JUMALAITA

life update

2. juuli 2019

Kõik on ikka veel pausil. Ikka veel ei ole mul uut kaamerat (eile pandi küll Nikoni poolt teele, aga jõudvat Tallinna selle nädala teisel poolel millalgi), kuigi üks obje on kenasti ülemistes ootamas. Aga kuna objega üksi pole miskit teha, siis pole talle isegi veel järele läinud. Lähen siis, kui kaamera ka jõuab, mis seal ikka.

Käisin eile seda kohta õikal ka vaatamas, mille kohta ma “paras peldik” ütlesin. Ei eksinud. Oligi paras peldik, aga endiselt mega suure potensiaaliga. Kahjuks selgus seal, et mõne aasta jooksul on neil enivei plaanis see maja maha võtta ja üldse tahavad nad kohe võimalikult palju teenida. Mina tahtsin esimene aasta kommusid maksta ainult, sest korda tegemine võtaks kindlasti mitmeid ja mitmeid tuhandeid, mida oma taskust maksta oleks lamp. Eriti kummaliseks tegi mulle kogu asja omaniku tütre jutt, et kle loomulikult üür ikka iga aasta tõuseb, sest kinnisvaral nii praegu ongi, et ma lausa kaks aastat tegelenud kinnisvaraga ja ma tean küll. Nagu eee see on praegu paras peller, 350€ kuus sellegi eest küsida on minu meelest enam kui overkill. Ja et ma teen korda ja hakkan selle eest rohkem üüri maksma tundub ka vähe ebaaus.

Aga no eks näis, kui nad leiavad kellegi, kes seda pellerit pellerina tahavad üürida ja kohe maksta, siis jään ilmselt ilma. Aga kui nad ei leia, siis ehk õnnestub mul nad siiski ära rääkida ja teha mingi eriti solid leping ka nendega, sest ma tegelikult väga tahaks seda kohta, aga samas ei tahaks ka hiljem selliseid üllatusi, et ok tegid korda, kao naaksu nüüd. Paari päeva jooksul peaks teada saama, aga eks otsin samal ajal edasi. Kuskil peab ju see minu perfektne koht ka olema, eks?

Muudest asjadest nii palju, et laupäeval käisin sõbranna sünnal. Ta oli mega palju vaeva näinud ja enda korterist pmst klubi teinud – mega äge oli. Mina olen aga vana mutt, seega hakkasin Krissuga kell 11 koju liikuma. Kes mu instas on, see teab, aga räägin siin ka. Et Pihlaka tänaval sõidame ja äkki ma mingi, eeee, kas see on inimene, kes seal lamas v? Sõitsime tagasi ja kae perra, oligi. Pea verine, toidukotid laiali, püksid täis lastud, aga silmad pmst lahti, ainult väga kontaktivõimeline ta ei olnud. Kutsusime kohe kiirabi, aga selle peale üritas ta ennast püsti ajada ja “ära joosta”, sest tal polnud vist kiirabile huvi ennast letti laduda.

Üks külg minust oli nagu nojah, kuidagimoodi ta ju liigub ja äkki vinnab ennast ikka koju ära, et mis me ikka segame teda. Aga samas kiirabi pidi enivei kohe jõudma ja tal oli suur peahaav ja ma pigem kartsin, et pärast kukub veel uuesti poolel koduteel, sest ega ta ju ei öelnud, kus ta elab. Kõndisime tal siis järgi. Erilist pingutust see ei nõudnud, sest ta koperdas pmst aegluubis edasi. Mingi moment vaatas ta selja taga, et vaadata, kas me ikka tal kannul olema, kaotas tasakaalu ja kukkus lihtsalt räntsaki peaga vastu asfaldit. Nagu see oli NIII õudne, pea konkreetselt ragises vastu teed põrkudes ja peale seda hakkas ta nagu norsates hingama. Autokoolist mäletasin, et nii võib juhtuda õnnetuste korral, aga MIDA teha tuli? Külili panna? Mitte liigutada? Konkreetselt olin paanikas ja ei osanud midagi teha. Eriti õudne oli see, kui ta ühel hetkel lihtsalt lõpetas igasuguse hingamise. Õnneks siis jõudis kohe kiirabi ja ta kähises edasi, et vast said ta ikka elule aidatud.

Mina tundsin ennast aga pärast sitasti. Oleks võind lasta tal ennast äkki lihtsalt välja magada, siis poleks ta ju teist korda veel kukkunud ja … Ma ei tea. Arvatavasti KEEGI oleks ikka inimesele kiirabi kutsunud, eks? Eks?! Igatahes ma loodan, et tal saab kõik korda. Muuseas, iga kord kui ma näen vilkuritega kiirabi, siis ma alati oma peas mõtlen, et issand, ma loodan, et selle inimesega ikka korda saab ja et väga hull lugu pole #sendingpositivevibes ??‍♀️.

 

Loe ka neid postitusi!

12 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta TYY 6. juuli 2019 at 17:10

    kaks teemat ühes.
    Ikka tuleb kutsuda abi ja kohe. Sel juhul tuleb olla ka otsuse kindel st niikaua kui kiirabi pole võtad kontrolli enesekindlalt üle. See tähendab et inimene kes on ses õnnetuse olukorras, ei hinda oma võimeid tõeselt.
    Sina ütledki , kullake palun ära liiguta. Ma aitan sind ja kohe seome su haava, abi on teel ja sa ise ei tea aga sul on vigastus mis on ohtlik. Pärast saad kenasti koju. Ma olen su juures ja hinga rahulikult koos minuga jne. Pidevalt rõhuta et oled teda aitamas. Sa ei tohi tõusta. Peapõrutusega in ei tea 2 sek pärast mis ütlesid või juhtus. Vahel on inimene nii räpane et ei taha teda puudutada aga õla ja seljapeale käepanek on lohutav ja rahustav ning enamasti paneb kuuletuma. Küsi ooteaja täiteks kas tal on valu jne. Teise paugujärel võis päris õudene olla. Aga see õpetaski sulle miks edaspidi kindlamalt sekkuda. Muidugi kui inimene on hullult agressiivne siis end ohtu ikka ei sea eks. Mulle tuli kord hotelli selline üleni verine taaruv tegelene. Kuri ka veel. Välja sellist ei viska aga letti ja esikut ka verega ära lagastada ei taha. Toimetasin teise ruttu toaletti ja puhastasime teise haavu. Kui kurjaks sai ütlesin mis sa nüüd sõbrake ma ju aitasin sind ole kena mine koju ja puhka sa oled veidi väsinud. On su kodu lähedal ja saad sa mInna. Ise teist aina ukse poole suunates ja lõpuks ise ees välja minnes ja teda järele hõigates. Ta eriti ei tahtnud minna. Ega see lihtne olegi kui sul põrutada saanud ja kuri “patsient” aga hea toon aitab. Nagu väikese lapsega räägid ja veenad. Lõpuks astus ära. Too oli ise võimeline minema. Kui ikka ei tõuse või tedvuse kaoga- kasvõi hetkeks, siis kiirabi ongi ju selleks.
    See teine teema stuudioga. Näib et oled seda varem käsitlenud , sest minule jäi andmeid millist soovid väheks. Näit ma ei tea kui suur sul praegu on ja mis tigimused on hädavajalikud. Koht, korrus, valgus, hind vesi , hoov, parkimine jne Kui saad anna vihjet selle kohta siis saab kaua oodatud ideaalne pakkumine ka tulla kiiremini. 🙂

  • Avatar
    Vasta kats 3. juuli 2019 at 10:42

    ma otsisin su eelmise postituse peale selle kuulutuse kv.ee-st välja.
    minul pani südame hirmust võdisema see “siseaed” ja sealne grafiti+laga.
    arvestades, et tegu on 1-kordse ehitusega, millel akendel palju trelle, siis tundub, et ümbruskonna noorte kaakide jaoks on need trellid trepiks, mida mööda selles “siseaias” vanemate ja seadusesilmade eest varjus mõnuaineid tarbida.
    mina hoiaks sellisest kohast küll eemale ja kohe kindlasti ei hakkaks sellisesse üürivarasse lisaks oma raha sisse investeerima.

    kuna ma ise mõtlen ka vaikselt oma ettevõtte laiendamise peale ja vaatan selle mõttega aegajalt kinnisvarakuulutusi (+ käin vahel ka objekte vaatamas), siis arvan, et kui natuke veel ootad, siis leiad kindlasti midagi sobivamat, mis fotosalongiks sobib. neid suuremaid 1-korrusel asuvaid tänavalt otse sissepääsuga sobivaid äripindu on päris tihti. ainus mida uurima peab, on lisakulud, nt osades kohtades on kõik muud kulud ja käibekas veel otsas, osadel (kallimatel ja/või riigiasutuste poolt väljarenditavatel) pindadel aga osa teenuseid nt turvateenus või koristamine aga lausa üürihinna sees.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. juuli 2019 at 11:00

      Sinna siseaeda tegelikult ei saa keegi sisse, ei käi keegi seal 😀 Üldse see hood ei ole üldse mingeid kaake nii oluliselt täis, et ma seda üldse ei kartnud. Aga ma loodan ka, et varsti tuleb midagi ägedat 🙂

  • Avatar
    Vasta Heleen 2. juuli 2019 at 14:35

    Palun teist postitust järjest see sõna on potentsiaalselt. Tänan tähelepanu eest!

    • Avatar
      Vasta Mallu 2. juuli 2019 at 17:08

      Aga palun!

  • Avatar
    Vasta ??‍♀️ 2. juuli 2019 at 13:04

    PotenTsiaaliga*

  • Avatar
    Vasta H. 2. juuli 2019 at 12:22

    Haha, Mari on siin pildil nagu ehtne väike peoloom 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. juuli 2019 at 12:36

      otse weekendile minek 😀

  • Avatar
    Vasta J 2. juuli 2019 at 12:07

    Kõik arvavad, et küll keegi ikka kutsub kiirabi ja nii ta seal verest tühjaks jookseb. Ikka ise tuleb tegutseda 🙂

    • Avatar
      Vasta Ma 2. juuli 2019 at 12:28

      Väga tubli, et kiirabi kutsusite! Sõitku,nad parem niisama kui ärgu sõitku üldse!

      • Avatar
        Vasta Anneli 2. juuli 2019 at 14:09

        Ma jalutasin ka keset kaubanduskeskust kui üks noor naismüüja enda boksi korraks sulges ja toidupoest midagi osta tahtis. Jooksis enda boksist toidupoe poole, järsku hakkas halb ja lihtsalt minestas. Kukkus sellise kolakaga peaga vastu põrandat. See hääl… Õudne! Ja muidugi keskus rahvast täis, aga kõigil nii kiire ja “ju keegi teine tegeleb”. Kutsusin siis kiirabi ja ootasin kuni tulevad…

        Stuudio kohta. Aga kas sa ei saa enda maa peale mingit putkat ehitada? Ma ei tea, mingi suvemajake kuskile ehitada või lihtsalt suurem peotelk osta ja püsti panna või midagi… Praegune üürikoht ehk peldik sööks sul raha, mida saaksid kasutada enda majapidamise või pere hüvanguks… Äkki selle raha eest hoopis midagi enda maa peale ehitada ja sinna stuudio teha?

        • Avatar
          Vasta Mallu 2. juuli 2019 at 17:08

          Stuudiot peaks saama ka talvel kasutada ja sellise hoone ehitamine pole eriti lihtne ega odav. Lisaks ma tahaks, et ta oleks suurem, kui praegune, mis tähendaks, et meile aeda ta kindlasti ära ei mahuks.