0
NIISAMA JUTTU

fitlife ja penskaritest uued sõbrad

9. jaanuar 2020

Eile õhtal, kui blogima tulin, istusin siin terrassil ja mõtlesin, et krt võiks kuskile trenni minna. Kuigi noh, olgem ausad, siin on ükskõik kuhu minek paras trenn, sest siin on niii mägine (sõbranjed, kes siia tulemas – mugavad jalanõud kaasa!), aga ikka mõtlesin, et kle läheks hulluks ja otsiks mingi trenni.

Ainus, mille ma leidsin oli jooga, mis toimub neljapäeviti ja esmaspäeviti. Eile õhtul olin härga täis – ai, kus alles homme kell 9.30 ronin trenni, aga hommikul oli huvi juba leigem. Kuigi ma ärkan iga päev nagunii 8 paiku, siis ikka tundus ahvatlevam mõte lebada ja endale selle uue rannamaja episoodid osta ja rahus hommikust süüa. Kui ma aga kargu alla ajasin, mõtlesin, et pekki kah, lähen siis. Ja läksingi.

Kohal oli umbes 20 naist, keskmises vanuses umbes 60-70. Tundsin ennast sellise noore säluna nende vahel, et kohe lust. Muidu ikka trennides on need fitid ja painduvad piffid, seal aga kõik tudisesid samamooodi nagu mina ja tundub, et ma olen leidnud lõpuks ometi endale eakohase trennivariandi.

Ma arvasin, et mis see jooga ikka on, veits painutad paremale-vasakule, aga tegelikult oli päris mõnus treening. Päike paistis, linnud laulsid, igal pool kõrgusid kaunid mäed ja kohe lust oli ennast seal kringliks käänata.

ma eakaaslastega treenimas

Pärast tellisin endale ühe värskeltpressitud apelsinimahla ja tundsin ennast fitina, kui märkasin, et ülejäänud grupp sättis ennast suure laua taha hommikust sööma. Tundsin ennast juba väljajäetuna, aga lõpuks ikka üks tudises minu juurde ja kutsus mind seltsi.

Nüüd kõnnin ma mööda gigantest ja lehvitan penskaritele. Ikkagi trennikaaslased. Mis teha, kui muid sõpru leidnud pole ?

Üldse on täna nii fitlife päev olnud. Jalutasime ühte deli’sse, sõime salatit ja jalutasime edasi täitsa alla, et ühest poest endale kardinad osta. Jah, ma ei peaks üürikas kardinaid ostma, aga me elame tänava ääres ja mulle tundub, et oleks veits hubasem see olek. Leidsin idekad kardinad ka, ainult Lende otsustas keset poodi maha kusta, ilma sõnagi mainimata, et vetsu tahaks (ta pole seda ma ei tea kui ammu teinud) ja seetõttu ostsime paar asja rohkem, sest veits mark oli selle kusekoti pärast. Ta nimelt pissis ja jalutas rahumeeli edasi mööda poodi, nagu ma ei tea, mis ta peas toimus ?‍♀️

Tagasi pidime ikka taksoga tulema, sest Lendel polnud enam pükse. Krt, meie fitlife’i saboteerima…

Ps! Kui ma juba fitlife’ist räägin, siis need Snackissimo snäkid on niii head ja praegu osad neist Yummikommide lehel 60% odavamad, minge krabage kiirelt, ma teen ka tellimuse ära. Nii hea ise teleka ees süümekavabalt süüa ja lapselegi anda. Näiteks NEED või NEED.  Ma ei kiida ilmaasjata, kui neid isegi Eestist siia kaasa tassisin ?

Te olete joogat teind?

Sulle võib ka järgnev huvi pakkuda

19 kommentaari

Jäta kommentaar ning oota - kommentaar ilmub peale ülevaatamist

 • Reply Gazzy 10. jaanuar 2020 at 23:24

  Lihtsalt huvi pärast -mismaalased need penskarid seal põhiliselt on?

  • Reply Mallu 10. jaanuar 2020 at 23:35

   Uk

 • Reply Rents 10. jaanuar 2020 at 14:23

  Minul oli pärast esimest joogatrenni selline tunne, nagu ma oleks pilves. Täitsa tõsiselt, enamvähem tantsisin koju ja hing laulis sees. Minu äratrööbatud ronijakeha sai ilmselt ühekorraga kõigist neist mitme aastaga kogunenud pingetest lahti vms, igatahes oli ta väga rahul selle tundega. 😀 Pluss ma teen ashtangat, nii et see on siiski päris trenn, nii palju hüppeid ja ülakeha jõudu arendavaid asju.

 • Reply DW 10. jaanuar 2020 at 11:02

  Ma avastasin pärast joogatundi enda kehas täiesti uued lihased, mis varem end iial tunda andnud ei olnud. Eriti mingis tillukesed skeletilihased, mis iga hingetõmbega valusad olid 😀

  Sellega muidugi harjus kiiresti.

 • Reply Maarja 10. jaanuar 2020 at 02:42

  Olen käinud ca aasta Yogafunc trennides (treener Kaisa Sööt) ja täiesti elumuutev kogemus, ausalt. Parim trenn üldse!

 • Reply Brit00 10. jaanuar 2020 at 00:54

  Jooga on elustiil, vaatamine enesesse, tegelemine iseendaga. Kes selleni jôudnud see naljalt enam lahti ei lase. Füüsilisele poolele aitab ka muidugi palju kaasa. Aga eks “jooga” nime all pakutaksr igasugu vôimlemist:) Tgt tahtsin hoopis öelda, et no mismoodi sa suudad nii chillilt vôtta seda lastemajandust ? ma ei kujuta ette kui mu oma poes.. mis ma siis teen, ta ise koos ju ja pood ja. Kuidas ma kasin kôiki, ise ka koos.. ?

  • Reply Mallu 10. jaanuar 2020 at 14:30

   Poes oli mopp ?

 • Reply Emma 10. jaanuar 2020 at 00:04

  Käisin sealsamas joogas päris palju mingi aeg ja selle treeneriga töötasin üle aasta aja koos selles jubedas kohvikus ? Tore näha, et rahvast on rohkem hakanud käima, mõnikord olime aint kahekesi seal ?

 • Reply Kaisa 9. jaanuar 2020 at 20:34

  Imestad oma lapse käitumise üle, aga see, et teda rahumeeli kusekotiks nimetad, on ok? Nagu mul poiss kuu aega vanem ja lasi tallinki laeva peal põrandale. Ma küll ei öelnud talle midagi sellist. Ikka juhtub, isegi neil “oskajatel” pissijatel.

  • Reply Mallu 9. jaanuar 2020 at 20:50

   see võib sind hämmastada, aga ta ei oska mu blogi lugeda.

   • Reply ML 9. jaanuar 2020 at 21:34

    Tnx, sain naerda. ?

   • Reply Teine Kaisa 9. jaanuar 2020 at 22:04

    Sind võib see ka hämmastada, et ühel hetkel õpivad kõik su lapsed lugema..

    • Reply Mallu 9. jaanuar 2020 at 22:37

     Loodame, et ta siis esimese lugemismaterjalina ei hakka ema blogi 2020 aasta jaanuarit lappama. Fingers crossed ?

  • Reply To Kaisa 10. jaanuar 2020 at 08:37

   Olgem ausad… Me oleme kõik ühel heal hetkel olnud suured kusekotid. Päris ausalt. Või oleks viisakam sinu arvates öelda “urineeriv preili”? Või ehk “kusejuha kaudu toksiine väljutav noor daam”?

   Kasvata endale paksem nahk ja lõpeta see lumehelbekese käitumine. Sinusuguste pärast ei saagi enam keegi midagi öelda, sest õumaigaaad, kuidaš ša niiiviiiši šiiš ütlešid, tšiiisas kraist!

   Rant over, sorry 😀

  • Reply Kaidi 10. jaanuar 2020 at 20:24

   Kaisa, osta huumorisoon endale vms. ,
   sest tundub, et sündides seda kaasa sa ei saanud 🙁 !

 • Reply Evelin 9. jaanuar 2020 at 20:25

  Kuna meil pilatese trennigrupid viimasel ajal kogu aeg täis ja vahel jään bronnimisega hiljaks, siis olen hakanud vahelduse mõttes ka joogas käima, et trennikaart raisku ei läheks. Pilates on ju pigem jõu- ja vastupidavustrenn ja tegelikult on täitsa mõnus ennast aeg- ajalt joogas venitada. Ma neid karmimaid joogatrenne pole teinud, aga tean, et pole see midagi nii lebotamine, täitsa läbi võtab.

 • Reply Jj 9. jaanuar 2020 at 20:19

  Kunagi aastaid 10 tagasi umbes käisin joogas mõned korrad ainult selle pärast, et mul üks tolleaegne sõbranna võttis sellega päris kiiresti alla (eks ta oli pisut ùlekaaluline ka) ja siis mul ‘paksul’ oli ka vaja kohe minna, et alla võtta :D:D oeh, oleks ma praegu ka nii ‘paks’ kui ma siis olin? olin siis miski 56-57kg kanti, pikkust 172.. noh praegu mingi 7-8kg juures? aga võtsin end käsile ja hakkasin jõusaalis käima ja proovin magusast hoiduda. Eks ole näha kuidas läheb
  Aga jooga mõnus küll, mul endal olid kusjuures samad mõtted alguses, et ah mis see siis ära ei ole, painutan end natuke siit ja sealt ja voilaa?‍♀️?

  • Reply JJ 10. jaanuar 2020 at 02:57

   Hea teine JJ, tahaksid sa teise nime võtta? Olen seda nimekuju netis kasutanud 10+ aastat. Ei, ei ole kohustust, aga äkki oleksid nõus.

   Teemasse ka. Mingi 15 a tagasi mõtlesin, et teeks joogat. Ostsin muusikad, matid, värgid. Et seda et… pole siiani üritanud.

   • Reply Zz 10. jaanuar 2020 at 17:21

    Hei! Miks mitte, proovin meeles pidada! ? see mul kunagi mõni aasta tagasi tuli täitsa suvaliselt ja jäin kasutama lihtsalt.:)