KODU

aed edeneb!*

7. juuni 2019

Halleluuja, sõbrad! Tasa ja targu hakkab midagigi õues valmima, mis on ainult hea uudis, sest ilmad on sellised, et patt on sees passida. Nagu ma siin näitasin, siis meil aed üles kaevatud ja suht nadi oleks lihtsalt mullahunnikus istuda, kui grillida tahame. Isegi terrassi ju ei ole veel. Ämma oma hakatakse esmaspäeval ehitama, meie oma jääb üldse järgmisesse aastasse, aga kui nt tahaks õhtust grilli-tsilli teha, siis on natuke paha ämma akna all ka istuda, kui ta nt magada tahab. Selle pärast tuligi meil aiamajakese mõte ja nüüd saime selle kätte. Väga tark otsus oli ka tellida nendepoolne paigaldus, sest neil võttis see pea kaks päeva, Kardo oleks seda kaks aastat kokku pannud ?

Maja on pärit Gardenistase lehelt, näete SIIT, aga ta on niiöelda toorik. Ta tahab värvikihti saada ja väikest terrassikest ka, et päris mulla peal ei peaks mööblit hoidma. Õnneks see sama inimene, kes Lea terrassi teeb, lubas sinna ka midagi kõpitseda, ega see suur ala pole, seega pole vast suur töö.

Eile leidsin ühe ägeda elektriku ka, kes majakesse ka elektri vedas. Praegu on pistik ainult sees, aga kui me välja mõtleme, et mis ja kuidas sisse tuleb ja kuhu lampi panna, siis ta tuleb tagasi ja paneb õue ka ühe pistiku. Sinna peab saama valgustus + soojakiirgur, et oleks mõnna istuda. Mõtlesin nt midagi sellist seina peale, et maas see jalg ruumi ei võtaks.

Majas sees tuleks põrand ära lakkida ja sinna peale mõtlesin ma laduda sellise põranda…ma ei tea isegi mis nime alt seda otsida, aga ma ehituspoes nägin selliseid nelinurkseid …asjandusi, millest saab põranda laduda. Nagu, sry, ma ei tea mis need on ja ei suuda ka googlest üles leida.

Sisse mõtlesin kuskilt taaskasutuspoest leida kapikese ja mingi diivanilaadse toote, et saaks seal sees ka istuda ja tsillida. Aga põhiline olemine saab ikka õues olema ja selle jaoks oli vaja aiamööblit. Jumal tänatud, et mul on Hansapostiga nii hea koostöö olemas, sest nad aitasid mul  vajaliku kraami leida ja ma olen super rahul. Mõnusalt kerge liigutada, aga samas istudes toekas ja mugav ja lihtne puhastada.

Viiekesti mahub mõnusalt istuma ja kui külalisi rohekem, mahub katuse alla veel mingi väike pingike vms. Katuse olemasolu on hea, sest kes vihma käes ikka kügeleda tahaks. Ega ma ei mallanud oodata ka, et värviks maja ära ja valgustid külge jne, lohistasin ikka kohe oma aiamööbli paika ja kutsusin õhtuks sõbranna ka külla, et tavai, lähme istume seal asjaliku moega ja naudime ilma. Muidugi see saab mõne aja pärast veel ägedam ja ilusam olema, aga kuna see nädalavahetus ei toimu suur miskit seal, siis praegu saab nii ka kenasti hakkama.

Muuseas, kui teil on juhuslikult aiamööbel veel soetamata ja konutate õues puupakkude ja taburettide otsas, siis mul on teile hää uudis. Hansapostis annab sooduskood “mallukas10″ üle 250€ aiamööbli ostudele -10%. Sooduskood kehtib kuni 14.06.2019. SIIT näed kogu nende aiamööbli valikut.

Aga andke nõu ka. Mis ma sinna majakese sisse panna võiks? Mis põrandakatteks? Millist soojuskiirgurit eelistada? Tahaks mingeid ägedaid taimi ka sinna tolknema. Huh, saab mõnus olema!

*Postituses lingitud tooted on saadud kingituseks

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Sannu 8. juuni 2019 at 19:48

    Wow, 2 päeva paigaldasid? Mu mees pani koos sõbraga 1 päevaga meie oma (samasugune) kokku ja järg päev võõpasime üle. Lihtsalt nii nadi, et õppind mehed venitavad kopika nimel kokkupanemise aega. See ei ole tõepoolest midagi rasket.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2019 at 20:46

      ega nad rohkem palka saanud, et kauem kokku panid 😀

  • Avatar
    Vasta Andrea 8. juuni 2019 at 17:04

    Soojuskiirguri osa tasub ehk nõu pidada elektrikuga, need võtavad palju voolu. Nende omapära on see, et soojendavad pindasid, mitte õhku. Väga mugavaks teevad olemise jahedas, aga arvestama peab, et elektritarbimine on küllalti suur. Elektrik peaks siis aiamajja sissetuleva voolu puhul sellega arvestama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2019 at 20:46

      on arvestatud 🙂

  • Avatar
    Vasta k. 8. juuni 2019 at 07:00

    Ma peitsiks/võõpaks selle majakese seest valgeks. Nii, et puit kumab ka kergelt läbi ning maha paneks hoopiski vaiba. Mitte terve põranda ulatuses. Ja maja ette teeks samuti terrassi. Jalanõud jätaks alati ukse taha terrassile ning sees käiks vaid paljajalu/sokkidega. Mõnusam ja hubasem.

    • Avatar
      Vasta tigu 8. juuni 2019 at 21:15

      Täpselt sama mõte!! Igal juhul 100 korda parem, kergesti pestav vaip maha ja terrass ehitada ukse ette, kui need nelinurksed plaadid, mis koguvad räigelt alla tolmu, liiva ja mulda ja siis ei saa all olevat põrandat iialgi korralikult puhastada. Puhastuseks tuleb iga kord see pealmine põrand eemaldada. Samuti peab hakkama lõikuma neid, kui täpselt seinast seina panna. Jube töö. Saan hästi aru, et need nelinurksed plaadid täidavad oma eesmärki rõdul ja terrassil aga mitte sellises majakeses.

      • Avatar
        Vasta Mallu 13. juuni 2019 at 22:50

        Sellele ei mõelnudki, tänks soovituse eest!

  • Avatar
    Vasta Anu 7. juuni 2019 at 20:26

    Meil on olnud odavamat sorti infrapuna soojuskiirgur- no ei saanud sooja. Ma ei tea, mis need kallimad endast kujutavad, aga soovitan korralik eeltöö teha. Ma pole nyyd 100% kindel, aga kas infrapuna mōju ei avaldu ainult paljale nahale?…. vōin eksida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2019 at 11:12

      Mis hinnaklassis on odav?

  • Avatar
    Vasta carmen 7. juuni 2019 at 20:02

    On elektriku kontakti jagada? 🙂 Elan ligiduses, kolm ohtlikku pistikut vajaks asjatundjat.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2019 at 11:06

      +372 5380 3889 Heldur

  • Avatar
    Vasta Kjhfddds 7. juuni 2019 at 16:58

    Kommentaare Kroonika artikli kohta???

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2019 at 20:40

      Mis kommentaare ootad?

      • Avatar
        Vasta lkjhgf 7. juuni 2019 at 20:47

        midagi põnevat, marimellid kohe häbenesid ja hakkasid sissetulekuid maha tegema 🙂 kuidas tundus, kas üle pingutatud, pole kellegi asi, ongi keerukas valdkond jne

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuni 2019 at 11:06

          Ma ei häbene miskit, pole ka midagi kommenteerida, nii suva sellest artiklust ??‍♀️

  • Avatar
    Vasta Eva 7. juuni 2019 at 16:04

    Akaatsiast plaate ilmselt otsid. Meil rõdu sellega, küll tumedatega, aga väga mugav panna ja ei näpista, ei aja pindu. https://www.k-rauta.ee/p/terrassipaneel-300x300mm-valge-akat-4tk/9poz

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2019 at 16:15

      just jah seda mõtlesin!

      • Avatar
        Vasta Lusja 12. juuni 2019 at 09:19

        Mul seostub nende plaatidega alati ,et milline putukaelu seal all võib olla. Kui puru maha kulub siis on sipelgapesa, mõned ämblikud ja kõrvahargid 🙂 KUi muru niidad siis paratamatult tood sisse ja ilma tolmuimejata on raske välja saada. Pigem mõnus kaltsuvaip mida üle ukse välja saab kloppida.

  • Avatar
    Vasta Aure 7. juuni 2019 at 15:59

    Mööbel näib küll mönus. Mis värvi majake tuleb?

    Endal on kollane ja täiega tahaks ka terrassi ette saada, aga noh, tulevikumuusika. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2019 at 16:15

      kollase ja valgega tulebki 🙂

  • Avatar
    Vasta A4 7. juuni 2019 at 15:48

    Ämma maja jäi talle suureks, uus terass ka tulekul ja.. kamandad ta aiamajja nüüd jah?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2019 at 15:50

      ei, ta kolis lotte kuuti, pole tal nii palju ruumi vaja ja lotte ei kasuta seda eriti 🙂

      • Avatar
        Vasta karmen 7. juuni 2019 at 18:26

        : D 😀 😀 NII HEA 🙂