JUMALAITA

kas ma peaks enda stuudiost loobuma?

25. märts 2020

Pikka juttu pole, lihtsalt küsin teie käest, mida teie arvate, kas ma peaksin oma stuudiost loobuma või igakuiselt pea 500€ tühja maksma aja eest, mil seda kasutada ei saa? Olgem ausad, lähikuudel kindlasti sinna kedagi kutsuda ei saaks. Kui üldse, siis saaks õueshuute teha. Ja praegu ei ole väga aeg, kus ma saaks niisama mitu tonni magama panna, et enda stuudiot alles hoida, et kunagi seda jälle kasutada saaks ??

Seal on selline töö tehtud, just remont, kõik on nii ilus ja helge ja armas ja puhas ja… seisab tühja. Kui ma praegu lepingu lõpetaks, siis saaksin seda teha 3 kuud ette, ehk siis ma peaksin nagunii 3 kuud tühja maksma, ma ei tea üldse, kas peale seda oleks sinna veel beebisid oodata? Suvi tulemas, eelistaks ise juba selle krdi viiruse pärast õues teha, või inimeste enda kodus (saab enne desoda jne, et oleks beebidele turvalisem). Et ma EI TAHA loobuda, aga samas ma ei taha ka arutult tühja maksta. Mida ma noh, naguni hetkel tegema pean.

Eriti nõme oleks, kui praegu loobun, maksan 3 kuud tühja, pean siis ruumi käest andma ja siis on viirus naks kadunud ja saaks jälle pildistada. Või peaks üldse selle pildistamise ära unustama ?

üks mu viimaseid shuute…❤️

Pliis andke nõu, mida teha ??

Loe ka neid postitusi!

109 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triin 31. märts 2020 at 13:55

    Kuna mul paaril tuttaval, kellel ka olude sunnil tööd vähem ning palk seetõttu ajutiselt väiksem, on üürileandja vastu tulnud ning üürisummat umbes poole võrra vähendanud.

    Arvan, et kui Sa loobuda ei taha, siis peaksid stuudio üürileandjalt sama diili paluma? Nägin, et aprilliks pakub -50%, aga see olukord võib veel paar kuud kindasti kesta.
    Nii jäik ometi inimene ei saa olla, et sellega nõus ei ole… võinoh… kui ta just ei taha Sinu pealt teenida…
    Aga küsida tasub ju alati!

    • Mallu
      Vasta Mallu 31. märts 2020 at 14:20

      küsin!

  • Avatar
    Vasta T 27. märts 2020 at 18:20

    Me keegi ei tea, kaua selline olukord majanduses kestab. Tuhanded inimesed on tööta, paljud ettevõtted seisavad, kuhu see kõik välja jõuab… Need asjad ei käi nii, et koroonapuhang saab läbi ja kõik on jälle kõige paremas korras. Neid tagajärgi tunneme veel aastaid. Mina ei jääks ootama, et äkki saabub mingi ime ja otsiks võimaluse leping erakorraliselt lõpetada.

  • Avatar
    Vasta jaana 26. märts 2020 at 16:46

    Aga järsku sul fännid maksavad selle aja kuidagi kinni, et korjandus teha ja hiljem
    teed neile pildistamist selle eest kui saad jälle pildistada 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 21:02

      Ah, ei pea teised inimesed kogu aeg ka minu pärast maksma ja mässama

  • Avatar
    Vasta Liis 26. märts 2020 at 16:45

    Võlaõigusseadus peaks andma võimaluse leping erakorraliselt üles öelda kuna väliste tingimuste tõttu oled kaotanud oma käibe (§97 lõige 3). Eriti mõttetu oleks maksta 3 kuud ja siis, kui loodetavasti juba saaksid tööd edasi teha, oled stuudiost ilma
    Aga kunagi tuleks lastega sinu juurde jälle pildistama 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 21:03

      No vaatab, ehk pildistame siis õues või midgai 😀

  • Avatar
    Vasta aigi 26. märts 2020 at 15:19

    Kas nendega läbi ei saaks rääkida, et vähendaks kriisi ajaks tasu?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:44

      Täna nüüd kirjutasid, et pakuvad aprilliks -50%

  • Avatar
    Vasta Maria 26. märts 2020 at 13:28

    Kinnisvaralist nõu anda ei oska, aga ära pildistamist jäta – 9 kuu pärast tasub kindlasti beebide pildistamisega tegeleda 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:53

      HAha, seda teoooriat ma kuulnud jah 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 26. märts 2020 at 13:02

    Mina lõpetaks ära lepingu. Kui nad nii jäigad on, siis ei ole mõtet seda lepingulist suhet hoida. Vaadaku ise kuidas uue üürniku leiavad. See võib neil ka taktika olla, et survestada sind jätkama lepingut ja saama 500 EUR iga kuu üüriraha. Aga võib-olla kui lepingu üles ütlemise avalduse saadad, siis võib-olla tõmbavad tuure maha.
    Saan aru küll, et kahju, et oled remonti teinud ja pikalt otsinud seda ideaalset kohta, aga tühja maksta ei ole ju ka mõtet. Võid ju fokusseerida ennas õues pildistamistele + kodupildistamised mingi aeg ja võib-olla sügise saabudes saad vaadata kas leiad midagi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:53

      🙁

  • Avatar
    Vasta T. 26. märts 2020 at 12:51

    Kui peaksid hakkama millalgi, kui olukord rahulikum, uuesti pildistama, siis saad alguses järgida ka seda nõuet, et pildistad vaid iga kolme päeva tagant. Selle ajaga hävib viirus pindadelt. St vähemalt perede vahel see kuidagi ei levi. Ise saad rangelt hügieeninõudeid järgida, ka maski kanda (no ehk on selleks ajaks saada) jne. Mingil määral oled neist ka eemal, ei pea päris meetri kauguselt kokku puutuma.

    Uues kohas läheks ju ka ilmselt remondile raha, oletan et ikka nii umbes ühe kuu üüri võrra ikka vähemalt. Eks see olegi selline asi, et ei saagi ette ennustada, mis saab. Mul oleks ka värsket remonti raske niimoodi maha jätta, sõbranna veel nägi palju vaeva :(.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:54

      JAa, head ideed, tänks!

  • Avatar
    Vasta Laura 26. märts 2020 at 10:40

    Mina isiklikult lõpetaks hetkel lepingu.. selleks ajaks, kui uuesti stuudios pilte teha saab normaalses mahus, on kindlasti palju rendipindu vabanenud. Investeeri 500€ kuus parem oma tulevasse uude stuudiosse 🙂 500€ on päris krõbe buumiaegne hind. Kindlasti kinnisvara rendihinnad langevad. Kokkuvõttes võid hoopis sellest võita. Saad kolm kuud oma asju seal stuudios hoida ning selleks ajaks on kindlasti juba teisi pindu vabanenud ning pilt turu olukorrast ka selgem. Võibolla leiad hoopis veel mingi huvitava niši perede pildistamiseks 😉 Kriisis on tegelikult palju võimalusi, neid tuleb osata näha ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:47

      Üritan silmad lahti hoida siis 😀

  • Avatar
    Vasta sss 26. märts 2020 at 08:51

    suht nõme öelda seda, aga ma soovitaksin pigem lepingu lõpetada sellel põhjusel, et lähiajal kindlasti paljud firmad ja ettevõtted peavad oma tegevuse lõpetama, ruumid vabanevad, hinnad alanevad, kui sinna kedagi asemele ei leita jne. Ehk leiad veel parema asukohaga, hinna ja tingimustega stuudio hiljem..

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:21

      Jah, võib-olla nii ongi 🙁

  • Avatar
    Vasta E4 26. märts 2020 at 02:27

    Sellises olukorras nagu praegu on arvan et fintantsiliselt oleks targem leping lõpetada ja proovida sinna ise kiiremini üürnik leida (kui keskus ise ei leia enne 3 kuud). Ehk oleks sul võimalik ajutiselt teha tööd kodus? Või on mõnel tuttaval koht kus sa saaksid niikaua pildista nt kohatasu eest, kui leiad omale uue koha (hiljem kui see jama möödas)? Sest noooooo tundub, et Järve Keskus halb rendileandja ka ja olekski parem omale uus koht otsida..?Lihtsalt minu arvamus. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:22

      No fakt on see, et ma ei saa pildsistada siseruumides. Kui ma saaks, siis ma võiks ju seal edasi pildistada 😀

  • Avatar
    Vasta Elisabet 26. märts 2020 at 01:08

    Tere, ma ei oska sulle nõu anda, et kas jätta stuudio alles või mitte aga kindlasti ära loobu pildistamisest!
    Sa teed väga ilusaid pilte, teed rõõmu pildistatavatele ja lood inimestele ilusaid mälestusi igaveseks.
    Ole terve/terved ja sama äge edasi nagu alati olnud oled oma toreda perega 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:24

      Aitäh sulle!

  • Avatar
    Vasta Inx 26. märts 2020 at 00:14

    Küsi hinnas alla. Ega üürileandja sinna niikuinii praegu kedagi asemele ei saa. Ega kolme kuu pärast ilmselt:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 00:29

      Küsisin, ei saa.

  • Avatar
    Vasta Vastik 26. märts 2020 at 00:00

    Palun ütle et kui remonti tegite siis saite ikka mingit soodustust selle pealt mitte et te niisama tühja oma raha raiskasite… Jube kahju, et selline nõme inimene ei tee soodustust antud olukorras. Kõigil raske aeg võiks ikka vastu tulla. Ma juba sellepärast lõpetaksin lepingu! Imegu emmi!

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 00:01

      tegin oma raha eest jah, ja no see nõme “inimene” on Järve Kaubanduskeskus 😀

  • Avatar
    Vasta Kix 25. märts 2020 at 23:51

    vaga täpselt ei saa küll tegelikult aru, aga minumeelest sul on et vääramatu jõud takistab teha tööd ja kuna see on töö mille tasu tulemusel maksad üüri, siis oleks õigus kasvõi viivitada maksmisega? Et akki saab kasvõi nii, et kui uuesti saad tööd teha siis maksad tagantjärgi? Ja kas remondi tegid oma kuludega? Või olid mingid kokkulepped sellega? Kui tegid ona kuluga ja ilma mingi hüvitamiseta siis KKI sa sellega ka midagi välja mängida?
    Eesti seadus käsitleb vääramatut jõudu kui olukorda ja asjaolusid, mis on väljaspool võlgniku mõjuala ja mida ei olnud võimalik mõistuspäraselt ette näha, arvestada, vältida või ületada. Seejuures ei piisa üldisest vääramatu jõu olukorra ilmnemisest, vaid sündmus peab mõjutama konkreetse kohustuse või lepingu täitmist. Seega kui kohustused jäävad täitmata koroonaviiruse puhangu tõttu, võib seda käsitleda vääramatu jõuna ja osapool on lepingu täitmise kohustusest vabastatud ja võlgnik on vastutusest vabastatud.

    Kui kohustus on rahaline (nt makse), nõuab olukord detailsemat analüüsi. Eesti seadus lubab võlausaldajal nõuda makse tasumise kohustuse täitmist vääramatule jõule vaatamata. Samas kui vääramatu jõud takistab teisel osapoolel täita kohustust, mille eest makse on ette nähtud, võib maksma kohustuv osapool maksega viivitada.

    Kui üks osapool jätab vääramatu jõu tõttu oma lepingulised kohustused täitmata, võib teine osapool sellest hoolimata omapoolse kohustuse täitmisest keelduda, lepingust taganeda või lepingu üles öelda või alandada hinda. Veel enam, teatud juhtudel – näiteks kui seda näeb ette seadus või lepingu osapooled on nii kokku leppinud – peab võlgnik kohustuse täitmata jätmise eest vastutama hoolimata vääramatu jõu ilmnemisest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 00:01

      jeesus, sa räägid võõramaakeeles 😀

    • Avatar
      Vasta Kix 26. märts 2020 at 00:02

      Kui peaksid kasvõi üles ütlema siis ikkagi, siis saad selle remondi eest midagi nõuda?

      Üürnikul on õigus nõuda hüvitist üüriruumide väärtuse kasvamise eest. See puudutab aga üksnes niisuguseid muudatusi ja parendusi, mida üürnik ei taha endale jätta ja mida ta EI SAA ruumidest neid kahjustamata ära võtta (vt võlaõigusseaduse § 285 lg 3). Näiteks võib tuua seinavärvi, tapeedi, erilised seina kinnitatud dekoratiivkivid ja parketi.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. märts 2020 at 00:06

        No ma arvan, et neil suva, kas seal nüüd valge põrand ja valgemad seinad v mitte 😀

  • Avatar
    Vasta MPP 25. märts 2020 at 23:39

    Kas sa remondi seal maksid oma rahadest kinni?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 23:40

      Jah

  • Avatar
    Vasta Ave 25. märts 2020 at 23:06

    Küsi omanikult, äkki mõistlik ja ei küsigi mõni kuu renti või laseb hinna võimalikult madalale?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 23:07

      Ei, mitte mingit vastutulekut ei ole, tingimused nagu enne, või lõpetan lepingu.

  • Avatar
    Vasta Liis Er 25. märts 2020 at 22:43

    Tropid üürile andjad 😀
    Nii rumal ka nende poolt. Anda hetkel 50% soodus kuniks viirus kaob ja oled pikaaegne klient versus see et saavad oma 1500€ ja siis vb istuvad aasta tühjana v kes teab kaua 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:25

      Noh, jah 😀

  • Avatar
    Vasta K. 25. märts 2020 at 22:38

    Ühelt poolt lõpetasin, sest ma arvan et see kriis kestab kauem, kui 3k.
    Teisalt nkn peab maksma, niisiis pohhui,las jääb. Aga samas võid pakkuda ju täiskasvanutele ikka shoote, aga üksi. Vb mingit buduaari vms. Aga samas ikka lõpetaks, sest inimesed vaesed. ?‍♀️?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:42

      No mul on nii väike stuudio, et seal ei saa olla kahekesti. See vaesus on kahe otsaga, et ma ei arva, et mul nüüd absull tööd ei tule EVER, aga noh, vahepealne aeg on lamp.

  • Avatar
    Vasta D 25. märts 2020 at 21:39

    Ei oska nõua anda, sry ? aga loodan, et leiad lahenduse.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:34

      Ka mina 🙁

  • Avatar
    Vasta Kerli 25. märts 2020 at 21:18

    Mina sinuasemel lòpetaksin lepingu ja korjaks oma asjad kokku. Kes teab kaua see kriis siin veel kestab ja 500€ ei ole just väike raha igakuu tühja maksta. Küll kunagi endale uue pesa leiad ja kes teab, vb veel ilusama ja parema ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:48

      Ma otsisin sedagi niiii kaua 🙁

  • Avatar
    Vasta Maris Bilitjuk 25. märts 2020 at 21:10

    Väga kahju ja kurb lugeda!
    Kuna ei tea kuidagi, kuidas see viirus käitub ja kaua kestab, siis lõpeta leping ära. Asjad katsu hoiule panna kuskile, sest küll see uus koht ka leiab tee Sinuni ning asjad leiavad ka kasutust taas kui see jama ükskord läbi saab! Ole tugev ja ära väga masla selle pärast.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:35

      Mul pole neid kuskile hoiule panna ka, peaks maha müüma siis vms.

      • Avatar
        Vasta Auli 25. märts 2020 at 23:00

        Ma rendiks välja (kui muidugi ruumide omanikule see ok oleks).
        Üks/kaks korda päevas tagatisrahaga. Pärast teeks märgpuhastuse ja tuulutuse…
        Äkki toimuks?

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 23:01

          Ei tohi lepingu järgi teha nii. Ja ei taha ka sinna inimesi oma koroonat levitama 😀

  • Avatar
    Vasta K 25. märts 2020 at 21:03

    Mina ei lõpetaks. Nii suur töö ja vaev sinna alla pandud.
    Hiljem teeksid kampaaniaga rohkem shuute ja saaksid ilusti tagasi teenitud, või ei?
    Samas jah, tulevikku ette ei tea. Kuigi, huvilisi oleks ju ikka. Beebisid sünnib ju koguaeg ja nendest soovitakse ikka kvaliteetseid pilte. Oh..keeruline. Raske otsus tuleb. Mõtlesin, et aitan natuke nõu anda, kuid midagi kasulikku siit küll välja lugeda ei ole 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:49

      Mul endal samad mõtted, millest midagi kasulikku välja lugeda ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta Leah 25. märts 2020 at 20:59

    Kui ymber spetsialiseeruda? Hakkad tootepilte tegema?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:35

      Mul pole mingit huvi seda teha 🙁

  • Avatar
    Vasta L 25. märts 2020 at 20:55

    Praegu ikka paljud rentnikud annavad firmadele kas allahindlust või tulevad muud moodi vastu, seega ma soovitaks vaadata, kas force majeure’i puhul lepingut erakorraliselt ei annaks üles öelda. Äkki on sul keegi, kes oskab nõu anda ja koos su rendilepingu üle vaadata.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:36

      Vaatasin juristiga, aga no ma üsna kehvale lepingule allla kirjutand 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 25. märts 2020 at 20:45

    Kule seal voodi ju, võta allüürnik sinna elama ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:39

      haha 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisi 25. märts 2020 at 20:39

    Ma arvan, et praegu leping üles öelda ja tulevikus uus leping teha. Keda neil sinna rentida on? Praegu vast – ja ma arvan, et ka lähitulevikus – ei jookse keegi selle rendiruumi peale tormi. Nad peaksid ise ka raskel ajal majanduslikult mõtlema – kui langetaksid praegu natuke hinda, siis ei peaks hakkama uut rentijat otsima, keda ei ole hiljem tõenäoliselt nii lihtne leida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:26

      Nojah, aga neil vist suva 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 25. märts 2020 at 20:26

    Kas muudmoodi ei ole vóimalik omanikuga kokkulepele jóuda? Näiteks praeguse olukorra pärast maksta vähem üüri? No näiteks 200€? 3 kuu pärast vast elu endine ja saad kasutada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:50

      Ei, mingeid eritingimusi nad ei paku, kui ei sobi, lõpeta leping

  • Avatar
    Vasta M. 25. märts 2020 at 20:23

    Tühja maksmine on halb muidugi. Kuid just rääkisime mehega, et kui kõik korda saab, siis tahaks oma beebit tulla septembris just Sinu juurde pilditama?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:50

      :(((( mhhh, vb tulen koju siis 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 25. märts 2020 at 20:07

    See ei ole stuudio omanikust küll kena. Aga ehk saaksid seal pildistada kasvõi mingeid… Eee… Mitteinimesi praegu? Nt ilupilte või kunstpilte mingitest taimedest või kasvõi loodusest leitust koos inimese kätetöögs, reklaampilte toodetest vms. Nii et kui kriis läbi, oleks sul valmis personaalnäituse jagu imelisi fotosid ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:26

      Mul pole mitteinimeste pildistamise vastu absull huvi 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 25. märts 2020 at 20:04

    Äkki keegi sooviks seda “kodukontori” raames normi hinnaga sinult üürida? Saaksid näiteks ka ise seal vahelduse mõttes arvutiga tööd teha. Samas peaks praeguse olukorra tõttu üürihindade langus tulema ja lisaks võivad paljud AirBNB korterid tulla üüriturule, sest turism ei hakka peale viiruse lõppu koheselt vohama vaid taastub aeglaselt. Ehk siis on võimalus, et saad mõne kuu pärast palju parema asukoha ja suurusega korteri 500 euri eest. Aga see on kõik spekulatsioon.
    Lase mõnel tuttaval üürileping üle vaadata. Ehk on ikka force major olukord ja saad lepingu varem lõpetada või üürihinda vähendada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:26

      Ma ei tohi seda edasi ise üürida.

  • Avatar
    Vasta Annika 25. märts 2020 at 20:01

    Kahju, et sellises olukorras ei osata teistega arvestada ja ei mõelda pakkumiste peale, mis mõlemale osapoolele sobiksid. ?‍♀️Nüüd aga üks täiesti teema väline küsimus: Millise juukseharjaga sa Marta juukseid kammid?Mõtlen just sellist mis sobiks tema ealistele. Oskad ehk midagi soovitada? ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:54

      Tavalise enda harjaga 😀

  • Avatar
    Vasta Merli 25. märts 2020 at 19:27

    Sa ise loetled mitmeid põhjuseid, miks peaksid lepingu lõpetama, nii et tee seda. Kui suvel ongi olukord normaliseerunud, teed õueshoote ja sügisest rendid uue koha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:27

      Sucks!!

  • Avatar
    Vasta Veronika 25. märts 2020 at 19:23

    Ära loobu, kui 3 kuud nagunii maksma pead siis eriti. Muidu ju väga tasuv ja äkki praegu ka paarid soovivad pilte teha.
    Endal sama jama hetkel, valitsuse käsk on uksed sulgeda ja rent+ kommunaalid on kuus üle 2000. Imvesteeritud sinna kordades rohkem ja ette teatamise aeg 6 kuud ?. Oleme samamoodi 3 lapsega pere ja töö lõppes päeva pealt. Kasutan seda aega, et mängumaad täiustada, seinale pilte ja ühe onni tahaks ehitada sinna niikaua. Ette ei tohi palju mõelda, masendus tuleb peale juba mõttest et äkki peab loobuma.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:57

      Jep!

  • Avatar
    Vasta Kàtlin 25. märts 2020 at 19:10

    Rààgi rendileandjaga làbi, àkki saad maksepuhkust vôi teise variandina on sellise fotograafia teemal àkki vôimalus mûûa ette mingeid suviseid fotosessioone, veidi soodsama hinnaga? Laseb kehva aja ûle elada?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:57

      Eks ma veel mõtlen jaa!

  • Avatar
    Vasta Agnes 25. märts 2020 at 18:39

    Ma ei ole küll liialt su portfooliot läbi käinud, aga on jäänud mulje et peamiselt toimetad beebifotode kallal.
    Beebid teadupärast ju palju ruumi ei võta ja stuudiot otseselt ei nõua. Seega kui sa plaanidki titapilte teha peamiselt, siis ma ütleks stuudiost praeguseks lahti. Hetkel valge aeg ja inimestel ka kodus piisavalt valgust, et seal pildistamisega hakkama saada. Suvi on ka ees ja nkn väljas pigem ilusad ilmad, siis saab õues ka toredaid pilte teha.
    Muidugi on kahju, et sõprade vaev raisku läheb mis seal tehtud sai, aga mõtle nii, et kui tuleb kunagu uus koht(või see sama koht mõne aja pärast, jumal seda teab), siis saabki uuesti kätt harjutada ja uusi ideid katsetada! ☺️☺️
    Iga asja lõpp on millegi jaoks hea.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:57

      Jah, eks ma veel vaatan ja mõtisklen 🙂

  • Avatar
    Vasta Ly 25. märts 2020 at 18:37

    Alles jätaks. See 3 kuud on über pikk aeg, mille sees toimub nii paljut, kaasa arvatud viiruse taandumine ja tavalise elurütmi tagasitulek. Kui oleks voimalik nuud ja kohe leping lopetada- teeks seda. Aga kui kolm kuud pikalt nkn tühja maksad.. ja see aeg ka suht pikk, et inimesed hakkavad taas tavaparasesse elurutmi naasema. (:
    Pigem edaspidi kui mujal stuudiot rentida, vaadata, et lepingusse jaab uhe kuuline etteteatamise aeg :D.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:58

      Krt, MA EI TEAAA 😀

  • Avatar
    Vasta T 25. märts 2020 at 18:35

    Mina ei loobuks. See 3 kuud on just selline aeg, kui tõenäoliselt saame koroonaga ühele poolele ja siis läheb vana elu edasi. Aga kui eesmärk on üldse pildistamine lõpetada/pausile panna, siis on teine asi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:58

      Raske valik

  • Avatar
    Vasta Mari 25. märts 2020 at 18:30

    Arusaadav, rasked ülirasked otsused ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:58

      on ??

      • Avatar
        Vasta Liivi 28. märts 2020 at 03:48

        Kui remonti alustades üürileandjaga tasaarveldust kokku pole lepitud, siis seda ei peagi ta arveldama üürirahast maha. Aga küsimusele vastan, anna ära praegu. Aeg näitab uued uksed, ära nuta vana taga ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 10:55

          Jep, ei pea jah

  • Avatar
    Vasta P. 25. märts 2020 at 18:26

    Ma saan aru sellest omanikust, et tahab ka raha. Aga minu arust oleks praegu ainuõige otsus see, et saad hinnaalandust. Miks? Kuna praeguses olukorras ei leiaks ta kohe kindlasti uut üürilist sinna sisse ja sinult ta saaks igakuiselt mingit summat ja siis kui kriis läbi, saab jälle selle summa, mis olemas. Mäletan, kui kunagi krooni ajal oli majanduslangus. Mul oli üür 4000 krooni ja vaatasin, et turul samas seisus ja suuruses korterid olid 1600-2200 krooni. Meie lahkusime ja siis vaatasin, et korteri uus üür oli 2000 krooni.
    Soovitan sul rääkida omanikuga, et majanduslikult on talle kasulikum see, et alandab nüüd hinda. Küll on hea, kui saab 3 kuud suure summa aga siin on ka tingimus. Kui ta selle 3 kuu jooksul leiab uue üürilise, siis peab ta sinule teatama, et nüüd ei maksa ja kui oled maknud ette, siis ta peab selle summa tagstama. Ei saa küsida kahelt inimeselt sama summat.
    Ja kas sul sai ka ettemaks tehtud? Kui nii, siis lepingu lõpetamise korral on see tagatisraha just see katab osa tulevastest kuludest. Tean, et mitmed omanikud ei taha seda tagatisraha tagastada. Meilgi oli nii, et korteri omanik ei saanud aru, et tagatisraha on just selleks, et katab nt kommunaalid ja ülejäänu tuleb tagastada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:58

      No jah, ütle seda neile 😀

  • Avatar
    Vasta Reelika 25. märts 2020 at 18:17

    Kui Sa nagunii praegu maksma pead, siis ma ei muretseks liialt…hoiaksin ikka alles. Elame päev korraga ja näis, mis saab. 2 kuu pärast on inimestel nii kopp ees istumisest, et jooksevad kindlalt jälle oma elusid elama. Ma ikka punnitaks edasi, et stuudio alles jääks. See on ikka ilus hobi ja tuleb Sul hästi välja…vaheldus kindlasti igapäevasele rutiinsele elule(tulevikus?)!

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 18:23

      Ma ei tea, kas ma ise ennast nii kindlalt tunneks ka 3k pärast vastsündinud imikutega väikses ruumis, kus käib päeva jooksul mitmeid peresid jne..

  • Avatar
    Vasta Hellu 25. märts 2020 at 18:16

    Kas omanikuga ei anna miskit kokkulepet teha? Vahest annab ära rääkida selleks viiruse perioodiks odavam hind vms

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 18:23

      Küsisin, ei anta

    • Avatar
      Vasta Mariet 25. märts 2020 at 21:16

      Ma soovitan kohe ära lõpetada. Majandusele on nii suur kahju tehtud, et ükski riigi abikäsi ei silu seda auku ära, et pärast “olukorra” lõppu kõik vanaviisi edasi läheks. Kahjumit pole mõtet toota. 🙂 Kunagi tuleb ehk uus võimalus.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:25

        Mh, nii nõme ikka 🙁

  • Avatar
    Vasta Grets 25. märts 2020 at 18:14

    Kas see ruumi rentija ei ole hinna alandust pakkunud? Ruumid tõesti ilusad ja alles renoveeritud, kahju kuidagi 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 18:15

      Küsisin, öeldi, et ei ole muud lahendust, kui lepingu lõpetamine.

      • Avatar
        Vasta S. 25. märts 2020 at 18:23

        Viirus viiruseks, isegi kui see taandub siin lähiajal, siis majandus on siiski languses ja tõenäoliselt langeb ka nende inimeste hulk, kes pildistamisele hakkaksid raha kulutama.
        Kui raha ei ole just lademetes, siis mina kaaluksin lepingu lõpetamist. 500 eurot on päris suur summa siiski.
        Pildistamist ära kindlasti unusta! Sa oled hea fotograaf.

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:59

          Samas beebisid ikka pildistatakse, et kui ÜLDSE kedagi, siis neid 😀

      • Avatar
        Vasta Annika 25. märts 2020 at 18:27

        Praegu paljude Airbnb korterite omanikud pakuvad nö võimalust kodukontorit teha nende korterites. Kas stuudioga ei annaks midagi sarnast teha? See tuleks küll omanikuga kooskõlastada ja vajab veidi organiseerimist aga kaotada pole ju midagi? Kui läheb hästi tasub keegi teine Sinu eest paari kuu rendi.. kui mitte siis pead ise maksma aga seda teed ju hetkel nii kui nii. 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:58

          Ma ei tohi ise seda edasi rentida.

      • Avatar
        Vasta Kati 25. märts 2020 at 20:31

        Mina ütleksin esimesel võimalusel lepingu üles kui nii nõme rendileandja kes sulle natukenegi vastu ei tule. Saan aru, et sinu jaoks tobe situatsioon ja kaotad raha aga palju õnne talle selle stuudio väljarentimisel sama hinnaga kolme kuu pärast. Kardan, et stuudiofotosid ei jookse peale seda pauku paljud tegema, pigem saadki teha pilte looduses ning olla kohavalikutega leidlikum.
        Varianti remondi eest mingit tasaarveldust teha pole?

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:49

          Mul ka selline tunne, et pean minna laskma ??

    • Avatar
      Vasta Mar 25. märts 2020 at 18:25

      Meil sama keiss stuudiiga, aga üritame omanikuga mingile lokkuleppele jõuda, a la kas või, et vähendab natuke üürisummat või et maksame hiljem peale kriisi tagantjärgi vms… Kõige õiglasem oleks muidugi paar kuud maksepuhkust saada, aga ei oldud ka nii vastutulelikud ? Veel variant, et riik võtab mingeid abimeetmeid kasutusele, aga see selgub ilmselt alles mõne aja pärast, praegu alles ideena arutamisel. Me lepingut kindlasti ei lõpeta, sest mega palju tööd sinna pandud.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:59

        mulle õnneks pakuti täna, et aprill -50%

  • Avatar
    Vasta Karoliina 25. märts 2020 at 18:08

    mina tuleksin meeleldi sinna ilusasse stuudiosse ühel hetkel pildistama 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 18:12

      🙂

    • Avatar
      Vasta Eve 26. märts 2020 at 10:46

      Ütle leping päeva pealt üles, kui tagatisraha on väiksem kui 3 kuu üür ja koli välja. Hiljem leiad endale sobiliku ruumi, kui riigis olukord paremaks muutub ja julged jälle siseruumis jälle pildistada

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. märts 2020 at 10:47

        tagatisraha on 2 kuu üür 😀

  • Avatar
    Vasta L 25. märts 2020 at 18:07

    Aga kui nodi seal maha müüd siis saad veits tasa teha seda raha? Hiljem kui alustad uuesti siis tahad nagunii uusi asju ka 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 18:12

      No mul pole seal väga sellist suva nodi, enne remonti sai just need mida alati kasutan alles jäetud 🙁

  • Avatar
    Vasta H 25. märts 2020 at 18:06

    Ei usu, et kui see viirus peaks isegi nüüd selle aja jooksul kaduma, et siis kõik kohe massiliselt taas pildistama tulevad. Lõpetaksin lepingu ja kui aeg õige, siis küll see uus stuudio Sinuni taas tee leiab! 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 18:12

      Jah, ma ise kardan sedasama :/