JUMALAITA KARDO

veidi ärritun ka vahepeal

21. november 2020

Ma ei julge kohe välja öeldagi, kus ma olen, saan muidu jälle puid alla, et kurat ma oma eksmeest rahule ei jäta ja kogu aeg tema juures tuian ja… teda mainin. Õuduste allee!

Tegelikult läks Kardo eile kuskile küla peale, seega tulin ma hoopis siia. Muidu ma pidin alles pühapäeval lapsed saama, aga meil suht algusest peale nii olnud, et kui emmal-kummal miskit tarvis teha, siis teine ikka hoiab. Ma ei saa aru, miks see inimesed nii kurjaks ajab, oskab keegi seletada või? Nagu lahutus saaks ainult selline välja näha, et peaksime muudkui kisklema ja kaklema. Iga jumala kord, kui ma Kardot kuskil mainida julgen, siis on kindel laks, et instas ja kommentaarides lendavad need vennad välja, kes on nagu “tra ise sa lahutasid temast, jäta ta nüüd rahule!”.

Ma igaks juhuks mainin siin nüüd viimast korda, et meil on Kardoga omavahel kõik hästi, elame nii, nagu endal mugavam ja parem on ja te tõesti ei pea üldse muretsema selle üle kas ja kui palju me aega koos veedame või kui palju ma “teda mainin”. Ma ei tea, kas te olete ehk märganud, aga meil on kolm last, keda me siiski koos kasvatame. Siis oleks võib-olla jah veidi imelikum siin pidevalt tuiata, kui meil lapsi ei oleks ja ma niisama tahaksin ekskaasaga aega veeta. Samas… oleks või? Kas on mingi uus seadus vastu võetud, et kui sa kellegagi lahku lähed, siis ta ei tohi enam su sõber olla? Kui on, andke kiirelt teada, ei tahaks enda teadmata kriminaal kah olla.

Üldse kõik need “küllap klikkide pärast lahutasid” ja “raudselt naeravad salaja pihku, ise oma..klikihunnikus püherdades” jutud hakkavad ka juba maru vanaks jääma. Selles suhtes, et ma võin teile garanteerida, et ma ei tea ühtegi inimest maailmas, kes mingi paari lisakliki nimel viitsiks sellist tramburaid korraldada. Seda enam, minu silmis peaks see inimene veits põrunud olema, sest kes hakkaks oma lapsi mingi väikse lisakopika eest väntsutama? Kui te sedasi minust arvate, siis mul on tõesti piinlik ja loodan, et sellise suhtumisega ja arvamisega inimesed ennast edasi ei piina ja mulle neid kauaihaldatud klikke siin ladumas ei käi. On vast meil mõlemal lihtsam.

Te ei pea isegi muretsema selle üle, et ma Kardo maja tahaks tagatiseks panna, kui endale kodu ostma hakkan ühel kaunil päeval. Selgub, et see on suht võimatu, enamus pangad ei aktsepteerivat isegi vanemate kinnisvara hea meelega. Seega tegin otsuse, et paar aastat tegelen nüüd kogumisega ja siis vaatan edasi, mis moodi hakkama saan. Ilmselt kogun lihtsalt sissemaksu kokku ja küllap kuidagi ikka ära teen. Ma viimasel ajal olen täheldanud, et kõik asjad loksuvad ise kuidagi paika. Ei viitsi ära ka sõnuda, aga päris mitmes tööalased asjad on kuidagi nii läinud, et tasub mul vaid mõelda, kui juba täpselt õige kiri on postkastis. Mis selle kohta öeldaksegi? Manifesteerimine? Teadlikult ma seda igatahes teinud ei ole, aga ju siis issand jumal halastas ja vaatas, et mulle kuluks ka vahelduseks mõni win ära.

Ühesõnaga kogu see negatiivsus võtab täiega selle vibe’i ka ära, et tahaks siin oma asjadest kirjutada. Sest isegi kui ma suva asja arutan või niisama mõtisklen, tuleb kohe uksest ja aknast seda, et issand kui loll, midagi ta ei tea, oli ikka vaja lahutada ja kas üldse lahutas?!?!?!

Aga õnneks selles suhtes te ei eksi, et ma loll olen kohati küll ja ilmselt teen suvalisi vigu veel terve oma elu vältel. Eks siis ole oma asi, kas saate irvitades käsi kokku hõõruda, või niisama kaasa elada mu toimetustele, täitsa oma valik. Luban armuliselt. Ega ma kirjutamata ikka jäta.

Ja lõpetuseks mega offtopic jutt, aga kas kellelgi veel Waze paneb mega segast? Viimasel ajal tahab ta mind kõige imelikumaid radu pidi juhatada. Kui ma enam vähem tean, kustkaudu ma minema PEAKS, siis ma jah saan aru, aga võõrasse kohta olen küll sada korda X ringiga läinud. Näiteks üks hommik hakkasin Männikult Nauticasse minema ja Waze oli kindel, et ma peaksin sõitma läbi mustamäe. Ma saan aru, et ta vahepeal tahabki suunata kuskilt, kust kiiremini saab vms, aga kohe, kui ma ta soovitust ignosin, muutus mu sõiduaeg 22 minuti pealt kümneks. Ja ma ei ole waze seades midagi näppinud ka, et see niimoodi hullu panema hakkama peaks. Et kas see mingi üldine jama, või kategooriast “juhtub ainult Malluga”?

Loe ka neid postitusi!

35 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lugeja juba 8 aastat 21. november 2020 at 22:00

    Ma mingis mõttes saan neist Kardoga suhtlemise teemal vingujatest selles mõttes aru, et tõenäoliselt pole keegi öelnud, et olge sõprade asemel vaenlased, vaid üsna levinud lähenemine on see, et pärast lahkuminekut tuleb vähemalt mingi aja ka suhtlemist piirata. Seda eriti juhul, kui keegi sai lahkuminekuga haiget.

    Olen nagu aru saanud, et Kardole tuli lahkuminek suht nagu selgest taevast, seega ilmselt on tema see, kes sai rohkem haiget. See, et ta (ma pakun) seda sulle välja ei näita, on lihtsalt see, milline ta on ja milline ta on olnud kogu teie suhte aja: leebe, ennastsalgav ja pigem väldib tõsiseid teemasid, kui on oht, et tema tunded v tahtmised teise inimese omadega põrkuvad. Minu meelest on selline käitumine muidugi kahjulik nii talle endale kui tema eelnevatele ja tulevastele suhetele, sest keegi ei ole selgeltnägija ja aastaid vaka all hoitud tegelikud tunded löövad ühel või teisel viisil kunagi välja nagunii, lihtsalt siis võib juba probleemide lahendamine võimatu olla. Nagu ka teie lahkumineku põhjuste pealiskaudsetest kirjeldustest saab välja lugeda, oli üks põhjustest just suhtlemise puudus. OK, mõte läks veidi uitama tegelikult, aga kaugelt vaadatuna nägin juba ammu seda probleemi terendamas.

    Minu point oli praegu see, et kui keegi sai lahkumineku tõttu haiget, peab ta selle oma sees läbi elama ja sellest üle saama, mida on raske teha, kui kohe suurteks sõpradeks jääda. See kohe sõbrustamine võib tunduda esialgu lihtsam ja sulle kui lahkumineku algatajale see ONGI lihtsam, aga mulle tundub, et Kardo jaoks võib see lahkuminekust ülesaamist pikas plaanis pikendada.

    Kas näiteks Kardo ka ise arvab, et te paarina mitte mingil juhul ei toimi, või on see ainult sinu arvamus? Kas ta teab kindlalt, et teie lahkuminek on lõplik, ja on sellega leppinud? Kas ta on valmis positiivselt edasi liikuma?

    Kui neile küsimustele saab vastata jah, siis võib-olla isegi saate kohe sõbrad olla, aga kui mitte, siis laske üksteisel kõigest eraldi üle saada ja otsige sõprust hiljem, pärast suhtluspausi. Laste teemal tuleb teil muidugi suhelda, see on selge. Aga kuidagi tundus ausam variant see, mida Triinu ja Kristo oma IG laivis ütlesid, et ka lapse jaoks tekitaks rohkem segadust see, kui nad kolmekesi perekonnana edasi hängiks. Ma muidugi nende lahkumineku põhjuseid ei tea, äkki on neil rohkem põhjust üldse mitte kunagi sõbrad edasi olla, aga alguses tundub see variant kindlasti loomulikum.

    See on minu arvamus. Oleks huvitav teada, mida sellest arvad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 22:25

      Saame vastata jah 🙂

  • Avatar
    Vasta E 21. november 2020 at 14:17

    Mul abikaasal oli vahepeal wazega sama jama, ei teagi kas sai korda, seega õnneks ei ole kottime Mallut eri 😀

  • Avatar
    Vasta V 21. november 2020 at 14:14

    Mina ka aru ei saa, miks inimesed arvavad, et kui minnakse lahku siis peab olema vihavaenlane. On ka mul eksiga ühine laps ja saame väga hästi läbi, mõlemal nüüd oma pere, käime peredega üksteisele külas, sünnadel jne. Ja väga tihti saan ma küsimusi, et issand, miks ta/nemad siin on, kas imelik ei ole jne jne. Ja ma ütleks ka, et lapsele on see väga hea, kuidas tulevikus ise olla, et näeb kuidas tema vanemad omavahel läbi saavad. Väga tihti on ju ka see, et kas ema või isa tülitsevad näiteks omavahel ja siis kumbki nendest survestab, et see nädalavahetus küll isa juurde ei lähe vms.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 21. november 2020 at 13:59

    Mul on tõsine respekt teie vastu, et eeskujulikult lahutada suutsite ja inimesteks jääda. Mul samasugused lahkuminekud, isegi ekside uute naiste vastu on lugupidamine ja leian hea sõna. Ma lihtsalt pole võimeline näkku sittuma inimestele kellega mul kõlbas koos elada. See kaklustega lahutamine on nii old tradition mis võiks täiega välja surra, sellest pole kellelegi kasu.

  • Avatar
    Vasta G. 21. november 2020 at 13:25

    Mul Waze-ga on see teema, et ta ei suuda ühendada GPS-ga. Kuskile kiire minemisega, täpselt ei tea ka, kuhu poole vaja sõita on ja siis närvitsed nagu loll, et noh hakka tööle nüüd. Kusjuures elukaaslase telefonis sama jama Waze-ga. Nüüd olen häda pärast Google Mapsi kasutanud, see vähemalt võtab teekonna kohe ette.
    Täiega niru, Waze oli selles mõttes parem, et näitab piirkiiruseid ja auto kiirust ka, lisaks hoiatab ette, kui midagi teel on. Jamaaa.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 13:25

      Äkki on ajutine jama?

  • Avatar
    Vasta Mrs 21. november 2020 at 12:30

    Mallu, kas te ikka mõtlete ka, millise trauma te lastele tekitate oma käitumisega? Lahutatud vanemad, kes omavahel hästi läbi saavad ja ei tülitse ei ole ok. Kui lahutad, siis võta vastutus oma eksi vihata, teda pidevalt mustata ja laste ees maha teha. (<- megasarkasm).
    Ahjaa, ja alimendid muidugi ka, eriti, kui lapsi kahasse kasvatatakse ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 12:38

      Sul on täiesti õigus, saime praegu mõlemad Kardoga aru, et oleme valesti käitunud ja et oma vigu parandada, andis ta mulle just laste ees kotitäie alimentidega keretäie peksa. Loodan, et pole veel hilja!

  • Avatar
    Vasta Tt 21. november 2020 at 12:27

    Minu arvates on ka see väga tore, et te saate hästi läbi. Selle kohta võib öelda, et lahutasite õigel ajal, st ei jõudnud tellida seda vimma ja viha mis liiga pikalt vindunud suhtesse tuleb ja tülideni viib.
    Laste nimel on ju palju lihtsam normaalselt läbi saada. See kaugenemine ja mitte-nii-tihti-hängimine tuleb enivei aja möödudes aga kui kõik osapooled on rahul siis miks otsitakse draamat asjas kus seda pole.

    Ah ja, kuule sa peaksid teda nüüd kutsuma “lasteisaks” mitte Kardoks. Siis oleks asi poliitiliselt korrektne ja meelepärane.
    Ideaalne oleks ka alimendid peale panna ja lapsi mitte näidata aga selles osas sa pead veel arenema 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 12:41

      Haha, vana hea “lasteisa” 😀 See on küll klassika juba 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. november 2020 at 12:19

    Minu WAZE nt peksab alguses et võrguühendust pole(koguaeg on) ja ei taha teekonda näidata, kuid kui sõitma hakkan siis kaob ära. Just viimastel sõitudel mida teinud olen?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 12:38

      Äkki siis ülemaailmne waze probleem :D?

  • Avatar
    Vasta K 21. november 2020 at 12:17

    Appi, mind alati ajavad närvi need inimesed kes arvavad, et peale lahkuminekut peab olema varnujalal. Ei. Faking ei. Teil on lapsed ja seda enam on tähtis, et te saaksite omavahel hästi läbi ja et lapsed ei kannataks. Ma ise saan pmst kõikide eksidega normaalselt läbi, sest mingis eluetapis me sobisime ja siis jälle ei sobinud ja nii ongi. Kes tahab, istugu oma vaenukirvel ja nende lapsed kannatagu. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 12:41

      Kasiinost tuleb ka lahkuda siis, kui veel võidad 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. november 2020 at 12:05

    Aga mul on hoopis hea meel, et te Kardoga hästi läbi saate ja sõbralikult koos lastekasvatust haldate. See peakski olema mitmetele lahkuminejatele eeskujuks – et saab ka nii. Ei pea üksteisel kassi-koera kombel kõri kallal olema kogu aeg.
    Ja lahkumineku otsus ei pea tulema alles siis kui kodus konfliktid juba igapäevaselt keemispunkti ületavad ja üksteist silmaotsas enam ei kannatata. Saab ka rahulikult ja mõistlikult ja sõpradeks jäädes. Ja nii-nii kahju on, et paljudele inimestele see pähe ei mahu kuidagi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 12:40

      Ausalt on kahju, eriti kui lapsed mängus.

  • Avatar
    Vasta G. 21. november 2020 at 11:56

    Mu sugulane lõpetas aastaid kestnud kooselu, eksmehega siiani käivad läbi, sõidavad koos ühes autos Lõuna-Eestisse kuna mõlema vanemad elavad siin ja ühe autoga on odavam liikuda, mees aitab eksnaist autoasjades jne. Meie jaoks täiesti ok, suhtleme mõlemaga edasi ja nii ongi, neil pole ühiseid lapsi aga sõbrad on ikka and it works. Kui mõlemad osapooled saavad aru miks suhe on vaja lõpetada ja aajad räägitakse ilusti selgeks siis pole ju vaja vimma pidada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 12:40

      Minu meelest ka, et kui läbi saadakse, siis miks see HULLEM on, kui et ei saada 😀

  • Avatar
    Vasta K. 21. november 2020 at 11:47

    Mingu perse oma lollakate “arvamustega” ? . Üheltmaalt rahunevad maha ka. Üldiselt võiks ikka oma elu elada, mitte teiste. Aga noh, idikaid ka vaja, muidu oleks päris igav ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 12:39

      Mu kogemus on näidanud, et on asju, mida viitsitakse aastast aastasse käiata. Ma olen vist viimased viis aastat kuulnud, et mu blogi on alla käinud ja küll see lähiajal välja sureb 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 21. november 2020 at 13:56

        No aga ükskord peab see ju juhtuma, sest niiiiiiii närvi ajab, et kellelgi, kes ei tee “päris töödki”, ikka veel täitsa hästi läheb!

      • Avatar
        Vasta K. 21. november 2020 at 15:47

        ?? Nojah, päris hästi välja surdud sel juhul ?. Aga krt, sul õigus jh, et mõni asi jääbki hambusse, tee mis tahad ?. Tuleb siis lihtsalt mööda lennata lasta sellel ja mõni pisike nö plahvatus teha kui mõõt täitsa täis saab ? siis jälle mõndaaega rahulik olla 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 21. november 2020 at 17:40

          Jah, ega ma tegelt super ärritunud polegi, kui aus olla, lihtsalt arusaamatu 😀

  • Avatar
    Vasta Kelly 21. november 2020 at 11:20

    Mul Waze on alati veits pange pannud. See on minu jaoks usaldusväärne siis kui sa ise tegelikult teed tead, aga tahad teada, kas teel on mingeid takistusi. Oleme mehega Euroopa risti-põiki läbi sõitnud ja Google Maps pakkus ikka kordades loogilisemaid teid, Waze juhtis mingitele x-teedele ja tänavatele, nii et leiad end kuskilt suurlinnast pisikeselt aukus tänavalt või väljaspool linna suunab sind kuskile metsa vahele 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 11:23

      Ma praegu mõtlen, et võib-olla ta tõesti on alati puusse pannud, lihtsalt enne ma usaldasin pimesi ja ei teadnud väga 😀

  • Avatar
    Vasta Naine 21. november 2020 at 11:16

    “Aga kas sa alimendid ikka panid peale? ”
    Nii kui “lahutad”, peab ju kohe tormama alimente peale panema.
    Üldiselt vist arvatakse ja, et normaalselt ei ole võimalik lahutada ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 11:23

      Kindlasti mitte alimentidega 😀

  • Avatar
    Vasta Tibu 21. november 2020 at 11:08

    Waze on vist jah katki viimasel ajal. Ma saatsin lausa telefoni remonti, et GPS ei tööta, aga tuleb välja, et Waze pani teibaid 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 11:09

      Imelik on see, et mitte IGA sõit samas, eks?

      • Avatar
        Vasta Tibu 21. november 2020 at 19:41

        Ei ole iga kord. Täiesti suvalisel hetkedel. Üldiselt just siis kui kõige enam vaja oleks täpset juhendamist.

  • Avatar
    Vasta Jekaterina 21. november 2020 at 10:59

    Mul sama Waze jama juhtunud sellel nädalal ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 21. november 2020 at 11:07

      Okei, hea teada 😀 Või no.. tegelt vist mitte, sest see tähendab seda, et ma ei saa seda kuidagi parandada 😀

      • Avatar
        Vasta Maris 21. november 2020 at 11:38

        Waze on nagu libatakso krt…. suvel reisil olles juhtis meid kõrvaltänavas asuvasse poodi viie kiltsase tuuriga. Sel aastal tripides sai ikka waze üle korralikult naerdud. Aga…. äge oli ka sest temata poleks ikka päris paljudesse põnevatesse kohtadesse jõudnud. Aaa Waze moto on… miks minna otse, kui saab tuuriga. ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 21. november 2020 at 11:39

          No aga imelik on see, et vahepeal ta küll viib otse ja normaalselt ka :D?