Kingiloos SÖÖK

toidujutud: ootamatu avastus*

8. november 2019

Nagu ikka, peale puhkust, on tööd kohutavalt palju ja kõik vastamata meilid tahavad lõpuks tegelemist. Viisin hommikul lapsed lasteaeda (unustasin, et Lendel on isadepäevapidu ja nõnda jäi ta sinna ainukese orvuna, kellel isa polnud, oh well #aastavanemad) ja hakkasin tööd tegema. Ühel hetkel sain aru, et kui ma kohe süüa ei saa, siis ma hakkan jonnima. Mul on selline komme, et näljaga läheb tuju maru pahaks. Ehk siis tuli otsustada, kas teen midagi kiirelt süüa, või topin endale saia ja kommi näost sisse.

Kuna aga ma tegelikult tahtsin tööst veits puhkust ka, siis otsustasin, et vaaritan siis miskit head, mul on alati külmikus miljon asja, millest “midagi” kokku saab. Tänane “midagi” sai aga niiiiii hea, et ma lausa pean teile seda jagama. Jah, jälle mega lihtne, aga no nii maitsev, et ma sõin ja mõmisesin. Teengi selle posti ära ja tõstan ühe portsu veel.

Näete, see oli see, millega ma alustasin (last ei söönud ära).

Alustasin sellega, et praadisin võis ära lillkapsa, mille pooliku pea ma külmikust leidsin. Soola peale ja valma. Ahjaa, alati kui ma miskit praen, viskan pannile ka küüne-paar küüslauku. Lillkapsas valmis, panin ta kõrvale.

Seejärel vaatasin enda kappi ja seal vedeles ka üks kurb ja poolik kapsapea. Mis seal ikka. Pannile jälle võid ja sai temagi sinna visatud. Tundub nii random asi, kapsast praadida, aga see on NII HEA! Kui te pole seda veel teinud, siis proovige. Tänada võib hiljem.

Kuna ainult mina sõin ja ma kaua passida ei viitsinud, siis lõikasin vaid ühe porgandi lahti ja praadisin ära küüslaugu, või ja basiilikus, kuni porx krõbedaks läks. Nii kaua, kuni ma kõiki vilju ükshaaval praadisin (sest ma olen ühe panniga rott) olid kukekad juba üsna sulanud ja sain nad pannile visata. Koort mul ei olnud, aga küll oli mul FoodStudio kukeseenekaste, mis oli konkreetselt kirss tordil, sest kõik imelised viljad tahavad ju mingit kastet, mis neid kokku seoks. See kreemijas ja maitserikas kaste on just idekas!

No ja valmis ta sai! Krõbe ja magus porgand, krõmps kapsas ja pehme lillkapsas. Kõik soolane, võine, kastmene. Aaaah… super!

Kas teie olete juba FS kastmeid mekkinud? Kui ei, räägi siin postituses kaasa ja võida terve kast erinevaid kastmeid! Ahjaa, eelmine kord unustasin loosi ära teha, teen kohe! Nii, võitja, kes saab FS käest hunniku head kraami, tema nimi on Pauliine ja e-mail: paulamurel@live.com. Ole hea, kirjuta mulle! ❤️

Kas teil on ka mingi selline toit välja tulnud, mida te ei arvanud, et oleks hea, aga oli, nagu minu praekapsas ?

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maris 12. november 2019 at 08:56

    Ma ei ole kunagi neid kastmeid proovinud, aga kõlavad nii head. Ei ole avastanud midagi uut ja head. Ma ka ühe panniga rott, aga seegi on pekkis, saab hakkliha ainult pruunistada. Kõik muu, mida praadida tahaks, võtab totaalselt põhja. Oh well.

  • Avatar
    Vasta Kristi 12. november 2019 at 06:53

    FS puljongeid olem kasutanud, aga kastmeid olen vaid poes piilunud. Tahaks võita küll.
    Aga kapsas ongi selline maagiline toit, et ta on igas vormis hea. Ma olen küpsetuskotti koos lihaga pannud suures kapsatükid – hea. Praadisin kapsatükke ja panin veits äädikat juurde – hea. Tegin paljukiidetud coleslaw salatit ja normaalse põltsamaa sinepiga oli see megahea (babybackis on vist selle magusa sinepimoosiga, väkk)

  • Avatar
    Vasta M. K. 11. november 2019 at 15:22

    Mmmmm, kukeseene kaste ? Olen korduvalt blogijaid neid kastmeid reklaamimas näinud, kuid poes silma pole hakanud. Harva ostan tegelikult valmis kastmeid aga no seda prooviks küll. Osalen!

  • Avatar
    Vasta K.K 11. november 2019 at 12:29

    Ei ole proovinud, kuid prooviks heameelega. See igapäevane “mida süüa teha” dilemma ajab hulluks juba. Seega, võtan loosist osa ja hoian pöidlaid, et juba varsti saam FS kastmetega köögis hullu panna. ??

  • Avatar
    Vasta Kristel 11. november 2019 at 10:20

    Ei ole veel proovinud, aga olen vaadanud väga väga palju ja tunduvad ülihead. Hind natuke krõbe ja seega ei raatsi niisama proovimiseks osta vaid tahaks enne mingit otsingut teha ja mingite ägedate retseptidega proovida, aga seda pole veel jõudnud teha. Nüüd kui nov lõpus dekreeti jään siis kavatsen hakata palju aega söögitegemisele ja küpsetamisele panustama, seega kastike FS kastmeid saaksid kohe kasutust ja osalen loosimises!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Anett 11. november 2019 at 00:31

    Hea meelega prooviks midagi maitsvat 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirje 10. november 2019 at 22:18

    Ei ole siiani veel saanud proovida FS kastmeid,neid siin aleviku poes ei müüda. Tahaks oma toidulauda veidi muuta ja proovida uusi maitseid.

  • Avatar
    Vasta Riina 10. november 2019 at 15:50

    Ei ole siiani FS kastmeid proovinud, aga usun, et nendega on äge köögis katsetada 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 10. november 2019 at 15:29

    Olen poes korduvalt vaadanud neid kastmeid ,aga tundub kuidagi väike pakk. Endale nagu jaguks, aga tervele perele peaks ilmselt mitu ostma ja siis juba tunduvalt kallim ostukorv ka …Sinu pilti vaadates tundub jube hea kraam 🙂
    Teeks kohe sama lõunasöögi järgi.

  • Avatar
    Vasta Leili 10. november 2019 at 08:46

    Olen proovinud enamus fs goods kastmeid ja puljongeid. Väga head ja saab kiirelt miskit kokku keerata ? üks hea avastus oli kui tahtsin kanafilee kõrvale miskit taimset, külmkapis oli ainult porru ja suvikõrvits. Viskasin need pannile ja kui valma suts merevaiku peale? siiani suur lemmik ?

  • Avatar
    Vasta Sigrit 10. november 2019 at 08:07

    Ei ole neid kastmeid proovinud, kuid lugedes sinu blogi hakkab ila tilkuma, nii et loodan loosiõnnele 😉

  • Avatar
    Vasta Maiken 9. november 2019 at 20:18

    Ei ole peale aedvilja puljongi midagi proovinud. Kuna olen suur kokkaja siis oleks vahva ja lihtsam katsetada nende toodetega?

  • Avatar
    Vasta Mai-Liis T. 9. november 2019 at 19:52

    Meie peres on mehel lemmik see jääkide toit -vaatan, mis kapis on ja keeran pannile kokku 😀 eriti hea, kui miski kaste ka peale kallata. Seega see võit kuluks meie perre kindlasti ära ja ehk mees siis vaaritab ka rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 9. november 2019 at 18:03

    Ei ole veel FS kastmeid proovinud, aga see kukeseenekaste tundub ekstra maitsev, mmmm…

  • Avatar
    Vasta Jaanika 9. november 2019 at 14:58

    Olen ka niimoodi tavalist peakapsast praadinud. Kui ma ei eksi, siis leidsin selle võimaluse kunagi kuskilt ajakirjast, nimetusega kapsasteik 😉
    FS kastmeid pole proovinud. Olen neid poes vaadanud, uurinud ja siis riiulile tagasi pannud, arvates, et ma ei oska nendega midagi teha 😀 Aga kui võidaks, siis julgeks kindlasti proovida 😉

  • Avatar
    Vasta Eve 9. november 2019 at 14:03

    Olen proovinud juustukastet ja väga meeldis. Kuna kodus on väike laps siis väga aega süüa teha ei ole kuid hästi süüa tahaks. Sellepärast on need kastmed super leid ja tahaks teisigi proovida.

  • Avatar
    Vasta Kaiti 9. november 2019 at 13:38

    Ei ole FS kastmeid veel proovinud, aga selle kiidujutu peale tuli küll isu ja minu toitude juures on kastmel alati must have koht, niiet oleks rusikas silmaauku see võit. ?
    Eee… ja mingi toit, millest muidu ei võiks suuremat arvata, aga tegelikkuses on jumalik, hmm LÄÄTSEPADA. Konservläätsed nõrutatult pannile, lisada samuti ohtralt küüslauku ja ürte, soovi korral ka riivitud porgandit ja serveerimise käigus parmesani ja nii hea! Isegi abikaasa, kellel muidu peab ikka liha ka igas toidus olema, kiidab ja sööb.

  • Avatar
    Vasta Kaija 9. november 2019 at 11:34

    Ma ei ole veel neid kastmeid proovinud, aga väga sooviks. Ise ma väga katsetaja pole, pigem loen retsepti ja neid uusi ning huvitavaid katsetan koguaeg. Ja praetud kapsas on tõesti hea 🙂 samuti praetud kõrvits.

  • Avatar
    Vasta Signe 9. november 2019 at 10:26

    Ei uskunud, et apelsin värske salati sees võib olla imeline. Aga proovisin ära ja hea vaheldus sidrunile (millega ma tavaliselt maitsestasin).

  • Avatar
    Vasta Õilme Amanov 9. november 2019 at 10:02

    Ei ole proovinud aga teen seda kindlasti,kui poes näen.

  • Avatar
    Vasta Helina 9. november 2019 at 09:43

    Minu arust tuleb suht alati eelmise päeva jääkidest midagi head 🙂
    Kuna olen ka lapsega kodune, siis üldjuhul on need nagu sinulgi – igast juurikaid jms.
    Aga vot FS kastmeid me ei olegi veel proovinud ja väga tahaks proovida!

  • Avatar
    Vasta Janne 9. november 2019 at 09:00

    Ma pole veel neid kastmeid proovinud aga igakord kui sa neist juttu teed siis ma olen neist vaimustuses, et tahaks proovida.
    Lapsepõlve ajast vihkasin kruubiputru. Nüüd ükspäev tegin- keetsin kruubi, praadisin peekoni, sibula ja küüslaugu ning segasin kõik kokku. No nii nämm oli.

  • Avatar
    Vasta Silvia 9. november 2019 at 02:17

    Tänks noh, et kell veerand kaks öösel ajasid kukeseente isu peale ??

  • Avatar
    Vasta Janeli 9. november 2019 at 01:31

    Väga sooviksin proovida neid kastmeid ?

  • Avatar
    Vasta Mia 9. november 2019 at 00:05

    Sooviks neid kastmeid ja puljongeid proovida küll. Siiani pole raatsinud osta ja ega neid külapoes ole ka.

  • Avatar
    Vasta Anneli Raid 8. november 2019 at 23:48

    Tere. Olen samuti kapsast praadinud, jätan veits krõmpsuks ja maitsestan vürtsikalt – super. Aga koos selle kastmega nägi Teie tehtud toit välja nagu restoranis. Tahaks hirmsast neid kastmeid ära proovida, eriti seenekat.

  • Avatar
    Vasta TN 8. november 2019 at 23:39

    Ma tegin ükskord lillkapsast “riisi”, praadisin selle võiga ära, panin pärast toorjuustu ja sinki ja maitseaineid ja midagi veel ja no anna olla, kui hea sai! Mees ka sõi ja kiitis, kuniks teada sai, et lillkapsast näost sisse ajas 😀
    FS loosist loodan ka midagi ilusat. Puljongid on head, aga kastmetega läks nii, et proovisin kookose-karri kastet esimest korda värske rasedana, kus nagunii pooled söögid ei sobinud, ja siis seal hakkas mingi maitse nii vastu, et jäigi söömata. Paari nädala jooksul saab see saaga mul läbi ja esiteks prooviks hea meelega uuesti, teiseks kellel siis tutika beebi kõrvalt ikka megalt kokkamise aega on, eksole. Eriti, kui senine kogemus kellegi elus hoidmisega piirneb kahe pärdikust kiisuga.

  • Avatar
    Vasta J 8. november 2019 at 23:35

    Mulle ka meeldivad need kastmed! Olen kukeseene oma söönud, oli küll hea, aga sidrunikaste meeldis rohkem. Seega osaleks hea meelega ka loosis.

  • Avatar
    Vasta Sillu 8. november 2019 at 22:44

    Võis praetud lillkapsale sobib ülihästi maitsestamiseks ka karri. Kunagi proovisin fs punase veini kastet ja väga meeldis. Sinu ühest eelmisest postitusest inspireerituna otsisin neid kastmeid poes, aga ei leidnud. ?

  • Avatar
    Vasta Sigrid 8. november 2019 at 21:01

    Mul üks vahvatest avastustest on hernepüreesupp shampaga ? hästi mõnus vahune 🙂

  • Avatar
    Vasta Helina 8. november 2019 at 20:45

    Praetud kapsas kõlab väga huvitavalt, peaks kindlasti järgi proovima! Samuti tunduvad ka need kastmed väga maitsvad, tahaks väga neid järgi proovida!

  • Avatar
    Vasta Heili 8. november 2019 at 20:13

    FS kastmeid pole veel proovinud, nii et hea meelega võtaks võidu endale ?

  • Avatar
    Vasta k. 8. november 2019 at 20:10

    Issand kui isuäratav see välja näeb. Tahaks nüüd ise ka proovida ja teha. Ainus asi, mis sellest nö retseptist mul kodus olemas on, on või ja porgandid. Ahjaa, küüslaugu küüsi on ka. Pagan, kõik muu puudu. 🙁 Aga ükspäev proovin kindlasti ära. Sinna juurde sobiks siis suurepäraselt kastmeloosi võit. Isegi kui ei võida, pean selle kapsa praadimise ära proovima.
    Väiksena jälestasin igal viisil tehtud kapsast ja porgandit. Öäk. Ennem nutsin laua taga, kui sõin. ?? Nüüd aga võiksin neid süüa igatepidi, küll aga pole ise sellise asja peale tulnudki, et kapsast võiks praadida niiviisi.

    Toidutegemisel polegi nagu miskit sellist olnud, et arvan, et raudselt ei saa hakkama. Ma siis ei hakka katsetama juba, kui nii arvan.
    Küll aga on selline imelihtne salat imehea (poleks uskunudki, et sellised asjad omavahel koos võivad midagi nii head kokku anda) – haki hiinakapsas, lõika seemneteta viinamarjad pooleks, haki suitsukana koib, rösti kooritud päevalilleseemned pannil. Sega kõik kokku, lisa veidike kuni veidike rohkem ? majoneesi, sega veel. Ja OI kui HEA see salat on.

  • Avatar
    Vasta Neti 8. november 2019 at 20:02

    Teen tihti ise kodus sushit ning üks kord proovisin rulli sisse panna ainult toorjuustu, sinihallitusjuustu ja punaseid viinamarju. Sinihallitusjuust ja viinamarjad ju niisama sobivad kokku küll. Enne proovimist kartsin, et ei ole hea, kuid nüüd see mu lemmik!

  • Avatar
    Vasta Triinu 8. november 2019 at 18:52

    Keegi mainis juba suvikõrvitsat aga mulle meeldivad suvikõrvitsanuudlid nt pastaks teha ja peale pannagi seda FS kastet nt 🙂

  • Avatar
    Vasta kristi 8. november 2019 at 18:51

    Sibula-sidruni salat?? kõlab kahtlaselt aga ideaalne liha/kala kõrvale ?

    • Avatar
      Vasta täpii 8. november 2019 at 20:38

      segane

  • Avatar
    Vasta lillll 8. november 2019 at 18:48

    Ma olen lihtsalt kohutav söögitegija, samas väga valiv sööja. Viimane ülihea “ups” toit, mille avastasin, oli võis praetud seened sibulaga mõnusa röstitud Muhu leiva peal – seda sööks suht hommikust õhtuni. FS kastmeid pole veel proovinud, siiani olen poes eelistanud neid, mis on purgis (kuna noh, purk on hea alles hoida ja selle sisse hiljem moosi keeta 😛 ). Väga sooviksin proovida FS kastmeid, usun, et nendega ei saaks ka minusugune käpard toitu ära rikutud.

  • Avatar
    Vasta Külli 8. november 2019 at 18:04

    FS kastmeid pole proovinud (prooviks hea meelega), aga praetud kapsalised on lihtsalt suurepärased, minu jaoks oli see ka mõni aasta tagasi täielik heureka-avastus 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 8. november 2019 at 16:56

    FS kastmeid pole veel proovinud, aga hea meelega maitseksin :).

  • Avatar
    Vasta L 8. november 2019 at 16:32

    Paneeritud suvikõrvits. Arvasin et tuleb ligane vms aga no megahea ?

    • Avatar
      Vasta Mariliis 8. november 2019 at 23:19

      Minu hitt toit on lihapallid, kuhu ma panen hästi palju porgandit sisse

  • Avatar
    Vasta Monika 8. november 2019 at 16:24

    Kastmeid proovinud ei ole aga Aasia puljong sai küll testitu ning vägagi heaks kiidetud!

  • Avatar
    Vasta Marina 8. november 2019 at 16:20

    Liharullid-minge metsa, meie peres ammu unustusse vajunud asi. Kui need môni päev tagasi tehtud ja söödud said. Ütleme siis nii et tagasiteed enam pole, no niii nii heas said!

  • Avatar
    Vasta Kristiina 8. november 2019 at 16:00

    Suppe olen teinud küll nendega. Päris hea. Eeldan, et kastmed on sama head :)) ära prooviks meeleldi!

  • Avatar
    Vasta Liisa 8. november 2019 at 16:00

    Ups-kui-hea-toit-juhtus oli mõni aeg tagasi lihapalle tehes. Kodus oli sibul otsa saanud ja mida sa siis paned lihalr sõbraks? Ma panon porganit, pluss hunnik rändom maitseaineid. Karri osutus üliheaks seal sees! Eile proovisin korrata, olo hea ja tänu porganile mahlane, aga mitte päris nii hea kui esimesel korral.

    Olen siir kastmesõber, aga mingil põhjusel polegi FS kastmeid proovinud ?

  • Avatar
    Vasta Siku 8. november 2019 at 15:55

    Hetke lemmik on kalapuljong, millest hea imelist lõhesuppi teha. Väga tahaks proovida sidrunikastet

  • Avatar
    Vasta Tiia 8. november 2019 at 15:55

    Tahaks ka proovida ja sinu toit näeb nii nämma välja.

  • Avatar
    Vasta Kai 8. november 2019 at 15:52

    FS kastmeid ei ole proovinud aga võiks ju küll 🙂 Vot punapeedi orsoto on küll selline toit, mida sai kord prooviks tehtud, välja nägi see suht jube aga maitses see-eest JUMALIKULT 🙂

  • Avatar
    Vasta Dagmar 8. november 2019 at 15:46

    Tundub jube maitsev, lillkapsas ja seened mu erilised lemmikud ? FS kastmeid ei ole kahjuks kunagi proovinud veel.

  • Avatar
    Vasta Geidi 8. november 2019 at 15:37

    Kapsast praadida pole proovinud aga hiljyti tegime ahjus erinevaid köögivilju, mida polnud varem teinud. Kõik maitsesid SUPER hästi. Kukeseene valmiskastet pole proovinud aga nüüd tuli isu. Nuuks 🙁 pole täna enam aega, söön oma kanawrappi edasi.
    Ahjaa ma muutun ka elu kurjaks kui nälg kallal, pisem laps samasugune. Meie elamise nägelemised (neid on ülivähe) saavad alguse kas minu magamatusest või näljast – kui emme puhanud ja söönud on kõik super 😀

  • Avatar
    Vasta Berta 8. november 2019 at 15:37

    Näljasena ei olnud hea mõte seda lugeda ? mul oli ka kunagi megaavastus et lillkapsas küüslaugu ja võiga niiiiii hea. Ei tea kus ma elanud olen et kapsast pole praadinud ?

  • Avatar
    Vasta Mariliis 8. november 2019 at 15:30

    Ei ole kahjuks kunagi proovinud, aga prooviks järgi küll. On tihti olukordi, kus tahaks kiiresti midagi süüa teha ja kaste, mis kõik kokku seoks oleks ideaalne küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Diana 8. november 2019 at 15:29

    Tahan kaaa kastmeid,nendega nii kerge süüa teha peale pikka tööpäeva

    • Avatar
      Vasta Piibe 8. november 2019 at 16:04

      Kastmeid pole proovinud aga puljongeid armastan väga.

  • Avatar
    Vasta kk 8. november 2019 at 15:29

    Pole kunagi proovinud neid kastmeid, okei ma polnud isegi kuulnud nendest. 😀

  • Avatar
    Vasta Marielle 8. november 2019 at 15:25

    See söök näeb nii isuäratav välja ?
    Olen erinevaid FS puljongeid proovinud, kastmeid veel mitte.

  • Avatar
    Vasta Kristi 8. november 2019 at 15:19

    Olen neid kastmeid mitu korda vaadanud ja mõelnud proovida aga eelarve ei luba. Need ikka kallid 🙁 Eks mugavus maksab :p

  • Avatar
    Vasta Karin 8. november 2019 at 15:19

    Võtan loosist osa 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 8. november 2019 at 15:17

    Issand mis kirjapilt? uus katse. Olen kapsast praadinud, aga ilmselgelt tuleb seda nüüd või ja küüslaugu ja kooreg katsetada. Esilagne väga muljet ei avaldanud.

    • Avatar
      Vasta Liis 8. november 2019 at 16:05

      Pole kastmeid proovinud aga sooviks

  • Avatar
    Vasta Maris 8. november 2019 at 15:16

    Ei ole proovinud, aga tunduvad niiii head ja kvaliteetsed!

  • Avatar
    Vasta Kristi 8. november 2019 at 15:15

    Olem kapsast praadisin… Aga ilmselgelt on ikka vaja võid ja küüslauku ja koort peale?

  • Avatar
    Vasta Lenne 8. november 2019 at 15:15

    Kukeseenekastet ei ole proovinud, aga veinikastet küll ja jäin väga rahule. Ma üldiselt väldin tavaliselt neid valmistehtud asju, aga need FS tooted tunduvad küll põnevad olevat. Hea meelega sooviks ka teisi kastmeid katsetada, et kindlapeale välja minna ostmisel 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 8. november 2019 at 15:13

    Ma ei ole kunagi neid kastmeid proovinud, aga hea meelega teeksin seda, seega osalen loosis 🙂

  • Avatar
    Vasta Marii 8. november 2019 at 15:10

    Minu LEMMMMMMMMIK retsept on:
    Hunnik õhukeseks hakitud kapsast
    Seesamiõli
    Kalakaste
    Mesi
    Seesami seemmed
    Praen kapsast seesamiõlis, kuni on veidi pehme, aga ikka krõmps. Lisan veidi kalakastet ja mett (mina lisan lihtsalt maitse järgi) segan koos röstitud seesamiseemnetega ära. Jammmmmiiiiii. Vahel viskan praetud hiidkrevetid ka sisse. Siis on luksusõhtuaöök.

  • Avatar
    Vasta Eneken 8. november 2019 at 15:07

    Vist esimest korda mingist loosist võtan osa nii, et reaalselt TAHAN seda võitu 😀 Mulle väga meeldivad igasugu kastmed ja õumaigaad kuidas ma ei oska mitte ühtegi sellist teha, mis meeldiks…. noh, mulle… teised siin söövad ja kiidavad, aga ise tahaks midagi paremat 😉 PS Su kapsapläust näeb väga maitsev välja!

  • Avatar
    Vasta Gertrud 8. november 2019 at 15:00

    Kastet ei ole proovinud, aga puljongid on koguaeg kasutusel! Ideaalsed abimehed!

    • Avatar
      Vasta M 8. november 2019 at 15:14

      Eile rääkisid, et lapsed haiged ja täna viisid lasteaeda? ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 8. november 2019 at 15:34

        Ei olnud neil hommikul õnneks häda keskit. Ma ise rohkme 😀

  • Avatar
    Vasta Raili 8. november 2019 at 14:58

    :O miks sa ise ei jäänud siis? ma pole küll eluski näinud, et keegi laps lasteaias mõnel isade- või emadepäeva peol üksi on, ikka läheb kasvõi vanaisa või vanaema või jumalapärast onunaine või.. keegigi. Lapsed ikka tahavad ju näidata, mis nad kõik selgeks on saanud ja igaüks väärib oma inimest oma peole. Mulle piisas ühest jõulupeost paar-kolm aastat tagasi, kui ühe lapse rühmakaaslase isa jäi 10 minutit hiljaks ja tead see poiss ainult vahtis ust, suur mure ja kurbus silmis, nii kaua kui isa lõpuks tuli.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. november 2019 at 15:06

      Mul oli Mari autos, teda tuli ju ka lasteaeda viia. Aga no Lendel oli max suva 😀 Ei näidanud nad midagi, mis nad selgeks said, putru sõid koos lihtsalt.

    • Avatar
      Vasta D.K 8. november 2019 at 15:21

      Töötan ise lasteaias ja oii kui palju on neid vanemaid kes lihtsalt ei tule oma lapse üritusele, olgugi et on ette öeldud nädal või rohkem. Laps võib olla hetke kurb aga ega ta üksi pole. On õpetajad ja abid, ja üldjuhul lapsed kõik nii elevil et unustavad oma vanemadki ära ja mängivad koos edasi ; ) Ei ole see nüüd maailmalõpp!

      • Avatar
        Vasta Raili 8. november 2019 at 16:52

        Minu laste lasteaias teised kombed, tulemata nagu küll ei jäeta, aga tihti ongi nii, et emadepäeval reas mõni isa ja isadepäeval emad kambas. Emade-isadepäeva üritused on ka meil selliselt üles ehitatud, et ei saakski nagu tulemata jätta. Emadepäeval näiteks on iga laps oma ema ees istunud ja isadepäev on ka täna õhtul nii, et iga laps käib oma isaga taskulambi valgel mingisuguse takistusraja. Võib-olla ma kujutan endale ette, et laps võiks selle üle õnnetu olla, aga minemata ma ei oskaks jätta. Ühel aastal olin üldse haiglas ravil ja palusin endale spets 2 õhtut jutti linnaluba, et mõlema lapse emadepäevapeol käia. Aga võimalik, et see mul mõni lapsepõlvetrauma või midagi 🙂 meelde küll ei tule, et oleksin mõnel üritusel üksi jäänud, aga kes teab, mis seal alateadvuses peidus võib olla.

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. november 2019 at 17:09

          no ega ma meelega ei jätnud teda sinna üksi, aga tal tundus jah suht suva, ma kohe järele, eks uurin üle.

        • Avatar
          Vasta kertu 8. november 2019 at 21:44

          Puljongeid ostan aeg-ajalt, aga kastmed kõik veel proovimata 🙁
          Ma pidevalt eksperimenteerin köögis ja naljalt omapoolsete mugandusteta ühtegi retsepti ei järgi. Viimati oli positiivseks üllatuseks maguskartuli brownie, mis maitses (pettis ära) isegi lastele.

  • Avatar
    Vasta Triin 8. november 2019 at 14:55

    Ma pole kunagi neid kastmeid proovinud. Ikka olen eemalt vaadanud ja mõelnud, et äkki peaks? Sama ka puljongitega.

  • Avatar
    Vasta Anu 8. november 2019 at 14:48

    Ükskord proovisin veiseliha puljongit ja see oli nii läila.. rohkem polegi julgenud midagi osta sest kardan pettuda ja hind ju pole ka mingi väga odav.. seega kui võidaks, prooviks kõik ära ??

  • Avatar
    Vasta Evelin 8. november 2019 at 14:46

    Kõige naljakam asi mis ma enda arvates olen teinud, oli kartulipüree ? ja lillkapsaga. Lillkapsaga olen varem teinud, aga kuna seda oli vähe ja mõtlesin et lisan veidi värvi, sai hulk brokkolit lisatud. Välja nägi päris kole.. Siuke roheline ja..
    Aga maitse oli uskumatult hea ja isegi sain meespere rohelist sööma ?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 8. november 2019 at 14:44

    Võtan loosist osa ?
    Tahaks ka vahel miskit head süüa??

    • Avatar
      Vasta Diana 8. november 2019 at 15:28

      Tahan kaaa kastmeid,nendega nii kerge süüa teha peale pikka tööpäeva

  • Avatar
    Vasta Siret 8. november 2019 at 14:43

    Puljongit olen kasutanud ning 4cheese pastakastet mis oli küll imelineeee ja no kui lihtne oli nii hea pasta kokku keerata. Teisi ei ole veel proovinud, aga küll jõuab.