Kingiloos KODU TESTIN JA ARVUSTAN

õlimutt in action*

3. mai 2020

Mulle meeldib, kui kõik minu ümber lõhnab. Kui ma endale parfüümi peale lasen, siis ikka kamaluga. Juuksehooldustooted võiksid lõhnata võimalikult magusalt. Tuba võiks hommikust õhtuni põlevaid lõhnaküünlaid täis olla ja isegi seda pattu ma teen, et riideid pesen ka aeg-ajalt suvalise Arieliga, lihtsalt selle pärast, et see lõhn meeldib mulle rohkem, kui see looduslik ja lõhnatu kraam, mida ma enamuse ajast kasutan. Vannis peavad kindlasti olema lõhnavad vannipallid, mis seal muidu lamada?

Küünlaid ma saan põletada siin majas ainult ajavahemikus 22-08, ehk siis siis, kui Lende magab. Ta lihtsalt armastab küünalde ära puhumist liialt, et teda selles takistada saaks. Siis on veel üks variant need kodulõhnastajad, aga nendega on mul paar korda selline “tore” asi juhtunud, et lapsed selle ümber tõmbavad ja siis on terve tuba õli täis. Not cool.

Sel talvel avastasin ma enda jaoks aroomiõlide maailma. Ma teadsin küll, et difuuserid olemas on, aga ma arvasin, et need on mingid mini õhuniisutid vms, tuleb neist ju tossu välja ?

Ostsin neid kohe kaks tükki ja paigutasin magamistuppa ja elutuppa. Minu meelest see langes veel mingi ajaga kokku, kus Martal oli nohu, seega huugas mul magamistoas vaheldumisi piparmünt ja eukalüpt, elutoas aga mõnus apelsinilõhn, kuhu panin kah piisakese piparmünti sisse. Ja maja lõhnas hästi, ilma, et ma peaks kartma, et keegi küünlaid kisub, või toalõhnastaja õliga oma riideid rikub. Muuseas, mäletate, kui ma kunagi kiitsin neid eeterlike õlidega nohukleepse? Reaalselt 100x odavam on osta endale koju väike pudelike ja ise paar tilka panna mingi väikse tekikese või padja peale, mille lapse kõrvale paned. Toime on sama, aga on odavam ?

Veel üks suur lemmik on mul greip. Ma alles hiljaaegu hakkasin seda muuseas sööma ka – terve elu arvasin, et see on nagu hapu apelsin, aga kae nalja, mega hea on! Ja selle eeterlik õli on ka selline mõnusalt mahe ja … ma ei tea, peate ise proovima, ma ei oska lõhnu nii hästi ka kirjeldada, haha. AGA, ükskord said mul kõik vannipallid otsa (ja kes mind teab, teab, et seda juhtub harva) ja ma mõtlesin, et prooviks paar tilka vannivette panna. Omg, see oli nii hea lõhn. Vannipallid on mõnikord veits keemia aroomiga, aga see oli next level hea. Peale seda olen ma vannis igasugused õlisid proovinud ja paari kolme tilgaga kümbled sa ikka eriti mõnusas vees. Aaahh, kuidas ma praegu oma vanni ja vannituba igatsen ?

Eks neid eeterlikke õlisid müüakse paljudes kohtades, aga Booming Bob’i omad on minu hinnangul normaalse hinnaga, neid jätkub kaua ja nad on kõik orgaanilised. Ehk siis neid saab kasutada miljonil moel: keha- ja näokreemide valmistamisel, vannivees, küünaldes, difuuseris ja mõneti isegi ravimisel. Noh, nagu mainutud, siis eukalüpt lööb lõõrid lahti, ingveri õli aitab iivelduse vastu jne. Need ei ole RAVIMID, vaid siiski õlid, mis on reaalselt saja kasutusvõimalusega. Isegi pesumasinasse võid panna sa äädika+ enda lemmiku õli mikstuuri loputusvahendina. Päriselt ka, välja tuleb mega pehme, aga null äädikalõhnaga pesu. Samamoodi saab ise teha puhastusvahendit, kui segad vesi+äädikas ja eeterlik õli.

Huvitavad asjad, need õlid, eks. Päris hea on, kui kodus on paar-kolm tükki olemas – uskuge mind, te leiate neile kasutusvõimalusi ja harjute selle hea ja lõhnava eluga kiiresti ära ? Kood MALLUKAS15 annab Medironi lehel kõikidelt niigi hea hinnaga õlidelt -15% niiet soovitan kasutada. Mina nt proovin ise varsti apelsinilõhnalist kehavahtu teha. Kitchen Aid on ju olemas, nett retsepte täis, why not ?‍♀️

Ps! Kellel difuuserit ei ole, siis linki otsides avastasin, et Airvitamini lehel on ka hetkel kevadale ja saab selle sama difuuseri 33€ eest, mis mul on. Ainult valget ma ei näinud, musta oli.

Ps2! Kõikide kaasarääkijate vahel loosime nädala pärast koos Medironiga välja kingipaki, kus sees põnev kombo erinevatest õlidest ❤️

*Postitus sündis koostöös Medironiga

Loe ka neid postitusi!

56 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anni 8. mai 2020 at 17:47

    Ma olen mega suur lõhnade fänn ja aitäh Ariel lõhnab mega hästi minu arust!! Aga mu mehel ja lapsel õrn nahk niiet ma lihtsalt nutan oma lõhnavaba pesuvahendiga ja üritan aru saada miks ma sellist elu elama pean? aga õlid mulle ka meeldivad mul on klassikaline küünlaga versioon ja see ka mõnna, laps nii pisike et küünlaid puhuda ei oska ja kõrgematel kohtadel saavad ikka põleda neid küünlad veel ?

  • Avatar
    Vasta Mai 7. mai 2020 at 23:38

    Ma olen tükk aega hoogu võtnud, et õlisid proovida. Siiani vist on jäänud selle taha, et ei tea, millist tootjat valida. Teepuu- ja lavendliõli tegelikult olen maal sääskede peletamiseks küll kasutanud. Ja saunas eukalüpti. Kui nüüd ükskord difuuseri majja suudaks tuua, siis kindlasti prooviks teisigi :).

  • Avatar
    Vasta Mariliis 7. mai 2020 at 13:14

    Mulle ka väga meeldib, kui tuba lõhnab hästi, samuti olen ka suur lõhnaõlide kasutaja, seega need õlid sobiksid väga hästi, juurde soetaksin ka difuuseri ja saaksin ka nautida head lõhna.

  • Avatar
    Vasta Eva 6. mai 2020 at 08:30

    Kui siis tõesti meeldivad pigem õlid kodus, mida paar korda ka olen ostnud, kui peale olen sattunud. Kingitusena saadud lõhnaküünaldel on tavaliselt ebameeldiv imal seebilõhn ja kalleimaid ei raatsi küll proovida kas kõlbavad. Arieli kindlasti ei kasuta, õhuvärskendajaid ka mitte. Vist ei ole väga lõhnamutt. Muidugi meeldiks kui kõik hästi lõhnaks, aga pidevalt kunstlikult seda tekitada tundub kuidagi vale. Ja tüütu. Ja kulukas.

  • Avatar
    Vasta Ülle M 5. mai 2020 at 16:14

    …greibi lõhn mõjub mulle jube ergutavalt ja mõnusalt.nii võiks kodu lõhnata küll.

  • Avatar
    Vasta Agne 5. mai 2020 at 15:00

    Ma korra proovisin ka sellesse maailma süveneda, et mõni hea lõhnaga õli soetada, aga lõpuks jäi asi ikkagi katki, sest pakkujaid on palju ja ei suutnudki valida.
    Aga loosiga või loosita, selle greibi soetan endale nüüd kindlasti.

  • Avatar
    Vasta Merit Eier 5. mai 2020 at 13:42

    Mina olen ka nohu puhul teepuuõli ja piparmünti kasutanud ja lastele pluusile tilgutanud. Seega osalen hea meelega loosis ?

  • Avatar
    Vasta Liis 5. mai 2020 at 13:42

    Ooo, mulle ka meeldivad eeterlikud õlid! Suvel kasutan lemongrassi ehk siis sidrunheina oma sääskede peletamiseks, toimib väga hästi! Ma saan kasutada neid ainult sii, kui meest kodus pole. Talle üldse ei meeldi need kahjuks :/ Olen kasutanud piparmündi oma ja klassikalist teepuud! No ei sobi talle need lõhnad. Ehk joppab ja võidan selle komplekti ja sealt äkki talle sobib midagi 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 4. mai 2020 at 22:35

    Pole väga varem kasutanud, aga väga põnev on selle kohta lugeda. Kasutaksin just siis kui lapsed haiged ja kase/piparmündilõhna saunas

  • Avatar
    Vasta K. 4. mai 2020 at 22:24

    Ma kujutan ette kuidas sulle sulle 7960000 doterra õlimutti Laivi lendab nüüd???

  • Avatar
    Vasta Mirje 4. mai 2020 at 21:32

    Omg,sa loed nagu mu mõtteid.
    Mulle ka väga meeldib kui kodu lõhnab ja endal on tuju eriti hea kui olen parfüümi hommikul kasutanud.
    Ja olen siin paar nädalat just vaadanud difuusereid. Aga need veidi kallid mu jaoks. Samas oleks see kasulik ost,neiudel pidevalt nohu ja oleks abiks.

  • Avatar
    Vasta Birgit 4. mai 2020 at 21:09

    Mõtlen, et kas neid õlisid annaks panna ka Oskari õhuniisuti sisse? Äkki sobiks ja saaks kerge vaevaga toa lõhnama… Kui võidan, siis proovin äkki ära

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. mai 2020 at 22:29

      annab ikka

  • Avatar
    Vasta g 4. mai 2020 at 18:41

    Kui juba siuke ökomutt, siis proovi teinekord vannipalle ka ise teha. Usun, et eeterlik õli isetehtud vannipallis annab ka mõnusa aroomiteraapia 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. mai 2020 at 22:30

      Ma olen tahtnud teha kaa!

  • Avatar
    Vasta Maria 4. mai 2020 at 16:14

    Kõik su nimetatud õlid, mida enda kodus kasutad, on lemmikloomadega majapidamistes rangelt mittesoovituslikud ju, sest on loomadele toksilised?

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. mai 2020 at 16:51

      no ma ei tea, minu loomad on igatahes elus ja õlid neile nina alla ei satu.

      • Avatar
        Vasta Kerli 4. mai 2020 at 22:39

        Kui difuuseri ostan kunagi, tahaks erinevaid õlisid proovida küll.

  • Avatar
    Vasta Lotta 4. mai 2020 at 13:19

    Mina olen ka suur eeterlike õlide fänn! Kasutan neid difuuseris, jalavanni tehes ning valmistan ise keha- ja näoõlisid. Lisan ka pesumasinasse, et pesule looduslikul teel mõnus lõhn saada. Seega kuluvad eeterlikud õlid alati ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 4. mai 2020 at 12:20

    Kõik küünlad ja viirukid on 100% välistatud, saan alati korraliku peavalu. Aga diffuuseris on alati mingi õli ja lastetoas Oskari õhuniisutajas ka. Lemmikud on kõik tsitruselised – greip, sidrunhein, apelsin+bergamot. Eukalüpt, piparmünt, mentool käivadki tilgana padjale. Jalavendel on vahel öösiti lastetoa õhuniisutis.

  • Avatar
    Vasta K. 4. mai 2020 at 11:44

    Vannis konkreetselt parim asi on tass piima ja apelsiniõli vette segada!!! Nahk pärast nii pehme ja lõhnab hästi, et pole kreemi vajagi! Jutt siis lehmapiimast.

  • Avatar
    Vasta Kusti 4. mai 2020 at 11:01

    Kasutan eeterlikke õlisid toa lõhnastamiseks, kreemides ja näo- ning juukseõlides. Samuti panen pesumasinasse, kappidesse. Ka enda lõhnad olen viimasel ajal ostnud eeterlike õlide baasil. Ei taha ühtegi keemilist lõhna enam enda lähedusse.
    Ja pune ja tüümiani õlisid olen ka sisse võtnud.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 4. mai 2020 at 10:26

    Ei ole seni väga aroomimaailmaga kokku puutunud, aga tahaks proovida! ?

  • Avatar
    Vasta Kati 4. mai 2020 at 10:22

    Ja need piparmündi ja eukalüpti ja sidrunheina omad aitavad suvel väga hästi sääskede vastu muideks. Tõsta difuuser aiamajja kui istumine toimub. Mul tekib alati küsimus muidugi, et mida koduloomad kõikidest nendest lõhnadest arvavad. Päris hirmus on vist üks lõhnaküünalgi kui ma ise tunneks lõhnasid 50x paremini 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. mai 2020 at 10:35

      konkreetselt mitte midagi ei arva 😀

  • Avatar
    Vasta Katriinu 4. mai 2020 at 01:50

    Kui sa ei ole veel sidrunheina proovinud, siis proovi. Ja sa tuleta mu sõnu siis meelde, kui sa esimest sniffi teed – su elu ei olnud enne elu!!! 😀 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. mai 2020 at 10:03

      Ei ole jaa 😀

  • Avatar
    Vasta Anneli 4. mai 2020 at 00:07

    Ma keedan ise seepe ja teen vannipomme, nii et erinevad aroomiõlid kuluvad alati marjaks ära. Lemmikud on eukalüpt, teepuuõli, sidrun, vaarikas ja mango. Lisaks kasutan lavendlit riidekapis lõhnastajana ja unetuse korral olen enne uinumist seda nuusutanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Carmen 3. mai 2020 at 23:21

    Mina naudin ka väga hästi lõhnavat kodu, mistõttu põletan kodus vahel viirukeid, kuigi vahel muudab lõhn nii uimaseks, et pean poole pealt ära kustutama. Eeterlike õlidega polegi väga kokku puutunud 🙂 Kuigi olen pisut looduskosmeetikat teinud ja siis küll mõelnud, et hea oleks lõhnastajaks õli lisada.

  • Avatar
    Vasta kertu 3. mai 2020 at 22:51

    Siiani ei ole õlisid eriti kasutanud, kuid peaks proovima. Parfüümid, lõhnaküünlad ja viirukid tunduvad enamasti liiga vänged, äkki looduslikud õlid ei aja südant pahaks 🙂
    Kui õlisid tekstiilile tilgutada, siis plekki ei jäta? Tuleb pesus maha?

    • Avatar
      Vasta Helina 4. mai 2020 at 09:33

      Katsetasin endal lavendli eeterliku õli tilgutamisel patja, jättis pleki, kahjuks ei mäleta, kas tuli pesus maha või mitte. Viirukitest soovitan muidu jaapani viirukeid, need on palju mahedamad ja ei erita nii palju tossu kui india omad. Nad väga hoolikalt valivad ka, kelle nad endale edasimüüjaks üldse valivad, päris igaüks nende tooteid edasi müüa ei saa.

      • Mallu
        Vasta Mallu 4. mai 2020 at 10:02

        viirukeid ma vihkan, see toss on rõve 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 3. mai 2020 at 21:48

    Soovitan teinekord Arieli asemel Ecoveri asju proovida. Neil on ülihea lõhnaga pesuvahendid ja ikkagi saad ökomutt olla. Eriti hea on mingi õunaõie lõhnaga.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. mai 2020 at 21:48

      Mul on ecoveri ka, üldse on mul 90% kõik ökoshmöko, aga ma ei saa midagi parata, et see arieli sensitive geel on da best 😀

  • Avatar
    Vasta Karin 3. mai 2020 at 21:40

    Ohh, tuli ka soov nüüd difuuser osta 🙂 Nii põnev maailm tundub!

  • Avatar
    Vasta Birgit 3. mai 2020 at 21:38

    Kui lapsed on nohused (või tundub, et muutuvad) siis tilgutan neile riiete peale ühele õlale piparmünti ja teisele eukalüpti. Lasteaiakasvatajad koguaeg räägivad, et lapsed lõhnavad nii hästi ja teised lapsed käivad ka neid nuusutamas 😀
    Nii et õlisid võiks veel olla küll jah…

  • Avatar
    Vasta Kaisa 3. mai 2020 at 20:51

    Ka suur õlide fänn aga kahjuks saavad kiiresti otsa. Tavaliselt tükk aega ei satu kuskil poes peale, et uusi soetada aga kui satun või spetsiaalselt lähengi õlisid ostma, siis olen kohe mitu tükki ja erinevaid võtnud.

  • Avatar
    Vasta MP 3. mai 2020 at 19:56

    Olen ka suur eeterlike õlide austaja. Lemmik on jasmiinilõhnaline, aga ka mango on väga hea. Pole küll sama firma omasid kasutanud mis sa, aga need õlid on head küll. Nüüd polegi juba mitu kuud ostnud ja saanud head lõhna tuppa. Kuluks marjaks ära küll. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaia 3. mai 2020 at 19:54

    Oleks põnev õlid ära proovida! Lõhnaküünlaid ei julge enam tihti kasutada, sest normaalse hinnaga kraam on väidetavalt mürgine ja ohutumad mesilas- või taimevaha maksavad jälle hingehinda. ?

  • Avatar
    Vasta Ann 3. mai 2020 at 17:54

    Mul on kogu aeg kodus olemas eukalüptiõli, nii meeldib, kasutan nii tubades kui ka tualetis. Samuti on mul Vietnamist toodud viirukeid, aga neid põletan miskipärast harva, kuigi lõhn on hea. Sinu postitust lugedes tekkis huvi greibiõli vastu – tundub väga ahvatlev 😉

  • Avatar
    Vasta t 3. mai 2020 at 16:33

    Olen ammu tahtnud proovida, jälgin instas seda Audrey Roloff kontot ja ta täiesti nende usku ja siis hakkasingi mõtlema, et võiks ka ise katsetada..aga veel pole jõunud 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 3. mai 2020 at 16:22

    Mul on tavaline küünlaga lõhnalamp, mulle niikuinii meeldib küünlaid põletada ja mul tunne, et siis see lõhn tuleb pikemalt ja aeglasemalt, aga ma ei tea. Olen ka proovinud koristades eeterlikke õlisid kasutada ja kui pea valutab, panen natuke piparmündi eeterlikku õli oimukohtadesse.

  • Avatar
    Vasta Tiina 3. mai 2020 at 15:03

    Ma ei tea, milles asi, aga meil see diffuusei värk nagu kuidagi ei toimi. Kui aurab, siis lõhna nagu annab, aga see pole pooltki nii hea lõhn, kui puhas õli ise. Pealegi hajub lõhn sama kiirelt ära ja ikka nagu ei tunne midagi….. Niisiis ma niisama kasutan neid õlisid seen-seal… Riidekappi koide vastu, lastele vannivette, nohu korral padjale jne.. Üldse on minu jaoks kõige keerulisem olnud luua seda oma kodu lõhna. No ei ole… Tahaks ka midagi mõnusat. Ja sama, et kasutan teatud pesupulbreid peamiselt vaid slp, et meeldib riietel selle lõhn:D

  • Avatar
    Vasta Liisa 3. mai 2020 at 14:10

    Nohuplaastrid asendasin suht kiiresti õlidega – eukalüpt, piparmünt, lavendel. Töötab sama hästi ja NIII palju odavam?. Endale hea õlisid ka nohu korral nina alla määrida, niisutab ja hoiab nina lahti. Super.
    Aromisaatorit pole, peaks muretsema, sest mulle see õlilamp küünlaga ei istu. Ei jõua jälgida, et vett alati jaguks, sest laste eest tuleb kuhugi ohutusse kõrgusesse panna ja… ühesõnaga, kust saab 10€ga? See 33 on ka mõistlik, aga 3x odavam oleks ka tore ju.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. mai 2020 at 14:11

      ta ütles et tellis alist 😀

      • Avatar
        Vasta Maarja-Liis 3. mai 2020 at 20:57

        Kunagi kasutasin piparmündi oma, mingi konkreetae firma oma, mis oli megahea. Küünlaga aroomilambis kippus aga õli ära kõrbema kui vesi otsa sai ja mingil ajal jäi seisma. Praegu kasutaksin hea meelega uuesti vannis ja massaaži tegemisel.

  • Avatar
    Vasta kruss 3. mai 2020 at 14:02

    apteegis maksavad eeterlikud õlid alla 5 euro 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 3. mai 2020 at 13:42

    Mulle kunagi meeldis tohutult viirukeid põletada. No nii mõnusa tunde ja olemise tekitasid. Ei tegele ma muidu esoteerikaga ja muu sellisega. ?Siis aga jäin lapseootele ja kõik lõhnad mida enne armastasin muutusid vastumeelseks. Siis juba teine ja kolmas ja sinna mu viirukid jäidki. Nüüd enam pole uuesti proovinud ka mitte, sest tean, et lastele see ei meeldiks ja ilmselt ei sobiks ka. Õlid tunduvad leebem variant olema, et ehk see on siis see mis asendaks minu nö “vana armastust” ???‍♀️?

  • Avatar
    Vasta kristel 3. mai 2020 at 13:30

    Peab omale ka soetama, aga enne tuleb loosiõnnele loota 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid 3. mai 2020 at 13:16

    No tänan.. õhuniisuti ostsin juba sinu järgi (küll pika vinnaga)… nüüd sa pidevalt reklaamid difuuserit. Ja nüüd ma reaalselt mõtlen ka selle ostule…
    Ma kunagi ostsin mingist saunapoest õlide komplekti….. no sealt ainult üks kõlbas.. teised olid sellised nagu keegi üritaks mind vingugaasi vmt abil ära tappa.
    Aga jõulude kanti leidsin prismast piparkoogilõhnalise õli…. oiiiiiii.. saunas on seda nii mõnus kasutada… pluss ükskord panin ka sellesse õhuniisutisse (Oskaril ju selle jaoks koht ilusasti olemas).

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. mai 2020 at 21:45

      Sorri 😀 ma influencin 😀

      • Avatar
        Vasta Sigrid 5. mai 2020 at 11:11

        Ära mind päris vaeseomaks ainult influenci 😀

  • Avatar
    Vasta Helina 3. mai 2020 at 13:06

    Ma olen ka viimasel ajal enda jaoks avastanud eeterlikud õlid, olen neist lummatud, seega võit kuluks kenasti marjaks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 3. mai 2020 at 12:50

    Ma olen ka suur õlide fänn. Eriti talvisel ajal. Kahjuks ma nii palju olen kooner, et difuuseri jaoks ei ole raatsinud küll raha välja käia, aga vana hea küünlaga lambike ajab ka asja ära. Väikest viisi olen ökomutt ka, siis olen siin aegamööda hakanud oma kodukeemiat ära kaotama ja ise puhastusvahendeid teinud, ikka väike õli tilgake ka hulka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 3. mai 2020 at 13:01

      neid lampe saavat isegi 10€ga (ma ei tea kust aint, sõbrannna mainis, et ta sai :D)

      • Avatar
        Vasta Mari 3. mai 2020 at 13:55

        aliexpress ikka noh 🙂