JUMALAITA

ah tead, purege mõnuga

19. august 2019

Tean isiklikust kogemusest, kui tore on see, kui sa vihkad kedagi ja tal läheb sitasti. Kohe selline mõnus tunne tuleb peale, et kurat, maailmas on ikka natukene õiglust kah. Paras sellele lollakale! Mul otseselt nagu midagi halvasti läinud ei ole, aga tavapärane “olen mega norm vend” fiiling on asendunud sellise tundega, et ma ei tea, kas universumist annab leida suuremat haledat kuju, kui mina olen.

Ja kuna ma tean, et siin käib lugemas nii neid, kelle meelest ma Eesti esivärdjas ja ka neid, kelle meelest ma normal netifriend, siis talitage ka vastavalt oma arvamusele. Kes tahab, saab nüüd mõnust mõmisedes lugeda, kui paha tunne mul on ja teised saavad mulle õlale patsutada, et there-there, sõbrake. It’s okei. Ära nuta. Või no muid asju, mida lohutamiseks inimestele öeldakse.

Mul endal on mingi teatud sorti masshoismi vorm, et kui mul tuju sitt, siis raudpoltnael lähen ma vaatan, et kas juhtumisi on Perekoolis midagi kirjutatud, mida ma enda kohta ära unustanud olen. Ja näete, oligi!

Faktiliselt – enamik inimesi vajab at some point psühholoogilist abi. Juuresoleva kommentaari autor minu hinnangul kohe kindlasti ?‍♀️

Saate aru, just tahtsin kirjutada ükspäev postitust sellest, kui kahju mul Lendest on, et ta minu süleloomast selleks “keskmiseks” taandati. Ma tunnen ise ka, et ta on justkui kõige kõrvalejäetum. Sest kui ma kuskile minna tahan ja saan kaasa võtta ühe lapse, siis minu valikujärjekord oleks Mari-Marta-Lende. Mitte otseselt selle pärast, et ta nii kole, pooletoobine või abivajav oleks, aga lihtsalt selle pärast, et selle kahesega võitlemise asemel jõuan ma teistega oma toimetused kiiremini ära tehtud. Ma ei tea, ehk ongi pooletoobine. Mulle isiklikult tunduvad mu lapsed, KÕIK NAD, pool ajast pooletoobised, sest täie mõistusega inimesed ei sööks oma õe ninakolle ja üritaks kehakoorijaga pead pesta, aga ma ekslikult enne arvasin, et see ongi laste värk, pooletoobine olla.

Vähemalt nii palju ma võin öelda, et ükskõik mitu korda mulle dramaatiliselt ette heidetaks seda “issand vaadake kui kaua tal aega võttis, et tunnistada, et esimenegi retakas on!” siis konkreetselt inimene oli saanud just kahe aastaseks kui hakkas kõneabi saama, aga juttude poolest istub mul praegu üks 40 aastane tütar all keldris, sest ma pole viitsind siiani ta kõneprobleemiga tegelda.

Kõikidele muretsejatele võin öelda, et ka Lende vaadati kaheselt üle ja oli oma arenguga täitsa normis. Jah, räägib vähevõitu küll, aga räägib sada korda rohkem kui Mari tollel ajal ja kui isegi sellest praeguseks kõnevõimeline inimene saanud on, siis ma ei kahtle, et saab ka Lendest. Ei saa mina sinna midagi teha, et mu emakas toodab lapsi, kes ei hakka “õigel ajal” rääkima. Mis teha, peale selle, et vannun, et foorumlaste südamerahuks ma enam sealt ühtki kunagi välja ei lase ja ei saa peale nende kolme olemasoleva ükski kehva kõnega laps kedagi enam häirida.

Aga ei, ma nõustun kaudselt ka sellega, et küllap see KUIDAGI minu viga on, et nad sellised kõnevõimetud on. Mina ei tea, kuidas, aga palun väga – tunnen ennast selle pärast pidevalt kehvasti ja sita emana. Nautige!

Konkreetselt tegime miljon pilti, mitte ühelgi ta ei naeratanud. Miks ma peaksin tahtma valida pildi, kus üks nutab, kui mul oleks teoreetiliselt olemas ka pilt, kus kõik mega kenasti õnnelikud on? Aga meie pere must lammas olen ikka mina, mis sa last süüdistad. Kuigi jah, ta on pidevalt räpane. Isegi kui ma ta vannist tõstan, on ta mõnikord JUBA räpane. Ja talle meeldib liiva süüa! Aga teate, Marta sõi ükspäev sitta – palun väga, sitajutud all the way! Muuseas, ma olen ka ise tähendanud, et Lende minu näoga on, st ta on hästi sarnane minu lapsepõlvepiltidega.

Konkreetselt JAH! Röögib PIDEVALT. Olek on tõesti max ebamäärane, teeb mingeid kummalisi asju, jonnib, kiusab teisi, vaidleb vastu, ajab asju laiali. Tõeline tõbras! A ma arvasin, et kõik selleealised on… Ju siis eksisin.

Nagu ma alustasin. Mõnus on materdada. Kahju ainult, kui tahaks rahus kaheaastast last mõnitada, aga kurat, moded ei lase. Samas vähemalt ära on ikka mainitud, et mul kähe hääl on. Tänks, Sherlock, ma ise ei teadnudki. Ma siiani arvanud, et ma heleda häälega, nagu hiireprintsess, piiksun. Krt, nüüd sain tõe teada, sucks! Tegelikult tõsiselt rääkides – iga kord kui ma oma häält või naeru kuskil kuulen, siis ma imestan, et universumis on inimesi, kes vabatahlikult mu seltskonda taluvad ja seda rämedat tämbrit kannatavad. I feel u. Aga ma ei solvu selle peale, sest see on täitsa tõsi, mis selle üle ikka solvuda või vaielda.

Muuseas, kui te veel ei teadnud, siis mul on kergelt lampjalad ja ma kõnnin jalad sissepoole JA mingi puusajama ka, et kui ma kiiresti kõnnin siis ma nagu natsa vänderdan. Lihtsalt mainin, et kui hääle narrimine kopa ette viskab. Ooo ja teate, mis veel. Mul on ÜLI räige keel. Nagu see on super imelik, geograafiline keel, google that! Jälle väike kõneaine olemas! Ok, üks asi veel. Mul on nii madalad kulmud, et kui ma tavaolekus olen ja kulme veidi ei tõsta pildi jaoks, siis ma näen välja ehe neandertallane. Ausalt ka.

Pidin snapi filtrit kasutama, sest ilma selleta olin veel nagu max malakas ?‍♀️

Ja kui ma juba lubasin teile närimismaterjali anda, siis no nagu eelmises postituses näha, siis toad on mega segamini. Kell juba pool kaks, pole eriti jõudnud midagi teha, sest pidin oma auto ära tooma ja veel peaks poodi ka minema ja ma olen üsna kindel, et me ei jõua oluliselt midagi paremaks siin teha.

Oooo! Ja näide tänasest, kui sitt ema ma olen! Ma käisin autot toomas eks. Kardo ütles, et ma Marta kaasa võtaks, et ta niikaua paneb Lende magama. Panin siis Marta tagaistmele, sõitsin kohale, astusin autost välja ja liikusin Mobire kontori poole. Maja ees oli üks mees, pusserdas oma nutvat last turvatooli. Vaatasin tema poole, naeratasin ja heitsin talle selle pilgu, et I feel u, kui äkki röögatasin (obv oma rämeda kähiseva häälega) “SHIT! Ma unustasin oma lapse autossse!!!!!” ja jooksin auto poole tagasi. See mees naeris täiega. Õnneks noh, ma “unustasin ta autosse” konkreetselt minutiks, aga ta oli terve sõidu haudvait ja mul polnud plaanis teda üldse kaasa võtta, seega jah. Ununes korraks. Mis hea ema ikka nii teeks. Ei teekski! Ainult kehv ema!

Isegi Mari teab, et ma olen kehv ema, kes ei taipa neid õigel ajal toita, sest eile tellis Mari ise endale Woltiga hesburgerit. Täpsemalt tellis ta kaks lasteeinet ja kaks topeltjuustuburgeri einet. Abiks ikka.

Sõbrannana ei ole ma viimasel ajal kiita olnud ja pulmas ütlesin ühele külalisele ka kehvasti. Üldse täielik kasutu ja lödi tõbras. Ma sellest ei hakka rääkimagi, et ma siiamaani võitlen öisete alla pissimistega (mitte siiski endal, lapsega ?) ja mitte midagi ma siin ilmas hästi teha ei oska, kui mõttetu olla, sitajutte rääkida ja värdjalt kõndida.

Mis seal ikka. Eks purege mõnuga, vahest tuleb teistele seda ka pakkuda.

Ma aint avapildiks ei oska muud panna, kui pulmas tehtud pilt. Õnneks instas keegi ütles, et see enivei räme kleit, seega äkki läheb ikka teemasse ka.

Baiiiiiii.

Loe ka neid postitusi!

101 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Janely 22. august 2019 at 07:18

    Ma ise lähtun põhimõttest, et kui midagi ilusat pole öelda, siis jäta üldse ütlemata. Aru ma ei saa kuidas mõni viitsib oma elu raisata sellisele jamale. Ela ja lase teistel elada. Tugevat närvi selle jamaga hakkama saamiseks.

  • Avatar
    Vasta Las ma jääda anonüümne 22. august 2019 at 01:45

    Aga mina olen salapaks. Kasvult väike ja kaugelt vaadates saledapoolne, aga tegelikult peidan riiete all vormivat pesu ning kilode viisi pekki, mida oskan hästi peita.
    Ma räägin kõigile, et mina oma lapsele multikaid ei näita ega rämpstoitu ei anna, kuigi tegelikult oskab 1,5 aastane nõuda telekast Mašat ja Peppat ning on söönud kõike friikartulitest šokolaadikommideni.
    Pidin olema see ema, kes käib lapsega iga päev muusikaringis/ujumas/pargis/trennis/teistel lastel külas, aga hea kui see kord nädalaski juhtub.
    Instagramis tundub, et meil on mehega kuum ja armastav suhe, kuid tegelikult me kakleme nii, et asjad ja koledad sõnad lendavad pea iga päev ja seksinud ei ole me 4 kuud.
    Tundub nagu mul oleks palju sõpru, kuid nad kõik on põhiliselt vanad tuttavad, sest mõni päev pole mul rääkida mitte kellegagi.
    Kadestan naisi kellel on raha ilulõikustel käia. Oleks pappi, imaks peki välja, paneks etemad tissid (mis peale imetamist ilmset enam iial päevavalgust ei kannata) ja taoks nina sirgu.
    Minu kodu on tavaliselt 5 korda hullemas seisus kui sinu näidatud piltidel.
    Mulle laekub palju häid tööpakkumisi, aga ma keeldun neist üksteise järel, kuna ma ei viitsi 🙂 ja siis ma vingun, et raha pole.
    Olen kade kui tutvusringkonda ilmub uus, minust ilusam naine, sest kunagi olin mina see uus ja ilus, nüüd olengi konkreetselt vana ja kole ning salaja sapine.
    Oh, kohe kergem hakkas kui sai kõik selle välja öeldud. Ma ei ole avaliku elu inimene (kuigi mõnikord unistan, et olen) ja keegi mind avalikult ei arvusta, aga kui oleks, siis oleks ka kõvasti mille kallal nokkida. Niiet Mallukas, sa ei ole üksinda, sa lihtsalt elad väga avalikku elu. Minu tutvusringkonnas on mitmeid tuntud nägusid, kelle kohta tean asju, mille peale kõik käod pe*seli kukuks. Ilusad ja nunnud teevad jooke ja drooge, eeskujulikud emmed kasvatavad lapsi ühes trobikonna hoidjate, püksirihma ja palderjaniga, austatud näitlejad võitlevad sõltuvustega, instapaarid käivad kokku-lahku tihemini kui jõuab lugeda. Aga keegi ei tea neid asju, sest kõik toimub suletud uste taga. Sinu uksed on avatud ja sinu must pesu kõigile näha. Su kõnedefektiga laps või lampjalad on nii väike asi, sest inimesed peidavad oma kappides selliseid luukeresid, et sa võid end rahus eeskujulikuks kodanikuks või lausa pühakuks pidada.

  • Avatar
    Vasta Marju 20. august 2019 at 16:14

    Täiesti pael, mida friikisid reklaame su lehele lastakse. Mingi kõrva anatoomia seekord. Ükspäev oli mingi rõveee organi jama. Su lehte tuleb hakata varsti silmad kinni lugema 😀

    • Avatar
      Vasta Reet 20. august 2019 at 17:45

      Need reklaamid tulevad ikka selle järgi mida oled internetis varem vaadanud. Minul ainult kinnisvara kuulutused siin postituse vahel.

      • Avatar
        Vasta Vaike 21. august 2019 at 14:22

        Mul ei näita üldse midagi – adblock.

      • Avatar
        Vasta Marju 21. august 2019 at 20:39

        Kõik vist ikka ei tule, ma pole elusees huvi tundnud sääraste inimorganismi puudutavate teemade vastu.

  • Avatar
    Vasta kr 20. august 2019 at 10:53

    Vb oleks siis mõistlikum lastest üldse mitte kirjutada? Kaugel pole see aeg, kui lapsed kooli lähevad ja on ise suutelised seda kõike lugema, mis võib olla eriti karm kui nende iseloom v mõttelaad sinu omast erineb. Mõttekoht, kas see kõik on seda väärt…

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. august 2019 at 10:54

      Ma olen kõiki neid asju juba mõelnud, tänud muretsemast 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 20. august 2019 at 10:23

    Issand, paras komöödia 😀 ma sain mõnuga naerda praegu, mul hakkaski uni tekkima voodis lesides, nüüd energiat rohkem kui küll, et lõpuks ometi koristama hakata.
    Aga muidu sellel avapildil oled vabsjee printsess, pruudi ei teinud ära? 😀 väga kaunis, kott sobib ka täiega.
    Jõudu ja jaksu sulle, sest nüüd läheb kindlasti puremiseks 😀

    • Avatar
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 09:27

      Võta heaks 😀

  • Avatar
    Vasta Kai 20. august 2019 at 09:41

    Oled mõelnud, miks ei teha teemasid Marimelli, Eveliisi, Henry, Miiu, Lipsukese jpt. lastest? Jane lapsi pole ka kunagi kritiseeritud- kritiseeriti seda, kuidas emme kirjutas lapse tuppa-kakamisest nagu mingist toredast ja naljakast sündmusest.
    Sama on sinu lastega- keegi ei ole neid nimetanud selliste sõnadega, nagu sina siin postituses teed.
    Kui lastest tehakse lüpsilehmad, kelle arvelt nänni kokku ajada aga laste arendamine, tervislik toitumine jms. selline jääb tahaplaanile, siis saab kriitikat ema, mitte laps. Selge,et paariaastane ei saa ise midagi ette võtta oma olukorra parandamiseks.

    See, mida sa endaga teed, on su oma asi- oled täiskasvanu. Kanna millist kleiti tahad, pöördu oma selja-puusa hädadega arsti poole või mitte- kah su oma asi. Kirjutatakse nii sinust, kui teiste inimeste kleitidest, figuurist ja elukommetest. Nii pika blogijakarjääri peale peaks ikka olema juba arusaam, et kõikjalt ei tule vaid kiidulaulu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. august 2019 at 10:04

      Palun too mulle välja näited, kuidas ma olen suutnud jätta mulje, et mu lapse (või kõigi laste) arendamine ja tervislik toitumine on tahaplaanile jäetud? Saan ehk isegi targemaks.

  • Avatar
    Vasta Lily 20. august 2019 at 08:55

    Ma ei näe küll, et su kuumusel tavaolekus midagi viga oleks. Pigem on imelikud need pidevad üllatuskulmud.

    • Avatar
      Vasta Lily 20. august 2019 at 08:56

      *kulmudel ikka, mitte kuumusel :s

  • Avatar
    Vasta Maarja 20. august 2019 at 07:27

    Ma olen tihti mõelnud, kui paljudele lastele võimaldatakse sellist lapsepõlve nagu minul kunagi oli – pidevalt ‘s?tane’, riided õues müttamisest mustad või katki, võisin hommikul kapist selga tõmmata, mida hing ihaldas ja vabalt oma hoovis vastavalt printsessi, poemüüjat või kasvõi pärdikut mängida. Eriti ei keelatud midagi, samas teadsin, kuidas on õige käituda. Ühesõnaga ideaalne lapsepõlv. Ja oh üllatust, tänaseks on sellest s?tasest pärdikust saanud 30-aastane edukas, haritud ja majanduslikult kindlustatud iseseisev naine.
    Laske lastel olla lapsed. Küll nad tulevikus jõuavad joonelt ilusti käituda, klanitud olla ja mida kõike see perekool veel paariaastastelt praegu ootab.
    Kadedaks teeb, kui vabalt sa suudad 3 lapse kõrvalt võtta. 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 09:29

      Täpselt!

  • Avatar
    Vasta Ty 19. august 2019 at 23:14

    Kas seda perekooli ei peaks isikustama? Tahaks näha neid inimesi, kes nii kirjutavad. Anonüümselt kõik tegijad… krt julge otse näkku ja oma nime alt ka öelda! Kägud – you disgust me!

    • Avatar
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 09:29

      Oleks aeg jah..

  • Avatar
    Vasta Mari 19. august 2019 at 21:33

    Njaaa. Eks teiste kallal võtta on vistthe hea.. olen isegi kunagi suure suuga arvamusi jaganud ent vanusega tuleb ka mõistlikust juurde.
    Mida see paremaks muudab, kui nt krääksuks arvamust , et issaaaand kujutate ette ta laps ei käi potil või issssaaand ükskord oli ta netis ja, laps mångis üksinda.. tegelikult ei anna pisikesed hetked, mil nn näeme teiste elu, ülevaadet reaalsest olukorrast v elust-olust.
    Jah, igal oma arvamus aga targem lihtsalt vaikselt mõtiskleda ja mitte kohe isssaaand kujutad sa ette.. jutuga ringi tormata.
    Keegi pole tåiuslik, lihtsalt enamus ei jaga oma elu internetis, blogis ja seega ei ole materdamise jaoks olemas..
    Igatahes,
    Tubli oled ikkagi, saad ju lastega hakkama (nad.rõõmsad, elus ja terved) ning eemalt vaadates mu elu ka ju vinskvonks..
    Kogu see mõttetu müra on nagu “Dust in the wind”- ehk eesti k tolm tuules

    • Avatar
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 09:31

      Nõus 🙂

  • Avatar
    Vasta Marika Kaasik 19. august 2019 at 21:05

    Tere Mallukas!
    Olen Sinu saadete suur fännaja,kahju ainult,et nad nii lühikesed on:)Lugesin kommentaare ja ausalt,sitt hakkas keema.Kelle asi on teise inimese lapsi avalikult solvata ja mõnitada.Minule isiklikult väga Sinu lapsed meeldivad,nad on nii ehedad ja siirad oma olekuga.Nagu kommenteeriad ütlevad,pole vaja negatiivseid kommentaare lugeda(pean silmas “kägu”kes koguaeg pläkutab:(

    Edu ja õnne Sulle ja perele:)

    • Avatar
      Vasta Vil 21. august 2019 at 19:50

      Mu arust just on Lende täiega mu spirit animal. Jumala hästi tabab argipäeva olustikku oma ilmetega ja koguaeg häppi olla oleks ju väsitav ?

      Lende piltidest saaks konkreetselt hunniku meeme teha, nii toredalt ekspressiivne laps.

      • Mallu
        Vasta Mallu 21. august 2019 at 20:45

        ma olen teind, aga aint sõpradele näidanud, muidu jälle arvatakse, et mõnitan 😀

  • Avatar
    Vasta Madiken 19. august 2019 at 21:00

    “Kaheaastast last mõnitada” 😕 ? ?

    • Avatar
      Vasta A_1 19. august 2019 at 21:33

      Tere! Ma isegi ei suuda nende Perekooli Kägude kommentaare lugeda. Süda läheb pahaks kui õelad ja kadedad on inimesed ?. Kõik on seal “targad” ja teavad täpselt kuidas peavad teised oma elusid elama.

      Pidage vastu

    • Avatar
      Vasta Maiu 19. august 2019 at 21:54

      Minu kolmas laps oli hetkest mil jalad alla võttis – pidevalt kusagilt lõhki, kriimune või sinikaid täis? No juhtus temaga koguaeg igasugu õnnetusi. Ja praegu on ta 12aastane ja ikka alalõpmata lõhki ja sinikaid täis. Lisaks nagu vana põrsas kõik need aastad. Ürita nii palju kui tahad aga vanad sitased, auklikud ja kulunud riided on lemmikud… No on ta mul selline ja siis… see ongi tema eripära. Ega sellest laps halb pole. Oma spordiala vanuse/kaalugrupis 2 kordne Euroopa hõbe ja mitmekordne Eesti meister ja koolis õpib 4-5 peale. Väga tubli ja aktiivne laps. Aga paistab, et olen ikka kah kehva ema – lasen lapsel olla see kes ta on?

      • Avatar
        Vasta Vaike 19. august 2019 at 22:44

        Maiu, hõbe! Sitane hõbe ju! Eesti meister ei loe, sest Eesti on nii väike, ja üleüldse on lapsena nagunii kõik spordis tugevad, aga sinu oma on koolis nõrk – neljad tunnistusel! Ja selline nimetab end emaks?! Ma olen nii mures, et ei saa magada! ?

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. august 2019 at 20:25

    Kukkusid kõrgelt? ? Sina, Kardo ja teie preilid olete kõige lahedamad üldse!!!!! Ma ootan kolmapäevi nagu issanda õnnistust et teid näha, päriselt ka☺️ Nii et jätkake samas vaimus edasi ja ära lase kibestunud muttidel oma sära ja tuju rikkuda, kadedad on nad, mis muud! Ja Lendele pikk pai, nii armas on ta! Teised muidugi ka 🙂

  • Avatar
    Vasta täpii 19. august 2019 at 19:55

    ainuke soovitus sulle, ära võta tõsiselt nende uhhuudest püsikommarite ülistavaid kiitvaid avaldusi, need kiidavad sind ka siis, kui kellegi kogemata maha lööd, laste osas võiks kriitikat arvesse võtta ja teguseda, mitte nede mammide luulusid uskuda ja mõelda, et kõik on jumala hästi

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2019 at 20:40

      Ja ma pean siis uskuma perekoolikaid, et mu lapsel on probleem, kui ekspertide arust ei ole ?? Et muudkyi hakkan tegutsema, miks mitte ??‍♀️

      • Avatar
        Vasta täpii 19. august 2019 at 21:06

        perekoolikad ei möliseks kui Lende oleks sama häppi kui Marta, see keskmine ei peaks olema nii kurb ja depressiivne kogu aeg,, paeaksid ju aru saama, et inimesed on mures selle murjami prärast

        • Mallu
          Vasta Mallu 19. august 2019 at 21:14

          Ma konkreetselt olen nt sinu pärast mures. Sa ei tundu nii mõistlik kui enamik mu tuttavaid. Mis ette võtta kavatsed?

          • Avatar
            täpii 19. august 2019 at 21:31

            su tuttavad on kõik yes-man- id, st mallukal on alati õigus 😀 on sul üldse keegi, kes sind kritiseerida julgeb?

          • Mallu
            Mallu 19. august 2019 at 22:33

            Loomulikult, sellegipoolest pole keegi mulle öelnud, et ma Lende ravile viima peaks, või perekoolikaid rohkem tõe pähe võtma peaks 😀

        • Avatar
          Vasta Vaike 19. august 2019 at 21:53

          Hakake raha koguma, perekoolikad ja Täpii, saate Lentsu hilisemad teraapiaarved kinni maksta, na kurb ja depressiivne teine. Tegelt on mul parem mõte – kasutage seda raha enda teraapiaks.

          Ülistav püsikommar (kommunist siis v?)

        • Avatar
          Vasta Ani 20. august 2019 at 11:46

          TÄPII, kes sa oled, et otsustada, kas Lende on onnelik voi mitte ? no ausalt kaua voib, kui tahad maailma parandada, siis on miljon voimalust, aga istuda netis ja opetada kedagi kuidas oma lapsi kasvatada ja mida teha voi mitte, pole sinu asi. Sorry ei ylista kedagi. sest yllatus yllatus keegi pole perfketne siin maailmas, aga mis see kurat sinu asi on otsustada, mida Mallu peaks tegema. Ja veel yks yllatus lapsed polegi 100% ajast onnelikud. Oh veel suurem yllatus voin koiki kritiseerida ja ei karda mitte kellegile miskit nakku oelda, karm mammi olen, aga olen ka enesekriitiline ennekoike ja proovin oma elu parandaa, mitte ei opeta teie kogu aeg.

  • Avatar
    Vasta Anette 19. august 2019 at 19:36

    Mallu, sa oled hea ema ja äge naine! Seda ütlengi lihtsalt. ❤ ära kassi.

    • Avatar
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 09:33

      Tänks! ❤

  • Avatar
    Vasta Urr 19. august 2019 at 18:53

    Go Mallukas?
    Ja Lende on niiiiii armas laps ?

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 19. august 2019 at 18:30

    Olgu su kõnnak, keel või kulmud millised tahes, vaata kui paljud sind armastavad!! (Sh võhivõõrad, mina kaasaarvatud ?) Ja seda sinu heasüdamlikkuse, inimlikkuse ja huumorimeele tõttu ?

  • Avatar
    Vasta Mina 19. august 2019 at 17:58

    Minu meelest olete te kõik lahedad, aga lemmik on just Lende! Täiega äge on ta! Mingit tõrjuvat suhtumist või alaarengut pole küll täheldanud. Normaalne ja terve laps. Kuidas üldse kukutakse mingeid diagnoose panema kuskil foorumites. Ise töötan lasteaias ja selline asi käib ikka väga kaalutletult ja koostöös mitmete spetsialistidega, mitte perekooli kägude vestlusringis.

  • Avatar
    Vasta Marian 19. august 2019 at 17:46

    Kõik 3 last armsad. Aga mulle just meeldib Lende. Väga armas laps. Kahe aastased kipuvadki sellise väikse vihase vanainimese moodi olema. Ei ole tal mingit häiret, ei kõne ega muud. Tähelepanu tundub peres ilusti jagatud: Mari saab võrdeselt emmelt-issilt. Marta vanuse tõttu emmelt ja Lende tundub just issikas. Lende ruulib täiega. Halb on jah, et minnakse oma halbade ja kohatute hinnangutega sinu laste teemal üle piiri.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. august 2019 at 17:02

    Ma küll tihe kommenteeria ei ole aga oi kui närvi ajas. No niiiiii närvi ajas. Mul ei ole lapsi, väga ei soovi ka. Aga vaadates mis seal lasteaias (loe:perekoolis) toimub tahaks küll kahe käega peast kinni haarata ja 80% mättasse lüüa.. Ma ei saa aru. TERVE internet on täis pilte kus lapsed igasuguseid imelikke asju teevad. Kõik mammid näitavad oma lastest poolvõõrastelegi pilte et näe vaata kui nunnult mu laps sita sees püherdab. Aga sina ei või… Nad vist kadedad et neil 2 sõpra ja sul 50000.
    Edu ja jaksu. Jälgin alati huviga su blogi ja elas Sinu perele alati kaasa. Väga toredad ja armsad kõik. (Ka 2 aastane :D)

  • Avatar
    Vasta S. 19. august 2019 at 15:57

    No see inimene, kes LAST materdab, on küll alaarenud! Ise hoian sellest kohast suure kaarega eemale. Nii palju kui on kokkupuuteid olnud, tundub küll, et sinna kogunevad need meeleheitel emad, kes on oma eludega nii madalas seisus ja siis elavad end kuskil foorumis anonüümsena välja, sest reaalses elus oma näoga kritiseerimine võtaks junni jahedaks.

  • Avatar
    Vasta Biki 19. august 2019 at 15:46

    Ma muidu ei kommenteeri aga tead, saada nad p.. kõik! Sinu lapsed ja sinu pere on just selline nagu ta on. Need irisejad vaevalt pooltki suudavad. normaalne täiskasvanu et mõnita nii teiste lapsi.
    Ja jumala õige et lapsed s.tased, see tähendab et nad saavad areneda normaalselt. Peotäis mulda suhu on tervislik. Seega pildid tervislikust ja õnnelikust lapsepõlvest!

  • Avatar
    Vasta Jerts 19. august 2019 at 15:33

    Mallu, kõik te viis (plus Lotte) olete megaägedad! Iga pliks on omamoodi. Küsimusi tekitab eestlaste üleüldine vaimne tervis, et igal pool sellist s***a kirjutatakse. Täiesti kohutav. Aga te ärge pange neid tähele ja sama võimsalt edasi!

  • Avatar
    Vasta Ani 19. august 2019 at 15:25

    Hei Mallu,
    Mu esimene kommentaar yldse su blogis 🙂
    Su pere on imearmas ja sa oled fantastiline ema, kes teeb ja jouab. Ja kui vahest ei joua koike, siis teeb ikka oma parima (me koik oleme sellised suuremal voi vaiksemal maaral)
    Palun ara loe Perekooli foorumit, need inimesed on kadedad ja mitte yksi normaalne inimene ei kommenteeri sellisel moel teiste lapsi. See naitab totaalselt, et inimestel, kes nii kirjutavad teise kohta (eriti laste) on omad tosised probleemid. Las see jaab nende sydame tunnistusele.
    Paikest kogu su perele ja joudu koristamisel :=)

  • Avatar
    Vasta Pipi 19. august 2019 at 15:20

    Mul on ka 2 voodisse pissijat, kahepoolene ja neljapoolene. Ainus asi, mis aitab, on neid kord öö jooksul potile pissile tõsta. Meie rutiin ongi selline, et lapsed jäävad kuskil 22 paiku tuttu ja umbes nii 00.30 kui ise magama lähme, siis tõstame potile, pissivad ja siis kestavad hommikuni.
    Vahel ei toimi ka – kui on hiljem magama jäänud v me tahame varem tuttu, siis kui nad on veel liialt vähe maganud, siis uni nii sygav, et isegi potil istudes ei ärka ja ei pissi v siis pole pissihäda. Kahesel on seda tihedamalt, ei pissi potti ja siis ikkagi teeb voodisse.

  • Avatar
    Vasta SP 19. august 2019 at 15:19

    Ma usun, et need kommentaarid tekitavad sinus kehva tunnet, mis nii lihtsalt üle ei lähe AGA ikkagi tahaks öelda, et see mida seal kirjutatakse, on ju konkreetne PASK!! Minu meelest vajavad need inimesed ise psühholoogilist abi. Ja tekib veel küsimus, et kas enamikel kommenteerijatel lapsi pole, et sellist jama suust välja ajavad ? Minu laps on lendest kuu aega noorem ja ta ka ei räägi väga palju, jonnihoog on jonnihoo otsa, pidevalt suudab ennast ära määrida….aga ma ei küll teda siiani ebanormaalseks lapseks pidanud (või kas peaks?) Iga laps on erinev ja areng ei toimu lastel täpselt kuupäevaliselt, et selleks vanuseks peab tegema seda ja siis seda. Nii tigedaks teeb selline arvamus, et tahaks sellistele IDEAALSETELE emmedele öelda, et mingu arenegu natuke ja tulgu Perekoolist reaalsesse maailma. Katsu mitte välja teha sellisest mölast.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. august 2019 at 15:08

    Minu arust oled sa just väga äge ja ehe. Julged rääkida asjadest nii nagu need on, mitte ei ürita luua endast mingisugust võltskuvandit. Ise sündisin 6,kuu pealt ja sain seetõttu sünnitrauma, mille tõttu sain ka terve elu koolis narritud. Põhikiusaja sai 18-aastaselt emaks ja on nüüd koguduse liige, kuigi tegelikult on ilge mõrd. Mina teda ei kadesta, ju tal on endal elus siiski midagi puudu. Sama kehtib ka nende Perekooli kägude kohta. Räägi ikka oma lastest ja üldse elust nii nagu asjad on, sellest on abi ka teistel, kellel võib-olla samad mured, siis ei tunne ennast vähemalt üksi selles maailmas. Kõnehäire pole isegi asi, mille üle nokkida. On palju raskemas seisus lapsi ja üleüldse on sellised inimesed ise madalaubalised. Oled väga vahva! 🙂

  • Avatar
    Vasta D 19. august 2019 at 14:54

    Mul pole lapsi, niiet ma kindlasti ei tea, mida sa tunned või kuidas teised tunnevad. Aga see perekooli värk paneb mind küll mõtlema, et kas neil endil ei ole lapsi, et niimoodi maha teevad teise inimese lapsi ning kuidas neil aega muretseda teiste laste üle, kui neil endal ka lapsed kodus. Ikka vaja end võrrelda teistega, et endal olemist paremaks teha. Ma ei suudaks kunagi, isegi kui mul endal öapsi pole, teisi maha teha, et too nii lollakas, sest ei oska rääkida vms. Debiiiilsus. Ma igatahes loodan, et neil on piinlik kui vastikud nad on ja nende lastest samasugused ei tule. Aga eks lapsed ja noored ole tolerantsemad kah nüüd. Aga jah, Lende on ka minu lemmik!! Minu hingeloom noo.

  • Avatar
    Vasta Monica 19. august 2019 at 14:52

    Minu esimene kommentaar tuleb siit!
    Mallu-sa oled äge ja su pere on sama äge! ??

  • Avatar
    Vasta Liisu 19. august 2019 at 14:51

    Ma käisin täna hommikul perekoolis mingeid autokooli teemasid lugemas ja vaatasin et blogiteema. Võtsin huvi pärast viimased lehed lahti ja täitsa ehmatasin…et nii lastest kirjutatakse. Pole eriline interneti aktivist, aga märkisin Lende kommentaarid kohe ebasobivaks ja kirjutasin põhjuse. Lootsin et Sa ei satu neid ehk lugema ja kustutatakse enne ära. Jääb arusaamatuks kust tuleb selline õelus. Ilmselt enda isiklikus elus on inimestel tõsiseid puudujääke.

  • Avatar
    Vasta Laura 19. august 2019 at 14:46

    Aga selle peale need Perefoorumi targad ei mõtle, et kui Lende kunagi enda nime peaks googeldama, et siis just NENDE ütlemised teevad talle haiget, mitte sinu ??‍♀️

    • Avatar
      Vasta a 19. august 2019 at 16:03

      Kõige suuremad maailmaparandajad ?

    • Avatar
      Vasta Laura 20. august 2019 at 12:21

      Ära nüüd perekooli ja perefoorumit sassi aja. Esimeses kaagutavad käod, teises annavad enamjaolt mõistlikud inimesed oma nõu 😉

  • Avatar
    Vasta M 19. august 2019 at 14:45

    Hahahahaaaaa. Sellise huumorimeele pärast ma siin juba aastaid käingi. Veel naljakam on see, et sellised Käod ise aitavad sul blogiga raha teenida. Jõudu ja jaksu edaspidiseks, jää ikka iseendaks!

  • Avatar
    Vasta Kairi 19. august 2019 at 14:37

    Ära enam loe seda jubedat perekooli. Nii tore on lugeda kaasa elada teie perele , sest kõik on nii ehe ja vahel täiesti tunnen , et vot see endalgi läbi tehtud. Kui panid üles pilte pulmast siis ma just vaatasin , et nii ilus kleit ja kõik sobis nii hästi. Juuksed ka nii loomulikud ?

  • Avatar
    Vasta Triin 19. august 2019 at 14:31

    Minu pea kahene on samasugune nagu Lende alati ( tihti) must, armastab mulda ja noo teeb mis tahab ja mina vaid jooksen :)) Ja No ma üritan ta riideid puhtama hoida, joostes lapiga järgi aga No ei õnnestu. 🙂 Selliste laste vanemad ruulivad, NB Mari õpeta mulle ka kuidas woldist süüa tellida, me õega korralikud maakad linnas vanemate korteris( nad reisil ja Me kassi nännutas) ja mõtlesime päeva midagi uut tuua :)))

  • Avatar
    Vasta Liis 19. august 2019 at 14:25

    Ära mu juttu üles lase.
    Esiteks on Lents oma mossis näoga mu alltimefavorite plika üldse, mul endal samasugune kohutav kohe-kohe kolmene kodus ja Lendet vaatan kadedusega, et oleks mul selline RÄÄKIV ja rahulik tegelane. Usu või mitte aga minu plika suudab kohutavas kogusest sitta/mulda/liiva/kive/muidoragaanilisijavähe orgaanilisijamasi ära süüa- kasvatabki immuunsüsteemi. Näitaks pilti aga hetkel näeb ta välja selline et jahm…. Nagu poleks see aasta pesus käinudki.
    Teiseks see rääkimine, jumal hauda, Lende räägib ju. Et meie preilil on rääkimisega teema ikka päris sitasti. Hetkel ehk ütleb kolme sõna- neidki suvalistel hetkedel ja seosetult. Enamasti uriseb- römiseb, musitab lakkudes ja aeg-ajalt sööb ka põrandalt. Nagu siiralt, ta kasvab inimeste seas mitte huntidega metsas. See osa kisub pisara silma sest ma ei tea mis ma valesti teinud olen, et ta ei räägi ja käitub nii nagu ta käitub. Lisan ka igaks juhuks, et oleme juba külastanud neuroloogi ja läheme ka pikemale uuringule saamaks teada milles probleem.
    Kolmandaks see nn hülgamine või kõrvale jätmise teema. Mul lapsi kaks, sisuliselt üksikema. Nooremat last just kirjeldasin, ta on üks äge aga ka kohutav tegelane. Ma tunnen end nii kuradi sitasti et ma ei suuda end nende kahe vahel ära jagada. Suurem tütar on suur ja asjalik ja temaga oleks täpselt paras maailma avastada aga ma ei saa(ma ei julge) sest ma kardan väiksemagi kusagil käia- inimesed ei mõista seda üliaktiivset ja karjuvalt last ja hulluse piiril ema. Jälle kisub pisarat kurja…
    Ühesõnaga ma tunnen suurema lapse ees sellist süüd kohati, et ta ei saa minuga koos olla sest teine laps võtab kogu tähelepanu ja ka minu jaksu.
    Kokkuvõtteks jahvatavad need perekoolis mis nad jahvatavad. Seni kuni endal on kõik hästi, on neil hea jahvatada aga kui omal jama majas, küll siis näevad… Karma. Olen seda ise tunda saanud ja karta on et näksab see veel mõned korrad persest.

    Nägenz ✌️

  • Avatar
    Vasta Aka 19. august 2019 at 14:20

    Mina ei adu hästi, aga mis teoseid ja arvamusi see 2 aastane deklameerima peaks??? Mul esime laps hakkas varakult rääkima ja no enam pidama ei saa…räägib surnuks, keskmine neiu hakkas arusaadavalt rääkima kui 2.5 aastaselt lasteaeda läks, kolmas laps praegu 2.3 aastane ja sõnu tuleb, üksikud lühikesed laused kaa, aga poliitikat temaga ei aruta.
    Samas noorim võib samamoodi draamatseda ja hüsteeritseda nagu homset poleks. Hämmastav oskus mossitada, draamatsedes paneb lausa kaks kätt suu ette ja halab ennastunustavalt.

    Ehk siis
    Lapsed kõik erinevad, iseloomud erinevad, areng erinev….ja kes lapse kallal ilgub ja näpuga näitab, mingu lasku iseennast kontrollida kõigepealt ?

    Ja mis puutub keskmistesse lastesse… i know what you mean ?
    Keskmise elu on raske jh, ei paista teiste vahelt nii silma, seega tuleb drastilised meetmed käsile võtta, et tähelepanu saada ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis (ei ole paks, ise oled) 19. august 2019 at 14:11

    (googeldab “geograafiline keel”)

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2019 at 14:12

      sry, suht kole on 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. august 2019 at 14:09

    Been there ?
    Mu plika Lendest 4 kuud vanem, so I KNOW ?
    Vahet pole, mida sa teed või ei tee- hamba all oled ikka ?
    Jätka samas vaimus ning let it beeee ?

  • Avatar
    Vasta Liis 19. august 2019 at 14:06

    u go girl!

    • Avatar
      Vasta Kersti 19. august 2019 at 14:42

      Tsiisus tule taevas appi noh. Ma ise perekooli lehel pole never käinud aga tundub,et se mingi puuetega või natuke mingi hälbega inimestele mõeldud keskkond kus end välja elada??? Et kui laps ei istu käed süles viisakalt laua taga ja vähemalt tõde ja õigust 2a ette ei loe siis tal on midagi viga. Elan ja kasvatan oma “totukesi”siis rõõmsalt edasi ja olen ise kah 😀 sest no oma lapaepõlvest mäletan ,et pool rajooni mängis koos nii,et pea laest jsla tallani oldi pehmelt öelda sitased ????rääkima,kõndima ja muid asju õpiti ikka oma tahti ja moodsad laste kasvatus raamatud,internet ei olnud emasid veel ära rikkunud 🙂 ma nii fännan just sinu ehedat igapäeva elu. Jutte lastest sest nad saavad olla lapsed ja on iga üks omamoodi ja toredad ja no 90 % teemadest saan nii samastuda et jess ma pole ainus ?? ma siis liigitun sinna ritta ,et patsutan õlale ja ütlen,et sa oled väga tubli ja asjalik ja sul on väga vaffad lapsed?

  • Avatar
    Vasta J 19. august 2019 at 14:00

    Issand kui äge sa oled, sa oled nii minu tüüpi naine:D

  • Avatar
    Vasta Zireen 19. august 2019 at 13:55

    Mallukas, kui sul raha ühel ilusal päeval otsa saab, võta need perekooli Doktor-Käod ette ja nõua valuraha välja, nii nagu Korolev, Kuusik ja see seksuaalkasvatuse õpetaja tegid.

  • Avatar
    Vasta Triin 19. august 2019 at 13:53

    Psshhhh, lase üle kõik need mõrrad…ilmselgelt pole neil endil kõik korras kui hakkavad väikest last materdama, tüüpilised perekooli nõiad. 110% kindel värk, et nende elus midagi väga halvasti ja seepärast on vaja kedagi teist pureda, et end paremini tunda. Sellised vajavad ise abi ja palju…
    Lende on vahva, küll ta järgi jõuab oma asjadega. Iga asi omal ajal, lapsed ongi erinevad ?✌

  • Avatar
    Vasta Kadi 19. august 2019 at 13:46

    Kui sa neile ei meeldi, siis miks nad sinust kõike teavad? Miks nad jälgivad su tegemisi ja saateid? Kui sa neid ei huvita, siis nad ei peaks sind ka järgima. Igatahes tubli oled, et sellest jamast nalja teed. Nii peabki! Oled väga äge ja las nad närivad, ju neid see toidab….

  • Avatar
    Vasta Kah nõme ema 19. august 2019 at 13:43

    Oi pelmeen. Ma praegu nii samastusin! Mul viies laps. Lõpuks poiss! (Thank the all mighty!! )2,5 aastat vana ja no ei räägi. Pudistab omi asju, teeb kätega selgeks aga ainuke sõna on röögitud -ämmä!!!!
    Vähemalt tissi otsast sain ta minema! Samas poistele poleks niikuinii tohtinud nii kaua anda, sest pärast hakkab meeldima! Oioi kui ikka poisterahvale tiss meeldib on kurjast. Aga võib olla sai nüüd liiga kaua ja hakkab ikka lillaks tõmbuma?
    Mul kõnnak ei vänderda aga olen paks nagu jõehobu. On alles armsaid loomi välja mõeldud! Ja kui s…b siis laseb sabaga propellerit, et asi ikka kaugele lendaks. Mul pole saba, muidu teeks ka nii.
    Mulle meeldib su suhtumine, et kui juba trumm läks siis mis nende pulkadegagi enam jamada.
    Lendele tervitusi! Ta inin on dabest teie saates!

  • Avatar
    Vasta C. 19. august 2019 at 13:39

    Kõige madalamad olendid mõnitavad lapsi. Puregu sinu kallal kui tahavad aga lapsed jätku rahule. ??

  • Avatar
    Vasta Eve 19. august 2019 at 13:34

    Mõnitavad ja räägivad taga ainult need kellel endal pole siin elus midagi põnevat ja on kadedad, sest lihtsam on ju anonüümselt teisi maha teha netis ja siis ennast paremini tunda. Mu meelest oled sa ehe, sa räägid oma elust nagu see on ja ei ilusta midagi. Mida ilmselt päris paljud teha ei julgeks.

  • Avatar
    Vasta Kaia 19. august 2019 at 13:34

    Tead, kui olin artikli avanud ja vaatasin pilti, siis mõtlesin just, kui lustlik kleit. Seda mitte üldse halvas mõttes, pigem nii, et seda kleiti kandes oleks endal ka toredam olla, sest kleit ise juba annab seda hoogu 🙂

  • Avatar
    Vasta Keitz 19. august 2019 at 13:33

    Vot mulle küll kohale ei jõua, kuidas inimesed üldse viitsivad ja tahavad kuskil foorumis või mujal sotsiaalmeedias teiste elu üle arutleda. No nii mõttetu tegevus ju. 😀 Aga sina see-eest oled tõesti tubli ja tore, kaasaarvatud sinu kõnnak ja kähisev hääl 😀 Mitte keegi meist ei ole ideaalne, peaasi, et ise rahul oleme!! Niiet there-there sõbrake! 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 19. august 2019 at 13:25

    Ma alati mõtlen, et kas neil inimestel, kes päevad läbi kusagil netifoorumis sitta ajavad, oma elu üldse on. Tundub, et kuna kogu aeg läheb võõraste inimeste elu lahkamisele, siis neil polegi muid mõtteid ja seetõttu ei oska niikuinii muudel teemadel sõna võtta. Oma väikeses väljamõeldud maailmas on nad ju arvamusliidrid ja küll see võib uhke tunne olla:D

  • Avatar
    Vasta S 19. august 2019 at 13:25

    Issand noh, mul hakkas sinust kuidagi nii kahju või hale, et ma tahaks sulle ühe kõva kalli teha ja mõne motiveeriva ja neid tõpraid unustava lause öelda?? Mitte ükski laps ei ole perfektne (ema jaoks muidugi on kõik tema lapsed perfektsuse etalonid) aga küll on lapsi tähelepanuhäiretega, üliaktiivsed, niisama kasvatamatud ja vähe rääkimise vastandid- koleda suuvärgiga. Sind on lihtne ette võtta, sest sinu nö probleemid või igapäeva mured on enamjaolt kõigile kättesaadavad. Seega tasub mõelda positiivselt- sul on toetavaid fänne kordades rohkem kui neid harakaid(mitte kägu) ja reaalsuses ongi käputäis neid inimesi kes käivad sind perekoolis salgamas. Pea püsti! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 19. august 2019 at 13:24

    Ma hakkasin seda postitust lugema kahel põhjusel: 1) nii ilusat pilti ma sinust vist näinud pole, kui päises on. Meeletult kena näed välja: väga ilus pruun juuksetoon ja kleit on imeline: nii sobiv värv ja tegumood. Kardo on ka muidugi nagu kirss tordil. Ja kuidagi nii kena poos on jäänud. Teine põhjus on see, et tahtsin ka lugeda, kuidas kellelgi sitasti läheb, kuna endal päris sitt olla ja midagi pole teha, et vahel kellegi teise jamad teevad tuju paremaks. Mitte, et ma sulle halba sooviks, kindlasti mitte – sa oled hea inimene. Aga no mõtlesin, et kirjutad mõned naljakd äpardused ja saan taas äratundmisrõõmu natuke. Aga su postitus oli tegelt ka kurb. Ja mul on nii kahju, et sa sinna perekooli lugema läksid ja seda hinge võtad. Mul ka kahe ja viieaastased tüdrukud kodus ja tean, et ongi nii: kahesega ikka tunduvalt raskem kuskil käia, kui viiese või pisibeebiga: see on lihtsalt selline vanus. ja muidugi lapsed jonnivadki selles vanuses kõige rohkem – loomulik ju. Arvan seal perekoolis kirjutajad kirjutavadki selle mõttega, et sulle võimalikult palju haiget teha, mitte oma arvamust avaldada või et nad päriselt nii arvavadki. A mõtle kui raske peab olema sellise inimese elu ja hingeelu, kellel on niipalju õelust midagi sellist kokku kirjutada. tean ise, et kui end halvasti tunnen, tulevad kommentaarid ka sapisemad ja mitte ainult kommentaarid, aga ka päriselus võin halvasti öelda. Õnnelikule inimesele ei tule sellised mõtted ja tahtmised kedagi materdada. Seega, haletse hoopis neid! 😀 Ja eks iga ema kardab aegajalt, et on kehv ema. Ma pean mainima, et ma ise just vatsupidi olen sind vahel oma mõtetes eeskujuks seadnud, nt kui tunnen et olen liiga kuri või karm olnud ja saan aru, et võiks natuke lõdvemalt võtta või rohkem lastele andeks anda ja mitte karjuda iga asja peale (jah, kahjuks ma tõstan häält natuke rohkem kui ma sooviks, aga püüan end parandada) – siis mulle aegajalt ikka meenub Mallukas ja kuidas oma lastega oled ja kuidas neid kohtled ja mõtlen, et “mallukas küll sellise asja pärast ei pahandaks nii palju” 😀 Ja mul hästi meeles, et kuskil kirjutasid, et püüad oma lapsi naerma ajada, et ükski päev ei tohiks lapsel mööduda ilma ühe korraliku naeruta: vot selle olen ka enda arsenali võtnud ja iga kord kui lapsi naerutan, siis meenub ka kust see mõtteke tuli üldse. Mumeelest sa oled väga hea ema. Ehkki muidugi mis loeb minu arvamus, kui sa isegi ei tunne mind. Aga tead, mis võiks su enesetunnet parandada: tead sa loe oma raamatut, eriti lõppu. see peaks küll su enesehinnangut natuke poputama. Mul su raamat kodus ja kui lõppu jõudsin, siis tabas mind kohutav enesehaletsus, sest mul pole praktiliselt ühtki inimest kes minust nii toredasti kirjutaks nagu sinu sõbrad ja lähedased kümnete kaupa seda tegid, ehkki me oleme iseloomu pärast minumeelest üsna sarnased. Ja see tegi meele nii kurvaks ja sellise tunde, et ma ikka mingi eriti mõttetu inimene. Sitt sõber olen järelikult või on mul midagi muud viga. Aga noh… sain üle lõpuks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2019 at 14:10

      Jumala haud, mul vist päevad hakkamas, aga panin pisara su kommi peale. Aitäh 😀

  • Avatar
    Vasta SKS 19. august 2019 at 13:22

    Ma hetkel täiega suudan ennast sinuga samastada, mitu päeva juba kassin, et kui pask inimene ma olen.
    Ma saan teist korda emaks 24 aastaselt, wtf, kes see nii noorelt tited teeb.
    Ma õpin ülikoolis ja ei kavatse akadeemilist võtta, et siis ilmselgelt mees ja vanavanemad peavad nüüd mõlemaid lapsi kasvatama.
    Ma töötan ise lasteaias ja minu neljasel on uues rühmas kohanemisraskused ,nagu omgg, raudselt kodus keegi lapsega üldse ei tegele.
    Mu mees ei joo ja ei käi üldse väljas, ilmselgelt ma ei luba ja ähvardan maha jätta ja alimendid peale panna.
    Mul kodu on nagu seapesa kuna mees on komandeeringus ja ma ise pikad päevad tööl, vaene laps, kes seal elama peab.
    Ja sellise nimekirja etteheiteid olen ma kogunud viimase nädala jooksul. Niiet ära lase pead norgu, me kõik oleme kellegi sitad inimesed, naised, emad.

  • Avatar
    Vasta kel 19. august 2019 at 13:18

    Ikka paneb imestama, mis probleemid inimestel on ja kust tuleb selline õelus, HELP… Lapsena võime me kõik õelad olla, kuna me ei tea kuidas käituma peab ja pole elu õppetunde tunda saanud. Aga no täiskasvanud eas ikka selline õel rõve inimene olla, et kuskil anonüümselt kommenteerida? WHAT?? Me elame nii puccis maailmas, mis iga päev meie endi tegudega aina rohkem hukule määratakse, meil ei pruugi mingit tulevikkugi olla, ja inimesed muretsevad kellegi võõra lapse piltide üle, Jesus take the wheel!! Ja lõpetuseks, me situme kõik läbi sama augu, ole sa kas Kylie Jenner, Mallukas, suva tont kuskil foorumis, või naaber Jüri.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 19. august 2019 at 13:15

    Las norivad, kes tahavad. Sa ju ise tead, et armastad kõiki ühtmoodi. Ja no lastest rääkides, siis kõik nad arenevad erineva kiirusega. Mul noorem poiss hakkas alles 2,5 a lasteaias rääkima. Enne seda oli täitsa vait. Ja nüüd räägib surnuks, ise on 3-ne. Meie perele endiselt meeldid ja saab korralikult naerda mõne postituse üle 🙂

  • Avatar
    Vasta Camme 19. august 2019 at 13:13

    Osssaaa, kus nüüd tulistasid.
    Inimesed on ikka imelikud ja jube kurjad. Inimesed tahavad tõelist elu näha, aga kui reaalsuse neile näkku paiskad, siis ütlevad, et võiks ikka viisakam ja ilusam ja parem olla 😀
    Minu arvates on teie peres just vahva see, et lapsed on nii erinevad-erinevad näod ja käitumine. Olles ise just maakodu omanikuks saanud on ka minu laps nagu väike põrsas, pidevalt on ju vaja metsatukas ronida, midagi kaevata, vett valada jne. See ongi õige lapsepõlv, kui püksipõlved on mudased.
    Ja lõpuks, ju siis Lendel ei ole veel midagi ülitähtsat öelda, et vähe lobiseb.

  • Avatar
    Vasta Triin 19. august 2019 at 13:06

    Minumeelest oled sa üks SITAKS äge naine!!! Purevad need, kes ei oska olla sama vabameelsed, ehedad ja lihtsad… või need, kes arvavad, et päris elu ongi särav ja naeratav instaelu, mille taga on tihti üsna räpased saladused.

  • Avatar
    Vasta p.p 19. august 2019 at 13:00

    Lende on üliarmas ja sa oled väga hea ema! Iga laps ongi ju erinev ja areneb omas tempos. Miks ei lasta lastel olla lapsed!? On jonniv laps, las olla. Hakkab veidi hiljem jutustama- ju pole hetkel miskit tarka öelda, las ütleb hiljem. Jeesus aita. Inimesed, kes ronivad netti, et lastest sitasti kommenteerida, ei saa olla terved, neil peab ikka väga halvasti olema 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 19. august 2019 at 13:00

    Ma kunagi käisin perekoolis ka lugemas aga lõpetasin kiirelt. Sest nad seal on ikka puhta sõgedad koos ju. Olles ise inimene kes ei vasta ” standardile” hakkab natukene hirmus küll, et lähed poodi ja mõni inimene saab sellest sellise trauma, et peab suisa perekooli teema tegema.
    Kurb on aga see, et nemad ongi need kes tekitavad selle koolikiusamise keskkonna seal ise. Kui nemad oma “tarkusi” seal ei jagaks ei hakkaks keegi kedagi narrima. Seal tekib tihti see kambavaim üks ütleb ees ja teised kaagutavad kaasa , ka need kes muidu ei julgeks ehk ja vb oleks ilma selle “pea käota” päris normaalsed inimesed.

  • Avatar
    Vasta K 19. august 2019 at 12:58

    Just imetlesin, et nii kena kleit ja hästi sobib sulle. Tegi isegi heas mõttes veidi kadedaks.
    Ma unustan pidevalt oma suuremal lapsel (neljasel) turvavöö lahti, kui sõitma hakkan. Õnneks ta pistab kisama. Säh aasta ema ?
    Ja eks ikka kipuvad emad end kõiges süüdistama ja halvasti tundma, mis lapsi ja lapse arengut puudutab. Tean seda omast kogemusest liigagi hästi. Mõistus ütleb ju, et mis ma teha oleks saanud, aga ikka süüdistan ennast kõiges. Aga õnneks on kõik juba nii arenenud, et kui otsida ja leida abi õigel ajal, pole ju hullu midagi. Kõik tuleb omal ajal.

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. august 2019 at 12:56

    Hei.
    Kas sa oled kuulnud nendest madratsitest või linadest ( täpselt ei mäleta), mis lastele, kellel on voodisse pissimise mure kasutatakse. Nimelt kui linale satub midagi märga, siis annab see lapsele sellise kege rärtsaka, mis ta unest äratab ja märku annab, et veidi on juba voodisse tulnud. Kuulsin sellest ühelt oma tuttavalt, kellel ka laps väga pikalt selle murega maadles.

    • Avatar
      Vasta Mallu 21. august 2019 at 09:37

      See kõlab üsna kahtlaselt 😀

  • Avatar
    Vasta Kukimuki 19. august 2019 at 12:56

    Kellele pulmas halvasti ütlesid, miks :O?

  • Avatar
    Vasta Kassiomanik 19. august 2019 at 12:55

    Hinga sügavalt sisse ja tee üks tiir õues. Üksi. Mul aitab alati tuju parandada.

  • Avatar
    Vasta Liis 19. august 2019 at 12:55

    Nojah. Tahtsin nagu mingi solvava kommentaari panna kuidas kõiki neid kägusid sarjata aga ei viitsi. Lihtsalt pea meeles: koerad võivad ju haukuda aga karavan läheb ikka edasi 😉
    NB! Meie lapsed samamoodi teevad lollusi ja “kohutav kahene/kolmene” on täiesti tavaline. Röökimine on hinnas juba nii hästi, et ma ei imesta kui alumised naabrid meile veel sotsameti peale saadavad.

  • Avatar
    Vasta Liisu 19. august 2019 at 12:55

    Oma lastele sa oled parim ema, nemad armastavad sind just sellisena nagu sa oled. Ma ise elan juba palju aastaid Ameerika mandril, ja kui ma alguses arvasin, et ainult Eestis on õelad naised ümber, siis tegelikult on ka seal samamoodi. Naised üldse võiks rohkem kokku hoida ja üksteist toetada, aga no ju siis on endal elus midagi nihu. Intelligentsus kui sellist ei ole kõigile antud. Aga mina hingan positiivsust sisse ja hingan kogu seda “sitta “ välja. Su elus on kõik hästi ja sa oled väga õnnelik naine.

  • Avatar
    Vasta K 19. august 2019 at 12:51

    Ah ära tee välja nendest kellel oma elu pole 🙂 minu arust oled täiega äge ja mega hea südamega 🙂 kõik lapsed polegi 5+ aga peaasi,et nad meie endi jaoks kõige armsamad on ja teiste arvamus ei peagi kottima :).Ole sama hea edasi ja las koerad hauguvad edasi kellel elu igav.Sest iga täie mõistusega inimene ei lähe netis midagi sellist kibestunud juttu kirjutama 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2019 at 12:54

      Noh, eks igaühel on mingeid õelaid momente elus olnd, netis veel eriti lihtne, mis seal imestada.

      • Avatar
        Vasta Piia 19. august 2019 at 13:22

        Ah sitta ikka juhtub?elu läheb edasi las koerad hauguvad?alati on kellegil miskit ebaolulist öelda?pesse ega Sa pole 500€,et pead kõigile meeldima?või oled??Pea püsti ja muhedalt edasi ?
        P.s :Ml ka esimene laps oli suht kidakeelne selles vanuses(Lende) nüüd juba 12ja üllatus:räägib nii,et ei jõua ära kuulata???iga asi omal ajal või natuke hiljem?

        • Avatar
          Vasta Rohe 21. august 2019 at 09:10

          Appi, ma ei taha ega suuda uskuda, et selliseid inimesi olemas on. Paha hakkab. Kõik kahesed on sellised, mu enda oma ka. Jonnib, solvub, mökerdab, rõõmustab, seletab oma keeles, räägib palju muud juttu. Sõbrannade lapsed samasugused. Kõiki armastatakse ikkagi sama palju. Neil, kes seal sedasi kirjutavad, ei ole ilmselgelt lastega kokkupuuteid/oma lapsi ja parem oleks, kui see nii jääks! Mida on sellistel haigetel inimestel oma lastele õpetada? Ainult väärtusi, mis neid elus kuhugi ei vii. Ok, viivad küll. Pilkasse pimedusse ja üksindusse, sest neil pole sõpru, istuvad oma depressiooniaugus!
          Mina jälgin sind pigem Instas, aga loen ka blogi. Minu arust oled sa äge, aus, otsekohene inimene, parim ema oma lastele ja noh, tasub sinust eeskuju võtta ja pohhuisminupp sisse lülitada.

  • Avatar
    Vasta A 19. august 2019 at 12:50

    Mina vaatan neid saateid ja Sinu feedi ja saan alati aru, kui väga Sa KÕIKI (jah, isegi Lendet) armastad. Ja Sina ise tead, kui väga Sa neid armastad. Ja küllap Su lapsed ka seda teavad, kui väga Sa neid armastad. Ja see ongi kõige olulisem. Perekool on ja jääb ja sinna pole midagi teha. Sest kui ei kraaksu nemad, kraaksuvad muud jobud muudes kohtades. Alusta asjadest, mida Sa muuta saad 🙂 Perekoolikaid ei ole mõtet muuta, aga ma usun, et kui Sa toad korda saaks, oleks Sul 20% kergem olla 😀 Mul küll alati natuke on. Kui ise ei jaksa, kutsu koristaja appi 🙂 Ja võtagi lihtsalt 5 minutit korraga.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2019 at 12:54

      Jaaajaaa, ma tean seda kõike, lihtsalt täna lihtsalt sadas selline tunne peale, et pekki, selline failure olen.
      Aga ma üritan tõusta ja koristada 😀

      • Avatar
        Vasta Sirly 19. august 2019 at 13:34

        Ossaissandjumal,mis juttu Sa nüüd ometi räägid :O
        Tegelikult tean seda kass-on-peal-ja-kurja-ära-ei-lähe-tunnet.
        Ma ei ole ka superlohutaja, aga no jama juttu ajasid, tüdruk!! Meie praeguses ühiskonnas on palju hilisema kõnega lapsi, sest, btw tv, nutiseadmed jne. Kuulad, aga rääkima ei pea. Vanemad teevad ja toovad kõik kenasti kätte-ette ja mis siin ikka vadrata. Näiteks.
        Mul varase kõnega lapsed, ma peaks ka nüüd Sind saamatuks emaks pidama?? No ei! Kõik pole nii must ja valge.
        Sa oled tubli, nii tubli kui oskad ja suudad ja tahad. Nagu me kõik iga päev ninad tattis proovime.
        Sama teema keskmise lapsega. Kurvaks teeb, aga nii on tõesti. Saab vähem tähelepanu ja seetõttu paneb meid siin sajaga proovile. Ka kolm tütart, seega tõesti samad kogemused.

        Pikk loba , aga tegelikult tulin ütlema, et ära loe neid neg kommentaare. Poest sa ka ju ei osta mädanenud õuna, ikka valid ilusama. Nii tee kommentaaridega ka. Näri ilusat ja naudi 🙂
        Pikk pai vms, mis Sulle lohutuseks sobib!

      • Avatar
        Vasta Ahaa 19. august 2019 at 14:34

        Täna on läbikukkuja tunne, homme maailmapäästja oma, ülehomme juba hoopis midagi muud… ilma üles-alla võngeteta pole ju elu ?
        Kohutava kahese periood ongi keeruline. Mina, kui valida saab, kes kuskile kaasa võtta, valiksin esimesena üksi või mehega minemise… ja kui vaja üks lastest kaasa võtta, võtaksin vanima. Sest kahese järgi jooksmine pole ei mulle tore, talle endale tore (kui koguaeg keelatakse) ega publikule tore (muidugi omajagu koomiline võib see pilt küll olla). Fakt on see, et ennast peab ju ka säästma, et selge pea säilitada. Sellepärast on see täiesti OK, kui toad on sassis, nõud pesemata ja lapsed mustad… see on elu.
        Kolme lapsega pole kerge… ja nii palju kui mina su tegemisi olen jälginud, tegeled sa lastega palju rohkem kui nii mõnedki teised. Ainuke vahe on selles, et nemad ei jaga oma elu avalikkusega vaid käivad sinu oma anonüümselt kommenteerimas… selle asemel, et seda aega kuidagi võib-olla produktiivsemalt kasutada… lastega tegeleda või koristada vms ???