AVALDAN ARVAMUST Lapse üles kasvatamine LAPSED Lasteasjad Mari

pingviinid, kelle naba paistab

4. jaanuar 2020

Eile hakkas Mari rääkima, et ta tahab ka endale pingviine. Mingi hetk tuli telekast see film, kus Jim Carriel oli hunnik pingviine, ma arvasin, et see tuli talle meelde ja noogutasin lihtsalt kaasa, et jah. Pingiivinid on toredad küll, aga neid ei ole meil ju kuskil hoida.

“On küll, neid saab kappi või kotti panna!” halas Mari edasi.

-“No teoorias saaks neid tõesti kapis või kotis hoiustada,” seletasin ma Marile, “aga neil on seal paha olla ja palju mõnusam on neil looduses või häda pärast loomaaias elada.”

“Aga kus teised siis oma pingviine hoiavad? Kus sinu pingviinid on?” nõudis Mari vastuseid.

Ma üritasin parasjagu olematu veesurvega nõusid pesta ja ütlesin Marile üsna rahutult, et rahunegu ta nüüd maha, mul pole pingviine ja ma ei tea üldse kedagi, kellel oleks, seega võime selle jutu kenasti jätta.

“Emme sul ON pingviinid!” raius Mari solvunult edasi, aga taandus kuskile terrassile Martaga mängima, seega sai see vestlus selleks hetkeks lõpetatud.

Mõne aja pärast hakkasime randa sättima, kui Mari jälle oma jutuga pihta hakkas, et tal on ka pingviine vaja. Selliseid, kus naba paistab. Ma mõtlesin, et see laps on vahepeal meie kivipõranda peale pea peale kukkunud, sest ei ole mina ihusilmaga näinud, et ühelgi pingviinil naba paistaks, seega noogutasin lihtsalt, et jajah, nabaga pingviinid oleks toredad küll ja mis siis ikka. Las inimene unistab ?

Olime mõnda aega rannas olnud, kui Mari äkki röögatab: “Näeeee, ma tahan selliseid roosasid pingviine, kus naba paistab!” ja jätab näpuga väiksele tüdrukule, kes kandis roosasid bikiine. Tõesti, tal nabagi paistis ja puha.

Ei soovi siin dissida teiste lapsevanemate vaba voli osta oma lastele mida iganes, aga mina isiklikult kaevaks enne kasvõi maa alt välja ühe roosa, nabaga pingviini, kui riietaks oma last rannas satsilistesse bikiinidesse, nagu mul oleks lähipäevil plaan ta mõnele molesterile maha ärida. Nagu tõesti sorri, aga ma ei saa aru, mis valu mul oleks oma väike laps riietada asjadesse, mis on minu silmis suht konkreetselt täiskasvanutele mõeldud. Sama hea, et ma ostaksin talle võrksukad ja sukksaapad, sest inimene ju tahab… Võeh, lapsed bikiinides…

Muidugi ma olen teada tuntud ka selles, et ma üldiselt kipun lastele ostma, mida nad soovivad, aga siinkohal pean lõpuks ma oma sõna maksma panema ja ei mingeid bikiine mu tütarde seljas, enne kui nad mai tea… noored naised ei ole. Lihtsalt minu enda jaoks nii vastuvõetamatu, kuigi kui ma neid bikiinides lapsi rannas näen, ei ole mul mingit emotsiooni, et ala rõve oleks või miskit. Lihtsalt ma ise ei soovi neid oma tütardele lähiaastatel osta. Seda enam, et trikood ja UV riided kaitsevad paremini ka päikese eest ja ei ole tarvis neil ära põleda kah.

Seega sorri, tüdrukud, bikiinid, võrksukad ja sukksaapad võivad meie majas uuesti jutuks tulla umbes 10 aasta pärast, nii kaua leppige sellega, et naba on peidus ?‍♀️ Alles see Mari oli enda uue trikoo üle nii rõõmus (emmystore’ist tellisime enne reisi) ja nüüd on preilil vaja naba näidata? No thanks!

 

Loe ka neid postitusi!

38 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marta 7. jaanuar 2020 at 14:01

    Mul on sama suhe kleitide või toppidega millel on õlapaelad…no kohe niii vale tundub väikese lapse seljas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. jaanuar 2020 at 16:23

      vot selle kohta ma pole kunagi jälle mõelnud, et imelik oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Ülle M 7. jaanuar 2020 at 08:36

    ..natuke teemaväline, aga kuidas hetkel vesi? ujutav?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. jaanuar 2020 at 12:36

      Ei kindlasti mitte ?

  • Avatar
    Vasta Mida juttu. 6. jaanuar 2020 at 16:02

    Trikoo on ujulasse, bikiinid randa, sest suvel tahaks, et lapsel naba ka natukene päikest saaks. Simple is that. Ise oled toppinud 2 aastasele Marile nahktagi selga, see pole samuti kuigi praktiline. Küll tuli moraalijünger nüüd välja. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. jaanuar 2020 at 17:52

      kuidas on nahktagi ja bikiinid sama asi? selle suhtes, et kui õues on veidi jahe (mitte külm), siis tõmbad ju lapsele kampsuni, pusa, jaki peale. Mis see nahkjakk ebapraktilisem on, kui mistahtes suvaline muu kiht? Ja moraalijüngrit ma ei mängi, ütlesin ju, et see on vaid minu arvamus ja kiiks, igaühel omad. Mõni ei pane lapsele bikiine, teine nahktagi, mis vahet seal on?

      • Avatar
        Vasta MIDA JUTTU 6. jaanuar 2020 at 18:37

        Oleks see siis nahktagi olnud, see oli ju vakstu tegelt. Küllap on bikiinid sama rumalad kui 30 kraadise soojaga kummarites ringi lasta, mis on sinu peres tavaline nähtus. ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 6. jaanuar 2020 at 18:44

          Kle mis sa kempled, paha tuju või? Sorri, et ma ei viitsi lastega kraagelda asjade üle, mis ei muuda kellegi elu halvemaks. Tahab kummikuid kanda, kandku. Tahad sina oma lapsele bikiinid panna – pane. Nii lihtne see eluke ongi.

          • Avatar
            MIDA JUTTU 9. jaanuar 2020 at 00:13

            Ja Maril ongi bikiinid seljas… Juuste värvimine oli mingi yolo teema ja bikiinidega pidi Mari ootama niiiiii kaua. ? Brave.

          • Mallu
            Mallu 9. jaanuar 2020 at 01:31

            ?

  • Avatar
    Vasta K. 6. jaanuar 2020 at 12:59

    Ahhaha. Appi mis moraalijüngrid siin kommentaariumis koos on.
    Üldiselt on nn väära mõttemaailmaga see, kes lapsi seksualiseeerib. Bikiinides ei ole mitte midagi seksuaalset. Stringid aga on absoluutselt teine teema.
    Õnneks elame hispaanias, kus julge 50% naistest on palja ülakehaga. Vahet pole kas rind on põlvini või lõua all.
    Lapsele ei topita selga bikiini ülaosa, et olematut rinda peita ning lapses tekitada komplekse tema keha osas (see on midahi väära ja seda peab peitma). Laps kes soovib selle ülaosa selga panna, saab seda.
    Midagi värdjalikku pole ka 10 aastases tüdrukus, kellel ei ole ülaosa seljas.

    Eestlane on ehe tõde ja õigus (kommentaaride põhjal). Täpselt nagu filmis ja raamatus seletas. Ole ja lase teisel olla.

    Minu poolest pange burkiini selga, pääses, et ise õnnelikud olete. Aga ärge käige teisi rannas passimas. Tegelete enda perega või lugege raamatut. (See ei käi otseselt sulle, Mallukas)

  • Avatar
    Vasta Sandra 5. jaanuar 2020 at 01:14

    Ma loen ja mõtlen, ma ei ole kunagi mõelnud kaheosalistest ujukatest kui bikiinidest. Olen oma lapsele ainult neid ostnud esiteks vb sellepärast et esimesi tellides ei olnudki valikus trikood(sai ühe soodsa lehe pealt tellimus tehtud) ja no mugav on ka vetsus käia. Kuna tüdruk on väga sale ja pikk, siis ka eraldi ujukaid ostes on lootus sobiv suurus saada. Ja no ma tõesti ei saa aru et kuidas on see ebasobiv v ebasobilikum kui palja ülakehaga laps rannas. Ok, vb tõesti mingid kolmnurksed nn “seksikamad” bikiinid, neid ei ostaks, aga tavalised elsa pildiga kahest osast koosnevad ujukad, millel ulemine osa nagu natuke lühem topp ??‍♀️ Ok ju?

    • Avatar
      Vasta Älis 5. jaanuar 2020 at 18:04

      Jaa, ma ka just mõtlesin, et tavalised sellised nagu topiga kaheosalised ujukad on OK ju. Aga juu Mallukas mõtles neid “seksikaid” 😀 kolmnurkseid satsidega bikiine, mida olen ka näinud lastel seljas, aga minus muide nad ei tekita erilist vastikust. Endla lapsele ei paneks, kuna nad ei tundu üldse mugavad.

  • Avatar
    Vasta Kallis Proua 5. jaanuar 2020 at 00:35

    Ma ka pole aru saanud sest bikiiniasjast väikeste tüdrukute puhul. Lisaks muule ei püsi see ülaosa iial õige koha peal ja mõjub eriti naeruväärsena, sest ei kata midagi.

    Meil on trikood kasutusel või siis tankinid – pm bikiinid, aga ülaosa on nagu alussärk. Jätab trikoo mulje, aga vetsus on tunduvalt lihtsam käia.

  • Avatar
    Vasta P 5. jaanuar 2020 at 00:11

    Ma otsisin paar aastat tagasi keset talve oma tütrele ujumispükse, mis oleks ka mähkme funktsiooniga ja no 3-kuusele müüdi need ka koos ülemise osaga, wtf ?. Nunnu komplekt oli teoorias, aga ülemist osa ei kasutanud, sest milleks toppida beebile mingi märg riba rindkere ümber … Aga suuremate laste puhul huvitav dilemma, ma ise seksuaalsusega seda ei ole seostanud, pigem tahavad väiksed tüdrukud lihtsalt emmede moodi olla ja vanematele vb tundub lihtsalt nunnu, kui on komplekt koos ülemise osaga ?‍♀️. Kuni see komplekt muidugi pole mingi selgelt beibelik veidrus.

  • Avatar
    Vasta Inks 5. jaanuar 2020 at 00:07

    THANKYOU! Mul samad mõtted, kuigi veel lapsevanem ise pole, aga kuidagi närib kohe hinges, kui näen pisikesi tüdrukutirtse sisuliselt ju rinnahoidjatega ringi tuterdamas rannas/spa-s. Kui endast enne tiineka iga tehtud pilte vaatan, siis kusjuures häirib jah, et mul ühed roosad bikiinid suvel pidevalt seljas olid. No kas oli vaja siis oma pingviininaba kellelegi demonstreerida? I don’t think so! Samas mäletan ka, kuidas ISE niiväga tahtsin ju “suur tüdruk” olla ja neid olematuid tissikesi “rinnahoidjaga” katta. Jube äge ju… NOT!
    Niiet loo moraal – enne, kui miskit kasvama pole inimesel hakanud, pole vaja ka tehislikult “naist” mängima hakata. Aga saan ka lapsest täiesti hästi aru, et miks sellised mõtted ja soovid tekivad. Endal olid ju samamoodi, aga siis oleks võinud olla ka väheke kõvema sõnaga ema kõrval.

  • Avatar
    Vasta väike Myy 4. jaanuar 2020 at 23:50

    ma ka mäletan kui kohutavalt piinlik mul oli rannas, peidsin end roostikku ja lõpuks loobusin nutuga rannamõnudest. Miks üks ema oma tütrele nii teeb, pole tänaseni arusaanud? Oma laps sai bikiinid kohe kui ta soovi avaldas. Inimeste privaatsustunne on erinev ka.

    • Avatar
      Vasta Vaike 5. jaanuar 2020 at 00:51

      Jep. Ma ei saa ka aru keelust end kinni katta. Antagu trikoo siis, kui top nii vastu käib.

  • Avatar
    Vasta A 4. jaanuar 2020 at 23:45

    Mulle nii meeldivad su lobisemispostitused ja eriti need, kus ka Mari sõnavõtte kirjeldad. 🙂

  • Avatar
    Vasta KIKI 4. jaanuar 2020 at 23:23

    Mina eelistan lapsel kahe-osalisi ujumisriideid. Trikoosid on tülikas selga panna ja jäävad kiiresti väikseks. Viimase viisin poodi tagasi, sest kuigi suurus oli õige, siis lõige oli kohutav ja jalgevahe osa lotendas ja hoidis halvasti. Praegu on bikiinid ja need on iga kell praktilisemad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. jaanuar 2020 at 00:29

      Ega sukksaapad on ka loigus Solberdamiseks head, ei saa kintsud märjaks 😀

  • Avatar
    Vasta Aveli 4. jaanuar 2020 at 20:48

    Minu meelest on bikiinid (heh, olin poole peal juba sõna “pingviinid” kirjutamisega ?) lastel kohatud lihtsalt seetõttu, et neil pole tissegi. On ju ülemise osa mõte konkreetselt rindade kui seksualiseeritud (ja seetõttu privaatse) kehaosa sündsaks katmiseks, aga kui midagi katta ei ole, on see justkui…. põhjuseta seksualiseerimine. Tunnen, et seda on raske seletada, aga minu meelest on viisakam ja loomulikum kui (tüdruk)laps on rannas kas või lihtsalt ujumispükstega kui bikiinidega, mil tegelikult otstarvet pole. Ma ise lasin lapsepõlves ca 10-aastaseni rannas ainult alumise osaga ringi ja polnud miskit veidrat selles, ujulas oli küll trikoo, aga seal nagunii pigem trikoonõue (käisin ujumistrennis), seega absoluutselt ei saa aru, miks peaks rannas mängides üht märga nätsakat lapsele kopsude ümber tahtma kui sel tegelikult funktsioonigi pole.

    • Avatar
      Vasta Maruka 5. jaanuar 2020 at 18:27

      Whatt, mu meelest pole see ka eetiline, et 10a paneb vaid trussadega rannas ringi. Väikesed veel, aga mingi 4-5 võiks küll juba trikoo olla. Lapsevanemana ei suuda taöuda mõtet, et mingi perv võib mu väikest tütart vaadata. Kahjuks on neid vahtijaid omajagu.

  • Avatar
    Vasta K 4. jaanuar 2020 at 20:42

    Issand, ma olen niiiiiiiiiii nõus sellega.
    Õnneks mul on endal ainult pojad, aga alati kui näen väikeseid tüdrukuid bikiinides, siis mõtlen, et no milleks küll. Ujumispükstest piisaks ju täiesti. Trikoo on muidugi idekas lahendus.

    • Avatar
      Vasta Kerli 4. jaanuar 2020 at 23:33

      Täpselt minu mõte!

    • Avatar
      Vasta T. 5. jaanuar 2020 at 01:00

      Pingviinid 😀 🙂
      Ma ka apsena tahtsin. Tõsi, olin siis ikka juba kooliealine laps, aga tisse ka nagu polnud. Tahtsin bikiine, sest teistel ka olid ja need tundusid palju lahedamad, kaasaegsemad, moodsamad jne jne. Ja see kuuluvuse värk ka, kõigil on, mul ei ole, ma ei sobi seltskonda.
      Emana näen neid asju muidugi väga palju teisiti. Tõesti ei paneks bikiine kuni…. ma ei tea… alkooli lõpuni? Ka siis, kui rinnad kasvama hakkavad, ei pea kohe bikiinidesse end riietama. Kuigi ma mõistan, miks see sirguvale neiule nii palju elevust tekitab, et seda vaja ilmale demonstreerida on. Aga oh eks näis, kuidas oma tütrega kunagi läheb.
      Samas väikelapsi, kel rindu veel pole, ma palja ülakehaga ka väga ei tahaks näidata. Lihtsalt sellepärast, et igasuguseid pervareid on ja no mõnele võib lapse paljas ülakeha ka olla mingi märg unenägu. Trikoo on ses mõttes kõige parem valik jah.

  • Avatar
    Vasta Mari 4. jaanuar 2020 at 19:06

    Ma isiklikult eelistan oma viieaastasel bikiine (ja ongi roosad ning satsilised :D) just sel põhjusel, et veekeskustes/rannas on nendega oluliselt meeldivam tualetti külastada! 🙂 Märga rullis trikood mööda märga keha vedada on nii lapsele kui vanemale tülikas. Vb on mingid muud nipid, millest ma ei tea 🙂 aga senikaua jätkame satsiliste bikiinidega.
    Ja aastasel on ka ainult ujumispüksid… ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 20:30

      ma ei olegi selle külje oealt mõelnud 😀

      • Avatar
        Vasta Kallis Proua 5. jaanuar 2020 at 00:39

        Ma ise kasutan hoopis seda nippi, et venitan trikoo jalgevahelt kõrvale 😛
        Ja avastasin mingi hetk, et laps teeb sama.

        Trikoo suht venivast materjalist, ei pea üldse kogu trikood ära võtma.

  • Avatar
    Vasta T 4. jaanuar 2020 at 18:59

    Minu arust need ülemised kolmnurksed bikiinide osad ei sobi väikestele lastele, aga laiema osaga ok. Need pole nii paljastavad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 19:00

      ma ei tea, vb ma lihtsalt imelik, mu meelest tundub kohatu, aga no kes olen mina et üldse midagi arvata 😀

    • Avatar
      Vasta EE 4. jaanuar 2020 at 19:26

      Ja milleks neid ÜLDSE vaja on? Mõjuvad nad tõesti tahes-tahtmata kuidagi seksuaalselt olukorras, kus selleks on 0 alust. Et mida seal täpselt siis varjata on vaja? Rinnad ei hakka enne kasvama kui teismelisena, seni näevad nad täpselt samasugused välja nagu väikestel poistel, kellel ju ei seota ümber mingit totrat ja ebafunktsionaalset riba. Perverte pigem erutab iga kell rohkem selline rinnahoidjaga pliks (annab fantaasiale ruumi jne), kui nö suhteliselt sootu rüblikukeha.
      Trikoo on aga igati OK (see kuidagi seostub sportliku ujumisega vms).

      • Avatar
        Vasta Vaike 4. jaanuar 2020 at 20:39

        Ma mäletan, kuidas mu enda ema ka leidis, et lastel ülemise bikiiniosa kandmine on mõttetu, ja ma vihkasin iga hetke sellest, paludes tulutult endale ülaosa. St lasin allarites ringi. Mäletan ka aega, kui veel mingi kolmesena täiesti alasti rannas ringi olin sunnitud laskma. Sunnitud, sest rääkida ma veel ei osanud, aga mulle üldse ei meeldinud see, et mind alasti sunniti. Mingi eriti varajane keha häbenemise vorm vbl. 🙂 Trikoodest mul tollest ajast mälestus puudub.

        • Avatar
          Vasta T 5. jaanuar 2020 at 00:51

          Mulle ka ei meeldinud kui pidin ilma ülemise osata lapsena ringi käima.
          Ja mul jälle imelik vaadata neid kes lasevad suurematel lastel (mitte 1-3/4 a) ilma ülemise osata ringi käia. Saan aru küll, et pole tisse jne. aga ikkagi. Mōnel täiskasvanud naisel pole ka suuri tisse.

          • Avatar
            Vaike 5. jaanuar 2020 at 11:40

            Tisside suurust arvestades võiksin ma, jah, praegugi palja ülakehaga ringi lasta, aga mulle endiselt ei meeldi. ?

        • Avatar
          Vasta Vika 9. jaanuar 2020 at 00:14

          Jaa, täpselt sama. Mingi hetk ma lihtsalt kas
          a) ei võtnud suvel väljas olles särki seljast;
          või
          b) ei tahtnud suvel üldse väljas päikese käes olla.
          Kuni selle hetkeni kui vanemalt õelt talle väikseks jäänud bikiinidetopi “tuuri” lasin. 🙂

  • Avatar
    Vasta Xc 4. jaanuar 2020 at 18:29

    “Aga kus teised siis oma pingviine hoiavad?” ??????

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. jaanuar 2020 at 18:31

      kus sa hoiad siis oma pingviine 😀