Uncategorized

tere teisipäeva, ehk siis ma ei saa asju tehtud vist

18. august 2020

Mina eile, kellel oli vaja teha kolm konkreetset ülesannet, millest kaks olid postituse kirjutamine üli lebol teemal, mis ei nõua isegi mingit uurimist vms, niisama oma arvamuse kirja panekut ja piltide tegemist ja kolmas veel isegi nii prosta asi, nagu oma telefonist viie screenshoti saatmine ühele firmale. Võiks eeldada, et see on umbes paari tunni töö ja loomulikult tegin ma need asjad eile ära?

https://giphy.com/embed/aH8oOOUfyrC8g

Selles suhtes, et ma TEAN, et ma peaksin neid tegema. Ma TEAN, et see pole raske. Ma ütlen iseendale, et Mallu kuule, suva, teeme kiirelt ära selle asja. Aga samal ajal, also mina iseendale: “allagurentale iia makareena… huvitav, mis need päris sõnad on? peaks googeldama!”

Ehk siis mida ma TEGELIKULT eile tegin?

Võtsin arvuti kätte, et need tööasjad ära teha ja avastasin ennast Facebookis scrollimas, inimestega jutustamas jne.

Avasin blogilehe, et tööga alustada, aga panin arvuti korraks kinni, sest… MA PEAN KORISTAMA!

Koristamise käigus leidsin Lotte kammi, seega kammisin pool tundi Lottet.

Kammimine ajas aia karvu täis, seega koristasin aeda.

Võtsin uuesti arvuti kätte ja googeldasin mega kaua erinevate lennupiletite hindu. Mitte, et ma kuskile minna tahaks, aga why not?

Hakkasin pesema elutoa lauda, aga siis avastasin, et laud on nii must, et… ma värvisin selle üle.

Imelik on värvida ainult ühte asja, nagu loom, seega värvisin üle ka aknalaua.

Siis rääkisin ühe tuttavaga ADHD’st ja selle sümptomitest, mille peale veetsin ma tunnikese Tik Tokis ADHD hashtag’iga videoid vaadates, sest mõtle, kui mul ongi see sama kamm, siis vähemalt… olen ma neid videoid näinud?

Sain vahepeal psühhiaatrilt kirja, et ta leidis mulle 21ks aja. Saab tore peale pulma sinna minna, aga lähen ikka, sest vähemalt on see varem kui alles NELJAS!

Siis helistas ema, et ta läheb Kohilasse ja võtaks paar last kaasa. Kuna Lende alles magas, läksid kaasa Marta ja Mari. See oli hea, sest Kardo tahtis nagunii õhtul Lendega rattaga sõitma minna, seega oli mul põgus võimalus üksi koju jääda ja… ee… teha seda tööd, mida mul teha vaja on?

NALI. Ma kirjutasin hoopis Piltsudele, et nad enda suuremad lapsed siia tooks, sest Katu on haige ja keegi pole ära teeninud seda, et ta peaks haigena kahte last haldama. Ja olgem ausad, kui mul on valida, et kas teha seda TÖÖD, mida ma ei taha teha (konkreetselt teadmata põhjusel, sest endiselt, seda oleks mega lebo teha, aga mida rohkem ma sellele mõtlen, siis seda vähem ma seda teha suudan!!) või hoida lapsi, siis ma valin iga kell lastehoidmise.

Seega käisime me poes, tegime kartulitempleid, lapsed tegid ise tortilladest pitsasid ja õhtusöögiks kütsime veel tacosid ka teha.

Siis korraks mõtlesin, et noh. Lapsed magama ja teen ära need asjad.

NOT.

Kätu tuli siia ja me läksime samme täis tatsama. Alles 10 paiku ronisin ma voodisse ja Tik Tokisin kella kaheni öösel endiselt ADHD videoid, sest why the fk not.

Teeksin praegu seda töö asja, aga ma ei saa, sest ma kirjutan ju seda posti ja teeksin ka pärast, aga ma ei saa kahjuks, sest ma lähen juuksurisse ja siis kulmudesse.

Ja õhtul lähen vist restosse, seega… mis sa ära teed, kui lihtsalt ei leia aega.

Also, täna tegi Kardo mulle kohvi, mille sees oli suur surnud kõrvahark. Selle avastasin ma obv siis, kui ta mul juba suus oli. Literally siiamaani öögin.

Kena, et seda suva jura teiega nüüd jagasin, aga welcome to my life.

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Helen 20. august 2020 at 11:34

  Hehh, sa kirjutaksid nagu minust ? Mul pidevalt nt nii, et hakkan süüa tegema ja lähen korraks teise tuppa ja järgmisel hetkel avastan, et koristan hoopis riidekappi ?

  • Mallu
   Vasta Mallu 20. august 2020 at 11:40

   naiss

 • Avatar
  Vasta Flamingo 19. august 2020 at 19:32

  Mul on mõned õhtud nii, et ma reaalselt passin mingi kella kolmeni diivanil, sest ma tean, et ma pean enne magamaminekut pesemas käima kui on aktiivne tööpäev olnud (hommikul JÄÄB ÄRA), aga ma lihtsalt ei viitsi tõusta ja minna 😀

 • Avatar
  Vasta Liis Er 19. august 2020 at 10:19

  Ses mõttes, et kui laud ikkagist must, siis tõesti ei ole muud varianti kui üle värvida 😀 hahaha
  Päris hea kui mingid töö asjad ikka selga suruvad, saab nii palju asju kodus tehtud 😀

 • Avatar
  Vasta Maarja-Liis 19. august 2020 at 08:09

  Soovitan hommikul kohe need asjad ära teha, siis ei pea päeval süümekaid tundma ja tegevusi leidma, mida kohustuste asemel teha. Mõeldagi, et okei, olen tubli ja teen need asjad kohe ära, sest ma ei pääse neist ja siis on terve ülejäänud päev vaba!

  • Mallu
   Vasta Mallu 19. august 2020 at 10:56

   kahjuks see mõtlemine ei aita 😀

 • Avatar
  Vasta Reelika 18. august 2020 at 22:46

  Ma päris nii ei laulnud seda lugu nagu sina aga mul oli sama valesti teine versioon ?
  Päriselt käib nii…..Dale a tu cuerpo alegría Macarena (Andke oma kehale rõõmu Macarena)

 • Avatar
  Vasta eku 18. august 2020 at 16:48

  Kõike seda tegid ÜHE paevaga? Mis krdi elu ma elan, ei suuda never ühe päevaga niipalju teha. Aga mul vist ka sama haigus? Esmaspäeval tuli telefonis meeldetuletus, et ma paneks arstile aja kolmapäevaks. Kas ma helistasin? Eii. Täna hommikul tuli uuesti meeldetuletus, selle asemel et helistada scrollisin fbs ja tiktokis ja instas jne, ja nüüd on kell juba liiga palju et helistada sinna..

  • Mallu
   Vasta Mallu 18. august 2020 at 16:57

   mul on ka päevi, kus ma ei tee MIDAGI 😀

  • Avatar
   Vasta Pille 18. august 2020 at 22:23

   Üldse ei imesta, et sa helistatud ei saanud 😀 Ma vihkan igasugust helistamist, mis on natuke võõramale inimesele kui pereliige v hea sõber. Ja arstiaegu broneerin ma nüüd üldse ainult e-patsiendi portaalis vms. See sotsiaalne ärevus, mis helistades tekib ja üldse kogu kamm ette ja taha… Ughh, eii!

   • Avatar
    Vasta Annela 24. august 2020 at 07:42

    mul on täpselt sama helistamisega. On ikka õnn, kui palju saab netis ära teha ?

    • Mallu
     Vasta Mallu 24. august 2020 at 08:26

     jaa!

 • Avatar
  Vasta T. 18. august 2020 at 15:24

  Kas kõrvahark andis mingi huvitava mekki kohvile ka? Kui ma korteris ringi vaataks aknade juures, siis küllap leiaks ka mingi maha kärvanud putuka.
  Aga siiski väga sisukas suva jura, mida meiega jagada. My day is now complete, thank you, Mallu.

  • Mallu
   Vasta Mallu 18. august 2020 at 15:56

   kahjuks või õnneks oli ta maitsetu, haha 😀

 • Avatar
  Vasta meri 18. august 2020 at 15:24

  Minu meelest oleks sul vaja puhkust ilma lasteta, kus sa ei peaks tegelema mitte ühegi kohustusega. Pärast seda võib tulla uus energia. 🙂

  • Mallu
   Vasta Mallu 18. august 2020 at 15:55

   võiks jaaa!!!

 • Avatar
  Vasta Kati 18. august 2020 at 14:35

  Mul on ka vist ADHD ja no täiesti kohutav on näiteks tööjuures asju teha. Teen ühest asjast 10% ära, siis avastan juba midagi muud, mis vaja teha, teen seda natuke, siis meenub eelmine ülesanne, siis avastan veel lisaks midagi uut jnejne. Ja selline hüplemine väsitab korralikult ikka… Seega ootan huviga Sinu kogemust arsti juures ning ka raviga.
  Jõudu!

  • Mallu
   Vasta Mallu 18. august 2020 at 15:16

   mine siis ka testi tegema, saad teada 😀

 • Avatar
  Vasta K 18. august 2020 at 12:33

  Ema jõi laupäeval purgist õlut ja talle lipsas surnud vaablane suhu ? ? ka samamoodi terve õhtu öökis. Ja ega töö pole jänes, mis eest ära jookseb. ☺️

 • Avatar
  Vasta Eneli 18. august 2020 at 10:00

  I hear you, sister?
  Mul on ärevushäire ja suht sama seis. Heal päeval on selline tunne, et võiks maailma vallutada ja kõik asjad ära teha, kehval päeval kas ei tee üldse midagi või sahmingi tühja ja olulised asjad jäävad tahaplaanile. Ennast ajab närvi just see, kui need olulised asjad pole sellised, mis konti murraks, aga ikka on mõtted lappes ja siis päeva lõpuks on selline feilimise tunne, et kuidas teised inimesed ümberringi suudavad olla adekvaatsed ja tegusad ja siis ma olen terve päeva kulutanud sellele, et pool eelnevat elu läbi analüüsida või lihtsalt vedeleda?‍♀️
  AGA samas üritan ikka meeles pidada, et see on okei, kui päev on veits kehvem. Kui sul on mingi “häire” (kõlab halvasti, i know?), siis seda tulebki võtta, nagu sõpra, mitte vaenlast. Headel perioodidel õpetab vist olema enda ja teiste vastu südamlikum ja heatahtlikum ja värki… Ja kehval päeval on lihtsalt s*tt sõber, kes sind täiega üle laseb ?