NIISAMA JUTTU

remont, tomatid ja merch

1. september 2019

Ou mai gaad, ma astusin täna kaalule ja see näitas 60.5! Peaks vist tihemini täie rauaga koristama, sest eilne kraamimine tõi endaga kaasa lausa 18268 sammu. Paraku ma olen üsna kindel, et täna ma nii tubli olla ei viitsi. Seda enam, et maja on ju nüüd korras ja nii palju enam edasi-tagasi tormama ei pea. Kuigi jah, pesu pesemine ja kuivatamine ja sorteerimine ja kappidesse paigutamine on küll paraku igapäevased asjad.

Eile käisid Aphrodited külas ja kurtsin neile, et mul lihtsalt on võimatu säästa. Instas keegi tuletas meelde mulle, kui küsida sai küsimusi, et ma pidin ju aasta alguses raha koguma hakkama, et rääkigu ma heaga välja, et palju mul kogutud on. Ma ütlen ausalt, EI OLEGI! Iga kord, kui hakkab mingi summa kogunema, annan ma selle nuttes mõnele töömehele. Samas… hea meel on ka, et vaikselt muudkui valmib midagi. Kolmapäeval hakatakse meile kiviparketti panema! Saate aru jah, mul niiii hea meel. Väga siiber ees on sellest liiva tuppa tassimisest ja majaesisest, kus lapsed ei saa isegi rattaga natukene paarutada, ukerdavad ainult liivahunnikus.

Ei kujuta ettegi, kaua selline asi aega võtab, aga ma loodan et mingi paari nädala pärast saan ma öelda, et huh, tehtud, siis saan jälle koguma hakata. Eks ikka selleks, et järgmisel kevadel lõpuks maja seinad soojustada ja krohvida, ehk siis jälle oma raha kellelegi ära anda ? Ja kui see tehtud saab, siis tuleb meile ka terrass ehitada, Kardo vandus, et tema enam ei tee, aga noh, ehk tal aastaga ununeb see pusserdamine ära ja ta ikka on nõus ise tegema, saaks tsuts soodsamalt.

Ja kui isegi need kõik tehtud saavad, siis tuleb ette võtta vannitoaremont, sest see on niiiii kehvasti tehtud, et laguneb igast otsast. Päris ei põle, aga no näiteks see junn, mis vannidel on seal üleval, ala et vesi üle ääre ei läheks, see.. auk? See kukkus meil eest ära 😀 Ja vanni ääred on niii koledad, see silikoon kehvasti pandud ja suurte vahedega jne. Ja plaatide vahel augud ja noh, saate isegi vast aru, et see häirib kohutavalt, tahaks ju, et kõik ilus oleks. Aga noh, pole miskit teha. Ei ole meil hetkel piisavalt võimalusi selle remondiga tegeleda, sest maja välimine osa on praegu eelisjärjekorras ja kuni ta päris ära ei lagune, elame temaga edasi. Seda enam, et minu remondimeheõnne teades, satun ma kellegi otsa, kes mingi viis kuud seda teeks, haha. Isegi kui vähe aega teeks, siis vannitoata oleks ikka väga kehv elada, isegi kui vaid ala nädala.

Ah, mis ma sellest ikka soiun, seda nagunii veel lähiajal ei juhtu.

Eile just naersime, et loodame siis, et Kardo ja ta ema mind mingi hetk välja ei viska, sest noh, teoreetiliselt lasen ma siin asju ehitada oma südameheadusest, sest minu maja ei ole see mitte väikse protsendigagi. Kuna see on Kardo oma kinkelepinguga siis… mina sellest jagu ei saa. Aga mul ausalt jumala suva, kahtlen muidugi, et keegi mind välja tõstma hakkaks, kui remont kunagi valmis.

Ma loodan ?

Aga okei, mida ma lobisen siin, mul vaja tomatipastat meisterdada, käisin lausa spets purke ostmas ja puha. Sõbranna tõi maalt mega palju tomateid, need on niiiii hea lõhnaga, et karju või appi. Terve maja mõnusat aroomi täis.

BAIII!

Ps! Täna on viimane võimalus eeltellida minu merchi, ehk siis kas särki või pusa. Kopin siia teksti fbist ka:

Selgus, et igasuguse e-poe majandusega läheb veel pikalt aega, seega saavad esimesed kiiremad endale eeltellimusse pusa või t-särgi ära tellida ?❤️ Pusad on hetkel ainult kollased, suuruses XS-XXL ja särgid ainult valged, ka XS-XXL (mõõdud lisan piltidesse). Särgi hind on 25€ ja pusa hinnaks 40€, hinna sisse kuulub ka tasuta transport sinu soovitud pakiautomaati ??

Aga kuidas siis tellimust esitada? Saada selleks e-mail aadressile tellimused.mallukas@gmail.com ja sinna pane kirja:

Mida soovid, kas t-särk või pusa
Toote kogus
Toote suurus: XS-XXL
Toote tekst. Valikus on “ma olin enne lapsi jumala normaalne inimene” ja “ma näen meigiga mega hea välja. täna lihtsalt ei viitsinud.”
Endale sobiv smartpost või omniva pakiautomaat
Enda telefoninumber

Kui jõudsid esimese saja sisse, saadetakse sulle makseinfo. Särgid jõuavad kohale 9dal, peale mida hakkab trükiprotsess, seega eeldatavasti jõuavad särgid ja pusad omanikeni septembri keskpaigas.

Ps! Katsetasin ka särki pesta, elas kenasti üle nii pesu kui kuivatis tiirlemise.

Mul praegu mingeid väga häid pilte kahjuks pole kõikidest toodetest, aga et te aimu saaks:

Minul S suuruses pusa seljas, aga maru kitsas (sest ma pole S suurus, aga laos polnud kohe mulle näidiseks suuremat kollast anda :D)

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta T 4. september 2019 at 22:23

    Vannituba tegema hakkad soovitan Plaat OÜ’d.
    Saad oma raha eest väga kvaliteetse töö?

  • Avatar
    Vasta carmen 2. september 2019 at 13:24

    kui ka keegi sind välja viskaks, siis laste koduks jääb see ju nagunii 😀 seega kõike mid ateed, teed nagunii ka neile 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. september 2019 at 14:07

      Nojah, seda nüüd küll 😀

  • Avatar
    Vasta Triin 2. september 2019 at 07:41

    Mu ema sai ka vanaisalt kinkelepinguga, aga abielu tōttu kuulub see ühisvara alla. Seega, kui toimuks lahutus, oleks isal poolele majale ōigus ? Nii notar meile ütles.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. september 2019 at 08:10

      ahsoo, ma olen nagu arvanud, et kinkeleping= ainult selle oma, kellele kingitakse? Aga ega ma uurinud ka pole, nii maias ma selle maja järgi ametlikult ka ei ole 😀

      • Avatar
        Vasta Hedvig 2. september 2019 at 17:48

        Minu abikaasal on ka kingitud kinnisvara ja see ei kuulu ühisvarasse. Nii on öelnud kõik meie tuttavad notarid.

    • Avatar
      Vasta L 3. september 2019 at 10:48

      Kinke või pärimise teel saadu on lahusvara, isegi kui ta on saadud abielu ajal. Seega notar ajas segast või sõnastas selle nii, et teie saite sellest valesti aru.

      Kummalgi abikaasal on lahusvara, mille hulka kuuluvad:
      • isiklikud tarbeesemed;
      • enne abiellumist soetatud vara;
      • abielu kestel tasuta ehk kinke või pärimise teel omandatud vara;
      • lahusvara arvel omandatud vara.

    • Avatar
      Vasta Eksid 3. september 2019 at 18:25

      Kinke- ja pärandvara ei lähe ühisvarasse! Vaid kuulub ainult saajale. Lahutuse korral jääb kõik alles. Surma korral siiski abikaasale kui esmasele pärijale.

  • Avatar
    Vasta Ave 1. september 2019 at 20:45

    Kirjuta, kui välisfassaadi või terrassiga abi vaja, mul mees väga osav. Mõlemal meil siin kahju lugeda, kuidas sul need töömehed sellised jorsid on…

  • Avatar
    Vasta Marju 1. september 2019 at 20:28

    Ma oled täiega Marika Korolevi näoga, sellel pildil kollase pusaga

  • Avatar
    Vasta maisa 1. september 2019 at 20:03

    Selle vannitoa silikooni panid ikka ise mitte keegi teine 😀 kakkusid vana ära ja panid uue ise,sp ongi nii kehv kuna sa ei tea remondist midagi 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. september 2019 at 07:03

      vana oli ka lahti ju, mis ma muidu teda “kakkunud” oleks

      • Avatar
        Vasta maisa 2. september 2019 at 20:45

        ise kirjutasid,et oli mustaks ja kollaseks muutunud ja sellepärast mitte et see praak oleks olnud 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 3. september 2019 at 08:29

          Seda oli seal mingi liitrine kiht, korralikult pandud silikoon ei lähe hallitama ja kollaseks ju :d

  • Avatar
    Vasta What 1. september 2019 at 16:05

    Paar nädalat? 😮 meile pani töömees üksinda 3 päevaga mingi 50 ruutu

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. september 2019 at 16:15

      ma pakkusin huupi, aga meil pole vaid paigaldus. Vana kivi + mingi tsement üles võtta, maapind tasandada jne. Alles siis saab kivi.