AUTOJUTUD PILDID

minu autost ja täisteenusrent

10. juuli 2019

Ma ei tea miks, aga ma polegi enda autost kirjutanud, naeruväärne! Lihtsalt kogu aeg mõtlesin, et ah, varsti teen. Siis läks kaamera katki ja nüüd… Nüüd mul pole enam vabandusi. Pidevalt uuritakse, et miks ma just selle auto valisin ja mis ma tast nüüd arvan ja mega palju on mu käest ka seda küsitud, et mis moodi see autorendi värk käib ja mille poolest see liisingust erineb. Ma ütlen ausalt, et alguses ei saanud ma ka ise eriti aru ja kui esimesel korral Mobire lehele sattusin, siis panin selle kiiresti kinni ka. Tundus täitsa jabur maksta iga kuu palju raha ja siis lõpuks isegi mitte autot endale saada, erinevalt liisimisest. Aga häda ajas härja kaevu – nagu ma ütlesin, siis ma lihtsalt ei saanud liisingut ja kuna ma uut autot tahtsin, siis ma mõtlesingi, et uurin siis veidi põhjalikumalt täisteenusrendi teenuseid ja olemust. Ja kui mõnda aega kodukal ringi vaadanud olin, kirjutasin neile, sõlmisin lepingu ja juba viie päeva pärast oli tuliuus Peugeot 5008 mind ootamas.

Aga nüüd algusesse. Mis see täisteenusrent siis on?

Noh, eks te saate kogu selle info kenasti Mobire.ee kodukalt ise ka teada, aga põhimõtteliselt maksad sina fix summa, sõidad autoga nii mitu aastat kui tahad ja siis pärast annad auto tagasi ja saad uue võtta kui tahad. Pmst sama asi nagu liisimine, ainult, et rohkem selline mugava inimese värk. Kõik asjad on su fix hinna sees ja puuduvad sellised väljaminekud, mis liisimise korral tekiksid. Minu auto saab sealt 499€ eest kuus ja sellele lisaks läheb mul vaid kütus. Kõiksugu hooldused, kindlustused, rehvid ja rehvivahetused ja hoiustamised on Mobire poolt. Näidispakkumistega saab tutvuda SIIN.

Nii paljud ohkisid, et issand, aga sa ei saa seda autot pärast endalegi, aga eee… ma ei tahagi teda endale ju. Paari aasta pärast vahetan jälle uuema vastu välja ja elan jälle selle “võõra” autoga edasi. Ega enamik vist ju liisinguautosid ka endale ei jäta, vaid vahetavad uue vastu välja mingi aeg. Pmst sama asi.

Minu jaoks oligi see otsustav, et nad olid kohe valmis lepingu tegema – erinevalt krdi liisimiskatsetustest, mida ma lõpuks ei saanudki. Pangaga suheldes jäi mulle selline vaib, et mida ma, vallavaene siin üldse tahan ja mis uuest autost ma üldse räägin, et jätku ma nad kenasti rahule. Mobires olidi kohe mega sõbralikud, vastati mu küsimustele, tehti pakkumine ja oligi korras. Sain ise valida, mis värvi/millist autot tahan ja mingi viie päevaga umbes oli auto mul juba käes. 2019 aasta auto, tutikas, läbisõit oli saades 2 km, nüüd on mingi 3000 ? Lihtne ja mugav süsteem ja tegelikult ma ei tea, läheks mulle ikka sama palju maksma kui liising. Mitte, et mul üldse validagi oleks võimalik, haha. Aga no kes veel ei tea, siis tõesti selline võimalus on olemas, kui ei taha/saa liisida autot mingil põhjusel. Maksad oma fix tasu ja kasutad autot. Easy! Ei pea endale kindlustusi tegema, ega miskit. Kõike teeb sinu eest Mobire.

(Kommentaariumis arutati, et kas ma ikka ise üldse seda teenust kasutan, või sain tasuta, et teistele lihsalt seda mõtet pähe parseldada. Pean pettumuse valmistama – mul on leping ja maksan ise samamoodi kuutasu (see on mul lihtsalt veidi soodsam, sest lubasin autole Mobire kleepsud panna).

Esiteks mul oli vaja seitsmekohalist autot, et me kõik enda pudinatega sinna sisse ära mahuks. Mu ideaal oli midagi sellist, kus istmete vahel on vahe, nagu Chrysler Voyageril, aga “leppisin” ka sellega, kuhu saan kolm last teise ritta korraga ära panna.  Sõelal olid Peugeot 5008 ja Renault Espace, aga nad olid üsna tasavägised. Valiku määras see, mida Mobires pakkuda oli ja nõnda mulle tundus, et kuigi tal pole seda ideaalset istmeasetust, siis käib nii kah, et kõik ühes reas. Peugeot oligi valitud. Muidugi nüüd ma tean, et tegelikult saab neile kirjutada ja öelda, et vot, tahaks SEDA autot ja siis nad sebivad sulle suht ükskõik millise uue auto, mis Eesti turul on. Seega ma ei saa välistada, et ehk ma mingi hetk hoopis seda Espace proovin!

Tegelikult saaks ma praegu Peugeotil kolmanda rea ka alla võtta ja Mari sinna panna, kui oleks vaja veel nt mõnda täiskasvanut peale Kardo ja minu autosse mahutada, aga siiani pole seda vaja läinud ja lapsed on kenasti teises reas rivis. Kuigi see Espace on veits mahukam.

Lende pidi minu taha istmele minema, sest tema tool (Axkid minikid) võtab autos päris palju ruumi. Õnneks mind ei häiri üldse, et mu tool veits eespool olema peab ja ma saan mugavalt sõita. Marta jäi keskele, sest tal see isofixiga turvahälli alus ja seda pole eriti mugav sealt ära võtta, juhuks kui vaja olema peaks. Mari tool on kõige lebolt liigutatavam ja tema istub siis kõrvalistuja (Kardo) taga.

Pildil on näha ka minu jaoks kaks asendamatut asja, mis lastega autos tarvis – istmekate, et seljaga sõidusuunas sõitev Lende istet mustaks ei teeks. Lisaks siis beebile see peegel, et ma sõidu ajal Martat näeksin.

Lende tool ja ta ustav kalts. Autos peab alati olema üks tekike, nii et tore on, et Lende ühe oma sajast “kaltsust” alati kuskile vedelema jätab, nt autosse. Hea kellelegi alla või peale visata.

Mari Cybexi tool

Ma nüüd olen temaga mitu head kuud ringi sõitnud ja ma olen tõesti väga rahul – mugav auto on ja lisaks ka mega ruumikas. Kui kolmandat rida mitte avada, siis on pagass mega suur. Näiteks mahub sinna lebolt suur jooksuvanker ja jääb ruumi ülegi.

Tühi pagass, kus on kandekott (sest alati läheb seda kuskil vaja, kui kaasas pole) ja kindlasti riidest kott, et poes ei peaks kilekotte ostma.

Nagu näha, siis tegelikult pole pagass üldse täiesti täis, vaid sinna mahuks kenasti veel ka poekotid ja muu säärane kraam.

Et te aru saaksite, kui suur vanker see tegelikult on ?‍♀️

Ma ei tea, vb see kõikidel uutel autodel, aga mu vanal Mazdal küll sellist asja polnud, et pagass jalaviibutuse peale lahti läheks ja nupust kinni läheks ?‍♀️

Istmetel on sellised lauad sisse ehitatud.

Salong.

Sport nuppu vajutades muutub auto veidi järsumaks, mul mazda oli selline, et natukene vajutasid pedaali ja ta juba lendas. Sellega võrreldes tundus Peugeot alguses kuidagi uimane, aga kui sport-mode peale panna, siis mulle meeldib rohkem.

Minu auto – igal pool tic tacid. Ma ei saa elada nendeta.

Naljaka kujuga käigukang. Alguses oli veits harjumatu, aga väga kiiresti harjus ära ja nüüd ma vist ei oskaks enam normaalset kasutada ?

Ka rool on naljakas, kandiline ja super pisike. Aga jällegi harjumise asi.

Lastega jälle hädavajalik – sisseehitatud päiksesirmid. Idekad!

Topsihoidjasse mahub enda, kui ka kaaslase kohvi või veepudel.

Käetugede vahel on selline “külmalaegas” kus asjad jahedana püsivad, nt jook või shoks, et ära ei sulaks suvel.

Ja eks auto välimus on maitseasi, aga minule meeldib see auto väga. Suur ja must ja ilus. Ja see, et ta mugav ja mahukas on, on lihtsalt kirsiks tordil. Et kui ma temaga sõidan, siis ma tunnen, et äge on noh! Kõva muti tunne ? Turvaline ka, sest sõita aitab tagurdamiskaamera, tuluke peeglil hoiatab selle eest, kui keegi su pimenurgas on ja isegi seda ta ütleb sulle, kui talle tundub, et sa teel viltu sõidad, et sa rohkem ridade vahel oleks. Noh, hoolitseb ja poputab see auto, mulle meeldib, kui miski mu elu lihtsamaks teha tahab. Muuseas, turvalisusest rääkides: 2016 aastal sai Peugeot 5008 ANCAP turvatestides päris hea skoori. 86%  ulatuses sai ta punkte täiskasvanud sõitja turvalisuses, 85% laste turvalisuses ja 67% jalakäia turvalisuse testis. Päris hea!

Vot sellised lood minu autost ja sellest, kuidas ma ta sain. Kui teie ka mõtlete, et tahaks Mobirest auto rentida, siis öelge neile ka salasõnana “mallukas” ja saate koos autoga tasuta kingituseks kaasa 100€ Alexela kinkeka, et oma uue autoga kohe üks mõnus roadtrip teha ✌️

Pakkumise saamiseks võta ühendust Eneliga eneli@mobire.ee või 56241431!

Rääkige nüüd kaasa, kas teie olite enne täisteenusrendist kuulnud? Kuidas teile enda auto soetatud on? Liising? Korjasite raha ja ostsite välja? Autolaen? Mingi muu variant? Kuulan huviga!

Loe ka neid postitusi!

39 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triin 13. juuli 2019 at 19:21

    Minul tekkis hoopis selline küsimus, et kas Kardos pole kõik see tekitanud huvi taas autorooli istuda?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 21:41

      Ei

  • Avatar
    Vasta Ülle 11. juuli 2019 at 18:29

    Käisin päevakese autopoodides, proovisin, kohebsaada olevaid uusi autosid. Ootasin nende pakkumisi, valisin välja , tegin taotluse kodupanka ja kindlustustesse. Sain
    ja digiallkirjastasin liisinglepingu, maksin 10 % sisse ja lepingu tasu ning kolme tunni pärast kutsus autopood järgi. Teel sinna helistasin kindlustusse ja lasin Kasko ning liikluse kehtima panna. Kokku läks 3 päeva. Võib-olla oli see juhtus. Ei võtnud panga poolt pakutud kindlustust, sain superkasko ja liikluse eraldi võttes odavamalt. Muidugi on mul ka üle 20 aasta autoomanikuks olekut seljataga.
    5 aasta pärast kui tehase garantii läbi, müün maha ja võtan järgmise uue liisingusse.
    Tõesti on mugav, kui auto on uus ja täis kõikvõimalikke lisasid 🙂
    Varem ei saanud nagu arugi, et ma vajaksime tagurdamiskaamerat ja sisse ehitatud navi ja kõike muud

  • Avatar
    Vasta Pisi 11. juuli 2019 at 14:41

    Loen ja imestan endiselt, kuidas osadel on kinnisideeks see, et mida rohkem asju omada, seda õnnelikum oled. Meie liisime autosid. Liising 5a ja peale seda vahetame selle uuema vastu ja vana jääb sissemaksuks. Ja miks teeme nii? Kuna kasulikum on osta 4-5a vana auto ja liisingu lõpus vahetada see uema vastu. Tagatiseks saab anda kuni 10a vana autot ja oleme 3 korda pidanud autot müüma ja seda jama enam läbida ei taha. Palju lihtsam on see, et liisid ja kui leiad, et see auto perele liiga väike, siis astud poodi ja vahetad auto välja. Ja soovitan nendel välismaale sõitjatel lugeda lepingut. Seni, kuni auto on liisingus, on omanikuks pank ja kasutajana maksja, kui lähed välismaale, siis osad pangad annavad selleks lubasid, et ei tuleks piiril probleeme.
    Soovitan inimestel vaadata kahte filmi. The true cost ja minimalism. Inimene ei vaja õnneks asju vaid lähedasi. Mida vähem omada, seda õnnelikum oled.

    Aga minu arust tegid õieti. Väkskete lubade omanikul on kindlustusmaks palju kõrgem, kui aastaid kindlustust maksnud inimesel. Lisaks kasko on kohustuslik igal liisinguga autol. Ja kui tahad ikka saada autot, kuhu terve pere mahub, siis just selline täisteenusega rent on selleks ideaalne. Kui auto enam perele ei sobi, siis saab väga lihtsalt vahetada uue vastu.

  • Avatar
    Vasta Merilin 11. juuli 2019 at 00:49

    Mina võtsin eelmise aasta aprillis autolaenu.
    Istusin haiguslehel ja surfasin auto24s ringi. Leidsin siis oma kia rio. Hea pakkumine oli ka 2012 aasta auto, läbisõit oli 47 000(nüüd juba natuke üle 66000). Ja maksis vaid 7500..
    Mina olen oma valikuga rahul. Lapsi pole aga kui peaks pisike tulema siis mahub vanker ka ikka ära.

  • Avatar
    Vasta Geidi 10. juuli 2019 at 23:15

    Sellisest teenusest polnud kuulnud.
    Meil 2 autot ja mõlemad enda omad. Esimesele sai osa laenu võetud. Paar aastat hiljem ostsime teise auto juurde, selleks sai autolaen võetud, maksime kiiremini tagasi. Lihtsalt leidsime auto mida soovisime ja kohe polnud vajalikku summat.
    See teenus tundub tegelikult üpris mugav, oleks selline asi 14 aastat tagasi olnud siis oleks mu ämm ja äi seda kindlasti kasutanud. Nüüd on neil juba 4s või 5s uus auto ja selle ostavad lõplikult välja lähiajal. Muidu on juba vähenalt 14 aastat liisinud.

  • Avatar
    Vasta Nimi 10. juuli 2019 at 21:06

    Meil on just auto vahetus teemaks ja täna käisime autot vaatamas ka. Esiteks pakuti, et meie vana sobiks sissemaksuks ja saaksime esindusest siis 5000€ sissemaksuks. Ütlesime kohe ära ka, et tahaksime u 5a pärast uut, et kui võtame 5a liisingu(300€ kuus), siis 5a on nõus esindus meie auto tagasi ostma ja 5a “autokasutust” läheks meile maksma 5000€, ehk siis ainult meie vana auto raha. Samas on ostes 7a garantii ja kõik hooldused nende poolt tasuta. Ülihea diil mu meelest! Pane kütust ja sõida ainult.
    Täisteenusrenti lugesin ka, aga seal on 500€ kuus ja kehvema paketiga sama auto, mis tähendab sama kulu eest ainult 10kuud sõitmist, ei paista eriti hea diil olevat ?

    • Avatar
      Vasta Elle 11. juuli 2019 at 11:18

      Misasja? Midagi ei saa aru. 300 € kuus 5 a peale pole ju 5000 €?

  • Avatar
    Vasta E. 10. juuli 2019 at 20:14

    Ma saan aru, miks Sa hetkel sellise valiku tegid. Kui mingil põhjusel ei ole võimalik liisida või välja osta, siis lühiajaliselt on osadele inimestele kindlasti selline lahendus kasulik ja noh, eks mugavus jah maksabki.
    Aga… tundub ikkagi mõttetu röövimine ja tühja maksmine “kõik hinnas”.
    Rehve vahetad 2x aastas, oleneb muidugi kohast ja tollidest aga ütleme nt keskmiselt 2×45 euri aasta peale. Rehvide eluiga sõltub rehvide kvaliteedist, kui palju sõita jne, aga ütleme väga ümaralt paar aastat, nt 4-5a, väga korralikud premium klassi rehvid 400-500 euri, olenevalt jälle mõõdust, ehk max. 100 eur aastas rehvide eluea kohta. Loomulikult võimalik valida ka odavamaid rehve ja ostu planeerida ajale, mil ei ole tipp hooaeg.
    Hooldused, remondid. Esiteks, uuel autol on garantii (nagu Mobire isegi vastas, et remondikulude pärast ei pea muretsema, sest noh garantii ju). Kui ise auto ära retsida ühel või teisel viisil, siis muidugi jah tuleb ka remondikuludega arvestada. Hooldusintervall võib ehk veidi olenevalt automargist varieeruda, aga peamiselt sõltub läbisõidust. Uue auto puhul siiski mingi max paar sada euri, filtrite vahetamised jne. Nt minul uuel autol esimene hooldus 2 aastat või 30 000 km, edasised sõltuvad.
    Kindlustust pead nii või naa maksma, praegu see lihtsalt siis sinna 500 euro sisse arvestatud. Muidu maksaksid ikka, lihtsalt saaksid endale sobiva kindlustusandja ja -paketi valida.
    Seega jah, uuel auto puhul see “kõik kulud hinnas”… njah.
    Aga kui mõelda laiemalt, siis eks see kõik on individuaalne ja valikute küsimus. Kas on üldse päriselt vaja autot? Kui on vaja, kas peab kindlasti olema täiesti uus, kõikide vingete lisadega? Kas on vaja ökonoomset tarbeeset või lihtsalt ägedat masinat? Kui liisida või välja osta ei saa, kas on vaja siis ikka?
    Valikute asi.

  • Avatar
    Vasta Heleen 10. juuli 2019 at 18:41

    *jalakäija

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 19:13

      sry, ajuerror vist 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 10. juuli 2019 at 17:27

    Kas ma saan valesti aru?
    Mulle tundub selle lahenduse võrdluseks üürikorter.
    Osta ei saa, üürida on võimalik. Kõik hinnas. Parimal juhul täiesti möbleeritud.
    Kui “siiber”, kolid välja. Rahast ilma ja korter ka pole sinu. Taas nullpunkt.

    Olen ise ostnud liisinguga, kuumakse ca 200.
    Uus, hind 10.000
    Liisingus oli 4a. Edasi oli auto minu oma ja selle väärtus polnud eriti langenud, müüsin maha 8000ga.
    ( ei ostnud uut autot, kolisin EEstist ära siis).
    Seega tundub see rent suht totter. Aga juu abiks ikka.
    🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 17:45

      Jah, paljud üürivadki ju ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Bess 10. juuli 2019 at 21:39

        Sa pead ikka laus loll olema kui liisingu ja rendi vahest aru ei saa. Liisingusse maksad sama palju aga pärast saad auto endale ja kui ei taha endale siis MÜÜÜÜD MAHA! müüd maha=saad raha.. praegu maksad mingile ettevõttele selle eest ulme summa ilma ise midagi hiljem sellest saamata. Mis järgmiseks, reklaam sms laenule??

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 21:43

          Kus nüüd mõni läheb närvi, et mina ei saa MAHA MÜÜA autot ??

          • Avatar
            Vaike 11. juuli 2019 at 11:04

            A sind ei aja närvi, et mul ei olegi autot?? Ajab ju, tunnista ?

          • Mallu
            Mallu 11. juuli 2019 at 15:54

            ma suht hüsteerias…kui näeme, siis alles saad!

    • Avatar
      Vasta Juuli 10. juuli 2019 at 18:20

      Mõned tähelepanekud. Mobirent arusaadavalt keeldub FBs vastamast, kui suur on sissemaks – lehele minnes ja auto välja valides on see nt. 3000 eurot, ei vaadanud kõiki marke läbi, võimalik et mõne auto puhul veel kallim. Jutud- maksad 5 sotti ja kõik- ei vasta tõele. Lisaks on kilometraaz piiratud ja ebaselge on ka see, kuhu ja mis tingimustel on võimalik autoga väljaspool Eestit sõita.
      Tegemist ei ole liisinguga ega mitte isegi sellele sarnaneva asjaga. Maksad, aga autot kunagi omale ei saa. Peugeoti eest 500 eurot kuus on tugevalt üle makstud. Mul on uus Audi liisingus ja kuumakse on 430 eurot.
      Kuna tegemist on koostööga, siis arusaadav, et asja peab reklaamima, lihtsalt sellistel tingimustel teised endale autot ei saa.

      • Mallu
        Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 18:22

        Konkreetselt KÕIK saavad samade tingimustega auto – mina tellisin lihtsalt Peugeot kampaania ajal 🙂 Ainuke asi, mis ma koostöö raames sain, tõin tekstis välja – kleepsude pealt pisikese ale kuumakselt.

      • Avatar
        Vasta Elle 11. juuli 2019 at 11:28

        Peugeot’ eest 500 € kuus üle makstud, nojah. Sa ikka tead ka, palju sellise mudeli ostuhind on? Eks proovi liisingukalkulaatoris, mis kuumakse tuleb. Puhas kuumakse, ilma kindlustuste ja muude kuludeta. Ja loomulikult ei ole tegu liisinguga – nagu kirjas oli, on Mallu auto täisteenusrendis 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 10. juuli 2019 at 15:41

    Huvi pärast uurin, et kas sellel renditeenusel on mingeid piiranguid ka, kuhu sellega minna võib? Me elukaaslasega tripime autoga päris tihti teise Euroopa otsa välja ja tekkis lihtsalt mõte, et kas see oleks sellise variandi puhul ka võimalik?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 17:23

      sa peaksid uurima, aga mulle ei tule lepingust küll ette, et ei võiks.

    • Avatar
      Vasta M 11. juuli 2019 at 12:40

      Meil on auto Rentestist ja Venemaale sõita ei saa kuna kindlustus seal ei kehti. Kui midagi juhtub, siis ise vastutad oma rahakotiga.

  • Avatar
    Vasta CarmenL 10. juuli 2019 at 13:12

    Minu meelest väga äss diil, sest me ostsime autolaenuga 3.5aastaks 2007a audi Q7, tahtsime ka 7kohalist ja maksame laenu+kasko+kindlustus iga kuu sama summa nagu sina täisteenus rendi eest +lisaks veel siis remont rehvid jne… Igati hea vôimalus mu meelest, aga polnud sellega varem üldse kursiski ehk oleks valinud sellisel juhul ka selle teenuse.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 10. juuli 2019 at 12:54

    Kogusin raha ja ostsin välja. Mulle ei meeldi nn võlgu olla ? Pärast saab ju auto müügist mingi summa ka tagasi uue auto jaoks. Kindlustused ja kaskod on tõesti kallid, aga uue auto puhul ei maksa ju remont midagi, sest garantii alla läheb. Vb kasutaksin seda täisrenditeenust siis kui auto ei ole enam garantii all, muidu tundub see teenus liiga kallis.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 10. juuli 2019 at 12:42

    Seleta rumalale veel, et kui sa peaksid tahtma, siis kas saad selle auto ka välja osta? Umbes, et liisingu lõppedes oleks auto jääkväärtus nt 6000€, siis kas täisteenusrendiga on sama põhimõte? Ja kui uue auto rendid, siis saad kuidagi selle nn vana rendika sissemaksuks anda (nagu liisingul) ja saad uue kuidagi soodsamalt? Või maksad ikka lihtsalt kasutamise eest ja kui uut tahad, siis hakkad otsast peale?

  • Avatar
    Vasta Kristine 10. juuli 2019 at 12:13

    Mul on Škoda Karoq, veebruari lõpus sain esindusest kätte, liisingut, Kaskot ja liikluskindlustust kokku maksan ka ikka märkimiväärselt vähem kui 500€ kuus, aga mul oli ka vana auto maha müümisel sissemakse olemas. Maksin sisse 15% ja pank ütles, et mingit probleemi ei ole, mul on nn “kasutusrent”, tegelikult küll liising, aga fixed läbisõiduga. Mingit kadalippu liisingu saamiseks mina isiklikult läbima ei pidanud, kogu auto ostmise protsess võttis kokku vast 2 nädalat, nädala käisin esinduses autosid vaatamas ja proovimas ning suhtlesin oma müügimehe ja pangaga, nädala ootasin, et mulle sobiva värvi ja lisavarustusega auto tehasest Eestisse toodaks.
    Auto on garantiis ja mul sõites süda jumala rahul. Lisaks veel on erakordselt mugav, ilus ja öko auto, pole elus nii vähe pidanud kütust võtma, kui oma Karoqiga. Mootor on väike aga auto on ise ka kerge, nii et jõudu õnneks on.
    Peres teine auto on elukaaslase Chrysler 300C, minu autoga võrreldes palju suurem ja tõeline tank ning show off auto, tema liisingus ei ole ja on täitsa meie oma. Ei ostnud uuena ja maksis tunduvalt vähem kui minu auto.

    • Avatar
      Vasta Mannakas 10. juuli 2019 at 23:57

      Ma olen täisteenusrendiga kokku puutunud autoesinduse poolelt ja mul ausalt öeldes hakkas täitsa kahju nendest inimestest, kes endale selle teenuse olid valinud, sest see kulude optimeerimine oli ikka väga räige. Lasti panna garantiilistele autodele ainult mingeid XYZ- varuosasid (a la kõige odavamad piduriklotsid, mis võimalik), kojamehi ei lubatud vahetada, kuigi kojamehekummid juba narmendasid jne jne. See “remont”, mida see täisteenusrendifirma oli nõus maksma, oli mõningatel juhtudel isegi autole kahjulik. Samal ajal olid autode kasutajad õndsas teadmises, et nende sõiduvahendit on hooldatud/remonditud esinduse vääriliselt parimal viisil ja rõõmsa näoga plekiti kuuarveid kinni.
      Minu kogemus on juba üsna mitme aasta tagune ja tegemist oli ühe teise ettevõttega, aga sellest kogemusest tingituna suhtun sellistesse teenuspakkujatesse ikka väga ettevaatlikult.

  • Avatar
    Vasta Älis 10. juuli 2019 at 11:11

    Ei ole enne sellisest teenusest kuulnud. Ise ostsin auto liisinguga, enda sissemakse oli ka päris arvestatav summa. Aga 500 EUR iga kuu on ikka VÄGA PALJU! Selles mõttes, et OK, kindlustused ja kaskod ja rehivahetused jne.. aga nt palju sa uut autot remondid? Sinna ju ei lähe palju raha. Kokkuvõttes vist tuleb ikka plaju kallim kui liising. Et kui oleks valida kas liising või see täisteenusrent, siis valiksin kindlasti liisingu. See umbes nagu väikelaen pangas,kus üüratu % peal. Et kui keegi tahab mingit normlaasemat kodulaenu väikese %, siis seda ei saa, sest sissetulek ei luba ja siis võetakse see nö kiirem laen, aga üüratu %-ga. Aga saan aru, et sul teist võimalust polnud ja sulle sobib :).

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 11:35

      jaa mul polnud jah suurt valiku tol momendil 😀

  • Avatar
    Vasta R 10. juuli 2019 at 11:08

    Mina ostsin neli aastat tagasi Peugeot 2008 mudeli esindusest liisingusse. Ma nii vihastun juba ainuüksi mõeldes Tartu esinduse peale. Kaks aastat ei suuda nad mingisugust katkist juppi välja vahetada garantii korras. Ainult naeravad näkku ja toovad muid põhjuseid välja, miks auto kragiseb ja logiseb. Seega olen suht pettunud, et uus auto saab paari aastaga suht jamaks minna. Ja läbisõit ei ole suur ega misit. Seega enam ma ei osta liisingusse never. Ennem vanema vastupidavama firma auto.

  • Avatar
    Vasta Kristina 10. juuli 2019 at 10:25

    Liisisime endale mai lõpus ka uue auto ja et seda liisingut saada pidi käima läbi mega pika ja väsitava tee. Taotlused saatsime swedi, sebi, lhvsse, luminori ja unixreditisse. Swed ütles et 45% sisse maksate siis saate. Teistest pankadest taheti vähemalt 15% sisse ja lõpuks, unicredit ütles saame rohelise tule kui käendaja olemas on ja 10% sissemaks (seal saab ise valida alates 0%) Veel natuke pusimist ja auto oligi meie, aga ega sellega jamad ei lõppenud, sest 1 päev hiljem tulid autol vead välja ja esinduses on töömehed suht lambad, seega hoolduses jms peame hakkama käima mujal linnas. Muidu auto on ok ja sõidab, aga see tee, mille läbi peab käima on mega kurnav, võibolla loeb see ka et me suht noored ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta M 10. juuli 2019 at 10:24

    Mis turvatool Maril on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 10:50

      Cybex Solutions S-Fix

  • Avatar
    Vasta Evelyn 10. juuli 2019 at 10:21

    Said oma mazda ka müüdud muidu?
    Aga muidu tõesti mõnus auto ja no kui liisingusse ei saa siis pole midagi teha kui tahad autoga sõita, pole see ka hull valik kui sul kogu jant seal hinna sees, kindlustus ja muu.. Seegi ju pole odav asi 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. juuli 2019 at 10:23

      jaa mazda elab uue perenaise rüppes 🙂

      Jah, minu meelest ka mugavus maksab ka midagi.

    • Avatar
      Vasta Mariann 10. juuli 2019 at 10:44

      Mina ostsin auto kohe välja. 7 aastat tagasi ja 13 000 euri ning sain endale tutika Kia Rio. Õnneks on auto hästi vastu pidanud ja suuri hooldusi pole ma pidanud tegema. Ega ma palju sõida ka, ca 10 000 aastas.
      Eks selle rendiga on nii nagu kodu üürimisega: kui on vaja ja teist võimalust pole, siis tuleb kasutada. Mina isiklikult eelistan neid asju omada, mitte rentida, aga kui teistele meeldib, siis kes olen mina, et seda maha laita 🙂 varsti ilmselt endalgi vaja uuemat masinat ja siis kavatsen kas osta või liisida, rentimist ma ei kasutaks. Aga ära iial ütle iial.

      • Avatar
        Vasta Ksenia 10. juuli 2019 at 11:48

        Liising on ju sama mis rent 🙂 on olemas 2 tüüpi liisingut – kasutusRENT ja kapitaliRENT ! 🙂

    • Avatar
      Vasta DW 10. juuli 2019 at 13:06

      Me ostsime 3 aastat vana auto esindusest väikelaenuga. 10,000 laen 5 aasta peale, intress 3.2% ainult. Oleme üle ka maksnud seda laenu ja vähem kui aasta hiljem on ainult 6,000 maksta jäänud.

      Meile sobis see paremini kui liising, sest teadsime, et paar aastat hiljem vajame ilmselt suuremat autot ja nii ka on. Edasi müües pole vaja liisinguga jamada, sest laen pole varaga seotud.