AUTOJUTUD

kuidas ma uut autot ostma hakkasin*

19. mai 2020

Ma vist ei üllata teid, kui ma ütlen, et ma teen kõiki asju nii jooksvalt ja randomilt, et kas see on teile šokeeriv, kui ma ütlen, et autoost toimus täpselt sama moodi. Ehk ükskord tuli meil Piltsbergidega jutuks nende auto. Ala midagi sellist, et issand, teil on nii pisike auto, et kuidas sinna kolm las taha mahub? Ja nad vastasid, et seal on ju kolm täisistet, et ikka mahub, et mega mõnus ja soodsavõitu auto. Just siis olin ma nagunii rääkinud, et peaks oma auto Mobiresse tagasi viima, sest no see viis sotti kuus tühja maksta on pikas perspektiivs veidi…lamp. Õnneks koroonaaeg ja ei pidanudki maksma 3 kuu renti trahviks, sai ainult ühe kuu omaga hakkama. Kohe kui ma seda teada sain, kirjutasin ma Viking Motorisse, et kuulge, teil on seal kaks Kia Carensit, et tehke mulle hea pakkumine, ma proovin siin liisingut saada.

Ei olnud ma selleks hetkeks seda autot näinud, ega sellega sõitnud, haha.

Liisingutaotluse saatsin Swedbanka, kust mulle öeldi kohe, et käi pekki, rott, kes on nelja inimese ülalpidaja, meilt sa küll essugi ei saa. Aga Illukas soovitas Luminorist proovida ja kae nalja – sealt sain kohe positiivse vastuse. Minu meelest üsna loogiline, et kui ma enne sain iga kuu viis sotti makstud, siis miks ma nüüd ei peaks kolme sotti makstud saama. Ühesõnaga on mul sellest Swedbankist kopp nii ees, et kui ma kunagi viitsin, siis lähen võtan oma kontod sealt ära ja liigun edasi normaalsemasse panka. Reaalselt sellest Swedist pole mulle kordagi poolt tolku ka olnud.

Ehk siis umbes nädalaga juhtuski see, et lambist sain vana Peugeoti tagasi viidud ja uus auto ootas mind Ülemiste Viking Motorsis. Endiselt, ega ma seda enne VAATAMA ega proovima küll ei viitsinud minna. Mis ma ikka lähen, Piltsud ju ütlesid, et norm auto on, ma ju usun kõiki (olgu öeldud, et siiani pole ma selles otsuses pettuma pidanud haha).

Aga enne kui ma autole järgi minna sain, oli mul vaja ära teha liikluskindlustus ja kasko. Esimese autoga tegin ma ise liikluskindlustuse IIZI kaudu ja ega ma seekord ka viitsinud mööda kindlustuste lehtesid ringi joosta ja otsuda endale vajalikku. Kirjutasin neile, et ost’sin uue auto, et mul oleks kindlustust vaja. Nii hea on kindlustusmaakleri vahendusel kindlustus sõlmida. Olenemata sellest, kui suurt soodustust, lisateenuseid või boonust pakub üks või teine kindlustusandja oma kodukal, saad IIZI kasko kalkulaatoris ülevaate kõigist kaskokindlustuse võimalustest turul, ilma ise mööda netti tuiamata. Aeg on raha, sõbrakesed! Liikluskindlustuse võtsin suvaka ja kõige odavama (209€ aasta), aga kasko suhtes tahtsin rohkem kindel olla, et see mulle sobiks.

Minu jaoks oli oluline nii asendusauto võimalus, et sõidud tegemata ei jääks ja autoabi teenus, kui teel olles midagi juhtuma peaks (nt kütus saab otsa vms, jumal mind udupead teab). IIZI toob muuseas välja oma soovituse, et oleks lihtsam otsustada (IIZI soovitus tekib võttes arvesse just parimat hinda ja kindlustuskatet). No ja just sellise pakkumise ma sain, kuulasin nende soovitust, lisaks veel asjad, mille peale ma ise küll poleks osanud tulla. Nt on mul nüüd kasko, mis sisaldab kõigile viiele autos viibijale õnnetusjuhtumikindlustust (iga inimese kohta 10 000) ja kui loom peaks teele sattuma, siis omavastutust ma ei pea maksma. Lisaks on mul nüüd olemas ka liisingmaksehüvitis, mida makstakse vastavalt tingimustele kuni kolme kalendrikuu eest. Kui peaksin kivi tõttu täkke klaasile saama, siis salongiklaaside kahjude puhul on omavastutus 0 €!  Kasko sisaldab veel pagasikindlustust, õigusabi, varguse ja vandalismi kindlustuskaitset ja palju muud, niiet ma võin nüüd rahus öelda, et ma olen üsna kaitstud omadega. Omavastutus ka ainult 125€! Kogu protsess võttis paar tundi ja oli üli kiire, seega võisin ma nüüd rahus oma uuele autole järele sõita.

Sellele samale, mida ma kunagi näinud ei olnud, ega millega sõitnud olnud ?

Muuseas, ma võin praegu 1000 liitrit kütust ka vist võita, haha. See oleks tuus. IIZIl on praegu (mai  lõpuni!) kampaania, et kui sa teed nende kaudu liikluskindlustuse (ja miks sa peaks mujal tegema üldse?) siis osaled 1000 liitri kütuse loosis! Niiet tehke aga SIIN endale kindlustus ja oodake võitu! Muuseas, lisaks viis õnnelikku, kes selle lingi kaudu endale kindlustuse sõlmivad, võidavad endale ka IIZI nännikoti!

Aga autost ma räägin järgmises postis, sest see venib muidu saja kilomeetri pikkuseks. Kas keegi oskab juba arvata, mis auto ma siis ostsin ?? Ja kas teil on kasko või loodate vanajumala abile, et midagi ei juhtuks? 😀

*postitus sündis koostöös IIZIga!

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar