AVALDAN ARVAMUST

tehnika sureb ja Kim on väss

4. juuli 2019

Konkreetselt minu käes sureb igasugune tehnikavidin nagu nalja. Ma tean, et osadel inimestel on üks telefon ala viis aastat, mul on telefon maksimaalselt kaks ja kui ma mõni aeg tagasi mõtlesin, et varsti võiks uue telefoni osta, siis nüüd on selge, et seda tuleb asap teha. Kogu aeg jookseb kokku, telefoniekraanile kargavad mingid pop up’id ja vahepeal suvalt ei näita ühtegi kontakti. Kardo just ostis uue telefoni, Huawei, kuigi see idee mul maha laideti eelmise telefoniposti all, aga no inimene tahtis ja nii ta ka tegi. Tal homme sünna, äkki selleks puhuks ostiski, ma ei tea.

Mul nt pole Kardole see aasta kinki. Nagu mitte ühtegi asja ei tea, mida ta tahta võiks, sest ma olen juba selline, et jooksvalt kogu aeg kingin midagi ja nüüd ongi nii, et ei saa ta homme minu käest miskit. Aasta nadima naise auhind siia anda, aga no kui tal pole midagi vaja ja ta ei taha midagi, siis mingit suva pudi ma ka osta ei oska. Täna just ohkasin, et oleks mul naine, siis ma saaks vähemalt kimbu lilli või ehteid osta, aga meestele pole sellist go-to kingivärki. Kui kellelgi tuleb midagi pähe, siis andke teada, ma ise ei suuda küll välja mõelda. Krt, kolm last talle kinkinud, mis talle veel vaja oleks?!

Igatahes ma nüüd siin jeblan oma telefoniga. Võtsin kõik videod välja arvutisse ja panin kokku kaks suuremat videot. Ega ma palju filmi ka, seega mingit erilist kunsti seal ei ole, lihtsalt endal veits nunnu vaadata ja niisama ära kustutada ka ei raatsi. Näiteks Maltal suutsin ma lausa 20 klippi teha, ehk saab eraldi Malta tripi video teha. Issand, nii ammu käisime seal, aga siiani pole viitsinud ennast kokku võtta.

Nüüd on telefonis veel 23 000 (!!!!) fotot, mis ma pean arvutisse saama ja siis tellima sealt ka endale meeldivad pildid ära trükituna. Arvutigi tegin täna juba piltidest tühjaks, 300 fotot jälle tellitud. Mul iga paari kuu tagant ikka vaja tellimus sisse anda, sest noh. Tehnika sureb – vähemalt saan lastele kunagi tervet nende lapsepõlve fotodes näidata, vaevalt, et ma suudaks mõnda kõvaketast nii kaua elus hoida. Ja eks me vaatame ka neid üsna tihti, lastele meeldib endast pilte näha ja rääkida, et kus käisime ja mida nägime/tegime.

AGA. Et saada neid pilte telefonist arvutisse, pean ma kasutama Android file transferi ja seal ei saa panna “select all”, seega ma pean piltide saamiseks tegema 23 000 klikki. No ei tundu loogiline, aga ei leia ma muud varianti ka, naeruväärne. I DIE! Kopp juba niii eees, aga tahaks telefoni tühjaks saada ja siis talle selle seadete algtaastamise teha, ehk ärkab veel ellu, sest ma konkreetselt ei raatsi uut telefoni osta.

Mida ma aga raatsin teha, on täna sõbrannaga pokaali veini juua, sest ma olen kella üheksast saati ringi jooksnud ja mul on puhkust vaja! Ma pikalt mõtlesin, et kas keeran magama (nagu reaalselt kõik teised pereliikmed praegu teevad), aga otsustasin, et magamine on nii räme ajaraisk, et ma ei saa seda edale lubada ja parem viin ennast mõne sõbranna käekäiguga kurssi, kui vedelen silmad kinni voodis. Seda jõuab teha, kui ma surnud olen.

Lõpetuseks mõned pildid mu telefonisügavustest ja lisaks küsimus, mis mulle just tuli: ma ei vaata vapraid ja ilusaid, aga paar korda on see jooksnud, kui ma arvuti taga tööd teen ja… kas kellegi beebi suri ära? Kas see beebi on ikka tegelt elus v? Ma pean teadma!!!

Peace!

Ps! Avapildil on mu naiste kink mulle ? Nad tegelt sünnaks kinkisid Mallukas, siis see läks katki, siis kinkisid Mallu ja nüüd naljana selle Kim’i kee ka. Minust kirjutati kuskil, et mu sõbrad alati minuga koos pildil nii hirmunud, et minuga sõber olla ongi nagu Kim Ung-Yongi seltskonnas tsillida. Ei ei taha ja kardad inimest elueest. Ilmselt nii ongi ?‍♀️ Igatahes kutsutakse mind nüüd vahepeal Kimiks.

Loe ka neid postitusi!

49 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Probleemonklaviatuurijatoolivahel 9. juuli 2019 at 08:10

    Avad android file transferi, klikid ühel failik ja siis cmd+a
    Või vajutad esimesel pildil, ja hoiad all klahvi sihft ja klikid viimasel failil…

  • Avatar
    Vasta nii saab 5. juuli 2019 at 12:26

    Sul on ju android tehtud gmailiga? Eks? Logi oma gmaili kontosse ja võta sealt servast Photos ning kõik need fotod peaks sul kõik seal olemas olema. Kui ei ole, siis lihtsalt sellepärast, et sa pole seda äppi kunagi telefonis avanud. Siis tee äpp lahti ning hakkab varundama fotosid. Kui sul on 23000 fotot vaja korraga varundada, siis võtab see muidugi megalt aega. Aga põhimõtteliselt kõige lihtsam ja pildid on kõik kenasti pilves olemas.

    • Avatar
      Vasta Kristel 15. juuli 2019 at 20:13

      Minu mehel on ka Huawei ja täiega rahul.
      Ise hetkel Samsungi fänn. Tütar 8a. tahab ka hirmsasti i-phone’i, aga mees laitis maha, et ei ole seda hinda väärt ja Huawei palju parem. Seda ta ütles ka, et ei oska sellega opereerida, sul oli ju sama peobleem ?
      Ma pooldan ka piltide paberversiooni. Mul neid nii palju pole, aga nt tüdrukule teen iga aasta kohta albumi, sünnipäevast sünnipäevani eredamad hetked, nii mõnus on neid vaadata.

  • Avatar
    Vasta Mayri 5. juuli 2019 at 08:59

    Tundub tõesti ulmeline 23 000 klikki teha. Mul on telefoni galerii ühendatud Google Photodega. Ehk siis kui teen pildi, siis laeb kohe selle Google Photodesse ja nii on kõik pildid saadaval kohe arvutis. Lisaks on olemas ka backup internetis, kui peaks midagi telefoniga juhtuma. Kindlasti soovitan ka sellise lahenduse poole vaadata (nt Dropbox või apple’i enda pilv, jne.).

  • Avatar
    Vasta Liisu 5. juuli 2019 at 08:51

    Tee telefon korralikult tühjaks. Lase aga kõik mängud ja muu jama maha. Jäta vaid vajalik kraam.
    Minul mänge pole aga kunagi tõmbasin mingi foto tuunimise äpi ja sellega koos tulid ka pop upid. Väga närvi ajas vaatad oma pilte ja vahepeal täiega lendab reklaam peale. Kustutasin äpi ära ja kõik timm.

  • Avatar
    Vasta M 5. juuli 2019 at 08:05

    Ma ei tea kas keegi on juba kirjutanud. Aga igaksjuhuks kui ei ole..Nimelt tegin ise ka selle fotosaaga läbi ja avastasin ühe nipi. Ehk toimib sul ka. Kui valid select all ei saa kõike laadida, aga kui vähemalt ühe valikust eemaldasin siis juba sai 😉

  • Avatar
    Vasta Johanna 5. juuli 2019 at 07:46

    Proovi Ctrl+A piltide “Select all” tegemiseks 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuli 2019 at 09:27

      mismoodi sa arvad, et ma seda proovisin siis 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 5. juuli 2019 at 07:45

    Hope “sünnitas” surnud lapse. Tegelt laps elus ja talle anti mingi suvalise naise surnud laps, kes samas haiglas sünnitas. Reesel oli raha vaja et oma võlg tagasi maksta muidu lubati ta tütre kallale minna. Sama arst andis Hope lapse lapsendada Steffyle. Keegi ei tea veel seda. ? Tänasest tulevad Rammsteini piletid müüki järgmise aasta kontserdile.. Äkki Kardole meeldiks see?

  • Avatar
    Vasta Jj 4. juuli 2019 at 23:22

    Tead, Mallu. Kui mu mälu mind ei peta( mis on tõenäoline, et petab), siis sul on kunagi vist iphone olnud. Ma siiralt soovitan sulle uuesti mõni ip endale muretseda. Kuna sul niivõinaa on mac, siis need kaks ühenduses.. sa ei pea jebima. Salvestab otse arvutisse ka.
    Ja noh teiseks iphone on parem? eks androidi kasutajad arvavad teistpidi, igale ühele oma.? olen ip kasutaja alates mingi..2012? On vahepeal olnud üks androidi telefon lisaks, mida vist eestis ei müüda – no see oli tõesti fantastiline. Palju rohkem lisasi jne. AGA jooksis kokku nagu android ikka? praegu mul ei ole ka kõige uuem mudel aga kokku jooksnud ei ole ja olen väga rahul. TahKs uuemat, aga noh.. vaja ei ole. Lihtsalt tahaks.. ?
    Eks jah ma vast tõsine õuna kummardaja ka, et nagu ma ennegi ùtlesin- samsungi jne armastajad ilmselt neaksid mind lõputult ja kiidaksid, et aga nende telefon suudab teha x ja y asja mida iphone ei tee. Jah, see on okei! Minule lihtsalt isiklikult on ‘tavaline’ windowsi arvuti sama tüütu, kui androidi telefon! ?

    • Avatar
      Vasta J 6. juuli 2019 at 10:41

      Minul on olnud 2010 aastast saadik kaks nutitelefoni, mõlemad Androidi, kummagagi pole probleeme olnud, eelnev jäi lihtsalt ajale jalgu, sest oli üsna esimese seeria olend. Väga hoolikas ma telefonidega pole ehk ka sellega pole probleeme olnud.
      Praegune telefon maksis alla 300 euri u 3-4 aastat tagasi ning töötab siiamaani nagu valatult. Loomulikult on kõigil omad eelistused, aga iPhone’i eelistajad kipuvad palju rohkem oma telefone vahetama ehk kui kahe aasta tagant telefoni vahetada, siis uus ikka vähe kobedam. 🙂

      Soovitan silm peale visata OnePlus telefonidele. Neid saab otse tootjalt tellida nende kodulehe kaudu ilma postikuluta https://www.oneplus.com/ee, kuid kui nii ei julge, siis nii mõnigi esindus (Elisa vist ntks) peaks neid nüüd ka koha peal müüma. Tõsiselt hea kvaliteedi ja hinnaklassiga telefonid, paljud esimese mudeli kasutajad (välja antud 2014) kasutavad siiani sama telefoni. 🙂

  • Avatar
    Vasta Grete 4. juuli 2019 at 22:23

    Soovitan soojalt hoida pilves oma pilte ja videosid. Google One (endine Drive). Asendamatu minu meelest. Google Photos app telefoni ja süngib perfektselt kõik su pildi ja video failid. Pole vaja eraldi kõvaketast osta ja kõike faile arvutisse eraldi tõmmata. Siit leiad hinnakirja – https://one.google.com/about#upgrade

  • Avatar
    Vasta Anu 4. juuli 2019 at 22:02

    Paned telefoni juhtmega arvutile järgi, siis tuleb kaustade valik, valid Camera (või dcim?!) ning saab kõik pildid korraga copy-paste teha… või ei?! Samsungiga saab ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuli 2019 at 09:28

      ma proovisin nii, ei tulnd 🙁

  • Avatar
    Vasta Killu 4. juuli 2019 at 21:57

    Aga Miks sa ei sünki kõiki oma pilte pilve a la Google photos (telefoni/appi setting alt Saab teha nii et kõik telefoni pildid sünkivad automaatselt pilvr Ning sa ei pea neid ükshaaval valima). Siis avad pilve arvutis ning Saad sealt valida kas tõmbad kõik Alla või üksikid… Minul nii toimib…

  • Avatar
    Vasta Mari 4. juuli 2019 at 21:31

    Mul sama telefon, mis sul ja viimases päevad täpselt sama jama, nii närvi ajab, kogu aeg jookseb kokku 🙁 Ise mõtlesin, et äkki nüüd hakkabki see Huawei surm, uuendusi enam ei tule augustist peale?

  • Avatar
    Vasta Kassiomanik 4. juuli 2019 at 21:24

    Osta iPhone. Mul juba kolmas aasta läheb ja töötab sama hästi nagu alguses. Android on pask.

    • Avatar
      Vasta Kätlin 5. juuli 2019 at 20:48

      Ikka võid lilli kinkida ??? Eriti tore ju oleks kui kuller tooks ja kaardil oleks mingi naljaga saatja kohta.

  • Avatar
    Vasta TN 4. juuli 2019 at 21:07

    Android peaks Macis tulema nähtavale lihtsalt välise kõvakettana, kus pildid eraldi kaustas näha. Finderi vasakus servas peaks telefon ilmuma. Valges Klaaris kindlasti oskavad säästa sind sellest miljardist klikist (ebareaalne kogus :O)

  • Avatar
    Vasta Marika 4. juuli 2019 at 21:07

    Eee miks sa ei ühenda usb juhtmega telefoni arvutiga. Saad arvutis avada telefoni kausta ja korraga kõik pildid arvutisse tõmmata

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuli 2019 at 09:29

      obv ühendasingi ju

  • Avatar
    Vasta Linda 4. juuli 2019 at 20:40

    Kui sul on google’i konto, siis pane telefonist sünkroonima ja pildid lähevad ise kõik sellisesse kohta nagu photos.google.com. Ise kasutan ja jube mugav, teen klõpsu ära ja kohe saan arvutist vaadata ja fotoshoppida või panna kuhu vaja. Teine variant on panna telefon juhtmega arvuti USBsse ja kopi pastega terve fotode kaust arvutisse tõsta.

  • Avatar
    Vasta Lihtsalt abiks 4. juuli 2019 at 20:33

    Soovitan kasutada OneDrive’i, Dropboxi või Mega. Saad automaatselt kõik pildid üles laadida ja nii telefonist kui ka arvutist vaadata. ?

  • Avatar
    Vasta K. 4. juuli 2019 at 20:17

    Mina ostsin huawei ja ei ütle ühtegi halba sõna ja kõik kes mulle julgevad öelda, et halb ost selle turvariski teema pärast saan öelda, et see ei puuduta praegu müügis olevaid telefone. ?? Aitas sellest iphone jamast ja olen väga rahul shul P30-ga ?

  • Avatar
    Vasta Sille 4. juuli 2019 at 19:43

    Kingi ka Kardole lilli ja minge koos kuhugi ☺️

  • Avatar
    Vasta Lisbet 4. juuli 2019 at 18:14

    Proovi pilte kopeerida CTRL+a (all) ja siis kiirega copy või kui mingil põhjusel ei saa siis CTRL+c ja CTRL+v-ga saad pasteda. Ehk on abiks 😀

  • Avatar
    Vasta Nele 4. juuli 2019 at 17:20

    ootasin lõpus pildiseeriat.. “Lõpetuseks mõned pildid mu telefonisügavustest”….aga on ainult üks pilt ühest nunnust Marist?

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. juuli 2019 at 09:29

      krt, kõik jamab 😀

  • Avatar
    Vasta Aire 4. juuli 2019 at 16:43

    Mu meelest pilte on kõige lihtsam telefonis google fotode alla salvestada.
    Avad korra äpi ja edasi salvestab ta automaatselt. Vahepeal tasub ikka avada ja veenduda et kõik seal varundatud.
    Juurdepääs igalt seadmelt ja mu meelest turvaline.

  • Avatar
    Vasta Parim 4. juuli 2019 at 16:40

    Kardo rääkis striimis, et võiks sult sünnaks küsida reklaami oma twitchi kontole, aga paha küsida vms. 😉

  • Avatar
    Vasta Kaisa 4. juuli 2019 at 16:14

    Mis telefon sul praegu on? Kaua olnud on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. juuli 2019 at 16:28

      Huawei 10 pro vist, mingi.. kaks aastat?

  • Avatar
    Vasta Marian 4. juuli 2019 at 16:12

    Ma saan teadmistega hiilata. Vaprad ja ilusad – vaatasin ühte osa just üle 100 aasta. Seal ema arvab, et beebi surnud, aga tegelt arst andis salaja sündimise järgselt lapsendamiseks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. juuli 2019 at 16:28

      aga kelle surnud beebit ta hoidis siis 😀

      • Avatar
        Vasta Birgit 4. juuli 2019 at 16:58

        See Hope kes arvab et ta beebi surnud, sünnitas kuskil saarel ja parasjagu oli torm niiet haiglas oli ainult Hope ja siis arst kes sünnitust vastu võttis. Varasemalt oli seal haiglas olnud üks naine kelle beebi sündis surnult, aga kuna see arst oli ainuke kes seda teadis siis sel ajal kui Hope sünnitas ja sünnitustegevuse käigus minestas, vahetas arst beebid ära ja ulatas Hopeile selle teise naise surnud beebi. Arst müüs beebi lapsendamiseks Steffyle, kuna sellele arstil olid suured võlad kuna ta kasiinos laene võtnud valedelt inimestelt ja lapsendamise käigus sai ta suure summa. Lisaks, see Steffy, kes lapse lapsendas on Hopei mehe Liami endine naine. Ning Liamil ja Steffyl on varasemalt üks ühine laps. Nii sai vist kõik kirja nüüd, ise sattusin ka kogemata nägema sellest osast, mil Hope sinna saarele veel rasedane läks ja nüüd nii põnev, et igapäev vaatan.

      • Avatar
        Vasta Brigitta 4. juuli 2019 at 18:48

        See surnud beebi on ühe teise naise oma kes ka samas haiglas sünnitas. Aga tal oli titest suht savi ja sellest ka, et ta surnuna sündis.
        Siis see arst vahetas beebid ära, et Hope sai selle surnud lapse ja tema enda laps läks doktori võlgade katteks lapsendamisele. Hope’i beebi lapsendas suure papi eest Steffi kes on Hope’i mehe eksnaine. ???

      • Avatar
        Vasta Mar 4. juuli 2019 at 18:58

        Ühe teise naise, kes sünnitas enne teda, kuid kelle beebi sündis surnuna. Surnud beebi jäi sellele arstile, kuna beebi ema ei tahtnud seda sündmust meenutada ja soovis kõik unistada. Jah, mul on vahel igav olnud ja olen sattnud vaatama 😀

      • Avatar
        Vasta C 4. juuli 2019 at 20:36

        Arstil oli 2 patsienti, esimese laps suri ära ja tema last see ema siis hoidis. Mingit dokumentatsiooni ei saanud teha haiglas, sest torm oli, polnud töötajaid rohkem jne..

      • Avatar
        Vasta Evelin 4. juuli 2019 at 21:24

        Keegi oli just enne sünnitanud, nö tundmatu tegelase last hoidis süles. Ma olen ka mõnda osa näinud, aga lugesin netist selle kohta ?

      • Avatar
        Vasta T 4. juuli 2019 at 21:39

        Üks teine naine sünnitas samas haiglas surnud lapse ja ei tahtnud temaga miskit teha. Siis see arst vahetaski lapsed ära. Hope minestas sünnituse käigus ja siis sai arst salaja toimetada 😀
        Steffy lapsendas selle lapse ära, teadmata, et beebi Hopei oma on.
        Arstil oli raha vaja, sellepârast siukest sahkermahkerit tegi ?

      • Avatar
        Vasta Nele 4. juuli 2019 at 21:59

        Ühe võõra naise, kelle laps sündis surnult. Too naine ei soovinud midagi temaga teha, palus arstil asjad korda ajada. Ja selle naise (Hope), kes arvab, et ta laps suri, tolle beebi lapsendas ta suurim rivaal (Steffy), viimane seda muidugi ei tea, et see Hope’i laps? mõlemal naise, nii Steffy kui Hope’i lapseisa üks ja sama mees ? pm jäi laps perekonda ?

      • Avatar
        Vasta Nets 5. juuli 2019 at 00:14

        Päris hea, et just selle infotükiga mind vanaema kurssi on viinud. Samal ajal olevat sündinud seal samas surnud beebi mingil vaesel naisel ja siis see arst tegi temaga diili. Reaalselt midagi muud ei tea, aga ta vaatas seda, kui ma tal külas olin ja see olukord sarjas ajas nii segadusse, et ta pidi mulle backstoryt seletama. 😀

      • Avatar
        Vasta Vaprad ja ilusad;) 5. juuli 2019 at 02:00

        https://minumoodimaailm.wordpress.com/

      • Avatar
        Vasta Mari 5. juuli 2019 at 07:09

        Arstil oli haiglas korraga kaks naist, üks kes kaotas lapse ja teine (Hope) kelle laps tegelikult ellu jäi. Kuna Hope minestas sünnituse ajal, siis vahetas arst lapsed ära ja andis talle selle teise naise surnud lapse sülle ja siis ise müüs tema pärislapse siis Steffyle. HAIGE, MA TEAN! 😀

    • Avatar
      Vasta Käti 4. juuli 2019 at 16:47

      Sama moodi sattusin see nädal ühele osale peale üle 100 aasta ja sain aru, et see blond kaotas beebi sünnitusel ja samal ajal adopteeris see brünett beebi. Ja kuna blondil adopteeritud beebiga side tekkis, siis kahtlustasingi, et äkki see nö surnuf beebi ongi see sama. Köige loogilisem asjade käik selles sarjas ju ?
      Kingi kohapealt nii palju, et ega siis sünnipäev pole kinkide saamine täiskasvanud inimesel..tee parem maitsev söök/kook (v osta), osta talle lemmikölle vms ja anna lihtsalt puhkust, vöi vii välja sööma/kinno/spa/ peole vms. Mina nt sain vöileivatordi kingiks ja mees pole veel kinki saanudki (plaanisin välja sööma viia aga pole veel jöudnud), kuigi yle kuu juba möödas mehe synnast

  • Avatar
    Vasta bööö 4. juuli 2019 at 16:11

    Kui mul ühtegi ideed pole, siis olen ostnud kõige lemmikumaid toiduasju, küpsised, kommid, karastusjoogid jne ja pistnud kinkekotti..
    Ükskord ostsin ka mega suure purgi ja panin sinna erinevad kummikomme ja peale kirjutasin antidepressandid 😀 😀 😀 (ta hindas seda väga, kuna talle hullult maitsevad kummikad:))

    • Avatar
      Vasta Anna 5. juuli 2019 at 08:28

      Ma olen sama teinud ja tema mulle ka, ei pea nii hullult pingutama ja igaks puhuks asju kinkima ?

  • Avatar
    Vasta Tuti 4. juuli 2019 at 16:02

    Võta telefonist mälukaart välja ja sebi väikse mälukaardi lugeja, saad korraga kõik ära tõsta.