KODU TESTIN JA ARVUSTAN

kopp ees karedatest rätikutest?*

15. september 2019

Ma olen vist umbes aasta kuivatit omanud ja ma ei kujutaks elu selleta ette. Eriti arvestades seda, et me peseme päevas VÄHEMALT kolm laari pesu. Iga jumala päev. Vähemalt. Minu meelest pesumasin ja kuivati aina undavad, ei saa nad rahu ega puhkust, vaesekesed. Minu lootus oli ka see, et kuivatit kasutades saan ma ka lõpuks endale koju normaaslsed käterätikud. Lihtsalt nii kopp ees sellest, et ostan uued rätikud, pesen neid paar korda ja juba on pehmest rätikust järgi mingi kõrva ja rabe kalts, millega ei tihka kuivatadagi. Pärast kraabib veel naha marraskile või miskit.

Mul oli õigus. Kuivati tõesti tegi rätikud pehmemaks, kui nad enne olid, aga mitte ikka päris NII pehmeks, kui ma lootsin. Ma mäletasin, et kunagi sõbranna juures kiitsin, et ooo sul nii pehmed uued rätikud ja ta oli nagu eeee eiii, ma kuivatan neid masinas, selle pärast ongi. Ja minu meelest ta ka veel mainis midagi kuivatipallidest, aga see oli aastaid tagasi ja ma ei näinud siis veel kuivatist undki, sest mul oli tunne, et see mingi masin, mida vaid miljokad omavad, mitte minusugune tavaline pööbel ?.

Kes mäletab, siis kevadel üritasin ma endale kuivatipalle tellida. Mitte otseselt väga kaalutletult, aga kuna tahtsin iHerbist tellida (mis lõpuks ei õnnestunud) ja seal need pallid mulle silma jäid, siis otsustasin proovida. Mõni aeg hiljem kirjutas mulle üks Eesti firma Woolli, et kuule, sa vist tahtsid, me saadame sulle enda omad proovimiseks. Ma vaatasin siis nende kodukat ja mõtlesin, et üli hea, et ma neid tellida ei jõudnud, sest iHerbi neljane lambavillast pallide pakk oli 24€ (pluss post), Woolli omad vaid 9.90€. Nagu öeldakse, iga halb on millekski hea ?

Nüüd olen ma neid palle mitu-mitu-mitu kuud kasutanud ja reaalselt, soovitan soojalt kõikidele, kellel kodus kuivati on. Miks?

  • Käterätikud ON tõesti pehmemad ja nagu uued! Need pallid justkui klopivad rätikud tagasi pehmeks.
  • Pesu kuivab palju kiiremini kui enne! Muidu tiirleb see märg pesu kuivatis pikalt nagu üks suur märg kamakas, enne kui pesu on piisavalt kuiv, et üksteisest eralduda ja soe õhk saaks seal vahel oma tööd teha. See aeglustab kuivamist ning kulutab energiat ja aega. Minu kuivati näiteks on selline, et ma panen programmi peale, aga kui see saab enne kuivaks, siis lõpetabki varem ära. Varasema kolme tunni asemel kuivatab ta laaritäie pesu nüüd veidi üle tunniga.Nimelt need pallid hüplevad pesu vahel ning see eraldab pesu üksteisest kohe kuivatamise algusest peale. Soe õhk pääseb kiiremini riiete vahele ning riided kuivavadki kiiremini ?
  • Pesuloputusvahend on minevik. Ma vanasti alati ikka kasutasin, kuigi ma ei saanud kunagi aru, et kas teeb pehmemaks või mitte. Nüüd ma enam seda ei osta ja pesu on pehme nagu vana mees. Või oota, see pole vist hea võrldus. Ei tegelt, vanad mehed on väga pehme nahaga, minu papa küll oli pehmete käte ja juustega, seega las see jääb ?
  • Sobib idekalt beebi pesu pesemiseks. Kuna pallid on naturaalsed, siis ei ole muret, et nendest allergia tekiks. Seega kasuta vaid looduslikku pesupesemisvahendit + palle ja saad oma beebi riided kiiresti puhtaks, kuivaks ja pehmeks.
  • Taaskasutus rokib! Palle saab kasutada pea viissada korda!

Igatahes, soovitan kõigile, täitsa siiralt. Nagu ma ütlesin, siis 4tk saab 9.90€ eest kätte, 6tk on 14.90€. Kodukas ütleb, et väikse laariga kasutada kolme, suuremaga nelja-viite. Ma olen alati kõik neli sisse visanud ja teevad oma töö kenasti ära. Osta saate neid SIIT (LINK). Muuseas, hiljaaegu sain blogisse kommentaari ka:

Ma ikka soovitan, et ostke õiged asjad, tennisepallid pmst jah, peaksid sama asja ära tegema, aga äkki tõesti annavad värvi või lähevad katki vms, õige kraam ongi spets selleks mõeldud ?? Tekid ja padjad saavad kenasti kohevad ja ei lähe tükki oma püüri sisse (mul kunagi on jäänud nii).

Kas sina oled kuivatuspalle katsetanud või nendest kuulnud? Kaasarääkijate vahel loosin ühe komplekti palle juba nädala pärast välja! 

*Sain pallid kingituseks

Loe ka neid postitusi!

70 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Laura 18. august 2020 at 20:20

    Ei ole veel kasutanud, aga praegu tekkis küll huvi.

  • Avatar
    Vasta Stella 21. jaanuar 2020 at 12:00

    Ammu on pilk peal sellel tootel, aga kuidagi on jäänud nii, et mul on need ikka veel proovimata. Kingitusena oleks veel eriti tore need saada?

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. september 2019 at 07:08

    Tahaks küll neid maagilisi palle proovida. Iga kord kui võtan puhta rätiku, siis see on alguses nii kare, et kehakoorijat polegi vaja kasutada.

  • Avatar
    Vasta Anni 18. september 2019 at 10:32

    Prooviks ka 🙂

  • Avatar
    Vasta KV 17. september 2019 at 13:24

    Kasutan aga Aliexpressist tellitud, olekski uusi vaja. Need juba päris kaua olnud ja vajaksid väljavahetamist.

  • Avatar
    Vasta Sirli 17. september 2019 at 09:38

    Uhh….. Olen kuulnud ja saanud mõned korrad lapsi hoides kasutada(kui lapsehoidja olin, haha mitte laste peal vaid ikka kuivatis). Imehead ja oleks hädasti meie suurele segasummaperele vaja. ?

  • Avatar
    Vasta t 16. september 2019 at 21:43

    Aga kui kuivatit pole siis kuidas rätikuid pehmeks saada? Kohutavalt karedad on…

  • Avatar
    Vasta Mia 16. september 2019 at 18:33

    Ei olnud enne kuulnud pesupallidest ja rätikud on mega karedad. Tuleb kindlasti ära proovida! 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 16. september 2019 at 14:31

    Kuulnud olen,kasutanud veel mitte 🙂

  • Avatar
    Vasta Ursula 16. september 2019 at 12:10

    Ei ole kuulnudki kuivatuspallidest, aga prooviks küll hea meelega ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 16. september 2019 at 11:46

    Pallid kōik otsas ?.
    Küsimus, kas ja kuidas te kuivatit puhastate. Veeanumat ja filtrit saab puhastada niisama, aga trumlit?

  • Avatar
    Vasta Inga 16. september 2019 at 09:53

    Ei ole sellistest pallidest enne midagi kuulnud. Nüüd tuli küll tahtmine ära proovida ? Ruumipuuduse pärast sai kunagi ammu soetatud pesumasin-kuvati (2in1). Olen selle ostuga ülirahul, kuna peale seda läksid rätikud jälle pehmeks ja enam kuivatita elada ei soovi ?

  • Avatar
    Vasta Helena Heinpalu 15. september 2019 at 22:21

    Pole kuulnud aga minul sama jama , rätikud nagu karedad käsnad.

  • Avatar
    Vasta Ketter 15. september 2019 at 22:07

    Pole neist pallidest midagi kuulnud, kuid kindlasti prooviks

  • Avatar
    Vasta Kaisa 15. september 2019 at 21:38

    Ma ei teadnud ka sellest nipist midagi aga pehmeid rätikud ja asju armastan väga niiet panin kõrvataha.

  • Avatar
    Vasta JJ 15. september 2019 at 21:24

    Tennispallid ei lähe katki ega anna värvi. Mul üks tennispallide komplekt juba 10 a kasutuses.

  • Avatar
    Vasta Mari 15. september 2019 at 20:44

    suletäidistega riiete puhul olen kasutanud tennisepalle. spetsjomm pallidest polnud varem küll midagi kuulnud. ja no muidugi tahaks spetsiaalselt selleks otstarbeks palle katsetada 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariann 15. september 2019 at 20:25

    Mina olen siiani suleriiete ja patjadega tennispalle kasutanud. Prooviks need päris õiged pallid ka ära

  • Avatar
    Vasta Mariliis 15. september 2019 at 18:14

    Olen kuulnud, aga pole siiani jõudnud katsetada. Olen samuti hädas mittepehmete rätikutega, sest ei taha eriti palju keemiat pesumasinasse lisaks pesuvhendile toppida. Need pallid aga tunduvad ökod ja mõnusad, lisaks Eesti oma tootja, mis suur pluss.

  • Avatar
    Vasta K. 15. september 2019 at 18:11

    Minul pesumasin ja kuivati koos paar kuud. Vahel olen kasutanud mingeid kummist(?) kuivatuspalle, aga ei tee vahet, kas on siis pehmem. Neid villa omasid olen tahtnud proovida, aga nägin kuskil mingeid kallimaid ja ei raatsinud osta. Nii et need on väga oodatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Silja 15. september 2019 at 17:37

    Ei ole varem kasutanud, aga tahaks proovida küll.

    • Avatar
      Vasta Gigi 16. september 2019 at 06:13

      Esimest korda kuulen nendest, aga olen ka alles üsna algaja kuivati kasutaja. Muidugi tahaks proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Linda 15. september 2019 at 15:36

    Ise pole kasutanud ja tahaksin nüüd ära proovida küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 15. september 2019 at 15:34

    Kas kuivati eemaldab ka tolmu ja kassi/koerakarvad? Mul endal kuivatit pole ja olen kuulnud, et pidi hästi tolmu ja karvad ka eemaldama. Hetkel pesumasinast võttest kipuvad asjad ikka tolmused ja karvased jääma.

    • Avatar
      Vasta TN 15. september 2019 at 16:06

      Peksab kenasti igasugu karvad ja tolmu välja. Mingi piirini loomulikult, aga kuivati filtrist saan alati peotäie kasside ja enda karvu kätte, mis muidu oleks ju riiete sisse jäänud.

    • Avatar
      Vasta getter 15. september 2019 at 17:09

      õel on kuivati ja tal eemaldab kõik karvad ja tolmu

    • Avatar
      Vasta K.S 15. september 2019 at 18:13

      Oleneb kuivatist 🙂 Endal kodus 2 pikakarvalist kassi st. karvad igalpool ja kuivati omanik olnud mõned kuud. Viimast valides oligi peamine kriteerium, et oleks ebemefiltriga. Selle lühikese aja jooksul olnud aga ostuga megarahul. Pesu välja võtta lausa lust 🙂

    • Avatar
      Vasta Liisi 15. september 2019 at 21:39

      Siis ei jää muud üle kui peab kuivati muretsema.

  • Avatar
    Vasta Marleen Rosin 15. september 2019 at 14:20

    Sama mure mis sulgi oli, rätikud no siuksed kõvad tükid,et ebameeldiv lausa. Kindlasti hakkan kasutama?Aitäh info eest!
    Muidugi küsiks veel, et kuidas beebi/väikelapse riided plekituks saada? Äkki on häid nippe, olen nii hädas?

  • Avatar
    Vasta Liisi 15. september 2019 at 13:42

    Esimest korda elus kuulen kuivatuspallidest..aga kuna meil ka hommikust õhtuni nii pesumasin kui kuivati uugavad(elu 4 lapsega 😀 ) siis nüüd tekkis küll kohe huvi nende pallide vastu 😀 tänks lähen nüüd raha “raiskama” 😀

  • Avatar
    Vasta Marion 15. september 2019 at 12:36

    Ma pole neist kuulnud ja seega ka pole kasutanud, aga rätikuid pehmeks sooviksin küll saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 15. september 2019 at 12:23

    Kuivatipallid? Kõlavad huvitavalt, ega need iserändajad ei ole? ? Tennisepallidega on kord selline lugu juhtunud, et suhteliselt kuivatustsükli alguses lendasid tennisepallid mööda vannituba laiali ? Ei tea kas asi oli väheses pesukoguses või rohketes tennisepallides, aga mingil põhjusel arvas kuivati, et talle on tennisepallid liig mis liig ? Nüüd pole juba ammu millegagi eksperimenteerinud.
    Et siis kuivatipallid jah… ?

  • Avatar
    Vasta Jane 15. september 2019 at 12:13

    Kuivatuspallidest ja ka tennisepallide kasutamise võimalusest kuulen esimest korda. No samas oman kuivatiga pesumasinat ka esimest korda elus, sai see soetatud aasta alguses, enne teise lapse sündi. Siit ka küsimus, kui mul 2in1 masin, kas siis saab ka kasutada? Kas nad kolisevad väga palju seal masinas?

  • Avatar
    Vasta Stella 15. september 2019 at 12:03

    Ma nägin, et elamisekergus.ee-s müüdi samasuguseid, aga ei raatsinud osta ? Julgustasid proovima!

  • Avatar
    Vasta Maki 15. september 2019 at 11:43

    Olen suht värske kuivatiomanik ja alles tutvun oma masinaga. Kuivatuspallidest ei ole varem midagi kuulnud kuid heameelega prooviksin need ära.

  • Avatar
    Vasta Marili 15. september 2019 at 11:21

    Say no more – tellitud!
    Olekski juba tennisepalle läinud ostma aga õnneks oli vaja enne instagram läbi skrollida.

  • Avatar
    Vasta M. 15. september 2019 at 11:18

    Sama siin, tennisepall ikka kasutuses kui vaja vastavat pesu pesta, aga kuivatipallidest pole kuulnudki ?.
    Hea teada. Su blogi ikka nii hariv ?
    Otse loomulikult tahaks proovida…

  • Avatar
    Vasta S 15. september 2019 at 11:12

    Olen ka kuivatist vaimustuses, elu ilma selleta oleks whaaaat? Kuivatuspallidest polnud kuulnudki ja sooviks endale veel pehmemaid rätikuid!

  • Avatar
    Vasta Maris 15. september 2019 at 10:53

    Mul olid mingid alist tellitud kuivatipallid. Tegid ka oma töö täitsa kenasti ära, kuigi olid väiksemad. Kahjuks aga mu lapsed röövisid need ja pole enam ühtegi üles leidnud (kahtlustan koera, ilmselt tema on need hävitanud) 😀 seda ma ei teadnudki, et võiks ka tennisepalle kasutada, peab elamise pealt üles otsima ja katsetama 😀

  • Avatar
    Vasta Airi 15. september 2019 at 10:43

    Olen kasutanud vahel tennisepalle. Ei anna värvi. Aga minul kuivatis ei lähe ka eriti kaua, sest kuivati on suurem kui pesumasin, niiet ruumi on rohkem riietel ja õhk pääseb paremini vahele.

  • Avatar
    Vasta Eleryn 15. september 2019 at 10:33

    Pole varem sellistest pallidest kuulnudki, tunduvad väga head abivahendid olevat ja pehmest pesust ei ütleks küll ära. Pisikese lapsega on tõesti palju pesupesemist, seega kui nende kasutamine kuivatis kiirendab kogu protsessi, siis see on ainult boonuseks.

  • Avatar
    Vasta Eva 15. september 2019 at 10:26

    Olen kuulnud tennisepallide kasutamisest kuivatis ja ka kuivatuspallidest. Aga pole kunagi mõelnud et pesu kuivatamisel nendest nii palju abi võib olla. ?
    Tahaks väga ise ka neid proovida.

  • Avatar
    Vasta Mammu 15. september 2019 at 10:25

    Sooduskoodi pole jagada??

  • Avatar
    Vasta Karin 15. september 2019 at 10:14

    Ostsin magaziiinist ühe aga koer sõi selle ära. Ja ühest vist väga ei piisanud. Aga kuivati aotab palju prhmusele kaasa. Sooviks väga uus palle.

  • Avatar
    Vasta Vaike 15. september 2019 at 09:54

    Mulle MEELDIVAD karedad rätikud. Saab end kuivatades samaaegselt üle kratsida. 😀 Ja pesuloputusvahendit ei kasuta ma üldse.

    St loosis ei osale, jäetagu mulle minu karedad rätikud!

  • Avatar
    Vasta Kertu 15. september 2019 at 09:50

    Ei ole varem kasutanud aga tahaksin väga proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Silvia 15. september 2019 at 09:43

    Polnud isegi kuulnud sellistest asjadest…kuidas ma küll siiani ilma olen hakkama saanud, ma ei mõista ? Prooviks ära küll hea meelega, ämmale saaks ka hea meel kindlasti. ?

    • Avatar
      Vasta Lily 15. september 2019 at 20:23

      Pole kunagi proovinud. Olen mõne asja kuivatamiseks kasutanud tennisepalle, aga need teevad päris kõva lärmi. Prooviks neid õigeid palle hea meelega.

  • Avatar
    Vasta Triinu 15. september 2019 at 09:41

    Ma olen väga värske kuivati omanik ja mõtlen, kuidas ma enne ilma selleta hakkama küll sain? spets pallidest ma ei teadnud ja tennise omi pole julgenud kasutada. Nii,et ma võtaks küll ühed pallid, seda enam et loetud nädalate pärast hakkab meile väike beebi sündima ja eriti popp oleks teda hellitada nende mega pehmete riietega?

  • Avatar
    Vasta Keti 15. september 2019 at 09:39

    Just ostsime endale pesukuivati. Tuleval nädalal peaks kätte saama. Aga kuivatuspallidest polnud ma enne midagi kuulnud. Sain kohe targemaks ? Pehmed rätikud võiksid olla ennekõike pere pisemate pärast, aga muidugi ka enda pärast.

  • Avatar
    Vasta Kadi 15. september 2019 at 09:38

    Ma olen juba mitu aastat kasutanud. Norwexil on ka sellised pallid olemas, siiani pole kordagi kahetsenud oma ostu. Tellisin kaks komplekti ja mul alati 6 palli kuivatis koos riietega kaasa hüppamas 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 15. september 2019 at 09:33

    Ei ole neid palle varem kasutanud, aga äratas huvi küll. Eriti kui pesu ka kiiremini aitab ära kuivatada.

  • Avatar
    Vasta Merit 15. september 2019 at 09:31

    Ma midagi nagu olin neist kuulnud, aga polnud süvenenud, sest ei omanud veel kuivatit. Nüüd septembris ma tegin endale kuivati kingiks ja teema on vägagi aktuaalne. Prooviks heameelega ära need pallid 😀

  • Avatar
    Vasta Ly 15. september 2019 at 09:24

    Mul need samad pallid ? aga mul on pesumasinkuivati ja hakkasin mõtlema praegu,et kas neid on ikka okei seal kasutada ? samas pole siiani nendega midagi juhtunud kaa..

  • Avatar
    Vasta Ruth 15. september 2019 at 09:19

    Kuulnud pallidest olen, aga kuna kuivatit ei ole, siis ei ole ka rohkem süvenenud. Hea meelega katsetaks pesumasinas just nende asjadega, mis kipuvad pestes “tükki” minema.

  • Avatar
    Vasta K. 15. september 2019 at 09:11

    Ooo, ma olen mitu korda mõelnud, et need pallikesed osta. Aga millegi pärast alati ostmata jäänud. Hiljuti oli vaja beebi sulgedega soojakotti pesta ja sellel oli kaasas õpetus, et kuivatada tennisepallidega. No polnud mul neid palle ja tuli kuivatist ikka natuke tükilisena välja(ei kuivanud ilusti ära seal). Kuivatasin pesurestil edasi ja saputasin siis seda ise mõned päevad mitu korda päevas veel (ja sai normaalseks tagasi küll, lihtsalt aega läks)

  • Avatar
    Vasta Maarka Mehik 15. september 2019 at 09:10

    Ei ole palle proovinud aga kui ei võida, siis kindlasti ostan. Meil just plaanis kuivati osta järgmisel kuul, niiet oleks igati asjalik võit 😀
    Ma vihkan seda, et need rätikud nii karedaks lähevad. Meil suhteliselt rauane vesi ka ja see ei aita teps mitte kaasa. Beebi riideid isegi triigin, et need natukenegi pehmemad oleks.
    Tänks , saan jälle ostulisti ûhe asja lisada ??

  • Avatar
    Vasta Mariss 15. september 2019 at 09:08

    Oooo, kuivati olemas ja prooviks isegi ära kuivatuspallid, tihti jääb just voodipesuga köik tekikoti vöi lina sisse ja pole alati kuiv sellepärast.

  • Avatar
    Vasta Sigrit 15. september 2019 at 09:06

    Kuulnud olen kuid kasutanud veel mitte, jään lootma loosiõnnele 🙂

  • Avatar
    Vasta Merily 15. september 2019 at 09:05

    Hei! Pole kuulnudki nendest pallidest. Kus ma küll elanud olen? 😀 Linad ja käterätikud on nii vastikult ebameeldivad vahel ja see lahendaks ju kõik probleemid :O

  • Avatar
    Vasta Piret 15. september 2019 at 09:01

    OMG! Pole olnud sellest õrna aimugi ja kuivatit ka mul pole. Seega oleks ikka ülivafffa neid proovida ja tõdeda, kas Mallukal õigus (ka seekord 🙂 )

  • Avatar
    Vasta Tuuli 15. september 2019 at 09:01

    Pole proovinud ega kuulnudki 🙂 tahaks!

  • Avatar
    Vasta Marje 15. september 2019 at 09:01

    Pole kuulnud sellistest pallidest. Aga nüüd tahaks kindlasti katsetada!

  • Avatar
    Vasta Suusi 15. september 2019 at 08:53

    Esimest korda kuulen kuivatuspallidest, kuid tennisepalli ole küll kasutanud. Kasutan.tennisepalli siis, kui pesen tekke, patju, sulejopesid vms.

  • Avatar
    Vasta Lilia 15. september 2019 at 08:52

    Ma tean, et paljud kasutavad tennisepalle aga, et spets kuivatuspallid olemas on seda ma küll ei teadnud. Oman ka kodus kuivatit aga kuivatuspalle mitte. Tennisepalle pole julgenud kasutada just nende kollase värvi tõttu. Oma sulejope kuivatamiseks on kuivati ideaalne aga puudu jääbki nendest pallidest, mis jope ilusti kohevaks klopiks. Muidu pean ise mitu korda jope välja võtma ja kloppima ning siis uuesti kuivatisse- suht tüütu. Nii, et ma oleks vägagi häppi kui saaks neid kuivatuspalle proovida!

    • Avatar
      Vasta KAJA Liimal 15. september 2019 at 09:26

      Hea info,saan varsti kuivati,kindlasti kasutan siis neid palle.Polnud neist isegi enne kuulnud.

  • Avatar
    Vasta Kylli 15. september 2019 at 08:51

    Ma nüüd ka uues kodus oman kuivatit. Veel pole kasutama saanud hakata, ennem tuleb ära kolida. 🙂 Aga neid palle tahaks küll väga väga proovida. Oma sõpradest ei tea kedagi kellel oleks kuivati. Aga mu kallil ämmal on küll ja ma arvan, et ta oleks ka väga õnnelik nende pallide üle.

    • Avatar
      Vasta Ann 15. september 2019 at 14:26

      Mallukas, kas sa ei tahaks kirjutada ühte lookest õigekirjast? Need enne/ennem, õieti/õigesti valestikasutused hakkavad kohati häirima 🙁

  • Avatar
    Vasta Kerli 15. september 2019 at 08:48

    Kas neid kuivatuspalle saab ainult kuivatis kasutada? Või võib pesumasinas ka? . Mul ka mure nende rättidega, nagu liivapaberid ??

    • Avatar
      Vasta Katukas 15. september 2019 at 12:16

      Mul mingi tükk aega tagasi tellitud hiinast…..noh klopivad seal kuivatis küll aga rätikud ikka samasugused kui ilma pallideta kuivatades minu arust….äkki need pallid mul juba ära väsinud ja oleks uusi vaja