AUTOJUTUD

issand, mis inimene minust saanud on…

2. september 2019

Reaalselt rääkisin sõpradele, et jee, sain oma MUSI tagasi. See lihtsalt ise tuli kogemata üle mu huulte, ma tegelikult ei tahtnud seda öelda, aga noh, ups, mis sa ära teed. Igatahes seda ma ütlesin siis, kui ma enda auto lõpuks tagasi sain. LÕPUKS kõlab nagu ma oleks seitse aastat autota olnud, tegelikult viisin ma auto teisipäeval Mobiresse ja tagasi oleks selle saanud juba reedel, aga ma pidin pulma minema ja ei viitsinud kiirustada. Seega olin ma enda autota neli päeva. Miks? Noh, ma suutsin auto ära kriimustada.

Kuna mul on Mobire paketis KÕIK sees, siis ei pidanud ma ise mitte miskit tegema. Nad saatsid ainult ühe ankeedi, mis vaja täita, ütlesid, et kuhu ja millal auto tuua ja olemas. Muidugi ega nad mind autota ka ei jätnud, vastu andsid mulle kasutamiseks täis paagiga Toyota RAV4, millel neil muuseas praegu Mobires eriapkkumine, auto saab kohe kätte ja ilma sissemaksuta. Eripakkumise leiad SIIT. Ma vaatan, et hinnaklassilt on ta umbes sama, mis peux, aga ma pean tunnistama, et mulle meeldib ikka enda auto kõvasti rohkem.

Okei, välimuselt näeb see RAV4 hea välja, ei saa salata. Ja peale seda, kui ma instas oma asendusautot näitasin, kirjutasid nii mitmedki, et kuule, kumb parem auto on, kumb sulle rohkem meeldib ja ma lubasin siis sellest blogida. Muidugi ei saa väita, et ma erapooletu oleks, sest iga autoga on asi ju paljugi harjumises ja enda omaga olen ma loomulikult rohkem harjunud. Sõbranna väitis, et RAV4 näeb väljast parem välja, mina kehitasin õlgu, et kas näeb või? Hmm… Eks see vist ole maitse asi, minu meelest näevad nad mõlemad päris kõvad pillid välja.

Mida ma aga öelda oskan on see, et Peugeot on mahukam. Kõvasti. Teise ritta mahub mul kenasti kolm turvatooli ära, RAV’il oli seal 2.5 istet, ehk siis turvavarustuse ruumi vaid kahele. Mul selle nelja päeva jooksul ei häirinud, ei pidanud terve perega kuskile minema, aga kellel vaja rohkem inimesi mahutada, siis kindlasti Paugeot!

Üldse neljaks päevaks autost ilma jäämine näitas mulle, et ma ikka tõesti armastan teda. Ma armastan, et ma saan vasakult poolt rooli tagant, naks, püsikiirushoidiku peale panna. RAV’il ma ei leidnud seda kohta, aga ega ma seistes otsinud ka väga, lihtsalt OMA autol on kõik nii käe sees. Kus mis töötab, kust mida saab jne. Mis aga RAV’il kindlasti parem oli, on tahavaatekaamera. Palju kuidagi laiem ja selgem pilt ja… väga mõnus kasutada, kui oled selline kehv parkija, nagu mõni siit.

Mida ma RAV’iga veel igatsesin – minu auto enne näitas peeglitest, et kui mõni auto mu pimenurgas on, et läks tuluke põlema. Nüüd peale kraapsuremonti see enam ei põle, aga noh, ilmselt ma saan ta kuskilt tagasi panna, lihtsalt pole jälle ise uurinud. Laisk olen ja rooli taha istun siis, kui juba kiire on ja minema hakkama pean, aga ma varsti raudselt uurin järgi, et kust seda tagasi saab. Ega jah, nüüd hakkan mõtlema, et võib-olla ka RAV’il kuskilt oleks seda saanud, aga ma ju ei otsinud, haha.

Võõra autoga on üldse naljakas. Pead teda tundma õppima ja ümber harjuma. Nt minu Peugeotil on nii pisike rool, et alguses kui ma auto sain, siis ma olin nii hädas, et appi, niiiii pisike, ei saa sõita normaalselt. Nüüd olen nii harjunud, et tavalise rooliga sõita oli selline tunne, nagu ma oleks laevakapten ja seisan oma üüratu rooli taga ?

mu pisike nunnuke

Igatahes ei jõua ma Mobire teenust ära kiita. Olen juba kuulnud kommentaarides, et nojah, teed koostööd, muidugi kiidad, teenus ju NII kallis. Seega rõhutan veel, et ma ostan seda teenust, maksan ise ja tõesti on mugav ja tahan kiita. Mul mitu tuttavat ka hakanud sealt viimasel ajal autot rentima, sest noh. Meenutagem nüüd mu minevikku, kus igakuine taksoarve oli 400-500€, oleneb palju sõite teha vaja oli. Nüüd maksan ma umbes sama palju, aga saan minna kuhu tahan ja millal tahan ja kaasa võtta, mida tahan. Taksoga oli see alati kõige suurem jama, nüüd ela nagu kuningakass. Ja kütust võtab ka niiiii vähe, reaalselt mingi 6-7 liitrit sajale umbes, et mu vana auto võttis 3x rohkem ?

Igatahes, sain siis Mobire selles suhtes proovile panna, et mis siis, kui mingi probleem on ja jäin rahule. Kiirelt, niks naks, ilma muredeta lahendasid nad minu eest kõik probleemid ära, mul jäi üle ainult korraks uut autot proovida, mis oli ka tore vaheldus ja edaspidi oma autot edasi nautida ja rohkem hinnata. Praegu mõtlen, et ta oleks vist üht suurpuhastust ka väärt, kui ainult leiaks selle aja ?‍♀️

Muuseas, kes on huvitatud võib endiselt kasutada salasõna “Mallukas” ning saab autoga kaasa 100€ Alexela kinkekaardi!

Loe ka neid postitusi!

11 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Jane 3. september 2019 at 18:47

    RAV’il on ka täitsa olemas need tulukesed peeglis, mis näitavad kui auto kõrval ja püsikiirus käib rooli pealt nuppudega, mis on selgeks saamisel üsna lihtne?

  • Avatar
    Vasta Maru 3. september 2019 at 08:52

    toyotal on mingi “veider” kang püsika jaoks (kojameeste kangi all) . vähemalt mu avensisel.

  • Avatar
    Vasta küsin 2. september 2019 at 23:19

    Kas 6-7 l/100 võtab linnas?

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2019 at 08:26

      Ma jah enamasti linnas sõidan

    • Avatar
      Vasta Votvot 3. september 2019 at 20:54

      Ravil ei ole. Paremal rooli peal on nupp ?

      • Avatar
        Vasta Votvot 3. september 2019 at 20:56

        See oli püsika kohta ???

  • Avatar
    Vasta Greta 2. september 2019 at 21:06

    Auto suurpuhastus lase teha Mr. Cap’is. Meie oma käis ja tõeline premium klassi teenus. Rohkem rahul ei saaks olla.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. september 2019 at 08:28

      kuulen esimest korda sellisest kohast :O

    • Avatar
      Vasta Riivo 4. september 2019 at 22:54

      Soovitan sellist kohta nagu http://www.mobilespa.ee …puhtusepedandid töötavad seal…suht tv3 juures asub

  • Avatar
    Vasta Liisukas 2. september 2019 at 15:15

    Ma olen äsjane autoomanik ja kohutavalt rõõmus. Lisaks sellele et mul mõnikord lipsab üle huulte mu kullake jmt siis mulle meeldib niisama oma autot vaadata. Vahepeal ütlen teistele ka, et vaadake kui ilus 😀 Selle kõrval sa oled normaalne ilmselt veel.

    • Avatar
      Vasta Mallu 3. september 2019 at 22:11

      haha, ega palju puudu ei jää 😀