JUMALAITA KODU

pean koristama

20. juuni 2019

Viimased kuu aega olen ma endale iga õhtu pühalikult vandunud, et homme saab olema see maagiline päev, kus ma lõpuks koristama hakkan. Tegelikult on nii, et elutuba koristan ma iga päev, sest siin me ju oleme ja beebi maas jne, et peab ikka veidi kasima seda kohta siin. Kardo on selle köögikoristuse enda peale võtnud ja aeg-ajalt teeb seda. Aga ülemised korrused – tule jumal appi. Mul on seal nii palju puhast pesu võrevoodisse visatud, et enne hakkab taevast pussnugade ja sigade segu sadama, kui mina selle ükskord korda teen.

Kapid on juba suht tühjad, sest see hunnik aina suureneb ja suureneb, seega kui mul midagi selga vaja, siis tuhlan seal. Muidu oleks suva, aga kõik asjad lähevad maru kortsu ja ma pole just suurem asi triikimise sõber. Telekas reklaamib viimasel ajal seda aurutajat või asja, millega “megalihtne” asjad sirgeks saada – tea, kas on ka? Ok, vaatasin just Euronicsi lehelt neid ja mulle tundub, et see on täpselt sama nusberdamine, kui triikimine, ainult fancyma nimega ? Ütlen kohe ära, et ma pigem nuttes triigin neid mõnda riideeset, mis kindlasti triikimist vajavad, kui et ostan uue masinavärgi, kuhu ämblikud võrku kududa saavad. Või omab keegi sellist masinat ja kiidab taevani? Hmm…

Mul on selline tunne, nagu rase oleks. Selle külje pealt, et ise pole õueski kuskile maale jõudnud, aga juba mind painab, et tegelt tahaks lastetuba ka kuidagi paremini sättida ja paigutada. Seal on nii palju asju, millest pooled sinna ei mahu ja teine pool on olnud suur viga ostmisel. Näiteks pallimeri. Jube armas ja tore, aga ma olen kaks aastat iga päev palle korjanud. Kardo ütles, et ma selle põlema paneks ja väitis, et see on suurim viga ostude ajaloos. Ega jah, TOP10 seas on ta kindlasti. Lastele meeldib, aga jube kehv koristada. Sai küll lastele sünnaks ostetud, aga ega nemad õnneks nagunii ei tea ega mäleta ?‍♀️ Kes ennast väga vihkab, võib mulle kirjutada, ärin ära.

Väike Lende ja natukene väiksem Mari.

Mul on selle lastetoaga see värk, et seal on seinad kalde all, noh katusealune siiski. Et ei saa mingi hullult paigutada kuidagi teisiti midagi, aga ma tahaks, et asjad oleks paremini ära pandud, et lapsed ise kõike kätte ei saaks. Sest iga kord kui keegi lastega külla tuleb, kisutakse mänguhoos välja kõik, mis kiskuda annab ja tulemus on mingi bardakk, mida ma mitu kuud koristada ei viitsi. Nagu ka praegu seal üleval toimub. Tahaks, et oleks rohkem ruumi ja vähem asju ja…

…kõik taandub sellele, et peaks lihtsalt pihta hakkama ja kuskilt otsast alustama. Äkki saab täna olema see maagiline päev, mil ma päriselt lastetoa ja magamistoa korda teen? Palvetage mu eest. Ma pean seda tegema!

Kurat, Kardo just mainis mokaotsast, et tegelikult võiks nii teha, et eraldaks meie elutoast jupikese ja teeks sellest talle arvutitoa, seinaga. Ja siis saaks Kardo arvutitoast teha mängutoa…Okei, ei. Ei! Ma ei tohi ühtegi remondiideed endale pähe võtta enne, kui see õu korda saab. Palun tuletage mulle seda meelde ? Näitaks teile pilte lastetoast, aga see on selline urgas, et te lööksite ristimärgi ette ja ei loeks mu blogi enam iial ja kutsuksite lastekaitse mulle, et mu lapsed sellises toas ööbima peavad. Näitan parem muid pilte telefonist.

Teoorias sealt ahju kõrvalt tuleks see sein ja siis see väike jupp jääks “arvutitoaks”. Ma ei tea muidugi, kuhu see diivan siis tuleks või saaks, aga noh, ega see on ainult suva mõte, mitte päris plaan eksole.

Kui tore, kui sõbrannadel samavanad lapsed on ✌️

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 21. juuni 2019 at 11:35

    Meile kingiti pallimeri (kahjuks) lapsele jõuludeks ja mina ka vihkan seda. Pallide korjamine polegi see kõige hullem osa. Aga selle pallimere enda puhastamine ja pesemine. Kate maga ja masinasse on kõiges lihtsam osa. Raskem osa on see pärast sinna õigesti tagasi sikutada. Pluss iga! Palli! Eraldi! Puhastamine! WTF?! Miks mu mehe vennanaine mind nii väga vihkab et selle õuduse mu lapsele kinkis.
    Kui nüüd keegi mõtleb miks ma neid palle siis puhastan jne. Ükskord näiteks üks otsustas et kuseb sinna pallimerre.
    Lisaks need pallid hõõruvad üksteise vastu, tekib staatiline elekter ja korjavad igasugu sodi enda külge. Veel…mega bakteripesa. Kui hunnik lapsi sealt talveperioodil oma tatiste munadega läbi käib siis ma ei suuda seda mitte ära puhastada. Noh ja see on tavaline et kui pallimere tühjaks teed siis selle põhjas on kõik kadunud mänguasjad, telekapult ja kaks nädalat vana võileivajupp.
    Niiet, Mallu, ma loodan et sa oma mere maha ärisid sest ma kardan et pärast minu kommentaari ei taha seda enam keegi 😀

    • Avatar
      Vasta Tibuemme 21. juuni 2019 at 18:46

      Tatiste ninadega mitte munadega siiski*

    • Avatar
      Vasta liisu 21. juuni 2019 at 18:48

      tatised munad on the worst indeed (naeran literally pisarsilmis)

      • Avatar
        Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:04

        haha, mina ka 😀

  • Avatar
    Vasta A. 21. juuni 2019 at 06:22

    Ma ostsin philipsi käsiaurutaja. Mitte selle keskuse nö , maksis mingi 60€ ?‍♀️. Aga ma olen küll rahul , igapäeva riideid ma väga ei triigi aga väga lihtne on selle aurutajaga triikida. Viskad seinakontakti siuh viuh kiirelt üle ja võib selga panna.

    • Avatar
      Vasta Tibuemme 21. juuni 2019 at 14:33

      Tatiste ninadega siiski*

  • Avatar
    Vasta J.M. 20. juuni 2019 at 22:31

    Mul juba mitmes aurutaja pensionile töötatud, uut pole raatsinud osta veel, nii et kellel üle võib mulle kinkida, mul varsti sünna ka tulemas ☺️. Minu vanadega juhtus ikka seesama katlakivi õnnetus, kuigi kasutan des vett. Aga tõesti, ma isegi ei vaata enam triikraua poole, sest aurutaja on nii mugav isegi voodipesude jaoks.

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:09

      hmm, peab ikka mõtlema selle peale. .

  • Avatar
    Vasta Katrin 20. juuni 2019 at 19:54

    Ei küsi paha pärast: aga kas sa ei tahaks lasta tüdrukutel endil koristada? Ma lihtsalt võtan enne magamaminekut oma 2,4-aastase käekõrvale ja ütlen kuhu mida panna ja ta koristab. Tihti viriseb, aga töö saab tehtud ja ma ei pea otseselt ise vaeva nägema. Ma paneks su asemel lapsed tööle ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuni 2019 at 11:13

      Mari pole kodus ja Lende aitas küll palle korjata, aga riideid nad kappi tagasi ei sorteeri ju 😀

      • Avatar
        Vasta K 21. juuni 2019 at 13:47

        Minu kohe 4seks saav tirts.niipalju sorteerib et iga inimese pesu eraldi hunnikusse..abiks seegi 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 20. juuni 2019 at 19:38

    Sa võid 3 mängutuba ka endale tekitada, aga lõpuks mängivad ikka lapsed elutoas. 😀 Kannata lihtsalt ära. 😀

    Ja Lende tahab juba ammmuuuuu endale mingit normaalset sonksi. 🙂 Kui minu tütar sama vana oli, siis olid tal ka suht lühikesed juuksed ja selline salkus poisipea ja mulle kogu aeg tundus, et seal pole lõigata midagi. Ja siis kui lõpuks normaalse tuka ette lõikasime ja lasime juuksuril natuke juukseid korrastada… Apppiiiii kui palju parem kohe soeng sai. 😀 Kui praegu vanu pilte lapsest vaatan, siis kogu aeg mõtlen, et miiiiiiiiiks ma temaga varem juuksurisse ei läinud. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuni 2019 at 11:14

      mai tea, mind ei häiri ta soeng ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kats 20. juuni 2019 at 18:57

    Pallimeri alles? Ma pretendeeriks sellele?
    Ok, lähen loen nüud postitust edasi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. juuni 2019 at 11:14

      on 🙂

  • Avatar
    Vasta jj 20. juuni 2019 at 15:20

    Mul sõbranna ostis selle aurutaja, kiidab taevani. ? ma ise triikida ei oska ( reaalselt triigin kortsud sisse) ja aurutaja jääks mul ka ilmselt seisma.
    Muide ma just praegu lõpetasin koristamise, jube palju pahna oli kogunenud juba.
    No see tunne, mis pärast asjade ära viskamist on, kui kõik nii korras ja puhas – see on I M E L I N E! 😀 niiet kindlasti ka sul pärast parem olla, kui sinna lainele saad?

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:11

      see on tõesti imeline tunne 😀 kahju, et tee selleni nii raske on 😀

  • Avatar
    Vasta Mutt 20. juuni 2019 at 15:07

    Kas sul on pallimeri veel alles? Vihkan ennast piisavalt, et seda osta?

  • Avatar
    Vasta Liis Er 20. juuni 2019 at 14:48

    Hahaha Lende täiega põkk sel pildil, kus sõbraga 😀

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:12

      Klassikaline Lende 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 20. juuni 2019 at 13:23

    Uhh, ma pean ka koristama hakkama ja kella 17 valmis saama aga üldse ei viiitsi, see paganama köök on jube koht, lapse mänguasjad laiali, oeh

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. juuni 2019 at 12:32

    Ma vihkan ka triikimist ja enamasti püüan asjad nii kuivama saada, et ei peaks triikima. Paraku kipun ma ka väga laisk puhta pesu kappi panija olema, nii et erinevatesse kohtadesse tekivad kuhjad.
    Enne pulmi (2015) ostsin ühe fäänsi aurutaja, et hea kleiti aurutada ja oi kus ma siis edaspidi ka hakkan muudkui triikima sellega. Reklaamvideos oli ju nii, et näitasid kortsus pluusile kaugelt seda aurumasinat ja kortsud kukkusid ise maha. Tegelikkus küll nii roosiline ei olnud. Sirgeks sai küll, aga samamoodi pidi seda vastu hõõruma ja a) seda hoopis ebamugavamas asendis kui triikimislaua (khm, aknalaua) peal ja b) riided jäid pärast niiskeks, nii et neid pidi tükk aega puu peal veel kuivatama. Mõned kuud kasutasin seda jobutust, siis jäi nurka tolmu koguma ja lõpuks panin selle müüki, et järgmine õnnetu hing sellest “rõõmu” tunda saaks. Võibolla on praeguseks tehnika muutunud ja need töötavad nüüd paremini.

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:14

      No seda ma kardangi, et kui ma niigi kunagi triikida ei viitsi, siis ilmselt ei saa minust selle abil ka super triikijat 😀 Aga teisalt kui need üksikud korrad, mis PEAB triikima, saaks kergema vaevaga tehtud, siis oleks asi seegi..

  • Avatar
    Vasta Kaisa 20. juuni 2019 at 12:01

    Võib olla on asi selles, et asju on jubeeeee palju ja mõttetuid asju on palju!? Asjad tekitavad ka stressi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. juuni 2019 at 12:02

      ehk jah 🙂

  • Avatar
    Vasta M 20. juuni 2019 at 11:42

    Esiteks, mul tekib endal ka alati koristamisisu, kui Sinu koristamispostitusi näen. Tunnen ka, et pean asjadest suurpuhastuse tegema ning ,teiseks, mulle just meeldib selline suurem, avaram elutuba. Minu arvates oleks lisatoaga seal liialt vähe ruumi. Samas ehk saaks sisekujundajaga vesteldes vms hea ideega just selle kuidagi toimima…

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. juuni 2019 at 12:03

      mõtlesime, et las praegu olla, kunagi vaja tüdrukutele üles oma tube, siis peame nagunii oma magamistoa alla kolima, eks siis vaatame.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 20. juuni 2019 at 11:28

    Ma ei tea, mida seal telekas täpselt reklaamitakse, aga meil on töö juures selline aurutaja
    https://www.euronics.ee/t/93351/kodumasinad/aurukeskus-steamone/h8silver

    Ma tahan endale ka koju osta, sest sellega saab nii lihtsasti kortsud välja. Hetkel ma küll midagi triikida ei viitsi ja eks lähen siis kortsus riietega õue, aga siis raudselt aurutaks kortsud välja 😀 Tõesti mugav asi.

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:15

      Tänks soovituse eest!

  • Avatar
    Vasta Katariina 20. juuni 2019 at 10:51

    Elutoast saaks jupikese eraldada ka lükanduste põhimõttel “seinaga” – on igasugu voldikseinu jne olemas. Ehk siis tegu poleks nii kapitaalse ehitisega ja vajadusel saab toa uuesti suureks teha, kui pidu pidada vms. Helikindlus seal ilmselt teemaks pole – nagunii klapid peas, aga kui sein vahele tõmmata, siis saab rahus olla või et lapsed ei pääseks näppima. No lihtsalt mõte, et ei pea kohe päris seina tegema, on ka muid lahendusi.

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:16

      Kui juba, siis päris seinaga. Aga hetkel ikkagi lükkub saee plaan tulevikku, kui lastel oma tubasid vaja.

  • Avatar
    Vasta Enely 20. juuni 2019 at 10:47

    Palju pallimere eest küsid, vb mul oleks vaja ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. juuni 2019 at 10:56

      Sa vihkaks ennast pärast 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. juuni 2019 at 10:35

    Minu arust muutuks see elutuba liiga klaustrofoobiliselt väikseks, ei ehitaks seda tuba sinna juurde.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. juuni 2019 at 10:38

      No enamike korterite elutoad on tunduvalt väiksemad veel, et teoorias peaks saama sätitud küll kuidago.

      • Avatar
        Vasta Karin 20. juuni 2019 at 12:07

        Kui suur teie elutuba on (mitu ruutmeetrit)?

        • Mallu
          Vasta Mallu 20. juuni 2019 at 12:10

          36 ruutu

          • Avatar
            Karin 20. juuni 2019 at 12:18

            36 ruutu on päris suur. Sellest on võimalik küll midagi “ampsata”.

          • Mallu
            Mallu 20. juuni 2019 at 12:27

            jah teoorias küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Chrislin 20. juuni 2019 at 10:33

    Arvasin ka mingi aeg, et mul väga aurutajat vaja ja nüüd see lihtsalt seisab kuskil (huvitav kus? ?) Ei ole see sugugi lõbusam tegevus kui triikimine kahjuks..

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:18

      Ega jah, ükski selline kohustus ei saa kunagi lõbus olla 😀

  • Avatar
    Vasta Heli 20. juuni 2019 at 10:32

    Lihtsalt mainin, et eraldi mängutoa loomisega on see asi, et tegelikkuses on lapsed ikkagi sinu juures elutoas koos oma mänguasjadega (mida sealt mãngutoast kaasa tuuakse) ja mängutuba on lihtsalt järjekordne tuba, mis vajab pidevat koristamist, sest loobid elutoast ja mujalt asjad niisama sinna tagasi, kuna igapäevaselt ei jõua neid kenasti paika sättida.

    • Avatar
      Vasta Kristiina 22. juuni 2019 at 13:59

      Meil on mängutuba 2.korrusel ja alla tuuakse väga harva mänguasju, meil toimib väga hästi eraldi mängutoa süsteem. Lapsed on 2a9k ja teine on 7k. Arvasin ka, et suurem tassib kõik alla aga ta väga naudib mängutuba ja tuuseldab seal ikka julmalt. Vahest kui mingi mänguga abi vaja ja ma pean just sel hetkel all toimetama siis olen ise kutsunud ta alla mängima. Mainin ära, et tegemist ei ole eriti koristushuvilise lapsega ja seda meeldivam see mängutoa olemasolu on ??

      • Avatar
        Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:19

        Eks see sõltubki lastest, praegu meil pigem ikka tahavad meie juures all mängida, kui oma toas.

  • Avatar
    Vasta T. 20. juuni 2019 at 10:31

    Ma nii väga armastan triikimist ? Tuleks su poole ja triigiks kõik asjad ära… aga vahemaa on liiiiiiiga pikk ??

    • Avatar
      Vasta Mallu 24. juuni 2019 at 21:19

      Ma arvasin, et selliseid inimesi ei eksisteeri 😀