KODU Lapse üles kasvatamine Mari Meisterdused

konkreetselt kodukanastun ja hakkan juuksuriks

28. märts 2020

Kuulge, mulle tundub, et ma harjun selle karantiini eluga siin täitsa ära. Täna näiteks käisin Lendega jalutamas, et otsida meile koju metsa alt risu, millest lauale mingisugune…kaunistuselaadne toode teha. St kui sa pead kaunistuseks putukaid täis hunnikut sodi, mis me metsa alt leidsime. Igatahes tundus see mulle hädavajalik asi, mida meisterdada ja nõnda ta tehtud saigi. Kuna eilsest oli alles paar keedumuna, tahtis Mari need ära värvida ja lõpuks sai risuhunnikule mõte ka – see ONGI selline mõttetu asi, kuhu sisse oma munad panna. Aga kui laps tahab mune värvida, siis seda peab ta saama – Selverist ostetud munavärvid (toiduvärvidest tehtud, seega täitsa ohutud) sobisid selleks väga hästi. Eriti need vildika kujul – laps saab sodida ja suuremat koristustuuri vanemale ei järgne. Heitmanni omad, suht igas suuremas toidupoes olemas, mina nägin Coopis ja Selveris, aga eks ole raudselt mujalgi.

Ps! Kui sa hoolikalt kuulad, siis sa kuuled, kuidas minu joonistatud munatibu “kill me…” kähiseb.

Vajalik sodi täis korv, VÄGA vajalik

Mari üks esihammas tilbendab tal ainult veel ausõna peale suus, aga vot ära ka ei tule ?

Tibu enne, kui ta nägu peast ära sulas. RIP ta nägu

Kardo viis suuremad tuttu, ilmsel peidab ennast. Ma küsisin eile, et kas ta lubab mul vlogi teha sellest, kuidas ma ise talle soengut lõigata üritan ja ta mingis hullushoos lubaski. Aga nüüd, sinder, peidab ennast. Küll ma ta kinni nabin ja ära pügan. Karantiiniaeg, kui ka väga hull tuleb, kes teda ikka näeb. Irooniline oleks, kui nüüd hommepäev karantiin läbi saaks, Kardo töövestlusele kutsutaks ja ta näeks välja nt selline:

Meie igatahes kasutasime Mariga aega ära ja peale paari muna värvimist tahtis Mari vanaemale kingituse viia, sest “vanaema on nii vana ja kurb”. Ma ei tea, mulle tundub üsna kabedavõitu, aga kui Mari tahtis, siis nii ka sai. Õrreke tõi meile eile meisterdamist, seega tegime vanaemale mosaiikpurgi, kuhu Mari maja eest lilli korjas ja vanaemale ukse taha viis. Sellest mul pilti pole, aga umbes nii see valmis:

Igatahes on mu hing ja vaim nüüd alla andnud. Kaks nädalat karantiini ja ainus, mis ma soovin on koristada, lastega meisterdada, epoodides shopata (ei, ma ei ole shopahoolik, ma hoolitsen selle eest, et majandus edasi töötaks, ma olen lausa KANGELANE, kui te nii tahate sõnastada…) ?. Kas ma ikka mainisin, et ma üks päev kardinat triikisin?

Lisaks sain ma endale eile magamistuppa meiginurga meisterdatud. Vannituba oli nii kohutavalt minu jama täis ja ma otsustasin, et tekitan siis endale magamistuppa ühe nurga. Jumal tänatud, et Kardo pooled mu ära antavatest ja visatavatest asjadest kuuri tassib, sest ma ei pidanud selle nurga meisterdamiseks mitte üht asja ka ostma, uskumatu ?. Aga ma näitan teile seda nurka hiljem, sest mai saa praegu pilte tegema minna, kõik magavad. Tahate näha v? Või absull ei taha?

Ega mul muud miskit tegelikult öelda polegi, kui kuidagi vabastav tunne tuli peale. Et… mul on aega kogu aeg,mul pole kuskile kiire, aina mässan lastega. Mulle tundub, et ma olen lausa parem ema, kui enne karantiini. Seega.. jehhuu karantiinile (okok mitte muidugi viirusele endale, aga noh, you get it, eks?). Teate, mis on praegu mu suurim probleem? Et ma ei leia ühtegi e-poodi, kust tellida neid väikseid tibusid ja mune, mida okste külge riputada… Et jah. Aa see ka tegelt nadi, et ma metsa alt ainult seda oksasodi leidsin ja mitte üldse pajuoksi. Mul oli plaan lastega pajutibudest tibusid meisterdada, aga mida pole, seda pole. Ma ei tea, kust teiseid neid said, ah? Ma olen näinud, et osadel on. Ma sain niisama suva oksi vaasi.

Aknad tahavad pesu…

Igatahes hoidke Kardole palun pöialt, sest viimane kord, kui ma kelllegi juukseid lõikasin, lõppes see niimoodi… Mari siiamaani iga kord peegli ees läheb korra närvi, et mida kuramust ma ta juustega tegin. Ta veits sellline, et kõik peab võrdne ja täpne olema ja see ajab teda hulluks. Mitte muidugi nii hulluks, et mul seda lasta sirgeks lõigata… Laps ka loll pole. Kardo õnneks on ? Mis arvate, kuidas mul välja tuleb? ?

Ps!  Klikkige SIIN subscribe, mul vaja tuhat followeri saada pliis ? Sinnasamma läheb õhtuks ka Kardole soengu tegemise video ??Ma sain teada, et kui 1000 followeri saab, siis saab videode vaatamise pealt juutuubist kopikaid saama, kopikad mulle maitsevad, niiet pliis ??

Loe ka neid postitusi!

15 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta D 28. märts 2020 at 18:59

    Arvan, et saad hakkama. Juba ammu jälgin, meeldivad vlogid!

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 19:01

      Aitäh!

  • Avatar
    Vasta Helina 28. märts 2020 at 16:38

    Postituse lõpus Mari sirge olemise jutu peale meenus mulle, et ta ju ka Kaalud nagu mu elukaaslane ja oli aeg, kus mu elukaaslane ka vooditeki tõmbas nii sirgeks, nagu oleks joonlaua järgi selle paika pannud. Peaks talle meelde tuletama, et ta jälle nii hoolas oleks 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 22:04

      Ma ei tea midagi tähtkujudest, kui sa nii ütled, ju on 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid 28. märts 2020 at 16:16

    Mul veel vaasis alles eelmisel levadel korjatud pajuoksad. Jummala kabedad kah.
    Tavaliselt tahavad lapsed ikka igasugu asju tuppa tuua.. nüüd pooled vahetunud ?.
    Mul õetütar tõi taskutäie vihmausse ja putukaid tuppa ja hakkas neid siis söögilaua peal sorteerima ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 16:20

      HAha, ma nii kaugel veel ei ole 😀

      • Avatar
        Vasta Riina 28. märts 2020 at 19:00

        Olenemata lapse vanusest, peaks lapsele õpetama, et teised elusolendid ei ole mängimiseks, et taimi/loomi on tore vaadata nende enda keskkonnas.

        • Mallu
          Vasta Mallu 28. märts 2020 at 19:01

          No ma arvan, et eks me kõik ole lapsena vihmausse ja putukaid näppinud ja nendega tutvunud.

  • Avatar
    Vasta Kadri 28. märts 2020 at 16:05

    https://www.firefliesandmudpies.com/how-to-make-paper-easter-egg-ornaments/

    Sellised munad on ka toredad okste külge meisterdada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 16:20

      jaaa, tänks 🙂

    • Avatar
      Vasta Mari 28. märts 2020 at 16:45

      Mul pole gmaili, ma tegin extra selleks, et Youtube saaks panna jälgimiseks ? tegelt Kartuuberi pärast, aga lisan sinu ka ??

      • Mallu
        Vasta Mallu 28. märts 2020 at 16:48

        Jeeeee! 😀 tänks!

  • Avatar
    Vasta Laura 28. märts 2020 at 14:55

    Muidugi ei tea, ilmselt oled juba vaadanud, aga kas kuskil koduekstra epoes pole pudi-padi, need tibud ja munad mis otsid? 😀 mulle miskipärast alati meenub koduekstra pood, kui sellisest nn. “Pudi-padi-st rääkida” kuskil jäi silma ka home & you poe reklaam vms.. võin ka eksida 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 15:00

      oh, ma ei teadnudki, et koduekstral on epood 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 15:01

      Aitäh, saingi sealt ❤️❤️❤️