeteemalisele küssile ja ütlesin, et ma ei tahaks endale sellist bloginime nagu paksuke, sest see on minu meelest negatiivse alatooniga. MINU MEELEST. Ma ei öelnud, et see peaks kõigile olema ja kui inimene veel mingit kaalublogi peab, siis ju see on norm nimi ta meelest ja asi ants (aga ta ei pea, see selleks). Peale seda suutis ta minuga pidada maha pika vestluse teemal, et ma mõnitan teda paksuks ja üldse, kas nimi Mallukas on ka minu meelest solvav v? Ma lugesin ta juttu ja sain neli rabandust, sest mul oli tunne, et ma jooksen peaga seina. Seletad. Inimene ajab oma joru edasi. Seletad uuesti. Inimene ikka räägib aiaaugust. Lõpuks andsin, alla. Kaua sa seinaga vaidled, las jääda.

Siis mingi hetk tekkis blogijate grupis see teema, et kas blogijast on ebaeetiline öelda, et kui firma teeb koostööd X blogiga, et on õigus sellest koostööst loobuda. Ometi hakkas “paksuke” seal miskipärast hoopis rääkima sellest, et järelikult ma valetan oma reklaampostitustes? Tere aed ja aiaauk.

See joru jätkus veel ala 20 kommentaari, kus teised inimesed üritasid talle ka mu pointi selgeks teha, aga see oli sama mõttekas, kui siilile kabet õpetada. Või tegelikult on mul päris siiralt usk, et enne saaks siil kabega hakkama…

Täna hakkab prõua paksuke jälle saagi käima tõmbama. Nimelt kirjutas ta mulle dramaatilise kirja, aga ma pean natukene teile enne tagamaid seletama, kui kirja näitan, sest muidu te ei saaks essugi aru. Ühesõnaga selle eelmise fbi kempluse ajal suutis üks mu sõbranna googeldada ennast kuskile punkti, et ta arvas, et Paksuke on üks teine blogija Heli. No ja et aru saada, kas on või mitte, lõpetasin ma eelmise kempluse ühe Heli videoga, mis ma juutuubist leidsin. See oli üsna ammu, nädal tagasi. Rohkem pole sellest teemat olnd, aga ma sain juba ise ka aru, et ta see heli pole. Aga tänase kirja juurde siis.

Vahepeal kirjutasin siis Helile ka, et uurida välja, mis massiivse sõimu osaliseks ta tänu minule sai. Heli vastus, et ei, tal pole üldse probleemi, ta ei tea millest ma räägin ja ainus, kes tema poole selle video teemaga pöördunud oli, oli Paksuke ise ? Nagu reaalselt inimene läks all out, et intriigi kaevata, aga krt, unustas ära, et ma võin Heli käest ka küsida. Ups.

Super närvi ajab tegelt, kui mingi anonüümne tegelane on nii äksi täis blogimaailmas. Kaevab ja kaevab seda intriigi, endal mugav anonüümsusekott peas. Ma saaksin ta tänasest pöördumisest aru, kui päriselt olekski mingi jama ja tänu minule see vaene Heli kuidagi puid alla saaks, aga ei, Paksuke sai ENDA blogisse mingi kommentaari, mida ta üles ei lasknud. Siis läks Helile kurtma, et issand vaata, Malluka pärast sind mõnitatakse ja siis kirjutas mulle, et ma selle inimlikult lahendaks. Aga… kuidas?

Lähen ise paksukese blogisse kommentaare modereerima või?

Issand, anna mulle kannatust!

Ma tegelt saan aru, et ILMSELT ta tahabki, et ma temast kirjutaksin? Miks ta muidu surgib mind kogu aeg. Kahjuks ma pole enne vedu võtnud ja inimene proovib muudkui uuesti ja uuesti. Okei, näed, palun, armas paksuke. Ma kirjutasin sinust. Kas saad nüüd paar päeva rahulikult hingata? ?

Järjekordne näide imeliselt blogimaailmast, muuseas, seesama kott-peas-paksuke oli see, kes hakkas eestvedama “eetilise blogija” värki. Kandideerin ta siinkohal blogiauhindadel aasta intriigikaevuriks. Auhind on minu poolt. Selleks on labidas.

via GIPHY

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Nojohhaidii 22. aprill 2019 at 05:55

    See on nii ajuvaba teema, torm teetassis.

    Ei õigusta kedagi, Paksukese blogi ei loe aga kuna sa ise oled ka üsna kiuslik ja “minajamaailm” inimene siis ongi erinevad konfliktid kerged tekkima. Mida küla koerale, seda koer külale.
    Täiskasvanud inimesed aga viitsivad tegeleda sellise juraga. Kui näed, et noritakse tüli vms siis tasuks eirata, mitte kaasa minna. Paar parajaid olete 🙂

    • Avatar
      Vasta M. 23. aprill 2019 at 08:36

      +1

  • Avatar
    Vasta LepaTriin 21. aprill 2019 at 15:08

    Väga haige olukord, tunnen Sulle kaasa, et selliste peale oma aega raiskama pead aga ma ei saa üle ega ümber kuidas ma sinu kirjutamise viisi armastan Naera herneks ???

  • Avatar
    Vasta meow 21. aprill 2019 at 13:47

    Kas see on seesama, kes perekooli tegi teema, et igaõhtune veinijooja paks hakkab kaalu kaotama? 😀

  • Avatar
    Vasta K. 21. aprill 2019 at 12:19

    Mulle tundub, et see “Heli” on veits psühhopaat. *ootaks ära aasta perearst Karmen Jollari kommentaari*
    Hakkab vaikselt tunduma, et see “Heli” on seesama psühhopaat, kes vahepeal blogijaid ahistas. Britti ja ka sind? Kuskilt ravile tagasi tulnud ja teise mina endale omastanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2019 at 14:26

      Ta pole Heli, aga ei ole sama, ta Britti mega sõps 😀 See psühh oli Liina

  • Avatar
    Vasta Jj 21. aprill 2019 at 10:15

    Läksin nüüd huvi pärast seda blogi vaatama ja.. kohe nõutakse mingit parooli.? ju siis jääb lugemata?‍♀️ Tahtis endale reklaami ja paneb blogi parooli alla..mõistlik?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2019 at 10:18

      no siis ju hea ohkida, et issand, ma pole iial reklaami tahtnud 😀

    • Avatar
      Vasta Erna 21. aprill 2019 at 12:04

      Mis ta siis pidi tegema, kui Mallu ründama hakkas. Enne Mallu postitust oli paksukese blogi täiesti avalik (OK mõni lugu parooliga).

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 21. aprill 2019 at 14:26

        Ma jah megalt ründan lambist 😀

    • Avatar
      Vasta TT 23. aprill 2019 at 13:05

      Google’i vahemälus on kogu blogi ilusti loetav, vaatamata paroolile. (Otsi lihtsalt cached pages või paksuke.ee otsingutulemuse alt “Puhverdatud”.)

  • Avatar
    Vasta kkk 21. aprill 2019 at 06:54

    Milleks sa üldse diskuteerima pead temaga ? Iga kontakt on näidanud, et ta ajab ikka oma teemat ja tal on juba enne vestlust “vastus käes”. Ma seletaks korra, kaks korda oma arvamust ja siis juba ignoreeriks sinusse mittepuutuvat. Ise pole üldse kummagi blogi lugeja, aga teema puudutas, kuna endal ka (isegi mitte lähedases) tutvusringkonnas inimene, kes tirib just minuga tühjast mingit intriigi. Kui temaga rohkem kui 3-lauselisse vestlusesse laskuda olen ma lõpuks selles ka süüdi, et väljas vihma sajab. Ju olen millegagi talle ette jäänud siis, aga ole inimene – räägi oma mure ära, mitte ära tülitse iseendaga mu messengeris. Obsessed much..

  • Avatar
    Vasta marta 21. aprill 2019 at 05:42

    Ma algul mõtlesin, et sa teed talle liiga ja siis lugesin mõnda tema postitust turunduse teemal. Ma annaks ka labida auhinnaks.
    Ma ei ole kindel, kas ta töötab turundusagentuuris? Kõlab nagu selline jutt: kõik on halb, mida teised teevad ja tema on geenius. Palkad selle geeniuse ja voilaa.. ta teeb samasuguseid asju, mida kõik need ennem, ainult et.. noh nemad on geeniused.

    Nt kuidas ta ennast promob, on sama viis, mida mõned teised kasutavad: vastandu Mallukaga. Kus see geniaalsus on?

    • Avatar
      Vasta Vaike 21. aprill 2019 at 11:49

      Aga nii on ju kõige mugavam elada. KÕIK teised on halvad ja süüdi minu ebaedus / ma teen kõike paremini (mis see parem on, ei puutu asjasse, lihtsalt on), aga keegi ei märka, hooli, hinda jne. Lihtne. Selliseid on ju palju tegelt. Küll on valitsus süüdi, siis ülemus ja kõige enam meeldib mulle, kui süüdi on ühiskond. See on lihtsalt nii nunnu. 😀

  • Avatar
    Vasta K. 21. aprill 2019 at 02:38

    Lugesin ja lugesin ja lõpuks ei saanud mitte midagi aru. On ikka probleemid.. Olen alati su otsekohesust hinnanud, aga viimasel ajal hakkavad natuke tüütavaks muutuma need draamat täis blogi- ja fb-postitused. Kes mida kuskil ütles, kes mille peale pisara poetas… inimesed on erinevad. Easy as that.

    Mulle väga meeldivad ausad ja igapäevaelu puudutavad postitused, nendes sul minu meelest Eesti blogimaasikul konkurenti pole. Aga kui jõuan postituseni, mis vähemal või rohkemal määral kedagi kirjeldab, kritiseerib või niisama mõttetut kriitikat jagab, tekib soov lihtsalt see aken kinni klikkida ja mitte nii pea avada, kui seda muidu teeks.

    Laias laastus on sul ilmselt suva, nagu seda siin ikka aegajalt rõhutad aga kui parasjagu tabasin
    sind ühelt mitte-nii-pohui-hetkelt, siis siin on täiesti aus ja siiras kriitika ühelt kauaaegselt lugejalt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2019 at 08:12

      Täitsa mõistan, et ilmselt enamustel suva, aga no pidin lihtsalt miskit ütlema, ei viitsi taga enam kembelda. Ja oli vist kasu ka, ilusti igalt poolt blokitud ja värki, feeedom ? mul rohkem paksukesi õnneks ka pole

    • Avatar
      Vasta Totoro 4. august 2020 at 20:16

      Mul on siiralt hea meel, et Mallukas on selle teema ikkagi viitsinud siia postitada, sest see paksuke on ennast vegan kommuuni sisse söönud ja korraldab sama skeemi järgi draamat. Väga hea on taustaga tutvuda ja teada, et ongi vaimuhaigega tegu…

  • Avatar
    Vasta H. 20. aprill 2019 at 22:39

    Oligi aeg, et keegi ta teemaks võtaks 😀 Mulle päris algul, s.t eelmisel suvel/sügisel, Paksukese blogi väga meeldis – kirjutas hästi ja mõnusa huumoriga ja põhimõtteliselt iga päev, nii et mõjus siira ja spontaansena. Aga ajaga hakkas tunduma järjest kahtlasem, on jätnud ka just intrigandi mulje. Siin ei ole mainitud, et ta muuhulgas reklaamis oma blogi perekoolis ja sealt ilmselt sai ka posu jälgijaid. Igatahes suurelt välja kuulutatud kaalukaotusest ta tõesti väga kirjutada ei jõudnudki – sellega oli mingi plaan vahepeal, et räägib tagantjärgi, sest siis on teda hetkevälimuse järgi raskem tuttavatel ära tunda. Ja mingi aeg otsustas, et kaalust jm isiklikust kirjutab ainult parooli all. Hull skeemitamine, ühesõnaga 😀 Natuke tobe tundub üldse, kui niikuinii anonüümselt blogija peab vajalikuks veel mingid postitused parooli alla panna – kusjuures tal on vist enamus olnud enne avalikud ja seal midagi erilist küll polnud.
    Üldiselt paistab, et igal juhul tahtis ta saada kiirelt suure jälgijaskonna. Et konverteerida see millekski, mis talle kasulik. Ma ei tea, kas ilusate toidupiltide juurde hashtagitud ettevõtete promo on täitnud piisavalt eesmärki, või oli olulisem imbuda kuhugi siseringi. Kuidas ta üldse mingi blogijategrupi adminniks sai, algaja ja anonüümsena?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. aprill 2019 at 08:16

      Küsis ja sai, see adminn ise ei ole enam väga tegev ja paksuke kohe pakkus end. See vama adminm vist isegi eiteadnud et ta uus ja anonüümne? aga nüüd tal uus blogijate grupp, aga obv mind sinna kutsutud pole.

  • Avatar
    Vasta murulane 20. aprill 2019 at 21:48

    Tohhohh, justkui Kuuuurija veebruarikuine lugu naisest, kes muudkui jörrab ja järab ja kiusab! LÕPUKS SELGUS, ET NAINE HULLUMAJAS!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 22:26

      Noh, ma ei tea, kas hullumajas elab mõni Karina nimeline, kes töötab turunduse valdkonnas 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 20. aprill 2019 at 21:10

    Kellel on probleem? Ilmselgelt mitte sinul – no siis ei pea sina kohe mitte seda lahendama 🙂 puhas Gordoni perekooli A ja O

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 20. aprill 2019 at 20:05

    Miiiiiiiks sa talle reklaami teed ? Ega see teda ju ei pidurda, saab hoogu juurde.
    Sa peaks 1 kuu töötama kuskil sotsiaalmajas vaimsete probleemidega isikute juhendajana ja peale seda loodetavasti sellistele blogis oma naba näppijatele üldse ei reageeri – muutud immuunseks või vastupanuvõime kasvab nagu sportlastel kes kõrgmäestikus oma võimekust parandamas käivad.
    NB! sinna x blogisse asja uurima ei läinud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 20:20

      Seal polegi midagi uurida ?

  • Avatar
    Vasta A 20. aprill 2019 at 17:39

    Mingiaeg korra võtsin selle blogi lahti sest kõik olid nagu et omg jaa nii hea blogi cant breath…. No mida v… Suht mõtetu blogi ja veel mõtetum insta, tahab blogis raha teenida aga ei julge oma nime alt teha muidu saab puid alla ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 17:42

      Ma raha tegemisest ei tea midagi, aga minu meelest see sisu ka nüüd nii omg-kui-hea pole, minu jaoks oli mingi eriline madaluse piir väikse lapse alastipilti jagada, max nõme. Pole ta blogi ammu avanud ka, instas on ilusad toidupildid vähemalt 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 20. aprill 2019 at 17:37

    Auhind on minu poolt. Selleks on labidas. ??????

  • Avatar
    Vasta L 20. aprill 2019 at 17:19

    Vaevalt “paksuke” sai paari kuuga 15kg maha, kui varasemates postitustes kirjas, kuidas 155kg (165cm pikana) kaalus ja on söögisõltlane, lisaks mainib ise ära, kuidas umbes 5-6kg on max tütre sünnist maha saanud (laps üle 8a)..et jah..??
    Tahaks väga teada, kes selle ’imelise” blogi taga küll on..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 17:22

      Me vist räägime erinevatest blogijatest? See paksuke, kellest ma räägin, tal on kassid, mitte lapsed minu meelest 😀

      https://paksuke.ee

  • Avatar
    Vasta Birgit 20. aprill 2019 at 17:10

    Ma üldse ei julge miskit kosta enam kusagi, muidu homme ilmuvad minu kommentaaridest sinu blogis täiesti uues artiklid näiteks ühes teises blogis. Minu arvates see imelik, et loed ühe inimese blogi, kes väidetavalt sulle üldse ei istu ja siis võtad tema lugejate kommentaare ja vorbid sellest mingi ajuka klikimagnet peakirjaga postituse. Aga näe juhtub sedagi. Huvitav maailm, see blogimaailm.

    Varem on mulle Paksukese blogi ikka meeldinud, just huvitava kirjastiili pärast aga kui ilmnevad sellised seigad, siis tekib kuidagi imelik sitamaitse asjale juurde. Eks inimesed loevad ikka seda, mis neid kõnetab ja ma arvasin, et tegu mingi tšilli tädiga aga kui seda kirjavahetust lugesin, siis ikka vist enam nii väga ei samastu inimesega, parem kui vist poleks lugenud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 17:16

      issand, su esimese lõigu peale ütlen ma vaid seda, et kas ma midagi maha maganud? Mul pole isegi õrna aimu, millest sa räägid 😀

      teise lõigu peale – mulle tundus ta alguses tsill, kuni selle hetkeni, kui ta kirjutas blogis, et kuulis mu saates, kuidas ma autokooliks õppida ei viitsi ja nüüd ta kardab nõmmel liigelda, kui ma load sain 😀 mis siis et ever pole midagi sellist öelnud – selle üle käias ka nii kaua ja kirglikult, et lõpuks tekkis päris hea arusaam, mis tüüpi inimesega tegu.

      • Avatar
        Vasta Birgit 20. aprill 2019 at 19:07

        Eks sa kae kah perra, siis tead teine kord, mida teha kui kohe üldse enam ei tea, millest kirjutada 😀

        https://estonianwithabackpack.com/2019/04/18/milline-on-oige-ja-vale-heategevus/
        (ma ei tea kas linki on mõtet üles lasta muidugi, siis ei jõua seda seakisa vist ära kuulata)

        No näed see paksukese artikkel jälle mul kahe silma vahele jäänud. Ega elamine ongi ohtlik ja lõpeb enamasti surmaga, mis seals ikka nii väga karta 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 19:20

          ahsoo, noh, jõudu mõlemale prouale 😀

          • Avatar
            Mari 21. aprill 2019 at 07:52

            Palun vabandust, aga mis selles postituses on irvitamistväärt või intriigekisuvat, et see siia alla ära linkida? Väga nõme!

          • Avatar
            Johanna 22. aprill 2019 at 21:23

            Võib-olla see, et seljakotieestlane oli oma postitusse pannud siinsest blogist kommentaari…
            https://mallukas.com/2019/04/16/polend-kirik-ja-purunenud-sudamed/#comments
            Väga nõme tõesti.

  • Avatar
    Vasta Keegi 20. aprill 2019 at 16:58

    Sinuga intriigitsemine, sinu mustamine enda blogis, sinu vastandumine (aga samas ka sinu ahvimine) on alustavate blogijate seas üldse minu meelest üks väga lihtne viis kiiresti feimi saada 😀 Paksuke oli minu meelest enne seda suht mittekeegi, kuni ta sind maha hakkas tegema.

    A minu meelest on ka see naeruväärne, et ta kirjutas kaalulangetusest mingi kaks posti, siis teatas suht kiiresti kuskil kommentaaris, et ah, tal juba 15 kilo maas ja pole enam kirjutada miskit.. ja siis hakkas postitama pilte pastast ja saiakestest. Et no vaevalt, et see paksuke niisama tal hüüdnimi on – vast ikka siiani põhjusega 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. aprill 2019 at 17:00

      Ma enam ei julge pakkuda, kes ta on, aga ta kuskil ütles oma eesnime ja siis sõbranna leidis fbist ühe säärase nimega, kes tema logo moodi välja nägi. See naine küll paks ei olnud, niiet jah. Aga vb jälle sitt detektiivitöö 😀 Pealegist pooltele naistele meeldib halada, et ta paks on 😀