JUMALAITA KODU KURB ON OLLA

andke andeks, mul ka raske, olen üks halakott

23. aprill 2020

Mäletate, ma lubasin teile, et ma vastan kõikide kommentaaridele. Ma tõesti tahan seda teha, aga reaalselt mul on tunne, et elu ise tahab mind selles takistada. Esiteks mul on praegu üle 70 kommentaari nn lugemata ja üles laskamata, sest ma tahaks neile kohe vastata, mitte lihtsalt üles panna. Teine probleem on see, et ma kogu aeg näen vastuseta kommentaare, mida ma omast arust küll üles riputanud pole, seega kui ma neid näen, vastan jälle jooksvalt, ma ei tea, mis error see on, aga ma ausalt üritan ja ei proovi teid üllarisse lasta. Sorri, kui teie kommentaar sada aastat üles läheb või ma vastanud pole, see pole meelega! Üritan järjele jõuda.

Teate, miks mul veel raske on? Konkreetselt sajatuhandetat korda mõtlesin, et fine, proovin veits alla võtta. Mu kaal hakkas jälle vaikselt sinna tüürima, kus ta mu kõige raskematel hetkedel olnud on. Mingi 70 olin ma mingi hetk ja see oli mu kaalude absoluutne tipp. Ma sada korda seda vist heietanud, aga eelmisel suvel tegin Orgut hoolega ja sain sügiseks kaalu 61 peale, aga ma ei tea mis krdi vaimuhaigus mul on, et kui ma näen, et ma enam-vähem normaalne välja näen, siis tekitab see mulle mõtte, et aa järelikult ma võin nüüd kõike süüa ja ei pea enam iial sellele mõtlema. Mõistusega ma tean, et nii see ei käi, aga samas enne kui ma lapsed sain, siis ma ei teind never trenni ja never ei mõelnud, mida ma söön ja olin ikka mega sale. Ma pole suutnud lihtsalt ümber harjuda, haha.

Igatahes võttis minuga ühendust Moonika, kes pakkus, et äkki ma tahaks 6 nädalat proovida tema Hourglass programmi. See kestab kuus nädalat ja teoreetiliselt peaks ma selle kuue nädala pärast olema enda soovitud kaalus, mis on 59 kilo. Ma ütlen ausalt, et mu esimene mõte oli, et MA EI VIITSI. Teine mõte oli see, et ma kaotan varsti oma läpaka voltide vahele ära ja fotodel on 80% mu lotti ja kuskilt servast paistab mingi osa mu nägu ka, et no äkki peaks proovima. Ennetamaks seda, et keegi küsib, et miks ma Orgut ei tee enam, siis ma ütlen vaid seda, et PROOVIDA võib kõike ja vaheldus on mõnikord täitsa hea. Seda enam, et Hourglass programmis on toitumine pigem selle järgi alguses, mida see myfitnesspal äpp ütleb, seega ei ole mul seda programmi kasutades välistatud need head ja tervislikud toidud, mis ma Orgu kavast enda lemmikuks olen leidnud. Üks ei välista teist ja topelt ei kärise. Lihtsalt ma tundsin, et ma vahelduseks pean katsetama miskit muud ja nüüd seda ma teengi.

Kui keegi tahab ka Hourglass programmiga ühineda, siis kood “Mallukas” annab teilegi 50% ale ja saate koos minuga kannatada. Liituda saate SIIN…?

Ja tahate ausalt teada – MA VIHKAN SEDA! Sorri, Moonika, haha. Mulle tundub, et mu elu on üks suur soolavee kaanimine, asjade kaalumine, toidust mõtlemine, kuskile minemine… Täiesti uskumatu. Kuidas on NII KURADI LIHTNE võtta 10 kilo juurde ja nii pagana keeruline seda alla saada. Õnneks on selle programmi üks hea osa see, et ma võin talle iga kell kirjutada, et kle, ma vihkan seda, pigem löön ennast maha, ma ei taha enam, ma ei viitsi, ma ei suuda. Ja ta on nagu jah, i get it, ma usun sind, aga suva, tee ikka edasi, haha. Näiteks see myfitnesspal äpi kasutamine seal programmis on sellles suhtes geniaalne, et see on vägagi toimiv ja töötav süsteem, mida kasutada. Ma olen 46464 korda rabanduse saanud, et kui palju milleski kaloreid on. Mingid tervislikud asjad, mille kohta mõtled, et ah, seal raudselt mingi max viis kalorit, tegelt on nelisada. Mu päevane limiit on hetkel 1600 ja kuigi mul ei jää kõht tühjaks, siis samas nagu jääb?

Ma ei oska seda seletada ja ma ei tea, kas see on loogiline, aga mul on üldiselt nii, et ma söön söögi ära ja siis nosin tuimalt leiba peale ja kommi ja SIIS on nagu tunne, et tehtud ja söödud ja kõht täis ja võib edasi elada. Aga kui mul see osa tegemata jääb, siis on kuidagi tühi tunne, või ma ei tea, ei oska seletada. Äkki see läheb ise üle või miskit. Võiii siis ma olen ment to be lihtsalt obease naisterahvas ja ma pean sellega lihtsalt leppima.

Aga mida see programm siis kujutab ongi see, et pean oma kogu söögi äppi kirja panema. Mõned asjad, millel triipkood on, nendega on lihtne, sest see äpp teab ise, et mis see on ja palju seal mida sees. Ma aint kaalun ära palju ma võtan ja tehtud. Samas kui ma tahan süüa viilu enda tehtud leiba, siis no mida emmi, elusees ei tea, kuidas seda sinna saada, seega ma panen suht… huupi. Moonika sõnul peab seda äppi kasutama ainult alguses ja nii kaua, kuni ma enam vähem aru saan, et mis kaloraažis mu harilikud söögid on, et siis enam ei pea seda edasi kasutama. Mind teades võtab see mul 8a enne kui ma midagi mõistma hakkan, aga oh well.

suva näide eilsest, ma ei oska seal seda ära muuta, äpp surub, et ma sööks 1200 päevas, aga siis ma sureks küll nälga, seega ma jään Moonika soovitatud 1600 peale.

Siis tuleb iga päev teha 10 000 sammu. Tundub kerge, NOT. Mu tavaline päeva taks on mingi 50 sammu, niiet see 10 000 täis saada, pean ma ikka väga palju vaeva nägema. Üleeile käisime Mari ja Kardoga jalutamas, õhtuks tuli läbi ime isegi 12 000 sammu täis, aga samas kulutasin ka 2h oma päevast sellele, mis teistel kuidagi iseenesest tuleb. Ja teate, see ajab ka närvi, kuidas kõik teised niisama mingid saledad ja ebavoldilised on, kuigi nad ka ei tee midagi. Ebaaus!

Eile Mari ütles, et tema enam meiega jalutama tulla ei viitsi, seega võtsime Lende kaasa ja sõitsime jalgratastega Sakku. Kella järgi ei saanud ma muidugi 10 000 sammu täis, sest kell arvas, et ma rahumeeli istun, seega kokku tuli mingi 6000 sammu, aga samas me sõitsime 20 kiltsa maha, niiet ma ikka ütlen, et pmst nagu oleks saanud 10 000 sammu täis. Eks.

Nagu kas see lott on normaalne v? Miks ma pean sellist elu elama, ah?!?!? Ma ei saa ever sellest lotist lahti, peaks vist jälle rasvaimusse minema, seekord loti letti viskama…Kopp nii ees selline mauk välja näha.

Veel tuleb iga päev juua vett (soolaga??) ja teha harjutusi, mis kavas ette antud. Pakkuge, mitu korda ma neid harjutusi teinud olen. Vastus on null. Eks see ole võib-olla mu enda vabanduste leidmine siinpool, aga nagu MILLAL see aeg veel mul olema peaks, ah? Hommikul on lastega jeblamine, siis teen tööd ja blogin ja vlogin, siis on vaja kuskile ringile minna, sest muidu ei saa ma elusees 10 000 sammu täis ja see võtab üheksasada aastat ja siis tuleb süüa teha ja maja on sada aastat koristamata ja.

Mul on tunne, et ma lihtsalt ei jõua ja ma ei saa hakkama ja kõik narrivad mind raudselt kuskil salaja, et ma ennast nii käest lasknud olen ja ei viitsi ennast liigutada ja ma tean, et see on kätte võtmise asi, aga miks siis ma ei jõua ja ei viitsi ja nii tont olen?! AH?!

Heh. Ega te mu ärritust ei märka ometi??

Esiteks mul hakkasid päevad. Do I need to say more?

Teiseks käis mul torumees ja elektrik ja nagu ma aru saan, on olukord meie juhtmete ja torudega nii pagana si*t, et tuleb kõik lahti lammutada ja korda teha. Ehk siis see sama vannitoa remont, mida ma ei saanud teha, sest mul pole hetkel rahaliselt võimalik, peab KUIDAGI saama tehtud. Eile sain teada, et ainuüksi tööraha on umbes 2500€, rääkmata siis muust. Et nagu…WHY kõik minuga juhtub. WHY?!?! See mulle muidugi üllatus ei olnud, et see eelmine vannitoa remont täis pa*k oli, aga no jumala eest, ma ei suuda elada nii, et üks jama ajab teist taga. Kogu aeg mingi järjekordne suur asi, mis raha tahab ja teised suured plaanid peavad selle võrra jälle edasi lükkuma. Ma ei näe mingit viisigi, kuidas me lähiaastatel saaksime majale uue fassaadi ja enne seda ei saa ka terrassi. Seega…sorri, aga F. MY. LIFE.

Lihtsalt selline tunne, et ma olen üks pekine armetu õnnetusehunnik ja sitamagnet ja ikka veel peksab mul kuklas see osa, et niii sitt ema ja inimene, et MINU ARUST lähedased sõbrad on valmis sekundipealt lahti ütlema ja…Lihtsalt I’m so done. So done

Mental breakdown?

Mul tundub, et mul on kaks varianti, et kui mind aidata tahate, siis keegi võib mu neeru ära osta. Ma ei usu, et temast suuremat asja just on, raudselt on viimane s*tt, aga mul midagi muud pakkuda pole. Ahjaa, kui teid siin lehel olevad kaubad huvitavad, mis leht teile esitleb, siis kui vähegi huvi ja viitsimist, võite ka need läbi vaadata, ma ütlen ausalt, et iga kord kui te olete seda teinud, on seda tõesti näha ja süda läheb kohe soojaks, et keegi viitsib ja huvitub. Aga kes ei viitsi, neer on ka ikka saadaval. Ilmselt mingi max rasvunud ja krigisev ja viimse vinna peal töötav, aga it is, what it is.

Raudeselt keegi ei viitsi seda pikka soigu isegi läbi lugeda. Mis siis ikka… Ma lõpetan siis selle positiivsusest nõretava postituse sellega, et ISEGI MU KAAL MÕNITAB MIND. Ma ei tee nalja. Iga kord kui ma ära kaalun, siis tuleb ekraani vaala pilt. Nagu… kui see pole mõnitus, siis mis on…?

Ma nüüd lähen otsin köögist midagi, mida mõõta ja kaaluda, enne kui ma päris nälga suren.

Sorri hala eest, vb päeva peale läheb paremaks…Panen vähemalt avapildiks midagi enam-vähem rõõmsat. St ma olen, Marta not so much.

Loe ka neid postitusi!

173 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Stina 27. aprill 2020 at 16:13

    Loen kõikide häid kogemusi/ kommentaare ja ka ebaõnnestumisi kaalu püsivalt kaotada ja hoida… soovitan Austraalia loodusarsti poolt kokku pandud LTLA programmi, Olen ise läbi teinud, väga lihtsate toitudega ning töötab väga hästi. Kaotasin 8 nädalaga 10 kg . https://www.facebook.com/ElustiiliProgramm

  • Avatar
    Vasta Maarja 26. aprill 2020 at 19:52

    Huvitav, kuidas see soolavesi kaalulangusele kaasa aitab. Soolase söömine tekitab ju magusaisu ja siis raskem magusast hoiduda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. aprill 2020 at 08:45

      mai tea ausalt

  • Avatar
    Vasta Anonüümne 25. aprill 2020 at 15:59

    Lõualoti jaoks juu mega palju harjutusi youtube-is.
    Näiteks see – https://www.youtube.com/watch?v=wg-uslIi1J4

    Ja hoida arvuti kuvar kõrgemal, et peaksid üles poole vaatama, see aitab ka palju. Enda pealt näinud.

    Edu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 18:39

      🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 24. aprill 2020 at 23:45

    Ja selle sõbranna kohta, keda otsisid.., Minu meelest see asjade kulg ainult kinnitas, et ta on vägivaldses suhtes Ja asjad veel hullemad, kui kartsid. Ma ei tea, mida teha tuleks, Ma ise ka ei oskaks, Aga kindlasti Ma ei muretseks siin enda pärast, et oi mind hüljati, vaid ikka tema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:44

      Ma muretsengi tema pärast.

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 24. aprill 2020 at 21:35

    Olen kah kaaluga kimpus ja see kes ei SAA ega TAHA mingeid mega trenne teha. Valu ei luba. Vererõhk ja astama kohe kohal. Kogu ihu valutab ja on sinikates.( ei ela koduvägivallast, hoopis valuvaigistite mõju)
    Kõigepeal kaal peale lapsi enamikel tõusebki. Väga vähestel on see õnn, et peale laste saamist söö mis tahad ainevahetus ikka sama, mis nooruses. Ma kaalusin pool aastat tagasi üle 30 kg rohkem kui sünnitama minnes! Olin nooruses 47 kg ja sain lapse ootel 13 kg juurde, peale sünnitust aasta pärast olin 43 ja nüüd siis 93 kg ja ma olen 1.58 pikuke. Teise lapsega aga olin kolmekümnendatesse jõudnud ja siis see jama hakkas pihta. See tähendas lõpuks tuvastamatut lõua ja muud volti, sest ma olin sama pikk kui lai ehk suur ümmargune KERA. Tööpäevad ülipikad, stressirohked ja öövahetused keerasid kõik eriti tuksi. Selles eas kus ainevahetus muutub , tekkis üks häda teisejärel. Hoolimata suurest rabelemisest number kaalul aina keris üles. Süüa regulaarselt ja õigetel aegadel pole üle 15 aasta saanud. Nüüd kui lõpetasin selle STRESSIROHKE elu ja sõitsin Tenerifele talvituma hakkas kaal ise enesest kukkuma. Küll väga aeglaselt aga ilma dieeditamiseta. Kummalised isud kadusid. Need kui kõht tyhi pole aga tahaks ikka midagi.
    Kokkuvõte mu kogemusest. Mis aitas. Need 5 punkti siin.
    Stressivaba elu.
    Hea segamatu uni ja vara voodi ja mitte väga vara üles. Numbrites kl 23 ja 8 – kas teadsid et magades ka kaotad cal.
    D-vitamiin otse päikeselt- ilmselt aitab kaasa teiste ainete omastamisel, sest kadusid imelikud isud. Muide sõin vaid 2x päevas, sest rohkemaks polnud vajadust. Veini lürpisin nagu vett. 🙂 Ei ole alkash, hoolimata eitamisest. 🙂
    Jõin palju ICE TEA´d , sest oli kuum . Muide vett ma ei suuda juua. Siin kodus ei tule kunagi meelde juua, isegi mitte teed.
    Liikusin igapäev vähemalt 3km aga oli ka pikemaid kõnde 6 km nii et väga palju ei liikunud. Muidugi on enamik neid teid vaja üles alla rühkida.
    Jõudsin koju ja mis juhtus? Muidugi hakkas kaal kerkima. Mis muutus? Vaid liikumine ja päikesekäes küpsemine, okey veini ka ei joo aga see peaks ju hoopis kalorite kogust vähendama.
    Nüüd ootan millal elu normaliseerub, et minna kliimasse kus kõik toimib justkui ise. Rääkimata sellest, et igatsorti tervisehädad seal olles haihtusid lihtsalt ära.
    Jah ma tean ja saan aru et väikeste lastega ei ole sa enam iseenda peremees. Mis teha elame ses kliimas ja enda otsuste, valikute ja võimekuse järgi.
    SEE ei olnud kiri mis sulle väga jõudu andev oleks aga võibolla annab teada, seda et ise ei pruugi aru saada kui rabelevat ja ennast ohverdavat elu elatakse ja me ei ole igavesti noored, et sellele pingele vastupidada. Vähemalt mina näen nüüd oma tegemisi nii.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:45

      Haha, ma lähen kohe magama siis! Muidu tenerifel ma võtsin ka alla – jalutasime palju

  • Avatar
    Vasta Maria 24. aprill 2020 at 20:29

    Mulle nii meeldib see mõte, et excercise is a celebration of what your body can do, not a punishment for what you ate. Tunnen, et lõpuks ometi armastan trenni Ja enda keha, Ja mitte selle pärast, et oleksin lõpuks täisuliku kehaga, vaid sellepärast, et see on nii lahe tunne, mida kõike saab teha Ja Kuidas seda nautida. Ja et Ma Olen noor Ja Mul on energiat Ja ilm on ilus Ja… kõik see!

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:45

      Väga positive 😀

  • Avatar
    Vasta Lisa 24. aprill 2020 at 18:30

    Olen välismaal õppiv arstitudeng ning soovin selgitada kaalulangetuse hiljutisemat teaduspõhisust. Kaalu langetuse esialgsed positiivsed mõjud (tervisele) on hästi teada – madalam vererõhk ja kolesteroolitase, parem glükeemiline indeks. Kuid kaalulangetusega on väga suur oht sattuda nö weight cyclingusse ehk ligi 95% dieedi pidajatest koguvad kaalu tagasi kahe aasta jooksul või toimub pidev kaalu kõikumine.

    Kalorite lugemine on üks viis kuidas kaalu langetada (kuid mitte ainuke) ning enne sellega alustamist tuleks olla kursis selle meetodi plussidest ja miinustest ning alternatiividest. Viimasel ajal on toitumisteaduses hakatud rohkem rääkima body positivityst ja intuitive eatingust, mis on tulenenud kaalulangetuse mõjust meie vaimsele tervisele (k.a. sinu esimene reaktsioon oli MA EI TAHA!!).

    Intuituve eating on teaduspõhine kaalulangetuse meetod, mis ei hõlma dieeti, toidu plaane, distsipliini või tahtejõudu. Selle asemel õpetatakse patsiendile kuidas tunda ära enda keha signaale nälja- ja täiskõhu tundele ja kuidas uuesti usaldada enda keha signaale ümber toidu. Lähemalt saab lugeda nt London Centre for Intuitive Eating (kes pakuvad ka online konsultatsioone): https://londoncentreforintuitiveeating.co.uk/why-intuitive-eating-non-diet.

    Kahjuks ei oska teadus täna meile öelda, mis on inimesele kõige parem toitumisviis. Kui keegi kuskil selle välja hõikab, et “Keto on kõige parem” või “Low carb on kõige parem”, siis need argumendid ei ole teaduspõhised. Rohkem on hakatud aru saama, et kõigile ei sobi ühtemoodi toitumine ning julgustatakse koostööd tegema kvalifitseeritud toitumisnõustajatega, et enda isiklikke kaalu- ja toitumiseesmärke saavutada. Loodan, et olin abiks 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 18:42

      oh,uurin, aitäh!

  • Avatar
    Vasta L.M 24. aprill 2020 at 12:51

    Kas sa oma tillikesse vannituppa sellist klaasist seina duššinurka ei tahaks panne mida saab kokku panna kui ei kasuta? Lihtsalt lükkad vastu seina nt eest ära

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:45

      mkmm

  • Avatar
    Vasta C 24. aprill 2020 at 09:58

    Teil seal Tlna kandis ikka hirmkallid töömehed ? ml mees teeb terve korteri remondi 2500ga?
    Jaaa, Vannitoa remont on kallis aga 2500+materjal/sisustus on ikka hullumeelsus ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 18:43

      Nüüd taipasin uurida enda töömehelt, kes lastetoa ja elutoa tegi, ta andis parema summa 😀

  • Avatar
    Vasta Liivi 24. aprill 2020 at 09:19

    Story of my life. Sorry, sa pole ainuke.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 18:43

      Tore 😀

  • Avatar
    Vasta Liis Er 24. aprill 2020 at 08:23

    Hahaha see vaalake nii nunnu.
    Ma aastaga hetkel 17 kilo lampi juurde võtnud. Ei oska öelda kuidas täpselt. Okei tean küll, suhkur. Ja ma muide kõnnin iga päev 17km 😀 Enda arust nii palju ei õgi ka. Veits kardan, et kilpnäärmega midagi, aga hetkel vereproovi ka tegema minna ei saa, et kindel olla. Alla on täiesti võimatu võtta, tegelen sellega, et juurde ei tuleks.
    Üks päev alles mõtlesin, et kui ma paks olen ja kõnnin, siis ma ju kulutan rohkem kaloreid ka kui ütleme, et 10kg kergem inimene, kas ma siis võin ka rohkem kommi tänu sellele süüa? Hmmmm
    Hommikuks sõin snickersit nii et all good.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:48

      17 km??? kuhu sa kõnnid 😀

      • Avatar
        Vasta Liis Er 26. aprill 2020 at 06:34

        Koer tahab kolm korda päevas jalutamist 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:26

          edu talle selle sooviga 😀

  • Avatar
    Vasta i. 24. aprill 2020 at 07:16

    See ongi CICA (calories in, calories out) miinus. Sa võid süüa kõike, aga kui valikud on kiired süsivesikud, on tohutu nälg. Olin paks laps, kellest sai paks täiskasvanu ja 2 a tagasi võtsin 45+ kg alla. Tegin nii LCHF-i kui Fitlapi. Säilitamine on bitch ja kaal tõuseb kergesti, kui talle mitte tähelepanu pöörata. Säilitades tegin ka CICA-t ja lõpuks suutsin ennast sellega toitumishäire äärele viia. Kui makrod ei ole paigas, ONGI nälg. Praegu olen ikka soovitud kaalus, teen Fitlappi ja olen rahul. Aga seda, et nüüd piirama ei peaks isusid, ei ole ega tule. Hakkasin kõige sellega koos ka kõvasti trenni rebima, aga tõde on see, et kaalulangus toimub söögilauas ja kui ei meeldi sport, ei ole vaja seda niimoodi suruda. Sport aga vormib keha ilusaks. Sain suht alguses trennis põlvetrauma ja aasta hiljem tehti operatsioon, kummalgi juhul ei mõjutanud spordipaus langetust, kui toitumine oli paigas. Aga teha FL-i Marimell-style (lihtsalt võtan inspi) – kindlasti saad tervislikuma toidulaua, aga langetust võidki ootama jääda. Kui tahad mingit kogemusnõu, siis Rents teab, kes ma olen ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:49

      mis on marimell style 😀

      • Avatar
        Vasta I. 25. aprill 2020 at 20:51

        Noo, et teen Fitlappi ja reklaamin teilegi, aga ei järgi ühtegi retsepti ega kaalu õigesti, vaid “võtan inspiratsiooni”. Ega see paha pole, aga nii ei saa paraku probleemi kaaluga väga lahendada. ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:50

          No ma tegin Orgut nii 😀

          • Avatar
            I. 26. aprill 2020 at 10:18

            Japp, no see töötabki, kui enne oli ekstreemselt halb toitumine ja nii paraneb kaloraaž, aga tõde on see, et enamusel nii see ei toimiks. Pidi täitsa teaduslik olema, et mida kaloririkkam on toit, seda rohkem inimene silmaga kaloraaži alahindab. Ma sööks kõike head rohkem ?

  • Avatar
    Vasta JJ 24. aprill 2020 at 01:22

    Midagi head on ju ometi ka. Kui sul on päevad, siis a) sa pole rase, b) sul pole menopausi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:50

      silver lining 😀

  • Avatar
    Vasta Leedukas 23. aprill 2020 at 23:43

    Ma tavaliselt tõesti ei taha sõna võtta teemadel, millest ma eriti ei jaga. Tehnika on üks neist, kuid andesta mulle, sest ma teen seda siiski.

    Mu telefon kuvab neid lehti esimesena, millel ma rohkem klikke teen ja sagedamini külastan. Muude lehtedega on kõik loogiline ja normaalne, aga blogides poolt näen nagu mingit anomaaliat. Ausalt ma klikin su blogi reaalselt kõige rohkem blogidest, kuid ikka pakub mu tl sinu blogi u 3-4 variandina. Esimesena soovitab tl näiteks blogidest yhte “arvamusliidrite” blogi, mida ma iga päev ei külastagi.
    Kunagi sa kirjutasid, et mingi arusaamatus oli reklaamide ja klikkimistega (selle eelmise rekkaamidiiliga seoses) kas sa oled saanud aru, milles see probleem tookord oli? Ehk saab asju teisiti seadistada?
    Sorri, kui end segaselt väljendan.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:50

      Ma tõõõesti ei tea ega saa aru isegi 😀

  • Avatar
    Vasta mina 23. aprill 2020 at 21:33

    Soovitan intermittent fastingut proovida. Ma olen ka 15 aasta jooksul proovinud KÕIKI dieete ja miski pole nii hästi kaalu langetanud. Ja sealjuures söön ka väga kaloririkkaid asju (kaloreid ei loe, aga olenevalt päevast kuskil 2-3000 kcal), näiteks saiakesed jm rämpstoit, mis kahjuks väga maitseb. Lisaks sellele olen vegan ka, tänu millele toidulaud siiski pisut tervislikum ja võimalik koguseliselt rohke süüa, mis ka paraku väga meeldib.

    Aga sulle tahtsin lisada, et ära muretse oma kaalu pärast nii palju. Meil kõigil kõigub see ja nagu isegi nägid, et eelmine aasta suutsid kõvasti alla võtta, saad sellega kindlasti uuesti hakkama, kui aeg on õige. Lisaks näed väga kena välja ja sinu sisemine ilu on tegelikult palju olulisem väärtus, mida hinnata. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:51

      misasi see on? et ei söö pool päeva v 😀

  • Avatar
    Vasta Inks 23. aprill 2020 at 20:26

    Üllatus-üllatus, aga sa pole üldsegi ainuke naine, kel täpselt samad probleemid kehaga ja kaaluga. Mitte, et see sind kuidagi lohutama peaks, mind küll ei lohuta ?, aga samas veits aitab küll, kui näed, et aaa kle tal sama seis, ma polegi siis maailma ainuke inimvaal.. Ma alustasin oma toidu kaalumisega ka u 3 nädalat tagasi. Kunagi proovisin myfitnesspal äppi ka, aga see mulle ei meeldinud. Nüüd kasutan Simplemacro äppi ja ausalt – esimesed nädal aega ma aint jonnisin, et ei viitsi, taha ega oska. Õnneks mees aitab mul sellistest hädadest ruttu välja. Nüüd on juba lebom ja harjunud kõike kaaluma. Aga ikkagi on frustratsioon, et nahh ma kaalun ja mõllan siin, kui kaal reaalselt korra kukkus 600 grammi ja nüüd istub selle sama pulga peal edasi… Niiet… Mdea. I feel you, proovi ikka edasi, annad ehk teistele ka motti juurde, et näe – kõigil meil omad hädad, aga saame hakkama ikka. You can du sis!

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:54

      Jaa, ma tean, et ma pole ainuke ;D

  • Avatar
    Vasta Kapsauss 23. aprill 2020 at 20:24

    Ma tavaliselt ei ole viitsinud mitte kusagil kommenteerida kaalu ja selle alandamisega seotud asju, aga nüüd on tunne et võiks. Esiteks ei saa ma aru, et kui sa toite nigunii kaalud ja oma kaloreid jälgid siis milleks üldse mingi treenerid ja toitumiskavad ja asjad. Kaalulangetus on üks võlusõna ja see on kaloridefitsiit. Ja ma ise olen teinud ka intervall paastumist varsti aasta aega ja see on asi mis tegi minu jaoks kaalulangetuse ja selle languse püsimise imelihtsaks kuigi jah ma siiski jälgin ka kaloreid mida sisse süüa. Üldiselt toitun tervislikult, aga saia söön, vahel šokolaadi söön ja igasugu asju vahetevahel söön, aga lihtsalt selle võrra et kalori tarbimine ei läheks plussi. Söön päevas kaks korda ja nälga ma väga ei tunne. Varem kui sõin päeva jooksul kolm korda ja mingid väikesed näksimised siis mul oli ikka kerge tulema ülesöömine, sest ma tundsin pidevalt ikka nälga eriti just kui vähesedki kalorid ära jagada päeva peale siis üks eine on ikka suht pisike. Nüüd söön suure portsu ja veel midagi ehk peale ja tunnen totaalselt et olen rahuldatud 😀 Pidev veresuhkru üles ajamine tekitab ka nälga. Muide, selle vee ja soola kohta, ma veits imestan et seda soovitati inimesele kes ei paastu, sest paastumise ja ka intervallpaastumise ringkonnas on soola veele lisamine üks hädavajalik asi. Vesi muideks viib kõik mineraalid kehast välja eriti kui seda juua väga palju. Ma ise lisan ka enda veele vahel soola. Ja mind tegelikult õudsalt ärritab kui propageeritakse seda tonnide viisi vee joomist päevas, sest mingist piirist on see kehale juba kahjulik ja iga ühele on see individuaalne kui palju ta vajab vedelikku üleüldse. Pluss see on neerudele ka koormav mingi kontrollimatu vee joomine. Kuid jah ma sellest ei saa otseselt aru et miks sulle seda soola asja soovitati. Jood sa siis muidu ka üldiselt väga palju vett päeva jooksul?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:55

      Ma joon umbes 2-3 liitrit vett jaa.

  • Avatar
    Vasta R. 23. aprill 2020 at 20:12

    Mul on palju kaalu alla võtta, vähemalt seegi hea, et kodukontoris kuu aega olles pole midagi juurde võtnud, sest korrigeerisin söömist. Tavatempos elades võiks isegi alla võtta, aga ma ei jõua enam eriolukorra lõppu oodata ja liitusin esimest korda Orguga ja söögiplaanidega üldse. Aega ju kokata on ? veidike olen skeptiline, aga proovida tasub ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:52

      Anna teada, kuidas läheb 🙂

  • Avatar
    Vasta Viktoria 23. aprill 2020 at 20:05

    Inimesena, kes terve elu jändas kaaluga, proovis kõike, mida annab proovida, sealhulgas toitumisplaane ja MyFitnessPali, siis mul on öelda ainult paar soovitust:
    1) Ära loe kaloreid mitte kunagi.
    2) Ära tarbi neetud e-aineid.
    3) Söö nagu normaalne inimene – tasakaalukalt.
    4) Hoolitse oma tervise eest.
    5) VISKA OMA KAAL ÄRA!!!

    Kogu jama saab alguse siis, kui hakkad endale midagi keelama või üritad end toppida kaloriraamidesse. Ja mis siis, kui söödki ühel päeval šokolaadi? Üks normaalne inimene peab suutma oma mõistuse viia nii kaugele, et ei õgi iga päev šokolaadi (been there, done that, hehe). Oma mõistuse ümberkoolitamine võtab aega ja jaksu, aga ainus põhimõte, millele tuleb tähelepanu pöörata, on lihtne: tee seda, mis sinu tervisele on hea. Küsi endalt iga toidu juures: kas see on minu kehale hea? Kas see turgutab mu tervist? Mida see minu kehale teeb? Kui hakkad niimoodi endalt iga kord küsima, kaotad üsna kiirelt isu kõikvõimalike krõpsude või kommide vastu. Aeg-ajalt võib kõike endale lubada ja kui järgid seda põhimõtet, siis leiadki, et aeg-ajalt mõtled: tead, ma olen oma keha vastu olnud väga hea, las ma premeerin nüüd end millegiga.

    Ja muide, ka maiustusi ja kõike “halba” saab teha hoopis paremini. Miks ma mainisin e-aineid, on lihtne: on VÄGA VÄGA VÄGA suur vahe, kas ostad näiteks kooki poest või teed kooki ise puhtast toorainest. On suur vahe, kas sööd paksendajatest ja muust jamast vahutavat pudingut või teed ise kodus nt kakaokisselli. Okei, see on natuke lambikas näide, aga mõte on sama. Olen ise selle kõik 10x läbi teinud. Näiteks vanasti võisin vabalt osta koogi poest ja selle üksi ära süüa, no problem. Nüüd olen aga muutnud oma mentaliteeti ja kuna küsin pidevalt endalt, kas miski on mulle hea või mitte, siis teen näiteks nii, et küpsetan aeg-ajalt kooki (kõike alates keeksidest kuni juustukoogini välja), söön tükikese ja panen ülejäänu külmkappi. Teinekord sööme perega seda kooki terve nädala! Üksainus viil annab juba selle “annuse” ja rohkem lihtsalt ei taha. Samas ma aga tean, et 100% iga aine, mis sinna koogi sisse on läinud, on olnud puhas tooraine, mitte mingi E 200000. 😀 Paksendajad, nitraadid, pulbrid ja muu kraam ei ole toit ning seepärast ei olegi mingi ime, kui keha ei tunne rahuldust – ta pole saanud reaalseid toitaineid, vaid on pidanud jääkaineid ainult väljutama. Kui su toidul on väike toitainesisaldus (selle all mõtlen vitamiine, mineraale), ei tekigi rahuldust toidust.

    Kui ma järgisin MyFitnessPali, siis langesin väga kiirelt depressiooni ja see lõppes hoopis kümme korda suurema õgimisega. Ära pane end mingi rakendusse raamidesse, mis on loodud selleks, et lüüa ühe puuga mitu miljonit inimest. Kõik kehad on erinevad! Kõigi inimeste seedeelundid töötavad natuke erinevas tempos, reageerivad erinevatele asjadele, kõigi magamisrütm on teistsugune jne. Mõjub isegi see, et Eestis näiteks elame me külmemas ja karmimas kliimas, mis on keha jaoks palju kurnavam, kui mahedam kliima.

    Point on see, et sa ei saa end toppida mingisse raami. See lõppeb sellega, et sa hakkad end vaimselt peksma, kui tarbid 1700 kalorit, mitte 1600 kalorit.

    Kalorite lugemise asemel söö nagu normaalne inimene, tee toitu ainult puhtast toorainest, väldi e-aineid nagu mürki (seda need suht ka on ;)), tee kodust toitu ja KUULA OMA KEHA! Küsi endalt iga kord, kas see toit on sulle hea. Kas see toit aitab sul kauem elada? Kas see muudab sind tervemaks? Kui jah, siis go for it! Kui ei, siis ära söö seda. Ja kui tahad maiustusi, kas või jäätist või kommi, siis tee ise! Kõike saab ise kodus teha, isegi kummikomme või panna cottat või midaiganes vähegi tahad. Liiguta oma keha (käid niigi jalutamas – see on juba hea algus) ja ära stressa oma kaalu pärast. Vaimne stress viib keha stressi, omakorda ajad end närvi kaloritega ja selle tulemusena annad varem või hiljem alla ja pärast kirud end.

    Kuula oma keha, ainult oma keha. See on ainus juhend, mida sul vaja on!

    PS: Minu jaoks oli pöördepunkt see, kui olin ligi 90 kilo ja seda sinu pikkuse juures – olen ka 168cm. Ähkisin-puhkisin juba paari korruse treppide peale. Mõistsin, et kui ma tahan olla oma pere jaoks olemas ja ei taha paarikümne aasta pärast ainult arstide vahel joosta südamehaiguste ja muu jamaga, siis pean end muutma. Ja nüüd küsingi endalt kogu aeg seda ühte küsimust: kas see, mida ma söön, on mu tervisele hea ja aitab mul kauem elada täisväärtuslikult? Toit on meie kütus ja meil on seda vaja üksnes selleks, et elada täisväärtuslikult võimalikult kaua. Kord, kui mõistad seda põhimõtet üdini, ei taha sa lihtsalt oma keha sisse panna midagi, mis seda ei toetaks. Lõppude lõpuks taandub kõik sellele, kuidas sa tahad oma elu veeta: tervena või haigena.

    Ja muideks, selle põhimõtte järgimisel luban endale tegelikult kõike. Just paar päeva tagasi sõin isetehtud brownie’t. 🙂 Nii pea, kui lõpetasin kalorite lugemise ja MyFitnessPali jälgimise ning hakkasin ainult enda keha kuulama ja jälgima, võtsin u 2-3 nädalaga hea mitu sentimeetrit maha! Ainus trenn, mida teen, on igapäevane jalutamine (ca 4-5km koeraga jalutamist) ja järgin ka ühte trenniprogrammi (Figure8, kui pakub huvi). Ma ka ei kaalu end enam üldse, pole enam isegi kaalu kodus. Reaalselt söön seda, mida soovin – kuulates oma keha – ja liigutan end. Ja ma näen füüsiliselt, kuidas keha on paremas vormis, talje joondub paremini välja jne. Pole enam kogu aeg stressis ja ei aja end hulluks. Unusta lihtsalt ära selline asi nagu toitumisplaan või kalorid või rakendused või kaalud või sentimeetrid või misiganes muu. ELA! SÖÖ! LIIGUTA!

    Sorry, kui kõlan natuke lillelapselikult, aga ma olen päriselt selle kõik läbi teinud, aga olles mitu numbrit suurem kui sina. Olen “mõnuga nautinud” kokkukäivaid kintsusid, lugenud kokku kõhuvolte nagu homset poleks, nutnud, sest pärast mitut nädalat toitumiskava jälgimist pole sentimeetrid kuhugi kadunud, tundnud end KOHUTAVALT, kui lubasin endale ühe kohukese kuigi rakenduse järgi olid suhkrud ja kalorid täis, tundnud end kohutavalt, sest lubasin endal õuna süüa, kuigi “suhkrud olid täis”… Õah. Ma võiksin sellest kirjutada omaette raamatu 😀

    Oskan lihtsalt öelda ühte absoluutselt igale naisele planeedil: ära loe kaloreid, unusta ära kaal ja kuula iseenda keha. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:56

      Esiteks, aitäh pika kommi eest! Mul ei ole tegelt üldse seda maaniat, et kui peaks üle minema, et siis on jube paha lugu. Suva ju, elan edasi 🙂

    • Avatar
      Vasta Kapsauss 25. aprill 2020 at 21:15

      Kurb muidugi et sinuga nii juhtus. et sul katus ära s6itis kalorite lugemisega, aga mu arvates on jube n6me seda laiendada k6igile kes kaloreid kas täpselt jälgivad v6i siis umbkaudu. Ma ei saa aru mis teema see naistel on k6igega hulluks minna ja endale mingid häired kylge saada. Ma ei taha kuidagi norida, aga no ma ei tea sedasi obsessida mu arust ka ei saa. Ma ise jälgin ka kaloreid ja kaal on ka kodus täitsa olemas, ei ole veel lappama läinud. Toitumishäireid pole kunagi olnud ja alati kaalu langetamisel olen m6elnud ka tervise aspektile. Ja no kui kalorid on yle siis l6petadki söömise selleks päevaks, ma ei saa aru mis teema selle nutmise ja paanikahäiretega on kogu aeg. Elu läheb edasi ja eks need teatud asjad sellest probleemist on ikka oma peas välja m6eldud. Asja tuleb suhtuda kaine m6istusega.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:50

        Ma arvan ka, et ma ei obsessi selle üle, peaasi, et UMBESKI tean 😀

  • Avatar
    Vasta dex 23. aprill 2020 at 19:44

    krt ma olen võtnud ja kaotanud umbes 15 kilo aga lõualott on ikka küljes. ma täiega läheks lõualoti rasvaimusse, isegi kui nüüd olen trenni teinud ja kehaga rahul siis see pole ikka kuskike läinud 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 20:05

      ma tegelt ka kuulnud seda, et lott oleneb ka lõuast, mul on hästi väike lõug, seega lihtsalt lotil pole muud varianti kui seal rippuda 😀

      • Avatar
        Vasta Triin 23. aprill 2020 at 20:32

        Ah ma igal esmaspäeval alustan mingi dieediga, enamasti juba teisipäevaks olen asja pekki keeranud. Aga ma vedasin mehega kihla,et ei söö 2 ndl magusat. Ta oli nii kindel ,et ma ei pea vastu. Tema kiuste homme jookseb mul seitsmes päev. Ma üldiselt ei peagi vastu, aga kuna ta oli nii enesekindel, siis veits on vaja seda jalgealust ikka õõnestada küll.Ega see kaal nüüd hullult langenud ei ole, kusagil 1,8 kilo vist. Aga välimus on parem. Ma ei tea, ma suur magusasöödik lähen näost veits (päris palju) loppi nagu ?‍♀️ selline tunne nagu tinistaks kõik päevad alkoholi kerevahele. Praegu on nägu nagu okei. Aga kõik muu läheb ikka samamoodi kõrist alla. Endal pelmeenid söödud ja üks lastest mõne järgi jätab, siis ema kugistab sisse ?‍♀️. Aga ma tahaks ju ka kaalust alla võtta ja kenad riided suvel selga ajada. Kus see motivatsioon siis on ? Siin igatahes mitte.

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:52

          no nädalaga 1,8kilo on mega hea ju!

      • Avatar
        Vasta K 24. aprill 2020 at 08:49

        Mina ei tea, ma nt ei pane üldse seda lotti tähele. Igal inimesel vist on midagi, mis talle pinda käib. Mulle käib pinda mu kõht. Kõik koguneb sinna. Kogu aeg vahin seda ja kujutan ette, kuidas kõik loevad, mitu volti seal on. ?? Muidu olen täiesti normaalses kaalus ja kõik ok, aga ma vihkan oma kõhtu. Teen trenni küll, aga ma ei oska ja ei taha teha igasuguseid kõhulihaseharjutusi, seega pean elu lõpuni oma kõhuga elama. Vähemalt mahub sinna sööki. ? Selle liikumisega on tõesti nii, et pead selle mõne tunni päevas võtma. Mul lihtne, lapsi ei ole, kuigi tahaks, aga kolme lapsega on kindlasti keerulisem enda peale mõelda ja seda võimalust leida.
        Huvitav, mida mõtleb Orgu? Ta kindlasti kirjutab sulle kohe varsti, et mis jama sa seal nüüd kavatsed korraldada. ? Jälgin huviga, kuidas dieet läheb. Soolaga vesi? Meresoolaga? Värska? Tavaline sool?

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:53

          Ma panen TÄIEGA tähele 😀

  • Avatar
    Vasta Cece 23. aprill 2020 at 19:20

    Keegi siin soovitas LCHF dieeti. Mina seda otstarbekaks ei pea, aga põhjendan ka ära miks. Esiteks tahaksin öelda, et kaalulangetus, mida me kõik taga ajame, on teisisõnu rasva kaotamine ehk kaal peaks kukkuma rasva, mitte lihas- või veemasse arvelt. Rasva kaotamine sõltub puhtalt sellest, et kui suur on on kalorid sisse-kalorid välja vahe. Ütleme et on kaks alternatiivset dieeti- LCHF j HCLF ja mõlema dieedi puhul on määratud päevadeks kaloraažiks 1600 kcal. Kummal dieedil kaotad rohkem rasva? Vastus- HCLF. Miks? Sest Selleks et toitu seedida ja osa saadud ainetest muuta rasvaks kasutab keha erinevat kogust energiat. Süsivesikute rasvaks muutmiseks kaustab keha palju rohkem energiat kui rasva muutmiseks keharasvaks. Teiseks, tervislikud susivesikuallikad ( puuviljad, täisteratooted, laatsed, oad, köögiviljad) sisaldavad ka palju kiudaineid. Kiudained on nagu maagiline komponent kaalulangetamisel, kuna need on kalorid, mida su keha enamjaolt ei seedigi ära ja need väljuvad su kehast enne, kui keha seda energiat rasvaks jõuab muuta. Nt kui sööd ära ühe apelsini, mille kalorisisaldus on nt 100 kcal, siis su keha omastab sealt u 90 kcal. Kui eelistada rasvasele toidule pigem kiudainerohkeid toite, siis tekib päeva peale paris suur kaloripuhver.
    Kolmandaks – kiudained tekitavad palju kiiremini täiskõhutunde, kuna need sisaldavad mingit aktiivainet, mis annab ajule signaali, et ära söö rohkem.
    Ahjaa- ja kehast väljuvad kiudained võtavad endaga kaasa muud kraami ka soolestikus, mida keha ei joua taaskord ära seedida- jälle tekitad puhvri. Tegelikult on neid põhjuseid veel, miks süsivesikute tervislikud allikad on kaalualanduse imetabeltt.

    Lisaks tahaks öelda, et need kes ütlevad et neil küll LCHF tootas ja et nad pooldavad seda- ma täiesti usun teid, sest nagu ma ütlesin- kaalualandus on puhas mata – kui sood kaloreid vähem sisse kui tarbid, siis kaal langebki. Lihtslt HCLF-ga langeb kaal kiiremini (ja tervislikumalt)!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 20:06

      Ma HCLFist kuulen essat korda üldse 😀

    • Avatar
      Vasta K. 23. aprill 2020 at 23:04

      Otstarbekas ei ole ükski dieet, mis eeldab , et eelistatakse ühte makrotoitainet teisele. Inimene pole lehm ja ühel hetkel tuleb piir ette ka kiudainete osas (ei ole tegemist millegi nii maagilisega). Praegu on väga ehe näide sellest veganid, kes on suunda muutnud kõhuvaevuste tõttu. Inimene on mõeldud tarbima nii valku, süsivesikut kui ka rasva. Tõsi süsivesikute osakaal on normtoitumises suurim, kuid otstarbekas pole ka loobuda valgust või rasvast. Mallukas, midaiganes Sa otsustad teha, palun ära kuula siin kommentaariumis isehakanud toitumisnõustajaid, kelle teadmised pärinevad googlest või on stiilis “mina tegin ja töötas” või “mina usun”, jah sest igasugune rumalus, mis töötab ei tähenda, et on kehale kasulikum. Osade dieetide kohta tahaks öelda, et kasulikum on süüa saasta kui oma keha koormata sellise rumala kaalualandusega.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:51

        Usu mind, ma ei kuula kedagi 😀

    • Avatar
      Vasta Nele 24. aprill 2020 at 21:47

      Lõualott on geenide teema ka. Mida vanemaks saan (29), seda rohkem lööb välja. Üks päev leidsin enda vanavanaema noorusaja pildi, kus ta u 30 ja no sai kohe selgeks, kust pärineb minu, ema ja vanaema lotike ?. Nii kurb kui see ka poleks, ei ole mind selles osas kahjuks isapoolse suguvõsa geenidega õnnistatud. Õnneks mees väidab, et ei ole hull ja teda ei häiri (veel), aga lubas ümbrikuga raha anda, kui asi peaks väga hulluks minema ? (vihje iluopile)

      • Mallu
        Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:44

        Jaa, i knooow 🙁

  • Avatar
    Vasta K 23. aprill 2020 at 18:50

    Kaalu teema niiii tuttav. Ma ka 8-9kg talvega juurde vôtnud. Hull vàss oli koguaeg ja seisev töö . Bussiga lapsed aeda, ise taxoga tööle. Õhtul peale tööd siis jàlle bussiga koju. Nats õues mängimist ja siis koju syya tegema, pesu pesema ja koristama. Vahepeal siis sööme ja juba ongi aeg magama minna. Samas ei tunne, et hullu rämpsu sööksime, aga kaal tõuseb ikka. Nyyd käisin 3 päeva jooksmas ja 2 päeva jalutamas. Et supermõnus on õues tegelt juuu. Nyyd päikse ja soojaga energiat rohkem 🙂
    Täna olu meil super ilm ja seiklesime lastega maale grillima ja chillima ja nyyd toas tagasi ja tahaks täiega juba magada, hull uni on 🙂 aga päev oli super ja grilli lõhn veel ninas 😀 nägi sugulasi üle poole aasta 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:53

      Mul sama asi, et kui päeval liigutatud saab, siiis õhtul MEGA uni 😀

  • Avatar
    Vasta T. 23. aprill 2020 at 18:48

    Ahhh! Täpselt sama tunne selle söömisega – et sööd oma “öhtusöögiks valmistatud” portsu ära ja siis veel nagu tuleb mingi teine käik nende nosimiste näol otsa. Ja alles SIIS ja ainult SIIS on nagu hea olla, et valmis, davai, nüüd on nagu köht täis. Samas seda pöhisööki nagu ka rohkem ei taha süüa – et sööks siis seda pöhimanti seniks kuni täisköhtutunne tuleb? Seda pole noh. Aga see olla inimese enda väljamöeldis, et tal üldse näiteks magustoitu vaja on. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 20:06

      JAAA TÄPSELT, et sööks siis õhtusööki veel vms, EIII, ikka krdi komme eks 😀

  • Avatar
    Vasta Mirelin 23. aprill 2020 at 18:10

    Ma olen ka kaaluga pikalt maadelnud, eriti just punnkõhu tõttu, kuigi enamiku meelest pole selleks vajadust. Aga enesetunne ja rahulolu on see, mis loeb. Ise reaalselt tunnen suurt vahet kui võtnud 5-10 kg juurde või alla. Toitumiskavasid ma kunagi järginud pole, puudub lihtsalt see ettekirjutuste huvi – meeldib olla toitumises loominguline ja vaba, kuigi häid ideid võib nendest saada kui omal mõistus otsas. Proovinud siiski erinevaid toitumisviise olen. Tänu kombineeritud 40 päevasele yoginile lõpuks ka ideaalini jõudsin. Siis ma lõpuks taipasin ka et tegelikult ma võin süüa absoluutselt kõike ja vahet pole mis ajal, kasvõi kell 3 öösel peaasi et mitte rohkem kui ära põletada endas jaksan, sest mul on ainevahetus aeglane. Lisaks oli üllatav tähelepanek et ma võtan kiiremini juurde kui värske või keedetud toidu asemel on ülekaalus praetud (rasvapõhised) toidud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:54

      Jaaa, eks see nii ole.

  • Avatar
    Vasta T. 23. aprill 2020 at 17:31

    Oh, I can relate so much. Mul ka mingi mental meltdown mitmel rindel, tahaks vaid halada. Ma veel rase ka lisaks ja viimasel ajal tuli minu rasedaarsenali selline “meeldiv” sümptom nagu hullud gaasid. Nii et jah, olen pahur, rase ja peeretav vanamees.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:54

      Haha, been there. Raseduse parim osa, kus käid ringi ja sahistad peeru 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 23. aprill 2020 at 17:11

    Reaalselt mul oleks vaja ainult VIIS kilo alla võtta, saaks selle kahe lapse pekist kõhu pealt lahti, aga niii raske on ja aega ka on pragusel hetkel nii keeruline leida, sest mees teeb sajaga tööd ja ma pean laste jaoks olemas olema. Lisaks on nüüd tekkinud enne päevi pikalt paistes tunne – keha on mega vett täis ja see tekitab tunde nagu oleks 20 kg raskem. Jah, liigne hala ilmselt ja mõni võib öelda, et kokkuvõtmise asi. Jah, ongi! Kogu see koduse ema elu jooksutab keti nii maha, et tahaks nutta, aga rsk pisaraid ei tule. Mainin ära, et ma armastan oma peret, aga ma igatsen lasteaeda ja vanavanemaid – if you know what I mean 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:55

      Jaaa, kui vaid viis on, siis tundub see NIIIII palju 😀

  • Avatar
    Vasta Maia 23. aprill 2020 at 16:47

    Ma olen juurde votnud 10kg, seega nuud 80kg ja 172 pikk.
    Masendus, mul on just kasivarred ja kintsud paksud ja perse, eriti rovedad on need paksud kasivarred.
    Ei teagi kuidas peaks end kokku votma, mida vanemaks, seda raskem on alla votta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:55

      Mul ka käsivarrepekkk 🙁

  • Avatar
    Vasta Aiks 23. aprill 2020 at 16:24

    Haaa haaa haaa! Masenduse naer kõigi nende kommentaaride suunas, kes 10 kg peaks maha võtma, et idekad olla. Tahaks ka teie elu ehk siis alati saab hullemini. Mul oleks vaja 60 kg maha võtta. Ei hakka kunagi olema ja surres tuleb ilmselt jupid kahe kirstu vahel jaotada. FML!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 16:37

      eks asi olla perspektiivis onju 😀

  • Avatar
    Vasta Merka 23. aprill 2020 at 14:45

    Proovisin ka selle Orgu ära et alla saada. Mul on nimelt kilpnäärme alatalitus mis aastaid diagnoosimata oli ja kaalu on ikka 30kg+ rohkem kui peaks. Kui rohud peale sain siis tõmbas nii 9 kilo alla ilusti aga nüüd on seisma jäänud. Sama teema on ka siis, kui näidud paigast – kohe hakkab jälle juurde tulema, õudne. Peenikeseks ilma mao opita ma vist ei saagi, sellega olen arvestanud aga oma suurest voldist tahaks lahti saada küll 😀 Aga Orkust – no ma ei jõua niimoodi koguaeg süüa teha! Mulle ei meeldi kokata ja ma ei oska ka seda. See oli kohutav, ainult istu ja vaarita. Rahakotile oli ta ka suht laastav, üliõpilasena ei ole sellist raha et osta igasuguseid erinevaid aineid kokku. Ma viskan sügavkülmast juurikad, vb kana või kala juurde ja see ongi õhtusöök. Rämpstoitu ei osta ammugi, mul pole mingit tahtejõudu. Kui mul magus kodus on, siis saab see ka söödud. Lihtsam on mitte osta 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 16:38

      Ma ei tea, mis imeretsepte sa siis valisid 😀 minu meelest oli orgu järgi suht norm süüa teha.

  • Avatar
    Vasta Helen 23. aprill 2020 at 14:18

    Mul on täpselt sama enesehaletsus peal praegu 😀 Kodus olles mõtlesin, et hakkan tubliks. Iga päev olen siin 6-14km ringe jalutanud, toitu kaalunud ja tublisti nutridatasse kirja pannud, aga ikka olen paks ja laisk. Nüüd peab veel tööle ka tagasi minema ja ma olen totaalne stressiõgija. Tahaks kodu, aga nüüd selle kuradi kriisiga pole vist eluilmas võimalik seda raha kokku ajada, et laenu antaks. No jumalissand halasta mu peale 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:57

      MA olen ikka alla võtnud siin paari päevaga 😀

  • Avatar
    Vasta Maru 23. aprill 2020 at 13:55

    Hakka tempokõndi tegema. Nii, et 1km 9min juures läbid ja isegi alla, esiteks saad oma 5-6km alla tunni tehtud ja sammud täis ja keha saab trenni. Ma võtsin sellise kõndimisega 10kg maha ja rahvas arvas, et raudselt näljutab või siis vähis.
    MyFitnessPal tore, tegin ja kaalusin ja siseatasin ja siis krt selgub onju, et leivaviil annab 100 juba. Daaah. Aga mis hea, siis trenn annab ju kaloreid juurde mida tohib tarbida. Niisiis gogogo

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:55

      No Marta tempo oli nadi, peab aint Lottega minema siis 😀

  • Avatar
    Vasta MARLEEN 23. aprill 2020 at 13:31

    Ma söön kõike ja topelt?(loe imetan beebit). Ja kaalun ka umbes 10kg liiga palju…ei tea, mis jutt see on et imetades kaotad 500kilokalorit ööpäevas!?! See lihtsalt ei toimi minu puhul?‍♀️Aga ma olen õppinud mitte põdema ja niikaua kui mu mees ei ütle,et davai, kiirelt trenni nüüd,siis lasen rahus edasi mugimisega?Muidugi,erinevalt sinust, ei pea mina enda lottidest või voltidest (mida sul tglt ju ei ole!!!!)pilte sotsmeedias postitama?
    Päevadega sõidab mul ka katus ära?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:56

      Noh, ega mul ka käsku pole lotipilte postitada, aga mis ma teha saan, kui ta pildile ronib 😀

  • Avatar
    Vasta Küss 23. aprill 2020 at 13:27

    Kui pikk sa oled?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 16:46

      168

  • Avatar
    Vasta Birgit 23. aprill 2020 at 13:11

    Kõige lihtsam on hakata end armastama kohe praegu ja täpselt sellisena nagu sa oled, siis tulevad ka muutused iseenesest. Midagi vägisi tegema hakkamine on suurim karuteene, millega viid end veel suuremasse deprekasse. Kui muudmoodi ei oska: otsi endale välja kõige paremini sulle sobivad riided, mis sobivad sinu praeguse kehaga ja vaata siis peeglisse ja sa saad aru, et 70 kilo ei ole maailma lõpp. Sa oled ilus noor naine, 3 suurepärase lapse ema ja sa ei kaalu 300 kilo. Pane kaugemasse kapinurka need riided, mis praegu ei sobi.

    Sul on õnneks mehega ka vedanud nagu ma aru saan, ta kindlasti võimaldab sulle 1 tunni päevas, mil sa saaksid tempokamal kõnnil käia, arvuti taga töötavale inimesele on see eriti vajalik, lööb pea selgeks ja teeb tuju ka heaks, pealegi ilm on nii ilus juba. Sellest hakkab muutuma ka su mentaalsus, saad vabalt klappidest lemmikmussi kuulata või mõnda koolitust või hoopis motivatsioonimaterjali ning ühel päeval sa ei kujuta enam ette, et sa välja jalutama ei lähe, lisaks saad super immuunsuse ja kerge restardi endale. Pole üldse paha ju.

    Ma ise võtsin ka mingi aeg ikka megalt ette. hästi range toitumise jälgimine, karm trenn 9 tundi nädalas. Jah, ma sain paremasse vormi aga kindlasti mitte õnnelikumaks. Treenisin end lolliks, kaalusin ja mässasin ka erinevate menüüdega aga mingist hetkest enam kaal alla üldse ei tulnud ja oi seda masekat siis. Kõige parem asi, mis ma tegin oli see, et ma lõin käega ja kobisin metsa jalutama, niiöelda maseka leevandamiseks ja nii iga päev, kaal aga hakkas iseenesest kukkuma ja täna ma isegi ei tea enam palju ma kaalun ja ei huvita ka, mulle meeldib mu peegelpilt ja kellel ei meeldi, siis see on küll nende endi probleem.

    Sa oled nii särav ja bubbly isiksus, ära lase end nendesse nõmedatesse ühiskonna pseudo normidesse suruda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:57

      Usu mind, ma armastan end küll ja veel, lihtsalt ma ei saa jätkata samas vaimus nagu enne, sest muidu olen ma aina raskem ja raskem 😀

  • Avatar
    Vasta Kairit 23. aprill 2020 at 13:10

    Mina soovitaksin sul tutvust teha Dukani dieediga.
    See on eht laisa inimese jaoks loodud, sa ei pea midagi kaaluma ega mõõtma, võid süüa iga kell ja nii palju kui sisse mahub.
    Ise olen mehega seda nüüdseks üle poole aasta pidanud, kaalukadu on kokku üle 50 kilo.
    Muidugi leidub inimesi kes selle dieedi maha laidaks kuid igaühel on õigus otsustada mida sööb ja kuidas.
    Ise leian, et milleks piinata ennast mingite kavadega kus hambad ristis edasi rühid ja igal vabal hetkel mõtled ainult mingile “heale” asjale.
    Meie menüüst ei puudu näiteks lasanje, pitsa, sai, jäätis jne… Tõsi me ei saa poodi minna ja riiulist seda kõike krahmata vaid teemegi lubatud ainetest ise. Aga oluline on see, et isu saab rahuldatud, kaal langeb ja ei ole seda tunnet, et nüüd lähen ja hävitan terve külmkapi laiali.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:57

      Ma pole kuulnudki sellest 😀

  • Avatar
    Vasta Krr 23. aprill 2020 at 13:00

    Ahh, see kaalujälgimine…. Olen igasuguseid dieete proovinud ja jõudnud järelduseni, et kõige paremini toimib kalorite lugemine (kasutasin mingit teist keskkonda kui sina). Ja ma olin ka ikka rämedalt üllatunud, kui palju mingid suvad asjad kaloreid annavad. Võileivad näiteks, seepärast hakkasin hommikul putru sööda, sest see annab vähem. Nüüd koroona ajal kodutööl olles pole üldse asju üles kirjutanud ja kaalunud (tööl olles sain hea rütmi muidu sisse ja ei olnud ka külmkappi mille kallal käia). ÕNNEKS olen vähemalt suutnud läbi häda säilitada kaalu, kuigi tahtsin ka suveks mingi vähemalt 4 kilokestki alla saada.
    Ja mul on täpselt sama vaimuhaigus – nii kui hommikul kaal näitab ilusamat numbrit, nii ma samal päeval kõik pekki keeran – sest tundub, et juhuuu, ma suudan küll kaalu alla saada, järelikult võin täna ennast premeerida 😀
    Aga sinu need muud kuhjuvad asjad – jama vist ongi selles, et sina oled see põhiline orgunnija ja tegija ja siis on täitsa normaalne, et ühel hetkel löövad lained pea peal kokku, sest sa lihtsalt ei suuda ja ei jaksa ja ei taha nende kõikide probleemide lahendamisega tegeleda. TEGELT oled sa jube VINGE naine, sul on ka lihtsalt oma aega vaja (mida me koroona ajal üldse ei saa…) + no kõik võimendub päevade ajal.
    Mul on nii hea meel, kui sa jälle kirjutad või vlogid! Kasvõi hala ja räägi oma neeru taga 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:58

      Niii armas kommentaar, muuseas mul läkski nii 😀 Täna olen 800g raskem, haha 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 23. aprill 2020 at 12:52

    Soovitan olla ettevaatlik järsu koormuse suurendamisega, ma hakkasin gümnas põhimõtteliselt päevapealt mega pikki jalutuskäike tegema ja täna, 26-selt, on mul puusaliigesevalu ülikiirelt platsis kui julgen pikema jalutuskäigu teha. St kõik need aastad on olnud, tahtsin just seda rõhutada, et vahepeal asi paremaks pole läinud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 16:48

      mul puusad ammmmu pekkis 😀

  • Avatar
    Vasta E 23. aprill 2020 at 12:50

    Ja mina olen sitaks närvis, sest iga päev tuleb 10 000 sammu täis ja mul on tunne, et kaalu tuleb sama palju juurde!
    Halan ka, sest olen 70kg juba!!!
    Mees ka mu peale närvis, et muudkui halan. “Võta ette siis midagi, kui sa endale ei meeldi!”
    Jaaaaaah, deeeeem, ise oled tööl ja mina lastega kodus- kurat, trenni ei jõua never minna! Ja kodus trenn- lapsed 24/7 ronivad mu otsas ja lõpuks ajab see nii naerma ja loomulikult mingist trennist midagi välja ei tule.
    Õõõh, stress on peal. Kas keegi katuseraha tahaks anda v? Sügist see igatahaes üle ei ela.. Ma ise vist ka mitte, aidaaaa!

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:58

      Aga sa ju võtad ette, kui teed 10K sammu! 😀

  • Avatar
    Vasta Älis 23. aprill 2020 at 12:46

    Räägi palun, miks vett tuleb soolaga juua? Olen elu aeg arvanud ja lugenud ja kuulnud,et just sool on see, mis tekitab vedeliku peetuse kehas..?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 16:48

      Reaalselt, ma ei tea 😀 mullle nii öeldi 😀

      • Avatar
        Vasta Liia 23. aprill 2020 at 21:33

        Kui juua mõrusoola vett,.siis see võtab kõhu lahti ? Soolavee kohta ei tea kommenteerida.

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:52

          mul siiani ple võtnud 😀

  • Avatar
    Vasta K. 23. aprill 2020 at 12:39

    toiduainete kaalumisega on see teema, et üsna pea jäävad kogused nö silmade ette, et tead ka ilma kaalumiseta kui palju sööd.
    Aga, ma tegelt tahtsin öeldse seda, et reaalselt neid inimesi, kes võivad süüa, mida nad tahavad ja paksuks ei lähe, on mingi 0.000000000001% rahvastikust. Kõik muu on see vana hea sotsiaalmeedia presentatsioon, et mina siin pitsaga ja mina siis koogiga. Reaalselt need inimesed, kas teevad väga palju trenni või kokkuvõttes ikkagi söövad vähe. Nt mul üks kolleeg patras kogu aeg, et appi kui palju ta magusat sööb, et iga päev jne…ise tugevalt alakaaluline. Ja siis minil üritusel, kus olime pikemalt koos, tuli välja, et jah sööb iga päev ÜHE KOMMI, ta nagu reaalselt võttiski ühe mingi batoonikese ja imepisikeste amspudega sõi seda sada aastat (ja kui oli suurem komm, nagu nt see Kirju Koera batoon, siis sellest jaksas korraga ära süüa pool). Sama asi on trenniga, need insta trennijad, kes väidavad, et võta 0.5l coca pudel, pane vett täis ja vehi sellega kodus 20 min ja oledki vormis, teevad päris elus ise ikka väga tugevat trenni jõusaalis + jälgivad toitumist.
    Nii et edukuse võti seisneb tegelikult selles, et tuleb teha valik, kas sinu jaoks on ok olla lihtsalt tervislikus kaaluvahemikus, milles sa end hästi tunned või tahad olla maksimaalselt heas vormis. Seejärel püüa aru saada, mis tõstab enim su kaalu ja väldi seda võimalikult palju. Enamike asjade tegemine on niikuinii harjumus – s.t et kui sul sai tõsta kaalu, siis jälgi et kodus saia igapäevaselt ei oleks ja vahest harva kui ostad, siis jälgi, et kogus oleks väike + muud toidud samal päeval selle võrra lahjemad/väiksemad kogused.
    Elu ei tohiks olla lõpmatu dieet, peaasi, et tervis on korras.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:58

      Jaa, ma tean. Monika ütles sama, et äppi tuleb aint alguses kasutada, pärast saad ise ka aru 😀

  • Avatar
    Vasta T 23. aprill 2020 at 12:26

    I can relate. Meil grupichätt sõbrannadega ja nad seal mega tublid, räägivad kuidas kaks korda päevas trenni teevad ja pole enne nii tublid olnud and then there’s me…. kui mul last poleks siis ma oleks vist diivani külge kinni kasvanud ja söögipaberite kuhja all. Unistan ka sellest et mul selline trenni motivatsioon oleks ja naudiks sajaga trenni tegemist, aga see on nii maru harva.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 16:50

      minu meelest trenniideed on nagu seksiideed 😀 et mõtled, et oh TAHAKS, aga kui just siis ei saa (enamasti siis mõtledki, kui ei saa) siis pärasyt never ei taha :D:D

  • Avatar
    Vasta K 23. aprill 2020 at 12:03

    Olen sale, enamus elust loomulikult alakaalus, nüüdseks peaaegu normis?. Aga mingi lambine kõht on ees kogu aeg olnud, kuhugi mujale ei kogune?‍♀️Nõme on kui istud ja kõhuvolt ripub üle püksiääre või on väike punu kleidi alt näha ja ma ei liialda? Et saledal inimesel samad murekohad, sest maru hästi paistab üleliigne välja.?Liikumine on alati hea, ja hästi söömine, aga no ma ei usu, et lihtsalt kõndimine füüsilise tegevusena suurt miskit annaks kaalule, kui vastupidavust ja head enesetunnet. Ja minule tekitaks toidu kaalumine ja piiramine omakorda stressi?Ja ma ei kavatse toidu pealt piiranguid teha, nosin rämpsu samamoodi edasi?‍♀️ Niisiis võtsin karantiini ajal ette kodus treenimise, kuna tundsin, et kogu keha on nagu sült ja kõht häirib. Muidu käisin kord nädalas jõukas ringtreeningus, et mingigi vastupidavus oleks ja tundsin nii puudu sellest. Seega kirjutasin youtube-i midagi treeningu laadset ja jõudsin selleni https://www.chloeting.com/program/
    Ja mulle hullult meeldib (tasuta kõik ka veel pealekauba). Ta teeb kõike kaasa, aeg tiksub, väike puhkeaeg, hea muusika on taga, treener ergutab ka kaasa ja näitab harjutuse algul kerget ja raskemat versiooni ja kavasid on igasuguseid. Lühikesed setid, aga algul ei jõua sedagi. Võtsin kahenädalase shred programmi ette ja umbes nädalaga harjusin harjutustega ära, kuigi teen palju kergeid versioone. Algul ei jõua 30sekunditki teha üht harjutust. Aga päevad mööduvad ning mingi hetk teed ja teed samu harjutusi mida algul ei jõudnud ja siis kuuled lõpuaega ja mõtled et oo jõudsingi ära teha. Selline saavutusrõõm käib kaasas koguaeg. Ilmselt tuleks tulemused ka kiiremini, aga ma ei rakendanud kõhulihast alati õigesti, alles hiljuti vaatasin ta teisi videosid youtubes ja seal näitas ja selgitas kuidas peab harjutusi üldse tegema, et tulemused tuleks, samas on veidi vähenenud küll kõhtu. Tal on ka lõpulõdvestus olemas. Mu 14 päeva programm saab kohe läbi aga kuna käel ranne on haige, siis nüüd kombineerin endale harjutusi erinevatest programmidest, nagu nt alati üle keha treening, siis kõht ja siis jalad või puusad ning täpselt seda, mida teha saan. Max tund päevas hästi kulutatud, seega soovitan proovida!?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:06

      oooo, aitäh sulle lingi eest, tõesti toredad videod!!

  • Avatar
    Vasta Monika 23. aprill 2020 at 12:02

    See vaala pilt on … njahh… ma naersin südamest!! Minu tuju tegid heaks!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 12:14

      hea et ta mu enda plti ei näita 😀

      • Avatar
        Vasta Mammu 23. aprill 2020 at 18:44

        Hea, et lehma pilti ei näita ???

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 18:47

          vb kui mõni kilo juurde tuleb? 😀

    • Avatar
      Vasta Liis 23. aprill 2020 at 12:33

      Ebavoldiline ?. Kust sul sellised sõnad küll tulevad? ?
      Mul sama teema, olen paks aga ei viitsi midagi ette ka võtta . Süüa on ju nii hea. Eelmine aasta tegin korra 2 nädalast tatra jaj köögivilja kuuri, sain vähemalt 2 kilogi alla. Vb proovin varsti uuesti. Muud nagu ei viitsiks. Hetkel olen mauk edasi ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:59

        Hahaha, ebavoldiline on loogiline sõna 😀

    • Avatar
      Vasta M 23. aprill 2020 at 13:04

      Mallu, Sa oled ilus just nii nagu Sa oled. Sinu pildil mind küll lott ei häirinud. Pigem just vaatasin, et nii ilus näonahk ja naeratus, kena ja terve inimene! Dieeditamised on väsitavad. Pigem kuula oma keha & söö värsket kraami 🙂 . Ja kui vaja, siis tuleb ka natuke šokolaadi ja torti süüa! See vaala kommentaar ajas mind nii naerma :,D. Ning vee joomine soolaga… Nagu iuuu iuu iuu 😀 . Mikssss???

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:57

        No aitäh sulle 🙂

  • Avatar
    Vasta Aure 23. aprill 2020 at 12:01

    Hea, et mul sellist kaalu pole, see ikka megakuri kaal sul. Mul mees nagunii hellitavalt kutsub vaalaskalaks juba (ma olen päriselt ka tohutult palju viimase poole aastaga juurde vötnud ☹️?), kui kaal ka samamoodi mönitaks, ajaks vast nutma küll. ? Kuigi tegelikult ma ei saa aru, kui vähe sa siis kaaluma peaksid, et kaal rahul oleks? Mingi 40kg? ? See oleks küll liig.

    Remondi koha pealt, vöid ju edasi ka lükata vannitoa tegemise. Halvim, mis juhtuda seal saab, on torude löhkemine ja see ei ole hea. ? Aga samas, kes see ütleb, et see kohe vöi varsti juhtuks. ? Eks ta ära tuleks teha, k.a elektrisüsteem, aga samas väga paljud elavad aastaid pikendusjuhtmete otsas ja midagi ei juhtu. Kuidas kellelgi joppab.

    Sul tavaliselt asjad ikka leiavad mingi lahenduse löpuks, lihtsalt natuke kannatust. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:12

      Jaaa, ma tean, ma kannatan :D!

    • Avatar
      Vasta Stina T 4. detsember 2022 at 23:20

      Mallukas, Sul on uskumatult lahe huumorimeel! Olen suur fänn! Isegi see nö soigumine on nii lõbusalt kirjutatud :).

      Mina näen lõualoti asemel hoopis ilusat inimest, kes kindlasti ei ole obese ja ma arvan, et ka isegi mitte ülekaalus.
      Parem ära muretse selle kaalu pärast. 🙂 Kui lapsed suuremad, on rohkem aega kaalujälgimiseks ja ehk läheb see kaal ka ise alla.
      Ja nende kohta, kes su blogis õelusi pritsivad, ütlen – on palju inimesi, kel on psüühikahäire või mõni psühhopaatia vorm.
      Jõudu!

  • Avatar
    Vasta Mir 23. aprill 2020 at 11:56

    Kuue nädalaga peaksid siis alla võtma pmst 10 kilo? Ma ei ole absoluutselt toitumisekspert, aga nii palju, kui uurinud olen, peaks tervislik kaalulangetus olema 0,5kg nädalas. See kuus nädalat ja 10kilo tundub nii ekstreemne lihtsalt.

    Ise olen vist sama pikk kui sina (kui on õigesti meelde jäänud, et sa 168cm) ja praegusel hetkel kaalun ka oma kõige suuremat kaalu 69,7. Hullult masendav on! Kaks aastat tagasi tegin seda, et piirasin oma suhkrutarbimist ja sellega saavutasin ka korraks kaalul 59kg. Ja siis lasin lõdvaks. Ja mul pole ühtki last, niiet ei saa selle “süüks” ka ajada 😀

    Kuna mu praegune kaalunumber teeb ming kurvaks, siis tegelen “vahelduva paastumisega” ehk söön päevas kaheksa tunni vältel ja siis 16h ei söö midagi. Samuti üritan vältida poes suhkru/magusa ostmist.

    Viimased paar nädalat on see kõik isegi õnnestunud aga kuna kodus kaalu pole, siis ei tea, kui edukalt.

    Jaksu ja jõudu sulle. Loodan, et ühel päeval jõuame me kõik sinna, kus tervisliku kaalu hoidmine pole räme raske ja saame oma kehadega rahul olla (seda kirjutades tunnen end nagu blondiin missivõistlusel, kes kõigile maailmarahu soovib :D)

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:13

      Eiei, see on lihtsalt see, mis ma olla tahaks, ma ei usu, et ma 6 nädalaga sinna jõuaks 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 23. aprill 2020 at 11:53

    I hear ya sis! Usun, et kui see tobe karantiiniaeg möödas, oleme kõik rõõmsamad! Laste kõrvalt ongi raske ja ma olen otsustanud, et ei põe ei kehakaalu ja tegematajäänud harjutuste, sammude vms pärast hetkel! Kiidan end pigem tehtud asjade eest (a la sõin piisavalt juurvilju või jõudsin kodus miskit kasulikku teha vms). Mul on kodus kaks väikse vanisevahega last ja mul pole vist kunagi niiiiiii kiire olnud. Aga on nagu on! Päev korraga ja saame hakkama!
    PS! Ei oota vastust! Loodan lihtsalt, et su tuju läheb natukenegi paremaks! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:20

      Ega ma ka niiväga ei põe, aga lihtsalt pinda käib kõik 😀 JA täna on natukene parem külll! 😀

  • Avatar
    Vasta Herly 23. aprill 2020 at 11:48

    Kui mõelda et tlc need paksud põssad on 1200kcal dieedil ? küll sa saab 1600 ka hakkama? ise pole absull toitumist kunagi jälginud, vist peaks. Pigem toimetan rohkem kui vajadus kilosid kaotada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:20

      nad on 1200? 😀 kust teaad

  • Avatar
    Vasta Liia 23. aprill 2020 at 11:36

    Ma viitsisin läbi lugeda, sest ma lootsin saada lohutust, et kellelgi on veel sama s*tasti kui mul 🙂
    Ma isegi ei taha pikemalt kirjutada, nii kehvasti on. Ma ilmselt hakkan psühholoogi otsima, aga enne pean küsima, kui palju tal aega on, sest mul läheb rääkimiseks ilmselt nädal või midagi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:20

      Mh, mis siis niiiii kehvasti on? Pane kolm punkti kirja 😀

  • Avatar
    Vasta A4 23. aprill 2020 at 11:26

    Ma alustasin eile jälle fitlapiga, selle karantiiniiga on 5 kilo lihtsalt juurde tulnud. Kuskile välja ei saa, jalutama vms, aint istu kodus ja söö. Lõpuks siis võtsin kätte, et olen 100 % kavas. Esimene tagasilöök oli juba hommikul, kui avastasin, et kaal näitab valesti. Okei, söön siis umbes,kuni uue kaalu saan. Lõunani oli tubli. Ei söönud midagi muud. lapsed sõid vahepeal jogurtit ja nutellasaia ja ma ei võtnud ampsugi. Ja siis tuli kuller, mees oli vahepeal 6 kg maasikaid tellinud. Enne kui mõelda jõudsin, olin juba hunniku maasikaid ära söönud. Oh well. vahetasin siis vahepala maasikate vastu välja ja õhtul nälgisin. Miks ei võiks alla võtmine sama kerge olla, kui juurde võtmine. Söön 1 päeva rämpsu – 1 kilo juures. Söön ühe päeva tervislikult -10 grammi maas.
    Peaks trenni ka tegema hakkama.. aga.. motivatsioon kus sa oled???

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:21

      maasikad ju tervislikud? 😀

  • Avatar
    Vasta Karita 23. aprill 2020 at 11:23

    Aitäh! Mul hakkas igatahes sellest postitusest parem. Mul on prale teise lapse sündi hull hala.
    Mu lapsed ei maga normaalselt öösel ja päeval, see ajab omakorda minu karjuvaks hulluks ja see omakorda viib tee kapiuksi nööpima, et rahustada end millegi magusaga ja siis ründab mind kuradi pärmseen ja teksaseid jalga tōmmates selgub, et midaaa?!?… mingit trenni peab ka veel tegema. Millal? Mille arvelt? Mis jōuga?
    Nii, et ju see on siis väikelaste emade normaalsus ning tuleb ellu jääda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:28

      Appiii, ma olen ka magamata täielik närvihaige, aga õnneks see laste magamatus ka möödub kunagi. Ja no ma sinna seene teemasse ei tahtnud langeda, aga mul ka just oli ja see on nagu täielik kirss tordil, et isegi vaginn on elus alla andnud 😀

      • Avatar
        Vasta Karita 23. aprill 2020 at 11:44

        No täpselt… mida veel, eksole. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:20

          😀

      • Avatar
        Vasta E 23. aprill 2020 at 12:53

        No, ma ei võiiii, sellise kajaka panin maha! ???? Isegi vaginn on elus alla andnud ? ja nüüd kurbusega tunnistan, et sama siin ?‍♀️

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 16:48

          rip meie vaginnidele 😀

    • Avatar
      Vasta Kadri 24. aprill 2020 at 09:11

      Seene kohta… Ma oma elus julge 10 aastat võitlesin sellega, kuni eelmise aasta jaanuaris arst kirjutas mulle östrogeeni kreemi, mida ma kaks korda nädalas pidin sisse endale suskama paari nädala jooksul. Mul pole sellest ajast enam seent olnud. Enne oli ikka 2-5 korda aastas!

      • Mallu
        Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:53

        vot sulle lopsu siis

  • Avatar
    Vasta marju 23. aprill 2020 at 11:21

    vastumeeleselt midagi teha ei too kindlasti tulemust, keha tunneb selle kohe ära, ainuke mille saavutad on pidev stress. sa oled tark ja teadlik naine, pigem söö kōike mõõdukalt ja liiguta end. kõik võtab aega aga järjepidevus viib sihile?
    targutada on hea?
    olen ka tellinud mitmeid kavasid ja vandunud pühalikult, et järgin neid. tõsi on aga see, et ma lihtsalt vaatan need läbi, olen nagu wow kui lihtne ja äge, ja keeran diivanile.. sellega asi piirdubki. ma ei järgi neid kunagi. ma olen sama pikk kui sina ja kaalun 55kg, ideaalis ei peaks nagu muretsema, aga siiski, see keskoht… tahaks ju vormida.
    veebruaris tegin 4x hopaTv järgi kodust trenni, vaatasin, et fain, päris hea juba. ennast teades, ega ma vast sel aastal enam ei liiguta

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:24

      haha, oleks ma 55, ma ei MÕTLEKS ka trennile 😀

      • Avatar
        Vasta M. 23. aprill 2020 at 11:34

        Oleks ma 70, ma ka ei mõtleks.. Perspektiivi küsimus või mis? 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:21

          Jah, kõik on perspektiivis 😀

    • Avatar
      Vasta carmen 23. aprill 2020 at 16:47

      mul kaalu pole kodus, aga viimati olin ka mingine 52, äkki nüüd paar kg juures :O, samas pekki kõhul, küljel, jalgadel on ikka päris palju… no päriselt on, ei kujuta ette 😀 paar päeva teen harjutusi ja siis mõtlen ka et nüüd rannaks valmis, rohkem pole motti 😀

      • Mallu
        Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:58

        tahaks ka 52 olla 🙁

  • Avatar
    Vasta Q 23. aprill 2020 at 11:17

    Oeh, tahaks ka loomulikult sale olla. Hulluks ajab see eluaegne “dieet” ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:24

      Kas inimesed terve elu siis mõtlevadki kogu aeg, et mida süüa?!?!?! 😀

      • Avatar
        Vasta M 23. aprill 2020 at 11:40

        Saan ainult enda kogemuse põhjal öelda, et jah 😀 ja see on ikka üks rist ja viletsus

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 09:20

          Sama 😀

      • Avatar
        Vasta Pille 23. aprill 2020 at 14:10

        Ei, endale kujundatakse lihtsalt harjumuseks toituda mõõdukalt ja tervislikult, kindlatel aegadel ja blabla. Mdea… Mind pereloomine just aitas ses osas, et nüüd on vähemalt 3x päevas soe korralik söök, kindlad ajad vahepalaks, tervislikumad valikud jms. Jäänud on vaid õhtune patustamine, kui lapsed magavad ja minu aeg algab. Siis tunnen, et vaja premeerida ennast. Aga kui sellega ka liiale ei lähe, siis on täiesti ok. Kaalunumber mind ei enda puhul sega, küll aga lodevus ja treenimatus. Üritan ka jõudu mööda end liigutada, aga väikeste laste kõrvalt ikka nii ei saa, et tunneks kohe et voohh, kui mõnus trenn oli vms.

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:57

          Ma ka lootsin kunagi, et kui lapsed suuremad, et siis olen see hea ema, kellel õhtusöök ja lõuna X ajal, aga eiiiii läind nii 😀

  • Avatar
    Vasta M 23. aprill 2020 at 11:15

    Ära üldse muretse, sa pole üksi selles lotipaadis. Ma olen konkreetselt see inimene kes ka saia või šokolaadi nuusutamisest juba ainuüksi võtab 5kg juurde ja nüüd kehakaalu kogunenud 20kg rohkem, kui võiks olla normaalkaal. Jah, ma ei ütle, et näen välja nagu see vaalake seal kaalul aga ma leian ka 100 miljon erinevat põhjust, miks ma ei saa ja taha trenni teha ega toituda tervuslikult.
    Olin isegi nii tubli, et tegin liitumise spordiklubiga, sain ka paar x käia, siis tuli koroona. Nagu õnnistus eksole :D:D
    Toituda ei saa “korrektselt” , kuna töötan juuksurina ja mul pole mõni päev aega üldse süüa, rääkimata mingitest kindlatest kellaaegadest vms. Väga paljud toidud ka ei meeldi ning see tähendab, et söön mida tahan aga üritan jälgida, et ei söö nii, et ägisen ja tahaks oksendada. Pole valmis ka saiast loobuma, ainuke asi mida a-r-m-a-s-t-a-n maailmas kõige rohkem on soe ja pehme sai!!!! ja rämpstoitu! ja hiinakat!
    Ma võiksin jooksmas käia, aga ma ei saa.. ei tohi. põlved on täiesti läbi, mingid kõhredes on auk ja no olen läbi teinud raske põlveopi.. see selleks 😀 grupitreeningud ei meeldi ja ka ilmselt seda kekslemist ei tohi endale lubada, nii ma siis olen, ettt okei paar x kuus käin sõbrannaga rabas või kuskil jalutamas, mingi 10-14000 sammu tuleb ära aga sellest pole mingit kasu, kui ei tee igapäevaselt. Pärast 19ni tehtud tööpäeva ei jaksa enam kuskile 10000t sammu täis jalutama minna, sest kliendirohkematel päevadel võtavad põlved ka alaselja nii läbi, et kui korra istud või pikali lähed, enam püsti ei saa.
    Lisaks sellele vist on ka astma, perearst arvas, et võib olla, sest midagi kopsus oli aga kopsuarst peab seda kinnitama ja ilmselgelt selle vastuvõtule ma ei saa ilmselt niipea. Kurguninakõrvaarstile ootab juba teist kuud aega, koguaeg lükkavad edasi, kurk paistes olnd nüüd juba 3 kuud, palavik 37.3 sellega koos. Perearst laiutab käsi, olen võtnud neljad antibiootikumid ära ja mitte miski pole aidanud, kui aind kurguvalu hullemaks läinud 😀 ja tööl käin ka endiselt, kuigi elan koos riskigrupis oleva vanaemaga, siis mu tööandja arvab, et see pole nii hull midagi. Nojah ?‍♀️ päris palgata puhkust võtta ei saa ja töölt ära minna ka ei kannata, kuklas istuvad autolaen ja muud maksud, mida kuidagi ilma rahata ära ei maksa. Muid lahendusi tööandja ei paku. Niiet, pean ka kuidagi kõige sellega toime tulema, on raske.. aga no vast läheb ikka kunagi kergemaks. Kui aind kaalgi langeks, oleks juba midagigi parem :D:D!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:26

      HAha, saad aru, mul oli ju sama! 4x jõudsin trennis käia ja tere tulemast koroona, NÕMEEE! Ja minu suurim eluarmastus on ka sai 😀 Me ikka soulmates, kuigi ma ple juuksur 😀

  • Avatar
    Vasta K 23. aprill 2020 at 11:06

    1600 on ikka päris vähe kaloraaži tegelikult minu arvates. Kas üldse baasainevahetuse katad sellega ära? Kui kõht jääb tühjaks siiski siis see pole selles osas jätkusuutlik su jaoks et annad alla lõpuks lihtsalt.. Aga edu teekonnal. Ise soovitaks ikkagi Orgut või Fitlapi vms kus võid normaalses koguses süüa ja ikka võtad alla 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:28

      literally ma ei tea, mis on baasainevahetus, ma lihtsalt ei viitsi ringi võdiseda ja kuulan 6 nädalat käske 😀

    • Avatar
      Vasta T 23. aprill 2020 at 12:20

      Mul on Fitlap, trennivabal päeval on kaloraaž 1435kcal, 176cm, 74kg. Vähe tundub küll, aga kuskilt see kaalukadu peab tulema. Seega teistel programmidel on ka madal kaloraaž. Kõhu saab sellest täis.

      • Mallu
        Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:59

        Aaa no siiis on see 1600 ka fine ju

    • Avatar
      Vasta Kapsauss 23. aprill 2020 at 20:32

      Ei, see tegelikult ei ole väga väike kaloraaž. Aga see on hea kui sellega saab kaalu langetada. Ma ütleks, et 1300-1400 on väike kui me räägime naisest muidugi. Ma arvan, et Malluka nö kaalu püsimise kaloraaž võib vabalt olla midagi kas 2000 või alla selle.

      • Mallu
        Vasta Mallu 24. aprill 2020 at 09:12

        aga 1600 on su meelest ok?

  • Avatar
    Vasta Liina 23. aprill 2020 at 11:06

    I can feel you! Soovutan sul uurida lchf toitumist. Proovi järgmiseks seda. Ma ei ole eriline trennihunt, tahan ka lihtsalt ja suht mitte midagi tegemata kaalust alla võtta. Nooh iseenesest olen eelmise aasta augustist võtnud alla mingi 15kg lihtsalt toitumisega. Jätsin viljatooted ja suhkrud. Jälgin siissüsivesikuid, neid tarvin võimalikult vähe. Enesetunne on hea, ei ole sellist väsimust koguaeg.
    Igatahes peavastu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:28

      Ma enne üritan selle üle elada 😀

  • Avatar
    Vasta M 23. aprill 2020 at 10:58

    Mina ütlen Mallu sulle, et sa oled ilus 🙂 isegi voltidega:)
    sa nutad, et 70kg. mul näitas kaal 78, olen nelja kuuga võtnud juurde 10 kg, pärast sutsetamisest loobumist… no kui sa juba tunned end nii kehvasti, siis ma peaks juba nööri seebitama 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:28

      Kle ma just vaatasin kellegi pilt, kes väidab et ta 80kg ja tundus minust kordades kabedam 😀

  • Avatar
    Vasta a 23. aprill 2020 at 10:57

    Hahahaha mida kaalu? Miks ta nii teeb? ?
    Aita Kardol kasvuhoonet kaevata, kodus koristamine ja tuuseldamine, aias koristamine…. mu kell loeb kõik sammudeks ? Piisab kui maale lähen ja natuke midagi teen ja lõunaks on 10 tuhlit täis. Vb mu kell lihtsalt paneb hullu. ?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:07

      Me koristasime aia ära, mul oleks seal aint lotte sitta koristada 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 23. aprill 2020 at 10:56

    Mingi sitt periood vist.
    Õnneks kodu rahastust ei vaja. HAH! Õhksoojuspump tuleks ära osta ja kas keegi paluuuun ehitaks mu keldri lõpuni ahjaa ja puud on ka vaja osta kui pumpa ei osta noh jah puid on ka siis vaja kui pump osta.
    Pulmakleidi peaks ära ostma aga mu keha on nii jube, et ma pole selles ka kindel. Mitte laulatada kuna ma iseendale ei meeldi on ka hea plaan.
    Aga noh lähen viin pesu kuivama ja kobin maale puid istutama, et suvel oleks lõbusam muru niita taimede vahelt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:29

      Me just ostsime õhksoojuspumba, sinna läksid viimsed säästud aga NIII MUGAV ELU NÜÜD, see pelletkamin oli ikka max mõttetu ost 😀

  • Avatar
    Vasta Merlin 23. aprill 2020 at 10:54

    Lugesin ja tundsin palju ära iseend. Eriti see koht, et kui mõni kg kadunud, siis võib ju süüa kõike ja lausa end premeerida. Keegi pahalane justkui elaks kehas, kes kõigest väest püüab takistada heaolutunnet. Nii lihtne on süüa, aga jube raske on pärast hakkama saada selle paha tundega mis kehale ja peegelpildile on tekitatud. Olen päriselt kade nende peale, kes võivad süüa kõike, ilma et kaal tõuseks… Olin pidev igasuguste kavade jälgija ning tõesti, kaal langes ka…aga see lõputu kaalumine ja stressamine! Tegin otsuse, et aitab küll. Vahest on söögiisud sellised, et mõistus kaob kui šokolaadi näha, eriti iga kuu, kindlal ajal. Kusjuures, siis isud suurenevadki ja hiljem kaovad, seega luban endale suht kõike. Mida rohkem “võidelda”, seda keerulisem on. Tundub justkui lõputu jada, midamööda käia. Tahan öelda, et mida rohkem end keelan, seda suurem isu on…seega ei mingit kaalumist ja olen palju rahulikum. Mingitel hetkedel on lihtsam, mingitel raskem, aga kuulates enda keha mitte “pahalast”, on võimalik hoida saledat joont. Minu arvamus ja kogemus ega pea ühtima teistega muidugi ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:30

      No aga kui ma ennast ei keela, siis… ma olengi selline nagu praegu 😀 Sest ma ka ei keelanud.

  • Avatar
    Vasta Kätz 23. aprill 2020 at 10:53

    Totally feel u. Mul vaja 17kg alla saada ja see on niiiiiiiii raske. Kasutan ka myfitnesspali ja päevane kaloraaž 1630. Btw, äpis saad enda kaloraaži muuta, kui lähed More-Goals-Nutrition goals-calorie, carbs, protein and fat goals
    Teen 4x nädalas trenni kodus ja ausalt, ma ei taha hommikul ärgatagi, kui tean, et täna trennipäev, iu. Läbi suure inisemise teen ära, aga õnneks jalutada mulle meeldib.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:31

      aa tänks, sain!

      • Avatar
        Vasta Triinu 24. aprill 2020 at 20:46

        Tubli oled, kui igat oma ampsu kaaluda viitsid ja suudad. Mind ajab söögi kaalumine ja näpuga järje ajamine hulluks. Kunagi proovisin ja no ei ole see minu jaoks. Ma polnud söögikorda lõpetanud, kui juba arvestasin, millal järgmine söögikord on ja kui palju ma siis tarbida tohin. Ütlen ausalt, et see tekitas tohutult stressi ja kuigi tegelikult polnud kõht tühi, siis mul oli tunne, et on! 2 nädala jooksul ei olnud märgatavat kaalulangust ka näha ning loobusin. Hakkasin teadlikumalt sööma ja selline lähenemine sobis kõige paremini 🙂
        Ja lotist ka…mina ei tea, kas ma olen pealiskaudne ja pime või mis, aga mind su lott absoluutselt ei häiri. Sa ise oma juttudega sellele tähelepanu ei tõmba, siis ei pane tähelegi. Jumal küll, see pole sul ju ometigi nabani…ära põe! 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. aprill 2020 at 19:46

          No aga mind häirib rämedalt 😀

  • Avatar
    Vasta AB 23. aprill 2020 at 10:51

    Minul ka proovitud erinevaid asju. Üks millest (vähemalt endapuhul) aru saanud, on see, et igast kavad ja tohutu piiramine ja ette plaanimine minu puhul ei toimi. Seega olen lihtsalt hakanud 3x päevas sooja toitu sööma. Kui kõht tühi, siis vahepeale nt porgandit, õuna jne. Kui tuleb mingi magusa v rämpstoidu isu, siis lihtsalt lubangi endale seda, kuid väiksemad koguses kui enne. Liikuma olen küll sundinud kuid samuti mitte nii et PEAB mingi arv samme tulema. Liigun kasv 5 km vms, olen leidnud spordialasid mis mulle endale ka meeldivad, käin vahel jõusaalis jms. Arvan, et iga väiksemgi liikumine on parem kui mitte midagi. Siiani on toiminud ja arvangi, et toimib see kõige paremini (vähemalt endapuhul), sest see peab saama elustiiliks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:32

      Mu unistuste elustiil oleks saia süüa ja veini ja värskat kulistada 😀

  • Avatar
    Vasta K 23. aprill 2020 at 10:50

    Tsiisas, ma ei viitsiks never asju kaaluda. Söögitegemine võtab niigi aega, ka ilma selle pideva kaalumiseta 😀
    Ja tead, kui tervet ei jaksa, siis tee pool. 5000 sammu on ikka parem kui mitte midagi. Ja koristamine ja lastega tegelemine peaks ka korralikult samme juurde tekitama, ei? Anyway, ma tean mida sa tunned ja ma olen täpselt sama laisk..
    Muidugi ei aita hetkel sellele kaasa see, et ma üheksandat kuud rase olen, sest noh, paks olen juba niikuinii ja miks ma siis ei või endale kõike head ja paremat lubada, eksole. Ennem olin üpriski peenike, eks siis paistab, kui hull seis on, kui ära olen sünnitanud. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 11:32

      MA KA EI VIITSI :D!!!

  • Avatar
    Vasta Liis 23. aprill 2020 at 10:45

    Aga miks sa pole siiani proovinud Fitlapi??? Ma olin ise kunagi mega kahtlev selles osas, sest ma ei suutnud uskuda, et niii palju süües võib saledaks saada aga see for real toimib. Vahest peab isegi ühe toidukorra ära jaotama, sest lihtsalt ei lähe korraga sisse. Mina usun küll, et sul oleks aeg seda proovida mitte piitsutada mingisuguse dieediga. Lisaks on seal mega maitsvad toidud ka ja saad väga improviseerida igast toiduainete asendamistega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 10:48

      aga ma ei tee ju “dieeti” st ma söön kõike mis ma sööks muidu, lihtsalt nüüd ma kaalun seda. Ja okei, maiustusi ei söö 😀

      • Avatar
        Vasta Mannalind 26. aprill 2020 at 02:14

        Lisaks kaloritele peaks ikkagi toitainete tasakaalu ka jälgima. Olen ka Fitlapi fänn, mis põhinebki mitmekülgsel toitumisel hoides makrotoitained tasakaalus ja kogused õiged. Eriti nüüd uute funktsioonidega, kus saab ise retsepte koostada, on see täiega tegija ja võin omast kogemusest öelda, et isegi trenni tegemata kaal langes.
        Alguses muidugi vajab natuke süvenemist (nagu kõik uued asjad), aga kui käppa saad, siis tekib juba tunnetus mida ja kui palju süüa ja ei pea enam näpuga järge ajama programmis.
        Seal on väga palju retsepte nii algajale kokkajale (nagu mina) kui ka osavatele köögikuningannadele.

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. aprill 2020 at 08:47

          Kõik kiidavad jah seda fitlapi, aga ma kunagi proovisin ja.. ma ei mäletagi, et miks ei meeldinud.

  • Avatar
    Vasta Vaike 23. aprill 2020 at 10:44

    Kes see haige inimene mõtles välja, et paneks vaalapildi kaalule!? ? Mis pilt järgmiseks, nöör ja seep? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. aprill 2020 at 10:48

      Konkreetselt MA EI TEA, MIKS 😀 Aga see on nii haige 😀