AVALDAN ARVAMUST TEEME HEAD

kle, su viiekat on anda v?

18. juuni 2020

Ma alustan oma juttu sellega, et hõiskan – ma olen ikka veel alles. Lihtsalt käisime Tartus ja täna jagame lapsed laiali ja lähme Kardoga ise Viirelaiule, et saaks vahelduse mõttes veits kahekesti kah olla. Küll aga tahtsin ma korraks arvuti taha jõuda, et ühest projektist rääkida ja paluda teil kaasa lüüa.

Nimelt loodi selline heategevuskampaania “Mina Aitan“, kus erinevad inimesed said valida neile südamelähedase heategevuse ja võimaluse pakkuda annetajatele midagi niiöelda vastu. Selles suhtes, et ma ei usu elu sees, et keegi annetaks selle pärast, et midagi sealt vastu saada, aga pigem lihtsalt selline äge võimalus annetades ka saada võimalus mingiks veel ekstra boonuseks. Mina korjan annetusi Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule. Miks? Täitsa imelik öelda, aga ikka veel see vana hea instagram. Mäletate ju ise, kuidas ma aasta alguses hakkasin kaasa elama Milole, kes loetud kuud hiljem kahjuks siiski leukeemiale alla jäi. Seejärel nägin ma väikese Stevie lugu, kellel vaid kaheaastasena avastasti väga agresiivne ajuvähk ja pooleteise kuuga sai pealtnäha täiesti tervest lapsest kahjuks ingel. Ta jõudis vahepeal isegi oma kolmanda sünnipäeva vastu võtta, aga kui ma nägin seal videos, kuidas ta enam käia ei saa ja isa süles krampe saab, siis mu süda lihtsalt purunes. Selle lapse pärast ja nende vanemate pärast ka.

Vähk on kohutav haigus ja seda ei soovi enda vihavaenlaselegi, rääkimata sinu enda lihasest lapsest. Ma ei taha kujutada ettegi elu, kus tavaline argipäev on asendunud haiglatega, testidega, arstidega, kangete ravimitega, operatsioonidega ja sellega, et sa vaatad oma last valudes ja kannatamas. Ma muidugi tean, et on kergemaid ja raskemaid juhtumeid, aga tõesti see, mida ma Milo ema kontol nägin, see šokeeris mind hingepõhjani. Ma ei taha teile kehva tunnet, aga ma näitan paari pilti (ja uskuge mind, seal kontol on neid kohutavalt palju..)

Kujutate ette, et terve oma lapse elu peate te alati tema elu nimel võitlema ja tavaliste tegevuste asemel, nagu ala loomaaias käimine, pead sina laskma talle teha keha laastavat keemiat ja viima teda operatsioonilt operatsioonile. Ma ei taha seda ette kujutada ja ma tean, et teie ka ilmselt ei taha. Juba see MÕTE tundub õudne, rääkimata selle läbi elamine. Aga kahjuks meid lapsi on ja neid vanemaid on ja üldsegi mitte kuskil kaugel USAs, vaid siinsamas Eestis ka. Ja rääkimata sellest, et see on vaimselt kohutavalt keeruline, on see paraku ka rahaliselt kohati ahastusse ajav, sest mida haruldasem vähvorm sul on, seda suurema tõenäosusega ei ole see haigekassa poolt rahastatud, või ei saa ravi Eestis teha.

Kahjuks ei ole nii, et saad vähi, antakse ravi ja tadaaaaa, oled terve. See on paljudele peredele lihtsalt elumuutev. Kallis ravi, võimalik elukohamuutus, tööl käia ei saa. Eriti raske on oma elu planeerida siis, kui peres on veel teisi lapsi… Igatahes, kuhu ma tahan jõuda on see, et ma ei tea, mis tunne neil on ja ma ausalt tänan taevast selle eest, et ma seda tunnet ei tea. Ei taha ka teda. Keegi ei tahaks… Aga mõne jaoks on see reaalsus ja selle reaalsusega aitab neid just Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit. Ja seetõttu ma neile annetusi korjangi. Sest see teema kõnetab mind ja teeb haiget ja ma tahan kuidagigi aidata.

Ja ma oleksin nii õnnelik, kui sa praegu vaataksid oma rahalised võimalused üle ja leiaksid need 5€ ja paneksid teele. Viis eurot on paar kaasa ostetud kohvi, veinipokaalike restoranis või paar lotopiletit, aga ma luban, et need ei ole maha visatud. Te aitate kedagi nende elu raskeimal ajal ja see tähendab nii palju ❤️

MÄNGUS OSALEMISEKS TEE ANNETUS:

Saaja nimi: Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit
Saaja konto/IBAN:
EE382200221001116031 (Swedbank)
EE491010220228910221 (SEB)
EE147700771001365866 (LHV)
Makse selgitus: Mina Aitan Mariann Treimann

See tähendab siis seda, et kui sina tahad annetada Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule, siis pane vähemalt viieeurone annetus teele ja juba 10.07 loositakse selle selgituse teinud inimeste vahel välja auhind, milleks ma sain panna koos Snoob restoga ühe toreda õhtusöögi/veiniõhtu minuga. Ja ma luban, et kui sa minuga minna ei taha, siis ma ei ole pahane, kui eelistad kaasa võtta oma ema, venna, sõbranna või mehe. Ma ei taha, et keegi annetamata jätaks, sest ewwww, ei taha selle Malluga küll kuskile minna. Et noh, ei peagi. Lihtsalt ma mõtlesin, et mõni äkki tahaks ??‍♀️.

Seal kampaanias lööb veel palju inimesi kaasa ja igaühel on oma valitud heategevus, kui minu pakutu ei kõneta –  SIIT näed kõiki inimesi, nende pakutud auhindu ja valitud heategevusi. Kampaania eesmärgiks on 10daks juuliks kokku saada 10 000 eurot, mis tundus mulle alguses nii väike summa, et raudselt saab kohe kokku, seega suur oli mu üllatus, kui praegu on kokku saadud ainut 10% sellest summast…

Seega palun, palun, palun – kui vähegi võimalik, leidke see 5€. See on mulle miskipärast nii südamelähedane ja isegi mõte sellest tundub mulle nii hingemattev, et ma tahaks kuidagigi aidata. Ja see projekt tundus äge, sest siiis saate teie ka aidata ja ma ausalt juba ette armastan igaühte, kes oma panuse annab. Ehk siis juba juulis näeme ja joome väikse veinikesegi.

Te ju teate, et kui teil midagi vaja, siis ma võimalusel ikka aitan, see asi on mulle hästi südamelähedane, aidake siis mind ka pliis. Või noh, te ei aita mind, vaid sadu peresid Eestis, kellel on raske ❤️ Aitate? ?

 

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. juuni 2020 at 09:15

    Väike abi ka teele pandud. Alati lähevad silmad märjaks kui midagi sellist loen või näen, väga kurb.

  • Avatar
    Vasta Eneli 19. juuni 2020 at 00:14

    Kümpa teele pandud!
    Ja faaaakkk kuidas ma Milo kohta lugedes nutsin! Õudne ja no kohutavalt kahju ?

  • Avatar
    Vasta Anna 18. juuni 2020 at 21:19

    Aitäh Mallukas, et sa seda teed ❤ Kindlasti ei jäta see üleskutse kedagi ükskõikseks ja kõik panustavad.

  • Avatar
    Vasta Mareem 18. juuni 2020 at 20:03

    No ikka aitan. Pisike summa saadetud. Sa oled tohutult armas inimene, et aitad ja teisigi kaasad!

  • Avatar
    Vasta Annely 18. juuni 2020 at 19:33

    Ülekanne tehtud ☺️

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 18. juuni 2020 at 19:17

    Panin ka panuse teele. Loodan kogu sydamest, et endal ei läheks selle tänuväärse liidu abi vaja.

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. juuni 2020 at 15:54

    Ma lihtsalt ei saa-aa-aa selliseid lugusid lugeda, ilma et need umbes igaveseks mu peas ketrama jääks! Praegugi enamvähem kinnisilmi otsisin Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu kodulehelt üles koha, kus püsiannetus sõlmida. Et jummmala eest mõne täiesti kohutavalt ebaõiglase ja kurva loo otsa ei satuks. Ma saan aru küll, et minu “mitte nägemine” ei tee neid lugusid olematuks, aga ma kuidagi lihtsalt.. ei suuda.. Muidugi minu mitte suutmine on ikka jube hale küll, kui nii palju inimesi peavad näost näkku võitlust pidama sellise haigusega ja nemad ju suudavad. Aga et see minu (ja kõikide teiste) püsiannetus teeks selle neile kasvõi grammikesegi kergemaks!
    Aitäh, et märkad ja tähelepanu juhid!

  • Avatar
    Vasta M 18. juuni 2020 at 15:46

    Nii ilus postitus ja nii vajalik!
    Tihti me (tänapäeva ärahellitatud vanemad) kurdame “probleemide” üle mis on täiesti mõttetud selliste päris probleemide kõrval ja hea et keegi meid kahe jalaga maa peale toob ja näitab ,mis on tegelik MURE ja probleem siin maailmas .
    Eriti meeldis selle postituse all see et siin ei olnud neid kohutavaid eesti keelde väänatud inglise keelseid sõnu ?
    Väga meeldib sind kuulata instas ja su hääl on ilus ja jutt naljakas aga kui (näiteks) see “ LITERALLY” (ja veel hääldad nagu loed) sinna vahele vupsab siis see nii rikub seda kõike ? Ja muuseas sa ei ole teps mitte ainus ,pea kõik blogijad räägivad viimasel ajal nii ?

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. juuni 2020 at 14:53

    Done?

  • Avatar
    Vasta marta 18. juuni 2020 at 14:18

    Ma ka annetasin, aga loosis osaleda ei soovi 🙂 Aitäh.et jagasid

  • Avatar
    Vasta Anni 18. juuni 2020 at 12:18

    Abi teele saadetud.

  • Avatar
    Vasta Pilleriin 18. juuni 2020 at 12:07

    Ülekanne tehtud ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2020 at 12:09

      aitäh!

  • Avatar
    Vasta Mari 18. juuni 2020 at 11:46

    Väike abi teele pandud.
    Ja ma vist ise enam ei tahaks hingata ka, kui peaks oma lapse (varsti lapsed) matma.
    Päriselt, see murraks mu nii katki, et vist tõesti ei näeks mõtet elada v olla.
    Tean neid vanemaid,.kes lapsi kaotanud ja matnud nint elavad ja toimetavad edasi- respekt neile!
    Ja teanma ka seda, et lapse surm saadabki neid iga jumala päev nende elupäevade lõpuni. Pole miskit jubedamat kui kaotada oma last. Kõik muu jama ja mured surma kõrval nagu dust in the wind.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2020 at 12:06

      Jaaaa, aga no kui sul veel laps, siis sa pead elus olema ju. Muidu sureks jalapealt maha

      • Avatar
        Vasta Mari 18. juuni 2020 at 12:54

        Seda kindlasti, teise lapse/laste pärast vist ei viskaks sussi nurka, ei saaks ju tõesti

  • Avatar
    Vasta THEPROUDKING 18. juuni 2020 at 11:38

    Annetasin kah 5 € :).

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2020 at 11:41

      Aitäh 🙂

  • Avatar
    Vasta H 18. juuni 2020 at 11:37

    Olen ise ka aastaid juba Annetaja olnud Kingitud Elule ja ilmselt hakkan püsiannetajaks ka sellele fondile. Ei suuda isegi ettekujutada seda valu, mis vanem peab tundma, kui selline olukord on. Loodan, et ei pea seda kunagi kogema ja saab vaid soovida, et keegi teine ka ei pea. Tean ise ühte last, kes sai päris pisikesena selle halva haiguse ja kes sai isegi terveks mõneks aastaks. Kahjuks otsustasid vanemad lahku minna ja justkui üleliigseks (emal tuli uus noorus peale) ja 6 aastaselt käis see öösel hingest läbi ja haigus tuli tagasi. See väike poiss ütles minu tädile “Mind enam ei ole siin ilmas vaja. Aga pole hullu, ma tulen lepatriinuna tagasi. Te ei pea kurvastama”. (Laps väga armastas lepatriinusid). Ta teadis ja tundis väga hästi seda, et ta sureb ära, ta oli üldse väga arukas poiss.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2020 at 11:42

      Isssaaaand kui õudne ?????

  • Avatar
    Vasta Mariza 18. juuni 2020 at 11:04

    Kandsin 4.40€, polnud kahjuks rohkem arve peal raha ??‍♀️ Sinuga sööma läheks küll ?

    • Avatar
      Vasta kk 18. juuni 2020 at 18:16

      Ouch. Loodetavasti ei pea sa enam tyhja kontot omama

  • Avatar
    Vasta Reelika 18. juuni 2020 at 10:34

    Ah seepärast sa meid selle Instaga mudisid, et nüüd hea hulk annetust saada neile?. Igatahes minu puhul töötas.
    Ma ei uskunud, et ainult 10% koos, VEITS pettunud, kui ise ka neid numbreid nägin.
    Tegin Facebookis kohe teavitustööd ka, et äkki mõned pole kuulnud sellest lahedast projektist.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2020 at 11:10

      Ma ka täitsa shokis, et 8 päevaga ainult 1000€ koos, aga eks tuleb teha teavitustööd rohkem 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 18. juuni 2020 at 10:15

    Aitasin❤️ ja mitte auhinna pärast vaid, et ma klikkisin sellele kontole ja sekundiga valgusid minu silmad vett ja süda kurbust täis. Nii valus on mõelda, et sellised asjad juhtuvad ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2020 at 10:21

      Ära räägi, ma NEAN päeva, mil ma selle leidsin, sest mitte teada, et sellised asjad eksisteerivad, on nii palju lihtsam 🙁

  • Avatar
    Vasta Ma 18. juuni 2020 at 10:07

    Mina tegin oma annetuse juba esimesel kampaaniapäeval, EVLVL-i püsiannetaja olen ka. Ja noh, vähe ei tahaks siis sinuga sööma minna! ?

    • Avatar
      Vasta Liina 18. juuni 2020 at 22:24

      Ülekanne tehtud.
      Maailm on vahel nii- nii ebaõiglane. See on kohutav, kui lapsed peavad kannatama. Lapsevanemana mõistan, et oma laste valu on vanematele üks talumatumaid üldse… Jõudu pisikestele ja vanematele!

  • Avatar
    Vasta B 18. juuni 2020 at 10:04

    kuule, ma heameelega annetanud aga kui võidan siis sinuga võib minna küll vabalt ja koos labaseid nalju teha aga kes mu lapsi hoiab sel ajal 😀 mul vanaemasi/isasi ei ole. Rääkimata tädidest ja onudest

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuni 2020 at 10:05

      tood Kardole 😀

    • Avatar
      Vasta Sirts 18. juuni 2020 at 11:09

      Aitasin ka aga kuna ma eestis ei ela siis oma võidu korral pigem saadaksin restosse ühed sellises olukorras vanemad.
      Ja väga armas tegu ?