Uncategorized

inin ja virin

24. aprill 2019

Ma olen eilsest saadik tundnud, et ma olen kohutavalt väsinud. Nii vaimselt, kogu selle raamat-saade-pildistamine-remont-lapsed-elu möllus olles, aga füüsiliselt ka. Ükspõev lamasin diivani ees maas ja vaatasin öökides TLC pealt mingit saadet, kus üks naisarst suuri punne ja tsüste maha saeb. Nii räme oli, aga ma ei suutnud konkreetselt ennast liigutada ja nõnda oli ainus pääsetee sellest saatest see, et ma panin silmad kinni. Abiks ikka.

Mul on nii, et kui väsimus on keha rüüstamas, siis tuleb irin ka kergemini peale. Kuidagi ei suuda enam olla siis oma tavapärane “ah poh”, vaid asjad ajavad mind napilt nii kurjaks, et ei jää muud üle, kui vihast sisiseda. Miks ma sisisen? Kas te ise olete ka aru saanud, kui palju ebaloogilisi asutusi siin Maarjamaal asub?

Näiteks konkreetselt viimased 3 kuud on Ragnsells prügivedu aeg-ajalt otsustanud, et sitta neil meie prügist, las see jääb vedelema. Meie veame kenasti prügikasti aia taha neljapäeva õhtal, nagu ka eelmine neljapäev, eksole ja… see on SIIANI seal. Nüüd juba megalt täis topitud ja kaks suurt prügikotti kõrval, mida varesed lahti kisuvad, sest prügi nagu tekib ja kui me seda asotsiaali kombel just põletama ei hakka, siis võiks lihtsalt see Ragnsellsist niigi palju kenad olla, et meile osutada teenust, mille eest me maksame. Iga jumala kord nad vannuvad, et ei iial enam, aga noh. Nad vandusid eile ka, et täna prügi ära viiakse, seega ei maksa neid eriti uskuda. Ükskord saadeti meie küsimusele, et miks meie prügi kaasa võtta ei kõlvanud, vastuseks pilt, et aga näete, teil polnud prügikast värava taha toodud.

Tõsi ta oli. Pildil oli kenasti näha, et värava taga polnud prügikasti. Ilmselt selle pärast, et naabritel on teine prügiveo päev, või nii, sest pildil oli meie naabrite maja. Tookord olime ka vist nädal aega nii, et lehkav prügikast värava taga, max ilus ja tore nii elada.

Not.

Kui ma juba vinguviiuli välja tõin ja kastistki võtsin, siis vääksutame aga mõnuga edasi.

IHerb. Kurat! Tellisin sealt teie soovituse peale mingit Lysine tablette. Ja kui juba tellima hakkasin, siis võtsin muud kraami ka. Lastele neid vannitablette, mis vee värviliseks teeb ja… Issand, ma kohe lähen vaatan oma tellimust, ma tegelt ei mäleta, mis seal oli ?

Okei, täitsa pekkis, ma olin selle tellimuse ka ilmselgelt mingi keset ööd, väsimuseinsuldis teinud, sest vaatan praegu, et konkreetselt suht lambijura tellisin pea 150€ eest. Aint neid kuivatipalle tahtsin ma ammu tellida, aga ülejäänu püüdis mind kuidagi ise sealt lõksu. Nimelt on seal selline koht, kus sa näed, et mis on teiste ostjate seas populaarne ja nii ma sealt kõike krabasingi. Muuseas, see on mul ka üks selline kurnatuse ja väsimuse märk – hakkan netipoodidest endale “hädavajalikku” shoppama. Jumala mõttetu, miks ma seda teen? Ise aina räägin, et tahaks vähem asu, aga aina tellin südamerahus juurde. Pfft! Te ei pea ütlema, et tont olen, ma ütlen ise ruttu ära. Te raudselt tahate teada, mida ma tellisin eks…

 

Nagu mingi…ok. Eriti random on need komedooniplaastrid, sest mul POLE komedoone. Miks ma nad siis tellisin?  Ühesõnaga, lähme nüüd probleemi juurde. Sain täna mina kirja tolliametilt, et vaja deklaratsioon teha, v maksta neile 18€ et nad teeks. Fain. Olin nõus maksma, saatsin volituse ja värki, kui sain kirja:

Tule mulle armuline jumal appi. Esiteks, mis ohatisearmastajate riigis me elame, kus ma ei või endale rohtugi tellida, ah??? Ja see hammastetuleku värk tundus ka huvitav ning megakiidetud, aga tutkitki!

Ühesõnaga ma saan kirjast aru, et ma pean maksma juurde 38€+toll, et saada kätte LUBATUD tooted. Aga mis nendest mittelubatutest saab? Nende eest on raha kaotsis? Pekki never again ei luba endale arutut shoppingtuuri, läheb maru kulukaks.

Kolmandaks- mingi firma saatis mulle ja Kardole kartulid. Kaks kartulit, kui täpsem olla. Ühe peale oli vildikaga kirjutatud, et ala äge blogija ja teisele umbes midagi, et tore striimer. Nagu. What is this shit? Fbis “karbikartul”. Maksad mingi 6€ selle eest, et keegi kirjutaks vildikaga kartuli peale suva jura ja siis paneks karpi ja saadaks susõbrale. Nagu ma ei vihka isegi teateküllkeda nii väga, et ma hakkaks kedagi eraldi pakiautomaadi juurde saatma, et sealt selline sitt leida.

Ma loodan, et see firma ise saatis need meile, sest kui mitte, on mul kuskil väga õel vaenlane. Ja saate aru, need olid saadetud veel Nõmme keskuse automaati, niiet ma spets sõitsin sinna KAHE NÄKASE KARTULA NIMEL.

Nagu ausalt, kes seda ostab, peab ikka tõesti sooda olema.

Oeh, ma tahtsin veel siin sisiseda, kuidas üks blogija mind ärritab, aga ma ei hakka. Elasin oma raevu praegu seda kartulat siunates välja. Aga ega see blogija mõni teine kord mu käest veel saab, hoidke aga alt!

Mis teid täna siunama ja sisisema ajas? Või olen ma ainuke väsinud, shopahoolikust närvihaige?

 

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta A 26. aprill 2019 at 09:14

    Kevad väsimus.
    Mul vahepeal samamoodi et kõigest nii väsinud ja tahaks lclt üksi olla.

  • Avatar
    Vasta Mar 25. aprill 2019 at 23:38

    Aaaah, ma ka meganärvis mitu tundi juba just. Või noh, isegi mitu kuud kui aus olla 😀 Aga … “üleolev ülemus”-juhtum. Peale järjekordset omaette “I quit” ütlemist avasin veini ja proovin viimase kuu sellel tööl ikka tülli minemata hakkama saada. Kuigi jube kiusatus oleks kohe päevapealt quittida… Inimesed ikka ei oska üksteist hinnata.

  • Avatar
    Vasta itsa 25. aprill 2019 at 20:47

    Järgmine kord kui inin peale tuleb võta ette see leht http://vitamiiniabc.blogspot.com/search/max-results=8?q=toll
    Seal on kõikidele küsimustele vastused ja kasulikud õpetused.
    Deklareerimine puust ja punaseks: http://vitamiiniabc.blogspot.com/search/max-results=8?q=deklareerimine

  • Avatar
    Vasta kristina 25. aprill 2019 at 16:01

    Ma vaatasin su tellimust ja ei oskaks ùhegagi neist asjadest miskit teha. 🙂 Aga no ma olen primitiivne ka. See kartulisaadetis oli kùll eriti tobe. Maailm on ikka kummaline tànapàev!

  • Avatar
    Vasta Mari 25. aprill 2019 at 13:09

    Mind ajab niii inisema, irisema ja mossitama mu elukaaslase eksnaine/ esiklapse ema. Koguaeg see naine suudab oma tahtmist saada! Ja koguaeg siis mees kurdab, et üldse ei saa suheldud/kokku leppeid teha oma eksnaisega!
    Ma olen sada tuhat korda talle öelnud, et a) su eksnaine manipuleerib sinuga ja b) ta on kohati nii juhm blondiin, et ausalt ei imesta, et suhelda.ei saa. Ma proovin kõrvale hoida nende vahelisest suhtlusest aga kui pean ise ka jälle plaane muutma, siis ajab ikka keema küll#!!
    Ega asja muidugi lihtsamaks ei muuda seik, et minu imearmsal beebil on juba kuuendat nädalat gaasivalud (on paremad ja halvemad päevad, viimased 3 päeva/ööd eriti hullud olnud) ja tahaks lihtsalt koos beebiga korralikult välja magada!!

  • Avatar
    Vasta Kats 25. aprill 2019 at 12:36

    Teeks su tuju heaks 😉
    Mul 8-aastane tütar vaatas praegu sinu malluka suve kordust, ja oli nagu nii pettunud, et mis asja, et see kestab vist vähem kui lastetuba isegi 🙂
    Ütlesin siis, et sinu saade tuleb uuesti!- siis ta oli nagu oo, jess! Aga, et kas seekord tulevad pikemad osad?
    Et siis kas on pikemad osad? 🙂
    JA ma leian, et vahest võib viriseda ka!

  • Avatar
    Vasta Liina 25. aprill 2019 at 10:08

    Ära kunagi lase neil ise tolli deklareerida. Seda on väga lihtne ise teha, võtab 5 minutit. Järgmine kord kui läheb tolli, siis vasrad et deklareerud ise. Nad saadavad sulle maksuameti lingi või koha kus seda teha ja lihtsalt täidad väljad: palju pakk maksis ja mida sisaldab. Lisaks laed üles mõne seda hinda tunnistaca dokumendi, kas digiarve vms. Ma olen aluexpressi puhul ka lihtsalt screenshoti saatnud. Ja lingi kaudu maksad tolli ära ja lähipäevil saabub vastus et kaup vabastatud. Keegi ei hakka seda lahti kakkuma. No juhtub vahel jah igast jamasid jah…õnneks kaotasid ainult raha ?

    • Avatar
      Vasta Johanna 25. aprill 2019 at 19:03

      Mul väljastpoolt Euroopa Liitu DHLiga tulnud pakk (deklareerisin ka ise) tehti küll lahti.

  • Avatar
    Vasta Suss 25. aprill 2019 at 10:03

    Huvitav, et te inimesed ei tea, et iherbist pole mõtet üle 24€ maksvat pakki tellida, üle selle lähebki tolli ju. Eks oma rumalus maksabki tohkem ?

    • Avatar
      Vasta Johanna 25. aprill 2019 at 19:04

      Saatekas on väiksem kui käibe- ja tollimaks?

      • Avatar
        Vasta Suss 30. aprill 2019 at 10:04

        Olenevalt tellitud kaubast on saatekas 3-6eur

  • Avatar
    Vasta carmen 25. aprill 2019 at 08:55

    paljas porgand ajab närvi? 😀 vaatasin et jõudis enne sind postitantsu trenni

  • Avatar
    Vasta Alla 25. aprill 2019 at 08:49

    See karbikartul oli ikka hea nali? sain korralikku kõhutäie naerda

  • Avatar
    Vasta eff 25. aprill 2019 at 08:04

    sahara körbetormi süü kindlasti …varsti jälle parem 😉

  • Avatar
    Vasta Inks 25. aprill 2019 at 07:58

    Elasin eile õhtul ennast mehe ja kraanikausi ja kõige muu peal välja. Tean küll, kui köik ajab nii närvi, et silmade eest läheb mustaks ja hea meelega paneks ennast lihtsalt põlema 😀 Kõige lõpuks kukkus mul muidugi täis pudel läätsevedelikku põrandale puruks ja siis tuli mees: “kallis, kõik on korras, ära mine närvi, see on nagu ahelreaktsioon, siis lähebki kõik pekki”. See ajas muidugi veel rohkem pasa keema – no mida sa tuled targutama närvis inimese juurde!?! 😀

    • Avatar
      Vasta Johhi 25. aprill 2019 at 21:30

      Nii armas just, et mees tuli rahustama. Enamustel täiesti savi või ongi need, kes närvidele peale astuvad.

  • Avatar
    Vasta noo 25. aprill 2019 at 07:52

    Miks sul nõmmel ragnsells üldse veab. Esiteks, see on kallim kui Tallinna Jäätmekeskuses oma ja teiseks see, et kuna Ragnsells eriti Nõmmel ei toimetagi, siis tõenäoliselt nad Nõmme kanti väga ei sattugi.

  • Avatar
    Vasta E 25. aprill 2019 at 07:45

    Võtsid õiget lüsiini, vaata, et võtad siis 2 tabletti päevas ja pikemaajaliselt. Sul kindlasti oleks vaja võtta vähemalt pool aastat jutti. Mina võtan neid juba neljas kuu ja herpes on täiesti tagasi tõmmanud. Tsinki soovitan ka juurde võtta ja c vitamiini ka. Kõik kvaliteetsed tooted saaksid iherbist kätte.

    PS! Ära siis ehmata, lüsiini tabletid on suhteliselt suured, aga need on ka topeltannus.

  • Avatar
    Vasta iHerbi spets 25. aprill 2019 at 07:31

    1) Osa kraami on tõesti ravimid, hp näiteks (see teething toode), kuna paljud selle reha otsa astuvad, siis veits elu lihtsamaks, kui iHerbist tellida, mida saab ja mida mitte http://bit.ly/Nipid-Abi-II

    Ja kui need eraldatakse ning tagasi saadetakse, küsi iHetbilt raha tagasi, lihtsalt saadad oma telimuse kinnitusele vastu maili või teed seda oma iherbi konto juures, no lihtne on, lihtsalt tüütu.

    2) Deklarit teha “ametliku” juhendi järgi on ikka paras ***, seepärast jällegi, et ei peaks jalgratast uuesti leiutama, siis puust ja punaseks http://bit.ly/Deklareerimise-ABC, jällegi lihtne, aga tüütu, noh 18€ kokkuhoidu, ka raha ju 🙂

  • Avatar
    Vasta JJ 25. aprill 2019 at 01:56

    Tead, saada terve pakk tagasi. Melatoniini ei tohi nagunii imetamise ajal tarvitada. Aga neid homöopaatilisi hambatulekuvärke saab ka lähemalt tellida. UK-st näiteks. Ja kaks korda olen tellinud – pole keegi paki kallal käinud.

    • Avatar
      Vasta Carmen 25. aprill 2019 at 17:57

      Äkki melatoniin Kardole? 😉

  • Avatar
    Vasta Maarja 24. aprill 2019 at 23:57

    Mind vastupidi on eile ja täna üllatanud, et ma suht rahulik olen.

  • Avatar
    Vasta H 24. aprill 2019 at 23:49

    Oot, mis mõttes seda hambarohtu ei lubata maale?! See on Euroopa Liidus toodetud homoöpaatiline ravim. Saadan sulle seda ise siitsamast Euroopa Liidust, ausõna, see aitab jube hästi.

  • Avatar
    Vasta Aure 24. aprill 2019 at 21:41

    Nats närvi ajasid lapse löunaund segavad traktorid ja öhtul pönn ise, kes söömast keeldus ja jalgupidi otsas trampida tahtis.

    Prügi vedamata jätmine on vist aga mingi epideemia juba. Meil hiljuti toodi vabanduseks, miks neli nädalat prügiauto tulla ei saanud keset Eesti lumist talve, et tee oli libe… Tee. Oli. Libe. Hallooo, talvel ongi lumi ja jää!!!

    Siiamaani ajab närvi. Nii lolli seletust annab välja möelda kuu aega hilinenud teenuse pakkumisele. ?

  • Avatar
    Vasta M 24. aprill 2019 at 21:37

    Kudumismaania. Koon Haapsalu salli. Avastasin, et pekkis, muster ei jookse. 4 rida vaja üles harutada. Kurat, nutma ajas. Nii peenike näputöö ja ikka vaja ju. Sain harutatud. Ma ei tea, kui homme avastan, et jälle miskit ei klapi, panen tule otsa?

    Teine asi, mis mind ajas närvi, paanikasse, ataki äärele oli see, kui juhuslikult välja läksin, kontrollima vankris magavat last ning avastasin, et putukavõrk, mis peaks kaitsma putukate eest, ei tee seda! Mingi faking giga herilane tiirutas seal vankris. Vedas, et ta nõelata ei saanud. Hakka nende vastu ka võitlema nüüd :/
    Mingi sitt (sry) kuu seis vist, paljudel närv must?

  • Avatar
    Vasta Shaina 24. aprill 2019 at 21:09

    Tellisin ka just iHerbist ja pidin pikali kukuma, et 18 eur tollideklarite eest küsitakse. Vôtsin julguse ja tegin ise, vôttis 2 min aega selle tegemine e-maksuametis. DHL saadab juhendi ja paberid ja see käib nii kiirelt.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2019 at 21:46

      Ma kunagi üritasin ise ja tulemus oli, et ma jäingi pakist ilma ??

    • Avatar
      Vasta Ketu 25. aprill 2019 at 01:09

      Uudo Sepp sai ka need kartulad

    • Avatar
      Vasta Kai 25. aprill 2019 at 14:09

      See deklari tegemine on ülilihtsaks tehtud. Mitte et ennegi keeruline oleks olnud, aga nüüd on kohe väga lihtne.

  • Avatar
    Vasta Marju 24. aprill 2019 at 21:05

    Tead, sellise prügi koguse peale järeldan, et sa vist väga hoolega ei sorteeri prügi. Samas looduse heaolu poolt vaadatuna soovitan soojalt. Ma Tallinnas elades olin ka nagu pimedam selle suhtes. Aga kui maale kolisime ja iga päev loodusele tuleb silma vaadata siis hakkas vastutustunne koputama. Nüüd sorteerime, peseme pakendeid ja täna on see maailma normaalseim asi. Kuna sa teg ikka oled suure jälgijaskonnaga ja tegelikult on su sees loodust hoida sooviv süda siis loodan, et liigute ka ses suunas 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2019 at 21:47

      No me elame siin kuuekesi, nädalaga ikka koguneb, seda enam, et remont ka ja aiakoristused ja värgid. Aga mõtlesin jah selle pakendikoti tellida

      • Avatar
        Vasta TN 24. aprill 2019 at 22:30

        Jaa, palun telli asap pakendikott. Sul oli sellest ammu juttu juba. Meil tekib isegi kahepeale parasjagu prügi, kuigi paberi paneme ka eraldi, nii et kapis on nagunii 2 prügikasti. Superlihtne siis prügi eraldi tõsta. Nüüdseks juba isegi kurb, kui tööl pakendit eraldi tõsta ei saa, tundub selline raiskamine.

      • Avatar
        Vasta Elli 25. aprill 2019 at 00:39

        Jaa ja lisaks prügi sorteerimisele soovitaks sul ületarbimise vastu tasapisi (veel enam?) võidelda. Eks ta raske ole, lõbus asju tellida jne, aga praegu ju pööratakse üha enam tähelepanu sellele, millisena me Maa oma lastele jätame ning et tegutseda tuleb kiirelt. Ja ma usun, et sina oleksid suur inspiratsioon paljudele!

        Ehk leiad mõned mõtlemapanevad dokid või kellegi, kes sind selles osas juhendaks-inspireeriks. Ühel hetkel märkad, et polegi seda prügi nii palju! No ja see säästetud raha, kui 10kreemi asemel lepid ühega jne. Kui ühel hetkel uue mindset’i omandad, siis imestad isegi, kui palju võisid enne mõtetut jama omada. Loodan, et ühel päeval leian sind teisigi inspireerimas, kõike paremat!

      • Avatar
        Vasta Svetlana 25. aprill 2019 at 13:31

        Pakendikott igati väärt mõte. Ma novembris spets jälgisin pakendite ja olmeprügi kogust meie kaheses leibkonnas .. pakendeid käisime viimas nii paar korda nädalas aga prügiämber olmeprügiga oli max kolmveerand täis.

      • Avatar
        Vasta iris 25. aprill 2019 at 14:11

        Miks sa ometi prügifirmat ei vaheta? RS-ga on Nõmmel ennegi jamasid olnud, vali mõni kohusetundlikum teenusepakkuja.

  • Avatar
    Vasta Annika 24. aprill 2019 at 20:45

    Närvi ajab see, et mul ei ole iiiiialgi olnud ninaverejookse ja nüüd 100kuud rase olles tuleb pidevalt salfakas ninaaugust ringi käia. Supper lux kui päevi pole aga et siis peab ninast verd purskama w…
    Ja närvi ajab see, et muud mult ei küsita kas ma juba sünnitan w..Pole 2h messengeris aktiivne olnud ja juba keegi küsib kas ma ühes tükis ikka. No laske inimesel olla.. Nädalaid alles 37+5… Eks kui haiglasse sõidan siis saadan igaühele video oma ähkimisest ja puhkimisest keda niiiiii huvitas millal ma sünnitan.

  • Avatar
    Vasta Annika R-L 24. aprill 2019 at 20:41

    Ootasin täna juba õnnelikku auto kojujõudmise postitust hoopiski?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. aprill 2019 at 21:05

      Auto on ka kodus, tema ei aja närvi ?

  • Avatar
    Vasta Mirjam 24. aprill 2019 at 20:10

    Oeh mul oli just see periood, kus aina sisisesin ja sisisesin. 😀 aga see läheb üle. :). Ma olin max väss ja krt kõik ajas vihale. Sai mees ja said lapsed peapesu iga jama eest. 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisi 24. aprill 2019 at 20:04

    Täna oli meil ka väga pekkis ning kummaline päev, kus kõik asjad läksid pekki, ärritasid või ei töötanud. Täiesti kohutav, mõistan su ärritust täielikult. Äkki mingi magnettorm toimumas…