SPORDIJUTUD

igaastane fitlife, nagu ikka

7. juuni 2020

Mul iga aasta käib korra mingi tuhin, et hakkan maru fitiks, aga üldiselt üritan ma seda toitumisega teha. Muidugi selles pole ka midagi halba, aga mul on see asi, et kui ma kaua mingisuguseid asju enda keelan, siis lõpuks murdun ja annan hoopis täiesti alla.

Olgem ausad, ma olen 100000x alustanud ja alla andnud. Nii palju, et ma isegi ei viitsi enam kuskil väga hõisata, et ooo, fitlife algab nüüd. Sisimas olen veendunud, et kõigil on ammu kopp ees sellest, et ma vahepeal jälle kraaksatan, et shit, ma kaalun 68 kilo. Ja siis mõnikord võtan veits alla (ikka veel ei saa üle, et ma sügisel oli ühel hetkel 61 kilo!!!! nagu miks ma sellel minna lasin?!?!?!?). Aga mõnikord ei võta ka ja siis kogu see fit teema kaob unustustehõlma, et mingi hetk jälle välja ujuda.

Ausalt, ma ei viitsi teid sellega isegi mitte enam kurnata, aga kuna vaba maa ja ma võin siia kirjutada, mida tahan, siis upsss…

Ühesõnaga, seekord võtsin sellise lähenemise, et… Ma ei võtnudki lähenemist! Mul mitmed sõbrannad on hakanud aeg-ajalt jalutamas käima ja kuna lobiseda ja jalutada on täitsa okei ajaviide, siis aina rohkem olen ka mina oma igapäevased 10 000 sammu täis saanud. Kuigi otsest eesmärki ei olnud, siis mida päev edasi, siis seda rohkem eesmärgipõhiselt ma seda teen. Näiteks eile käisin spets Mari ja Lende ja Lottega õhtul trippimas, et enda viimased 2000 sammu täis korjata. Ei taha enam kuidagi nagu seda päevast tempot alla 10 000 sammu lasta.

Selle pärast ma mõtlesingi, et võiks kambakesti teha mingi asja, et iga päev peale pildi panema, et palju samme on ja nädala lõpu eesmärk on, et iga päev vähemalt 10 000. Ma tean, et mõne jaoks on see a la laisk päev, aga mul üldiselt keskmine on muidu mingi 2000 ? Ma ju töötan arvuti taga + sõidan igale poole autoga, ega neid samme sedasi palju ei korja. Selles suhtes on selle kümne tonni kokku korjamine minu jaoks ikka motiveeriv ja paneb ekstra liigutama, esiti mulle sellest piisab. Isegi ju geenitest ütles mulle kunagi, et minu kehatüübile mõjub liikumine rohkem kui toitumine.

MyFitnessis olen ka jälle käinud, sedapuhku nüüd rohkem jõusaalis. Lihtsalt selle pärast, et raske on leida rühmatrenni, kuhu ma tahaks minna ja mis ajaliselt sobib. Mujal MyFitnessides on ilmselt tunniplaan vaheldusrikkam, aga Järve oma on üsna hõre ja mulle isiklikult meeldivad sealt ainult paar üksikut. Seega olen oma vana jõuka kava välja otsinud ja proovin seda teha. Viimane kord olin lausa nii fit, et sõitsin rattaga trenni ja tagasi, ehk siis tavalisele trennile 5 km rattasõitu otsa. Ja loomulikult KOHE, kui koju jõudsin, oli kange kihk ennast kaaluda, sest tunduks ju loogiline, et peale kogu seda trenni olen ma kohemaid 5 kg kergem ka. Kahjuks mul enam kaalu pole, aga too päev kui opil käisin (01.06) olin ma seal kaaludes 68 kilo. Ilmselt olen praegugi midagi sinnakanti.

Üldiselt on nii, et kui mul on seljas mustad riided ja ma vaatan ennast kaugelt, siis ma tundun üsna fit. Aga kui lähemale tuled, siis saad aru, et naliiiii. Haha, ei, tegelt ma olen jumala fine inimene, lihtsalt ma tean ise ka, et liikuda võiks rohkem ja toituma peaks paremini, seega kasutan oma motivatsiooni nii kauaks, kui teda on. Ma lihtsalt ei taha lasta sellel juhtuda, et kaal vaikselt tasa-tasa tõuseb ja mina muudkui ostan uusi ja suuremaid riideid ja lõpuks vaatan peeglisse ja mõtlen, et upsss, kuidas SEE nüüd juhtus. Sest ma tean, et see võibki nii kiiresti ja ootamatult tulla ja parem on varem kui hiljem seda damage control’i teha.

Et jah, minu nädalaplaan:

  • Iga päev minimaalselt 10 000 sammu. Täna käisin sõbrannaga lausa kümnekildisel ringil.
Minu ustav Samsung Galaxy Watch Active2 ❤️
  • Kord nädalas käin kindlalt trennis. Parem oleks kaks, aga ei hakka nüüd siin hulluks ka minema, võib-olla ei jõua kaks ja siis olen kohe enda plaani rikkunud. Las jääda alguses üks.
  • Kord nädalas sõidan kuskile rattaga. Näiteks trenni, siis kaks kärbest ühe hoobiga, haha.
  • Kord nädalas teen smuutit. Seda nii selle pärast, et kasulik on, aga ülejäägi saan laste jäätisevormi valada ja neile sisse sööta (nad söövad iga jumala päev jäätist, veidi tervislikum variant on vast parem, kus pole suhkruid jne sees).
  • Toitumise suhtes ma plaane ei pea, sest ma niigi üritan siin tagasihoidlik olla, koju saia ja cocat ei osta (va mõnikord zerot) ja proovin süüa regulaarselt, et vältida seda, et appii, mul kõht NII tühi, et kraban kapist viinerit ja viilu leiba ja söön seda (literally the best snäkk ?). Eile ostsin isegi tahhiinit, et ise õppida hummust tegema. Ma korra proovisin, aga nii rõve tuli. Peaks veel katsetama.

    Vot sellised lood, aga ma nüüd hakkan igatahes Mariga kaerahelbeküpsiseid tegema. Inimene nii tahab ja kes olen mina, et teda keelata. Ja homme on mul plaanis minna rattaga stuudiosse, siis ripsmetesse ja õhtul kehaanalüüsi ja trenni ka. Seega saan kohe pooled nädala asjad maha kriipsutada ?

    Tegin just sellised pildid ka, et ausalt ette näidata, mis mul on. Noh, selline…püdel on see seis, aga eks näis, mis tast edasi saab. Ehk saab natukenegi tihkemaks tõmmatud.

    Oleksin pidanud pärast rasvaimu LPG-s käima, aga ei saanud (sest olin rase) ja nüüd on rasv mõne koha pealt ebaühtlane, ups ?

    Keegi veel praegu fitlife’iga alustada proovib?

    Loe ka neid postitusi!

    51 kommentaari

    Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M-L 8. juuni 2020 at 22:04

    Kuidas sa tunned, kas kõht on lamedam tänu rasvaimule? Isegi, kui kaalu on tulnud juurde. Mõtlen ka, kas julgen tegema minna … just keha proportsiooni muutmise tõttu, mul igavene raseda kõht :S

    Ja kuidas lotiimust taastumine läinud on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuni 2020 at 11:05

      Jaa, täega lamedam. Enne oli üks suur volt 😀 Ja taastumine fine, kohe sinikad kadunud

  • Avatar
    Vasta TP 8. juuni 2020 at 22:01

    Mu väike rosin ärkas täna 5.19. Selleks ajaks, kui mees ärkas, oli mul juba 10 000 ja veits peale tehtud. Üldse pole minu moodi, aga vähemalt on suvi ja hommikul on valge ja päris hea on jalutada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 9. juuni 2020 at 11:06

      Tubli töö!

  • Avatar
    Vasta rami 8. juuni 2020 at 13:55

    Ma üleüldsegi võtsin karantiini ajaks nutikella käe pealt ära, ma ei oleks suutnud iga päev vaadata, kuidas kell meelde tuletab, et 9800 sammu on veel vaja teha, et päeva norm täis saada. 😀
    Mul on haiguse tõttu 1,5a 25kg juurde tulnud. Tean, et seda on palju ning tõesti-häbenen väljas käia sõpradega ja eriti just mehe sõpradega. Miskipärast on kõigil komme kommenteerida, kui keegi on alla/juurde võtnud. Samuti mu pereliikmed, kes peaks ju just kõige toetavamad olema. Mina olen inimeste kaalu kommenteerimise ammu ära jätnud, sest kunagi ei tea, miks ja kuidas see kaal juurde tuli/maha läks. Alati ei tasu 20kg kaotanud inimest õnnitleda, võib-olla on tegu söömishäiretega, mentaalsete probleemidega, kellegi kaotus, narkootikumide kasutamine või muu sõltuvus… Jumal seda teab 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 15:48

      Aga nüüd võid tagasi panna ju 🙂

  • Avatar
    Vasta Grete 8. juuni 2020 at 12:25

    Kusjuures, kas teile ei tundu, et see püdela keha paanika tekib tavaliselt veebruaris, kui terve talv on vedeletud, aga sel aastal on see kuidagi juunisse lükkunud tänu koroonale? Mul igatahes on tavaliselt veebruar see hetk kui ma paanikasse satun, sest enam töövormi ei mahu ja üldse mahun vist pigistuseta ainult pidžaamasse. Seekord tekkis mul see aga nüüd, mais-juunis, ja pole ka imestada kui google maps ütles mulle, et terve aprilli kuu jooksul kokku kõndisin ma 14km! Saate aru, see on mingi 20 000 sammu ??? ma olin 4 nädalat maal ja ma ei julenud isegi järve äärde jalutada suurest karantiinipaanikast ? nüüd kutsuti üle 3 kuu tööle 7 päevaks ja… Well. Maa olen laevas töötanud pea 3 aastat, IGA jumala kord tosse kaasas tassinud ja alles NÜÜD oli esimene kord kui ma reaalselt sinna välijõusaali jõudsin. Ma olen nüüd 4 ööd järjest 30-50min rattaga sõitnud ja selle misiganes suusatamislaadse masina peal tatsanud. Esimene trenn peale aastat 2013, niiet algus vast seegi! Kuigi homme saan koju ja see on ohtlik, sest kajutikaaslasega koos on ikka rohkem motti kui kodus telksi ees voodis. Mu Huawei luges enne samme, aga ma olen vist mingi äpi maha lasknud ja enam ei loe, niiet kui ma isegi kõnniks vabal ajal, siis pole mul aimugi kui palju…

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 15:49

      mul alati just suve alguses 😀

  • Avatar
    Vasta carmen 8. juuni 2020 at 11:02

    roheline NOA hummus on nii hea. ma ei viitsi ise teha. ei söö lapsega kahekesi nii palju seda.

  • Avatar
    Vasta A 7. juuni 2020 at 23:27

    Jep, sünnitasin ära ja nüüd püüan kaevata ja muru niita ja toimetada hoolega, et ometi natuke inimese kuju võtta. Kaua võib veereda ringi ?

  • Avatar
    Vasta S 7. juuni 2020 at 23:21

    Teemaväline küsimus, aga kas Järve myfitnessi minnes on ratast kuhugi panna? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 10:45

      Jaa, all parklas on rattahoidik vms.

  • Avatar
    Vasta kätlin 7. juuni 2020 at 22:02

    M alustasin täpselt siis fitlife`ga, kui koolid pandi kinni ( 16.02.20). Seadsin endale reaalsed eesmärgid, mida ma suudan täita. St. – püüan süüa tervislikult, liigun väljas nii palju kui lapsed lubavad (mul ei ole neid kellegile jätta ning nii palju, kui kolme aastane kaasa kõnnib, nii palju ka liikuda saan), teen youtube vahendusel vähemalt pool tundi päevas mingit trenni. Olen selle ajaga alla võtnud pea 6 kilo. Palju ei ole. kuid asi seegi ning riided istuvad üha paremini seljas. Kui karantiini aeg läbi sai, siis sain maale, kus liikumisvõimalus on kordades suurem. Kõnnin ümber lapse liivakasti või batuudi, kui lapsed mängivad ja lubavad. Päevas tuleb keskeltläbi 12 000 sammu. Ja kui ongi mõni päev, kus ei tule nii palju, kui tahan, siis vaatan toidulaua üle. Tegelikku sammude arvu ma täpselt ei tea, sest samme loeb telefon. No ja mul ei ole teda vahel kuskile panna ning siis on aku tühi ja sada jama.
    Aga Sulle soovin edu ning vastupidavust! 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 10:46

      wowww, 6kg on mega palju ju!

  • Avatar
    Vasta Silvia 7. juuni 2020 at 20:42

    Mina püüan ka end nüüd kätte võtta. Alustasin väikestest muutustest toitumises, näiteks vähema kalorsusega jäätis või rohkem köögivilju ja avastasin enda jaoks Fiton trennide äpi, püüan seal 4xnädalas 20min trenne teha ja üldse veidi rohkem liikuda. Eesmärk oleks 15.augustiks kui on 5.pulmaaastapäev, mahtuda taas kasvõi enam-vähem pulmakleidi sisse, et saaks ilusaid pilte teha ?? unistada ju võib ?

  • Avatar
    Vasta Lily 7. juuni 2020 at 20:30

    Tahiini koosneb ju ainult jahvatatud seesamiseemnetest (röstitud v ilma) ja õlist, ülilihtne ise teha. Ei saa aru, miks seda ostetakse üldse kalli raha eest 🙂

  • Avatar
    Vasta sandra 7. juuni 2020 at 20:01

    Kas võiksid näidata reaalset pilti hetkel, milline tulemus sul säilinud on rasvaimust????? Kas hetke toitumine ja liikumine on tulemusele kuidagi mõjunud. Sooviks ausaid pilte enne ja pärast ja hetkel . Ole tänatud!

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 10:48

      Kas need pildid igast küljest ei sobi, et kuidas ma nendest veel REAALSEMAID tegema peaks? 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 8. juuni 2020 at 10:54

        Ma oleks veel ühe küsimärgi pannud.

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 12:19

          siis ma oleks reaalsed pildid ka saatnud

      • Avatar
        Vasta sannu 28. juuni 2020 at 22:39

        Pidasin silmas tegelikult palja kõhuga, väljendasin end kuidagi pahasti, sorry 😀 Sooviks näha, et kuidas kõht ka altpoolt välja näeb. Endal plaan ja soov ka minna. Aga hirm suur, räägitakse igasugu jutte, et rasv hakkab kogunema kuhugi x kohtadesse jne. Kas rasv tuleb tagasi, kui eluviisid samad? Nii palju tegelikult küsimusi, millele pole vastuseid. Aga tõesti oleks tänulik, kui sa saaksid sellel teemal veel rohkem peatuda ja näidata tulemust paljamate piltidega.

  • Avatar
    Vasta Anna 7. juuni 2020 at 19:58

    Karulaugu hummus on imemaitsev!

  • Avatar
    Vasta Helen 7. juuni 2020 at 19:52

    Hummuseks kasutan mina seda retsepti: https://nami-nami.ee/retsept/489/hummus_bi_tahina

    Viimasel ajal tahhiinit ei kasutagi. Sidrunimahla nii palju kindlasti ei pane, maitse järgi panen. Vürtsköömneid, küüslauku timmin omale maitsele. Alati tuleb hea ja lapsedki pistavad isukalt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 19:54

      ma just praegu selle järgi tegin ja mega hea on! mul sidrunimahla ei olnudki, ainult laimi 😀

      • Avatar
        Vasta sannu 8. juuni 2020 at 22:16

        Kas sa tõlgendasid minu küsimust või küsimärke kuidagi solvanguna ? 😀 Pole mõtet, sest see polnud nii küll mõeldud . Küsisin, kuna sooviks ise ka rasvaimu teha? Ja kuna sa oled selle protsessi läbinud, siis oleksin reaalseid pilte soovinud ja teada kas vana tulemus tuleb tagasi või mitte. Ja kelle käest veel küsida , kui blogija käest.

        • Mallu
          Vasta Mallu 9. juuni 2020 at 11:04

          Palun seleta mulle, mida sa mõtled reaalse pildi all? Pilte praegusest kõhust? Jumal, tee silmad lahti ja vaata postituse alla, seal ON pildid ju, mida sa veel tahad, ma ei saa aru? 😀

    • Avatar
      Vasta Nimi 7. juuni 2020 at 22:22

      Ma juba kuuaega hakkan tubliks. Valetan 2-3kuud! Olen üksi kolme lapsega, siis õhtuks olen suht tühjaks pigistatud sidrun. ? (Ei ole üksikvanem- mees on üle lahe.)
      Ja otsin energiat toidust. Õnneks olen sinust veel paksem ja lühem ka vist ??? – seega lohutus sulle.
      Aga sul on õigus peenem olla on ilusam. ?
      Aga ok üritan ka uuesti. ?

      • Mallu
        Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 10:46

        Ma ei ütleks, et peenem = ilusam. Ma lihtsalt tahaks oma riietesse normaalselt mahtuda 😀

  • Avatar
    Vasta Janeli 7. juuni 2020 at 19:28

    Proovin ka alati 10000 sammu päevas täis saada , selle nädala kokkuvõte tuli 113378 sammu , juheiii . ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 19:43

      wooow, nice job!

  • Avatar
    Vasta M 7. juuni 2020 at 19:28

    Ma arvan, et võtsid head realistlikud eesmärgid ja et nii võid isegi edu saavutada rohkem kui kõikide miljonite eelmiste dieetide ja asjadega, mida üritanud oled. 😀
    Ise käin suvel alati rattaga tööl ja trennis (mõlemad asuvad lähedal, alla 5km kaugusel). Lisaks üritan ka käia vähemalt 2-3 korda nädalas lihastrennis. Toidu osas luban kõike, aga üritan ka ofc tervislikumalt ja olen myfitnesspali lisanud toidud UMBES sisse ja suurusjärgu saab ikka teada, palju sisse söönud umbes olen ja spordikell näitab päris täpselt, palju päevaga kulutan ja kui kulutan rohkem, siis on kohe kaalult ka nädala lõikes näha, et kaal langeb. Mega stressivaba ja mõnna!

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 19:43

      Peaks ka kaalu ostma vist.. samas ei, trennis on kaal olemas ju 😀

  • Avatar
    Vasta Anna 7. juuni 2020 at 19:20

    Muide meeeegahea hummuseretsept mis ma kogu aeg teen on selline, et kikerherned, hunnik peterselli, veits mingit oliiviõli ja soola ja sidrunimahla ja blenderdan labi ja niiiiiii hea. Ma tahhiinit pole raatsinud osta, pole sellega proovinud ja küüslauku pole ka viitsinud sisse visata ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 19:45

      aiiiiii krt, ma just sain enda oma valmis ja MEGA hea! peterselli mul poleks olnudki, aga koriandrit on ja nüüd kahetsen, et sisse ei visanud 🙁 Tahhiinit on mul kah, suur purk oli 5€ umbes, jagub kauaks!

      • Avatar
        Vasta Triinu 7. juuni 2020 at 19:58

        Ma mõtlesin ka peale sünnitust, et olen rebel ja ei stressa, ei kaalu ja siis ei ole probleemi. Ei olnudki, kuniks ikkagi kaalusin ja 76kg oli saanud 88kg?‍♀️. Oi ma kirusin ja vandusin. Nüüd olen selle kaalu saanud 78 peale aga no tundub, et väga enam ei lange kiiresti(ngu mulle meeldiks).
        Ma olen sinuga suht sama pikk ja lohuta end sellega, et minusugune mauk elab veel 10kg raskemana ja tunnen ka end eemalt, mustas päris püssina. Aga kohe kui lähemalt vaatan, siis on ikka pahasti.
        Aga ma ei suuda endalw sisse harjutada ka mingeid ok harjumusi, ma kas söön või ei söö. Noh, seda esimest ilmselt rohkem.

        • Mallu
          Vasta Mallu 8. juuni 2020 at 10:48

          vb me peaks kõik olema mustas ja teistest hästi kaugel :D?

  • Avatar
    Vasta Kapsauss 7. juuni 2020 at 19:15

    Mis geenitest ütleb et liikumine mõjub rohkem teatud kehatüübile kui toitumine? ?? no ei ole võimalik. Toitumine on kaalulangetuse a ja o. Liikumine on hea ja tervislik ja tore, aga kui süüa kaloriplussi siis see liikumine võib kaalulangetuse mõistes olemata olla. Miks inimesed lihtsalt ei taha uskuda termodünaamikat.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 19:45

      ei nagu, minu kehatüübile mõjub liikumine rohkem, kui mõnele teisele. toitumine ka muidugi, aga ma olen ise ka täheldanud seda, et mu toitumine võib alati sama (sitt) olla, aga kui rohkem liigun, siis kaal langeb lihtsalt, olenemata toitumisest nii väga. googelda, its a thing 😀

      • Avatar
        Vasta Zz 7. juuni 2020 at 20:59

        Jep, mul sama? kohe kui end kätte võtan ja rohkem sammun, siis tuleb tulemus ka kiiresti. Aga praegu ma suht.. ei liiguta end? ja siis vaatan ja imestan miks ma paks olen?

    • Avatar
      Vasta Liz 9. juuni 2020 at 15:06

      Toitumine on võib-olla kaalulangetamise A ja O, kui huvitab ainult, et korraks kaalul number väiksemaks saada, päriselt paremat vormi tahad, nii et paari kuu pärast jälle uut dieeti pole vaja otsima hakata, siis ikka liigutada vaja. Ma istusin viis aastat kontoritööl, polnud kunagi liikumisharjumusi olnud, sest olin harjunud, et pole vaja jälgida, mida söön või kui palju, kogu aeg olin 55kg. Ja siis järsku olin 73kg. Peeglisse vaadates olin aru saanud küll, et vaikselt on vist midagi tulnud jne, aga alles siis kui reisipilte ei julgenud netis jagada, avastasin et ou kräp, mis juhtunud on (see on hämmastav kui erinev saab olla pilt peeglis ja fotol!). Hakkasin tööle jalgsi käima ja tegin 3x nädalas 15min (sest rohkem ju ei jaksanud) mingi äppi saatel kodus trenni. Kolme kuuga võtsin 12kg alla, siis sai suvi läbi ja hakkasin jõusaalis käima, võtsin veel 5kg alla. Siiamaani käin jõukas, söömist ei ole muutnud ega muuda ka – lähen õnnetuks kui ei saa seda, mille järgi isu on 😀 Liiga tihti hakkavad inimesed toiduga koonerdama ja kaloreid lugema, sest kardavad juurde võtta. Tegelikkuses jääb keha kogu aeg nälga ja hakkab kõike salvestama paaniliselt, sest uut kraami ju piisavalt peale ei tule. Pigem olekski vaja anda kehale piisavalt seda, mida kulutada, ja siis seda päriselt kulutada ka 😀

  • Avatar
    Vasta Mannapuder 7. juuni 2020 at 18:57

    Kuna sulle nn rämps meeldib, siis vb oleks hea mõte hoopis kaloreid konkreetselt lugeda? 🙂 Nii võid kõike süüa, ka saia ja kokat juua, aga samas kaalust alla võtad ikka. Nt myfitnesspali kasutavad paljud, seal saad ka triipkoodiga toote sisse skännida. Või kui väga täpselt jälgida ei viitsi, siis alustuseks nt nädal-kaks jälgida ja seejärel oled juba kursis, kui palju miski kaloreid annab ja saad umbes oma peas kokku arvutada. Siin https://www.sailrabbit.com/bmr/ saad oma tdee välja arvutada.

    Seda lihtsalt juba slp ka, et enamik meist ei taha igavesti “korralikult” toituda, st rämpsust loobuda. Kaloreid lugedes õpid oma toidukoguseid tasakaalus hoidma ka kalorirohkemaid asju süües, seetõttu on hiljem lihtsam kaalu säilitada ka.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 19:13

      Ma vahepeal kasutasin seda Myfitnesspali, aga sellega selles suhtes keeruline, et ma ei toitu ju ainult pakitoidust 😀 et kui ma teen midagi, mida ma saan jooksvalt kaaluda (ala poke bowl) siis jah, aga ala kui teen perele grilli, siis tundub asi juba keeruline ja enam ei viitsi 😀

      • Avatar
        Vasta Mannapuder 7. juuni 2020 at 19:22

        Jap, seda küll. Slp ma ise ka kasutan lihtsalt vana head Exceli tabelit, aga no see ilmselgelt on veel vähem kõigi jaoks. 😀 Üldiselt siiski soovitan kuidagi selline süsteem endale välja mõelda, et oskaksid ka pärast kaalu langetamist piiri pidada ka nn rämpsasjadega, muidu see päris tihti pole kahjuks lihtsalt jätkusuutlik.

        • Mallu
          Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 19:46

          jaa, peaks küll 😀

  • Avatar
    Vasta sel 7. juuni 2020 at 18:56

    Mina proovin ka homsest, sajandat korda 😀 ehk seekord õnnestub

    • Avatar
      Vasta Ger 11. juuni 2020 at 14:26

      Ma tahtsin küsida kas peale rasvaimu soovitas arst lpg teha ja kui jah siis kuna peale imu ta soovitas minna. Ma käisin ka imus aga sellist soovitust ei saanud, sellepärast küsin

      • Mallu
        Vasta Mallu 11. juuni 2020 at 14:29

        Jaa, mulle soovitas, et siis rasv läheb ühtlaseks.

        • Avatar
          Vasta ger 11. juuni 2020 at 18:05

          Mis aja pärast pärast pärast rasvaimu ta soovitas kas kohe või soovitas mingi aja taastuda

          • Mallu
            Mallu 12. juuni 2020 at 08:35

            no paari ndala pärast jah 🙂