NIISAMA JUTTU

niisama pajatan maast ja ilmast

7. september 2019

Nonii, nüüd võib vist öelda, et suvi sai läbi? Ei, igaks juhuks kontrollisin ja yr.no väidab, et teisipäeval võib veel tulla 24 soojakraadi, mis on veel ju täitsa suvi, aga no siis on küll kõik, rohkem ma ei usu, et seda ime näeb. Mis seal ikka, oli tore ja nagu alati, möödus suvi maru kiiresti. Õnneks sai seda suvekest omajagu nauditud ja palju tehtud, et pole vähemalt seda tunnet, et ah, miskit nagu teha ei jõudnud.

Kui aus olla, siis sügis on ju ka tore. Saab küünlaid põletada ja toas keras olla, samal ajal kui õues vihma sajab. Khm, keda ma petan, ma tean ise ka väga hästi, et mingi esimene nädal on jah selline ooo, nii hubane fiiling sees. Ülejäänud 74673366 nädalat suudad sa mõelda vaid sellest, et ei tea, kas päikest enam üldse kunagi näha on ja meenutad heldimusega aega, kus uksest sai välja minna ilma kuue kihi riieteta.

Korraks tuleb ju veel jõulufiiling, minu jaoks suht kuu aega, novembri lõpust detsembri lõpuni on ikka full kuusetamine ja kaunistused ja muu säärane. Ka omamoodi mõnus. Saab piparkooki süüa ja mandariinidest kõhuviirust saada ja iga jumala õhtu endale paaniliselt meenutada, et päkapikk ei tohi kindlasti meie maja ära unustada. Lapsevanema rõõmus jõuluaeg.

Okei, ma ei tea, mis ilmaheietuse ma nüüd siin maha panin, ma tegelikult tahtsin tulla ja teile rääkida eilset nalja.

Olime sõbranna juures ja ma ei mäleta miks, tuli mulle pähe vanasõna algus: “Tee tööd töö ajal…” ja mitte ei suutnud meenutada, et kuidas see edasi läks.

“Kuulge, kuidas see vanasõna lõppeb, et tee tööd töö ajal?”

-“Tee tööd töö ajal. Punkt. Mallu, see ei olnud ilmselt vanasõna, vaid su ülemuste palve töö ajal tööd teha.”

“Aa… ja mina veel mõtlesin, et kus mul on alles luuleline ülemus, et räägib vanasõnades ja puha ?‍♀️”

Okei, tegelt mul pole ülemust (va ma ise), aga tõesti on mul terve elu olnud suured probleemid töö ajal töö tegemisega. Mu tähelepanu on pmst võrdväärne viieaastase lapsega. Korraks tuleb uus mõte pähe ja vana on lihtsalt kadunud. Baiiiiiiii. Ala isegi kui ma kodus sorteerin pesu, siis võin ma lambist ennast avastada Mariga plastiliinist loomi tegemas, sest ma leidsin need kuskilt ja ilmtingimata on need vaja kohe käiku lasta.

Aga vanasõna lõppeb hoopis nii, et aja juttu jutu ajal.

Vot.

Mul tuleb täna igatahes päris sünnipäevane päev. Varsti kraabin lapsed kokku ja viin nad Pille lapse sünnale, õhtul on mu enda sõbrannal sünna tulemas ja saan seal kah veidi sünnipäevatseda, sedapuhku ilma mängutoa ja lastekriiseteta. Tundub mõnus.

Aaaa ja teate mis! Mul hakkab homme jumestuskool! Nii tore, et ma ei pidanud sinna üksi minema ja Andra tuleb minuga kaasa koolipinki nühkima. Koos ikka lõbusam. Parem oleks, et minust säärane meigiguru saab, et hoia ja keela ?

Sisemiste tunnete valdkonnas: mul on tunne, et ma olen midagi väga olulist ära unustanud. Kui keegi teab, mis see on, siis andke pliis teada. Aga okei, ma nüüd lähen teen endale näo pähe. Baiiii!

Loe ka neid postitusi!

3 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Kaisa 8. september 2019 at 20:56

  Mul ei tulnud ka kohe meelde kuidas see vanasõna lõppes ?. Hea, et selle lõpu ka ära kirjutasid, muidu oleks ise seda otsima läinud.

 • Avatar
  Vasta Morgie 7. september 2019 at 21:17

  See on sul üks paganama äge foto siin postituses, väga meeleolukas.

 • Avatar
  Vasta Kadi 7. september 2019 at 08:58

  Tee tööd töö ajal, aja juttu juttu ajal. Öeldi meil koolis?