LAPSED

Lottemaa ei muutu, lapsed muutuvad

30. juuli 2019

Viiendat aastat oleme nüüd igal suvel Lottemaale jõudnud. Ma olen maailma kõige väiksema järjekindlusega inimene, seega võiks öelda, et ma olen isegi vähem abielus jõudnud olla, kui ennast Lottemaale pühendanud. See juba on midagi. Seega on täitsa loogiline, et kui suvi tuleb, peab Lottemaale minema. Sel suvel läks kuidagi eriti planeerimata see käik. Nimelt sõbranna ütles, et nad lastega lähevad ja mina… otsustasin perega kaasa minna. Koos ikka lõbusam ja sel suvel oligi Lottemaa tripp tegemata, mistõttu varem või hiljem oleks nagunii suuna Pärnu poole ajama pidanud. Mind küll hirmutas see, et too päev oli Lottemaa sünnipäev, aga minu hirmud ei pidanud paika. Arvasin, et koht on puupüsti rahvast täis ja seal on kuidagi kehva olla inimmassi sees, aga ma eksisin. Rahvast muidugi oli omajagu, aga kuskil ei tekkinud seda tunnet, et võeh, nii palju rahvast. Kohti oli küll ja veel, kus ringi vaadata ja tegutseda,

Kui ma täitsa aus olen, siis eelnevatel aastatel on Lottemaa meie lastele olnud kui suur turnimispark. Selles suhtes, et need tegelased kõnnivad seal küll ringi ja puhuvad juttu, aga vanasti ei saanud Mari nagunii suurt nendest aru, veel vähem oskas ta ise nendega mingit kontakti otsida. Ega see muidugi Lottemaad vähem lõbusaks ei teinud. Sai ju joosta, turnida, hüpata, ujuda, kolistada, kiikuda – you name it. Tegelased olid justkui …taust sellele pullile.

Aga sel aastal, ESIMEST KORDA ELUS, rääkis Mari kõikide tegelastega juttu ja minu rõõmuks tahtis ka kõike mänge kaasa teha ja kuulata kontserdit ja vaadata etendust ja kõik need asjad, mis eelmistel aastatel ei huvitanud. Seda oli kuidagi nii tore näha, et Lottemaa on küll aastast aastasse üsna sama (okei, tegelikult iga aasta leidub ka uusi ja toredaid majakesi ja tegelasi, aga no ÜLDISELT) aga mis muutub, on lapsed ise. Iga aasta sa näed, mida nad nüüd oskavad ja teha tahavad. Ja minu süda sulas küll, kui Mari ise tahtis Lotte üles otsida, et talle õnne soovida ja siis Lotte kutsus ta mängima ja nad jooksid koos maratoni ja Mari tegi kõike niii ägedalt kaasa. Isegi Lende üritas Mari jälgedes käia ja mängis mõnda mängu veidike kaasa. Aga no naljakas vaadata, et iga aasta ma mõtlen, et oo vot sel aastal oli Maril kuidagi eriti äge, aga igal aastal läheb nagu veel ägedamaks.

Ma olen küll üsna tihti Lottemaal käies rase olnud, haha, tegelt kaks korda, aga no kaks viiest ?‍♀️ Igatahes varasemalt oleme me Lottemaal olnud umbes paar tundi, lapsed on oma ronimised ära roninud, mina ära väsinud ja oleme koju läinud. Ma isegi imestasin varasemalt, et kuidas see võimalik on, et mõned räägivad, et on Lottemaal hommikust õhtuni ja aega jäi ikka puudu, et no MIDA seal nii kaua teha. Esimest korda elus sain aru, et … kui laps tõesti tahabki kõike kaasa teha ja mängida ja vaadata ja UJUDA, siis jääbki aega puudu. Saime olla neli tundi ja ühel hetkel saime aru, et issand, kinni pannakse ju. Ja me ei jõudnud reaalselt pooltesse majadesse. Seega tegin vea ja lubasin Marile, et me augusti jooksul lähme ühe korra veel Lottemaale, et siis need asjad ära teha, mis tegemata jäid. Ja enne vaatame kindlasti kõik Lottemaa multikad ka meenutuseks üle, et veel ägedam oleks.

Muuseas, kellel võimalik, siis ma soovitaks üldse ööseks Pärnusse asja teha ja osta kahe päeva pilet. Ühe päeva oma maksab 20€, aga kahe päeva oma 28€. Seega oleks minu meelest palju ägedam kaks järjestikust päeva Lottemaale asja teha. Oleks isegi nii teinud, aga no ekspromt värk oli see minek sedapuhku. Eks augusti lõpu poole vaatame uuesti, et kuida selle mineku korraldame. Ma isegi rääkisin Mariga, et me ei jõua igale poole ka minna, et näiteks Vudilasse ja Vembu-Tembusse polegi see suvi jõudnud ja kui me Lottemaale UUESTI lähme, et siis ei saa ju neisse üldse minna, aga ta lõi käega ja ütles, et ta ei tahagi mujale minna.

Lapse soov olla ju seaduseks, eks.

Kas teie juba olete sel aastal lastega Lottemaal käinud? On plaanis minna? Ja kui vanad lapsed on? Ma olen täiega mõelnud, et huvitav mis vanusest on laps LIIGA vana, et enam ei huvita see koht. Ei suuda isegi ette kujutada, sest isegi mul on seal tore tegelastega lobiseda ja juttu teha, heh!

Ps! Ma panen Facebookis käima ka loosimängu. Seal tuleb ainult jagada mõnda toredat pilti, mis Lottemaal tegite ja võite võita kogu perele piletid (ise valite, kas tahate veel see aasta minna, aga võib ka järgmiseks aastaks hoida, nii et tulge osa võtma!).

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M. 31. juuli 2019 at 13:46

    Kas trehvasite Eveliisi ka? Kuidas väljaspool blogisid teie suhtlemine toimub? Räägite, tervitate, ignoreerite pilke? ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 15:40

      Ei näinud

  • Avatar
    Vasta Mailit 31. juuli 2019 at 13:41

    Ei tea, kui vana enam Lottemaale ei taha. Mu 12aastane tütar ütles just paar päeva tagasi telekast Lottemaa reklaami nähes, et oh, küll tahaks jälle Lottemaale. Ta ka muidu varem mitu korda käinud.

  • Avatar
    Vasta Krr. 30. juuli 2019 at 19:11

    Kas Kiku polegi enam Adalbert või ma ei tunne ära enam või juhtusite sel päeval minema, kui Kikul vaba päev? 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. juuli 2019 at 22:38

      Vaba päev oli jaa

    • Avatar
      Vasta Siri 1. august 2019 at 12:34

      Meie oleme käinud kolm aastat järjest nii suvel kui talvel. See aasta olime teiega samal päeval Lottemaal ja mu lapsed siiamaani räägivad ,et Mari oli ka Lottemaal. Neile nii meeldib vaadata teie saadet ja youtubest vaatavad videosid,kus Mari ka on. Lottemaa on muidu üliäge koht ja ma ise ootan alati väga sinna minekut.

  • Avatar
    Vasta M.M 30. juuli 2019 at 18:22

    Olen oma kahe lapsega korra käinud.Oli väga tore.Piletid kingiti lapse sünnipäevaks.Enam seal käinud pole kuna pileti hind tõesti krõbe ning rahakott paraku ei kannata sellist väljaminekut.Kuid südamest loodan, et millalgi saame ikka uuesti minna 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:07

      Kindlasti saate 🙂 Ehk võimalik järgmine kevad veits varuda selleks, et saaksite ikka minna!

  • Avatar
    Vasta Tiiu 30. juuli 2019 at 15:09

    Tere. Minu kolm tegelast kes teid Lottemaal kinni püüdsid ja autogrammi küsisid. Tervitavad teid. Ja soovivad jätkuvat ilusat päikeselist ilma. Meenutan teile üks 12a tüdruk Vilma-Loreida, üks 10a poiss Karl-Lauri ja üks 6a tüdruk Anne-Irene ning nende ema Tiiu

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:07

      Tervitan vastu! 🙂

  • Avatar
    Vasta A 30. juuli 2019 at 14:58

    Ei ole kõinud ja ei plaani minna ka. Ma kuulnud et see eriti kallis lõbu.

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:09

      No kogu perega minnes pole see muidugi kõige odavam meelelahutus, aga kui see rahaliselt võimalik, siis see on seda raha väärt 101%. Kõik on viimse detailini läbimõeldud ning tegelased hingega asja juures. Nii, et ma ei kujuta küll ette, kuidas see saaks odavam üldse olla.

  • Avatar
    Vasta Helika 30. juuli 2019 at 12:50

    Meil ka sel aastal Lottemaal käidud. Kuna laps 2 aastat ja kolm kuud, siis see oligi meil esimene kord. No täiesti imeline koht! Seal on nii ehedalt tabatud seda tõelist lapsepõlve tunnet. Olime hommikust õhtuni ja ka ajaliselt ei jõudnud igale poole, aga energia sai küll kõik kulutatud. Laps tegi hoolega kaasa, lobises tegelastega ja lõi platsil Lotte-Roosiga tantsu. Ronis, maalis, hüppas, sõi ja mängis ikka kogu südamest. Iga päev küsib, et läheksime tagasi.

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:10

      Nii tore 🙂 Olen nõus sinuga, seal on nii mõnus!

  • Avatar
    Vasta Geidi 30. juuli 2019 at 11:23

    Mari on ühtäkki nii suureks preiliks sirgunud!
    Meil on alati aega puudu jäänud, oleme olnud hommikust õhtuni aga ujuma pole kunagi jõudnud.

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:10

      Ta on jah nagu päris inimene juba 😀

  • Avatar
    Vasta ... 30. juuli 2019 at 11:07

    Muide, vähemalt kolme lapsega pered saavad teha perekaardi, mis küll maksab natuke, aga annab päris häid soodukaid. Näiteks Lottemaa pilet 15 euri ja vembutembumaa oli ka soodsam ja palju muid kohti. http://www.perekaart.ee

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:11

      Oo kui hea nipp! Nii jõuaks veel rohkem lapsi lottemaale 🙂

  • Avatar
    Vasta Inks 30. juuli 2019 at 11:01

    Tõesti kahju, et saavad osaleda ainult need, kellel juba pic tehtud seal. Mul pole õnnestunud seal veel käia oma vendadega. Augusti lõpus aga juba kolin ookeani taha ära, niiet see oleks idekas, kui veel Lottemaal kõik koos ära saaks käia ?

  • Avatar
    Vasta Liina 30. juuli 2019 at 10:54

    Meie jôudsime kell 11.00 kohale, lahkusime kell 18.00 ja tõesti lapsed tahtsid järgmisel päeval tagasi. Viiene tegi praktiliselt kõiki tegevusi järjest kaasa ja siis seal mängimise ja turnimise ja majades olemise ajast jäi tõesti väheks. Sellel aastal mingil põhjusel ei saanud jäneste maja juures maalida, vähemalt sel päeval, kui me käisime. Laps käis ekstra Lotte käest uurimas ja Lotte ütles talle, et iga päev saab. Reaalsuses ei saanud, siis laps oli pettunud veidi, sest talle eelmisel aastal väga meeldis see jänesega koos maalimine. Igatahes oleks supertore veel minna see aasta, sest tegevusi on seal tõesti palju. Meie lemmikud on ka piknikud Lottemaal, võtame alati miskit head kaasa ja see ka lastele meeldib.

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:15

      Ei kujuta ette mis error selle maalimisega oli, aga ikka juhtub vahel. Tore et sellele vaatamata väga tore oli ?

  • Avatar
    Vasta Annika Ernits 30. juuli 2019 at 10:31

    Kahjuks pole pilti kuna pole lastega seal käinud 🙁 aga kui võidaks siis tuleks võrust kohale küll ??

  • Avatar
    Vasta Helen 30. juuli 2019 at 10:29

    Peab ikka järgmine kuu veidi kokkuhoidlikum olema ja lapsed ikka sinna viima, kõik nii räägivad et nii tore 🙂 Aga noh nagu ikka igal aastal ei ole see sissetulek nii priisata 🙁
    Kahjuks osaleda loosimises ei saa, aga üritan ka kasvõi ise kuu nälgas istuda, aga lapsed ma sinna viin 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:21

      Ma loodan, et päris nälga siiski ei jää ? Aga saate lasta lastele kinkida piletid või varem kõrvale panna, et järgmine aasta saaks minna. See emotsioon seda väärt rohkem kui asjad ?

  • Avatar
    Vasta Ann 30. juuli 2019 at 10:22

    Mu 2.5a nii fännab lottemultikat ja üritustel mõningatel olnud ka lotte siis poiss on läinud kalli tegema, pole veel jõudnud kahjuks minna rahalise seisu tõttu aga kindlasti teeks rõõmu lapsele kui minna ?

    • Avatar
      Vasta Mallu 31. juuli 2019 at 12:22

      Ehk ikka mingi hetk õnnestub siis minna! ?

  • Avatar
    Vasta Keidy 30. juuli 2019 at 10:21

    Off topic aga ehk siin sa märkad. Üldiselt oled megakiire meilidele reageerija aga nüüd ei õnnestu sind tabada. Et.. kas teod saavad uude koju? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. juuli 2019 at 10:23

      Aa need teod surid maha ? nad polnd hu vaata välja nopitus suuremad vms ja yhe hetkel lihtsalt olid kojad tyhjad 🙁 a hiiditigude grupis on juba suuremais ära anda, tsekka sinna

      • Avatar
        Vasta H 30. juuli 2019 at 10:27

        Kas ma olen ainus, kes ei saanud mitte midagi aru sellest vastusest? 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 30. juuli 2019 at 11:05

          Haha, appi ma nii koba telefoniga kirjutamises. Teopojad surid ära 🙁

  • Avatar
    Vasta Nimi 30. juuli 2019 at 10:20

    Kahju, et ainult need saavad osaleda, kes juba on Lottemaal käinud. Osaleks isegi, aga käinud ei ole ja pilt puudub kahjuks 🙁

    • Avatar
      Vasta Liis Er 30. juuli 2019 at 11:06

      Photoshopi 😀 haha