KARDO NIISAMA JUTTU

tahaks abielluda

17. juuni 2019

Sõitsime eile Hortesesse ja kuna ma LÕPUKS jõudsin ka oma elus nii kaugele, et sain auto oma telefoniga ühendatud (see oli tõesti naeruväärselt lihtne…), siis kuulasin ma seda lugu ja mina ei tea, mis emotsioonipuhang mul oli, aga ma hakkasin kohe mõtlema, et issand jumal, ma nii väga armastan Kardot. Et temaga on nii lihtne ja hea ja naljakas. Ja järgmisena tuli Jack Johnssoni “Better together” lugu, mis muuseas oli meie pulmavideo looks ja siis see tunne muudkui süvenes, et issand appi, kuidas see võimalik on, et mul nii hea ja mõnus inimene on, kellega koos elada ja toimetada ja lapsi saada ja kõike koos teha. Me oleme iga päev suht kogu aeg koos ja mitte kunagi ma ei mõtle, et tahaks vahepeal ilma temata ka olla. Okei, ma käin sõbrannadega väljas küll, aga Kardo ei ole see, kellest ma siin eemale tahan vahepeal saada, sest ta inise ja kakle ja tee muid toredaid asju, mida lapsed ikka teevad ja vahepeal närvidega mängivad. Kui saaks, käiks Kardoga koos, aga eks see aeg alles veel tuleb, enne tuleb Marta natukene kabedamaks kasvatada.

Ok, ok. Ta on tegelikult päris kabe.

Muuseas, ma istusin roolis ja hakkasin Kardole just rääkima, et issand jumal, inimene. Saad sa ikka aru KUI VÄGA ma sind armastan või?! Aga emotsioonid olid nii ülevad, et sõitsin suurest armastusest Hortesest hoopis mööda ? Ups.

Kui me maale sõitsime, siis rääkisime oma pulmadest. Naljakas mõelda, et me juba VIIS aastat abielus olnud. Me pole suuremad asjad tähistajad ka, aina unustame ära ja mingeid suurejoonelisi kingitusi üldiselt ei tee. Nagu ma mainisin, sai ta see aasta Espumisanipaki, mis seal ikka. Aga kui viis aastat on nii kiiresti ja nii mõnusalt läinud, siis läheb järgmine viis ka sama ludinal, eks? Ja siis mõtlesime, et üli äge oleks uuesti “pulmad” teha. Või no nagu väljamaal öeldakse, et see vannete uuendamine või miskit. Ma pmst kilkasin selle mõtte peale, et jaaaa niiii äge mõte, ma teeks oma pulmas praegu kõike hoooopis teistmoodi kui esimese laksuga. Mul oli siis nii suva, tahtsin lihtsalt et ilus oleks ja et pulm oleks ja muus osas valisin kõike jumala suvalt. Aga seekord teeksin ma veidi teisiti.

Noh, olgem ausad, ma võin praegu mõelda, et mismoodi ma abielluks või miskit, aga tegelikult vabalt võib olla, et viie aasta pärast mõtlen ma jälle teisiti. Aga PRAEGU mõtlen ma, et üli äge oleks see vannete uuendamine teha nii, et ütled sõpradele, et jee, meil mingi suur pidu kuskil, et mai tea, riietage ennast naljakatesse kostüümidesse ja tulge kohale. Ja siis on aahhhhaaaa, tüng, tegelt olete pulmas. Mõtle kui toredaid pulmapilte siis saaks. Okei, naistele tuleb öelda, et printsess olla ei tohi ? Tegelt sõbranna rääkis, et ta teab sellisest pulmast, kus nii tehtigi. Kui tuus mõte!

Ja nüüd ma tahaksin varrukatega kleiti, aga ikka printsessikat. Ja ma tahaksin kuskil küünis või rehe all seda teha, nii armsad on sellised pulmad. Ja tahaks, et seal oleks majutus kõigile soovijatele, aga samas oleks linnale piisavalt lähedal, et saaks taksoga ka koju, kui keegi tahab.

Pulmatorti tahaks ka nüüd päriselt ise disainida ja piltidele pööraks rohkem tähelepanu ja seekord loeksin äkki mingisuguse imala vande ka, kui kümme aastat koos oldud oleks, küllap selle aja peale peaks Kardole midagi ilusat öelda olema küll.

Hakkasin nüüd enda pulmapilte vaatama ja… pagan, see oli ka tegelt nii lahe ja tundub, et alles oli ju, kuidas juba see viiekas mööda läinud on? Aga no kõva pidu oli ja hea meelega kordaks. Kahju, et viis aastat ootama peab, imelik oleks ju vannete uuendamist kuuenda abieluaasta puhul ka teha, hehe. Samas vaadates, kaua tänapäeval abielud ja üldse suhted kestavad, siis isegi viiekas on päris hea saavutus vist?

Labane mats ikka, olin ja jään ? Tegelt see külaliste ära paigutamine oli nii võimatu, sada korda läks sassi ja segamini ja lõpuks otsustasin, et jumala eest. Istugu igaüks, kuhu jumal juhatab ?‍♀️

Läks!

Pisikene Mari ❤️

Enne tseremooniat, veits ärevil, aga nii põnevil ka!

Kas teie olete kuulnud, et Eestis keegi oleks seda vannete uuendamist teinud? Või kas ise teeksite? 

Loe ka neid postitusi!

39 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Geidi 21. juuni 2019 at 09:43

    Olen käinud vannete uuendamisel.
    Ise tahame teha kirikliku laulatuse kui registreeriskuupäev laupäev taas on. Eks näha ole. Lihtsalt registreerides polnud me kumbki leeritatud aga nüüd oleme ja iseenesest saaks teha. Vaatab mis elu toob

  • Avatar
    Vasta A 20. juuni 2019 at 22:05

    Meie saame omi pulmi lausa kaks aastat järjest tähistada. Eelmine aasta abiellusime notari juures ja sõpradele/sugulastele istumist ei teinud. Tähistasime oma pulmapäeva täitsa kahekesi 3-tunnise fotosessiooni ja 10-käigulise õhtusöögiga. Aga sellel aastal tuleb sõpradele ja sugulastele pidu ka, sest mehevanemad ja sõbrad saavad ka kohale tulla (muidu elavad teisel pool maakera). Me ise ei mallanud kahte aastat oodata ja seega sai eelmine aasta tegu ära tehtud. Võib olla ongi nii parem, sest siis nüüd ei ole nii ärevuses kui oleks “päris” pulmapäeval. Me ilmselt vandeid teiste ees ei uuenda, sest eelmine aasta pisardasin ikka päris korralikult ja ei saanud korralikult sõnugi suust. Tahaks ikka, et sõpradele ja sugulastele jääks head mälestused ning vesistav ja luksuv pruut pole just kõige toredam vaatepilt. Mis teha, olen selline emotsionaalne inimene… Kui 10 aastat abielu ja 15 aastat kooselu saab täis (mis on alles mägede taga!), siis teeme kindlasti midagi toredat.

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 20:26

      Kaks pidu on parim lahendus mu meelest 😀 saad intiimsema kahekesi registreerimise ja samas suurema peo ka 😛

  • Avatar
    Vasta LM 19. juuni 2019 at 10:07

    Mu sõbranna ja ta elukaaslast kutsuti talgutele maale. Läksidki kohale ja vaatavad, et vapsee hästi korraldatud: fotograaf, catering. Ja siis said teada, et hoopis pulmad! Kõik külalised olidki kummikute ja dressidega. Hiljem siis pruutpaar ütles, et tahtsime, et meie pulmas oleksid need inimesed, kes oleks nõus iga kell meid aitama – ka vanaisa talu korda tegemisel.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. juuni 2019 at 11:51

      Kui äge mõte!!

  • Avatar
    Vasta Ira 18. juuni 2019 at 22:06

    Käisin see aasta sugulaste pulmas, kes tegid teist korda pulmi. Põhjuseks oli küll see, et nüüd tegid kiriklikud(esimest korda mitte, kuna polnud leeritatud). Aga umbes sama põhimõttega nagu nö uuendamine. Päris äge oli. Soovitan teha ja ega väga vahet ju pole kas tuleb kuus aastat või kümme. Neil sai ka see aasta kuus või seitse abielus oldud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Xc 18. juuni 2019 at 13:33

    Kuna ma ei suutnud pulmadeks kleiti valida ja nad on kõik niiii ilusad, lubas mu abikaasa, et kui 10a täitub, teeme uue peo ja saan veel ühe pulmakleidi osta 😀

  • Avatar
    Vasta Kaire Adamson 18. juuni 2019 at 09:09

    See on väga lahe, sest just nii nädal tagasi sai käidud pulmas ja oli jutuks vande uuendamine. Meil hetkel 27aastat abielu ja nüüd siis idee 30a. teha korralik pidu. Oma pulmas olin rase ja väga noor ehk siis 17. Nüüd lapsed suured ja sooviks ka olla oma vanemate pulmas ja mina tahan kaunist printsessi kleiti! Noh vaatab korraldamiseks piisavalt aega ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 18. juuni 2019 at 08:00

    Me oleme nüüdseks juba 11 aastat abielus, detsembris saab 12. Tahtsime ka teha 10. pulma-aastapäevaks suure peo, aga see 10 aastat sai niiiii ootamatult täis, et ei jõdnud korrraldamagi hakata. Panustame nüüd 15 peale 😀 😀
    Tegime 10. puhul küll megaimalad mätsivad tattood #itssomething

  • Avatar
    Vasta Kris 18. juuni 2019 at 06:30

    Meie abiellume sel aastal juulis kus on kohal vaid meie vanemad ja mehe õde. Lihtsalt soovisime, et see oleks vaid kõige lähematega koos. Järgmine aasta samal päeval on pulmapidu ca 200-le inimesele ning selle käigus ka nö vande uuendamine. Organiseerisime samuti nii, et ööbimine kõigile olemas, juba seetõttu, et üle poolte välisriikidest ning koht on üsnagi kaugel kõikide elukohtadest ka Eestis.

  • Avatar
    Vasta Printsess 18. juuni 2019 at 05:01

    Mallu, kas te neli aastat pole abielus olnud? 😀 Minu meelest abiellusid sa 2015 – seega viis saab järgmisel aastal. Et saategi siis suure peo korraldada ilusa numbri puhul. Mitte et sel suurt vahet poleks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 08:27

      Kle jah, on jaa neli, nii kehvad olemegi oma mälestamises ?

  • Avatar
    Vasta Anu Raudsik 17. juuni 2019 at 23:06

    “Närvihaige, paks, ebakompetentne värdjas, kes ei oska vastata … Jäta kommentaar ning oota – kommentaar ilmub peale ülevaatamist Tühista …”

    Ootan selle kohta ka täpsustust.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 09:42

      Ma ei oska täpsustada, sest ma ei saa aru, kes see paks närvihaige sinu meelest olema peaks. Väga segaseid kommentaare jätad.

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. juuni 2019 at 22:32

    Mulle tundub see nö teine pulmapidu kuidagi väga kummaline. Kümnenda pulma-aastapäeva puhul tegime sõpradega istumise ja juba seegi oli kuidagi kohmetu. Aastapäevad on meie jaoks edaspidi ikka kahekesi tähistamiseks, võib-olla siis, kui päriselt tähistamisväärsed verstapostid saabuvad, hõbepulm jms, siis vast teeme midagi jälle suuremalt, aga enne mitte. Päris mingi kleit ja tort jms – never. See tunduks iseendale kuidagi naeruväärne. Aga kui endal sellist sisetunnet ei ole, siis miks mitte. Mina ei saaks lihtsalt enda puhul üle sellest, et see on nagu näitemäng.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2019 at 00:40

      Eks inimesed ole erinevad, aga laias laastus mis see tseremoonia ka esimenw kord on kui pmst näitemäng ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Vaike 18. juuni 2019 at 08:09

        Mul tekkis sama mõte, et esimesel korral on ju samasugune näitemäng, samahästi saab ka siis kahekesi ära teha või üldse tegemata jätta. Suhte- ja pereelus see ju tegelikult midagi ei kinnita.

  • Avatar
    Vasta Leivi 17. juuni 2019 at 22:11

    Sel aastal täitus 12 aastat. Läksime kuupäeva muutuse jaoks avaldust tegema, seljas dressid ja minul üli suur kõht ees. Jõudsime liiga vara linna ja mõtlesime,et ostaks vähemasti sõrmused ära ja siis tuli hoopis idee. Registreerime just nüüd ära,mis vahet sel on,mis seljas, see tegelikult meile kõige olulisem.Mõeldud-tehtud. Kahekesi dressides abiellusime 26.mai 2007. Saime mõnusa paduka ka veel selga. Sama aasta augustis kutsusime lähisugulased grillile?

    • Avatar
      Vasta Mona 18. juuni 2019 at 07:22

      Väga armas! 🙂

    • Avatar
      Vasta Kadi 18. juuni 2019 at 17:56

      Spontaansus on üle kõige minu meelest! Äge!

  • Avatar
    Vasta Iiv 17. juuni 2019 at 21:24

    Tahaks kohe mitu liket panna selle jutu peale. Meil täitub mehega suve lõpus 20 aastat. Ei väidagi et tülisid pole olnud… on, aga ülivähe. Ja enamus minu jonnist üles tõmmatud 🙁 Ka iga aastaga tunnen kuidas olen õnnistatud. Ja seda kuiväga üksteist armastame ja hindame, me teame mõlemad. Minu suur unistus oli hõbepulmad… oi ma juba planeerisin… Nüüdseks tean et iga aasta… mis aasta, päev on kingitus. Eelmisel suvel oli mu mehel infarkt. Ja see oli väga napikas. Õnneks jõudis kiirabi , õnneks oli hommikul opilaud vaba… Seda shokki elan siiani üle, või õigemini – vapra näo võin teha , aga hirm teda kaotada ajab lihtsalt hulluks…. Seega – vandeid uuendada võib just täpselt siis kui endale õige tundub. ❤

    • Avatar
      Vasta Silja 17. juuni 2019 at 22:17

      Meie küll vannet ei uuendanud aga viienda pulma-aastapäeva puhul tegime peo küll. Kutsusime vaid kõige parematest paremad sõbrad nii et meid oli lõpuks kokku 13. Viisime sõbrad Suurt Tõllu kaaperdama, seejärel tegime väikese pildistamise vanalinnas ja edasi jätkus pidu juba meie kodus. Kindlasti peavad paljud meid ogaraks, et sellise peo tegime aga ma tõesti ei plaani rohkem abielluda ja nii kurb on, et sellist pidu vaid korra nautida saab. Seega kümnenda pulma-aastapäeva puhul saab peost osa juba suurem hulk inimesi. Üldse, abiellusime, kui 10 aastat täis sai, norin meest, et kuldpulmi me ei pruugi näha. Seega tuleb tähistada viiendat ja kümnendat ja viieteistkümnendat jne. ? Tore on see, et meie peost on innustust saanud mitmed teised paarid meie sõprade hulgas. Ja sellised positiivsed tähistamised on alati teretulnud!

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. juuni 2019 at 21:19

    Mäletan, et te abiellusite samal aastal kui mina oma mehega (2015 aasta suvel) ,meil saab küll 4 aastat abielu see aasta?

  • Avatar
    Vasta Maru 17. juuni 2019 at 21:14

    Meil saab sügisel 16.a abielus oldud.
    Ja ma pole nii vanagi 😀 Muhahahaaa.

    Ma olen suht kindel, et päris paljud lugejad siin “armastavad” Sinu meest 😀 No nagu kaudselt… et tahaks, et nende (jajah minu ka) mees oleks ka nii äge ja lahe ja, et kogu aeg oleks selline äsja armunute tunne ja blabla need imalad asjad.
    Aga kindlasti ei oleks Karts üksi seda kõike, ju te olete ikka PARAS PAAR ja toimite nii ülimalt hästi 🙂 Laik sellele lausa.

    Mu enda abiellumine oli nii vaikne, ainult 1 päevane titt tegi korraks vääks. Äkki oli rahul siis, et ema ja isa seaduse silma ees paari pandi 😀

    • Avatar
      Vasta hanna 26. juuni 2019 at 00:33

      Ma ei kujuta ette, et ma mõtleks nii, et kellegi teise mees on palju lahedam ja kahju, et minu oma selline pole. Kui noorem olin ja esimese armastusega suhe purunes, siis mõtlesin ikka, et äkki kannatan ikka veel selles alavääristavas suhtes, sest äkki jään muidu üksi ja ei leia endale kedagi, kelle vastu nii tugevat tunnet tunneks. Aga ei.. lasin siiski valest suhtest labti ja mõne aasta pärast leidsingi endale selle “õige”. Kui laps olin, siis ema ikka rääkis, et küll sa selle õige ära tunned ja mina mõtlesin, et kuidas?? Aga kui see õige mu ellu tuli, siis sain esimestel päevadel aru, et lõpuks ometi ma saan olla mina ise ja ei pea teesklema mitte midagi. Nüüd oleme suhtes olnud juba aastaid ja kartsime mõlemad, et kuna see “armumise periood” läbi saab. Aga siiani igal hommikul kui ärkan ja õhtul kui koos magama heidame mõtlen, kui tänulik ma olen, et ta mul on ja kui väga ikka on võimalik kedagi teist armastada. Sõbrad/sõbrannad saavad lapsi ja kirjeldavad, kuidas armastus lihtsalt ei mahu nende sisse enam ära. Arvasin kogu aeg, et tunnetel on piirid, aga tuleb välja, et mitte.
      Ma ei oska mõelda, et kellegi teise mees on nii hea et tahaks endale ka sellist, sest olen leidnud oma õige. Aga inimesed, olete kindlad, et teie õige on teie kõrval, kui teisi naisi nende meeste pärast kadestate? Võib olla ja võib ka mitte. Aga tõsi ta on, et Mallul on mehega vedanud ja see, et te olete teineteise jaoks loodud, see paistab kaugele kaugele.

  • Avatar
    Vasta L 17. juuni 2019 at 21:07

    Tõesti, nüüd mõned aastad hiljem teeks asju teisiti ja ilmselt oskaks ise ka rohkem nautida, ei oleks nii närvis 😀 Aga ma ilmselt ei raatsiks uut pidu teha, sest siiani vahepeal mõtlen, mida tordat selle 10 tonni eest oleks saanud osta. Kuigi tegelikult ei vahetaks ma seda mälestust mitte millegi vastu. Pulmad ruulivad ja müts maha kõigi ees kes selle tee on ettevõtmud/ettevõtavad! 😉

  • Avatar
    Vasta J 17. juuni 2019 at 21:07

    Ma unistasin algusest peale kiriklikust laulatusest, aga midagi polnud teha, tuli ikka linnavalitsusse astuda, seda siis kohe 9a tagasi. Kui meil täitus esimene juubel, ehk siis 4a tagasi, võtsime sammud kirikusse kah! ? Esimene pulmapidu oli suur, see teine aga pere keskne. See nö uuendamine annab mu meelest sellist uut värskust suhtesse.
    Nüüd juulis saab üheksa aastat, täis uskumatu ikka ?‍♀️
    Aga mõtlesin ka paar päeva tagasi, et kui kümps ära tuleb, võiks teha mingi eriti kifta peo, ka stiiliks või nii.
    Nii et pooldan Teie otsust, sest pulma aastapäevi võiks ikka tähistada, kasvõi kahekesi, ilma laste kisata ?

  • Avatar
    Vasta Assamalla 17. juuni 2019 at 21:04

    Meil täitub sügisel 5. aastat ning tähistame omamoodi seda. Nimelt, kuna 5s on puu-aasta, siis meie moodi pidu tuleb matkana. Matkajuhiga käivad koha osas läbirääkimised, nemad viivad ka erinevaid tegevusi läbi, kutsume fotograafi ja süüa saab kah. Usun, et tulevad mõnusad 3-4h ☺️

  • Avatar
    Vasta kr 17. juuni 2019 at 20:46

    Oot, te abiellusite 2015 ju? Seega järgmine aasta on 5 täis

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuni 2019 at 21:11

      Jah, ups, ise ka ei tea, kaua me abielus oleme olnd ??

      • Avatar
        Vasta Maru 17. juuni 2019 at 21:16

        siis jõuab ju viienda puhul korraldama hakata 😀

  • Avatar
    Vasta Nele 17. juuni 2019 at 20:45

    Meie teeksime küll vande uuendamist. Kuigi homme saab alles 4 aastat abiellumisest, oli see uuendamise idee juba enne pulmapäeva mu mõtetes. Peo teema peaks olema kindlasti tobenaljakas, mis kõigile alatiseks meelde jääb. Ja koht kusagil väga erilises loodusesopis. No näiteks korraldaks rabas matka ja seal vastetornis uuendas vandid.

  • Avatar
    Vasta Mann 17. juuni 2019 at 20:32

    Ma mäletan täiesti selgelt, et abiellusime samal suvel, aga minul saab küll abikaasaga alles 4 aastat täis ??

  • Avatar
    Vasta Merje 17. juuni 2019 at 20:22

    Kuna meil oli pulm hästi väike, siis oli üsna varakult plaanis 10 abieluaasta täitumisel teha suur pidu koos kirikliku laulatusega. Läks aga nii, et u kuu enne planeeritud üritust äi haigestus ootamatult ning peagi suri. Sellises olukorras oli sobimatu pidu pidama hakata, nii lükkasime edasi. Täna täitus just 13 aastat ja seni pidu pidamata, ehk 15. aastapäeval, kui oleme mõned suhteprobleemid ära lahendanud.

  • Avatar
    Vasta Maix 17. juuni 2019 at 20:20

    Minul õde tegi kirikliku vannete uuendamise, kus peigmees üllatusena kinkis ka uue sõrmuse. Pisike maa kirik, kähimad inimesed, ääretult ilus oli. Ja see sõpradele üllatus pulma on mu oma sõbranna teinud, teema rahvuste pidu. Ise pm abiellusime salaja, ema isa olid aga õde maksis kätte tehes kättemaksu hipipulma, mis oli üliäge ? nii et kui tunne õige, tuleb teha seda mida vaja ?

  • Avatar
    Vasta A4 17. juuni 2019 at 19:55

    Meil on täna teine pulma-aastapäev juba, nii teemasse postitus. :p
    Ma tahaks küll tulevikus teha uue peo, jube jama ikka, et ainult 1 kord. Aasta aega pmst korraldad ja tõmbled ja ühe õhtuga kõik. 😀 Me juba järgmisel päeval arutasime, et oli ikka vinge pidu, peaks 10 aastapäeval kordama. Palju asju teeks samuti teisiti nüüd või oskaks rohkem mõelda mingitele aspektidele, mille peale siis ei tulnudki.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. juuni 2019 at 19:55

      Just, aga noh, siis teeme??

      • Avatar
        Vasta Helle 18. juuni 2019 at 08:24

        Minu arust on see nii äge mõte. Saab justkui kõik ägedad pulmaideed ära proovida sama mehega ja toredate sõpradega pidu teha. Ei näe miinuseid ? käisin just eelmisel nädalal sõprade 15a pulma-aastapäevapeol ja see oli nii liigutav ning armas, isegi minusugune küünik heldis. Sa, Mallukas, oled just nii vinge, isepäine ja lahe naine, et 6. pulmaaastapäeva vannete uuendamine tunduks väga sinulik! Ära oota, kohe tee! Pluss elu on nii armas ja lühike, elusees ei jaksaks ma mitu aastat oodata midagi, mida võiks kohe varsti teha.

  • Avatar
    Vasta A 17. juuni 2019 at 19:40

    Mul plaanis tehsa5a täitumisel kuna abiellusime kahekesi registreerisime lclt ära ja käisime pärnus pulmaööd veetmas. Siis nüpd eesmärk koguda et 5a täitumisel pakkuda lähedastele ka suurt pidu ja no tahaks ise ka ju valget kleiti kanda ?