AVALDAN ARVAMUST

kadunud ja leitud asjadest

7. juuni 2020

Ma ükspäev avastasin, et ma kaotasin teel poest koju ära 50€. Krt, kui kurvaks tegi. Ainuke hea osa on see, et ma kujutan ette, et selle leidis keegi, kellel seda hädasti vaja oli ja nüüd ta istub kodus ja rõõmustab, sest sai lastele süüa osta…võiiii endale ja sõpradele pudeli viina ja paki tobi, mõlemad variandid rõõmustaksid mu kujutletavat leidjat võrdselt ma usun.

Kui ma oleks kuskile koju kaotanud, siis poleks hullu. Sellel “enda taskutest” raha leidmisel on mingi imeline võlu. Kujutad ette. Tasuta raha. Nagu kingitus minevikusinult tulevikusinule. Kahju, et neid kinke ei õnnestu teadlikult teha, sest siis ma kasutaks selle suht kohe ära ja seda tunnet, et ommmggg, rahaaa! Jeeee! Ei ole üldse.

Öeldakse, et elu on tõusud ja mõõnad. Alles paar kuud tagasi ma leidsin ühe koti seest 50€, nüüd kaotasin. Eks see vist ole selline ring. Ja kunagi olen ma isegi maast raha leidnud. 25 krooni! Ja oota… Kanaaridel ma leidsin ka basseini kõrvalt sularaha, aga ma ei mäleta, kas see oli 10€ või 50€? Ma arvan, et ikka kümme. Basseiniäärne oli tühi, meie tulime veel viimast ujumist tegema ja siis see õnnelik hetk oligi. Tooli all vedeles. Ma olin nii õnnelik, aga samas mõtlesin, et krt, kahju sellest, kes ära kaotas. Meenutas mind ennast ?

Samas ega ma imestama ei peaks. Ma kaotan KÕIK ära, mis vähegi võimalik. Oma ID kaarti pole ma kuid näinud. Isegi Kardot nakatasin – see pole oma rahakotti alates Hiiumaast näinud. Õnneks ma ei tea ilmselt pooli asju, mis mul kadunud on, sest mul on nii halb mälu, et enamasti leian ma midagi ja olen nagu oooo JAAA, SEEE asi oli mul küll kunagi, pole seda u 5a näinud ja olen 0 korda sellele mõelnud, aga ikka tore leida ju, haha. Selle pärast ma vist nii kergekäeliselt asju ka ära annan. Suva ju, nagunii ei mäleta ma teda juba umbes nädala aja pärast.

Aga oma 50€ tahaks tagasi küll, krt.

Mida teie viimati ära kaotasite? Aga kas leidnud olete raha või midagi väärtusliku?

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helen 9. juuni 2020 at 22:42

    Paar telefoni, raha..suurim summa üle 300€.
    Aga ise olen ka tuulepea.. kaardid need kaovad koguaeg.. Siis pidevalt làhen poest nii minema et ostetud asju kaasa ei vòta..maksan àra ja kõnnin minema..ja nii mònigi kord kodus paar h hiljem avastanud ?

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 8. juuni 2020 at 18:33

    olen ka nii kaotanud, et tean täpselt kus ta on. Esimene suur kaotus oli mu Elu esimene kuld sõrmus. Pitsiliste tiibadega liblikas. See jäi hotelli vannituppa kraanikausi äärele. Läksime grupiga välja kui äkki otsustati et asjad kõik kaasa, tagasi siia me ei tule. Kõik ronisid tubadesse aega anti 10 min ja mina otsustasin selle ajaga pea pesta. Sõrmuse liblikatiivad takerdusid mu pikkadesse juustesse ja nii ma ta ära võtsin pesu ajaks. Kott oli mul enne pakitud. Nii ma tormasin viimasena teistele järgi pea käterätti mähitud. Alles piiril , õhtul, kui tuli täita deklaratsiooni ja seal oli küsimus kulla kohta röögatasin nutuse häälega APIIIIIIII mu sõrmus jäi maha. Mõni koristaja sai õnnelikuks.
    Kõige veidramad tagasi leiud olid koduvõti 2x Esimesel korral oli passivahel , veider et ma seda ei tundnud. Passi ju tavaliselt ei kasuta ja tõstsin ta ära kotist, aasta pärast kui reisile läksime leidsin. Teine kord külastasin üht poodi kus ma üldse ei käi. Kassas näen ripuvad seal letitaga võtmed millel sama võtmehoidja, siis sain aru, et OIH teist sellist ei ole ju ja hakkasin võtmeid uurima. Ma olin seal käinud 3 aastat tagasi!!! Nii kaua ootasid mind.
    Telefon oli ka kadunud nii, et ma teadsin, et ta peab olema töö juures. Olin just rääkinud ja sai tühjaks ja otsisin laadijat ja kui leidsin polnud enam telefoni. Saan aru, et peab olema siin sama,s aga no ei ole. Olin miljon korda kõik võimalikud ja ka võimatud kohad läbi otsinud. Leidsin ta 1,5 aastat hiljem. Mul oli selline rippuvate kiirköitjate süsteem kastides, igal kliendil oma kaust. Osad kaustad tühjad ja neid ma ju ei kasutanud, kuni järg sinna ükskord jõudis. Asuvad nad spets kastides lisalaua all, väljasõitval alusel. Eks see alus oli veidi laua alt väljas olnud ja nii telefon libises laualt maha supsti kaante vahele.
    Kord leidsin kaua kadunud ja palju südamevalu toonud rätsepa käärid oma kunagise kolleegi laualt. kui juhuslikult sinna sattusin. Pidin tõestama et need on minu. Praegusel ajal tundub see imelik, et käärid nii erilised võivad olla. See oli nõuka-aeg kus iga välismaine asi tekitas erutusvärinaid 🙂 No jah ja kuna nad olid mulle kingitud ja nii erilised , siis tõestada oli lihtne, ma olin neile graveerinud oma initsiaalid.
    Veel üks valus kaotus oli kui sain kingituseks suure summaga 1500 kroonise kinkekaardi ehituse ABC st sest siis oli mul maja ehitus ja sisustus käsil ja iga sent arvel. Selle ma leidsin 10 aastat hiljem üles ja kahjuks kehtivus enam loomulikult polnud.
    Kord avastasin et mu tütre jalgratas on kuurist kadunud. Uurisin ja nõudsin, millal viimati kasutasid? Tema et pole sõitmas käinud. Mis loll jutt, äkki jätsid sõbranna juurde? No ei jäänud muud üle kui jala poodi minna ja otsustasin minna sinna lähemasse, et saab rutem. Poe ukse taga vaatan, näe ühel samasugune ratas ja korv ka sama ja selle sees samasugune ostukott kui mul. Siis jõudis kohale et see ongi meie kadunud ratas !!! Ma olin seal poes käinud umbes nädal tagasi tütre rattaga ja rahulikult pärast kottidega jala koju astunud! No ütle hajameelsust!
    Minu leiud on olnud üsna tühised, väärtuslikum üks kuld käekett. Mu üks lastest, aga see eest on hämmastava ninaga raha leidja. Seejuures on ta kanapime. Jube kehva nägemisega, ometi on just tema see kes korjab üles suuri summasid, samal ajal kui mina olen sellest just üle astunud. Algas see, kui ta oli 5 aastane ja me olime majanduslikult ekstreemselt raskes seisus pika perioodi. Väikesed numbreid ei oskagi kokku arvata aga suurimad olid Krooni alguse ajal 1400 JA 1000.( siis oli palk mingi 300Kr) Lisaks 20€ja 50€ ma ei tea kui palju, rääkimata väiksematest summadest. See leidmise tihedus ikka hämmastas. Kestis see oma 8 aastat. Niipea kui me elu rööbastesse sai kadusid ka suured leiud. Ma ei tea, kes teda juhtis või kaitses toona, igatahes oli see müstiline. Ta ikka jätkuvalt leiab aga pigem 5 ja 10 euriseid. Samas on ta ka üsna mitmel korral leidnud ka kaotaja ülesse või andnud turvadele. Mõni on ikka öelnud rahal ei ole nime võta endale, kui on tahtnud infosse jätta. Mina olen vist elujooksul leidnud 3 või 4 korda üldse raha ja suurim neist oli 3 viie eurist rullis.
    Seega võib küll olla et see sinu 50 läks kellegi päästeks ja ta mõttes tänab sind.

    • Avatar
      Vasta murumutt 11. juuni 2020 at 20:35

      Erakordsed lood. Esimese kuldsõrmuse kaotus jne. Mina kaotasin e s i m e s e palgaga rahakoti! Õigemini tõmbasid mustlased selle mul tapeedipoe ukse vahel trügides kotist ära…—“…olime majanduslikult ekstreemselt raskes seisus …”—noh, meenub “nõid Nastja”, kes otsustas kunagi viimaste sentide eest lotopileti osta, sest mis sest purust enam, nälg niikuinii majas—ja võitis paraja portsu!

  • Avatar
    Vasta Jane 8. juuni 2020 at 13:08

    Ma asju eriti ära kaotanud ei olegi. Aga leidnud olen 1000 krooni. Leidsin selle panga ukse eest. Olin paras tatikas ja olime emaga linnas kooliasju ostmas. Parasjagu oli üliraske aeg ja tänu leitud rahale läks elu väheke lihtsamaks. Algselt pidin kooli minema vana räbala koolikotiga, mille üks sang oli sõlmega kinni seotud. Aga tänu sellele sain uue koolikoti ka. Praegusel ajal vist nüüd ikka viiks panga eest leitud raha ikka panka tagasi ?

  • Avatar
    Vasta Kiku 8. juuni 2020 at 08:23

    Ma leidsin ka Tenerifelt raha! 50.- poe ees maas oli ja saingi oma ammu plaanitud tagi ostetud.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 8. juuni 2020 at 02:02

    Mul on alati telekapult kusagile kadunud. Aga õnneks mitte kauaks.
    Aga muidu ma väga ei kaota, pigem unustan. A la unustan tööle kaasa võtmiseks valmis pandud toidukoti koju või unustan hommikul tabletid võtmata, lähen poest ära ostukorviga jne.

  • Avatar
    Vasta P. 8. juuni 2020 at 00:09

    Kui on midagi, mida ma ei salli, siis on see millegi/kellegi kaotamine!!!!!!!! Mul mingi kiiks, et isegi kui see on suvaline laste pudi, siis mulle ie meeldi, kui see kadunud on. VÕin ta ära anda, ära visata või misiganes, aga et miski ära KAOB, see ajab mu hulluks. Saladuslikult on siin elamises kadunud ära nii mitmedki asjad. Viimati kaotasin beebu soki. Üldisrlt suva neist sokkidest, kuid ma ei salli seda teadmist, et ma ta KAOTASIN. Haha.. Mis teha no 😀 Ühed imelised küünetangid on jumal teab kus, igatahes mitte enam minu kodus. Aga selline tõsisem vapustus oli alles hiljaaegu küll, kui arvasin, et olin kaotanud telefoni. Õnneks oli see lihtsalt mom brain, mis ei salvesatanud ära seda momenti, mil telefoni esimesse ettejuhtuvasse kappi suskasin. Nii sain ma veel palju aega ja närve kulutada, et tuldud teed cm haaval läbi kammida, mööduvatel inimestel paluda oma numbrile helistada jms 😀 Vantsisin õnnetult tagasu koju, üritades leppida selle teadmisega, et ongi lännu. Kuni ta mul kodus kapis ühel hetkel helisema hakkas. Haha:D

  • Avatar
    Vasta Sigrid 7. juuni 2020 at 22:53

    Ma väiksena pidevalt leidsin helkureid… mingi hetk oligi nii, et kui keegi sõpradest enda oma ära kaotas, siis mult sai uue, kuna just olin leidnud…. (ise ma enda asju väga ära ei kaota)

  • Avatar
    Vasta Sille 7. juuni 2020 at 22:50

    Väiksemat raha nagu mündid ja viie või kümneeurosed olen ikka leidnud baaris töötades leti alt või diivanipatjade vahelt näiteks.
    Eelmine suvi leidsin parklast 50 eur ja aastaid tagasi leidsin 140 eur maast, kokku volditud, ilma rahakotita vms mis aitaks omanikku leida. Selle eest ostsin paar ringi tekiilat baaris ja ülejäänu läks hambaarstil käimisele. 😀

    Muud nodi olen ka leidnud ja omanikele tagastanud – mobiile, dokumente, rahakotte, sülearvuti, prillid jpm.

    Õnneks ise suur kaotaja pole, eks mõned kindad ja paar pangakaarti ikka on läinud, aga ei midagi erilist – ptüi ptüi ptüi! 😀

    • Avatar
      Vasta Sille 9. juuni 2020 at 07:11

      Aa ja väiksena ma leidsin ka pidevalt mingeid mänguasju ja muud nodi, asi vist selles, et käin pilk maas ringi 😀
      Ema uuris, et ega ma varastama pole hakanud, ma olin max solvunud! 😀

  • Avatar
    Vasta Mairi 7. juuni 2020 at 20:10

    Mina leidsin eelmisel aastal Muhumaa seikluskeskuse ronimisatraktsioonide alt 100€, olid kaks viiekümnest kokku kägardatud. Andsin raha instruktori kätte. Süda ei lubanud endale jätta, sest seal ju enamus külastajad lastega pered (leidsin lastetsooni alast) ja summa oli tegelikult ju väga suur. Tol päeval ei toiminud seal kaardimaksed ja tõenäoliselt just seetõttu keegi sellist summat kaasas vedaski. Kahjuks ma hiljem ei näinud nende FB lehel isegi postitust, et raha leitud ning ei tea, kas see õnnetu hing sai oma raha tagasi või jätsid töötajad endale preemiaks. Kui viimane versioon, siis oleks juba võinud endale jätta 😀

  • Avatar
    Vasta Xc 7. juuni 2020 at 16:45

    Eelmine kuu kaotasin 3kg aga tundub, et õnneks see kuu leian jälle vähemalt 6kg asemele ?

  • Avatar
    Vasta R 7. juuni 2020 at 15:39

    2 aastat tagasi umbes olin tööl (baaridaam) ja mu elukaaslane käis ka peol öösel, läks jala 3-4 aegu hommikul koju ja mina peale tööd sama teedpidi läksin poole 6 aegu koju ja leidsin teepealt 20€, rõõmustades kodus kohe ütlesin elukaaslasele ka.. Ja tuli välja et tema just 1-2 tundi tagasi kojutulles kaotas 20€ ära 😀 niiet ühesõnaga leidsin tema raha, mis jäi loooog, et mulle 🙂

  • Avatar
    Vasta E 7. juuni 2020 at 14:49

    Täiesti teemaväline, aga ei oska targemas kohas küsida. Mitu kuud sa rase olid, kui libedasõidu autokoolis tegid? Kas sa kasutasid mingit turvavöösuunajat ka? Oleks vaja see aasta lubade tegemine lõpetada, aga kardan libedasõitu ja oma 4.5aastat oodatud kõrge riskiga rasedusega ei julge sinna ronida ka kui ei tea kedagi kes teinud ja kuidas ja kas oli ikka ohutu ja okei.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 16:39

      Libedasõit oli just enne lubade saamist, ehk siis 8 kuud. Suunajat ei kasutanud.

      • Avatar
        Vasta E 7. juuni 2020 at 16:57

        Aitäh!

      • Avatar
        Vasta Anu L. 7. juuni 2020 at 21:42

        Kaotasin kunagi koduhoovis 50eur. Mega tuul oli ka roo päev. Olin kindel, et lendas ära aga voila – mõni päev hiljem leidsin hoovust oma 50eur ülesse? Kui laps väiksem oli siis otsisin alalõpmata last. Täielik paanika, et laps kadunud. Kuigi tegelt oli ta mul süles see aeg? Olen ka oma mobiili meeleheitlikult otsinud ise samal ajal oma mobiiliga rääkides??

  • Avatar
    Vasta Merli 7. juuni 2020 at 13:02

    Ma leidsin 3a tagasi 50€ kodumaja eest. Leidsin omaniku ka netist üles :D. Lasin postitada fb Märgatud lehel, et leidsin midagi omanikule väärtuslikku ja kes arvab, et võisin leida tema kaotatu, kirjutab kirjelduse kommentaari. Üks inimene küsiski kohe, et 50€? Huupi ära arvata oleks tõenäosus ikkagi väike, isegi kui saad aru, et jutt oli rahast. Ja keegi ei näinud ka, kui leidsin, kedagi sel hetkel silmapiiril polnud ja pime oli ka :D. Inimene sai igatahes raha, mida ta vajas, nii et kõik hea. 🙂
    Olen leidnud ka 1-2 euroseid, need olen endale jätnud, sorry :D.
    Viimati kaotasin postkasti võtme, nüüd mitu nädalat postkast tühjendamata :D. Korra olen pangakaardi kaotanud, võtmed kaotanud ja leidnud, aga üldiselt olen oma asjadega hoolikas :).

    • Avatar
      Vasta Ingla 7. juuni 2020 at 20:14

      Leitud asjad:
      Valge lilleline kampsun
      Rumm Old Captain
      Uus nokamüts IcePeak
      Ilus valge talvemüts
      Klikiga joogipudel
      €20.00 sularaha
      Rock 0,33 õlu Läti
      Poolik lapik Lauaviin
      Autovõti
      Puhtad koerakakakotid
      Kõlarid
      Päikeseprillid
      Kruvikeeraja

  • Avatar
    Vasta H 7. juuni 2020 at 12:27

    Olime 2-kuulisel Hispaania reisil ja nagu ikka noored, püüdsime võimalikult vähe kulutada. Peatusime ühes korteritüüpi majutuses, kus mitu tuba erinevatele inimestele ja ühiskasutatavad ruumid. Läksime siis pesu pesumasinasse panema ja pesema ja millegipärast mu kutt vaatas pesumasina trumli tihendite vahele. Ja voilaaaa, 2 eurot ja mõni sent teenitud ilma suurema vaevata!
    Okei, isegi selle üle oli juba hea meel, aga siis läksime välja jalutama. Muidu ma nagu jalge ette väga ei vaadanud, aga üks hetk vaatasin ja mis ma näen, ilus 2 eurone helgib mulle vastu! Milline õnnelik rahateenimise päev! 😀 Selle eest sai juba kõhu täis hahah!

  • Avatar
    Vasta Jane 7. juuni 2020 at 11:31

    Ma otseselt asju ei kaota aga no toas ei suuda kunagi meenutada kuhu telefoni jätsin. Babybrain ?. No ja kööki jõudes ei mäleta, miks sinna üldse läksin jne.
    Leidnud ka pole eriti miskit. 5 õielis sireliõie mõni aasta tagasi ?
    Onu aga kunagi leidis meie ridaelamu eest 500 krooni, see oli see aeg kui selle väärtus oli u nagu praegu 500eur.
    Tuli tuppa, küsis ega meie oma pole ?. Olime ausad ja ütlesine, et ei ole meie oma ?

  • Avatar
    Vasta Tiina 7. juuni 2020 at 11:30

    Mina teen väga kindlat vahet, kas ma ei tea kus mingi asi on või et see on kadunud. Isa arvab, et ma olen sooda. Tema jaoks on kadunud= kadunud. Praegu on laadija stepsel ja huuleläige teemaks – ma ei tea, kus nad on, sest ma pole kõiki võimalikke kohti veel üle vaadanud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Simone 7. juuni 2020 at 11:28

    Ma ei leia kunagi mitte midagi ?? aga ulme unustaja ja kaotaja olen küll ?‍♀️ lisaks sellele suudan asju ära lõhkuda ka väga hästi.

  • Avatar
    Vasta Mann 7. juuni 2020 at 10:50

    Kaotasin 2 bredeni mütsi ära, mehe ja enda oma.???? nii vihane enda peale.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 10:56

      koju või kuskile välja?

  • Avatar
    Vasta Reelika 7. juuni 2020 at 10:49

    Viimati kaotasin eluisu ? kui küsisin Sinult kelle laps ära suri vähki. Vaatasin läbi nii Stevie Lynn kui Milo loo ja veel paljude teiste laste lood, mida Instagram ette viskas.
    Leidnud olen tsaariaegse kuldmündi, mis väärt u 400e. Leidsin selle ema ostetud vanast majast, kui seda pahnast puhtaks tegime.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 10:57

      aiii, tean seda eluisu kaotust ?? Aga kui ma leiaks mündi, ma vist ei taipaks viiagi seda kuskile 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 7. juuni 2020 at 10:39

    Just eile leidsin 5 eurot ? kui ma tavaliselt raha leian, siis ikka sente, nii et ma oli väga õnnelik ☺️ üldiselt ma väga ei kaota asju, aga alles eelmine nädal suutsin ma oma rohelise kaardi ära kaotada, aga nh see oli enda lollusest, et kaart ja telefon ühes taskus oli. Kui ma telefoni bussis taskust välja võtsin, siis ilmselt kukkus ka roheline kaart välja ??‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuni 2020 at 10:57

      Oh, raha leida on da bets 😀