0
Kingiloos SÖÖK

toidujutud: ootamatu avastus*

8. november 2019

Nagu ikka, peale puhkust, on tööd kohutavalt palju ja kõik vastamata meilid tahavad lõpuks tegelemist. Viisin hommikul lapsed lasteaeda (unustasin, et Lendel on isadepäevapidu ja nõnda jäi ta sinna ainukese orvuna, kellel isa polnud, oh well #aastavanemad) ja hakkasin tööd tegema. Ühel hetkel sain aru, et kui ma kohe süüa ei saa, siis ma hakkan jonnima. Mul on selline komme, et näljaga läheb tuju maru pahaks. Ehk siis tuli otsustada, kas teen midagi kiirelt süüa, või topin endale saia ja kommi näost sisse.

Kuna aga ma tegelikult tahtsin tööst veits puhkust ka, siis otsustasin, et vaaritan siis miskit head, mul on alati külmikus miljon asja, millest “midagi” kokku saab. Tänane “midagi” sai aga niiiiii hea, et ma lausa pean teile seda jagama. Jah, jälle mega lihtne, aga no nii maitsev, et ma sõin ja mõmisesin. Teengi selle posti ära ja tõstan ühe portsu veel.

Näete, see oli see, millega ma alustasin (last ei söönud ära).

Alustasin sellega, et praadisin võis ära lillkapsa, mille pooliku pea ma külmikust leidsin. Soola peale ja valma. Ahjaa, alati kui ma miskit praen, viskan pannile ka küüne-paar küüslauku. Lillkapsas valmis, panin ta kõrvale.

Seejärel vaatasin enda kappi ja seal vedeles ka üks kurb ja poolik kapsapea. Mis seal ikka. Pannile jälle võid ja sai temagi sinna visatud. Tundub nii random asi, kapsast praadida, aga see on NII HEA! Kui te pole seda veel teinud, siis proovige. Tänada võib hiljem.

Kuna ainult mina sõin ja ma kaua passida ei viitsinud, siis lõikasin vaid ühe porgandi lahti ja praadisin ära küüslaugu, või ja basiilikus, kuni porx krõbedaks läks. Nii kaua, kuni ma kõiki vilju ükshaaval praadisin (sest ma olen ühe panniga rott) olid kukekad juba üsna sulanud ja sain nad pannile visata. Koort mul ei olnud, aga küll oli mul FoodStudio kukeseenekaste, mis oli konkreetselt kirss tordil, sest kõik imelised viljad tahavad ju mingit kastet, mis neid kokku seoks. See kreemijas ja maitserikas kaste on just idekas!

No ja valmis ta sai! Krõbe ja magus porgand, krõmps kapsas ja pehme lillkapsas. Kõik soolane, võine, kastmene. Aaaah… super!

Kas teie olete juba FS kastmeid mekkinud? Kui ei, räägi siin postituses kaasa ja võida terve kast erinevaid kastmeid! Ahjaa, eelmine kord unustasin loosi ära teha, teen kohe! Nii, võitja, kes saab FS käest hunniku head kraami, tema nimi on Pauliine ja e-mail: paulamurel@live.com. Ole hea, kirjuta mulle! ❤️

Kas teil on ka mingi selline toit välja tulnud, mida te ei arvanud, et oleks hea, aga oli, nagu minu praekapsas ?

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar