JUMALAITA KODU KURB ON OLLA

kuidas üks vannituba mind enekamõteteni viis

16. mai 2020
  1. Aprilli alguses algavad vannitoas elektrijamad. Tuleb elektrik, kes ütleb, et köök ja vannituba on ühe … süsteemi? all ja eraldab need ära. Lihtne värk, võttis pool tundi. Kõik korras.
  2. Sama päev kaob elekter tervest majast veel umbes sada korda, kuni lõpuks ei saa vannitoa tuld üldse põlema panna, muidu pole mujal elektrit. Kuna elektrik kohe tagasi tulla ei saa, elame paar päeva nii.
  3. Elektrik tuleb tagasi, vaatab, et vannitoas on ikka juhtmed maru vanad, need tuleb kõik välja vahetada. Ta teeb seda ja umbes päeva on kõik ok. Arvake, mis siis juhtub.
  4. Elekter kaob. Kogu majast. Tuleb torumees. Selgub, et boiler on nii vana, tekitab mingeid elekrijamasid, et tuleb osta uus.
  5. Ostan uue boileri, kuid siis selgub, et kõik vannitoa torud on vanad ja valed, tuleb välja vahetada. Torud on aga seina taga, seega tuleb sein maha võtta. Seega… tuleb ikkagi teha vannitoa remont, mida ma EI SAANUD teha, sest mul ei olnud selle jaoks hetkel raha. Tegemata ka jätta ei saa, sest noh, raske on veits elada kolme lapsega ilma veeta. Ja vahepeal elektrita.
  6. Töömees alustab oma töödega 28 aprill, meie oleme enne vannitoast plaadid ise välja peksnud, et töö kiiremini läheks. Ta pakkus, et läheb umbes kaks nädalat. Tundus ok. Et aeg kiiremini läheks, otsustame Rõugesse minna, et mitte ehtitustolmu ja asjade sees olla.
  7. Me tuleme tagasi reedel, 1. mail. Kuna ehitus ja värgid võtavad maa ja ilm aega, siis lähen ma nädala pärast plaate ja vanni valima, täpsemat kuuendal mail, kolmapäeval.  Lintmannis saan kõik kiirelt välja valitud ja mõlemad (vann ja plaadid) jõuavad kohale reedeks.
  8. Laupäeval alustab töömees lõpuks plaatimisega ja sellel hetkel tundub kõik isegi vaikselt paika loksuvat, kuigi maja on otsast lõpuni krdi pahtlitolmu ja plaatide lõikamise sodi täis, olen ma isegi korraks veidi positiivselt meelestatud, sest seina saanud plaadid tunduvad ilusad ja ma hakkan vaikselt isegi uskuma, et see vannituba KUNAGI valmis saab.
  9. Kohutava tolmutamise ja poole plaatimise peal selgub kaunis tõsiasi, et plaate on kogemata vähem tulnud ja neid tuleb juurde tellida. Mis võtab taaskord umbes neli päeva aega, sest vahele jääb nädalavahetus. Kuna töömees elab üldse Viljandis ja ilma plaatideta ei saa ta jätkata, seega elame 10-11 mai selles pooleli olevas remondijuras edasi ja 12dal saabuvadki plaadid ja töömees ja töö sai jätkuda. JÄLLE olin ma korraks positiivselt meelestatud ja omad illusiooni, et reedeks võiks kõik valmis olla.
  10. Kuna töömees nägi iga päev aina rohkem selline välja, et ta pigem raiuks endal ükshaaval oma jäsemed maha, kui mu kuradi vannituba edasi remondiks, siis tundus mulle kõige loogilisem eest ära minna, et ta vähemalt mu lolli nägu vahtima ei peaks (reaaselt iga kord, kui ta mult midagi küsis ja ma JÄLLE pidin talle vastama, et ma ei tea või ma ei saa aru, siis ta vaatas mind lihtsalt sellise pilguga, mis ütles rohkem kui tuhat sõna ?).
  11. Tulime kolmapäeval Hiiumaale, kindla teadmisega, et tagasi tulles ootab meid kodus uhiuus vannituba.
  12. Neljapäeval kirjutab töömees, et kle, “väike” probleem. Mu ostetud vann, mis mul maja ees vedeleb, ei mahu mulle vannituppa. See on kuskilt otsast liiga lai ja kuna vannituba ise on nii väike, ei mahu teda sinna paika panema.
  13. Sisesta siia närvivapustustus.
  14. Sisesta teine närvivapustus.
  15. Töömees reedel läheb ja ostab uue vanni, mis siis lõpuks ikka paika läheb.
  16. Töömees saadab kirja, et issand, see uks, mis sa ostsid, on ikka NII imelik ja suur. Mina vastan, et minu poolest olgu mis on, MA EI HAKKA MIDAGI VÄLJA VAHETAMA ja pangu see uks sinna külge ja asi ants. Mul reaalselt on selleks hetkeks sellest vannitoast no nii siiber ees, et lihtsam tunduks ukse vahelt pomm sisse visata ja ilma vannitoata elada.
  17. Eile, kell KOLM öösel saadab töömees mulle paar pilti, mis mulle eluisu tagasi toovad. Ta on VALMIS saanud. Ütles ainult, et sebi nüüd torumees ja see paneb duši ja kraani paika ja ongi kõik valmis. Tuus, eks?

  18. NALIII. Tuleb torumees ja mis selgub. Eks ikka seda, et see vann, mis nüüd kiiruga asemele osteti minu kauni disainvanni asemele, on loomulikult vales mõõdus, ehk siis liiga kõrge, ehk siis mu hoolega valitud segisti ei sobi sinna 🙂
  19. Sisesta insult ja viharabandus.
  20. Nii palju siis sellest, et naudin viimaseid tunde seda mõnusat ja päiksepaistelist Hiiumaad. Sittagi. Ma üritan siin sita netiga elu eest mingit lahendust leida, sõbranna jookseb mööda ehituspoode, et leida sobivat segistit ja dušši, et me ei peaks laskma seda seina UUESTI laiali lammutada.
  21. Kätlin leiab sellise semi, enam-vähem lahenduse ja ostis selle ära. Kas see sinna päriselt sobib, seda ma veel ei tea. Arvestades, kuidas asjad siiani läinud on, siis ilmselt mitte. Heh, ma oleks hämmingus, kui mu valamusegisti üldse paika sai. Ja loomulikult ei ole see uus lahendus selline, nagu ma tahtnud oleks. Need on suvalised, kiiruga valitud asendused :))))
  22. Ekstra vann ja dušš on konkreetselt ära võtnud ka mu viimased rahavarud. Niiet baiiiii lotiimu. I would really wanna do that, but I dont have any fking money. Like ANY fking money (tioktok ref obv).

Ma VIHKAN seda vannitoa remonti, ma saan kohe närvivapustuse ja tõesõna lähen ja panen kodus sellele vannitoale tule otsa.

Bai, tänks ränti kuulamast.

 

Loe ka neid postitusi!

104 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kati 19. mai 2020 at 12:15

    Soovitan ebayst otsida siis:
    Neckline Slimmer Neck Line Lip Exerciser Face Chin Thin Jaw Reduce Double Chin

    Või kanda terve järgmine aasta sellist:
    4D V-Shape Thin Face Cover Slimming Lifting Firming Fat Burn Double Chin V-line

  • Avatar
    Vasta Helen 17. mai 2020 at 08:54

    Seda lugedes sain ikka jälle aru, kuidas mul oma mehega vedanud on. Kõike teeb ja kõike oskab ka? Vannitoa lammutas ja ehitas eelmine suvi ise. Kaasa arvatud torutööd ja elekter jne. Auto remondib ja hooldab ise jne. Mitte, et teised mehed peavad ka olema kõik sellised, aga lihtsalt kujutasin ette, kui palju stressi ja mure see vähemaks võtab. Samas nüüd jälle ka negatiivne osa see, et nagunii ta 1.5 kohaga käib tööl ja kui ongi vabad päevad, siis pidevalt kõned ja tahetakse jälle nõu küsida ja appi saada jne. Igal omad plussid ja miinused ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2020 at 11:40

      Mul sellist meest pole iial olnd krt 😀

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 17. mai 2020 at 00:26

    Ma ei tea kuidagi kurb on su mõistmatuse pärast. Arvestades kuidas mu viimaseid kommentaarie pole kuhugi yles lastud, võib arvata et ka see ei jõua siia.
    Mis ma tahan öelda, et kõik see mida kirjutasid ON vägagi loogiline ja etteaimatav. Just neid asju silmaspidasingi nagu vanamaja üllatused, valitud plaatide tellimise ja kätte saamise aeg jne jne. Sellepärast kirjutasingi et vannitoa remont on üks kallimaid ja aeganõudvamaid. Sul on isegi VÄGA HÄSTI läinud ja mul on tõeliselt kahju, et sa seda ei hinda. Jah eelplaneerimine oli sul täielikult puudu ja need detailid töömehe kaela riputada või arvata, et tema sinu eest peab lahendama on liiast. See on disaineri või su enda otsus, valik ja asi kõik välja otsida ja kohale orkunnida. Ma ei tahtnud sinuga vaielda , sest eks igaüks õpi oma kogemusest. Lihtsalt veelkord kahju on , et enda osa puudulikkust ei suuda näha. Ilmselgelt on siin palju kirjutamata , sest mille peale siis töömees sulle “sellise” pilguga otsa vaatas? Kui ma sulle kirjutasin siis lihtsalt ohkasin, eks näis millega see lõpeb. Mida kuulen, loen oled saanud hulgi närvivapustusi ja käitud nii nagu keegi teine oleks …. Oeh ma ei taha enam joriseda aga sa ei ole õiglane hetkel ja ma näen et sa seda ise nii ei näe.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2020 at 11:44

      Ma olen sulle küll enne kirjutanud, aga kirjutan veel – ma tahan kommentaarid enne vastamist üle lugeda ja vastata. Kui selleks aega pole, siis jätangi nad ootele, et pärast tegeleda 🙂 Miks ma peaks sinu kommentaare mitte üles laskma, need on alati väga asjalikud!

      Ja ma ei ütle, et see mu enda süü ka pole, ma lihtsalt rääkisin, et ajukepp noh 😀 Sest ma ei oska selliseid väikseid asju planeerida üldse, eriti, mis puudutab nn täppisteadust 😀

  • Avatar
    Vasta C 16. mai 2020 at 21:40

    Me remondime mu 100 aastase vanaema korterist praegu nullist üles. Hullumeelne tegemine. Mees võimleb praegu vannitoaga.. Pole teda ammu nii palju palju ropendamas kuulnud…..koridor ja suur tuba järgmisena. Eks köögiga läheb jälle ropendamiseks. Aga tegema peab mis teha…

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 22:24

      Toad on köögi ja vannitoaga on jah palju rohkem tööd, kui tubadega õnneks 😀 Jõudu!

  • Avatar
    Vasta Marge 16. mai 2020 at 20:29

    Oleks pidanud varem su jutu lahti võtma, sest just täna hommikul otsustasime lõpuks köögi remondiga alustada ja nüüdseks siis juba enamus vanast ära lõhutud ja oi see tolm ja sodi, oijahh juba on kopp ees, aga pole halli aimugi kaua see kõik kestab, sest rahalised vahendid ei lase töömehi palgata ja kõik tuleb mehega kahasse teha, nii et jah ma juba praegu aiman, mida sa tunned?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 22:25

      appppiiiii 😀

      • Avatar
        Vasta Marge 16. mai 2020 at 23:30

        Kuna köögi tehnika tuli remondi ajaks elutuppa sättida, siis kõige nõmedam on see, et nüüd on külmkapp mu arvutilauale ainult meetri kaugusel ja huvitav, kas ma käin sealt nüüd sagedamini näksimist otsimas we? 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. mai 2020 at 11:44

          Hahaha, krt 😀

      • Avatar
        Vasta Nele 17. mai 2020 at 10:18

        Kui maja ostsime, siis elasime äkki 3 aastat ilma vannitoata, sest sealne ei aidanud kasutada puuduva ventilatsiooni ja viimistlusmaterjalide haisu tõttu. Tead küll, selline kummine värgindus, mis 90ndatel seina kleebititi. Ma ei mäletagi, kas remont jäi pigem rahapuuduse, ajanappuse või laiskuse taha, aga ostsin kasutatult klaasidega duššinurga, mille mu mees kõrvaltuppa üles pani ja läbi vannitoa seina torud jm vedas :D. Õnneks oli majas tube küllalt ja ruumipuudust ei tekkinud. Vannituba koos wc-ga tuli kapitaalselt koos valatud põrandaga välja lõhkuda ja uuesti ehitada. Võtsime ennast tõsisemalt kätte kui last jäin ootama. Muidu küll vingusin mehe kallal, et millal tehtud saab ja kaua võib, aga tagantjärgi mõeldes oli ikka hull töö, sest ise lammutasime ja tegime. Eks mul olid omad nõudmised ka, et aken tuleb ka teha jne, millele ta alguses vastu punnis, aga nüüd ta megarahul. Plaatide valik jäi ka suht kitsaks, sest meil rauane vesi, mis määrib kõik kergesti ära ja puhtaks suht võimatu nühkida. Mäletan, et kui plaatija plaadid seina sai, mõtlesin, et hakkan oksele, kui rõvedad plaadid :D. Aga no poes tundusid normid. Õnneks vann enda valge värviga tasakaalustab seda pruunikat- oranžikat mosaiiki ja tundus mööbliga isegi täitsa OK ja õnneks plaadid ainult vanniga kokkupuutuvas seinas. Meil plaatija oligi ainus töömees, kelle pidime palkama, nii et võtan enda mehe ees mütsi maha ja teen suure kummarduse. Sisustus tuli kõik teiselt ringilt, välja arvatud segistid, tänu sellele hoidsime ka korraliku kopika kokku.

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. mai 2020 at 12:05

          Appppiii, kolm aastat?! Sa ikka tugev naine, ma vingusin 3 nädalaga 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 16. mai 2020 at 20:15

    Ja ma olen vist millestki ilma jäänud vahepeal, aga kus on lott? Näha igatahes pole 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 22:25

      vb sa pime 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 16. mai 2020 at 20:13

    Ei tulnud selle pealegi, et reklaame klikkida 😀 saab igatahes tehtud 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. mai 2020 at 12:05

      jeee, aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta Teele 16. mai 2020 at 19:47

    Blinnn, ma tean seda tunnet nii hästi, hakkad remonti tegema, plaanid ja visioon on kõik paigas, kraam ostetud ja siis…
    hakkab mingi mega jama pihta üks asi ei sobi ja siis teine loomulikult ka mitte, jooksed sada korda mööda poode ringi ja lõpuks on selline tunne, et fct it.. pange kuidagi kokku, oeh.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 22:26

      elu 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 16. mai 2020 at 18:59

    Väga äge vannituba!
    Kuna endal ka remont pooleli, siis uurin, kus poest see peegel soetatud on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:17

      ma kohe varsti teen postituse ka, et kust midagi oli 🙂

    • Avatar
      Vasta Sirje 17. mai 2020 at 07:29

      Väga nice peegli/valgusti lahendus ja muidugi ka toonid on mõnusad…remontisin ka ise eelmise aasta lõpus vannituba/wc (ehk lõhkusin seina vahelt ja tegin ruumisuse juurde saamiseks üheks) ja see oli kõige närve söövam asi ültse kuna torustik/juhtmestik/seinad/põrand tulid ju uued oli teha palju kuid õnnetuseks kadus mu vannitoa tegija lihtsalt ära mingi moment! Aga õppisime vennaga selgeks kuidas valada põrandat loodi/plaatida/paigaldada torustiku ja kanalisatsiooni asukohta muuta? minu jaoks oli kõige parem otsus teha seinad/lagi vannitoas lepavoodriga ja ainult põrandal on plaat…hoidsin kokku suure summa ja arvatavasti ka närvikulu?

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. mai 2020 at 12:13

        Isssand, sa niiii tubli 😀 ma poleks elusees ise hakkama saanaud 😀

  • Avatar
    Vasta Sirli 16. mai 2020 at 18:17

    Loeks nagu enda remondiblogi. Iga freaking kord kui alustame kuskil remonti tuleb kuskilt mingi sada erinevat kulu juurde, millega ma pole arvestanud ja selel remondi käigus saan sada närvivapustust. Vana maja rõõmud. Tahaks korterisse tagasiiiii ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:23

      I feel u 🙁

  • Avatar
    Vasta M 16. mai 2020 at 17:05

    Mallu, tee üks kiire netipood jaa. Nt mingid vahvad üllatuspakid vms.

  • Avatar
    Vasta Tikker 16. mai 2020 at 16:53

    Einoh, sul läks veel hästi. Kui mul vannitoaremont pekki läks, siis ma müüsin maja maha 😀 Ma ei tea, kas sa lugesid sellest (kinnises kirjutasin) eelmisel sügisel – kui ei, siis soovitan, äkki lohutab pisut 😀 😀 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:18

      Ma lugesin ja ma vannun, et kui see oleks minu ainuisiklik otsus, siis ma oleks ta raisa nädalaid tagasi maha müünud 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. mai 2020 at 16:30

    Võib-olla viskan soola lahtisele haavale, aga mis selle uksega siis sai? Ongi liiga suur uks lihtsalt nüüd ees? Ja tagantjärele targutus, sorri, ma ise pole suurmat remondiprojekti ette võtnud, kui et tapeedivahetus, värvimine, liistude vahetus jne, aga kuidas saab olla nii, et enne alustamist koos töömehega asju ära ei mõõda? Ei ole ju nii, et sa suvakalt sebid asjad kokku, et meeldib – küll mahub! Lihtsalt jääb veidi arusaamatuks, kuidas sellised erinevused saavad tekkida.

    Ja sa tead, et ma olen su sõber, seega ma ei ilgu, lihtsalt imestan ja olen hämmingus. Ja tunnen kaasa, kui sellest on abi.

    See on muidugi kibemagus nali, et lott ei kao kusagile, küll seda jõuab opereerida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:19

      Eii see uks ei olnud liiga suur, minu meelest jumala ilus 😀 Tema meelest oli liiga suur 😀

      • Avatar
        Vasta Kaisa 16. mai 2020 at 23:30

        No siis vähemalt sellega läks hästi 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. mai 2020 at 11:44

          jep!

  • Avatar
    Vasta A4 16. mai 2020 at 16:22

    I feel you! Käisime eelmine suvi kogu selle kadalipu läbi. Leidsime firma, kes käis kohapeal vaatamas, et jaa kõik võimalik. Tahtsime kindlasti pesumasinat vannituppa ja selle peale kraanikaussi. Kõik olid välja vaadatud ka,. Jumal tänatud, et ära ei ostnud kohe. Igatahes. Töödega pidid alustama juulis, u 3 nädalat võtab aega. Lepingusse märgiti tööajaks 1. juuli- 31 august. Juba see oleks pidanud ohumärk olema, aga põhjendasid, et vahel juhtub mingil põhjusel ei jõua õigeks ajaks, ja siis kliendid nurisevad ja nõuavad raha tagasi. et nüüd siis panevad pigem pikema ajavahemiku. Aga juulis saab kindlasti tehtud! Me puhkasime terve juuli ämma juures, kujutasin kuidas tulen koju uus vannituba-wc ootab. Nädal enne koju tulekut uurisime, et kuidas remont läheb? Nad polnud alustanudki! Sorry, teine töö tuli vahele. Midagi polnud nuriseda ka, tähtajani ju aega oli. Koju tulime,. terve korter tolmu täis,. Lammutustööd ainult tehtud. Ühe öö kuidagi saime siin oldud,. Järgmine päev sõitsin ma nädalaks lastega sõbranna juurde, mees pidi töö pärast siia tolmu sisse jääma. Nädala pärast polnud suurt muutust. Võtsime kaheks nädalaks siis rendikorteri, sest remont ju nii hea odav, et vaba raha veel rendile kulutada. Ja pärast seda saime veelgi vist 2 nädalat kodus tolmust ja müras elada, enne kui nad täpselt 31 august lõpetasid tööd. Ja muidugi vannituba läks seinte sirgeks ehitamisega nii väikseks, et pesumasin ei mahtunudki ja imepisike vann ainult. Tahtsime kindlasti vanni, sest lastega muud ei kujuta ette väga. Ja ma ei heida ette, arusaadav, et eks need Vene aja paneelikate seinad ongi kõverad ja ruum läheb väiksemaks. Aga kas ehitaja ei peaks oskama seda juba arvestada? Pesumasin oleks vanasse ruumi napilt mahtunud, ma arvan, et iga töömees oleks alguses kohe öelnud, et sorry siia küll ei mahuks, kui seinad sirgeks ajada. Igatahes õudne,. Ma hea meelega ei teeks nüüd tükk aega ehitusmeestega tegemist, aga kahjuks seisab ees köögi remont…

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:23

      apppppiiiiiii, vaene sina :D! köögi remondiga edu!

    • Avatar
      Vasta mariliis 16. mai 2020 at 22:37

      Aapppiiiiiii ?

  • Avatar
    Vasta AB 16. mai 2020 at 16:07

    Klikkisin ka 10 korda reklaamidele ja loodan et aitab ?? #fingerscrossed

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:23

      nunnu oled 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 16. mai 2020 at 15:24

    Igakord kui su blogi loen siis klikin ikka ilusti kõik reklaamid läbi. Loodan, et aitab ja su rante ja hala on fun lugeda. Vaga relatable.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:24

      aww, nii tubli, aitäh 😀

  • Avatar
    Vasta Kairi 16. mai 2020 at 15:16

    Seda et, kas sul lapsi ebamugav vannitada ja pesta ei ole, kui see klaassein seal ees on? Ma omal just selle mõttega jätsin analoogse klaasist vaheseina panemata, et ei peaks ise vanni ronima, kui lapsi pesen.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:24

      Ma ei tea ju 😀 pole seal veel kedagi pesnud 😀

    • Avatar
      Vasta Murja 17. mai 2020 at 00:34

      Ma totu ostsin vanniseina ära ja siis kui mees hakkas seda paigaldama, hakkasin mina alles MÕTLEMA, et ooot-ooot, nii vist ikka ei sobi… Kuidas ma siis lapse peput pesta saan kui klaas on ees ja seda kuidagi eest liigutada ei saa…?
      Viisime selle hetkel panipaika ootele.?

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. mai 2020 at 11:42

        kraanikausis?

  • Avatar
    Vasta Liis 16. mai 2020 at 14:32

    So far näeb uus vannituba ikka väga ilus välja. Plaadid super! Ja see segisti.. võib-olla pidigi nii minema, äkki saate veel ilusama ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:24

      Ei saand, koledama sain 😀

  • Avatar
    Vasta Aaa. 16. mai 2020 at 14:32

    Mul on ka vannil ees selline poolik klaas ja ütlen ausalt, et ega temast eriti kasu pole. Põrand ujub ikka peale igat duši all käiku. Ilus on küll, aga praktiline mitte. Mõtlen juba ammu kardina sebida või pikema klaasi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:24

      krt

      • Avatar
        Vasta Ellu 16. mai 2020 at 19:54

        Minul on ka vannil poolik klaas ja no minul küll põrand ei uju kui pesemas käin. Isegi märjaks ei lähe 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2020 at 22:25

          mul oli ka enne ja ka ei läinud midagi märjaks 😀

  • Avatar
    Vasta Neltsik 16. mai 2020 at 14:18

    Kust selline ilus kraanikauss pärit? ☺️ Endal ka vannitoa remont käsil ja tean mida tunned… Endal muidugi suuremad jamad. Plaadid deformeerusid.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:25

      kuidas saavad plaadid deformeeruda?

  • Avatar
    Vasta Pille 16. mai 2020 at 14:11

    Igasugune remont on üks suur ebamugavus, aga eriti vannitoa ja köögi oma, sest proovi sa ilma nende kaheta elada, väikeste lastega…. Ma sain oma vannitoa viharabandused aastal 2017, kui olin viimast vinti rase. Seda jätkus muidugi veel ajaks, kui beebi käes. Vandusin ja kirusin, aga ega sellest ta kiiremini ei valminud. Solberdasime kõik lastevannis end igapäevaselt puhtaks ja nii mõnigi kord ujus see vannitäis vett üle terve toa, kuna suurem laps suutis selle kummuli keerata. Pmst 3 kuud elu ilma vannitoata. … vahepealsete ootamistega kuni betoon, krohv jne kuivasid. Õnneks mingeid suuri möödapanemisi ei olnud, ehituse käigus selgus, et mõni asi lihtsalt trehvas meie kasuks. Väga raske on kõike detailideni ette näha ja arvestada. Selliste tööde käigus on ALATI mingeid ootamatusi ja asju, mille peale alati ei tulegi enne. Sujuvalt läks vahepeal eelarve lõhki, sest aina lisanfdus mingeid jubinaid, mida jälle vaja jne. Vähe ei ajanud närvi.
    Aga jaa, selliseid projekte kiiruga ette võtta ja teha ongi riskantne ja kulukas. Ilmaasjata ei öelda, et 10 korda mõõda, üks kord lõika. Vannituba pole ka nagu toaremont, et ah, tegelt ei meeldigi, viskan uue värvi või tapeedi seina. Ses mõttes ka veidi pikem eeltöö, valimine, mõõtmine jne on hädavajalikud. Muidugi mõneti mõistetav, kui seal juba igasugused jamad välja lõid ja elada ei lasknud. Loodan, et kõik laheneb ja tead vast oma eelmistest remontidestki, et läheb kaua lheb, kui lõpuks valmis on, on see maailma parim tunne. Ja tagantjärgi ei mäletagi väga seda remondiaega 😀 Ma eelmisel aastal elasin jaanuarist juunikuuni ilma köögita. Tundus selline igavikuline aeg ja harjusin juba nii ära selle korteris matkaköögi mängimisega. Kuni lõpuks juunis köögi tagasi paika sain. Eelnevad kuud põlve otsas söögitegu, nõudepesu jne olid kiired ununema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:25

      Tead, tulin koju ja aina imetlen vannituba 😀

  • Avatar
    Vasta H. 16. mai 2020 at 14:06

    No lotimure lahenduseks võid ju nüüd seda rätikuga peksmist proovida 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:26

      ai kus hakkan peksma nüüd 😀

  • Avatar
    Vasta Janne 16. mai 2020 at 13:49

    Ja nüüd kujuta ette sama asi kestaks üle poole aasta jutti ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:26

      ei taha kujutada 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. mai 2020 at 13:48

    Oh jah! Ma aga nutan juba mitmendat tundi silmi peast välja,sest sain elu esimese trahvi ja mul on load olnud 26 aastat.Ei märganud keelumärki ja voilaa.Eriti nõme on saada trahvi,kui ise ei osanud seda oodatagi.Kui politsei kinni pidas,siis arvasin,et mingi tavakontroll ja kerisin rõõmsalt akna alla.Okei.Minu viga.Aga nutan mitte trahvi kui sellise pärast,vaid sellepärast,et kui on niigi iga sent arvel,siis see 55 € tõmbas mul hetkega pisarad voolama.Kui arvel on sellest väiksem summa ja kuu on alles poole peal,siis esimene mõte oli kohe oma laste peale,et kuradi tropp ema,kuidas ma niimoodi pea laiali otsas sõidan ja põhimõtteliselt oma laste söögiraha niimoodi lollilt nüüd ära maksma pean.Nii sitt tunne on,et kohe on.Kõik läheb õnneks mööda.Irooniat on ehk ka pisut selleski,et käisin tuttavale teene korras apteegist ravimeid ostmas,mida tema linnas saada pole ja vot siis kui kalliks see mulle maksma läks.Mitte,et ma järgmine kord kedagi ei aitaks,ikka aitan.Nõme ütlus,et ükski heategu ei jää tasumata.Ma sain väga kiiresti oma “palga” kätte ?.Ca 10 mintsa peale apteegis käiku. Nii et kui sul vesi varsti vannis,siis mul hetkel ahjus.Elu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:27

      No 55€ mul ikka on anda, kui sul söögirahast puudu jääb! (kirjuta!)

      • Avatar
        Vasta Kadi 17. mai 2020 at 07:30

        Sa oled armas inimene,aga seda polnudki vaja tõestada. Ei maksa sa midagi võõraste trahve kinni,aga et sa seda silma pilgutamata teeks – ei kahtlegi.Pealegi mul on 30 päeva aega seda teha,küll 5.- ndal saab makstud. Aitäh hea sõna eest! Päriselt!

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. mai 2020 at 11:41

          No kle see 55€ minu toidurahasse auku ei lööks, aga sulle lööb, siis milles küss. Mind aitavad kõik KOGU AEG, asi mul siis vastu aidata 😀

          • Avatar
            Kadi 17. mai 2020 at 15:16

            Ma kirjutan sulle! Mitte,et oma kontonr. jagaksin,aga … kirjutan meili.

          • Mallu
            Mallu 17. mai 2020 at 15:35

            jään ootama 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 16. mai 2020 at 13:40

    Kas sa oma head töömeest nime ja kontaktidega reklaamida ei taha? Otsime ka head töömeest. ?

  • Avatar
    Vasta Kelly 16. mai 2020 at 13:35

    Ausõna ei ole mõeldud kuidagi ründamisena mu kommentaar. Pigem just uurin, et ise vigu vältida, kuna hakkame kohe oma köök-elutuba-esikut uuendama ja see pole ka just odav lõbu.

    Et siis küsimus, kuidas see esimese vanni valimine välja nägi, et mõõtutega puusse läks?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:28

      Tead, me arvestasime pikkust ja laiust, aga mitte kõrgust, et teda vannituppa sisse saada, selles oli mure 😀

  • Avatar
    Vasta M 16. mai 2020 at 13:32

    Kui palju teil siiani vannitoa remondi peale kulunud on? Uurin kuna meil vist sama pisike vannituba, mis ootab remonti.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:28

      Ma veel töömehe arvet pole saanud 😀

  • Avatar
    Vasta kirju 16. mai 2020 at 13:27

    Seda et… meil oli alguses sama lahendus, klaassein poole vannini, aga see on väga ebamugav, ei ulatu koristama vanni ja seda klaasi ka seestpoolt, laste jaoks vett reguleerima. Ei taha ju koristades seista vannis kogu aeg. Me lõpuks asendasime klaasi tavalise vannikardinaga.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:29

      Noh, eks näis, vb teen sama ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 16. mai 2020 at 13:23

    Oeh, nii kahju! Loodan, et saad ikka imusse ka ja 15 korda klikitud reklaamid veidigi abiks ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 13:25

      haha, nii armas 😀

      • Avatar
        Vasta Kairixxx 16. mai 2020 at 15:19

        Juu siis pidi praegu nii minema, et imusse minna ei saa, kes teab, milleks see hea on ? Mina niiväga ei hoiagi sulle pöialt, et imusse saaksid, see lotikene kaoks sul koos kilodega, ilma liigset raha kulutamata ?
        Ma tean, et see ei ole nii easy, aga võimatu ka mitte ?
        Ja usun, et peagi saab ka vannituba valmis, kaua võib!
        ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:24

          Tead, tulin koju ja oligi valma 😀

    • Avatar
      Vasta Kadi 16. mai 2020 at 14:17

      Ma ka hakkan kohe klikkima.Olgu mis on,aga lott peab kaduma.Nii et rahvas:

      IGALT lugejalt nüüd päevas üks klikk
      JA Mallukast saab peagi lotivaba tšikk
      MUIDU teine lõug see alla kisub motti ja pead
      NING hõredaks siin jääda võivad kirjutatud blogiread
      KASUTAMA selleks ei pea te varvast ega kanda
      TUGITOOLIS istudes saate oma panuse vaid ühel sõrmel anda!

      Nääd siis.Suutsin oma tobeda trahviraha pärast nutmise kraanid ka kinni keerata.

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:25

        haha, milline poeeeet 😀

        • Avatar
          Vasta Kadi 17. mai 2020 at 13:39

          Haha…viiekümne viie milline! 😀

    • Avatar
      Vasta Tibu0 16. mai 2020 at 14:29

      Sama. Klikkisin telkuvaatamise kõrvale natuke.
      Loodame,et saab ruttu nüüd lõpuks valmis tuba.

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:24

        aitäh!

    • Avatar
      Vasta Pets 16. mai 2020 at 19:18

      Tagantjärgi tarkus, kuid seepärast tellitaksegi projekt, et vältida taolisi üllatusi. Projekti järgselt ehitamine on igale töömehele lust ning töö saab tehtud kõvasti kiiremini kuna ei pea midagi nuputama? olen lasknud ehitada ilma projektita ja projektiga ning viimane oli lausa lust ja lillepidu võrreldes esimesega.

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:26

        Edaspidi olen targem!

  • Avatar
    Vasta Annika 16. mai 2020 at 13:11

    Ei jookse see lott kuskile, et seda hiljem teha. ??Lihtsalt pead kannatlik olema ja natuke veel ootama, et sinna minna. Ütlen ka kohe ära, et ole sa lotiga või ilma, äge oled sa ikka. ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 13:20

      See lott indeed ei jookse ise ära, aga aitäh 😀

      • Avatar
        Vasta Kusti 16. mai 2020 at 14:15

        Kas ei ole nii, et lott on siis, kui on ülekaal? Langetad kaalu ja saad lotist nagunii lahti. Ja säästad raha ka veel (söök).

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:25

          alati ei ole, kuigi jah, mingi osa kindlasti.

      • Avatar
        Vasta Ch 16. mai 2020 at 16:48

        Oot, aga kus on valamu segisti veeaugud? Et kuhu segisti kinnitub?

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:23

          ma ei tea 😀

    • Avatar
      Vasta Sirly 16. mai 2020 at 14:07

      Vaesekene, meenutab me köögimööbli tellimist, aga Sulle lohtuseks, et lõpuks saab valmis.
      Ps! Isegi asendustega on VAU!

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:26

        Enam vähem ongi!

    • Avatar
      Vasta Elery 17. mai 2020 at 10:19

      Oeh, sinu lugu lugedes meenub aasta tagune meie vannitoa remont, kui endalgi pea halliks läks ja kõik närvid hävinesid. Meie esimene töömees tegi nii palju sitta ja raiskas terve kuu mitte milelgi peale, üritas vahelt veel raha küsida ja oli igavene sitakeeraja, praegu oleks alumised korterid üleujutatud sest tema pandud torud plaatide taha olid halvasti ühendatud ja tilkusid, teine mees tegi töö kiirelt ära aga tulemusega pole üldse rahul, silikooniga oleks nagu mu 6a laps mäkerdanud?aga no vähemalt saab end pesta.. maksma läks ka see kole vannituba lõpuks nii palju, et pikka aega ei taha mõeldagi,et hakkame seal uuesti remonti tegema?

      • Mallu
        Vasta Mallu 17. mai 2020 at 11:40

        mul oli eelmiste töömeestega sama keiss haha

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. mai 2020 at 12:58

    Lohutuseks võib öelda, et väga ilus ja stiilne vannituba on nüüd teil! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 13:01

      Jaaa, selle kõige juures ongi nii haige see, et meil on mega hea töömees, kes ise kõik enamus ägedaid asju seal välja pakkus ja valmis tegi, lihtsalt KÕIK asjad, mis saaks sitasti minna aina lähevad ja see ajab mind juba vaikselt nutma 😀

  • Avatar
    Vasta Etz 16. mai 2020 at 12:55

    Mis sellest liiga suurest vannist sai? Kas pood võtab tagasi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 12:57

      Eks ta ikka võtab, sellles suhtes, et ma tegin nendega vanni osas koostööd, seega ilmselt nad ikka tahavad seda tagasi jah 😀 See teebki selle mega eelarveaugu, sest kuna eelmise sain koostööga + duši palju parema hinnaga, siis uued asjad pidin ikka ise kohe välja ostma ja kinni maksma.

  • Avatar
    Vasta Marileen 16. mai 2020 at 12:44

    Aga no tulemus on vauuu ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 12:51

      No tulemust ju ei ole veeeeel

    • Avatar
      Vasta Kristi 16. mai 2020 at 14:07

      Dont põe, meil on vaja terve 3toaline korter nullist ülesse teha. Aknad uksed toad kõik remontida ära, enne kui sisse kolida tahame?

      • Mallu
        Vasta Mallu 16. mai 2020 at 19:25

        appppiii, vaene sina 😀

  • Avatar
    Vasta Carmen 16. mai 2020 at 12:41

    Kuule aga kui raha pole, pole toiduks raha, kilod kaovad ise ja lott koos sellega. Probleem lahendatud 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 12:51

      Jah, selles suhtes on sul õigus 😀

  • Avatar
    Vasta A 16. mai 2020 at 12:40

    Aga selle jama keskel näeb see vannituba super ilus välja. Tuleb kiire netimüük asjadele teha või õnnestub kuidagi midagi tagastada…

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. mai 2020 at 12:51

      No see pole ju veel valmis, ma ei imesta, kui selgub, et oh, pean pool vannituba maha lammutama 😀