NIISAMA JUTTU

räägime siis ausalt asjadest

11. aprill 2020

Kui alguses oli iga päev vana koroona mõttes, siis nüüd ausalt öelda, ei tule ta enam pähegi. Kuidagi normaalseks on saanud see, et kuskil ei käi ja passid ainult kodus ja kui poes keegi köhatab, siis saad südamerabanduse ja jooksed poe teise otsa. Ma käisin ükspäev kodurimis ja seal jalutas minust mööda maski ja kinnasteta teenindaja, kes köhatas alguses niisama, siis pani käe suu ette, kui märkas, et ma teda õudusega vaatasin (ise hinge kinni hoides, nagu see aitaks) ja läks siis kiiruga selle käega tomateid kohendama. Ütleme nii, et ma tomatit ostma enam ei kippunud.

Üldse, telliks kõik kaubad koju, aga mul on tunne, et lihtsam oleks Koroonaravim leiutada, kui keskööl e-poodides lolli mängida. Ma nii vana mutt (issand, ma automaatselt kirjutasin t asemel n ?), et ma tahaks sellel ajal juba ammuilma magada ja kui ma kuidagi läbi häda suudan keskööni üleval olla, siis jookseb leht 100x kokku ja ükskord jõudsid kiiremad ainult paari minutiga kõik ajad ära rabada ja mina olin jälle tühja üleval passinud, nagu mingi loom. Seega varustan ma ennast aeg-ajalt maski ja kinnastega ja käin ise poes, nagu suur tüdruk muiste. See on muuseas hämmastav, kui tore ja eriline on üldse toidupoodi minna. Kus mul ikka mujal käiagi oleks.

Naljakas on ka see, et kuigi kuskile enam otseselt minna ei ole, siis kodus kaob päev nii kiiresti. Ehk selle pärast, et ma kogu aeg koristan? Või juutuubin? Ma olen juba kord selline, et kui midagi tegema hakkan, siis täie rauaga. Kunagi blogisin ju ka viis korda päevas, kes mäletab neid aegu enam haha. Vlogimisega pole ma kunagi hullult tegelenud, aga kuidagi vahelduse mõttes on nii mõnus. Seda enam, et ma olen ALATI mõelnud, et tahaks meid rohkem filmida. Minul pole enda lapsepõlvest nt ühtegi videot ja videod on ju mega ägedad. Seega, miks mitte vlogida. Seda enam, kui see mulle meeldib ja kui mul ükskord juutuubikonto ära “rahastatakse” on see ka ju väike lisasissetulek. Miks mitte seda siis ära kasutada või nii. Ja kuna ma pole kunagi juutuuber olnud, siis mul tasub ainult korra see leht avada ja 6363 ideed, millest videosid teha, on teiste poolt juba leiutatud, hakka aga pihta. Ma olen endale ka juba umbes 10 ideed valmis kirjutanud, millest videosid teha tahan, seega mul contenti tuleb ludinal. Kes veel pole seda teinud, siis olge musid ja subscribe’ige ikka. Ma ka inimene… (kuigi ma ei ole kindel, mis see subscribe mulle annab, aga oh well).

Näiteks täna tegin ma hommikusöögiks esimest korda elus kruubiputru ja siis mõtlesin ma, et tahaks teha house tour video, keegi kommentaarides küsis. Ma pildis olen oma kodu 100x näidanud, aga videos on see ikka veidi teine asi ja seda ma teha tahtsin, kuni ma sain aru, et see tähendaks ju seda, et ma peaks enne kogu maja ära ka koristama. See tundus liiga räme taak ja ma alustasin oma “house touri” lastetoast. Seega koristasin lastetuba, sorteerisin riideid ja vaatasin terve hooaja Rannamaja ära. Ma spets selle jaoks tahtsingi endale Go3.tv kontot, haha. See hea kõikidele välismaalastele ka, kes tahaksid Eesti kanaleid näha (kõige odavam pakett oli 2.99€). Igatahes sain ma toa korda, kardinad triigitud (mul on liiga palju vaba aega?), lastega pidin jooksvalt tegelema ja mängima, Kardo koristas kuuri ja grillis ja väikevend tuli jälle nädalavahetuseks siia ja … enne kui ma arugi sain, oli tuba korras, video tehtud…Ja siis meenus, et mul ju eile filmitud Paavli kaltsuka video vaja enne ära monteerida.

See oli mega naljakas, tellisime Kardoga teineteisele riideid ja proovisime neid selga. Ütleme nii, et tegelikult oli ilusaid asju ka, aga mõni oli küll selline, et… mai tea, peate ise vaatama, haha.

Nüüd oli mega hea, et vend siin oli, ta mürab lastega ja ma saan maja ainukeses korras toas (lastetoas) rahus töödelda ja nüüd ka… blogida. Mõtlesin, et pole siin jälle niisama lobisemas käinud mõnda aega. Või olen? Ma ei tea, mu ajataju on täiesti kadunud.

Samas ma olen sellega nagu jumala fine. Ma enam ei mäletagi, mis tunne oli “tavalist” elu elada ja käia kohtades ja muud sellist mõeldamatut. Kui ma juba praegu olen nii, et ärkan, pilgutan korra silma ja kell on juba kaheksa õhtul. IGA päev nii. Ma ei jõuaks isegi parima tahtmise juures kuskile minna, haha.

Kui ma täiesti aus olen, siis ma vahepeal olen mõelnud, et äkki ma peaks ka päris tööle minema, sest Kardo isapalk ju kohe läbi ja mul on tunne, et ma suudaksin temast enne töö leida, haha. Aga siis meenub see vana hea asi, et… ma ei jõua praegu oma kõiki asju tehtud, mida ma teha tahaks. Niiet kui keegi teab kedagi, kellel oleks tööle vaja inimest, milleks Kardo sobib, siis olge musid, andke mulle ka teada. Ta ei oska ise ka öelda,et mida ta teha tahaks (v no ta tahaks kasvatada midagi, aga selliseid töid väga pole), seega ta võiks suht suva asju teha ilmselt ? Ma eile vaatasin temaga koos CV keskust ja mõtlesime, et klarnetimängija või vangivalvur oleksid ka toredad ametid.

Ausalt öeldes ma juba täna lugesin sellest vanast heast foorumist, et ilmselt meil on nii suured rahahädad, et ma suures kadeduses võtsin lausa enda blogi paremalt ribalt blogrolligi maha, et teised minu kaudu klikke ei saaks. Ei saa salata, et mõte lendab inimestel küll kadestusväärselt, aga tegelikult on asi ainult nii labane, et mul oli seal mingi vigane link, mis tegi mu blogi eile maru aeglaseks. Nüüdseks vist parandatud, niiet pean kahetsusega kõikidele konkurentidele jälle klikke saatma ?  Muuseas, tegelikult on blogroll mulle endale kasulik – et teistesse blogidesse saada, teeb inimene ju minu lehel klikikese. Niiet tore jah, kui mõte lippab, aga päris naeruväärseks ka minna vaja pole, nii hullud seisud meil nüüd ka ei ole, et peaksime dramaatiliselt kuskilt kellegi teise senti omale hoidma (kuigi kui keegi minu blogist teiste omasse ei lähe, ega ma ka seda siis ju endale ei saaks, või ma ei tea, kus see loogika isegi on, hehe).

Ma muidu olen alati öelnud, et kui huvitab, võib ju minu käest kah küsida, ma hea meelega vastan, pole mõtet seal Perekoolis küsida, mul oli seal kunagi konto, aga ma ei mäleta seda enam ja sinna ma vastama ei hakka (kunagi vastasin, sain sõimu, et mida sa kurat loed siin, me tahame rahus sind sõimata valede faktidega :D), aga teemast – jah, rahahäda otseselt õnneks ei ole, sest veel saab Kardo isapalka ja ega midagi hetkel väga muutunud ei ole. Ma ei kirjutanud enne ka üles, et kui palju mul iga kuu koostöid olnud on, et osata nüüd võrrelda, et kas on rohkem või vähem, aga selles suhtes, et mul on paar aastast lepingut, mis katavad ära nt minu palga nii ehk naa, seega isegi kui mul ei tuleks terve aasta ka ühtegi koostööd, siis ära me ka ei sureks. Koostöid õnneks siiski ludiseb sisse ja kuigi mu väljaminekud on päris suured (no nt autorent ja ekspressile makstav summa igakuiselt) siis viriseda oleks patt ja hakkame me saame nii ehk naa. Muidugi kena teada, et inimesed muret tunnevad.

(Kallid perekoolikad, ma pahane ei ole, uudishimu ja elav fantaasia on mõlemad eluks väga vajalikud asjad ja arvestades, kui pekki mõnel koroona asjad ajanud on, siis ma isegi mõistan kenasti seda, et anonüümselt kuskil foorumis kobiseda võib vahelduseks täitsa mõnus olla ? Rääkida ikka võib, ma just korjan ühe vlogi jaoks materjali, et teha seda “mina lugemas kurje kommentaare enda kohta” kohtusse ei anna, seda kartma ei pea, enda üle naermise oskus on ka abiks?).

Ma lihtsalt võib-olla olen selle pärast natukene rahutu, et ma ju eelmine aasta omasin päris korralikku säästupuhvrit, mis remontide ja ehitustega otsa sai, seega on nüüd päris imelik täitsa varudeta olla. Okei, midagi ikka on, aga no kui ma just kuulsin siin Mellide laivist, et neil 16 000 säästukontol, siis mul on mingi max 500 ja seda ka mitte kuskil kontol, vaid Lea käes, kelle kätte ma mõnikord sularaha olen hoiule andnud, et ma seda laiaks ei lööks. Selle pärast ma ei teagi, palju seda seal on, haha. Aga kindlasti mitte metsikuid summasid.

Olen ka vahepeal mõelnud, et äkki nüüd siiin koroonaajal Kardo ei saagi tööle, aga siis mõtlesin, et no ega meil nüüd sekundipealt ka kiire pole ja vaevalt, et see koroonajama nüüd igavesti kestab. Kunagi saab ka see läbi ja elu läheb edasi ja ega muud üle jää, kui lihtsalt rahumeeli edasi kulgeda ja vaadata, mis saab. Ja juutuubi videosid teha ?

Ja see, et ma seal monetized saada tahan (ehk siis iga video pealt rahhi korjata) on juba selle pärast põnev, et ma tahaks näha, kuidas see sissetulek blogi omast erineb. Blogis ju ka iga päev erinev. Näiteks eile tiksus blogis 43.28 euri, täna on 27.81€, aga noh, aega on südaööni ja ma pole veel täna bloginud ka, seega ilmselt tiksub mingi kümps veel peale. Et vot, tore ju näha, kuidas kuskile raha… tekib. Ma tahtsin just kirjutada “niisama tekib”, aga ega ta niisama ei teki, ikka peab kirjutama ja pildistama ja filmima ja mässama. Tore on ainult see, et mulle seda päriselt ka teha meeldib ja ei pea hambad ristis mingit tööd tegema, mida üldse teha ei meeldiks. Selle pärast ei tahaks ka, et Kardo kuskile uisapäisa tormaks, lihtsalt et mingigi töö oleks. Kui ikka asi endale üldse ei meeldi, siis masendab see üsna ruttu inimese ära, kui tuimalt raha nimel 9h päevas rapsid. Ma tean, et tal lastega kodus olemisest ilmselt vaikselt kopp ees, aga ma usun, et sellises ebameeldivas tingimuses töötada oleks veel tüütum.

Vot, nüüd olete mu eluga jälle ilusti kurssi viidud ja rohkem mul midagi öelda ei ole, v.a seda, et kui teil on hästi igav ja tahate enda elu keeruliseks teha, siis kutsuge lapsed kokku ja hakake nendega plastiliini meisterdama. Tulemus = terve elamine on seda jama täis ja saate kaks päeva jutti koristada, igavusest pole juttugi ?

Aga teate, ma pole ammu küsinud – kuidas teil läheb? On koroona life kõik pekki keeranud, või on norm? Olete mehega juba lahkuminekuäärel või uuesti teineteist leidnud? On lastega kodune elu ok, või jätsite nad juba eelmine nädal kiriku ukse taha?

 

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar