JUMALAITA KARDO SUHETEST

peaks lahku minema…

24. jaanuar 2020

Öeldakse ju, et tasub sul minna kellegagi reisile ja siis saate alles aru, kas sobite kokku või mitte. Okei, ma seda tean ammuilma, et ma Kardoga kokku sobin, aga ma ütlen jumala ausalt, paar korda on siin kihvatanud küll, et kurat, ma ei pea nii elama! No näiteks kui ma lasen Martal mähkmeta ringi joosta ja tal maha õnnetus tuleb, siis Kardo hakkab kohe tõmblema, et issand JÄLLE sa unustasid talle mähkme panna, korista ära see nüüd! Esiteks, sa ei ole mu ema – minu laps, minu lapse piss, minu “kodu” (vähemalt praegu), mida sa mölised kurat. Ja teiseks ma ei UNUSTA, ma lihtsalt meelega ei pane, sest ma ei tahaks ka kogu aeg mähkmega olla ja siin on nagunii kivipõrandad, et vahet pole ju väike piss siin-seal. Lihtne ära koristada.

Ärge muidugi küsige mitu korda on Marta oma pissi sees libastunud ja sellele vahvale kivipõrandale oma pissi sisse siruli sadanud…

Täna näiteks mölises minuga, et ma valesti pesu pesen. St et panen loputusvahendit igasse auku, sest ma pole kindel, kuhu see käib ja ma arvan, et vahet eriti pole, kuhu ma teda valan. Pesuni jõuab ta ju nii ehk naa. Ja ma ei hakka rääkimagi sellest, et härra sõnul panen ma ka nõusid nõudepesumasinasse valesti, mind väga ei huvita, sest tänu sellele ei pea ma pea kunagi nõusid masinasse panema, sest ma ju teen valesti. Vahepeal ta isegi teeb seda, et ta käsib mul enda kõrval seista ja vaadata, kuidas tema seda teeb, et ma siis järgmine kord oskaks. Terve aja on mul peas:

Okei, kui ma seda posti alustasin, siis mul oli peas mingi miljon näidet, aga nüüd ma ei suuda ühtegi välja mõelda, aga ma luban, et ta kogu aeg käib ja teeskleb, nagu ta oleks mu isa või miskit, aina möliseb ja õpetab. Nagu krt ma ei taha su õpetusi, ma ei pea sellist elu elama, ma olen rohkem väärt!

Aga siis tuleb mulle meelde, et ma ilmselt ei oleks kolme väikelapsega kuigi edukas uue mehe lantija, seda enam, et ma olen “see Mallukas”. Nõusid ma masinasse panna ei oska, pesu pesen valesti ja lasen lastel tuba täis kusta. Ma ei ole kindel, kui ahvatlev see kombo uuele mehele oleks, haha.

Pealegi ma alles hiljaaegu perekoolist lugesin, et ma ise olen nii mõttetu tont naine, labane ja what not, ning ka seda, et Kardo on mõttetu mees, sest talle meeldib mänge mängida ja kuigi ta on isapuhkusel, siis ametlikult võiks ta 1700 euri ju juurde teenida, et miks see lohh ometi seda ei tee. Seega – me teeme reaalselt ühiskonnale teene, et me kaks teineteist leidnud oleme ? Olemegi nn normaalsete ja ebalabaste ja töökate inimeste tee pealt ära korjatud.

Ps! Kuna Kardo enamasti mu blogi ei loe (vb ta ei oska, ma ei tea, ta ju tööl ei käi) ja ta on minulaadne, et usub kõike, siis ei, Kardo, me ei lähe lahku, rahune maha. Aga krt kui sa veel ühe korra mölised, siis ma sülitan su järgmise toidukorra sisse…

Kas teil on mõnikord sellist tunnet, et pekki kah, otsin uue mehe ? Või.. olete ehk seda juba teinud?

Loe ka neid postitusi!

92 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaja 29. jaanuar 2020 at 22:34

    Hei, Mallukas! Ei ole hea sõnu loopida! Sõnal on jõud…. Telest tundub Su mees küll igati vahva olevat. Nn mölisemine käib närvidele, usun. See on talke mõtlemiseks, et kõike saab öelda ka ilusasti ja armastaval moel, huumoriga. Mõne asja võid ju selgeks õppida ja kõik õnnelikud! Kuid lahutus…. Eeeei! Te olete ilmselt väsinud, aga lahutus pole sellistel puhkudel lahendus. Igatahes, pidage vastu ja mõnus huumor aitab! Puhkus, armastus, kümneni või siis sajani lugemine….

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. jaanuar 2020 at 23:54

      Sa vist nalja väga ei mõista

  • Avatar
    Vasta Kät 27. jaanuar 2020 at 15:32

    Mallukas, palun suhtenõu. Läksin 2 aastat tagasi lahku mehest, kellest pole siiani üle saanud ja armastus kestab edasi. Olen juba uues suhtes, kuid sellist tunnet pole kunagi olnud nagu eelmisega oli. Eelmist meest nägin paar päeva tagasi ja ta on oma eluviise ja elufilosoofiat muutnud. Varem jõi palju ja nüüd on juba aastaid kaine ning väidetavalt hakanud ka pereelu väärtustama. Ta tahab minuga jätkata.
    Mallukas, mida teha? Süda ju armastab teda. Kas kuulata südant või mõistust? Mõistusega sai valitud praegune mees.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2020 at 15:35

      No ma ei oska öelda, kui uuega seda tunnet pole, siis olekeks sellest et mida see eks teinud on. Kas oli vägivaldne?

      • Avatar
        Vasta Kät 27. jaanuar 2020 at 15:52

        Ei, füüsiliselt mitte kunagi haiget ei teinud. Ta pole seda tüüpi.
        Jõi jube palju ja sealt tulid enamasti rahalised jamad. Lapsi pole õnneks kellegagi.

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. jaanuar 2020 at 16:07

          No… ma ei tea, ma puusalt ütleks, et proovida ju võib 😀

  • Avatar
    Vasta lillll 25. jaanuar 2020 at 21:28

    Kommentaare on kohutavalt raske lugeda….
    Eks mehe kallal vinguda on alati võimalik. Minu armas elukaaslane ei targuta kunagi, aga korraarmastust on talle antud lihtsalt tsipa vähem kui mulle. Samas – suhtenõustajad ütlevadki ju, et koristagu see, keda häirib! Enda pesu peseb ära, kui see otsa saab ning süüa teeb endale ise, kuna siis saab teha ikka seda, mis meeldib. Ainuke asi, mis mind tõsiselt häirib, on see, et härrale meeldib väga Alist igasugust pudi-padi tellida, mis siis kodus tolmu kogub, samal ajal, kui mina olen minimalist, kelle soov on, et kodus oleks võimalikult vähe asju. Aga noh, see selleks, olgu inimesel elus omad rõõmud.
    Aa jaa, sellest asjade “õigesti” tegemisest ma ei saa kohe üldse aru. Pliis seletage, kuidas “õigesti” pesu pesta või nõusid masinasse panna? Ma nagu varem arvasin, et see selline lihtne teema – lükkad kraami masinasse ja paned masina tööle? Ei? Ma olen vist elu valesti elanud 😀

  • Avatar
    Vasta Maddy 25. jaanuar 2020 at 19:33

    Appi. 😀 tunnistan ausalt, ka mina lähen oma mehe peale närvi aeg ajalt aga lugedes neid kommentaare olen ma vist lotovõiduga abiellunud. 😀 ainuke asi mis vahepeal ette heidetakse on see, et mu asjad on igal pool laiali ja ma sõidan nagu maniakk ringi ja keeran ükskord auto katusele. Mis tõenäoliselt ka täitsa tõenäoline on. Mulle meeldib ta kiiks puhaste akende ja autode suhtes niiet kord kuus vōib teda leida tolmuimejaga ja lapikestega mu autot koristamast. Pesu leiab ka ise tee masinasse, nõudepesumasin ei ole kunagi probleeme tekitanud ja niisama lampi minu kallal ei vingu. Mitte et ma miss perfect oleks, mees vist on nii normaalne. 😀
    Iga reaalse otsusega toetab, lubab oma kaardiga netis shopata, fun reisikaaslane, vahel õhtul sügab selga… . 😀 peaks teda välja rentima hakkama hea hinna ! Aga nali naljaks, meil käib asi lihtsalt, kanname mõlemad üksteise eest hoolt. 🙂 But fakk kuidas inimesed suudavad olla suhtes kus vaevu üksteist sallitakse. Ja kuidas naised viitsivad olla meestega kes neist välja ei tee ja oma õllekõhu ja nuudlikätega silmad punnis iga õhtu telekat vahivad, ei mingeid unistusi, motivatsiooni, iga küsimuse vastus “ma ei tea. Õudne. 😀 kuidas üldse siukestega suhtesse satutakse, no ma ei saa aru. Nii palju küsimusi selles osas. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. jaanuar 2020 at 19:48

      mul sama küss komme lugedes 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 25. jaanuar 2020 at 15:54

    Lõpp hea ? kõik hea ???

  • Avatar
    Vasta kk 25. jaanuar 2020 at 14:13

    Okei, naised (sest enamus siin kommenteerijatest on naised)… Üks asi, mida elus õppida, on standardid. Iga mehega EI pea koos elama. Teise täiskasvanu tagant EI pea muudkui koristama. Lapse isa on ka LAPSEVANEM. Ma arvan, et enamik inimesi on nii laisad, kui neil lastakse olla ja loomulikult pole neil mingit motivtasiooni midagi teha, kui kõik ette-taha ära. See, et inimesel on töö (kui ta just lapsepuhkusel ei ole), et ta ei karju su peale, et ta oskab iseseisvalt elada, et ta suhtleb sinuga normaalsel hääletoonil, et ta märkab, kui on vaja põrandat pühkida, lilli kasta, arveid maksta…. Kõik need ei ole mitte hea mehe tunnused, vaid ABSOLUUTNE MIINIMUM, mida oodata.

  • Avatar
    Vasta Üks lugeja 25. jaanuar 2020 at 11:09

    Olin teie pere saadete suur fänn, mehega koos vaatasime tavaliselt. Saate ajal kadestasin, et mul võiks selline mees olla, kes teeb paljud kodutööd ära, kantseldab lapsi, võtab kõike vabalt ja rahulikult nagu Kardo. Nüüd seda blogipostitust lugedes tundus, et jutt käib siin minu mehest, kes tihti vingub ja tänitab, küll ma ei oska nõusid masinasse panna (kommentaare lugedes tundub, et see nõudepesumasina probleem on väga paljudes peredes), pesu panen masinasse liiga palju, tema koristab korralikumalt ja õpetab mind näiteks kuidas kraanikaussi pesta jne. Ütlen talle, et tee siis ise kui nii hästi oskad, pole vaja tänitada. Minu mees teebki palju kodutöid ise, ma ei eita seda, aga tihti käib selle juurde üks tänitamine, mille tõttu lahkuminekumõtteid on mul ikka nii keskmiselt kord kuus peast läbi käinud 🙂 Väljaspool kodu tundub ta kõrvaltvaatajatele ideaalne mees, paljud on seda öelnud, aga nad ei tea milline tänitamine kodus käib.
    Nii hea oli lihtsalt samastuda ja tõdeda, et mina ainukesena ei pea neid õpetussõnu kuulama ja televiisoriekraanilt ideaalmehena tundunud isikul on ka oma puudused nagu ka minu mehel, aga kui nad kõigis nendes töödes üliandekad on, las teevad siis, tuleb see tänitamine kuidagi kõrvust mööda lasta ja oma vaba aega nautida siis, kui nõudepesumasina täitmise spetsialist seda suure kirega teeb 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. jaanuar 2020 at 13:21

      Ma loodan, et te mu jutust valesti aru ei saa, selles suhtes, et Kardo lihtsalt targutab, mitte ei mölise kurjalt 😀

      • Avatar
        Vasta Älis 26. jaanuar 2020 at 00:43

        Ma vaatan, et väga paljud kommenteerijad ja “samastujad” ei saanud su jutust aru, et sul nö naljaga pooleks ikka see lahkumineku koht ja mölisemine.
        Aga lugedes kommentaare, tõusid ihukarvad püsti. Rohkem eneseaustust, naised!!!

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. jaanuar 2020 at 13:21

          jaaa, konkreetselt pahatahlikult ja kurjalt “mölisemist” meil küll pole siin.

  • Avatar
    Vasta H 25. jaanuar 2020 at 09:37

    Siin kommentaare lugeses läksin juba hulluks. Miks te orjate teiste täiskasvanute järelt??

    Meil on kalendris kirjas kelle kord on koristada/taarat viia/lilli kasta. Oma pesu eest hoolitseb igaüks ise. Süüa teeb see kellel kõht tühi või huvi on. Ma ei tuleks selle pealegi, et üksi koristaks või ainsana süüa teeks või viitsiks muretseda kas mehel piisavalt puhast pesu on. Ei huvita. Täiskasvanud inimene. Ja kui üks hetk üks meist enam ei viitsi koristada siis võtame koristaja. Ja kui ei viitsi süüa teha siis on selleks Wolt või oleme näljas.

    Ja lisaks töö juures!!! Töötan ka meeste kollektiivis. Elusees ei hakkaks teiste eest nõudepesumasinat täitma. Kalendris kirjas kelle kord (ja kui oma korral tööl ei ole siis vahetad kellegagi).

    Laske meestel ka inimesed olla. Neil ausalt ei kuku noku küljest “naistetöid” tehes.

  • Avatar
    Vasta V 25. jaanuar 2020 at 00:26

    Oi jummel, pärast nende kommentaaride lugemist…. Kuidas te siin üldse mõistuse juures püsite? 😀 Mul on nö lõvi tähtkuju probleem olnud alati meestega ja seda ühest küljest: ma ei ole enam ühte sekundit ka koos inimesega, kes mind ei kohtle nagu jumalannat. Olgu see paljude arvates kõrk või mitte, aga ma teadsin alati, et ma ei rahuldu inimesega, kes minu kallal möliseb kas või natuke. Ja sellist põhimõtet järgisin alati. Üsna varakult “deitimise” alguses tuleb juba välja, kas inimene on möliseja või mitte ning kui see tuli välja, jätsin silmapilk maha. Muidugi ma ei sidunud end tõsiselt ühegi kutiga enne, kui polnud teda korralikult tundma õppinud.

    Ja õnneks leidsin selle ühe ja õige inimese, kes kohtleb mind jumalikult. 🙂 Oleme koos olnud peaaegu 10 aastat, sellest koos elanud 8 aastat ja mitu aastat abielus olnud. Meie kooselu tundub paljude jaoks võimatu, sest me oleme lihtsalt täiesti harmoonias kõige osas. Me ei ole mitte kunagi tülitsenud mingite triviaalsete asjade osas ja mingit mölisemist või ülbamist või tänitamist ei ole meie kodus olnud absoluutselt mitte kunagi. Me oleme lihtsalt 100% sama vaatevinkliga ja samas ka parasjagu pohhuistlikud inimesed. Nt mind ei huvita absoluutselt, kuidas nõudepesumasin on laaditud ja sama on temaga. Meil pole kunagi olnud selliseid vaidluseid ning meie kodu on lihtsalt kogu aeg… rahulik ja õnnelik. Nägin oma vanemate pealt seda tänitamist kogu aeg ja see oli jube, nii et tunnen end tõsiselt õnnega koos olevat, et olen leidnud enda kõrvale inimese, kes on nii chill kõige osas, just nagu mina. Aga see on tulnud mu ellu ka üksnes tänu sellele, et ma andsin korvi mitmetele kuttidele, kes näitasid üles seda tänitamist või mingeid muid omadusi, mis poleks tulevases kooselus üldse sobinud (nt laiskus, motivatsiooni puudumine vms).

    Aga kuidas te, naised, jaksate elada mingite tölbajoobidega, kes tänitavad teie kallal või kes on laisad nagu ehtsad prükkarid? No sorri, mina ei mõista, kust te selle jaksu võtate selle jaoks 😀 Ma hüppaks aknast välja vist esimesel kooselu nädalal selle peale juba 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 24. jaanuar 2020 at 23:07

    Aga see pissimise teema on küll lamp mu meelest. Me oma lapsi tav. mingi 10k paiku potitreenima hakanud ja tavaline värk, et lasingi tihtilugu püksata olla lapsel. Mees selle peale undama küll ei hakanud, kui lapsel äpardus juhtus vms. Selle koha pealt on ta küll olnud paindlik ja mõistev ja chill. Ainult siis, kui ta ootamatult mõnda loiku astus, vandus, et mis krrrrrrrdi loik see jälle siin on.

  • Avatar
    Vasta Kerli 24. jaanuar 2020 at 23:01

    Mu mees on jõhker laiskvorst kodus! jõhker.
    Tööalaselt on ta ettevõtte juht, doktorikraadi oma erialal ära teinud ja sporti teeb pea profitasemel.
    Aga mis kodus toimub? Riided paneb kortsusena pesurestile; elusees kuivanud riideid ise kokku ei pane; koristamise kohta on seisukoht, et koristada pole LIHTSALT VAJA; süüa ei viitsi teha (tellime nv-del muudkui Woldist); autoga ise teenindusse või pesulasse minna ei viitsi; riideid kogub voodi ette.
    Aga kus mees planeerib ja orgunnib alles meie pulmi- sain ta käest korralikult riielda, et nii osavõtmatu olen. Minu kaitseks- meil on 11 kuud veel aega + see on minu lihtsalt üks päev ja lihtsalt üks pidu.
    Tuleb teise kiikse aksepteerida ja üle elada nii kaua kui on ühendavaid asju rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 24. jaanuar 2020 at 23:00

    Ma tean, mida te tunnete. Alles eile tundsin samamoodi.
    A mul oli mehega ikka väga suur tüli ja kraaklemine. Ammu peaks lahku minema, aga rahaliselt ei ole praegu võimalik eraldi elama asuda ja laste nimel nagu “kannatan ära”. Ja sama tema, et… kolme lapsega naist, kes peaks üldse tahtma. See on tegelt täiesti vale asi, mida endale “sisendada”, aga mul on pika ajaga kadunud küll ära usk, et keegi minus iial veel midagi muud näeb kui universaalset kodumasinat ja laste kantseldajat.

    • Avatar
      Vasta Maria 25. jaanuar 2020 at 13:19

      Kallis inimene, motle natuke enne, miks on kohe vaja uue mehe peale moelda, kui asjad on toesti nii kehvad kodus, siis vota ennast laste nimel kokku paki asjad ja mine kasvoi naistevarjupaika.
      Seal aidatakse sind lastega nii kaua kui endal jalad all on, usu mind sinu lapsed ei taha seda nende nimel suhtes olemise kannatamist, nad on tapselt sama onnetud sellises kodus nagu sa ise oled.
      Enne kui uue mehe peale motled vota endale aega moelda, et kus sa nii pange panid, et nii sitta suhtesse 3 last sunnitasid ja nuud hambad ristis kannatasid, et siis ukskord kui uut suhet otsid oskad paremaid valikuid teha ja kasvata enda enesehinnangut, ara ole tallamatt.

  • Avatar
    Vasta Katre 24. jaanuar 2020 at 22:48

    Ei. Mul on praegu, kuues aasta jookseb, nii hea mees, et tõesti ei ole kordagi sellist mõtet tekkinud. Varasemates suhetes küll oli selliseid kahtlusi ja mõtteid pâhe tulnud ja no eks selleks nad otsa ka lõppesid varem või hiljem. Mitte, et seal otsene seos oleks. Aga kindlasti iga suhe õpetab midagi ja lõpuks oskan ka ise inimesi paremini lugeda, teha vahet olulisel ja mitteolulisel ning suhteid paremini hoida.

  • Avatar
    Vasta Tundmatu 24. jaanuar 2020 at 21:55

    Peiksiga kaugsuhtes, seega ei ole ka seda, et keegi midagi valesti teeks teise arust. Lisaks oleme alles kuu ka veel koos olnud. Seega, kui näeme (näeme pigem harva, kui tihti, kuna tegemist kaitseväelasega), siis ei jaksa mõeldagi, mis kumbki valesti teeb/tegemata jätab. Ehk meest vahetama ei hakka küll. 😉

  • Avatar
    Vasta H 24. jaanuar 2020 at 19:22

    Meil on reisile minek tihti nii, et lepime kokku, et läheme kuhugi. Mina tahan planeerida ja tal aega on. Ja siis kui aeg otsa hakkb saama ütleb ta, et äkki ei läheks. Ja siis ma saan kurjaks ja valin ise sihtkoha ja ostan endale piletid. Ja paar päeva hiljem (ükskord päev enne reisi) ostab tema ka samasse sihtkohta omale piletid. Hulluks ajab. See rutiin on meil 5-6 korda aastas. Tahaks ka olla instastaar kes peikaga koos reisi planeerib aga alati vean teda pool-vägisi kaasa. Vahest reisingi üksi.

    • Avatar
      Vasta Birks 25. jaanuar 2020 at 10:40

      Instastaar? 😀 ähh mis seos siin üldse on et insta ja kaaslasega koos asjade tegemine? ei ole ise küll mingi insta staar aga mehega teeme ja reisime kogu aeg koos ja plaanime. Su mees tundub lihtsalt üks veidrik olevat!

  • Avatar
    Vasta a 24. jaanuar 2020 at 19:21

    Mul elukaaslane kellega on väikelaps 4a ning kõhubeebi ning ausalt mul on tunne ,et ma enam ei jaksa, ise ta 30a ning elame ta ema pool, ma väsinud juba sellest kõigest kahjuks ning nagu näha chattib ühe vene eidega( oskab eestikeelt ning flirtib kuigi nad pole näinud üksteist aind saadavad pilte ,see pole okei ja mees üteb ,et mõtlen üle jne ning nüüd on hakkanud ka kirju kustutama temaga, ning ma ta isiklik sekrätäär,ei suuda oma asjugi korda ajada selle tõttu ka eraisiku pankrott tal peal.. ei näe temaga tuleviku täiesti memmekas..
    Kui keegi teab Harjumaal kus saaks soodsa hinnaga üürika siis heameelega võtaks omale pesaks 🙂

    • Avatar
      Vasta Marileen 25. jaanuar 2020 at 13:41

      Palun õpi kirjutama!

      • Mallu
        Vasta Mallu 25. jaanuar 2020 at 13:44

        mis mölised, Kardo oled v

    • Avatar
      Vasta Meelike 9. veebruar 2020 at 00:41

      Oh jumal?. Kui mees varjab kirju ja kustutab siis kindlasti tegemist mingit sorti juba petmisega, see on kyll kurb et rasedana nüüd yksikuks jääd, aga meie naised oleme ju tugevad. Mina olen 25 aastane, 2 aastat suhtes olnud ja olen ka mitu korda tahnud mehe juurest ära minna, sest ta reaalne gaimer ja selliseid õhtuid kus me vaataks koos filmi praktiliselt ei olegi :/ lisaks meeldib talle investeerida ja seoses sellega, vahel investeerib liiga palju ja kuu keskel raha ei ole, siis ostan mina kõik asjad ja olen niii vihane,. Samuti ta ei korista üldse, mina orjan üksinda ja nõusid pesen ka põhiliselt mina. Mind niii häirib see, et kuna mul ei ole lube, siis koguaeg ütleb et ega ta pole taksojuht , et mind kuhugile viima peab( tavaliselt tahan minna peale tööd kohe trenni, eriti tavlisel ajal sest elan soomes nii kaugel , et meil siin -12/15 hetkel . Vabandan , et selle teie kommentaari alla kirjutasin, aga tundus loogiline teile vastata ja siis rääkida endas mehest.

  • Avatar
    Vasta MM 24. jaanuar 2020 at 18:12

    Meil näiteks on nii, et põhiliselt koristan ja pesu pesen mina, sest ta ei tee nii nagu ma tahan ja ta reaalselt ei salli nende asjade tegemist. Seega teen mina, aga kui ma olen täiesti OUT ja väsinud ja pole jõudnud koristada või pole energiat, siis vahest koju tulles on ta kõik ära koiristanud. Vahest ka pesu pesnud (ilma pesupulbrita). Kui me poes käime, siis laseb ta ka mul kõik asjad oma käe järgi panna ja ei hakka sekkuma.

    Mu arust ongi see, et kõige parem on teisel teha asju nii nagu tema tahab. Üks teeb ühtesid asju ja teine teisi ja nii ongi rahu majas ?

  • Avatar
    Vasta Mehed ja mähkmed 24. jaanuar 2020 at 18:06

    Ma arvan, et mähkmeasi seisneb selles (mul mees samasugune), et nad ei ole neid sidemeid kandnud ja nad ei tea, kui rõve see on, kui mingi hauduv asi püksis on kogu aeg. Olengi siis öelnud, et davai, ma annan sulle sidemeid ja kanna proovi pärast üks ööpäev järjest nt ja vaata, kas meeldib. Peale seda on alati nõus, et ok, teeme lapsele õhuvanne. Kuni järgmise korrani… -.-

    • Avatar
      Vasta Cat 24. jaanuar 2020 at 21:46

      Ma olen samasugune nagu Kardo. ? Olen ise vähi tähtkujust ka oma 100 meeleolu muutmisega tunnis. Mul elukaaslane oli alguses hädas nüüdseks harjunud. Eriti hull õpetamine oli mul siis kui lasteaias õpetajana töötasin. Ühe medali on ta saanud isadepäevaks edusammude puhul. ??Siiani pole veel meid maha jätnud. Ma ise ei salli ka vedelikke põrandal jne. Kui mul tüdruk potile harjutas jooksin vanade lappidega. ?? Koristasin kohe ära. Igal ühel oma. ?‍♀️ Saan Kardost ja sinust aru aga mulle endale ka ei meeldi kui mind õpetatakse. ??

  • Avatar
    Vasta rami 24. jaanuar 2020 at 17:20

    Mul mees selline, et ei oska põhimõtteliselt harjagi käes hoida. Kodus tegi ema kõik ette-taha ära ning mis sa vanale koerale ikka uusi trikke õpetad. Kuigi tegelikult ma arvan, et ta teeb meelega seda, et siis ma kraban harja ise käest ära ja ütlen, et las ma siis teen ise. Nkn kui selja pöörab irvitab salaja pihku, et näe ta imenipp töötas jälle- ei peagi koristama. 😀

  • Avatar
    Vasta carmen 24. jaanuar 2020 at 17:12

    ma pole 4a kedagi uut ostinud-leidnud ja ma ei tea mis see põhjus peaks olema, et ma seda ette võtaks üldse 😀

  • Avatar
    Vasta M. 24. jaanuar 2020 at 17:00

    Ma ülepäeviti ähvardan lahutada.
    Eile tegi mulle kiusu – tõmbas dressid särgi peale ja peaaegu kaenla alla, ajas juuksed eest keskelt laiali, nagu üheksakümnendate poistebändis, jalutas mööda kodu käed demonstratiivselt laiali nagu kapp. Itsitasin titega maas istudes ja ütlesin, et lähen annan lahutuse.

  • Avatar
    Vasta Helina 24. jaanuar 2020 at 16:54

    Kuulge, õpetage mulle, kuidas teha elukaaslasele selgeks peale hariliku eesti keeles ütlemise, et taara käib taarakotti, mitte kõrvale, prügi võiks ka nagu 20 cm eemal olevasse prügikasti visata jne. Lõputu list.

    Mõnikord ta ka vingub, et ma ei oska midagi. No t**, kui palju tema kodus aitab? Minimaalselt.
    Ja tal on oma süsteem asjade riidepuu peale riputamisel, ma parem olen juba loobund sellest, pangu ise, kui teab ise paremini. Ses suhtes jah, head rahulikku kodust majapidamist meil pole, sest üks ei viitsi enda järelt koristada ja teine samamoodi pärast pikka väsitavat tööpäeva ei viitsi kodus ka veel nii põhjalikult koristama hakata, nagu mõni nõuab.

    • Avatar
      Vasta M. 24. jaanuar 2020 at 17:04

      Aga mis siis, kui sa koristaks ainult enda asjad? Endal vb mõnda aega on tüütu selle segaduse sees, aga ehk hakkab aru saama?
      Näiteks sinu töö ei ole käia mööda maja ja otsida musta pesu – kui pesu ei ole mustapesukorvis või masinas, siis see pestud ei saa. Ise on süüdi. Kui prügihunnik kerkib prügikasti kõrvale, siis ise tegeleb tagajärgedega. Kui taara on ühel hetkel juba keset tuba, siis aatu üle. Äkki siis jõuab kohale, kui sõnad enam ei aita?

      • Avatar
        Vasta rami 24. jaanuar 2020 at 17:22

        Tegin sama asja. Ta küll musta pesu paneb ilusti sinna kuhu peab, aga ise ei pese kunagi. Ometigi tal nädalas 3 päeva vabad. Seega ükskord tegingi nii, et pesin oma riideid ainult. Peale kolme nädalat ta ei olnud endiselt märganud aga kogu mustapesukast oli tema asju täis, nii et pidin lõpuks ikkagi tema pesu pesema hakkama järjest, et ruumi juurde teha. 😀

        • Avatar
          Vasta Helina 24. jaanuar 2020 at 19:39

          Ma olen mõelnud selle peale ja natuke praktiseerinud, aga ma arvan, et mul ei jaguks kannatust nii kaua oodata 😀 Rami seletas juba ära, ega kui mõtteis ei ole, siis nad ei tee ka.

  • Avatar
    Vasta Vaike 24. jaanuar 2020 at 16:39

    Ma kahtlustan, et ma olen see munn, kes ainsana kõike õigesti teha oskab. 😀

    • Avatar
      Vasta Vaike 26. jaanuar 2020 at 14:27

      Kommentaare lugedes pean täiendama, et ma ei õpeta ega tänita, vaid ma lihtsalt ei usalda. 😀 Ja seega kontrollin (ja teen vajadusel üle), kas välisuks sai ikka lukku (kontrollin ka üksi kodus olles mingi kolm korda enne magamaminekut), kas kraanikauss KORRALIKULT kuivatatud, voodikate just nii peale nagu mina tahan jms elutähtsad igapäevased detailid.

  • Avatar
    Vasta Lusja 24. jaanuar 2020 at 16:37

    Ma olen ka pääsenud sellest, et nõudepsumasinasse pean nõusid panema. Ma ju lihtsalt ei oska õigesti. Ja siis paneb hr aga iga kord hullu targutamise saatel. Kuna meestekollektiivis töötan siis 5x nädalas panem nõusid masinasse ja võtan välja ja kordagi pole veel “valesti” olnud. Aga kodus vat ei oska ühe arvates 😀 Ja loputus vahendit panen ka igasse auku, ikka jõuab pesuni ja kes teab millal see õige aeg on kui peab jõudma onju 😀
    Aga targutamine käib pidevalt – ei oska ma diivanit kokku panna, mingi nõks jääb tegemata, prügikastil prügikoti servad vajuvad alla (sisse), tolmuimeja otsik on vale jne jne. Nagu ma poleks enne teda 30 aastat üldse hakkama saanud.

  • Avatar
    Vasta Kristel 24. jaanuar 2020 at 16:26

    Ma olen ise see pedant. Mees oli mul just hiljaaegu tükk aega kodune, siis ajas närvi küll et kõik kodutoimetused minu peal, aga samas kui tema teeb, siis ma ikka sama närvis. Nt kööginõud peavad kapis olema õiges kohas. Kui kausivirn käib vasakul, siis ei panda seda suvalt paremale. No nii närvi ajavad need väiksed asjad. Koristada luban ka tal ainult siis kui mind kodus ei ole ja nädalavahetuse koristuspäevadel ta mind aidata ei tohi, isegi kui jonnima hakkan et üksi kõike tegema pean. Ma tean, et tal alati jääb kuskilt üks nurk vm tolmukaga tõmbamata ja see on nii ärritav. Vahest ma muidugi olen meeletult laisk ka, mul võivad mustad nõud jne päev otsa vedeleda enne kui neid liigutan, aga minu vabandus on see, et ma ju nkn koristan, siis ma võin lubada endale sellist käitumist. Tema aga peab asjad 10min jooksul pärast kasutamist ära panema, sest muidu ma jälle ohin et issand nüüd peab jälle mehe järgi koristama. Me nüüd üritame kompromisse vaikselt vist luua, tema korjab minu musti nõusid ja mina ei virise kui kapis või nõudekas nõud valesti on jne, panen siis ise paika lihtsalt.

  • Avatar
    Vasta Eq 24. jaanuar 2020 at 16:22

    Ma vist olen nagu Kardo, kui mees peab koristama või süüa tegema, siis pa kamandand aind kõrval sest ta ei tee nii nagu mina teen? koristamisega on alati nii, et kui ta on lõpetanud siis ma alati koristan kõik üle ?

  • Avatar
    Vasta Ink 24. jaanuar 2020 at 16:08

    Holy hell, ma arvasin, et mul ainuke sjuke targutaja kodus ??? ma pean ka talle meelde ikka tuletama, et härrraa, te pole mu isa! ? Kõige rohkem ajab närvi, kui ta ütleb midagi niiiii obviousi, aga ta enda arust tunneb kohe, et peaaab midagi ütlems. Ntks ‘pane uks lukku’, jesus christ kas ta tõesti arvab, et ma ei paneks ust lukku, kui ta seda mulle ei ütleks v ??? kohe ei oska vait olla, peab ütlema midagi ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 16:10

      Ma Kardo kaitseks pean ütlema, et ma ei teekski midagi, kui ta ei targutaks kõrval haha 😀

    • Avatar
      Vasta Vaike 24. jaanuar 2020 at 22:19

      Vbl asi selles, et mu isa kooles ära enne, kui ma teda mäletama hakkasin, aga praegu ma mõtlen küll, et wtf kui ta ütleks mulle, et kraanikaussi ei pea kuivatama pärast kasutamist. Käi perse, minu kraanikauss, peab küll! ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 24. jaanuar 2020 at 15:53

    Hahaha. Ma mõtlesin ma ainuke olen kes ei oska loputusvahendit masinasse panna. Sp kasutangi kapsleid???Aga siiski keegi targem ehk õpetab, millisesse auku see käibki? ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 16:00

      sellesse kõige väiksemasse 😀

      • Avatar
        Vasta iSiil 24. jaanuar 2020 at 17:37

        Mulle loogiliselt tundub, et see on vasakult paremale ajalises järjestuses – vasakpoolsesse läheb valgendaja või mingi eelpesu asi, millega seda enne pesemist leotatakse vms, siis kesekele pulber pesuks ja paremale ehk viimasena loputusvahend. Lihtne ja loogiline.

        • Avatar
          Vasta K 24. jaanuar 2020 at 18:33

          Mul uuem samsung masin, pesulop vahend alati keskel olnud, pulber vasakul ja mingi parempoolne auk ka seal, ma panin sinna pesu pehmendajat varem. Masind vist veidike erinevad ja sellepärast mul ka alati segadus.

  • Avatar
    Vasta Käts 24. jaanuar 2020 at 15:44

    Mina olen hoopis ise oma peres see Kardo, kes käib närvidele kõigile oma õpetamisega? mul on see, et pesusid ei tohi valesti kuivama panna ja kui mees teeb süüa, siis ma reaalselt seisan kõrval ja õpetan niikaua kui ta mind köögist välja viskab. Ma tean, et see käib talle megalt närvidele, aga ma ei suuda lihtsalt vait olla. Vahest käin ise ja endale närvidele, aga no ma ei suuda vaadata, kui asju tehakse “valesti” ?

  • Avatar
    Vasta G 24. jaanuar 2020 at 15:39

    Appi, lifehack, millele ma pole kunagi varem mõelnud. Mu mees ka teatud asjade kohapealt pedant. Peaks hakkama teesklema, et ei oska seda või toda teha, või meelega valesti tegema, siis pääseb tüütutest kohustustest. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 16:00

      jeppp! 😀

      • Avatar
        Vasta Helena 24. jaanuar 2020 at 21:27

        Minu samsungi masinal on vasakpoolne pesuvahend (kõige suurem), keskmine on loputusvahend ja parempoolne eelpesu jaoks (nt valgendaja vms).
        Mu mees ka suht Kardo moodi vahepeal, samamoodi tänitab kui mähet jalas pole 😀 nõudekat lappab ka enamasti ise kui kodus on, hommikuti panen mina.

  • Avatar
    Vasta Merje 24. jaanuar 2020 at 15:33

    Seda mitte, et otsiks uue mehe, aga see tunne on küll vahete-vahel, et üksi 4 lapsega oleks kergem… Ma usun, et kui see suhe peaks lõplikult purunema, siis ühtegi meest ma lähiajal küll näha ei taha, kooselu kindlasti mitte.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:38

      ma ei saa üksi päevagi hakkama 😀

  • Avatar
    Vasta Jekaterina 24. jaanuar 2020 at 15:22

    Olles paljulapseline lahutatud naisterahvas, kes kuidagi uut meest hoovi lohistada ei suuda, siis ütlen ainult seda, et nii kaua kui möliseb, on kõik hästi. Muretsema hakka siis, kui enam ei õienda. Siis ta on oma peas alla andnud ning pakib kohvreid. Just sayin’ 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:33

      sul oli nii?

      • Avatar
        Vasta Jekaterina 24. jaanuar 2020 at 17:21

        Pedant olin suhtes mina, aga mehel kadus ühel hetkel huvi kodu remondi vastu. Varem oli tema see, kes sisustusideid välja käis ja mina pidin võitlema, et saaks kaasa rääkida. Ja siis äkki ei huvitanud teda enam miski. Oleksin võinud kasvõi terve kodu neoonroosaks värvida, tal oli savi. Noh, ja paar aastat pärast seda oligi lahutus.

  • Avatar
    Vasta Kuki 24. jaanuar 2020 at 15:22

    Kas võib olla, et Kardo on see kes enamasti need põrandad pissist puhtaks peab tegema?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:32

      No kui sa temalt küsid, siis ta ütleb vb jah, aga ma ütleks et… kuidas kunagi 😀

  • Avatar
    Vasta iSiil 24. jaanuar 2020 at 15:18

    Mulle tundub, et teil on nö tavalised rollid vahetunud. Tavaliselt on naised need, kes teevad kodutööd ja on väikeste lastega kodus ja siis, kui mees aitab, siis ta teeb kõike valesti, vähemalt naise arvates. Mitte, et ma ütleks, et üks töö on ühele või teine teisele ja soorollid jne, aga see, kes rohkem teeb neid asju, saab nagu nõksud käe sisse ja ilmselt teeb asju veidi mõistlikumalt (ma ka näiteks ei paneks pesupehmendajat igasse auku, mis sa tast raiskad ikka :D).

    • Avatar
      Vasta iSiil 24. jaanuar 2020 at 15:24

      Also – ma elan üskinda, mida ma ka tean. Aga olen sõbrannadelt kuulnud neid jutte 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:32

      eks sul õigus 😀

  • Avatar
    Vasta C 24. jaanuar 2020 at 15:18

    Ha! Oleks mul vaid Kardo sarnaselt leebe möliseja?
    Mu mehel peavad trussikud olema kokku volditud teatud moodi, ühte moodi sokid,mis pesust tulevad, peavad raudselt paari saama ehk siis otsi 10 soki seast 5 paremat ja 5 vasaku jala sokki ja pane kokku ilusti need ? nõudekaga möliseb kogu aeg, poisi Mänguasjade kallal võtab. Pmst laps üldse oma asjadega mängida ei tohi – härral kogu aeg jalus.
    Riideid osta ei saa sest särgi varrukas valet mõõtu jnejnejne jne.. Lõputu list. A ma nii harjunud juba,et ei pane enam väga tähelegi. Sõbranna kunagi ütles küll et minu mehega ta ei suudaks päevagi koos elada, paneks esimese tunni jooksul raisale panniga ????

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:22

      ma paneks ka 😀

    • Avatar
      Vasta ss 24. jaanuar 2020 at 15:32

      Aga see ei ole ikka normaalne. Miks ta ise oma pesu kokku ei voldi, kui tal sellised nõudmised on?

      • Mallu
        Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:38

        sama küss

      • Avatar
        Vasta C 24. jaanuar 2020 at 19:48

        Oma sokid lappabki ise kokku. Trussi ka 🙂 tööriided suudab masinasse panna ja isegi kuivama. Muud ma tal pesta ei lase sest lihtsalt ei viitsi vastata küsimustele mis värvid kokku, mis pesuvahend kuhu auku, mis lapid juurde jne. Aga ma talle väga selgeks teinud 13a jooksul et kui minu meetod ei sobi tehku ise või uks käib selja tagant kinni. Inimesel ometi ei kasva käed persest välja.
        Ta lihtsalt mõne asja koha pealt jõhker pedant. So what.
        Ma ei oleks suutnud sõbranna tolle aegse mehega jälle päevagi koos olla – lihtsalt mölisev ihne egoistlik diivanikaunistus. Ei aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta R 24. jaanuar 2020 at 15:17

    No ma möliseks ka, kui sa rahumeeli lased lapsel kodu täis kusta, ma ei tuleks selle pealegi, et latseke, kuse kuhu tahad, kogu maailm on su peller. Vb sa ei tunne, et see maja sinu kodu oleks, aga Kardo tunneb? Tallinna kodu mõtlen selle all ikka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:19

      no meie kodus ma väga ei tee seda, sest meil on vaibad. küll aga ma usun, et laps võib ikka saada päevas mähkmeta ka olla, tunduks päris räme elu, kogu aeg mähkmega ringi lasta?

  • Avatar
    Vasta noh 24. jaanuar 2020 at 15:15

    On küll vahe selle nõudepesumasina puhul. Noh, ma muidugi ei tea kuidas sa täpselt paned, aga sa ise kurtsid ühes postis, et sul veiniklaasid koguaeg puru on. Ja teiseks, need ei ole ainult sinu lapsed vaid ka Kardo lapsed.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:19

      rohkem ikka minu lapsed 😀 see kelle emakast tulevad, selle omad on rohkem

      • Avatar
        Vasta Jaanika 24. jaanuar 2020 at 17:29

        Sry aga ei ole nii lol 😀 Sinu emakast poleks ilma seemneta midagi ‘välja tulnud’ ja lapsed pole omandid üleüldse ja päris inetu on niimoodi arvata.. Keep that ego in check vb 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 17:39

          kle ära võta kõike nii tõsiselt, endal ka lihtsam elada “lol” 😀

  • Avatar
    Vasta K. 24. jaanuar 2020 at 15:12

    Mu mees väidab ka, et ma ei oska pesu pesta (pean temale enne ütlema kui masina tahan tööle panna, siis tema kontrollib üle, kas on õige pesu masinas, kas on õigesti pandud, kas on õiget pesuvahendit kasutatud jne) ja nõudepesemisest ma ei räägigi. Aga vähemalt olen selle õiendamise saatel saanud nendest kahest kohustusest enam-vähem priiks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:19

      haha, win!!

  • Avatar
    Vasta Kris 24. jaanuar 2020 at 15:03

    Iga kord koju minnes , vihastan ahviks ennast. Sest kolm põrsakest ei taipa ise koristada ja see isapuhkusel olev siga ei kavatse ise midagi teha. Ja ma siis lähen koju karjatama. Ja siis möliseb et ma tulen koju ja lõugan. Krt olgu elamine korras sis, isapuhkusel ju hea istuda. Eelmise lapsega oli iga päev toad korras ja söök laual õhtul. Nüüd nagu kui ma ei tee, siis õhtul ei söödagi.

  • Avatar
    Vasta K. 24. jaanuar 2020 at 15:03

    “Sülitan toidu sisse” ???
    Ma luban alati jaltsi sisse sittuda ? kahjuks pole siiani seda aga teinid ?

    • Avatar
      Vasta Sanna 24. jaanuar 2020 at 15:54

      See on nüüd võistlus, et kes suudab labasem olla? Anaalne faas peaks nagu ammu läbitud olema, aga tundub et mitte.

      • Mallu
        Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 16:00

        aga vähemalt sina oled meist peajagu üle, tubli! 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 24. jaanuar 2020 at 14:58

    Oojaa, vahepeal ajab elukaaslane nii närvi mind oma õpetamiste ja targutamistega nii et I feel you ? Aga siis hakkan mõtlema, et kust ma siis ikka parema mehe leiaksin ja viskan need lollid mõtted peast ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:20

      kahjuks sama 😀

  • Avatar
    Vasta Kairit 24. jaanuar 2020 at 14:53

    Ma mäletan, kui teil see saade oli, siis oli ka see nõudepesumasina teema. Ja no olgem ausad, Kardol on õigus 😀 Samas saan aru, kui närvi see targutamine ajab 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 14:54

      aga mis vahet seal on :D:D nagu… need saavad ju puhtaks 😀

  • Avatar
    Vasta TavalineMees 24. jaanuar 2020 at 14:50

    Sa oled endale sel juhul hea mehe saanud kui 4ahulikult võtab. Tavaline vastus oleks ka iga asja peale vastu öelda, et mul pohh ja ära mölise.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 14:53

      No nii pole viisakas öelda 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 24. jaanuar 2020 at 14:50

    Appppi meil täpselt sama värk selle nõudepesumasinaga. Mina panen “valesti” ja “suvalt” asju sisse ning pean aeg-ajalt vaatama, kuidas siis “õigesti” asjad nõudepesumasinasse saavad. Ausalt, p*hui pole või, puhtaks saavad ju nagu nii 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 14:53

      konkreetselt SAMAAA 😀

      • Avatar
        Vasta H 24. jaanuar 2020 at 15:16

        Ma mõtlen, et sa tunned seda, mida vist tavaliselt mehed suhtes tunnevad! Et naine näägutab ja tahab kangesti õpetada! 😀 Nüüd saad järgmise blogipostituse teha naistele ausalt rääkides, mida teie mehed tunnevad, kui te neid kangesti õpetada ja kordale kutsuda tahate hahaha!

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. jaanuar 2020 at 15:19

          närvi ajab! 😀