JUMALAITA

suremas yo

19. november 2020

Ma ärkasin täna selle peale, et mu huuled on 90x suuremad kui eile. Ehk siis tere tulemast mu ellu kõigile 763363le ohatisele. Reaalselt, millal ometi keegi sellele jubedale katkule ravimi leiab, mis päriselt ka aitaks, ah?! Mul mõnikord joppab nii, et saan alguses juba jaole, ehk siis söön ühe lehe ACIC tablette ära (see ei ole juhendi järgi, ma teile ei soovitaks, haha), määrin ennast kohe Urgo geeliga kokku ja kui on, söön mõne Valtrexi tableti ka sisse (see on retseptikas). Ja siis mõnikord jeesus halastab mulle ja ohatis kaobki ära.

Enamasti muidugi jumal ei halasta ja ma veedan umbes kolm päeva oma elust nähes välja nagu leeprahaige. Vähe sellest, et see näeb õudne välja, on see esimesel päeval ka mega valus.

Ja ma tean, et ma siin sada korda sellel teemal aastate jooksul halanud, aga no see on lihtsalt nii vastik tunne, et ma pidin kohe täna arvuti kätte haarama, et te kõik teaksite, et ma leban praegu enda pimedas magamistoas teki all ja haletsen ennast. Imelik on muidugi see, et ohatised mind alles nüüd kätte said, üldiselt tulevad nad ikka stressiga käsikäes, aga vähemalt nii palju need taevased jõud mind ikka hoidsid, et sain vähemalt ohatisevabalt oma kassid ära kassida. Aga ega saatuse eest ära ei jookse ja ma tean alati, et ühel hommikul ma jälle ärkan ja näen välja nagu pidalitõbine.

Eriti õudne on see mõte alati enne suuremat üritust, kes ikka oma pulmas või sünnapeol selline välja tahaks näha.

Ja ei, ma ei oota teiepoolseid kommentaare, et ma sinna peale hambapastat või kõrvavaiku paneksin, haha, iga jumala kord keegi ikka soovitab neid kahte ja ma vannun teile, et ma OLEN KÕIKE PROOVINUD. Olgem ausad, ei aidanud. Rõve muidugi ka, aga ma olen reaalselt sealmaal, et kui keegi ütleks mulle, et kui ma endale tuvi rinnapiima ohatisele peale paneks, et see siis ära kaoks, läheksin ma kohemaid balta peale tuvisid taga ajama. Nii kaugele ma viidud olen siin elukeses.

Muidugi ma tean, et on tuhandeid hullemaid haigusi ja ma ei peaks üldse virisema, aga no krt, valus on ja rõve on ja süüa on mega ebamugav ja trenni ma ka homme nii minna ei taha, aga ma ei saa ju minemata ka jätta, sest muidu ma rikuks oma “nädalas kolm korda trenni” teemat, mida ma keeldun tegemast. Muidu olen lõpuks 400 kilone ja ikka kord kuus kärnas.

Huh, okei, ma ei jõua rohkem halada.

Lähen tuvisid otsima, baiii.

Loe ka neid postitusi!

50 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Sigrid 4. detsember 2020 at 11:45

    Mul isiklikult kreemid ei möjunud. Stressiga löövad ohatised aegajalt välja. Olen ka otsind et mis küll neile aitaks. Tundus ka vöimatu. Vahepeal olid plaastrid head, aga paranemine vötab kaua aega. Tean et on soovitatud ka B12 vitamiini süüa , naersin sellele aga proovisin kuurina järgi ja töesti see leevendas neid ohatisi. Nüüd aeg ajalt teengi B 12 vitamiini kuure. Ohatise plaastritelt olen edasi läinud vanarahva meetotitele, tupsutan äädikat ohatisele,see kuivatab ohatise väga ruttu.Kui ohatis kuivand , määrin sellele huulerasva, et ohatise ümbrust pehmendada 🙂

  • Avatar
    Vasta Lila 21. november 2020 at 23:29

    Ok, stressiga tulevad ohatised. Aga mul tihti pingelangusega!
    Nagu pooltel soojamaareisidel, puhkuse alguses jne on mul ohatised. Nagu siis kui kõik hästi, tehtud, lōbutseme ?

  • Avatar
    Vasta Ragna 20. november 2020 at 22:27

    Kas sa Dr Hauschka Med Lip care/balm (valge tuup ja sinine triip peal) oled proovinud? Müüakse nt BioMarketis aga ilmselt mõnes netipoes ka.

  • Avatar
    Vasta Mari 20. november 2020 at 18:46

    Selle maski kandmise teemaga julgeb vähemalt nüüd toidupoodi minna nii, et saad vaikselt selle all põdeda ja asjad siiski ära teha 😀 Varasemalt oli näomaski kandmine kuidagi imelik niisama ilma koroonahirmuta… Mul on näiteks vahepeal olnud nii, et ohatisega lööb palaviku ka üles, seega I feel u, sitt värk siukest asjaga maadelda ja eriti mingit retsi ohatisekomboga, mitte villikese või paariga. Tegelt olen aru saanud, et need, kel ohatis, põevad selle välimust rohkem kui need, kes sind sellega näevad. Nii paljudel ju on see viirus kehas, et mis siin ikka judge’ida. Aga kui sa nt trenni minemist pablad, võid ju ka kodus mingi pilatese vms video lahti võtta youtubes ja selle järgi liigutada…

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 18:52

      Jaa. Ma käisin jaa täna maskiga poes 😀 Aga mul lööb ikka NII hullult välja, et täna kuller pidi roopima hakkama pmst 😀 et pole aint see, et ise ainult märkan 😀

  • Avatar
    Vasta Ohatis 20. november 2020 at 17:31

    Mina ka ohatistega hädas. Tundus, et olen ka kõike proovinud aga seekord proovisin, et mis juhtub kui ohatisele Sudocremi panen ja see aitas. Päevaga pm ohatis kadunud.

  • Avatar
    Vasta Angie 20. november 2020 at 14:28

    Ma ka ei saa aru, kuidas sellele jamale normaalset ravi pole suudetud leida ? Olen vahelduva eduga lapsest saadik ohatisega maadelnud ja ka peaaegu KÕIKE juba proovinud (pikaajalisi kuure kangete retseptiravimitega pole olnud nõus tegema). Ikka jõudsin mingi hetk sinnani, et kohe, kui natukenegi vähem maganud või päevad algamas, siis ohatis tekkimas koos väikse palaviku ja suurema väsimusega. Praeguseks olen jõudnud enda jaoks kõige toimivama lahenduseni, milleks on 2 asja:
    -kui on juba villid, siis peitekreem tõesti kuivatab hästi ära (ja peidab pealekauba ?)
    – kui on just tekkimas, siis aminohappe l-lüsiini tabletid. 1-2 tabl päevas (ja see veel väiksem kui soovituslik min kogus) teeb mul ära sama töö kui pakk Acic vm tablette. Kui eriti intensiivselt närakas tekkimas, siis 2 tabl korraga ja 2x päevas. Imesid ei tee, aga sügeluse ja suurenemise võtab kohe tagasi ja kõrvaltoimed teadaolevalt puuduvad.

  • Avatar
    Vasta Sander 20. november 2020 at 14:03

    Olen olnud sama murega, valtrex tundub veits overkill aga proovi selline asi nagu L-Lysine, leiad loodus rohtude poest. Aga usu mind, muudab su elu, võta 3 tükki päevas kui tulemas on ja naudi kiiret kadumist ?

  • Avatar
    Vasta Ille 20. november 2020 at 11:38

    Minul oli ka vahepeal iga stressirikka olukorraga ohatis.
    Aga nüüd üle aasta juba olen nautinud kergemat elu sest enne seda sattusin lugema Mellissi suurepärasest toimest ja just eriti selle eeterliku õli toimest. Kui hakkasin tellima endale eeterlikke õlisi siis see oli esimene õli nimekirjas mida ma kindlalt pean ostma.
    Seega mina julgen soovitada DoTerra Mellissi õli hind selle pisikese pudeli kohta on küll krõbe aga ta on igat senti väärt ja seda ei lähe palju. (korra oli nii et vill oli juba olemas ja panin näpu otsaga õli peale ja järgmine päev ei olnud enam midagi :)).

    • Avatar
      Vasta Ille 20. november 2020 at 11:49

      Seda õli olen määrinud u 3 * päevas vahel rohkem vahel vähem, toimib hästi ka teiste villidega. Samas peaks aitama ka teepuuõli aga ohatisel ma seda katsetanud ei ole 🙂

  • Avatar
    Vasta M 20. november 2020 at 11:34

    Võtan alati kohe kui kihelust tunnen ühe
    valaciclovir Tableti (suht suur ,sinine) ja ei jõuagi asi ohatiseni .Tean et väga paljud kiidavad seda ka .
    Kui teil eestis seda müügil siis tasub proovida ! Rootsis on seda ,aga see retseptiravim .Mul piisab sellest et helistan arstile ja ütlen et mul on väga suur probleem ,ohatised on nii suured et segavad söömist jne.
    Ühest pakist piisab mitmeks korraks!

    • Avatar
      Vasta Helina 20. november 2020 at 12:58

      See peakski Valtrex olema, valatsikloviir on toimeaine nimetus 🙂

  • Avatar
    Vasta Kellu 20. november 2020 at 10:12

    Kui sa juba tuvi rinnapiima oled nõus proovima (hea idee muidu ?), siis köhatan nurgast ka homöopaatia. Sellest on abi saanud inimesed kes lapsepõlvest saadik krooniliste ohatistega on maadelnud.

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. november 2020 at 09:25

    Ohatist pole mul kunagi olnud. Õnneks. Aga viimastel aastatel, iga kord kui vähegi immuunsus langeb, on platsis odraiva. Ja ikka sellised korralikud- pool-silma-paistes tegelased, kes tõmbavad kaasa isegi palaviku ja ka ilgelt valus on. Vahel ka niimoodi, et üks ei jõua lahkudagi, kui järgmine platsis on, kas samal silmal v siis teisel, ega nad ei vali 🙁

  • Avatar
    Vasta Annika 20. november 2020 at 08:59

    Ma veebruaris and sin Triinuliisi k@tte sulle tehtud Mallu ohatise surm! Proovi Peake m@@rida seda. Seal k6ik eeterlikud 6lid mis peaks aitama 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 12:03

      Ma ei tea millest sa räägid 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 20. november 2020 at 00:50

    Sa kunagi kiitsid siin seda LipQ huulepalsamit, pidi ohatisi ennetav (ja vist ka raviv?) olema, kas see siis ikka pole eriti tõhus või lihtsalt niisama ei kasuta enam? Olen ise pikalt mõelnud, kas see endale profülaktika mõttes soetada, mul lööb ka külmemate tuultega ja stressiga paar korda aastas suunurga kärna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. november 2020 at 12:04

      See aitab siis kui väiksem ohatis hakkab tulema. Mul neid hetkel u 25 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 20. november 2020 at 00:35

    Mul pole elus eriti vedanud, aga
    ?? ühtegi ohatist pole eales olnud ?

  • Avatar
    Vasta Pille 20. november 2020 at 00:13

    Proovi Silicea kreemi. Minul hakkab sellega ohatis tukslema ja kaob suht kiiresti. Ma ükskord seisin apteegis ohatisekreemide riiuli ees ja küsisin apteekrilt, et mis vahe neil veel peale hinna. Enamus neist on mõeldud kasutamiseks siis kui tunned seda sügelust huulel mis enne ohatise ilmumist. Aga räniga (Silicea, vb on veel mõni) kreem on mõeldud juba tekkinud villi peale. Kiiret paranemist!

  • Avatar
    Vasta Krissu 20. november 2020 at 00:11

    Braunovidon!!! Proovisin oma viimase ohatisega ja ei lähene enam kunagi ohatistele millegi muuga. 2 päevaga oli korras, muidu ca 2nädalane vaev.

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. november 2020 at 23:23

    Mina hoian küüslauk peale kui tunnen et hakkab ohatis tekkima(tekib see kerge sügelus tunne huule ääres vms) . Jubedalt kipitab küll aga aitab alati.

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. november 2020 at 23:14

    Mul tuleb ohatis sellest, kui ma loen, et kellelgi on või mõtlen, et ammu pole olnud. Mina tupsutan vatitikuga ohatisele peale viina. Või siis veiniäädikat. Viimase puudumisel olen ka tavalist äädikat proovinud, aga see kõrvetab nii ohatist kui nahka, mistõttu arm püsib huulel tunduvalt kauem. Seega deso tavalise viinaga ?

  • Avatar
    Vasta Malle 19. november 2020 at 22:01

    minu kõige parem rohi on vanaemade tarkusekotist. Kui tunned huulel kihelust, siis hõõru juustega. Kui oma jaod ei ulata, siis lapse patsiots ajab asja ära. ühe päeva hõõrud ja ei mingit ohatist. Kasutasin aastaid ja enam pole isegi kihelust tulnud.

  • Avatar
    Vasta Laura 19. november 2020 at 20:27

    Uuh, ma alles lõpetasin oma “sajandi ohatisega” maadlemise! Tekkis teine nii toredalt nina ja huule vahele ning ega ma kohe aru ka saanud, mis toimumas on, tavaliselt on rangelt ainult huulel. Aga no aasta on ikka 2020, proovisin selle moe ka ära. Ei meeldinud. Parim siiski, et ajas nina sisse ka, nii et kõik hooajalised-allergilised-külmailma nohisemised olid oi kui valusad..

    Esimesel märkimisel ei olnud ma kodus ka, nii et acic jäi hiljaks veits ja saada oli ainult mingit pindmist kreemi. Kuna mul üksi neist ei toimi, siis ma ei vaevanud nimegi meelde jätma. Ja hopsti, hommikuks asi kordades hullem, nagu need kreemid pigem minul käituvad. Aga hädas ei osanud muud ka teha. Siis aga proovisin seekord teepuuõli. Mul oli see roll-on vistrikupulk käepärast ja mingi viimane ots ka seal, nii et polnud n-ö cross-contamination’it ka karta, oleksi uut vaja. Ja toimis! No ma muudkui mökerdasin seda peale aina ja ilusti kuivatas ära. Vähemalt enda puhul oluliselt kiiremini kui tavaliselt see toimub. Nii et ehk mõni kaaskannataja saab ka abi sellest? ? Aga eks need ohatised ongi kõigil kange oma iseloomuga ?

  • Avatar
    Vasta Mammammaa 19. november 2020 at 18:12

    ASIC alati aidanud, nii, kui kihelust tunnen, siis võtan juhendi järgi paar päeva sisse ja viimased korrad ei jõua asi kihelusest kaugemalegi 😉

  • Avatar
    Vasta Evelin 19. november 2020 at 17:51

    Pilt stuudiosse!!! ???

  • Avatar
    Vasta Kaie 19. november 2020 at 17:22

    Tuttav teema .Mul piisab kui ma mõtlen ,et kuidagi vaikseks on elu huulel jäänud kui juba järgmine päev on pesakond seal platsis. Nad isegi teavad kui olen jätnud köik kreemid ,plaastrid maha ja apteeki pole radaris. Ykskord polnud muud varianti kui toppisin GlamGlow youthmud mudamaski huuled täis ööseks. Vähe sellest ,et see on niivörd hea mask kuivatas see ka ohatised nii ära ,et hommikul oli ainult väike jälg järgi.polnud isegi seda valulikku paranemis protsessi.

  • Avatar
    Vasta H.S 19. november 2020 at 16:51

    Mul ka tihti ohatis. Paar korda aastas on niiii hullusti et terve huul rullis. Sain arsti käest retsepti ACIC400 tablettidele…viimane kord aitas päris kiirelt. Hakkasin 3-4 päeval peale ohatise tekkimist neid võtma ja toimis väga hästi…

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. november 2020 at 16:59

      eem mul kaovad 3-4 päevaga nad siis ka ära, kui ma midagi ei tee 😀

      • Avatar
        Vasta H.S 19. november 2020 at 17:02

        No siis veab 😉 mul ikka nädal kindlasti…

      • Avatar
        Vasta K 20. november 2020 at 10:11

        Mul tuleb üks ohatis vb korra aastas, aga 2-3 päevaga see küll ei kao. Ei ravides, ega ka nsm rahule jättes. Pea kaks nädalat ilutseb see moka peal. Aga ma vist olen ikkagi pigem õnnelik inimene, sest harva esineb mul neid. Mina olen proovinud ka erinevaid asju, aga jäänud olen ikka plaastri peale, sest sellega kuidagi ei valuta see jama. Jah, just see valu on vastik. Lastele paned ka haavale plaastri peale, kohe psühholoogiliselt ju mõjub neile. Nutt jääb järgi ja asi ants.

  • Avatar
    Vasta Lisbet 19. november 2020 at 16:45

    Ma tean, et sa oled seda kindlasti ka juba proovnid, aga ma tõesti soovitan see Acic pakk lõpuni võtta, sest see on viirusevastane, mis tähendab, et ohatis peaks end mõnda aega vaos hoidma ja mitte välja lööma. Teoorias muidugi, ei pruugi kõigil toimida. Aga loodan, et saad peagi praegustest ohatistest lahti, ikka tõsine nuhtlus ?

  • Avatar
    Vasta Kaidi 19. november 2020 at 16:42

    haha, hambapasta.. keegi soovitas mulle kunagi, et hõõru kuldsõrmusega. Trr, mul on ohatis, mitte odraiva.

  • Avatar
    Vasta Teele 19. november 2020 at 16:26

    Tere. Ma kunagi soovitasin seda rohtu, aga Sa pole vist proovinud? Seda müüdi Keskutrul ühes putkas vene kosmeetikaga, aga nüüd leidsin e-poe ka https://vitateka.ee/et/tervistav_kosmeetika/257-vitateka-hugieeniline-lahus-malavit-kasutatatakse-igapaevaseks-hugieeni-ja-nahahoolduse-hambahaigused-nagu-stomatiit-periodontii.html
    Minul aitab ainult see vedelik ja pudelist jagub aastateks.
    Proovi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. november 2020 at 16:31

      ooo, proovin!

      • Avatar
        Vasta Laura 19. november 2020 at 16:49

        Mina olen samuti terve elu ohatitstega võidelnud. On olnud niimoodi,et pks ohatis oaraneb ja siis tuleb sama koha peale uus jälle. Ja samuti on mul ohatised lõua peal,mitte huulel. Ja see on kõige hullem tunne kui lõug sügeleb ja pakitseb ja pisikesi villikesi tuleb aina juurde. Aga mina olen enda jaoks leidnud propolise tinkuuri ja ma ainult sellega ennast ravingi,sest minu jaoks on see parim! https://www.apotheka.ee/propolis-tinct-25ml-paira-pmm0094076ee Vatipulgaga tupsutan ohatist vähemalt 15korda päeva jooksul. Ja ma vajutan pulgaga ohatise katki, et paremini mõjuks. Ohatise ümbert läheb nahk veidi kollaseks ja see ka kuivatab nahka,aga selle eest ravib minu arvates kõige kiiremini.

  • Avatar
    Vasta N44 kaaskannataja 19. november 2020 at 16:22

    Ma tean, mis sa tunned. Ma oli nterve lapsepõlve kärnas, nüüd veidi vähema aga tihti. Eriti enne päevi. Mul on põsel ja nina all ja huulepealsel armid ohatistest. Mingil ajal hakkasid keset põske tulema!!! Kõrvaikude ja hambapastade peale naeran mina ka, ainuke mida panen on tsinksalv – see küll kuivatab tuntavalt. Paks kiht, imeb kollase vedeliku täpid peale, puhastada ja korrata protseduuri. Eriti hea kui keegi saaks tuua venemaalt seda õiget paksu tsinksavi

    • Avatar
      Vasta Kärt 19. november 2020 at 21:03

      Kui juba venemaalt kraami saab siis soovitan tetratsûkliini salvi ka, vanasti kasutati kõigega s.h ohatisega ja pidavat aitama 100%

      • Avatar
        Vasta O. 19. november 2020 at 22:29

        Tetratsükliin on antibiootikum, ohatis on herpesviirus ehk siis kohe mitte ei saa see rohi aidata. Ilmselt on sellest abi siis, kui on tekkinud ohatisele lisaks põletik.

  • Avatar
    Vasta Gerda 19. november 2020 at 16:18

    Sa tee endale ise meega niiöelda topsikusse huulepalsam mida igapäevaselt kannad peale kasvõi. Mul pole üle aasta aja enam ühtegi ohatist tulnud. Külmemad kuivemad perioodid määrin mett huultele õrna kihina ja püsivad huuled üldiselt heas korras. See tablettide ja mingite ravimite söömine ongi suht tulutu tegevus. Ohatisele tuleb eos pihta saada ehk siis enneteda kasvõi igaõhtuse mee määrimisega huulele enne magamaminekut. Ja kui on kihelus tulnud et võib ohatis tulla siis hoian ka jääkuubikut huultel mõnda aega enne mee määrimist ja ei ole ühtegi tulnud isegi suure tahtmisega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. november 2020 at 16:25

      miks see mesi aitama peaks? seda kuulen küll esimest korda 🙂

      • Avatar
        Vasta Gerda 19. november 2020 at 17:22

        Mesi on looduslik antibiootikum ja väga paljude muude probleemidega abiks. Soovitan katsetada igatahes kui pole enne kuulnud. Ka niisama võib ohatisele määrida, et ei kisuks ja niisutaks( endal esialgu ka vähendasin nii koorikute katki minemist ja säilitasin huulejoone kuju kuna mul alati tuli ühte ja samasse kohta ülehuule piiri peale) . Kaotada pole ju midagi ses suhtes ja halba ta ei tee. Tasub Googledada mee kasulikke omadusi 🙂 kõige naljakam on see, et see mee Värk on üsna vanarahva tarkus ja pole mingi uus asi 😀

      • Avatar
        Vasta Gerda 19. november 2020 at 17:28

        Tahtsin lisada veel , et kõige olulisem on oma huulte eest alati hoolitseda mitte ainult siis kui häda käes. Ohatis tuleb üldiselt külmade ilmadega kergelt kui huuled on liialt kuivad nt ja katkised ja pääseb pisik sisse. Sp soovitangi igapäevaselt või vähemalt selliste sitemate ilmadega mett määrida nagu õrna kihina nagu huulepalsamit huultele inimestel. Samuti tuleb vett tarbida piisavalt, siis ei lähe huuled kuivaks ja katkiseks 🙂

    • Avatar
      Vasta Viivika 19. november 2020 at 16:38

      Olen ka terve elu ohatistega võitlend..kui juba 7 aastat kasutan peaaegu ainult 1 asja. Eetrit ? see tundub jube aga kui tunnen et see tulema hakkab teen vatipadja eetriga kokku ning hoian suht tugevalt villi koha juures. See kuivatab selle suht- koht kiiresti ära. Ning seda reen päevas ikka 5- 6 korda. Kõige kiiremini olen nendest juba järgmiseks päevaks vabanenud aga on ka vahepeal pikemalt läinud. Aga minupuhul suht toimib. Ei ole vähemalt paistes huulega ?

      • Avatar
        Vasta O 19. november 2020 at 18:36

        Ops! Ma väga eetriusku, aga et sellega ka ohatist ravida saab, kuulen esimest korda! Nüüd lausa peaaegu kahju natuke, et endal ohatisi ei tule 😀 aga kui elukaaslane jälle piinleb proovin järgi. Aga tõesti, miks ta toimima ei peaks: on ju viirusevastane ja kuivatav 🙂

  • Avatar
    Vasta T. 19. november 2020 at 16:06

    Ma lugesin su postituse läbi ja üritasin meenutada, millal mul viimati ohatis oli. Äkki aasta tagasi.. ? Aga kuna nii on seatud, et MITTE KUNAGI ei tohi keegi liiga rahulolev olla, siis olen suht kindel, et hiljemalt järka nädal on mul huul paistes ja valus ? Juba praegu hakkasin tundma, et kuskil huule piirkonnas kiheleb miskit ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. november 2020 at 16:10

      mul ka alati on nii, et kui julgen mõelda, et pole ammu olnud, siis raudselt kohe tuleb 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 19. november 2020 at 16:00

    Ma teiste kommentaare ei loe, aga õele ütles apteeker kord, et acic tabletid niisama ei tahagi mõjuda. Paremini mõjuvad kui võtta iga 4 tunni tagant, ka öösel.

    • Avatar
      Vasta Airike 19. november 2020 at 16:49

      Oh Malli, kui sa vaid mind praegu näeks……