NIISAMA JUTTU

niisama

17. juuli 2020

Ma olen sada korda maha istunud, et niisama “lobiseda”, aga siis avastan ma miljon tegemata asja ja sinnapaika mu lobisemised jäävadki. Nii pagana kiire on olnud  – esiteks korraldasin ma Kristina tüdrukuteõhtut. Ma olen selle kohta instasse omajagu küsimusi saanud, seega oleks vist aus sellest omaette postitus teha, sest tüdrukuteõhtud on toredad üritused ja mina ise otsisin nagu loll ideid, mida poleks juba sada korda tehtud ja ära leierdatud. Aga sellest mõni teine kord.

Igatahes mõneti on sellel hea külg ka olnud, et pole aega iga asja kohta arvamust avaldada. Nii palju on selliseid asju, et alguses ajab niii närvi ja vihale, aga paari nädala pärast on asi ammu unustatud ja mingist vihast pole raasugi järel. Kahjuks on sama ka heade asjadega – tahaks kirjutada, aga ununeb ja lõpuks ei jää sellest blogisse iial märki maha.

Näiteks Viirelaid. Ma sattusin sinna esimest korda juunis, kui seal oli üks pressiüritus. Me olime Kardoga kahekesti, vaatasime üle saja aasta oma kuplist päiksetõusu, rääkisime maast ja ilmast, nautisime loodust ja lammaste määgimist ja ma tundsin kohe, et see on koht, kuhu ma tahan veel tulla. Täielik maagiline pleiss. Ja kui hakkasin Kristina tüdrukuteõhtut korraldama, teadsin kohe, et jah, just sinna lähme tagasi! Ja nüüd lähen ma augustis sinna ühele festivalile ka, sedapuhku kolmeks päevaks. Aga seal on aeg-ajalt nii ägedaid üritusi, et ma lihtsalt tahaks rahulikult terve suve seal veeta, oleks see väga imelik, kui ma salaja sinna sisse koliks?

Aga noh, juba augustis lähen ja selle raames oleks mulle vaja Kardole XL suuruses madruse või piraadi kostüümi, keegi teab, kust saaks?  Ahjaa ja mulle oleks vaja mere teemalist kroonikest või miskit, kes teha oskaks?

Ma ei saa aru, et mis õigusega see suvi nii lühike on? Kogu aeg tahaks kuskile minna ja olla ja teha, aga esiteks peab aega jagama nii, et oleks lastega ja kardoga kahekesti ka. Kui kahekesti, siis tuleb lapsi jagada (meie vanemad hoiavad alati hea meelega tegelikult, aga vahepeal mu ema on ise ka kuskil ära vms, et siis ei saa). Ja liiga tihti ei saa ka lapsi ära anda, sest siis hakkab see vana hea mom-guilt painama, kuigi ma tean väga hästi, et päev nädalas kodust eemal olla ei ole üldse suur asi, aga no IGA KORD kui ma kuskil ägedas kohas olen, siis paratamatult käib peast läbi see, et lastele meeldiks ka raudselt nii väga. Viirelaid näiteks – juba sinna paadiga minek oleks elamus ja need lambad jne. Aga no ma ei suuda sinna lastega minna, sest ma tahaks ise ka seal olemist nautida ja mitte kellelgi pidevalt järele joosta. Ehk järgmisel aastal teeme ühe treti lastega kah, hetkel ei hakka kiirustama.

Nagunii saab lastega ka käidud. Näiteks Saaremaale läheme veel raudselt lähikuudel GoSpasse (pole seal iidamast aadamast käinud ju!).

Ahjaa, mis veel viimasel ajal: mingi eriti rõve külmetus/allergia. Ma isegi ei saa aru, mis see on. Ükspäev olen jumala okei, järgmine päev palavikus. Siis jälle mitu päeva jumala korras, kolmandal lahisevad silmad vett. Perearst arvas, et “puhka”, aga no mida ma puhkan, kui aega ei ole. Tahaks minna ja teha ja olla, kuni veel vähegi ilma on. Juba mõte eesootavatest miljonist jääkülmast kuust ajab mind iiveldama.

Muud mul öelda ei olegi. Lihtsalt niisama elan oma elukest ja üritan edaspidi tublim olla ja ikka iga päev midagi “niisama argielulist” kirja panna, nagu kunagi õnnestus. Ma ei saa aru, kuidas mul vanasti nii palju aega oli, ah?

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Katrin 18. juuli 2020 at 17:12

  Kuule, Mallukas, Triin-Liis kavatseb siin kõiki teda materdanud inimesi kohtusse kaevata, oma instas vastas, et sina oled ka listis oma salajase grupiga ? kuidas kommenteerid?

  • Mallu
   Vasta Mallu 20. juuli 2020 at 12:13

   mis mul kommenteerida, kui annab siis annab

  • Avatar
   Vasta Annika 20. juuli 2020 at 15:58

   Ma nii muuseas mainin, et see nö salajane grupp ei ole loodud selleks, et kedagi kuskil mõnitada või solvata. See grupp tekkis ajal mil malluka fb konto oli kaaperdatud ja kõik kes soovisid said sel ajal ka ühineda. Seega ärge kujutage endale ette, et seal mingi räme andmine käib või et see on inetusi ja õelust täis. ?

   • Mallu
    Vasta Mallu 20. juuli 2020 at 16:06

    Ma vaatasin ise need kommid üle ja ma ei näe midagi, mis laimu alla kvalifitseeruks kellegi poolt. enamik olid üldse, et mega pohui ju 😀

 • Avatar
  Vasta tuuti 18. juuli 2020 at 07:59

  Kahekesi, mitte kahekesti

 • Avatar
  Vasta Maria 17. juuli 2020 at 15:58

  Miks mitte lapsehoidjat vahepeal võtta?