NIISAMA JUTTU TEEME HEAD

mis on head ja mis on halba, rohkem on vist ikka head?

22. märts 2020

Otsustasin, et arvukatel kommentaatoritel eile oli tuline õigus – kui ma jään ainult kassima selle üle, mida teised teevad või ei tee, siis samahästi võin ma endale kohe paela kaela panna ja sussid püsti visata. No ja kui ma eriti aus olen, siis ega ma ju tegelikult hommikust-õhtuni ka siin paanikas ei olnud ja üleeilne tuju ning eilne postitus olid lihtsalt mingisugune emotsionaalne murdumine. Kassisin oma kassid ära, hoidsin eile netist eemale ja koristasin põhjalikult ära köögi ja vannitoa. Otsustasin eile ka seda, et kui me siin kodus juba passima peame, olgu meil siin võimalikult hea, seega täienes meie elamine kahe õhuniisuti võrra. Ehk siis nüüd on neid kokku kolm.

Mul sõbranna oli eile suht arvamusel, et ma olen siin karantiinis ära filippinud, et endale õhuniisuteid kokku ostma kukkusin, aga tegelikult oli mul enne õhuniisutaja ainult meie magamistoas. Arvestades, et ma seal ainult magan ja muul ajal rohkem elutoas viibin, siis hakkas mulle tunduma, et mujal on õhk kuidagi vastikult kraapiv. No teate ju seda rõvedat tunnet, kui kurgu ja nina vahel on justkui kuiv ja veelgi hullem on olukord juba siis, kui nuusates verdki tulema hakkab (mis mul juhtus). Kuna kaks last on ka nohused ja niiske õhk teeb sellegi ebameeldiva tõve natukene rohkem väljakannatatavaks, siis otsustasingi võtta ühe ustava masina endale elutuppa ja teise ka lastetuppa. Nüüd mõtlen, et miks ma kohe esimese laksuga lastetuppa ka ei võtnud, nagu nad ei olekski inimesed ?

Igatahes on mul vist kõige soovitatum ja levinum õhuniisutaja, toreda nimega Oskar. Hetkel on kõik niisutajad koodiga “stadler20” 20% soodsamad, seega säästab ühe masina pealt lausa 20€. Mujal vist ka alesid sellele mudelile, aga Airvitamini kodukal (SIIN) on minu googeldamise kohaselt parim hind.

Kui sulle tundub, et sa pole elusees tähele pannud, et su kodus kuiv õhk oleks ja sa ei tea, miks keegi üldse peaks sellest huvituma, siis lihtsalt infoks – koduse kuiva õhu peamised tunnused on: kuivad huuled (mul on täiega, ma veel imestasin, sest ma joon ju vett), peavalud (neid õnneks pole), sügelev nina ja kuiv kurk. Ega pole ka ime, et mul enamik neid tunnuseid oli, sest mul oli kodus õhuniiskus 20% (mul termomeeter ütleb niiskusetaset ka). Võiks olla 40-60% siis oleks fine.

Jumal küll, kaua ma sellest niisutist heietan, aga ausalt see asi, mis teeb enesetunde ja olemise nii palju paremaks, eriti sellel karantiiniajal, kus aina toas passime, siis kellel minuga samad mured, siis soetage endale ka. Haha, ma olen mõndadest asjadest, mis mulle väga meeldivad, nii õhinas, et soovitan neid sõbrannadele jne, nagu ma töötaks seal või saaks vähemalt iga müügi pealt protsenti. Ütlen kohe ära, et ma ei saa selle reklaamimise eest isegi raha, niiet siiralt ja südamest soovitan. Kaua me ikka kuivame nagu lollakad.

Okei, ÜKS hea asi veel – sinna saab aroomiõlisid ka sisse panna (nt haiguste ajal piparmünti või muud lõõre lahti tegevat kraami) mulle meeldib! Lastele sobib ka panna ööseks näiteks mõnda head und soodustavat õli, näiteks midagi tsitruseliste seast, lavendlit vms.

Võeh, ma kõlan juba nagu täielik kristalli- ja õlitädi, aga noh, elevil olen, nagu enne seletasin ?

Nüüd, kus ma 79 aastat olen rääkinud õhuniisutitest, räägime edasi päris teemal, millest tegelikult kirjutama tulin. Nimelt sellest, kuidas muudkui head asjad juhtuvad ja kui ma juba mõtlen, et WOW maailm ongi nii ilus ja hea ja mõnus, siis tuleb kohe mingi mõnus pauk, mis mind tahab mu mullist välja kisuda. Aga samas, eks see elu ongi ju selline, et on head ja halba. Oleks patt ainult head halvata nõuda. Seega loetlen teile esiti head asjad ja neid on PALJU rohkem.

Malluka lugejad on imelised.

Issafakt. Ma ei tea, kui paljud te mind Facebookis jälgite, aga ma kirjutasin sinna hiljuti ühe abipalve. Või noh, see inimene ISE ei palunud abi, niisama kirjutas mulle blogisse kommentaari, mida ma ise omavoliliselt (anonüümselt) jagasin, et ehk mõni hea lugeja ka tahab aidata ühte naist hädas. Kes tahab, leiate selle postituse Malluka facebooki lehelt üles, aga long story short on see, et üks liikumispuudega naisterahvas rääkis kommentaariumis, kuidas tal hetkel rahadega nii kehva seis, et käib prügikasti juures süüa otsimas kuidagi läbi valu ja… No üldse selline kommentaar, et tegi mind nii kurvaks. Mul oli ta konto number, sest ma mõnda aega tagasi ka kandsin talle raha (ta jällegi ei küsinud, lihtsalt ta tihe kommenteerija ja mulle tundus, et tal oleks ehk veidi abi vaja, seega küsisin ta kontot). Ühesõnaga, ma jagasin teiega seda kommentaari ja saatsin neile, kes aidata tahtsid, ta konto nr. Ja saate aru, ta oli eilseks kokku saanud 873€.

Ta palus kõikidele abistajatele edasi öelda seda:

Kui ma eile pealelõunat ärkasin (olin eelnevalt öö läbi üleval olnud), siis ei suutnud uskuda, et mis vahepeal toimunud oli. Pidin ennast kohe kõvasti näpistama, sest see ei tundunud reaalne. Tegelikult see kõik ei ole mulle siiani päris kohale jõudnud, sest tundub praegugi nagu üks uskumatult ilus unenägu.
Nii paljud inimesed olid otsustanud mind aidata. Teid ei olnud üks või kaks vaid teid oli kümneid ja kümneid. Tahan teid kõiki südamest tänada. Suur suur aitäh Teile kõigile! Mu sõnad ei suuda väljendada seda kui tänulik ma kõigile teile olen.

Ma ei suuda siiani uskuda, et häid ja hoolivaid inimesi on nii palju. Ei tea siiani kas suurest õnnest nutta või naerda. Eile tegin mõlemat. Kui vahepeal tundus olukord nii lootusetu, siis eile sain ma usu headusesse tagasi.

Kuna arvele kogunes nii suur summa, siis poleks ju enam sobilik kelleltki toidukotti või ravimeid vastu võtta. (See oli vastuseks selle peale, et paljud pakkusid talle süüa ja vajalikke asju ostma minna).

Plaanisin antud rahaga kõik retseptiravimid kuuks ajaks välja osta. Natuke toitu osta ja paarsada eurot kõrvale panna. Et kui koroonaviirus läbi saab, siis ehk saaksin endale odavad uued prillid osta. Praegu olen juba paar aastat käinud prillidega mille üks klaas on liimitud ja üks ninapadjake puudu. Siiani pole kordagi olnud piisavalt vaba raha, et uusi prille osta. Tegelikult on ju teada, et rohkem pole kuskilt niimoodi lisaraha tulemas. Ja siis järgmine kuu korra veel hambaarsti juures ära käia.  Hambaarst pani eelmine kord uue aja, aga polnud kindel, et rahaliselt sinna minna saan. Nüüd hetke seisuga saaksin.

Ja ülejäänud raha siis teiste abivajajatega jagada. Sest tean ju ise kui raske on olla kui midagi pole. Kuna meile toodakse siia (koju viimisega/toomisega) ka kartuleid müügiks, siis korra mõtlesin , et äkki tasuks ka mõned kotid kartuleid tellida. Siis oleks vähemalt põhiline olemas.

Suur suur aitäh veelkord Teile kõigile! Soovin teile kõigile kõike head, tervist ja õnne.

***

Ma vannun, ma oleks pisara maha pannud. Kuna ma olen teda ammu enda kommentaariumis märganud ja ma tean, et sellel naisterahval on raske elu olnud, samas ei ole ta kunagi midagi küsinud, vaid ise lahendusi ja võimalusi otsinud (müünud kasvõi teiste ees fbis asju, isegi kui ise teenis selle pealt ala 20 senti vms) ja see summa on tema jaoks nii suur ja nii uskumatu, et võõrad inimesed lihtsalt talle heast peast pea 900€ kandsid, et teda aidata. 900€ muidugi ongi suur raha, aga sellised hetked on nagu täielik reality check. Et kui keegi ütleb, et selline summa on talle nagu uni, et pole võimalik ja pole olemas, et keegi talle selle andis. Et… ma olen elanud ja elan väga head elu, millesarnast paljud Eestis kahjuks ei ela. Igapäevaselt sellele ei mõtle, sest noh, ma ei tea päris nii hullus seisus inimesi, või kui tean, ei räägi nad enda seisudest, aga ma tegelikult TEAN, et Eestis on selliseid inimesi palju ja ma tahaks neid kõiki aidata, aga no ei saa ju. Ja seda õnnelikumaks tegi mind selle naise õnn. Südamest ja täiega tegi õnnelikuks. Ja ma loodan, et see raha aitab tal kuidagi nüüd rohkem vee peal püsida.

Sry, ei taha kõlada nagu ema Theresa, eriti kuna TEIE selle raha kandsite, mitte mina ?

Mis veel siis head… Lapsed said näiteks endale nii ilusad kombed ja sain täna Martaga õues natukene pilte teha. Samal ajal Kardo rookis kenasti õues koerasaadusi kokku ja ilm oli ilus ja üldse oli kõik nii mõnus, kuni…

…ma kükitasin, et pilti teha ja kukutasin oma tutika telefoni tuimalt vastu maad. See vaesekene pole isegi kuu aega vana ja nüüd on ta ekraan alt nurgast ämblikuks ja üle ekraani jookseb jäme lilla joon. Ei tundu nagu väike ja vaevumärgatav vigastus, haha. Nüüd pean välja mõtlema, et kas kodukindlustus ajab selle asja korda, või… või ei aja. Samas miks ei peaks ajama? Pfft, vot. Siis polegi see väga halb asi, sest noh, lahendatav. Poooogen!

Ja kuna ma ei kavatse seda postitust halvaga lõpetada, siis lõpetame jälle näitega, miks mu lugejad mega ägedad on: ma nimelt osalesin Stellariumi instas ühe lõhna loosis, lihtsalt ta kirjeldas seda nii hästi ja see tundus täpselt midagi sellist, mida ma tahaks saada. Ja nõnda ma osalesin, aga ei võitnud (nagu see ikka elus enamasti juhtub, kui kuskil loosis osaled :D), aga üks mu lugeja võitis ja ütles, et annab selle hoopis mulle, sest ta ei tahtnudki seda! Ta nägi, et ma osalesin ja ostustas ainult selle pärast osaleda, et võidu korral see mulle anda.

Ja ta võitiski ja ma saangi selle endale. Nagu wtf kui ägedad ja armsaid inimesi olemas on. Tahaks öelda blessed või miskit.

Et jah, olenemata sellest, et Marta mind läbimärja vetsuharjaga piki jalgu lõi ja et mu telefon katki kukkus ja et mu lastetuba näeb ikka välja, nagu seal oleks pomm plahvatanud ja et maailmas on tundmatu viiruse pandeemia, siis sellegipoolest on inimesed ja elu ikka päris kabedad. Sama kabedad kui mina, kui ma ennast meikinud olen 😉

Teie kord: nimetage midagi head ja midagi halba, mis teil parasjagu toimumas! Feel free halada ja feel free uhkustada, kõik kärab! 

 

Loe ka neid postitusi!

119 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristine 31. märts 2020 at 04:08

    Kas selle õhuniisutaja sooduskood ei kehti enam? Tahaks osta aga minul ei tööta see stadler20, ostmata ei jää aga ca.20euri alla oleks kriisi ajal abiks ikka 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 08:37

      praegu on hullud päevad ja selle raames isegi odavam kui selle koodiga! mine vaata airvitamin kodukale!

      • Avatar
        Vasta Kristine 31. märts 2020 at 13:42

        Oo superluks! Aitäh

  • Avatar
    Vasta HS 25. märts 2020 at 00:40

    Hea: tänu kodus passimisele on kodu nii korras nagu oli viimati siis kui selle valmis ehitasime. Õues on kevad? Oleme terved. Mul on nii naljakas laps, best koomik ever! Mul on oma maja ja suur hoov, mis on praeguses olukorras ideaalne (suht igas olukorras ideaalne tegelikult) ?
    Halb: minu jaoks max pohhui, aga mu mehe jaoks on halb, et ma suuht hooletu olen. Nagu nii hooletu, et selle nädala skoor on 3 portselankaussi, kristallvaas ning väike avarii tema autoga. Läks veits närvi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:03

      Upssss 😀
      aga mul ka mega koristustööd käivad 😀

  • Avatar
    Vasta Muri 24. märts 2020 at 09:55

    Nii armas et seda naist aidati. Süda on sul õiges kohas. Kahju et osadel inimestel nii läinud aga ta on tubli!
    Minagi end põhjast välja vedanud, ootame esimest last kalli mehega ja abiellume.. aga alati peab tõrvatilk meepotis olema,eks?
    Müüsin 21 aastat vana auto mõtetu kopika eest ja kõik vead said ette loetud. Nüüd mees pommitab meid iga päev ja nõuab raha tagasi või remondiraha kuna auto remont kallim kui arvas. Mul nina jookseb verd ja käed värisevad, 8 kuud rasedana elan hirmus hetkel ja nagu pohmellis igapäevaselt kuna nii halb olla närvipingest. Kust tulevad sellised inimesed ometi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 15:19

      Kahju jaaa, aga noh, elu 🙁

      Bloki ära see nr telefonist?

      • Avatar
        Vasta Muri 24. märts 2020 at 17:16

        Ma mikskipärast ei julge blokkida?! Pärast rohkem pahandust sellest kui abi ..
        Eile oli küll korra tunne et sõidan sünnitama ära, sellised valud olid stressist juba.

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. märts 2020 at 17:26

          No kui tema ostis vigadega ja sa neid ei varjanud, siis see on ta oma asi ja head elu 😀 muidugu bloki ära.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 24. märts 2020 at 09:28

    Meil täiega kuiv õhk korteris. Ja panen igaõhtu lapse akna peale kausi veega sest niisuti jaoks raha hetkel never ei jätku. Ja kuna ta meil mega nõrga immuususega siis enamus haigusi saab alguse kinnisest ninast. Aga loodan et ükspäev taevaisa halastab ja saame ka endale seda niisutit lubada. Oleks ju imeline ja noh laps saaks lõpuks normaalselt hingata aga niikaua ajab see kauss veega ka asja ära. ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 15:19

      Aitab ka märg rätik radikal 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris 23. märts 2020 at 22:29

    Halba hetkel polegi kui tahta vinguda leiaks aga ms ei taha.
    Aga kõige parem asi on see,et mu laps ütles esimest korda “emme ” . See on nagu nii nii hea tunne.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 07:22

      ooo, ägeee! 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 23. märts 2020 at 22:19

    Mul on head hetkel palju rohkem kui halba. Sain peale pikka töö otsimist tööle, kuigi halb on selle juures see, et koroona tõttu olen kodutööl, aga kuna ma uus töötaja, siis tööd mul ei ole. Ja teine hea asi on see, et ma sõlmisin just mõni päev tagasi oma esimese üürilepingu ehk siis ma saan oma isikliku pesa endale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 07:23

      Palju õnne 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerly 23. märts 2020 at 20:26

    Hei. Kuna jumal on mind õnnistanud sellega, et olen endale alati Oskar õhuniisutit tahtnud…aga pole raatsinud osta…siis ma leidsin täna keldrist eelmise omaniku poolt jäetud selle sama Oskari, mis sa ostsid!!! Nagu wtf ausalt, kes paneb raha ja õhu keldrisse?! Vaatasin, et pean uued filtrid ostma, aga muidu töötab. Aga küss sulle selline, kas sealt ei tulegi nagu udu välja? Üks odav junn õhuniisuti muidu mis mul oli, ajas nagu täiega auru välja. Oskar ei aja? Või see mul töötab, aga samas ei tööta ka?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 07:26

      Ei, mingit udu ei pea välja tulema 😀 VEDAS sul! 😀

  • Avatar
    Vasta Käthlin 23. märts 2020 at 16:02

    Halb ja väga halb on see, et jäin tänu sellele viirusepuhangule oma töökohast ilma. Elektriarve maksmata ning pole enam viiele lapsele miskit laualegi panna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 07:31

      Kas vald/kohalik omavalitsus ei toeta??

  • Avatar
    Vasta mira 23. märts 2020 at 14:32

    Hea- perekond ja kõik sõbrad, kes üle maailma laiali on, on terved. Loodus puhkab inimestest. Aga seda seniks kuni kõik normaalseks tagasi läheb ja nädala-kahega oleme me samas seisus.
    Halb-raha jääb vähemaks. Kodus lähen hulluks- KÕIK kapid on puhtaks lakutud ja organiseeritud, isegi pastapakid on kapis suuruse järjekorras. Raiskan aega, mõtlen küll, et ohhh nüüd aega seda ja seda teha, aga njah.
    Pluss mu bipolaarne häire sügava depressiooniga läheb hullemaks. Ükspäev “naljaga” mõtlesin, et mis oleks, kui ma aknast alla hüppaks öösel. Niimoodi hetke ajendil tuli selline mõte. Nagu näha siis ma seda ei teinud, kuna kukkudes murraksin tõenäoliselt mõne kaelalüli ja jääksin elu lõpuks ratastooli.
    Sellised mõtted siis siitpoolt. Tahaks ja sooviks, et mul oleks midagi palju positiivsemat öelda. Aga noh, alati saaks hullemini.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 08:04

      Mh, ole tugev ja proovi mitte kassida. Hakka midagi uut õppima :D!

  • Avatar
    Vasta Mirelin 23. märts 2020 at 11:14

    Vot seepärast ma enam nende Eestis müügil olevate nutipluti telefonide poole ei vaatagi, kuigi varemalt olin suur Samsungi fänn ja pidasin oluliseks kaamera pildi kvaliteeti. Mu armsaks saanud telo kukkus lihtsalt nii õnnetult sodiks, et kui ekraani mõrad poleks üldse kasutamist seganud, siis tagasivajutus klahv läks 2457 kukkumist hiljem nii puruks et mikroskeem oli kannatada saanud ja ekraan lihtsalt valgus silme all surnuks – värvilise pealt üleni mustaks. Edasi oli seega selge et ei minusugune lödinäpp ei saa endale lubada omale telefoni mis kümnest kasutuskorrast kaheksal kuidagi maha kukub, ära löödud saab. Mees vaatas mulle ise välja siis Cubot Lite telefoni ja siiani olen rahul. Las kukub või ujub vees, seekord on ta minu tapvate sõrmede eest kaitstud. 😀 Hea on aga see, et eile sai ostetud ära sobiv madrats voodile ning avokaado seeme on juure alla võtnud. Järjekordne päevik sai ka täis kirjutatud. Jeii. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 08:18

      Huh, õnneks ma saan enda telefoni ka korda ja KAANED KA!

  • Avatar
    Vasta EV 23. märts 2020 at 10:59

    Mul õhuniisutajat pole, aga peaks vist juba nime pärast hankima, kuna 5-kuuse poja nimi on ka Oskar ?
    Hästi on see, et õues on ilusad ilmad ja kõik oleme seni terved, kuid mul on kodus passimisega niiiii suur hirm selle koroona ees tekkinud. ?
    Kuna mu pereliikmed pole kõige tugevama tervisega, mu vanaemad kuuluvad mõlemad riskigruppi jne, siis paratamatult mõtled sellele pidevalt. Ja lõpuks kardad juba ka enda ja mehe ja laste pärast, et kuidas nemqd hakkama peaks saama kui ühega või veel hullem, mõlemaga meist, midagi juhtub ja nii võib täitsa hulluks minna.
    No ja siis nende mõtete eemaleviimiseks shoppan e-poodidest lastele asju kokku, mitte et võiks säästa suurema kodu ostmiseks kunagi tulevikus kui kogu see õudus läbi ehk on?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 08:18

      Ma shoppasin eile lastele uued voodid.. 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 23. märts 2020 at 10:53

    Selle telefoni looga tuli mulle meelde kuidas ma 1,5 aastat tagasi enda (tolhetkel) alles välja tulnud tutika Samsungi endale soetasin. Mõtlesin veel samal päeval, et kobigu kuu peale, mina küll 25 euro eest endale täiesti tavalist läbipaistvat korpust küll ei osta. Kuna mujal veel ei olnud, ainult Samsungi esinduses, kus ma enda telefoni ka soetasin. Oi loll olin.. 24 tundi hiljem autost väljudes, lendas see telefon mul taskust vastu asfalti, ekraan vastu maad.. Ma sellist õudust ei ole veel kogenud 😀 ma ei julgenud seda isegi üles tõsta..Elukaaslane tõstis ja ma hakkasin kohe pillima 😀 Õnneks ekraan jäi terveks ja ainult paar kulumisjälge nurgas.. Lendasime kohe korpuse järgi 😀 siiamaani meeles see hetk 😀

    Negatiivsest.. Noh. Ma töötan hambaravis. Esmaabi vajajaid me võtame vastu, aga üle 2 arsti päevas ei tööa, et rahvas registratuuris ei passiks teineteise kõrval ja noh, paljud haiged jne. Kanname respiraatoriga maske, milles on pea võimatu hingata. Kaitseprillid lähevad koguaeg uduseks. Kõik on stressis ja ei tea mida homne päev toob.. Drastilisest käibe ja sissetuleku langusest ma isegi ei räägi.. Raske on..

    Positiivne on vast ainult see, et enesetunne on veel hea 😀 Aga kõrvad on teist päeva lukus ja ma ei kujuta ette mida sellega teha ja kas on lootust perearst kätte saada 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 08:19

      Googelda, mis lukus kõrvadega teha 😀 Või hella sinna perearstiliinile? 🙂

      • Avatar
        Vasta Kristiina 24. märts 2020 at 09:48

        Rooman kolmapäeval perearsti õe vastvõtule. Pidi puhtaks loputama 😀 Ootan nagu sünnipäeva seda.
        Kõik loendavad karantiinis olnud päevi.. Mul on 4s päev lukus kõrvadega.. Tööl 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. märts 2020 at 15:18

          Huvitav, millest üldse kõrvad lukku lähevad? Mul ple iial olnd. Samas vaata mu viimase vlogi algust – ma oleksin õnnelikum inimene, kui mu kõrvad lukus oelks 😀

          • Avatar
            Kristiina 24. märts 2020 at 17:38

            Tööl ei saa vlogi vaadata. Kodus teen tasa selle. Sain tänaseks aja. Lasti suure süstlaga vett kõrva, kuni kõrvavaha(kuidas see sõna on) välja tuli. Nii meeldiv oli see 😀

          • Mallu
            Mallu 25. märts 2020 at 11:27

            Noh, vaatasid? 😀

  • Avatar
    Vasta A 23. märts 2020 at 06:55

    Kas magamistoa oscari filtreid ma vahetate? Kui tihti?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 09:55

      Mmmm.. mingi poole aasta peale korra?

  • Avatar
    Vasta V 23. märts 2020 at 00:34

    Mul on nii hea meel näha, et sul juttu Oskarist siin! Stadler Formi tehnika on üldse megahea ja meil on ka Oskar kodus olnud juba pikemat aega. Mul olid enne huuled lihtsalt kogu aeg katki ja verel, sest nad muutusid jube kuivaks ja mul on nõme komme kakkuda huuli.. Aga pärast Oskari hankimist asi 100x parem! Keskküttega korteris eriti vajalik… Ja mulle nii meeldib, et Oskarit on nii lihtne kasutada + ei pane tähelegi, et ta vaikselt niiskust tekitab. 🙂 Väga kiidan su valikut!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 09:57

      Kuivatit kasutades ka täiega õhk kuiv 🙁

  • Avatar
    Vasta Marya 22. märts 2020 at 23:59

    Meil oli just olukord Mustamäel kus narkojoobes mees tahtis mu koerale kallale tulla, panin täie litaka jalaga sellele tondile. Seda nägid pealt mingid vene mamuuljad oma chiuhauaga, kes kutsusid politsei, kuna naine rääkis oma mehele, et meie koer hammustas seda narkarit. Mina ainult kaitsesin koera, ega ma ju ei näe pimedas, kas tollel ahvil on süstal käes või mitte. Ja kuna mu koerale ei meeldi võõrad inimesed, kes teda torkima tulevad siis vb päästsin isegi selle tolguse käe. Läksime oma mehega siis lähedal olevasse Maximasse, mu mees läks poodi ja ma jäin koeraga välja. See venku kes politsei kutsus, kõndis meil järgi. Ma küsisin kas ta kutsus politsei sellele mehele ja kuna ma nii rahulikult ootasin, siis ta sai aru et ta naine ajas paska talle, et koer seda meest hammustas. Ütlesin et asi oli vastupidi, see mees tahtis koerale kallale tulla. Siis helistas see venelane uuesti politseisse ja tühistas väljakutse. Aga samal ajal oli see narkar terve aja sõpruse puiesteel. Siit point-venkud kutsusid mendid kuna arvasid et SUUR,KURI AMSTAFF hammustas narkarit, aga kui asi vastupidi siis savi,tühistan väljakutse, suva et vb see narkar oleks kellelegi teisele võinud ohtlik olla. Reaalselt ma ei tea praegu kas olen vihasem selle narkari peale või siis nende tiblade peale??????

    Vabandan kui mõnd vene rahvusest lugejat solvan sõnakasutusega.

    Aga õnnelik olen selle üle et praeguses olukorras riigis, kus paljudel inimestel ei ole tööd, saan ma täiskohaga tööl käia. Ja kõige õnnelikum olen selle üle et mul on koer, ta on minu parim sõber ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 09:59

      Sry, aga ma ei saa mitttttemidagi aru 😀

  • Avatar
    Vasta Jane 22. märts 2020 at 22:56

    Halb – mees pidi autokooli examit tegema aga tuli kiroona, pidime korterit ostma aga tuli koroona ja segane olukord majanduses, pidime tütre 1a sünnipäeva spas pidama aga tuli koroona, auto arvas, et ei soovi minuga koostööd teha ja esindus sai endale 800€ aga eile hommikul ikka sõita ei saanud ?
    Hea – just tuli e-kiri, rt võitsin maxima kinkekaardi 50€, sest ostsin 0.79€ eest Domestos wc värskendi. Mul on 2 toredat last, ok mees ja supertoetavad vanemad ja vennad. Tegelikult on elu ilus ja hea ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:04

      Hehe, parim domestose ost ever 😀

    • Avatar
      Vasta Els 24. märts 2020 at 11:19

      Kas see niisuti teeb ka häält või mingil tasemel müra töötades?

      • Mallu
        Vasta Mallu 24. märts 2020 at 11:51

        Mmm, no kui haudvaikuses oled, siis veidi kahiseb vb jah, aga absull mitte häirivalt.

  • Avatar
    Vasta Lii 22. märts 2020 at 22:56

    Siiralt hea meel, et abivajaja sai nii suure summa kokku! Häid inimesi on olemas ja see on lihtsalt nii tore. Ma ei kahelnud hetkekski, kas kanda või mitte. Kõigil on hetkel raske ja teadmatus tuleviku ees, mine tea, kes meist kuu või kahe pärast võib olla samas olukorras. Ilmselgelt saan mina hakkama ja saan oma kulutusi vähendada aga inimene kellel pole kedagi ja pole kuskilt kokku hoida on sellise õnne ära teeninud! Tundub väga tore ja soe inimene. Ja Mallukas, sa oled tubli ja suure südamega ning tänu sinule ja su blogile saavad nii mõnedki oma probleemidele lahenduse. Jõudu ja jaksu ❤️?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:04

      Mul ka hea meel!

  • Avatar
    Vasta Kadri 22. märts 2020 at 22:37

    Vähe sellest, et see viirus liikvel on. Jaanuaris suutsin kukkuda ja murda õndraluu. Alguses ei saanud midagi aru aga mõni päev hiljem hakkas selg nii valutama. Pöördusin perearstile ja ta kiiresti saatis mu kirurgile ja tehti röntgen. Siis pandi üks töökoht kinni ja nädal hiljem teine. Nüüd istun kodus kahe lapsega ja tunnen end töötuna. Eks paljudel selline olukord hetkel. Mees ka paar päeva tagasi murdis jalaluu.
    Ja ma mõtlen, et elu on ikka kuradima ilus ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:06

      Jumal küll, kus te neid luid nii murrate :D? Ja ma isegi ei tea, mis või kus see õndraluu on 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 22. märts 2020 at 21:59

    Mul on ka see oskar ja no nii hea. Kui aken on lahti, siis on toas õhuniiskus alla 20% isegi, kurk ja hambad kuivavad aga õhuniisutaja lahendab õnneks selle probleemi. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:08

      mitte ainult hambad!

  • Avatar
    Vasta Liisu 22. märts 2020 at 21:52

    Kurvaks teeb hetkel see, et just selleks kevadeks olime perega plaaninud esimese soojamaa reisi Kreetale lastega (12a,5a ja 3a) no ja nüüd üleilma pandeemia ja me ei saa siiski minna, kõik tühistatud ju. Juba oli tuhin peal ja nüüd ups, nojah kui nii siis nii. Hea on aga see, et vaatamata kõigele ikkagi kevad vääramatult tuleb, õues on päike ja õhtuti kauem valge ja lapsed saavad oma aias ikkagi mängida. Küll kõik saab korda ja kui mitte varem siis ehk aasta pärast saab ikka reisima!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:08

      Ah, külll kunagi saate reisile!

  • Avatar
    Vasta Catwoman 22. märts 2020 at 21:51

    Hea on see, et rahamuret pole nagu paljudel praegu. Halb on see, et söön nii kuradima palju magusat ja ei suuda sellest loobuda. Kuna vanust on 31, siis peaks juba hakkama rohkem vaatama, mida suhu pistan. Pidev hirm paksuks minna:(((

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:09

      See tõesti hea. Aga magusamure mul ka 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 22. märts 2020 at 21:38

    Kusjuures halada polegi midagi. Mees läks Soome kaheks nädalaks, see on kurb. Samas kahe otsaga asi 😀 Viimasel ajal sain oma trennimotivatsiooni ka tagasi, mitu korda päevas kõndimas, jooksmas käinud. Päike paistab, ilm on ilus… 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:11

      Palun siiapoole ka veits motti 😀

  • Avatar
    Vasta V 22. märts 2020 at 21:11

    Kui nad oskavad viirust ehk vereproovi võtta ja antud antikeha leida verest siis miks ei osata vaktsiini teha ??? ma naerukas praegu… jah jaa 2003a Samuti oli väljatöötamisel vaktsiin, mida praegu teadaolevalt edasi ei arendata. 2003 algas siis sars mis on ka koroona oma.

    https://dspace.ut.ee/bitstream/handle/10062/27857/koroonaviirused.html

    Ma usun praegusesse aga no kurat küll…
    Aga tubli oled Mariann, mul selle tädi üle hea meel

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:12

      🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 22. märts 2020 at 21:07

    Õnneks endal on kõik hästi. Kodus istumisega harjunud, laps saab oma õppimisega ise hakkama. Piisavalt suur ja normaalne laps ka, et väga närvidele ei käi. Elukaaslane käib vahest ajudele, aga see ka aeg ajalt tavaline 😀
    Kuna Sul palju toredaid ja abivalmeid lugejaid, siis kuskil Jõgeva kandis on pisike MTÜ Paita Mind, mis tegeleb kodutute ja abivajavate kiisudega, seda veab ihuüksi üks tubli ja suure südamega naine Merle. Talle kuluks annetused väga väga ära. Kuna ta nendega üksi toimetab ja tegeleb, siis hetkel on eriti keerulised ajad.
    https://www.facebook.com/pg/paitamind/posts/?ref=page_internal

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:13

      Eks neid abivajajaid on jah palju 🙁

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 22. märts 2020 at 21:07

    Ma täna rääkisin fb messengeri videokõnes oma sõbrannaga, kes 2019a augustis Austraaliasse kolis-1-2a..
    Algul mulle lubas, et oh vaid aasta ja tuleb tagasi aga täna ütles, et pigem on ta/nad oma mehega 2aastat ära ja vist tänu koroonale suveks kodumaale ei pääse..
    Mul tuli nutt nii peale, mul pole palju sõbrannasid (vist äkki koos austraalias elavaga kokku 4) ning temaga sõbrants juba aastast 2002… See ausalt sakib mu jaoks nii palju, ma nii tunnen ta toest, lobast, seltskonnast puudust..
    Oleks ju tore tita kõrvalt kohvitamas käia aga noo juu pean veel ootama..
    Positiivne see, et tegin eile mehele võikutordi ja noonii imemaitsev tuli, et sõin palju palju torti süümepiinadeta?
    Ja halb see, et lapsel hambad nii agresiivselt tulevad, et nutab-joriseb põhimõtteliselt terved päevad ja ööd.. Viimases hädas aitab valuvaigisti, et isegi magada saaks.
    Ja tore, et abi saanud naine siiralt tänulik on ja ehk tõesti aitab see tal veepeal püsida veidi aega

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:13

      Marta ka viimasel ajal oli mega nutune ja nüüd nägin, et tal tulid kihvad välja 😀

  • Avatar
    Vasta MPP 22. märts 2020 at 21:05

    Rääkisid just, et sul on umbes 100 euri kontol, kuidas nüüd 2 niisutit said osta? 😀 😀
    Nali naljaks, see, et su lugejad ca 900 eurot kokku kogusid ja et ta nüüd hambaarstile saab minna ja uued prillid osta, tegi tuju nii heaks. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:14

      NÜÜD on, enne oli rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta Merli 22. märts 2020 at 20:59

    Mul ka nii hea meel selle naise üle. Aitäh, et märkasid ja aitäh, kes aitasid!
    Halb: koroona, sest inimesed kannatavad ja põhjustab teisigi ebameeldivusi. Näiteks isiklikult häirib, et kontaktõpet koolis pole ja kui ei saa materjali kaugõppena omandatud, lükkub semestri lõpp juulikuusse. Kooli meilis rõhutati, et õppejõud ja õpilased peavad andma endast maksimumi, aga noh, mul sessioon peaks neljap. hakkama ja vaid 2 õppejõudu on kirjutanud, et planeerivad õppetegevust.
    Hea: mu perekond on terve.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:14

      Aga samas kus sul kiire selle kooliga, et see nüüd nii halb on 🙂

  • Avatar
    Vasta A 22. märts 2020 at 20:37

    Kihvt küsimus. Head on minu tore pere ja et elame maal ja saame hakkama. Mitte nii hea – sissetulekute suur langus, no ja lapsel tuulerõuged. PS Olen lugenud, et lastele ei tasu lavendliõli panna, sel hormonaalne mõju, https://www.endocrine.org/news-and-advocacy/news-room/2018/chemicals-in-lavender-and-tea-tree-oil-appear-to-be-hormone-disruptors

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:18

      Ahsoo, aitäh, polnudki kuulnud!

  • Avatar
    Vasta L 22. märts 2020 at 19:44

    Hea on see, et mul on töö ja saan uuel kuul palka ja halb on see, et paljud ei saa… Kui ma varem vahest kassisin oma mitte nii uhke töö üle, siis praegu olen tänulik, et siin olen.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:22

      Muidugi, miks oma töö üle ikka kassima peaks?

  • Avatar
    Vasta AKS 22. märts 2020 at 19:23

    Hea on see, et oleme terved. Halvaks ei saa koduõpet nimetada, pigem raske on 5 lapsega koduõpet majandada, kui ise pean tööl ka käima. Kahjuks lasteaiad on avatud ja tööle peab jõudma. Palgata puhkust viie lapse kõrvalt võtta ei kannata. 1 päeva nädalas saab võtta. Õnneks on vähemalt 1 lastest iseseisev õppija. Teisi vaja ikka aidata. Kuna meil ei ole kellaajalist tööde tagastamist, saan õhtul vajaliku aidata. ? Kokkuvõttes peab olema ikka rõõmus kui lapsed ja ise täie tervise juures?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:23

      Mul niiii hea meel, et mu lapsed koolis ei käi 😀

  • Avatar
    Vasta H 22. märts 2020 at 19:22

    Mul on koroonast kopp niiiiii ees! Tahan inimesi näha. Tahan sõpradega restoranis istuda. Tahan reisida. Ma ausalt ei tea kui kaua ma vastu pean, enne kui päris ära flipin.
    Mul on hetkel kogu aeg sitt tuju. Ja see ajab siis lisaks veel närvi. Et miks ma ei suuda niisama rõõmsalt kodus passida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:24

      MUL KA MEGA KOPP EES! 😀

  • Avatar
    Vasta Merit 22. märts 2020 at 19:19

    Tellisin ka kombe, kui su insta storyis nägin. Saime just kätte. No nii ilus ikka ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:24

      Millise tellisid 🙂

  • Avatar
    Vasta Lila 22. märts 2020 at 19:18

    Kuidas sul uuel telefonil kaitseklaasi pole? Ma just panin uue kaitseklaasi(aasta jooksul kolmas) ja kui oli kaks päeva peal olnud kukkus jälke nurk ämblikuks. Aga mitte telefoniekraan, vaid kaitseklaas. Mul ikka kukub…
    Halb on see, et olen haiglas, kuna rasedus võib katkeda. Hea on see, et see seis on juba 2,5 nädalat olnud ja veel pole katkenud. Rasedus nii väike, et beebid ei jääks veel ellu.
    Nüüd oleks tore kui vähemalt 8 nädalat läheks veel siin samanoodi ruttu mööda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:24

      Sest ma sain telefoni koostöös Samsungiga ja nad ütlesid, et kohekohe tulevad kaaned ka, paari päevaga 😀 Ja neid ma siis ootasin, nädalaid 😀

  • Avatar
    Vasta Ann 22. märts 2020 at 19:03

    Mul on seitsmes suitsuvaba päev. Kõik mu lähedased on terved. Mul on endiselt töökoht ja veel rohkem tööd, seega ka stabiilne sissetulek. Mul on imeline elukaaslane. On kevad ja see on mu lemmikaastaaeg.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:24

      Palju õnnne!

  • Avatar
    Vasta Krr 22. märts 2020 at 18:32

    Õhku peab muidugi niisutama, muidu võivad veel hambad ka kuivaks minna 😀 hahhaa, tuli lihtsalt meelde su kuivade hammaste teema.
    Tegelikult tahtsin küsida, kust see viimase pildi kleit pärit on (mul on täpselt sellise mustri ja värviga kummikud)?
    Ja mul on ka mega hea meel, et su kommenteerija sellise toetuse sai. Ise küll ei jõudnud seekord ülekannet teha aga olen valmis järgmisel korral!

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 18:37

      Isssand jumal EIIIII, öäkkk 😀 Panen ketti kohe su kuiva hamba jutu peale 😀 Aga kleit on Mimi Disainist 🙂

  • Avatar
    Vasta A 22. märts 2020 at 18:32

    Ma olen algaja õpetaja ja viimast aastat tudeng ja see kriisiolukord lõi mu elu täitsa sassi. Kodust töötamine võtab nii palju aega, et sellel nädalal ei tegelenud üldseee oma lõputööga. Loodan muidu ikka sel aastal ülikooli lõpetada, aga vaatame, mis elul plaanis on.
    Aga tore on tegelikult kodus olla, ei pea end ilusaks tegema ja rinnahoidjat kandma (win!). No ja ilm ka juba täitsa mõnus! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 18:37

      Ma ei kanna enamasti väljas ka rinnahoidjat, kas see on kohustuslik :D?

      • Avatar
        Vasta Marje 22. märts 2020 at 20:06

        Lubaga öelda proua, et Te näete tõesti kabe seal pildi peal välja ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:21

          No ma tänan teid 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 22. märts 2020 at 20:12

        Ma kannan enamasti ka kodus, sest mulle meeldib. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:20

          😀

  • Avatar
    Vasta R. 22. märts 2020 at 18:25

    Kirjutan kõigepealt halvast, et siis heaga lõpetada ?
    Ma olen oma suitsetamisest loobumisega jõudnud punkti, et kas loobun tõesti igaveseks või hakkan uuesti suitsetama. Ma ei taha suitsu enam teha, aga mingi imelik rahutus on peal ja midagi teha ei viitsi ja kõik tüütab.. nii ma siis molutan aega maha ja vedelen voodis või diivanil.
    Positiivne on see, et ma olen õppinud oma rahaga paremini ümber käima. Peale koondamist leidsin küll hea töö hea palgaga, aga kuna enne mul oli vääga hea palk, siis mitu kuud kulus, et sellega harjuda ja mulle tundub, et ma olen hakkama saanud. Jei, ma olen uhke enda üle ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:25

      Ära uuesti küll hakkka suitsetama!

  • Avatar
    Vasta Mirjam 22. märts 2020 at 18:24

    Halba nagu ilmselt paljudel on raha mure. Tööd on vähem, kui muidu ja mure on alati, kuidas hakkama saame, aga kindlasti saame (see justkui hea eks) Muud juskui polegi halba. 🙂 Mul on imeline mees, lapsed (aga oiiii kuidas see kodus olemine teeb nad pööraseks ja vahel tahaks nad koos mehega maha lüüa :D) Õues on imeline ilm. Just sõidame minu vanemate juures tagasi koju Tallinnasse. Eile ja täna käisime lastega metsas müttamas. Tõelises metsas ja see oli mega mõnus. Mega lihtsalt.
    Oeh mul siiiralt hea meel, et saime seda naist natukenega aidata. Lootuskiir ja see on elus oluline ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 18:25

      Haha, me just täna Kardoga arutasime, et kas oleks normaalne endale kõrvatropid osta ja neid ignoda :D:D

      • Avatar
        Vasta Mirjam 22. märts 2020 at 18:30

        Hahahaha. Krt hea plaan 😀 Aga no ma pean enda omadega õppima. Need nii suured, et käivad koolis. Omg ole õnnelik, et sul lasteaia omad veel 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:25

          ma olen VÄGA 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid V 22. märts 2020 at 18:13

    Super, et igas halvas ka alati midagi head on. Ning alati ka igas heas on miskit halba ? Murphy seadus vms ?
    Tegelikult mul küsimus, et see naisterahvas, kellele abi osutati. Kirjutas prillidest. Kas saaksid uurida palun temalt, mis kangusega prille ta vajab? Mul on ühed aastased raamid ja ei vaja neid (käisin jaanuaris silmaopil). Nendel on klaasid ka -6, aga üldiselt peaks saama vist raamidesse ka uusi klaase panna? Metall Guess raamid, seega kvaliteetsed. Ja väga ilusad ka. Igatahes, kui ta neid sooviks, siis võib minuga ühendust võtta (sina või tema) ja ma saadaksin talle need.
    Olge terved kõik ja päikest!

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 18:24

      ooo, see oleks mega armas!! 🙂 ma saatsin talle su meili!

  • Avatar
    Vasta E 22. märts 2020 at 18:10

    Halan, sest tahaks kevadet-suve 😀 agaar estades mis toimub ja mis ees ootamas on ei julge haladagi ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 18:24

      Ei maksa vist jah 😀

  • Avatar
    Vasta M. 22. märts 2020 at 18:04

    Jeesus, sul tõesti läheb neid telefone nagu leiba ?
    Mul nii vana, et piinlik taskust vãlja võtta, aga kuna ta kurjam katki pole läinud ja nagu töötab hăsti, siis uut ka ei raatsi osta, eks.
    Meil ka talv siin, mulle ei meeldi, kevad ju peaks olema. Lapsed on sillas ja ainult õues elakski.
    Ahjaa, tûtrel tuulerõuged (hakkab paranema, uusi ville pole tulnud, lubasin täna õue), ootame poisile ka punne, ega nad tulemata jää.
    Marta nii nunnu oma uue kombekaga!

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 18:25

      Jaa, ma tean #hatemyself 😀

      Uus kombe ja niii ilus 😀 Muuseas, mul pole siiani elus tuulerõugeid olnd 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 22. märts 2020 at 17:57

    Mul nagu halba polegi midagi. Olen juba nädal aega üksi kodus redutanud, aga see teeb loominguliseks, et leida tegevusi, mis ei laseks igavusel ja masendusel tekkida.
    Eelmisest pühapäevast üks tore lugu. Selleks ajaks oli juba eriolukord välja kuulutatud ja tundus, et inimesed hakkavad natuke hulluks minema.
    Minul on pühapäev patupäev, kus ma söön, mida ise tahan. Tellisin siis ühest toidukohast burksi ja fiikaid. Sain oma tellimuse kätte ega osanud imestada, et sain kaks karpi, sest vahel, kui portsud väga suured, siis pakitaksegi eraldi. Kui aga karbid lahti tegin, olid ühes mu burks koos friikatega ja teiess pannkoogid moosiga. Ma sattusin mega segadusse. Igaks juhuks helistasin sinna toitlustuskohta, et kas on mingi eksitus ja keegi jääb äkki nüüd minu pärast oma tellimusest ilma. Sealt teatas mulle väga rõõmus neiu, et kõik on nii nagu peab ja nemad panevad täna kõigile klientidele tellimusega tasuta pannkoogid kaasa:) Mega armas! Kõik läksid poes segi ja krabasid manti kokku ja siis üks toidukoht mõtles, et teeme midagi toredat ja rõõmustame kliente:))
    Elan küll korteris, aga õnneks on mul rõdu ja see päike teeb tuju nii heaks. Saan hommikuti rõdul kohvi juua ja praegu on küll kõik väga hästi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:26

      Mind reaalselt huvitab, mis tundega ma karantiini suhtuks, kui mul poleks sada last 😀

  • Avatar
    Vasta D 22. märts 2020 at 17:53

    Halamine mõttetu, kedagi nkn ei koti, pigem ma see, kelle juurde halama tullakse. Ja see paneb halvasti tundma.
    Aga uhkustamine pole minu rida, omad uhkustamised tehtud ning sellest on välja tulnud see, et halatakse, et miks läheb mul hästi jne ehk siis hakkab jälle halamine pihta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:27

      Mul endal ka täiega tõmbab tuju alla, kui keegi kassib 😀

  • Avatar
    Vasta Kogu aeg loe ühte ja sama- miski on katki või kadunud 22. märts 2020 at 17:44

    Issand anna kannatust. Alles oli näha kuidas uus telefon juba titele käppida on antud ja nüüd ongi käes- katki! Kuidas sa ikka oma asju üldse hoida ei mõista? Samal teemal veel see ka, et said ju endale ilusa rahakoti, mille sees dokumente hoida, aga praegu jälle ID kaart kadunud. Mida sa oma tütardele õpetad? Täiskasvanud naisterahvas ja nii paganama lohakas ja hooletu! Hoolimatu! Mis sest et kindlustus.
    Tädi nüüd lõpetab.

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 17:46

      Titele käppida antud – sa mõtled neid pressifotosid, mis Samsungi üritusel tegime või? Ega ta ju muidu seda saa, ainult pildi jaoks korraks anti kätte. Teiseks, ega tema seda maha visanud, ikka minul endal libises taskust välja, mis sa pröökad siin nüüd.

      Rahakott on mul olemas, aga enamasti on see tühi, sest kaardid on mööda kotte ja taskuid laiali. Ei hakka isegi vabandusi tooma, olengi selline laisk ja lohakas ja kaotaja, mis sinna ikka teha. Olengi! Jääb üle vaid leppida. Sinu õnneks on kadunud vaid minu asjad, sinu omad on kenasti alles ja seetõttu ei peaks sa ka nii kuri olema 😀

    • Avatar
      Vasta Vaike 22. märts 2020 at 20:17

      Päris rets, kui võõras inimene nii närvi ajab. Seda ühte ja sama ei pea ka tegelikult kohustuslikus korras lugema. Saab tegeleda kasulikemate asjadega ja teistele eeskujuks olla.

      • Mallu
        Vasta Mallu 23. märts 2020 at 10:19

        ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Maris J 22. märts 2020 at 17:40

    Noh alustame siis halvast… Keegi peab perele raha teenima kui ise istud 2 aastasega kodus ja kui see keegi töötab siis ilmselt kõik juba teavad, et niipea ta koju meie juurde ei tule. See teeb meele väga härdaks ja tuju halvaks. On raske kui ei tea millal sa oma meest uuesti näha võiksid…. Jajaa muidugi saab ju videokõne teha jne aga see ei asenda kellegi käsi ja silmast silma vaatamist.. Hmmm head asjad siis no hetkel olen positiivne, et oleme kõik terved ?. Hetkel ei oskagi nagu muid üli häid asju välja tuua, sest elame ju igapäevased koduses rutiinis mis näeb välja selline, et korista siis tee süüa siis õpi suurema lapsele, sellele järgneb jälle koristamine siis nõude pesu jne päevast päeva ? Aga mis me ikka kurdame me oleme eestlased ja oleme tugevad ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 17:44

      Õõh. Ma olen ka selline, et üldse ei suuda üksi kodus olla, niiet sa minu silmis kangelane, et üksi oled JA lapsega hakkama saad! Kas sul mees Soomes?

      • Avatar
        Vasta Maris J. 22. märts 2020 at 17:50

        Ma jah enne vajutasin send kui üle lugesin oma vaimustava teksti kus osad sõnad puudu on… Vast mõte jooksis kiiremini eest ära ?? Soomes jh 🙁 ah Mallu ei ole ma midagi kangelane kui lapsed ( mul on neid tglt 2 tk, üks kahene ja teine saab aprillis 9) siis tihkan ikka patja nutta küll aga mis parata 🙂 Öeldakse ju et kui see sind ei tapa siis teeb tugevaks ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 22. märts 2020 at 17:52

          Aga kas Soomest üldse koju tagasi saab lampi? Ma sp küsin, et mul endal isa ka Soomes.

          • Avatar
            Maris J 22. märts 2020 at 18:35

            Tagasi saavad nad küll kui rahaline seis kannatab kuu aega ilma tööta olla aga vot jah tagasi nad enam sinna ei saa siis kui koju nüüd peaks tulema. Aga mingid erandid on :päästetöötajad, arstid, kaubavedajad ja mõned muud veel.
            Lihtsalt mind ajavad mega kurjaks need kommentaatorid kes ütlevad et ah mis see kuu aega või vb isegi rohkem ära ei ole et see on kõik vajalik meie endi jaoks… Ei muidugi ma mõistan, et see on vajalik aga no kui sa ise sellises olukorras ei ole ei oska sa ka mõista mida need naised siin kodudes kõik tunnevad kelle mehed soomes on(kindlasti on ka neid naisi soomes kes koju pere juurde ei saa)… Vot sellistele ütleks küll et kui sellises olukorras ei ole hetkel siis hoidku oma suukesed kinni ?

          • Mallu
            Mallu 23. märts 2020 at 10:25

            Jah, eks kaugelt on ikka lihtne kritiseerida.

          • Avatar
            Maris J 22. märts 2020 at 22:12

            Ega tagasi saab küll aga siis jäädki siia eesti ilma raha ja töökohata 🙁 mingi eriluba on kaubavedajatel, arstidel ja päästetöötajatel, diplomaatidel ja osadel veel.

          • Mallu
            Mallu 23. märts 2020 at 10:08

            Aiii, see jah sitt variant 🙁

  • Avatar
    Vasta K 22. märts 2020 at 17:33

    Halamiseks leiab alati põhjust, näiteks et reisid on kõik kuni suveni tühistatud ja tuleb hakata võitlema, et oma raha tagasi saada. Samas ei ole see vb saamata jääv raha võrreldav sellega, et ma olen terve ja viirus pole mind üles leidnud. Ja kui veel paremaks minna, siis mis saab hetkel veel mõnusam olla, kui istuda rõdul, kuhu paistab lauspäike, taevas pole vaateulatuses ühtegi pilve ja ainukesed asjad, mis kõrva kostuvad on linnulaul ja naabrite vaiksed askeldused ajas (täpsustuseks olgu öeldud, et ei ela Eestis, kua praegu vist lumi maas).

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 17:43

      Ma loodan, et midagi ikka tagasi saad oma rahast ??

  • Avatar
    Vasta C 22. märts 2020 at 17:28

    Hea… Mees ehitab 2.5 aastase kutiga kutile oma riidenagi 🙂 mõlemad hirmus asjalikud.. Halb ilmselt juba nädal aega meie elamises ringi luusinud oksetõbi. Keegi küll enam ei ropsi aga hea ei ole kellelgi endiselt olla?

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 17:43

      Appi, MA VIHKAN OKSETÕBE! Või no, kes seda armastaks, aga see niii räme 😀
      Tervisi teile!

  • Avatar
    Vasta Merily 22. märts 2020 at 17:26

    Jama on see, et igal pool on kevad ja meil tuli reaalselt Alaska talv?? Paks lumi on maas. Täna paistab päike, olime terve päeva õues. Vähemalt see tegi tuju heaks.
    Ja isolatsiooni ajal saab nii palju tehtud – esikusse jalatsiriiul, panipaiga viimistlus, aknad pesin ära, koristasime nii toas kui õues… Tegelt on kõik hästi!??

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. märts 2020 at 17:42

      Hommikul sadas siin ka lund, aga nüüd on ta kadunud, nagu kord ja kohus. Ja kui kodus saab asju ära tehtud, siis on hästi ju 🙂