TESTIN JA ARVUSTAN

Samsung galaxy S20 Ultra, mis pill on?*

4. märts 2020

Ma ei ole kunagi muidu see vend olnud, kelle jaoks on eluoluline omada just telefonide kõige uuemat mudelit ja lipulaeva, aga ma olen nüüd umbes nädala oma uut telefoni kasutada saanud ja… ma armastan seda! Ainukene  miinus, mida ma praegu suudan välja mõelda on see, et mul ei ole talle kaitsevahendeid – ümbrist ja seda popsocketit, et teda normaalselt käes hoida, kui vedeleda tahan. Aga õnneks kohe saan need ka ja siis on mu edaspidine elu ainult lust ja lillepidu.

Nagu ma ütlesin, et ma ei ole mingi tehnikateadlane ja ma ei oska siin tuua ma ei tea mis tehnilisi näitajaid välja. Küll aga oskan ma öelda seda, et esiteks kaamera on NII hea. Pole ka ime, kui see on tehnika tipptase, mida telefonid praegu üldse teha suudavad. Aga nii mõnus on lastest pilte teha, nad ju jooksevad ringi ja rapsivad ja rabelevad, selle pärast kasutan nendega tihti sellist asja nagu “üksikvõte”. Et põhimõtteliselt ta nagu natukene “filmib” seda, mida pildistada tahad ja siis selle klipi peale annab sulle pärast valiku parimate(teravate) piltidega ja paari videoklipikesega, mida ta ise peab parimaks. Ehk siis sa ei pea ootama õiget hetke ja palvetama, et ta viimasel sekundil ära ei jookseks, haha.

Muuseas, allolevad pildid on tehtud tegelikult VÄGA hämaras toas ja ta rapsis täiega, mu vana telefoniga ei oleks ma siit ühtegi normaalset pilti saanud, aga no vaadake seda nunnukest ❤️ Vahepeal päriselt tekib tunne, et kas ma üldse pean kaamera välja võtma ?

Teleonifil on ka selline võimalus, et kui sa soovid ainult ühte pilti teha, siis ta ise ütleb, mis oleks tema arust parim nurk ja parim võte. Päris 100% ajast ma temaga ei nõustu, sest mul on ilmselt kompositsioonist veidi erinev arusaam, kui telefonil, aga väga tihti nõustun ka.  Nii mugav lahendus neile, kes ei tegele pildistamisega ja tahaksid rohkem tehnikale loota. See annab sulle võimaluse VÄGA prosid pilte teha, nagu näha.

Ja no kellele ei meeldiks head selfid? S20 Ultra esikaamera on sama hea, kui enamike telefonide tagakaamera, nii et võid kindel olla, et kui vaja, on hea selfi alati soolas. Alloleval pildil mina eile klienti stuudiosse ootamas, nagu ikka. Selfitades või nii.

Aga räägime siis äppidest kah, kui ma juba siin olen. Mis olid need äpid, mis ma endale kohemaid telefoni tõmbasin, et oma telefonist viimast võtta. Ega mul miskit varjata pole, vaadake aga: esiteks muidugi tiktok. Ma vahepeal seal scrollin ringi, aga kuna enamasti on mul seda aega vaid lapsi magama pannes, siis ma neid vaadata ei saa, sest need on ju häälega. Aga seal on nii haigeid asju, uskumatu ? Samas mida ma kobisen, ma olen ka elus mingi 4-5 tiktokki teinud, ilmselt peale mõnda liigset veiniklaasi. Aga no ega ma neid iial ei avalikusta ka, seega on suht tsill. Konkreetselt pooled inimesed seal peaksid oma videosid mitte avalikustama, aga seda naljakam vist teistel neid vaadata on ja seal see fenomen peitubki.

Mis seal veel on, sellised tavalised asjad. Flo, et ma teaksin, millal mul päevad on. Spotify, et saaks muusikat kuulata. Ikka vana hea insta ja messenger. Waze, et oskaks sõita kohtadesse… Fun fact – IGA KORD, kui mul on vaja waze kasutada, avan ma refleksist kõigepealt Wolt äpi ja alles siis taipan õige lahti teha. Eks näljane mõtleb ikka kaerust, või mis see vanasõna oli. Elisa e-raamat on ka nii mõnus asi, reisidel ja lapsi magama pannes kasutan ka tihti.

Reddit on vist mu kõige “scrollitum” app, sealt loen igasuguseid jutte. Pmst on see maailma suurim foorum. Imekombel on seal kõik normaalsed inimesed ka ja seal ei toimu väga seda, mis Eesti foorumites, kus iga asja peale sõimu saad.

Mis veel, taksoäpp, Netflix, et vahepeal midagi voodis vaadata. VSCO on hea piltide töötlemise äpp, InShot jällegist videode kokku töötlemise jaoks idekas. Swed ja Bolt ka päris tihti kasutusel. Huckelberry on üks huvitav äpp, kuhu saad lapse magamisi üles tähendada ja siis ta hakkab sulle ise ennustama, millal tal uneaeg on. Ma ei tea, mis nõiakunst see on, aga see ausalt töötab. Ma reiside ajal olen kasutanud, muul ajal mul suva, millal ta magab, haha. Ja no nüüd ta suurem ka, magabki enamasti 1-2x päevas umbes kindlatel kellaaegadel, aga kui ta beebi oli, siis oli see äpp vahepeal elupäästja! Tasuta ka, nii et proovige aga. Canva ka selline hea töötluse ja disaini programm, aga arvutis seda lihtsam kasutada.

Siin lehel veidi vähem huvitavat, Uber, ehk siis kolmas taksoäpp, haha. Siis parkimiseks paar äppi, ma ei teagi, miks mul neid mitu on tõmmatud, mõlemat olen kasutanud. Storyart on äge äpp, kus saab teha ägedaid pilte ja kollaaže storydesse, keda huvitab enda insta visuaalne pool, ma iga kord küll ei viitsi, haha. Mis veel, ikka Orxi äpp, et teaks, mida poest tuua ja lõpuks Lightroom, mida ma ka absull telefonis kasutada ei oska, ainult telefonis ?

Vot, sellised on siis mu esmased muljed ja mõtted sellest telefonist ja kõik ainult positiivne. Selles suhtes, et teeb imelisi pilte, on superkiire, ei jookse kokku ja temaga saab ka võrratut videokvaliteeti. Me oleme ammu mõelnud Kardoga mingit vlogi teha, seega paneme varsti selle Ultra proovile ja teeme koos mingi ägeda video. Ma olen mõelnud, et võiks võtta need meisterdustevideod ja proovida midagi järele teha. See võiks naljakas olla ?‍♀️

Lõpuks tekibki küsimus, et kas telefonid asendavad varsti kaameraid?? Kui tehnika samas vaimus arengut jätkab, siis ma kardan, et see asendus on enamike jaoks juba ära toimunud. Kuidas teil? Millega pildistate? Mida rohkem kasutate, arvutit või telefoni? Kaamerat või telefoni? ?‍♀️

*Telefon on saadud kingituseks Samsungilt

Loe ka neid postitusi!

11 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Yutulind 5. märts 2020 at 21:16

    Oo, kuidas Martal nii ilusad hambad on, vist Kardolt? Kuidas beebi su reisi ajal ilma emmeta hakkama sai?

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. märts 2020 at 10:11

      Marta sai jah oma hambad vist Kardolt 😀 Aga ilma minuta sai hakkama küll, samas kui tagasi tulin siis ta oli NIII rõõmus 😀

  • Avatar
    Vasta Henry 5. märts 2020 at 13:51

    Kasutad sa ikka 120 Hz ekraani uuendussagedust? Lülita kindlalt sisse! Aku kestab ikka 8+ tundi sellega ja meeletult sujuv on kasutada telefoni.

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. märts 2020 at 13:56

      Kust ma seda vaadata saan :O

  • Avatar
    Vasta uurija 4. märts 2020 at 15:25

    Kus tinder on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. märts 2020 at 16:31

      mis mul sellega teha oleks? 😀

      • Avatar
        Vasta uurija 5. märts 2020 at 09:37

        Tahaks matchida 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 4. märts 2020 at 15:11

    Täiesti vanakoolina tunnen ennast. Aga arvutis tunnen ennast mugavamalt. Suurem ekraan on igasugu asjatoimetusteks kuidagi meeldivam. Pilte teen ikkagi kaameraga. Just soetasin graafikatahvli millega photoshopis lõbusam toimetada, nüüd unistan juba lisa monitorist :). Kindlasti suudavad uued telefonid teha ka päris häid pilte aga ütlen ausalt, et paljud telefonis tehtud “imehead” klõpsud suuremal ekraanil on karju appi kvaliteediga.
    Samsung kui selline on siiski alati olnud südamelähedasem kui nt iphone 🙂 Ise oman hoopis huawei p20 prod ja kohe saab kaks aastat vanaks ja toimib ikka suurepäraselt. Pilte teeb ka ikkagi päris häid kui võrrelda nt p30 proga mis minu silmale ei tee just parimaid pilte (töötleb kuidagi üle, ka siis kui ise “seaded” paika panna)

  • Avatar
    Vasta M 4. märts 2020 at 14:01

    Arvutit ma tegelt ei kasuta juba sellest ajast kui see mul ära varastati, ehk siis umbes 4 aastat.
    Kuid nüüd hakkan mõtlema, et tegelt võiks ikka arvuti soetada, kõige rohkem mälu pärast.
    Pildistamiseks kasutan kaamerat, sest sellega nagu rohkem püüab hetke kui telefoniga.
    Piltide töötlemiseks jne. kasutan iPadi.
    Telefoniga saab ka kõik asjad tehtud, aga siiski on kuidagi mõnusam asju teha suuremal ekraanil.

  • Avatar
    Vasta Riina 4. märts 2020 at 12:55

    See on ainuke telefon, mis tekitas minus tunde “MA TAHAN SEDA”.
    Vaatasin hinda ja no ei ole valmis nii suurt summat välja käima. Pigem ootan, et suurem ostumöll selle ümber lõpeks ja hind langeks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. märts 2020 at 12:56

      eks see juhtub jah iga telefoniga lõpuks, mul sõbral paar korda nii olnud, et ostab telefoni ja järgmine nädal ale ja mitu sotti odavam 😀