LAPSED REISIMINE

väike puhkuseke Saaremaal

8. august 2019

Ma eile sõitsin Saaremaalt koju ja mõtlesin, et ooo, puhkus läks nii asja ette, et kohe pea on värske ja uusi ideid/mõtteid täis. Teate küll neid hetki, kus sa mõtled, et jee, ma ikka kõva mutt ja saan kõigega hakkama ja mul nii palju toredaid asju tegelikult toimumas ja ei jõudnud ära oodata, et saaks koju ja lõpuks tööle ka asuda. Ma ei hakka sellest rääkima, et seal vahepeal ma tundsin ennast nagu tükk lollakat sitta, kes ei oska isegi praamile minna, aga üldiselt võtame selle puhkuse nii kokku, et läks asja ette. Tore oli lastega koos olla ja ennast välja lülitada.

Kus Saaremaal lastega peatuda?

Meie oleme enamik suuremaid ööbimiskohti läbi käinud, aga lastega eelistan ma spaadest ikka GoSpad. Muidugi on Saaremaal valikuid tegelikult veel palju, nt Johan Spa on jumala mõnus ja Grand Rosel pole ka häda, aga seekord olin kahevahel, et kas GoSpa, või hoopis Airbnb’st võtta mingi äge koht. Seekord jäin spa peale, sest ma tean, et lapsed naudivad seda, kui saab miljon + X korda päevas ujumas käia, aga tegelikult annaks ujumisi orgunnida ka kuskilt korterist, eriti kui auto on.

Tegin praegu selle saatusliku vea ja korraks googeldasin Kuressaares kortereid. Khm, ma ei hakka ütlemagi, et 26€ eest oleks saanud mega ilusa kahetoalise otse kesklinnas ? Aga okei, see selleks, järgmisel puhkusel ehk säästame kõvasti raha ja valime mingi ägeda korteri ja käime GoSpas ujumas kasvõi 5x päevas, ikka oleks odavam tulnud, hehe. Aga eks mõnikord võib ju priisata ka, sest seda see reis tõesti oli. Ega ilmaasjata ei öelda, et Eestis spa käik maksab sama palju, kui mingi odav reisipakett Egiptusesse kahele. Meil kulus vist lausa nii, et oleks isegi neljale väikse Egiptusereisi välja pigistanud. Okei, ma ei taha sellele enam mõelda, süda hakkab verd tilkuma muidu, keskendun parem sellele, et tegelikult oli meil väga mõnus puhkus ja GoSpal on väga palju positiivseid külgi, eriti kui lastega koos puhata. Seekord tuli siis selline all out puhkus ja no meil oli nagunii kaks tuba ka (väikevennale ka), juba see tegi asja tunduvalt kallimaks, aga mis selle üle enam ikka jaurata.

Terve spa on super lapsesõbralik ja näiteks on seal lausa kaks mängutuba. Kuigi need ei asu kohe resto kõrval, siis tormasid lapsed (mitte vaid meie omad ?) pidevalt mängutoa ja söögikoha vahet, nii et vanemad said rahus süüa ja ei pidanud lapsi megalt taltsutama. Eks emad-isad teavad, mis pagana mission impossible on üritada süüa, samal ajal kui KOLM last sinult midagi tahavad. Samas on see mänguala piisavalt kaugel, et kui nad seal mängivad, siis teisi külastajaid ei häiri, samas veel ääri-veeri nii lähedal, et kui keegi nutab, siis on kuulda ja saab vaatama minna, et kes jälle kellelegi piki pead andnud on.

Lapsesõbralikus on üldse GoSpa suurim kaubamärk. Minu meelest vähemalt, sest ma pole kuskil näinud sellist pühendumust lastele, et neil ka tore oleks. Üldiselt antakse paar pliiatsit ja värviraamat pihku, aga GoSpas on see justkui lastele elamuseks. Esiteks juba saabudes antakse lastele kleepsuraamat, kus nad siis saavad erinevate tegevuste eest kleepse koguda. Ja kui saad 5 või 10 kleepsu täis, siis saad selle eest väikse auhinna. Kleepse saab suht kõige eest – sisse regades, söömas käies, ujudes jne, et ei pea mingeid X asju tegema, et neid kokku saada, täitsa kenasti saavad kleepsulehed täis ja lastel ka õhin sees, et oh, lähme sööma ja siis saame kleepsu, kui kenasti söön vms. Väike asi, aga lastele tore.

Mida meie küll ei näinud, aga olemas on – iga reede ja laup on lasteklubi. Tundub MEGA lahe, et keegi hullult tegeleb ja lapsed kõik koos ja leiavad sõpru jne. Tore, et selline asi mõeldud on lastega puhkavatele inimestele. Kui kunagi veel sinna satume, siis kindlasti ajastame nädalavahetuseks, sest lastele raudselt meeldiks ja endal oleks ka rohkem lastevaba aega.

Koos lapsehoidjatega toimuvad erinevad käelised-arendavad tegevused:

  • käsitööring
  • Wii mängud
  • kokastuudio
  • tekstiilitöötuba
  • näomaalingud
  • erinevateks tähtpäevadeks (isadepäev, emadepäev, vanavanemate päev jne) üllatuse valmistamine
  • puutöötuba
  • multikate vaatamine
  • lastekino
  • luusimine GOSPA salakäikudes
  • küünestuudio tüdrukutele
  • näppudel kudumine
  • viltimine
  • patsipunumine
  • heegeldamine
  • üllatuskülalised
  • lastediskod
  • lauamängude tund
  • lasteteatrid jne.

Lastele leidus muidugi tegevust ka ilma lasteklubita. Näiteks miljon korda ujumas käimine oli hitiks, nagu ikka. Muuseas, Mari on selline veeloom, aina sukeldub ja palus, et me talle ujumisprillid ostaks, milleta ta enam üldse ei suutnud elad, haha. Lende seevastu oli pigem ettevaatlik ja eelistas oma kätistega pigem kaldal olla.

        

Minu jaoks eriline boonus – sattusin kaks korda jumala lambist beebide ujumistundi, mis oli hästi tore. Treener võttis Marta kohe “näidisbeebiks” ja näitas tema peal igasuguseid harjutusi ja nippe ja õpetas sukelduma jne, et nii vahva kogemus. Eriti veel see osa, et meelega ei läinud, lihtsalt sattusime sinna. Ja muidugi oli Marta mõlemal korral nii tubli ja “ujus” seal täiega – pärast magas nagu nott. Aga kes elab Kuressaares ja kellel beebi on, ausalt soovitan sinna minna. Käiks isegi, kui täpselt sama treener siin Tallinnas oleks, nii sõbralik ja tore oli.

Oh, lastele olid ka eraldi spa-hoolitsused ja Mari käis ka esimest korda elus massaažis. Nii tubli, nagu väike preili istus seal ja ootas oma šokolaadimassaaži. Tublisti läks kaasa ja mõnules seal, pärast rääkis, et tavai, homme lähme jälle, eks ? Ütleme nii, et edaspidi on spas-käigud veel kulukamad, sest üks hoolitsuste nõudja on juures.

Ma ise käisin ka massaažis ja selle valisin välja nende eripakkumiste hulgast (LINK). Mulle meeldib alati selliseid kuupakkumisi kasutada, sest saab soodsamalt, jee. 39€ eest sain tund aega maailma parimat massaaži, soovitan soojalt. Jäin isegi seal magama ja üldse ei tahtnud kohe tõusta, et tuppa tagasi minna. Lihtsalt selline zen värk.

Mida Saaremaal veel teha? 

Eks variante on küll ja veel, meie keskendusime seekord rohkem söömisele-ujumisele-lebamisele-hoolitsustele-mängimisele-lõunaunedele. Aga Lendel oli üks soov küll, ta tahtis hobusega sõita. Talle tõesti väga-väga meeldib see ja nõnda otsisingi ma kohta, kus ta poni selga saaks. Õnneks üks tore naine kirjutas, et tal on hobused, et tulgu me vaid kohale. 15 km eemal oligi lihtsalt mega ilus kompleks, kus lapsed said hobusega ja poniga sõita, lisaks jänkusid plutitada.

Mari muidugi oma ustavate prillidega ?

Mida poosi ??

Kus lastega Saaremaal söömas käia?

Ehk siis KUS ON MÄNGUTUBA? Ma tean, et Chamelonis on, aga seal on nii nadi söök, et tagasi ei tõmba. Seega jalutasime linna peal ringi ja sattusime Castello ette. Küsisin teenindajalt, et kas teil midagi lastele ka on siin tegevust, ta rehmas käega pimedasse trepialusesse, et ah, seal on midagi, paar mänguasja umbes. Ma mingi eeee okeiiii, aga miskipärast tegin ikka asja korraks tagahoovi ka ja seal oli mega suur mänguplats kiikede ja liumägedega, et ma ei tea, miks ta seda ei maininud, haha. Me olime õues ainukesed, seega lapsed jooksid tagahoovis ringi ja said rahus kiikuda ja mängida. Nii mõnus koht, lastega soovitan soojalt, aga mitte niiväga toidu pärast, vaid lihtsalt, et lastel on norm joosta ja mürada.

Karbid olid suht normaalsed, enamikel oli habe ära võtmata… päris suur miinus 😀

Minu part oli ok, Andral mega üle küpsenud.

Pärast jalutasime tagasi spaasse.

Saime lapsi kukil kanda, hea trenn!

Ühel päeval käsime seal Mönusas Villemis ka, et seal pidi ka õues olema mingi ala, aga kuna vihma sadas, olime sees. Mingi pisike mängutuba oli seal ka, aga nii puupüsti täis ja polnud väga mõnus olemine seal. Toidud olid ka selline tavaline pubikas, kõhu sai täis, mis muud.

Aga enamuse ajast olime, nagu öeldud, spas ja nautisime ilma ja õue. Lihtsalt selline mõnus kulgemine, et kuskile kiiret pole ja midagi tegema ei pea, lihtsalt oled ja vaatad jooksvalt, et mida lapsed teha tahavad. Nii hea oli, et mu väikevend ka kaasas oli, ta aitas ka lastega super palju ja väikevend on mul üsna suur ja asjalik, pean tunnistama.

Ma olen sellest rääkinud ka, aga mulle VÄGA meeldib üldse Saaremaa. See saare murrak ja saare rahvas ja selline mõnus vibe on seal, et kui seal olla, siis tekib tunne, et jumal küll, ma ei taha ära minna. Kadakalõhn ja mereõhk ja kõik need asjad on minu jaoks täielik idüll. Kohe tõmbab tagasi, tõesõna. Sai sõpradega oldud, Kardoga koos oldud, vennaga hängitud, lastega pullitud – mida mul veel õnneks vaja olema peaks, ah?

Ja kui oskate veel Kuressaares ägedaid kohti soovitada, siis kuulan hea meelega, kunagi ikka läheme ju tagasi. Näiteks seekord sain teada, et õhtuti võib saares kõikide lasteaedade mänguplatsidel käia ja mõni on seal ikka väga võimas. Et jah, kõik padavai Saarde ja olge sadamas ettevaatlikud ??

Ps! Ma olen täheldanud, et üldiselt on nii, et jupp aega kaovad igasugused tänitajad ära, aga kui tulevad, siis sajavad kohe parvena peale ja kõiksugude X juttude ennetamiseks, siis ei, miski siit ei olnud koostöö, kõik maksin ise ja kiidan, sest on kiitmist väärt. 

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kerttu 16. august 2019 at 20:43

    Hei! Oleme samuti pere ja lastega Saaremaal ning tahtsin uurida selle koha osas, kus te hobuseid vaatamas käisite – kas sinna saab tavainimene ka igapäevaselt minna või oli tegemist kellegi era kompleksiga, kuhu niisama vabalt igaüks siiski minna ei saa?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. august 2019 at 17:26

      See oli kellegi oma kodu lihtsalt ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta kai re 11. august 2019 at 22:26

    Järgmisel korral sõida kuressaarest välja ja avasta ka muid kohti… 😉 tõesti väga hea söögikoht on Lümanda söögimaja

  • Avatar
    Vasta Kriss 9. august 2019 at 08:29

    Kohalik soovitab – megaäge koht on goodmoodfood suvekohvik aga see vist sügisest kinni – hea toit ja ülimōnus atmosfäär. Chameleon on jah täiesti kohutav. Kure kohvik on armas väike koht ja Kukuu on ka selline hea atmosfääriga kuursaaliresto aga toit on nii ja naa, mõnikord hea ja mõnikord keskpärane. Ja siis Retros on ok toit ja tore terrass. Ja lossipargi vanakooli mänguväljak on mu lapse lemmik.

  • Avatar
    Vasta Johanna 8. august 2019 at 21:25

    Marta ka sukeldus seal? On ta varem teinud seda, kuidas seekord ja varasemalt välja tulnud/talle meeldinud on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. august 2019 at 14:20

      Sukeldus, sai kenasti hakkama, enne ta polnud seda teinud.

  • Avatar
    Vasta Monsa 8. august 2019 at 18:41

    Pole küll teemasse, aga niii ilusad pildid on teil 🙂 Tekkis huvi, mis kaameraga tegemist on?

  • Avatar
    Vasta Monsa 8. august 2019 at 18:38

    Pole küll teemasse, aga niii ilusad pildid on 🙂 Tekkis ka huvi mul, mis kaameraga üldse tegu on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. august 2019 at 20:08

      Nikon D750

      • Avatar
        Vasta M K 15. september 2019 at 11:38

        Ja milliseid objektiive kasutad? 🙂

  • Avatar
    Vasta Mam 8. august 2019 at 15:33

    Minu lemmik spa minu kodusaarel on Grand Rose, hotelliosa on mõnusalt hubane, vee- ja saunakeskus on parim kogu Eestis, kus käinud olen. Mõnusalt palju saunu, suur bassein, väike bassein ja lisaks muud toredad asjad. Lisaks veel on veekeskuses baar, kust saab osta süüa ja juua, kokteile jne. Söögid on seal väga head (snäkiks maailmaparimad küüslauguleivad) , nii mönus vahepeal ujumisest lastega puhata ja maitsvat sööki süüa. Soovitan kindlasti seda 🙂
    Toidukohtadest soovitaksin ka Good Mood Foodi, avatud vist ainult suvehooajal, lastetuba küll pole aga kohvik asub õuehoovis ja tegevust leiab ikka, lisaks imemaitsvad toidud.
    Kindlasti tuleks külastada ka Sõrve Säärt ja sealset tuletorni. 🙂

  • Avatar
    Vasta Lii 8. august 2019 at 15:15

    Soovitan soojalt Kuressaare Jahisadamas olevat restorani HAFEN ja Lossi tänaval asuvat Retrot ning Good Mood Food-i samuti. Muhus on super hea restoran Koost, mis jääb Saaremaale sõites tee peale.

    • Avatar
      Vasta Ene 11. august 2019 at 11:35

      Hafen on niiiiiiii alla käinud. Toit ja teenindus on ikka väga halb. Kunagi oli see Saaremaa parim koht.
      Kesklinnas Mosaiik cafe on ka nii ja naa. Aga asub purskkaevu juures, mis laste seas on mega hitt, seega – sobib!
      Ausalt öeldes, ega hed toitu Saaremaal eriti kuskilt ei saagi enam. GO Spa resto on veel hea koht. Koduste toitude kohapealt Lümanda söögimaja ja Saaremaa Veski. Olen ise Saaremaal elanud 6 a ja avastan isegi veel seda saart. Suviti on suvekohvikud, mida kiidaksin. Ka vahva ettevõtmine.
      Pidula forell on ka selline vahva paik. Ja eks seikluspargid pakuvad lastele kindlasti lustimisrõõmu.

  • Avatar
    Vasta Vaike 8. august 2019 at 15:00

    See Mari poos ? Instagramitšikk

  • Avatar
    Vasta evelin 8. august 2019 at 14:16

    See Castello trepialune on jah selline nalja asi 😀 Ja see ka, et wc uks seal kõrval kohe, et kui laps nt seal all või juures siis võib pihta saada 😀 Aga Saaremaal elades ütlen, et hea, et seegi võimalus. Kaubamajas on päeval väga hea võimalus saada soodsalt kodust toitu kus on ka imetamise ruum ja mänguaed. Käisin kunagi rohkem Chameleonis , aga see hakkas rahakoti peale lõpuks. Muidugi muul ajal on seal päevapakkumised. Turismihooajaks kaovad need sootuks. Mõnusast Villemist kuulsin esimest korda, et seal hoov. Aga pole ka pubitoidu fänn väga. Aga üks super koht suvel on GOOD MOOD FOOD. Oma hoovis, mõnus kodune aed ja maitsvad road. Seal õues eraldi väike korvike mänguasjade/raamatutega ja vaip ei midagi erilist..aga kuna õues siis täiesti piisav olnud lapsele uudistamiseks.

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. august 2019 at 12:59

    No seda Johan SPA-d ei soovita küll kellelegi! Me saime seal korraliku tsirkuse osaks. Olime mitme perega ja lapsed ka. Kuna jõudsime õhtul, otsustasime sööma minna. Õhtusööki ootasime üle tunni. Restos oli max 6 inimest ja needki juba sõid. Minu söök hilines 1h45min. Ma ikkagi ootasin, sest kõht oli nii tühi. ? selleks ajaks, kui mu söök saabus oli kogu me seltskond ammu lõpetanud, resto pandi kinni ja teenindaja seisis korralikult mu kõrval, et ma ikka kõik ära sööks. Me saabusime kui väljas oli üle 25kraadi sooja. Eeldaks, et hotellis on mingigi vent või kont või muud. Meie toad asusid kõik päikesepoole. Toad olid ropult palavad ja lämbed, lisaks ei käinud aknad ka lahti. Üldkasutatavas koridorides oli veel jubedam, pakun et seal oli 45 kraadi sooja. ? lisaks see sisustus. Ok, see maitse asi ja saame aru, et see on hotelli “stiil”, aga no need betoonseinad!!! Oleks siis viimistletud vms. Tuttava toast kukkus seinast betoontükke. ? nagu mingis garaažis. Elasime siis selle õhtu üle. Otsustasime, et hommikul tõuseme varem ja lähme lastega mullivannidesse. Ok, see jäi ka ära, sest hotellis puudus soe vesi. Registratuurist sai uuritud ja linn olla spal sooja vee kinni keeranud. ?? dušši all sai vist minutiga käidud, sest vesi oli niiinii külm. Midagi oli veel, aga enam ei meenu. ? ainuke positiivne asi oli seal hommikusöök! See oli nii rikkalik ja taevalik. Selle eest saavad küll 12 punkti. ?

    • Avatar
      Vasta Liisa 10. august 2019 at 20:13

      Need betoonseinad on megaägedad.
      Oleme lastega Johanis kolm korda käinud, tõsi, alati talvel, sest mulle tundub kuidagi nii lambikas suvel spaas käia, kui väljas on ilusad ilmad ja Eesti veekogud ujumiseks piisavat soojad, aga see selleks.
      Ühesõnaga, sel ajal, mis me käinud oleme, on teenindus olnud super. Toad super. Veekeskus super. Saime maja kulul ükskord upgrade´i juuniorsviiti, sest see oli neil meie saabudes vaba ja ütlesid, et meil lastega ehk seal mugavam.
      Ainuke asi, vastupidi, mida ma laidaks, on hommikusöök, GoSpal on see mitmekesisem ja asjad värskemad. Tõsi, restoranis ei ole söömas käinud, Kuressaares nii palju häid söögikohti, et pole sinna tõmmanud veel sööma.

  • Avatar
    Vasta Getter 8. august 2019 at 10:55

    Nii kena oli seda puhkuse juttu lugeda oma kodusaare kohta 😛

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. august 2019 at 11:22

      veab sul, et sul säärane äge kodusaar on!