JUMALAITA

Paljas Porgand on süüdi, et mul nii palju lapsi on!

1. oktoober 2019

Vaatasin eile siis Laserit, et näha, kuidas saab Paljas Porgand olla süüdi “teismeliste massilises rasestumises”. Okei, nii vist päris ei öeldud, aga no point oli selles, et ise muudkui teenib raha selle pealt ja vassib numbritega. Mul on öelda vaid üht: tulejumalappi!!

Kui kogu aeg öeldakse, et blogijad võiksid kokku hoida, siis tavai, ma alustan nüüd – mina arvan, et PP pole miskit valesti teinud. Esiteks: ta ise kasutab seda vahendit ja ei ole rasedaks jäänud. See protsent 99,3% on ju Daysy maaletooja poolt ise antud number ja rõhutatud, et see protsent pädeb vaid juhul, kui seda kasutada iga päev samal ajal ja õigesti. Mult on ka kunagi tellitud Daysyle tutvustav artikkel peale Lende sündi ja ka mina tõin seal selle protsendi välja. Kas ka mina olen süüdi inimeste rasestumises? Mina lähtusin samuti nende enda poolt antud andmetest ja ei hakanud mingeid teadustöid ja uuringuid iseseisvalt läbi viima, et veenduda firma poolt antud numbrite õigsuses. Kas oleks pidanud?

Mina muuseas proovisin seda Daysyt mingi 2x ja sain aru, et mina oleks esimene vend, kes kohe rasedaks jääb. Ma unustan pea pooled asjad ära, mis ma tegema peaks, rääkimata sellest, et ma suudaks iga päev samal ajal ennast kraadida. Ei, aitäh. Siis ma paningi endale parem spiraali.

Ja teate, ka mina ei taha neid hormoone endale sisse süüa, tõsimeeli ei taha. Kuigi ma ei arva, et suurim probleem oleks see, et pärast meil tiigitäis pedekonni on (nagu Daysy maaletooja saates mingis tutvustusvideos rääkis, veits saiko jutt, aga tavai). Lihtsalt ma usun ise ka, et tegelikult ei tea ju keegi, mida see hormoonide sisse söömine meiega teeb ja samamoodi nagu PP tegi kunagi postituse, kuidas pillid ta organismi pekki keerasid, võin ka mina nõustuda mitme tema väljatoodud punktiga. Samas nagu öeldud, ei saa mina riskida selle Daysy kasutamisega, sest ma EI taha rasedaks jääda. Mitte, et nüüd mul mingit vajadust üldse midagi kasutada oleks, nüüd on sellega meil kenasti ühel pool ja ei pea hormoone sisse kammima ja ei pea ka iga kuu paranoias istuma, et issand, kas ma olen rase. Kuigi seda pelgasin ma ka ilma Daysyta – ilmselt põhjusega, kui kolmest lapsest on üks planeeritud ?

Igatahes süüdistatakse PP’d, et tema vastutustundetult jagab seda protsenti enda lugejatega ja nüüd kõik lollakad tiinekad jäävad rasedaks. Blogija on süüdi! Oeh. Teate, aastaid tagasi olin ma esimene, kes enesekindlalt vandus, et blogija võib reklaamida, mida tahab ja mida teised selle reklaamiga teevad (kas nn langevad lõksu v mitte) on nende enda asi. Nüüd mõtlen ma veidi teisiti, lihtsalt selle pärast, et ma olen aru saanud, et pool Eestit on pehmelt öeldes soodasid täis. Sorri, ärge solvuge, TEIE SIIN kes loevad, olete raudselt need mõistusega indiviidid (hehe, good save eks!) aga mul on tunne, et “tavainimesel”, kes ei puutu palju võõrastega netis kokku, ei saa arugi, missuguseid inimesi meie ümber on.

Konkreetselt pooletoobised. Nagu mitte mõnitavalt, aga lihtsameelsed teise/kolmanda/neljanda Eesti inimesed, kes ei taipa üldse, kuidas maailm käib ja usuvad naiivselt kõike, mida neile öeldakse ja mida nad loevad. Ja kuna nad ka mulle aeg-ajalt kirjutavad, siis tekkiski mõistmine, et okei, ma võin öelda, et see kiirlaenu reklaam on teoorias suva, sest ma ju OLEN ise kunagi noore ja lollina ka võtnud ja tagasi maksnud ja midagi ei juhtunud. Aga no TEGELIKULT ega ma ju praegu never-ever ei võtaks ja seetõttu ma ei saaaa mitte kellelegi seda lahendust soovitada. Sest kui sa juba seda kaalud, siis sa a) oled omadega augus ja seda enam ei peaks sellist suureintressilist laenu võtma, b) sa oled üsna rumal või noor ja veelkord, seda enam ei peaks kiirlaenu võtma. Minu soovitus: ÄRGE VÕTKE KIIRLAENU!

Aga mille suhtes ma ei tunne vastutust? Asjade suhtes, mida ma ise ka kasutan ja tõesti siiralt soovitan. Ja mina olen aru saanud, et PP kasutab Daysyt. Ja nagu mulle tundub, siis rase ta ka olevat ei paista. Seega, tema kasutab (õigesti), ei rasestu ja soovitab teistele. Milles siin probleem siis? Ma võin ka kiita taevani mingit kreemi, mis teisele üldse ei meeldi või megalt soovitada puhastusvahendit, mis teisel nagu üldse ei tööta. Inimesed on erinevad, inimesed tarbivad asju erinevalt ja kasutavad asju erinevalt. Näiteks meenub mulle, et kunagi kirjutasin ühest kreemist, et oo, kestab nii kaua, sest kulub ülivähe. Sain hiljem sõimu, et mul sai juba kuu ajaga otsa, mida sa valetad! No ma ei tea, kui sa ikka endale peotäie korraga näkku lajatad, siis saabki kiiremini otsa, see pole ju minu süü. Ega kreemipurk pole põhjata kübar, et kui blogija lubas, et jätkub kaua, siis jätkub ka, võta palju tahad. Annajumalkannatust. Ja selle külje pealt on hea, et nüüd vähemalt saates öeldi, et kuulge, see, et mõni kasutab korralikult ja ei jää rasedaks, siis see ei kehti igaühele, kes suvalt kasutada proovib. Et jah, sa võid rasedaks jääda, ülla-ülla, kui sa unustad kraadida ja teed seda suva aegadel.

Üldse see Laseri saade sellest teemast pani nina krimpsutama. Nõme! Ei mingit kogemust nendelt inimestelt, kes on aastaid kasutanud ja POLE rasestunud, ainult leiti mingi 18-aastane, kes oli nagu jah, omg, Palja Porgandi kaudu ostsin, et kui jään rasedaks, siis jään, iccccc! Ja muuseas, minu meelest sellise suhtmisega inimesed peaksidki seda Daysyt kasutama. Et kui jään, siis jään ja pole ka hullu. Et nagu kelle jaoks rasestumine on OKEI üllatus, mitte, et kui jään, siis 30€ kokku ikka kraabin ja teen kippelt abordi, eiei, seda ma ei soovita.

Eriti cringe (omg, ma olen 12, et seda sõma kasutan) oli see osa, kuidas see saatejuht helistas PP’le ja see küsis, et ala millest räägime ja see saatejuht niiöelda meelitas teda sinna saatesse, et jaa, räägime nendest asjadest, mis sa ise blogis kirjutanud oled ja kas soovitad vms. Et tegelikult oleks ta kohale tulnud ja talle oleks lajatatud, et nonii, mis valetasid selle protsendiga, ah?! Mulle isiklikult tundub see PP blogi ja insta põhjal selline eriti õrnake ja kurvake naisterahvas, et ta kohe kindlasti ei taha mingis telesaates ennast kaitsma kukkuda, seda enam, et ta ju promob asja, millesse ise usub ja mida ise kasutab. Milles siis probleem?

Okei, ühe probleemi ma leidsin – et ta ise rõhutab, et ta ei saa selle promomise eest midagi, et valetada pole ilus, aga miskipärast ma arvan, et ta ei valetanudki. Ilmselt sai ta selle Daysy lihtsalt alguses tasuta, hakkas kasutama, oli rahul, promos, vastas kommidele, et ei, ta ei saa selle eest raha. Aga siis hakkas mõtlema, et oot, miks ma EI võiks saada, kui ma ise usun sellesse ja promon kirega ja küllap peale seda see koostöö protsendiga peale hakkas. Ma ei näe põhjust, miks inimene peaks niisama valetama?

Üldse mul on tunne, et suunamudijatele ja inflõuensseritele peetakse vahepeal mingit nõiajahti, sest omg, nad saavad ju tasuta ja niisama ja üldse mingu päristööle ja elagu päris elu, kus iga päev on rist, viletsus ja taak. Mis õigusega inimesed lihtsalt “teevad pilte ja kirjutavad” ja elavadki ära? Persse käigu!

On nii veits ju? Ma kommentaaridest näen sellist suhtumist kogu aeg.

Aga mis sinna ikka teha. Ega mul tegelt midagi tarka öelda pole ka, kui seda, et minu meelest tehti selle saatejupiga küll PP’le ülekohut. Kui nad selle protsendi üle taielda tahtsid, oleks piisanud ka ainult maaletoojaga suhtlemisest ja asi ants. Mõni ime, et inimesed ajakirjanikke jälestavad. Karell jättis küll paraja targutaja ussi mulje, sry not sry. Ja pealkirjale vastuseks, ei, ta tegelikult ei ole süüdi, et mul nii palju lapsi on, aga kui oleks, siis ma küll tänaks teda, sest nad mul nii nunnukesed ?❤️

Kas te vaatasite seda saadet? Mis mulje teile jäi, kas PP on “süüdi”? 

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mmm 7. oktoober 2019 at 16:47

    Tüdruk kes saate lõigus oli rääkis ka sellest tglt kuidas tema kasutab daysyt ja temal toimib. Aga lõigati mingid jupid ja kõik arvavad et ta oli üks neist noortest kes soovimatut rasestus. Lõigati jupid nii nagu neile sobis et daysyt jääks halvustav mulje ja PP kõiges süüdi. Haige saade oli.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 1. oktoober 2019 at 23:26

    Endiselt on maailmas ainult üks asi mis aitab 100% raseduse vastu ja see on jalad koos hoida. Kõikide vahenditega on võimalik rasedaks jääda. Ei olene ka ainult õigest kasutamisest ka naisest, kui viljakas ta juhtub olema. Ise olen jäänud rasedaks nii kondoomiga kui ka spiraaliga. Ja keda
    ma nüüd süüdistama peaksin? Ikka tuleb ju endal vastutada. ?

  • Avatar
    Vasta I 1. oktoober 2019 at 22:09

    Mõned inimesed on lihtsalt naiivsed ja lollid, täpselt samamoodi võib rasedaks jääda ka hormoonsete vahendite kasutamisel.

  • Avatar
    Vasta Triinu 1. oktoober 2019 at 19:55

    Mulle tundub, et ainus mida Daily’le ja Paljale Porganidele ette heidetakse on see, et ainult seda kasutades on rasedaks jäämise tõenäosus 99,3% ja sealt promost ei tule välja, et lisaks Dailsy’le peaks teatud ajal kasutama ka kondoomi. Oleks see kuskil kirjas jne siis ilmselt poleks sellist asja üles puhutud.

  • Avatar
    Vasta Maia 1. oktoober 2019 at 18:07

    Kusjuures minu meelest ka väga lamp saade, mitte mingeid uudisväärtuses asju ei olnud (terve saate jooksul) Andke andeks – erinevad zanrid, aga kuuuurija oli ka eile parem kui see Karelli saade.

    • Avatar
      Vasta Kertu 7. oktoober 2019 at 04:00

      Täpselt mini mõte. Olen eelnevaid saateid ka jälginud ja ta lihtsalt lahmibki. Igas saates ja kõigiga. Ei kutsu enam vaatama. Juba reklaamist aru saada, et üritatakse intriige puhuda. Sest see ju müüb. Natuke nõme lihtsalt, et süüdistatakse kedagi valetamises, samal ajal ise ka saates valetades ja niimoodi vuhveldades teist saatesse kutsuda proovib.

  • Avatar
    Vasta Anette 1. oktoober 2019 at 17:42

    See saade on hea reklaam, veel parem et tasuta. Mul tekkis suur soov soetada omale daysy, kahjuks pean aga tõdema et 300euri mul selle eest kahjuks välja käia pole ??

    • Avatar
      Vasta Airi 1. oktoober 2019 at 20:30

      Haadihaahaa, alustuseks see Karell ei lasknud maaletoojal ühtegi lauset lõpetada, ainult ründas- jättis ehtsa nõmeda ajakirjaniku mulje. Teiseks ringi seksimine tähedab igas mõttes võimalust rasestuda, isegi kondoom pole 100%. Mis sa siis seksid ringi kui sa pole valmis selleks, et sinu ellu tuleb laps. Sa ju pead sellega arvestama, et kui seksid siis võib juhtuda. Ja kolmandaks ma arvan et inimestel pole üldse mingit oma mõtlemist 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 1. oktoober 2019 at 15:40

    Tooks veel selle, et Daysy kasutusjuhendis (https://www.viljakusmonitor.ee/wp-content/uploads/Kasutusjuhend_Daysy-2.0-viljakusmonitor.pdf) on kirjas, et see ei ole disainitud rasestumisvastase vahendi asendamiseks. PP on ju ikka kasutusjuhendit lugenud ja pärast seda Daysyt just rasestumisvastase vahendina reklaamimine on vastutustundetu. Seda just põhjusel, et tema blogi loevad noored, keda on kerge mõjutada ja kes ehk samal ajal pillide kõrvalmõjude või PCOSi vmt tõttu otsivadki alternatiive. Kui pidada ennast influenceriks, siis, kurat, peaks ikka mõtlema, mida reklaamida.

    • Avatar
      Vasta PP 1. oktoober 2019 at 19:24

      Hahaha, ma olen alati öelnud, et kasutage kummmi, kui Daysy on punane või kollane. Ikka täitsa kaalikas peab olema, et arvata, et Daysy on rasestumisVASTANE vahend kui see on mõeldud ka pere planeerimiseks ? kust sa oma info võtad, kallis inimene?

      • Avatar
        Vasta Annika 1. oktoober 2019 at 21:36

        No kui sa ise enda blogis väidad, et see on alternatiiv pillidele, siis ütledki ju, et rasedusevastane.
        Ja probleem on ka selles, et paljudel naistel pole regulaarne tsükkel ning basaaltemperatuurimeetod on tagantjärele tarkus.

  • Avatar
    Vasta G 1. oktoober 2019 at 14:43

    Issand terve see saade oli nii lamp, et mul hakkas kahju oma raisatud ajast, et seda saadet vaatasin. PP pole kohe kindlasti milleski süüdi ja samuti maaletooja, kui inimesed ei oska pm ovulatsioonitesti kasutada siis ehk ei ole nad veel üldse küpsed seksima. Ma isiklikult kasutaks Daysyt ka peale seda saatelõiku, kui mul oleks nii palju raha üle, et seda osta 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 1. oktoober 2019 at 13:22

    Ma arvan, et tänapäeval toodetakse paljusid asju, kas need kõik toimivad on küsitav, mõnele jah, mõnele mitte. Inimestel võiks ikka ajud endal ka olla ja kui ollakse valmis seksimiseks, siis võiks olla valmis ka laste saamiseks, pole olemas ühtegi 100% kaitsvat rasestumisvastast lahendust. Ega kui unustada 1 pill võtta võib sama moodi rasedaks jääda. Lollidele peaks seks keelatud olema. Ei taha nõme olla aga see meie lumehelbekeste põlvkond on ikka omaette tase, millestki nad korrektselt aru ei saa ja ise ka huvi ei tunne, et põhjalikumalt uurida. Seda eriti veel juhul, kui lapsi ei soovita, et oih tuleb siis tuleb. Ajuvaba.

    Teine moodne asi on see, et alati on keegi teine süüda, ise ei analüüsia mitte midagi. Mina küll ei leia, et PP milleski süüdi oleks, ükskõik, mida tema või mõni teine blogger reklaamib, inimestel võiks ikka kriitikameel säilida. Pole olemas ühtegi asja, mis kõigile sobiks.

  • Avatar
    Vasta K 1. oktoober 2019 at 12:29

    Ka mulle jäi mulje, et PP heideti ette asju, mille eest oleks pidanud vastutama ettevõtja/maaletootja ise.
    Kuid siinkohal, miks PP telesaatesse ei tulnud. Praegu jäi küll sellest siuke mulje nagu tüdruk oleks kartnud ning ronis kivi alla. Oleks võinud tulla ja selgitada, kuidas tema teeb ja kuidas see toimib. Ei oleks jäänud tunnet, nagu varjaks miskit.

    • Avatar
      Vasta PP 1. oktoober 2019 at 19:25

      Sest ta ei öelnud mulle isegi, milleks ta mind tahab sinna kui tähele panid. Ja Daysyt telesse reklaamima minna ma küll oma vabast ajast ei viitsinud. Sisetunne ütles, et ta ajab sitta mulle ja nii oligi. Ei käi ühegi reporteriga kohtumas kui asja pole 😀

      • Avatar
        Vasta inimene 2. oktoober 2019 at 06:17

        Hm, aga miks sa ikkagi valetasid, et ei saa kasu selle reklaamimisest?

        • Avatar
          Vasta Mmm 7. oktoober 2019 at 16:44

          Tüdruk kes saate lõigus oli rääkis ka sellest tglt kuidas tema kasutab daysyt ja temal toimib. Aga lõigati mingid jupid ja kõik arvavad et ta oli üks neist noortest kes soovimatut rasestus. Lõigati jupid nii nagu neile sobis et daysyt jääks halvustav mulje ja PP kõiges süüdi. Haige saade oli.

  • Avatar
    Vasta P 1. oktoober 2019 at 12:07

    Mul ei jäänud üldse sellist muljet, et otseselt PP-d süüdistati. Ikka ebaõiget reklaami. Väga kahju, et PP oma kommentaari ei andnud, mulle jäi nii mulje, et ta on lihtsalt reklaamija. Umbes nagu modell, kes riideid näitab vms. Arvan, et kui sa ikka tõesti usud sellesse, mida teed (müüd), siis oskad ja tahad ka selle eest seista, et ei jääks valearusaamu.

    Põhipoint oli ju ikkagi see, et see 99,3% saadi ebaausalt ja paraku jääb kasutajatel vale mulje. Aga see saatelõik jäi üldse kuidagi poolikuks. Igal juhul kraadiklaas ja basaaltemperatuuri mõõtmine toimivad väga hästi, kui järjepidev olla, kas selleks just sellist spets vidinat vaja on, aga eks igaüks leiab oma 🙂

  • Avatar
    Vasta Erika 1. oktoober 2019 at 10:59

    Mind häiris samuti see osa, et ei kutsutud kedagi, kes reaalselt kasutaks Daysyt (peale PP), ja kellel oleks head kogemused. Võetakse mingi suvaline tsikk, ja siis selle ühe näite ümber leierdatakse. Ise olen kasutanud veidi alla aasta raseduse vältimise eesmärgil (okouu), aga ilmselt kui rasedaks jääks, siis ikka enda (ja partneri) lohakuse tõttu hehe 😉
    Samuti on olemas ka ülemaailmne Daysy grupp, (üle 6000 liikme), kus on väga palju selliseid inimesi, kes on aastaid edukalt kasutanud seda vältimise eesmärgil..ja samuti kui on pere planeerimise soov, siis juhtub see esimesel korral 🙂
    Kõige rohkem selle saate (vaatasin eelmine nädal eelmist osa samuti) puhul ajab mind üldse närvi see saatejuht..hästi palju on juurde toodud statistikat, aga ära ei märgi seda, kust need numbrid pärinevad..üleüldse selline lahmija tüüpi inimene, et jumala eest saaks ära panna intervjueeritavale. Sellist usaldust ei tekita. Arvan, et PP tegi õigesti, et sinna ei läinud.

  • Avatar
    Vasta J 1. oktoober 2019 at 10:19

    Minul tekkis hoopis küsimus beebipillide kohta… Ma ise ka ei soovi neid hormoone enam endale sisse süüa, aga kui ma spiraali panen, siis see eritab samamoodi ju hormoone… Või ei?

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. oktoober 2019 at 11:22

      Muidugi eritab, mõlemad hormonaalsed vahendid.

    • Avatar
      Vasta E 1. oktoober 2019 at 11:59

      Spiraale on ka hormooni vaba, mulle paigaldati, sest hormoonid ei sobinud.

  • Avatar
    Vasta kris 1. oktoober 2019 at 10:17

    Hmm, ei ole päris nii, et blogijal ei ole üldse vastutust asjade ees, mida ta reklaamib. See selleks, et Daisy ise on (võibolla) oma uuringuandmetega vassinud. Minu arust on palju alatum see, et inimene ütleb/kirjutab, et ta ei teeni selles müügist mingit kasu, aga see on ju ilmselge vale.
    See, kuidas saadet reklaamiti oli muidugi samuti pisut alatu, aga see ei muuda seda, et Merilin ka siis kui ta ise usub seda 99, 3 protsendi juttu, valetas teiste asjade koha pealt – kasumi mitte teenimise kohta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. oktoober 2019 at 11:23

      Kas sa loed ka, mida ma kirjutan? Ma ütlen, et ma arvan, et ta ei valetanudki – ju siis alguses ei saanudki, aga hiljem alustas tasustatud koostööd ja hakkas saama.

      • Avatar
        Vasta kiku 1. oktoober 2019 at 14:59

        Sa arvad ju seda, et JU alguses ei saanud. Eelnev kommenteerija ARVAB, et sai küll.
        Mina ARVAN ka, et sai juba alguses kasu sealt.
        Sp PP olekski võinud tulla ja öelda oma kommentaari saates, et mis siis päriselt oli. Ilmselt kui sinu teooria oleks paika pidanud, siis ta oleks ka omapoolse seletuse andnud. Kuna aga ta seda ei teinud, siis mina ARVAN, et ju siis oli põhjust…
        Niimoodi me võimegi siia heietama jääda..

        • Mallu
          Vasta Mallu 1. oktoober 2019 at 16:48

          True ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Evelin 1. oktoober 2019 at 10:12

    Maailm on tõesti hukas. Erik Orgu sööb kringlit ja ei lähe paksuks. Paljas Porgand kasutab Daysyt ja ei jää rasedaks.
    Teised teevad sama, aga lähevad rasva ja jäävad rasedaks. Kedagi ei saa usaldada!

    • Avatar
      Vasta Gerda R. 1. oktoober 2019 at 12:09

      You made my day! 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 1. oktoober 2019 at 10:09

    Ma ei ole saadet vaadanud, aga tahan nõustuda sinu väitega, et krdi palju on ikka pooletoobiseid, kes ise oma peava ei mõtle 😀 ausalt, vahest tahaks padruneid saada-ei teagi kas endale või teiste jaoks 😀

  • Avatar
    Vasta E. 1. oktoober 2019 at 09:29

    Minu meelest ei saa paljud aru, mis oli selle loo põhiline point – ebakorrektne info seadme efektiivsuse kohta! Seda reklaamivad julgelt tootja, maaletooja, Merilin, nende see raamat jne. Aga see 99.3% on ju ainult ideaalsel juhul, st nö ideaalselt õigesti toimiv organism. Tegelikult keskmiselt oli see efektiivsus 80midagi % (ka korrektselt kasutades, aga lihtsalt inimeste organismid on erinevad). Saates toodi ka välja probleemid, mis on selle uuringuga seotud, mille põhjal seda efektiivsust reklaamitakse.
    Kui sellest Daysy-st hakati rääkima ja reklaamima, siis uurisin ka ise selle kohta. Muuhulgas lugesin samuti seda teadusuuringut, millele viidati ja tõesti tekitas kohe küsimusi, miks nii vähe inimesi ja miks osad välja jäeti. Siis lugesin juurde teisi uuringuid, mis olid tehtud sõltumatute teadlaste poolt, kes ei olnud tootja poolt rahastatud ega nendega seotud ning sealt koorus välja väga probleemseid kohti. Ja see teadusuuring lükati hiljem tagasi kõigi nende probleemide tõttu. Lisaks on ka kohtukeisse.
    Kui lugeda Porgandi blogist Daysyga seotud postitusi, siis on kommentaarides mõningaid inimesi, kes üritavad teemal ka argumenteerida, aga see ei vii mitte kuhugi temaga.
    Seega, mida ma tahan öelda.. jah, Daysy sobib osadele inimestele väga hästi, aga mitte kõigile. Aga selline reklaam on vastutustundetu. Loomulikult inimestel võiks olla ka endal kriitilist mõtlemist rohkem ja mitte pelgalt kellegi reklaami/kogemuse põhjal kohe tormata midagi kasutama.
    Loomulikult oleks võinud seal Laseris olla see lugu põhjalikum ja mitmekülgsem, aga põhipoint efektiivsuse osas jääb ju samaks.
    ja kui Merilin on korduvalt nii postitustes kui kommentaarides erinevatel aegadel öelnud, et tema Daysy pealt kasu ei saa, siis see siiski oli valetamine, mis ei ole kena, aga see selleks.
    Nõiajaht blogijatele… päris ausalt ma olen korduvalt läinud närvi PP blogi lugedes, sest mina mõtlen selle peale, mida tundlikus eas noored võivad sealt enda jaoks järeldada ja see päriselt on hirmutav.. Kui blogija võtab sõna teemadel, kus ta ei ole vastava haridusega reaalne spetsialist, vaid suvaline googeldamine (kuidas ta oskab hinnata leitud info usaldusväärsust ja tõesus?) ja mingid oma kogemused, mille põhjal “suunata inimesi õigele teele”.
    Samamoodi nt BSH annab kohati selliseid kahtlase väärtusega soovitusi. Näiteks.. aliexpressist suvaline hiina odav mooncup. Kas julgeks kasutada, kui ei tea kindlalt, et tegu on ohutu meditsiinilise silikooniga? Suvaline odav materjal võib igasugust cräppi sisaldada.
    Ehk lõpetuseks – kõik võiksid natuke rohkem kriitilist mõtlemist harrastada 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. oktoober 2019 at 09:35

      Jah, ma nõustun sinu välja toodud punktidega ka, et loomulikult peaks igaüks eelkõige ISE kriitiliselt mõtlema, mida ta otsustab tarbida!

    • Avatar
      Vasta Elina 1. oktoober 2019 at 09:54

      aitäh! ilus kommentaar 😉

    • Avatar
      Vasta Tairi 1. oktoober 2019 at 15:20

      See suunamudijate osa su kommentaarist..see kehtib ju 95% instablogijate kohta. Vaata et, iga teine on toitumisproff, soovitab suure suuga mida on kahjulik ja kasulik süüa, ise ei oma mitte mingit vastavat haridust. Keegi on hakanud paberiteta treeneriks ja aina laob välja uusi trennivideosid. Mingeid isehakanud psühholooge on miljon tükki jne. Et jah, ma tahaks loota, et inimesed, kes seda kõike loevad ja usuvad ja veel hullem järgivad, ikka saavad ka kunagi aru, et kõik mida suvalised inimesed suust välja ajavad, pole tõsi. Ja igaüks vastutab enda eest ise?‍♀️.

    • Avatar
      Vasta Liis 2. oktoober 2019 at 07:48

      Ma sellest Daysy’st ega saatest ega PP’st ei tea midagi, aga mõtlesin et kaen perra täpsemalt, mis see Daysy masin on.
      Nende kodulehel on väga selgelt öeldud “Daysy is to be used to facilitate conception and track your cycle. Daysy is not a replacement for contraception.”

      Seega mulle tundub, et seda ei tohiks reklaamida rasestumisvastase vahendina, pigem on tegu just rasedaks jäämise vahendiga ?

  • Avatar
    Vasta kix 1. oktoober 2019 at 09:07

    PP ei ole süüdi selles, et noorukesed ei oska lugeda kasutusjuhendit ja seda õigesti kasutada. Oleks mul üleliigne 300€ telliks selle endale kohe , aga mitte rasedusest hoidumiseks vaid just rasedaks jäämise pärast 😀 Oleme oma triipe püüdnud juba nii mitu aastat 🙁 Need tavalised ov testid on lihtsalt nii tüütud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. oktoober 2019 at 09:08

      Daysy fbi lehel olen aeg-ajalt märganud, et müüakse sotiga vähekasutatud mudeleid, osta see siis 🙂

    • Avatar
      Vasta A 1. oktoober 2019 at 09:22

      Aga osta mõne euri eest tavaline kraadiklaas, tõmba suvaline tasuta tsüklijälgimise äpp (või tee kas või excelis graafik), pane käsitsi tulemusi kirja ja loe paar artiklit sellest, mida kehatemperatuur tsükli jooksul teeb. Maksab oluliselt vähem kui Daysy, tulemus on täpselt sama. Ka minul läks triipudega omajagu aega, aga kraadiklaas andis ov kohta oluliselt paremini infot kui testid, mida mu meelest pidi päris mitu korda päevas tegema, et oleks lootust midagi näha.

    • Avatar
      Vasta E. 1. oktoober 2019 at 10:12

      Jaa, mina nõustun viimase vastusega Sulle, et tavaline kraadiklaas teeb TÄPSELT sama töö ära (ainult, et ise pead andmed kirja panema näiteks äppi, mis hea ja mugav – ise kasutan FLOd, kuhu saab ka kõike muud kirja panna soovi korral), aga maksab heal juhul 10€, mitte sadu. Mõlemil juhul tead Sa pigem tagant järgi, et õige aeg on selleks korraks möödas. Kõige lihtsam on õiget aega tabada siiski ovulatsioonitestidega, mis vähemal või rohkemal määral (oleneb testist), annavad ikkagi ENNE ovulatsiooni teada, et nüüd on viimane aeg tegutseda rasestumise nimel. Nii mõnigi avastab pärast pikka aega üritamist, et lõpuks OV testide kasutusele võtmine näitab hoopiski teistsugust OV aega, kui siiani eeldatud ja seega polegi õigel ajal mehega tegutsetud – nii ei saagi tulemusi ju olla. Muidugi kui juba aastaid üritatud, siis tasub juba süvenenumalt arste külastada (viljatusraviarst aitaks õigetele uuringutele suunata ja ehk leitakse ka mingi probleem, miks nii kaua pole õnnestunud). Palju vihjeid ja soovitusi ja teiste kogemusi jms saad lugeda ka foorumitest – eesotsas soovitan ka Malluka poolt jagatud uut lehte pereklubi.eu, kus pole anonüümsete kägude õelust ja kõik on hästi sõbralikud ja abivalmid. 🙂 Eks ma muidugi ei tea, mida kõike Sa juba teinud oled selle aja jooksul, aga ehk leiad ikka mingit uut võimalust 😉

      Mina ise samuti püüan juba teist aastat triipe rasedustestile täiesti tulutult. Külastasin lõpuks aasta täitumisel viljatusraviarsti ning nüüd selgusidki mõned asjaolud, mis võivad olla takistuseks, kuid samas võiksid olla ületatavad (esimesed sammud selles suunas on tehtud). Seega hoian siin nüüd pöidlaid, et oktoober on lõpuks minu kuu, kui saan oma esimesed triibulised… 🙂

    • Avatar
      Vasta Tups 1. oktoober 2019 at 15:38

      Kui juba olete mitu aastat triipe püüdnud, siis eeldan, et olete ka arstil käinud. Kui mitte, siis soovitaks soojalt teha, sest muidu võitegi püüdma jääda, kui probleem hoopis milleski muus, mis vajaks ka arstidepoolset sekkumist.

  • Avatar
    Vasta Ma 1. oktoober 2019 at 09:02

    Minu arvates on paraku nii, et kui sa oled blogija, siis sind võtavad eeskujuna paljud noored ja tegelikult sa pisut ikka vastutad, mis mulje jätad ja kuidas su jälgijad siis elavad. Aga mis piirini suunamudijal vastutus peaks olema, seda ma ei tea…
    Mulle tundus juba see ülitobe, et Daysy tegelikult ju ei ole rasestumisvastane vahend! Seda peaks kasutama just need, kes soovivad rasestuda – peilivad oma ovuka aega välja ja siis sihivad seksi sellesse aega.
    Mis puutub sellesse, et PP intervjuud ei andnud – alati on kasulik end rahulikult kaitsta ja õigustada, mitte peitu pugeda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. oktoober 2019 at 09:07

      No ilmselt ta tundis, et teda rünnatakse ja kui mulle helistataks, et kuule, me siin niisama tahame sellest ja tollest rääkida, aga ma samas nt maaletoojalt kuuleks, kuidas mind tegelikult tahetakse süüdistada valetamises ja raha teenimises, siis ma ka esimese laksuga ei sooviks sellest osa võtta ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Ma 1. oktoober 2019 at 09:11

        Mõistan. Aga ma nii rebel ja ilmselt oleks läinud ja kaamera eest peenelt ära pannud. Samas need intekad lõigatakse nii haigelt kokku et ei saa usaldada ka. Igatahes Karell on nüüd nagu Lust vol 2. Öka

        • Mallu
          Vasta Mallu 1. oktoober 2019 at 09:14

          Nojah, ega ma ise ka vist oleks läind ja rääkinud, aga täpselt= sa võid rääkida, aga mis sealt kokku tuleb, ei tea ?‍♀️

    • Avatar
      Vasta Jay 1. oktoober 2019 at 10:57

      Väga õige kommentaar MA-lt.
      Tegemist on VILJAKUSmonitoriga, mitte rasestusmisvastase vahendiga. Mingi vastutustunne peaks blogijatel tõepoolest olema, seda enam, et paljud lugejad on teismelised või äsja täiskasvanuks saanud ja seega kergsti mõjutatavad. Ärgitada noori kiirlaene võtma, vijakusmonitori ras. vastase vahendina kasutama vms. on vastutustundetu. Või ei saa blogijad ise ka alati aru, mida nad reklaamivad?
      Eriti piinlik on varjata, et said reklaami eest raha ja peitu pugeda. Kõik tuleb ju välja nagunii, nagu ka seekord tuli.

      • Mallu
        Vasta Mallu 1. oktoober 2019 at 11:22

        Ta ju ei varjanud, et sai raha. Ma arvan, et ta siis ei saanudki, kui nii ütles.

  • Avatar
    Vasta ann 1. oktoober 2019 at 08:58

    See sama nagu Mallukas teeks postituse või Paljas porgand,et hüppasin peaga tulle aga midagi ei juhtunud ,teised proovivad ka ja kohe jälle kaebus tuleb 😀