AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

huumori tipp: ise laseb piiritajad sisse müürida ja siis nõuab 20 000 euri

2. oktoober 2019

Täna viisin lapsed lasteaeda ja sättisin ennast kella kümneks kohtusse. Täitsa põnev värk, sisenedes tuli samadest turvavärvatest läbi minna nagu lennujaamas ja puha. Ootasime seal veidi, kui saime kenasti kutse kohtusaali. Filmides on nad alati maru suured, seal oli ainult pisike ruum, kus siis ees kohtunikule ja sekretärile laud ja siis pikk rodu laudu selle ees, kus olime rivis meie (mina, esindaja ja tunnistaja), vahel kõnepult ja teisel pool Anne Nuude, tema mees (tunnistajana) ja nende esindaja.

Kogu see kohtu värk mulle ju uus asi. Alguses kuulati üle tunnistajad. Anne Nuude abikaasa oli maaailma kõige nunnum vana mees. Mul vist papa pärast on nõrkus vanade meeste suhtes, aga reaalselt mul oli niii kahju tast, tundus teine nii räsitud ja kurb ja armas. Kui ta tunnistusi andis, siis ta seisis minu kõrval kõnepuldis ja ma nägin, kuidas ta käed selja taga värisevad. Mul oli niiiiiii kahju tast, et nii väga oleks tahtnud talt käest kinni võtta ja kalli teha, et vaene onukene, ära karda, kõik saab korda ?

Igatahes tema rääkis, et Anne sai nii palju sõimukõnesid ja smse, et ta pidi rahuseid võtma ja järgnevad kolm päeva, kui kõned tulid, vastas neile tema abikaasa, et naist säästa. Et öeldi inetusi, et värdjas jms. Et väga hullud ähvardused ja inetused olid telefoni teisel pool. Mis mulle arusaamatuks jäi, et esiteks kui see mees nendega tegeles, mis see Anne siis neid rahusteid kammis, andud mehelegi natukene, see pidi sellega tegelema ju. Ja teiseks: miks inimene kella neljani sõimukõnedele vastab? Lülitagu telefon välja ja magagu ristiinimese kombel õndsat und. Kahjuks mina küsida ei saanud, pidin vait olema.

Meie tunnistaja oli Sirje, kes muuseas kogu selle teema meediasse tõi, tema neid piiritajaid seal nägi, kui sõbrannal külas käis ja meedia tagajalgadele ajas. Mina sain ju sellest teada meediast, seega ei olnud ma sootus algataja, nagu Nuude seal väitis. Ühesõnaga point oligi, et Nuude väidab, et mina jagasin tema numbrit, minu pärast ta neid smse ja kõnesid sai, minu pärast sõi ta rahusteid ja üldse tema tegutses nii kiiresti, kui ta sai.

Ometi unustab ta järgnevad faktid:

  • Mina helistasin talle, et uurida, mida ja millal ta teeb, et piiritajad välja saaks. Tema vastus oli umbes (sest see oli 5a tagasi ja ma ei mäleta täpselt) et teda ei huvita. Olgu ma blogija vms, tal suva, jäta rahule ja pani toru ära. Selle peale saatsin ma talle kaks koledat smsi, kus ma kasutasin sõnu värdjas ja munn ?‍♀️ Okei, tänapäeval enam ennast nii ei väljendaks, aga ma olin teate pooltiinekas, vihane, emotsionaalne ja tema tahtmatus olukorda parandada ajas tõesti närvi.
  • Minu blogipost ilmus kell 17.10. Esimese vihase smsi sai ta 15 paiku, ehk siis järelikult ringlesid ta andmed internetis juba enne seda, kui mina need avalikustasin.
  • Ta väidab, et mina ainuüksi olen talle tekitanud 20 000 eest vaimset kahju, samal ajal kui sama info ja solvavad kommentaarid olid igas suuremas uudisteportaalis ja foorumis.
  • Anne Nuude andis asja kohtusse paar päeva enne asja aegumist. Ehk siis reedesel päeval (28 juuli 2017a), 5 min enne tööpäeva lõppu (16.55) sain ma kirja Paavo käest, kus oli kirjas muu hulgas selline lõik:

    Anne Nuude on valmis lahendama käesoleva asja kohtuväliselt ja seda alljärgnevatel tingimustel. Kõigepealt peab Anne Nuude vajalikuks veebilehelt www.mallukas.com kõikide teda puudutavate viidete eemaldamist, sealhulgas ka tema kohta käivate kommentaaride eemaldamist. Teiseks, arvestades asjaolu, et Anne Nuudele on avaldatud postituste ja kommentaaride tagajärjel tekkinud kahju, mis seisneb eelkõige üleelamistes ja kannatustes, siis Anne Nuude on valmis lahendama asja kohtuväliselt ja loobuma edasistest nõuetest, kui Te maksate talle tekkinud kahju eest hüvitiseks summa 5000 eurot.

    Vastust nõudis ta esmaspäevaks kella viieks, et muidu annab kohtusse, mis oligi siis viimane päev tal kohtusse asja anda. Anne väitis, et miks ta nii kaua sellega munes, oli see, et ta kolm aastat enda nime googeldades nägi esimese asjana, kuidas Malluka blogis talle “haige eit” öeldakse ja kolm aastat ei suutnud ta seda enam lõpuks kannatada. Ma ei tea, ei maksa siis enda nime nii raevukalt googeldada, kui ei taha näha, mida sa korraldanud oled, või mis ?‍♀️

  • Peale kirja ma eemaldasin postituse (koos kommentaaridega) kuid raha ma maksma nõus ei olnud. Olgu rõhutatud, et eelneva kolme aasta jooksul ei esitanud ta ühtki palvet kommentaare modereerida. Nüüd on post eemaldatud ja Anne südamerahuks tuleb tema nime googeldades ette nüüd selline pilt:

No ja nüüd me siis kohtusse jõudsimegi. Tema põhiline argument oli, et ta ei saanud kolm ööd selle pärast magada ja kolm aastat googeldas pidi ta lugema, kuidas ta on haige eit. Ma ei tea, ma kolme magamata öö pärast just kohtusse ei roniks, seda enam, et need magamata ööd tulid selle arvelt, et inimene ei tegutsenud esiti üldse selle suhtes, et süütud linnupojad kinni müüritud olid. Aga mida mina ka tean ?‍♀️?‍♀️

Ma sain ka kohtus sõna sekka öelda ja ma mainisin seal ka, et huvitav, et just minu blogi kommentaarid teda nii haavasid, samal ajal kui teistes portaalides on kõik sama hullud (ja hullemad) kommentaarid siiani avalikud. Aga imelikul kombel suurte meediaväljaannetega ei taha Anneke kohtusse minna. Huvitav lugu, ma ei tea. Ei oska midagi arvata, mis saab. Aga 18 november saame siis e-toimikusse kohtuotsuse ja saab sellele ehk kriipsu alla tõmmata. Või noh, kui emb-kumb edasi kaevata tahab, siis see vaba voli on ka, et siis pole kriipsu all, haha ?

A mis arvate, kui palju mult sellest 20st tuhandest välja nõutakse? ?‍♀️

Ps! Solvavad kommentaarid Anne Nuude asjus pliis kirjutamata jätta, ma uuesti kohtusse minna ei viitsi, mehest tal ka kahju ?.

Loe ka neid postitusi!

26 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Älis 4. oktoober 2019 at 21:08

    Naljanumber lihtsalt! Loodan, et meie kohtusüsteem sellist tsirkust ei toeta?‍♀️.

  • Avatar
    Vasta Lusja 4. oktoober 2019 at 08:47

    Kui tehaksegi kahjunõue siis olen ma sügavalt pettunud. Isegi annetaks korjandusele vajadusel kuna linnukesed said päästetud…aga ma ei taha et see tädi selle pealt teeniks 🙁 Ta võiks siis selle summa annetada ELSile kasvõi.

  • Avatar
    Vasta Jane 3. oktoober 2019 at 14:50

    Võib olla peaksid kõik need, kes pääsukeste pärast pisaraid valasid, nõudma pr. Annelt kahjutasu emotsionaalse kahju tekitamise eest.

  • Avatar
    Vasta Merit 3. oktoober 2019 at 06:57

    ?‍♀️ Huvitav, kas see tädi magab peale kohut nüüd paremini v? Pigem tundub nagu ta 15 min kuulsust hakkas ära vajuma ja siis otsustas asja uuest üles kloppida. Üsna suure tõenäosusega hakkatakse teda uuesti sõimuga pommitama. Mis ikka oskad öelda, kõva närvi!

  • Avatar
    Vasta Kertu 3. oktoober 2019 at 06:08

    Mis kuradi piiritajad 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. oktoober 2019 at 07:21

      pääsukese moodi linnud

  • Avatar
    Vasta Kätlin 2. oktoober 2019 at 22:29

    Kui nüüd peaks sinult mingit raha tema kasuks nõutama, siis õigusriigis me küll ei ela ( no tglt ma kahtlen selles üsna tihti, but you know what i mean).
    Nii palju detaile, mis ei haaku ja tead, ma olen üks hiiglama suur loomaarmastaja ja need, kes ei suuda enda eest seista, siis mina nende poolt ka olen ( loomade, lindude jms). Inimene saab oma asjadega ise hakkama, aga loomad ei saa peale iseenda ning inimese loota ja kui seda kuritarvitatakse, siis minu silmis neile armu ei ole. Olen juba väiksest peale armastanud loodust, loomi rohkem kui inimesi.
    Elan põhimõttel käitu teistega nii nagu tahaksid, et sinuga käitutakse. Ja pole mul elusees ühtegi vihavaenlast või isikut olnud kellega ma ei suhtle ( oma tutvusringkond) või läbi ei saa. On loomulikult neid, keda heameelega ei võõrustaks, kuid nii, et keegi tänaval vastu tuleb ning ma tere ei ütle ja tagaselja kirun – pole.

  • Avatar
    Vasta Soovin edu!! 2. oktoober 2019 at 20:30

    Kui mulle muidu ei meeldi inimeste mõnitamine, taga rääkimine, halvustamine siis sellise juhtumi puhul tõden, et sinu sõnad olid õiges kohas. Ma reaalselt nutsin kui nende linnupoegade peale mõtlesin. Igal oinal on õnneks oma mihklipäev 😉
    Pakun et maksad 100.- Rohtude arve :p

  • Avatar
    Vasta Mari 2. oktoober 2019 at 19:17

    Ja kuidas sellise naise kohta peaks saama paremini öelda, kui kõik, mis eelnevalt juba öeldud on. Inimene elab minu meelest oma rahustitest liiga suures mullis, kui kujutab ette, et tema on selles loos vaene kannataja. Loodan väga, et otsustajatel kohtus on nii palju elementaarset mõtlemisvõimet, et sellisele hullule õigust ei anta. Oma maine on ta ise juba nagunii igaveseks ära rikkunud.

    *muutsin su kommentaari viisakamaks

    • Avatar
      Vasta Marge 7. oktoober 2019 at 18:46

      Põhimõtteliselt peaks siis olema tõendatud, et need rohud just Malluka tekitatud tervisekahjuste jaoks olid kirjutatud, ehk siis et just MALLUKA kirjutistest tekkisid tal need tervisehäired, mitte aga mõne tesise väljaande kommentaaridest. Minu arust suht võimatu tõendada.

  • Avatar
    Vasta R 2. oktoober 2019 at 14:45

    Inimene, kes sööb 3x päevas liha, räägib, kuidas ta hoolib loomadest ja tahab kaitsetud linnukesi päästa. Ise aru saad, mis siin ebaloogilist on? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. oktoober 2019 at 18:22

      Kes see inimene täpsemalt on, kellest sa räägid?

    • Avatar
      Vasta M 2. oktoober 2019 at 18:41

      Et kui ma liha söön, siis nt. koeri ei tohi armastada? Äkki ise oled veidi ebaloogiline. Üks ei välista teist.

    • Avatar
      Vasta H 2. oktoober 2019 at 18:43

      Suur enamus inimesi sööb igapäevaselt liha, see tähendab, et nad kõik peaks olema loomavihkajad? Usu või mitte lemmikloomi pidavad ja loomade heaolust hoolivad inimesed söövad ka liha. Väga eluvõõras argument.

      • Mallu
        Vasta Mallu 2. oktoober 2019 at 18:45

        Kui see kommentaar minust oli, siis ma eelistan 80% toidukordadest mereande või taimseid toite 🙂 Niiet ilmselt vist ikka mitte mina 😀

    • Avatar
      Vasta Mark 3. oktoober 2019 at 13:24

      Üks asi on looma toiduks süüa, teine asi on teda piinlema jätta kuhugi müüri taha

  • Avatar
    Vasta kaisa 2. oktoober 2019 at 14:45

    Ma arvan, et sa ei pea midagi maksma 🙂 Eriti ei usu, et kohus selle hagi rahuldab, ega sellest ei piisa ainult, et öelda, et oi näed mul oli 3 päeva nii paha olla. Või isegi, kui rahuldab, siis osaliselt ja ma usun, et üle paarisaja euro maksma ei pea.

    • Avatar
      Vasta Neiu 2. oktoober 2019 at 23:07

      Meri ei anna sulle mitte midagi, sealt võetakse. Kalad on samuti tundevõimelised olendid, kaheksajalg nt on eriti intelligentne. Google armaskala nt. Loomusel selline kampaania. Kala söömine pole okeim kui liha. Piima- ja munatööstus on veel kõige räigemad loomadele. Tore, et vahel taimetoite ka sööd ja piiritajate päästmise eest ka suur tänu! Selle tädi kohta hoian siis suu lukus ja ütlen ainult k*$#%£;% d#£$&÷11£!!

      • Mallu
        Vasta Mallu 3. oktoober 2019 at 07:21

        Ma ei väidagi, et kalad ei oleks tundevõimelised olendid, aga kuna ma millegagi pean ju siga ja veist asendama, siis ainult taimetoiduga veel ei oska. Kana söön ka.

  • Avatar
    Vasta Merli 2. oktoober 2019 at 14:40

    Ma arvan, et Sind üksi ei saa vastutusele võtta, kui uudisteportaalides jne oli sama info. Perekoolis siiani mingi teema nagu screenshotist näen :D. Iseasi, kas kohus arvestab, et ainult sinu vastu hagi on esitatud. Selle kohta on tõendeid, et jagasid ta numbrit (ma üldse ei usugi, et jagasid :D)? Väga keeruline ette aimata, mida kohus otsustab, sest on asju, mida tegid valesti, aga samas tulid vastu ka (eemaldasid postituse) ja see on ju kahtlane, et tädi ainult sinult nõuab ja et su lugejate halvad sõnad tegid rohkem haiget kui muud samalaadsed kommentaarid kusagil mujal.

  • Avatar
    Vasta Talis 2. oktoober 2019 at 13:39

    Klassikaline story, kus kangelane ja pahalane vahetavad kohad ning eesmärk jääb tagaplaanile. Sa ju päästsid pääsukesed, elusolendid!!! Muu on selle loo juures ebaoluline!

    Superkangelased kaitsevadki kaitsetuid ja kui vaja, siis vahendeid valimata. Eesmärki ei tohi ära unustada! 🙂

    Mallukas ehk Mariann Treimann päästis pääsukesed!

    Ja kui tuleb rahaline nõue, teeme korjanduse. Kes on kambas?

    Et ei ununeks asjaolu, et kaitsetute inimeste, lindude, elusolendite eest tuleb seista. Ja et ka tulevikus julgetaks teha jõulist sekkumist, kui tehaks liiga naistele, lastele, lindudele…

    • Avatar
      Vasta Kaisa 2. oktoober 2019 at 21:13

      Õige jutt.

  • Avatar
    Vasta Birgit 2. oktoober 2019 at 13:33

    Vaimset kahju on üldse raske hinnata ja enamasti Eesti kohtud seda ka välja ei mõista, sest selleks peaks tegema mingi ekspertiisi, et hinnata tema vaimset seisukorda enne ja pärast intsidenti, samuti ega polnud tema elus teisi meelteseisundeid mõjutavaid faktoreid. See kõik minu arvates väga keeruline ja antud juhul pisut ka põhjendamatu ega ta elu ohus polnud või nii. Mõistmatuks jääb, mida seal kohtusse kaevata oli, oleks võinud esindajale kulunud raha näiteks psühholoogile kulutada oleks vast rohkem abi olnud aga mida mina väike inimene ka tean ja see ainult minu arvamus.

  • Avatar
    Vasta Liis 2. oktoober 2019 at 13:29

    Vanas kohtumajas (Liivalaias) olidki saalid suuremad. Uues majas on olemas nii suured, kui väiksed saalid. Kuigi minu arust on väiksed saalid ikka liiga väiksed, ma olen paaril korral seoses enda õpingutega käinud mõnda istungit kuulamas, ja no minu jaoks oli üks saal kohe ebamugavalt väike. Ma arvan, et seda 20 tuhandet ei pea sa kohe kindlasti talle mitte maksma.

  • Avatar
    Vasta Sirly 2. oktoober 2019 at 13:21

    Ma bäga väga loodan, et Sinult ei nõuta sentigi tema kasuks. Muidu on neid lindude sissemüürijaid edaspidi veel 🙁
    Jaksu ja head närvi kohtuotsuse ootamisel. Sa tegid õiget asja (ok , sms talle välja arvatud) ja nii tubli, et sa neid linde hätta ei jätnud ?

  • Avatar
    Vasta Camme 2. oktoober 2019 at 13:21

    Lahe särk sul 😀