SÖÖK

omg, mina ja bikiinifitnessmodell…

28. detsember 2019

Ma ütlen teile kohe ära, et see Erik Orgu on ikka haige inimene… Eile just rääkisime temaga ja ta mainis, et eilse jooksul ostis minu lingi kaudu endale liitumise umbes sada inimest. Aga et tema koduka kaudu ka umbes sama palju, et seis olla niiöelda tasavägine. Ta pidi kohe ära ka mainima, et tegelikult mingi aeg tagasi me tegime ka omavahel võistluse, et kes saab rohkem liitujaid ja siis võitis Erik. No maaaa ei tea, mis error seal oli, ma pakkusin, et seekord võidaks raudselt mina, sest kammoon, mul on enamik lugejad ju naised, kes ehk tahavad ka minuga koos selle “oleme fitid ja võtame veits alla” teekonnale kaasa tulla. Aga ega ma ei tea ka muidugi…

Igatahes mõtles Erik, et tavai, teeme siis sellest võistluse. Et kui eile oli seis jumala tasavägine, siis pakkus ta välja, et kui mina saan enne teda 600 liitujat täis, siis ta maksab terve mu kohtukeissi trahvi kinni. Einojah, ju siis on inimesel raha jalaga segada, ma ei tea, ei hakand suruma ka, et kust nii palju plekki said ? Aga kui tema saab enne 600 liitujat enda tiimi? Ma olin ka nagu, et mis siis saab, nõuad vaeselt hädaliselt ise midagi sisse või, et see oleks ka nagu veidi kentsakas või nii. Siis mõtleski ta välja kõige haigema asja EVER: kui mina kaotan, siis pean ma temaga 100% sees olema projektis, mis kestab konkreetselt suveni välja, et siis mind “bikiinifitnessmodelli” vormi ajada. Not gonna happen, olgem ausad, aga sixpacki lubas ta, et saab mul välja meelitatud küll.

No minu jaoks on igatahes võistlus põnev. Ma muidugi tahaks võita, sest issand jumal, mul langeks umbes kuuetonnine kivi südamelt, kui ma tõepoolest tänu Erikule enda kohtuvärgist lahti saaks. Aga teisest küljest oleks see projekt ka huvitav, aga no mitte nii huvitav, kui mitte kuskile kuus tonni võlgu olla, haha, seeega kui keegi on mõelnud, et tahaks ka hakata kuidagigi oma kaaluga tegelema ja ei tea täpselt, kuidas alustada, siis ma päriselt ütlen, et Orxi kava ON hea – vahet pole, kas sa järgid seda piinliku täpsusega või võtad sealt lihtsalt inspiratsiooni, et mida süüa teha, siis mõlemal juhul on see juba võit omaette. Sest näiteks mina olen selline, et kui mul otseselt ideed pole, mida süüa teha, siis ma muudkui venitan ja venitan sellega, kuni kõht nii tühi, et krahman esimese kommipaki kätte ja löön käega, et vahet pole, söön siis seda.

Kui mul on aga kava ees, siis ma ei jälgi kunagi konkreetse päeva kava, vaid mõni tund enne toidukorda sirvin selle nädalakava läbi ja mõtlen a)mida mul kodus on, b)mille isu mul on. Ja kuna variatsioon on nii suur, siis ma leian alati midagi, mida teha. Näiteks eile vaatasin, et mul on peekonit ja oleks võileiba tahtnud, seega tegin Croque Madami laadset toodet. Mul päris kõike ei olnud, nt toorjuustu, aga ma tegin midagi sarnast ja see tuli üli maitsev. Ma vahetasin toorjuustu hapukoore ja kreeka jogurti segu  vastu välja ja juustu oli mul ka ainult kaks viilu, aga ikka sain mega hea hommikusöögi.

proovige seda, see on MEGA hea!


ütleme nii, et ega ma eriline toidufotograaf ei ole ?

Eile paar kommenteerijat tõid välja, et nad ei taha toitumiskava jälgida, sest see on nende jaoks liiga piirav ja keeruline ja üldse peaks muutma enda toitumist, mitte mingeid kavasid ja dieete taga ajama. Ma mõneti nõustun – ma ei suudaks kunagi ühtegi dieeti kui sellist teha, sest konkreetselt toit meeldib liiga palju ja mingit hapukapsast ja keedukana nädal aega jutti nosida ei tundu mulle reaalselt võimalik, ilma, et ma nuttes nälga sureks. Mis mulle selle kava juures meeldib – kõik uued lemmikud jäävad ju meie pere toidulauale ja ma TEAN, et need on tervislikud. Alates esimesest korrast, kui ma orgutama hakkasin, sai mu lemmariks kana-laimi-koriandri taco. Sada korda neid kiitnud, aga need on nii head, et karju appi. Paar korda kuus raudselt teen, võiks isegi rohkem teha. Et ühesõnaga – see ongi ju toitumise muutmise esimene samm.

Aga esimest sammu ON raske teha, ma teaaan. See tundub nii vastik ja nõme ja tahaks lihtsalt süüa mida tahan ja millal tahan. Võtab lausa jonnima, et miks mõni sööb igast jama ja on vitspeenike, aga mina… Mhh! Isegi mina olin vanasti, enne lapsi, tegelikult selline. Et sõin ka igast jama ja kaalusin järjepidevalt 47-49 kilo. Kurtsin ka, et tee mis tahad, juurde ma ei võta. Noh, nali on nüüd minu kulul, kus nüüd alles võtan ja võtan ja võtan.

Seega võivadki need esimesed sammud väiksed olla, sest abi on neist ikka. Mine autoga minemise asemel jala poodi. Jäta poes mõni ahvtlev asi lihtsalt poodi maha (mida kodus pole, ei saa sa ka süüa). Tee ühe vana hea ebatervisliku lemmiku asemel mingi mõnus alternatiiv, mis oleks tervislikum (ala mäkiburksi asemel tee ise kodus üks korralik burger). Või osta endale kava, sest see ju päriselt töötab. Ma eelmine kord olin niiiii heas vormis, püha jeesus, ma ei saa aru, kuidas ma paari kuuga reelt maas olemisega nii mauguks läksin ?

Kes kunagi sattus ühte mu laivi vaatama, siis ma seal rääkisin, et ma tahan Tenerifel teha mingi väljakutsenädalate värki, et iga nädal võtame Kardoga ühe eesmärgi ja teeme meie nädalast mingi video. Vlogi? Ma ei tea, kuidas on popp öelda. Igatahes esimese nädala challenge on meil see, et iga päev 12 000 sammu teha. Ma tean, et enamikele ei ole see mitte midagi, aga meie siin Kardoga aina vedeleme ja kosume ja isegi 500 meetri kaugusel poes käime autoga, et noh, ikka paras väljakutse.

Aga okei, mida ma siin kaua lobisen, mul omaette väljakutse: ma ei oska teha poenimekirju ja “ette ennustada” mida ma süüa tahan, aga meie külmkapp on nii tühi, et peame poodi minema ja ostma asju nii, et miski siia vedelema ei jääks, me ju lähme juba kolmap varahommikul ära. Seega mul on Orgu kava ees ja ma üritan siin hiromanti panna, et mida me võiksime teisipäevani süüa tahta, et midagi raisku ei läheks.

Hetkel olen jõudnud nii kaugele, et tean, et lõunaks on meil täna täidetud kartulid tuunikalaga. Abiks seegi, ainult sada tuhat toidukorda veel välja mõelda ?

*viistuhat aastat hiljem* MU PLAAN SAI VALMIS! Kas te olete ka sellise söögiplaani tegijad? Kui ei, siis jagan teile enda oma, ehk saate mõne idee.

LAUPÄEV
lõuna: ahjukartul tuunikalaga
salatit
toorjuustu
tuunikala
tomatit
kurki
sidrun
kartul
vahepala: küüslauguleivad
leib
juust
küüslauk
õhtusöök: leivaburger
veisehakkliha
jääsalat
avokaado
koriander
PÜHAPÄEV:
hommikusöök: juustune munapuder leival
leiba
tomatit
spinatit
mune
juustu
kurki
salatit
lõuna: kotlett kodujuustusalatiga:
veisehakkliha
kapsas
kodujuust
juust
hapukoor
porgand
vahepala: ananassi kanatikud sinihallitusjuustudipiga
sinihallitusjuust
kanakints
hapukoor
ananass
õhtusöök: kiire kanaroog
köögiviljad
kana kintsuliha
apelsin
koriander
ESMASPÄEV
hommikusöök: krevetisalsavõiku
tomat
leib
kurk
krevetid
avokaado
punane sibul
lõuna: heerinagas kartuliga
hapukoor
tomat
kurk
sibul
kartul
vahepala: mandariinid
õhtusöök: lõhesalat
lõhe
salat
muna
kurk
kartul
TEISIPÄEV
Hommikusöök: kana wrap
täisteratortilla
sibul
kurk
kanafilee
jääsalat
juust
hellmansi kaste
Lõunasöök: pasta carbonara
riisinuudlid
tomat
sibul
peekon
seened
muna
vahukoor
juust
basiilik
Vahepala: kurgi lõhe tünn
kurk
lõhe
Õhtusöök: koriandri-küüslaugu tatar kanaga
kanafilee
korisander
küüslauk
tatar
hapukoor

***

Ma nüüd kebingi poodi (JALA) et kõik asjad kenasti ära osta, proovisin võtta nii, et saaks ühte asja mitme toidu jaoks osta valmis, aga ma ei ole kindel, kui väga ma seda kava jälgida suudan. Ma igatahes üritan, sest kõik tundub niii maitsev ja mul kõht mega tühi juba, haha.

Aga lõpetuseks ikka üks pilt praegusest olukorrast kah. Minu meelest suht norm, ainult, et kõik rinnakad on veits suured (kahanevad tissid) ja veits pekk ripub üle trussariääre, et noh, mitte päris siin fitnessmodell, eks. Ja kõhulihaselt on ka ladna kihi all ?

Vot sellised kaalulood. Kes tahab pardale hüpata, siis liituge MINU TIIMIGA, sest see oleks awesome. Aga kui te tahate megalt häbisse mind jätta, siis liituge Erikuga, isa teate, ma siis enam teie sõber ei ole ? Ma nüüd poodi, tsau! Soovige mulle jõudu ja värki. 25% soodsamalt saab kava osta HOMSENI, seega kui tahad uuel aastal alustada, on hea praegu soodsamalt ära osta 🙂

lotte on nagu wtf, mis teed

EDIT: Tänane kaal: 63,9 kg. Wtf! Ma eeldasin, et ma nüüd juba palju väheeeem. Krt, selline tunne, et aaah, ma ei viitsi siis, kui see nii aeglaselt läheb ?

 

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar