AVALDAN ARVAMUST

teeks päeva veits pikemaks

26. november 2020

Tere kaunist hommikut teile, armsad inimesed. Kujutage mind nüüd kuskil põllupervel härdalt kaugustesse vaatamas, endal kohvitass käes ja hell naeratus suul, noh, nagu filmides need entusiastlikud inimesed alati teevad. Mul küll tegelt kohvi pole hetkel, hoopis smuutit joon, aga point on sama. Ma nimelt tunnen ennast nagu mingi… top of the world tegelane, sest kell on pool seitse ja ma olen juba poolteist tundi üleval olnud ja võiks öelda, et tegutsenud.

Mingi aeg tagasi ma sattusin lugema ühe naise kogemust sellega, et ta hakkas iga hommik kell viis ärkama ja kui palju rohkem ta selle hommikuse ajaga teha suutis. Ma mõtlesin kohe, et see tundub üsna kaval mõte, sest see õhtune oma aeg (ehk siis öine üleval passimine) tundub nii…mõttetu? Okei, ma vahel ikka teen tööd ka jne, aga enamuse ajast ma lihtsalt passin mingit lambiseriaali või niisama tiktokin, nagu üks korralik täiskasvanud naine ikka teeb. Hommikuti on täitsa teine tera: ärkad üles, teed teed, koristad veits kööki, sööd vitamiine (sest sa oled nii vara hommikul üleval ja mõtled, et võiks siis juba oma kehale üht teist head kah pakkuda) ja üldse kuidagi teine vaib on. Õhtuti on pigem tunne, et raiskan väärtuslikku uneaega, hommikul on veel terve päev ees.

Jumala mõttetu on tegelikult see öösel üleval passimine, eriti lastega koos olles, sest ma pean nad nagunii lasteaeda viima, mis tähendab hiljemalt kell 7.30 ärkamist. Siis ma saan lastele anda tunnikese siin multsi vaadata, midagi süüa ja rahulikult ärgata, riietuda jne. Mitte kuskile metsikult kiirustada ja tormata. Marta ja Mari on nagunii varajase ärkamisega, nad ärkavadki kuskil pool seitse, aga vaene Lende on totaalne unekott ja tema sunniviisiline äratamine on talle ikka väga raske. Teiste kõrvadele ka, sest sellisel juhul on paha tuju garanteeritud. Kui aga kõik teised üleval on ja ringi sahmivad, ärkab ta ka rahulikult oma tempos ja saame siin hommikul veel kõik koos rahus tsillida ja aega veeta, ilma kiirustamata.

Mitte, et mul poleks olnud neid päevi, kus ma ärkan kell 8 ja olen nagu OH SHIT – millele järgneb kõikide riidesse ajamine ja uksest välja udjamine, sest muidu ei jõuaks nad ka lasteaias miskit süüa, kui nad sinna ka hiljaks jäävad ja alles peale üheksat laekuvad.

Igatahes ronisin ma eile lastega kell 8 voodisse ja panin endale väga sihikindlalt kella viieks äratuse. Küll aga passisin ma ikkagi kella üheteistkümneni üleval, seega halastasin endale ja panin äratuse siiski kuueks. Suur oli mu imestus, kui ma kell 4.57 ise üles ärkasin. Null äratust vms, lihtsalt tegin silmad lahti, vaatasin kella, passisin veits veel soojas voodis ja kaisutasin Martat, kuni lõpuks jumala värskena üles tõusin. Halleluuja!

Ma lootsin küll kauem seda üksindust nautida, aga juba kell kuus olid ärksamad tegelased ka üleval. Tegime koos smuutit, panime riidesse ja nüüd on neil rahus aega hommikust Peppat vaadata, minul jälle aega blogida. Mõnuus.

Üldse võiks kõikide eelduste kohaselt tulla hea päev: viin lapsed lasteaeda, siis on mul kell 10 trenn, lähen proovin selle bodybalance ära. Päeval saan rahus tööd teha ja õhtul saame me Mariga kahekesti aega veeta. Ta juba ammu luninud, et tahab minuga kahekesti olla, teineteisele meiki teha ja koos Legodega neid asju ehitada, mida väiksemad muidu kohe laiali lammutavad. Kardo oli plaaniga nõus, seega ootab meid täna suurte tüdrukute õhtu, mille lõpus ma ilmselt olen tänavatüdrukuks meigitud, aga oh well. Lapse rõõmuks, las meigib siis.

Muuseas, Mari kirjutas jõuluvanale ka ja esimene asi, mida ta soovis, oli meiki…Tal enne oli see laste komplekt, aga väiksemad kogemata hävitasid selle, seega tahab ta jõuluks uut. Ma instas näitasin ka kunagi ja peale seda olen ikka aeg-ajalt neid küsse saanud, et kust saab osta lastele meiki, mis poleks täielik keemiapomm, ma siis vastan kohe siin ära, et Kessu lastekaubad pakuvad hästi palju erinevaid komplekte. Täna peame siiski minu kraamiga leppima, ma ei julge palju enne jõule ära tellida, muidu keegi rüüstab äkki jälle ära.

Igatahes jah, tore on see varajane ärkamine. Mitte, et ma nüüd ütleks, et nui neljaks ma seda iga päev tegema hakkaks, sest see peaks endas hõlmama ka vara magama minemist, mida ma lastevabal nädalal ei tee alati. Aga proovida ikka võib, isegi kui ainult lastenädalatel sellise süsteemi toimima saaks, oleks juba üli mõnus.

Kas te ise rohkem ööinimesed, või eelistate ka hommikul vara kargu alla ajamist?

Loe ka neid postitusi!

54 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta M. 27. november 2020 at 01:32

    100% õhtu(öö)inimene! Kuna käin tööl ja lapsed koolis, siis tuleb tööpäeva hommikul vara ärgata. Aga mitte sekunditki varem kui hädapärast vajalik (hetkel on see 7.20 ja 8.15 vahel)Ma ise nt kodus ei söögi, võtan hommikusöögi tööle kaasa ja joon kohvi seal. Mu magu lihtsalt magab. Aju hakkab üldse tööle ca kell 10, enne võin lihtsalt tarka nägi teha. Ja see ei sõltu magama mineku ajast.
    Mulle ei valmista iialgi probleeme heas seltskonnas hommikuni üleval olla. Aga hommikul vara ärgata on absoluutselt alati keeruline.
    Nädalavahetusel keeldun enne 10.30 voodist väljumast. Ülikooli ajal, kui mul veel lapsi polnud, oli probleem kell 12 loengusse jõuda…
    Ma ei suudaks iial vabatahtlikult varahommikulommikul ärgata, kuigi olen vanuse kasvades selle võlusid täitsa mõistma hakanud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. november 2020 at 10:24

      Ma täna ärkasin kell 8 😀 ups

  • Avatar
    Vasta M 26. november 2020 at 22:22

    Ma olin kunagi hull poole päevani magaja, kuniks leidsin endale sobiva trenni, mis hakkas siis sõltuvalt päevast 7:15 või 7:30. Päeva kella 6st alustades oli energiat palju rohkem ja inimesed mainisid palju tihemini, et ma näen nii särav välja. Selleks ajaks, kui normaalne inimene ärkas, oli mul juba trenn tehtud, silm säramas, naeratus suul ja tahtmine veel palju ära teha. Kahjuks hetkel vigane ja seetõttu enam sellist põhjust pole nii vara ärgata, igatsen neid aegu taga.

  • Avatar
    Vasta E 26. november 2020 at 18:38

    Tahaks ka seda Mari tehtud meiki pärast näha 😀

    • Avatar
      Vasta K 26. november 2020 at 21:55

      Mina ka ?

  • Avatar
    Vasta Karmen 26. november 2020 at 16:56

    Ma reaalselt ei ole ei hommiku- ega õhtuinimene…mulle meeldiks iga õhtu minna kell 22 magama kuid kui ma äratust ei pane ärkaks iga hommik kell 10 või 11, ükskõik millal varem ärgates on igal juhul ja igal kellaajal väga raske ärgata…Teoreetiliselt mulle meeldib hommikul üleval olla, kui olen saanud vähemalt 8h magada aga meeldib alles siis, kui olengi juba päriselt üleval ehk uni läinud. Välismaal elades käisin 2x nädalas 6.30 trennis (õues) ja siis oli küll hea tunne kell 7.45 juba pesust tulla ja hommikusööki valmistada, tundus, nagu nii palju oleks juba tehtud ja päev kohe automaatselt parem 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 26. november 2020 at 16:17

    Ma tahaks olla hommikunimene, aga olen totaalne ööinimene. Eile filmisin YouTube jaoks materjali umbes kelle kolmeni öösel ja ega siis ju ei saanud veel kohe magama minna. Ehkki tõesti – see öine aeg on enamasti internetti uppumise aeg ja ei oma erilist väärtust.

  • Avatar
    Vasta Helina 26. november 2020 at 12:34

    Pigem ööinimene,aga unistan ka sellest,et saaks varakult üles ja produktiivne olla 😀
    Aitäh Kessu Lastekaubad linki jagamast, olen omajagu otsinud kust saaks laste meigikomplekte 😉 Siiani olen silmanud ainult mingeid kesiseid komplekte, ala 2 huulepulka ja 10 lauvärvi

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:15

      Jaa, no problem, seal mõnnalt suured komplektid jaa. Ja hind pole ka kõige hullem 🙂

  • Avatar
    Vasta Vaike 26. november 2020 at 12:29

    Absoluutselt õhtuinimene. Kuna mu töö on kirjuramine, siis saan oma aega ise sättida. Võimekaim aeg algab minu jaoks kella 16st. Kõik lõputööd ja suuremad tekstid olen kirjuranud öösiti, siis on hoopis teine minek kui homnikul. Kui ikka tähtaeg kaelas, saan end hommikul ka tegema sunnitud, aga see pole siis mõnuga kirjutamine, vaid üks paras vägistamine.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:15

      Ma võin vist kirjutada igal ärkveloleku sekundil 😀

  • Avatar
    Vasta Sirly 26. november 2020 at 12:17

    Noup, olen mõttetu õhtuinimene ja ei hakka iial vabatahtlikult kl 5 ärksma. Tööl käies tõusin küll pool tunfi enne last, rt mõnusalt toimetada. Aga varsti lapsi 4 ja seega kui kunagi töölr minna, peab vb tõesti kl 5 tõusma 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:16

      No enamik töid õnneks nii vara ei hakka 😀

  • Avatar
    Vasta Geidi 26. november 2020 at 11:56

    Meil oleneb kas mees on kodus. Minul läheb kuni kolm päeva rütmiga harjumiseks ja siis pole vahet kas olen õhtul üleval või hommikul. Mees on lihtsalt ööinimene ja hommikuti no okei ärkab lõunati hoopis. Oaar aastat olene jõulu ajal elanud kogu perega öörütmis. Üleval ollakse öösel 3-4ni ja magatakse päeval 1-2ni. Ja meile täiega meeldib, lihtsalt on oluline, et kõik elaks sama rütmi. Minul ja lastel unerütmi nihutamine pole väga keeruline aga meie pere täiskasvanud mees on lootusetu, temast ei saa iialgi hommiku inimest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:16

      Ma hea meelega oleks hommikul üksi üleval, aga krt lapsed ka kohe 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 26. november 2020 at 11:24

    Minul on E-R äratus kell 6. Lapsi pole. Mulle lihtsalt meeldib hommikul rahulikult asjatada. Ega sellest äratuskellast eriti tolku pole, sest keha on juba harjunud ja ärkan nii või naa üles. Pole oluline, mis kell ma õhtul magama jään, isegi kui veini saab natukene rohkem joodud, kui paar klaasi ? Nädalavahetuseks on äratus seatud kella kaheksaks, aga üldiselt ärkan siis mingi seitsme ajal ? aga olen ka sellest “kellaviieklubist” kuulnud ja see tundub nii mõnus! Pole kahjuks veel proovinud, kuigi päris tihti ärkan juba kell 5. Ja tõesti, väga mõnus on ja kogu päeva lõikes saab nii palju asju ära teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:18

      Jaaa. Kuigi ma ei tea, kas ma ilma lasteta viitsiks, siis ma saaks ju kogu aeg OMA aega 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 26. november 2020 at 14:28

        Ma keskkooli ajal ärkasin küll kell 6, mis sest, et kooli oli 10 min tee ja ma vihkan varast ärkamist, aga et saaks tunnikesegi ÜKSINDA kohvi juua. Mul neid õdesid ja vendi ikka jagub, et üksiolekuajast puudust tuli, mis sest, et nad minust kõik vanemad. Kolmetoalise korteri kohta oli meid piisavalt, et mitte kunagi omaette olla.

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:39

          Mind täiega huvitab, mis moodi oleks omavanuste õdede-vendadega elada 😀

          • Avatar
            Vaike 26. november 2020 at 14:43

            Sitt! 😀 Aga millal lapsed enne rahul on olnud? 😀
            Pubekana oli oma tuba eluunistus, päris tatina oleks me teineteist rahumeeli maha tapnud, kui vaid jõud üle oleks käinud. Nüüd on muidugi ülihea meel, et nad kõik olemas on. 🙂

          • Mallu
            Mallu 26. november 2020 at 14:44

            Mul oli lapsena oma tuba ja ma VIHKASIN seda, sest seal pidi üksi magama 😀

  • Avatar
    Vasta M 26. november 2020 at 10:59

    Ma olen juba üle kahe aasta ärganud kell 5 hommikul. Hullult naudin neid väikseid hommikuid, kus peaaegu kõik magavad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:19

      Nii tuus!

  • Avatar
    Vasta Pille 26. november 2020 at 10:44

    Armastan ka varajasi hommikuid, sest nii on päev palju produktiivsem. Aga kahjuks armastan ka õhtuid ja suht tihti ikka passin liiga kaua üleval, sest,….. minuaeg….. mida mul ülejäänud päevas suhtkoht pole. Hommikud on ikkagi selles rütmis, et hakka lasteaiaks ettevalmistusi tegema, hommikusöögid jnejne.. Igatsen aega, mil lapsi polnud. V noh.. ootasin esimest siis juba… Aga ärkasin kl 5:30…6 vahel. VÕIMLESIN terve tunni. Sõin rahulikult hommikust ja kl 7 astusin koduuksest välja, et minna tööle. Hiljemalt kl 17 olin tagasi kodus ja no õhtud olid tervenistu suht me-time ja minimaalselt koduseid kohustusi. Tass oli täis ja polnd probleemi 22 paiku ära magama minna. Oli ikka ilus elu:D Täiega igatsen. Aga noh.. lapsed on ka pagana ägedad. Elust nendega ka nagu never ei loobuks enam. Pigem ikka vaja kuidagi paremini oma praegune elu korda seada, et saaks jälle asjad nii, et kõik rahul. Aga kumb inimene ma siis ikkagi olen…. Pigem vist ikka hommikuinimene.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:19

      Hommikul on nii hea trenn ära teha, siis on päev nagu.. kenasti alanud 😀

      • Avatar
        Vasta Pille 26. november 2020 at 14:34

        Nii ongi! Juba saab midagi maha kriipsutada päevast ja lihtsalt läheb kõik kohepalju paremini käima. Õhtul on paaaaaalju lihtsam leida mistahes vabandusi, miks igasugune trenn ära jätta. Ain’t nobody got time for dat kui juba õhtu käes…. Samas kui motti on piisavalt, siis pole tglt nagu üldse vahet 🙂

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:39

          Mul pole motti ei hommikul, ega õhtul 😀

  • Avatar
    Vasta Viki 26. november 2020 at 10:40

    Mina tahaks just kauem üleval olla, kuna hetkel nagu öösel üldse magada ei saa, silmad lahti ja und ei tule. Uni niidab jalust juba pool 10, nagu reaalselt vana inimene oleks, ja hommikul 7 äratus. Kuidagi peaks teise reziimi sisse saama, aga tundub võimatu, silmad ei püsi lahti ja samas 3st uni läinud ja hommikul raske ärgata, siis just magus uni ?

  • Avatar
    Vasta K 26. november 2020 at 10:27

    Ööinimene. Ma ei ärka MITTE KUNAGI vabatahtlikult kl 6. Seda lihtsalt ei juhtu.
    Pole kunagi juhtunud ja ei kujuta ette, et ma sellisel kellaajal normaalselt funktsioneerida suudaksin.

  • Avatar
    Vasta K. 26. november 2020 at 10:16

    Ma eelistaks üldse talveunne minna, kevadeni jutti üks hea uni ?. Aga olude sunnil hommikuinimene kuna hommikul vaja põnn lasteaeda viia. Kui veel kohustuste vaba inimene olin, siis olin totaalne ööelukas, hommikul 7 aeg magama ja kl 16 vms üles ?. But then life happened. ?

  • Avatar
    Vasta Ketelyn 26. november 2020 at 09:57

    Ikka totaalselt hommikuinimene! Oma tööpäevadel on nagunii äratus juba 5.15 ja ka vabadel päevadel ärkan hiljemalt 6-7 ajal ilma äratuseta. Õhtuti lähen magama kuskil 8-9 ajal, sõltuvalt sellest, kui väsinud olen. Nädalavahetustel muidugi lükkub nii magamamineku kui ka järgmise päeva ärkamine hilisemaks, aga juba ammu pole üle kella 9ni maganud 😀 Kusjuures lugesin just hiljuti raamatut “Kella 5 klubi”, mis räägib samuti varajase ärkamise eelistest. Igaljuhul naudin oma hommikuid ikka täiega, kui taustaks ainult magavate laste unenohin 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 10:27

      Jaaa, ma kuulsin samast asjast, aga iga päev ikka ei suudaks vist:D

  • Avatar
    Vasta K@u 26. november 2020 at 09:54

    100 % ööinimene !
    Võin vabalt kella 2-3ni üleval passida jasiis ilma süümekateta hommikul magada. Võinohh, pea lõunani 😀 Hetkel töölt vaba nädal ja poen isegi siis teki alla tagasi kui pliks lasteaeda viidud. No ma ei ole absull hommikuinimene. Kevadest sügiseni käisin graafikuga tööl nii, et kaubapäevadel pidin kohal olema koos kaubaautoga. Ehk siis 5.30 tööl. See tähendas kell 4.30 juba ärkamist. Ja no oli ikka rämeeee piiin mu jaoks ! Ükskõik kui vara magama läksid. Õnneks nüüd kella 7.30ks tööle, see vähe talutavam. Ja veel…. ma vihkan oma kolleege, kes tulwvad uksest sisse ja on maailma rõõmsamad inimesed,rõkkavad rõõmust,sest hommik on! Tahaks neile kallale minna, ausalt 😀 Aga noh, ilmselt ma ei hakkagi aru saama sellest, sest olen ikka öökull, 100 prossa noh ! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:20

      Mul on vist kõige kauem kellaaeg, mis ma maganud olen, kella 11.30ni 😀 Ever ei suudaks kauem, keha ärkab ise üles 😀

      • Avatar
        Vasta K@u 26. november 2020 at 16:09

        Eile panin äratuse,et liiiiga kaua ei magaks. Selle vajutasin aga rahumeeli kinni. Kui luugid lahti lõin, oli kell 1 päeval ??

  • Avatar
    Vasta Liisi 26. november 2020 at 09:39

    Ma olen siis ennelõuna inimene. Kella viiest ei sunni mind ükski vägi ärkama. Aga kella 7 olen üleval nagu viis kopikat. Ja tavaliselt köik suuremad tööd ja asjad plaaningi ennelõunale. Lihtsalt siis on seda energiat ja tegutsemisvaimu rohkem peal. Peale lõunat kohe tunnen kuidas energia otsa saab ja mõte ei jookse enam.

  • Avatar
    Vasta anne 26. november 2020 at 09:31

    Ma siin kahe jäjestikuse tussipuugi kõrvalt mõtlen oraegu küll, et kui saaks ei teeks üldse silmi lahti. Viimased ööd on olnud niiiiiiiii tüütud. Haakub ka kaisus magamisega, nimelt kolmene ühelpool ja poolene teiselpool. Mõlemad aina inisevad ja vigisevad ja suurem vehkleb ja karjub koguaeg läbi une… ohh pliis kill miiii ausõna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 10:27

      Hahhaha, sty aga tussipuuk 😀 hahahah

      • Avatar
        Vasta T. 26. november 2020 at 10:48

        Ma tegelikult ei ole üldse hommikuinimene, aga olude sunnil pean ikka poole 7 paiku ärkama. Ja ideaalses maailmas
        magavad lapsed vähemalt 7:15, et ma saaksin ennast korda sättida…. Tegelikkus on see, et nad tunnetavad oma anduritega ära, kui ma tahan magamistoast minema hiilida ??‍♀️ Nii et kui ma peaks VEEL varem ärkama, pole sel väga mõtet, sest omaette olemise aega mulle ei anta nkn. Mulle meeldib õhtul tegutseda, kõik magavad, keegi ei sega ? Ja õnneks saan nädalavahetuseti kella 10 või 11 magada, sest mees korjab pudinad kokku ja tegeleb nendega kuni ma ükskord tõusen ?

      • Avatar
        Vasta A 29. november 2020 at 12:11

        #PIINLIK ?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Ma loodan, et ikka oli arusaadav, et TISSIPUUGID….
        Kirjuta veel hommikul uimase silmaga midagi avalikult ???

        • Mallu
          Vasta Mallu 29. november 2020 at 12:18

          Ma siiani naeran

  • Avatar
    Vasta marju 26. november 2020 at 09:31

    robin sharma oma seminaril rääkis kella 5 klubist, tutvu?
    https://pilgrim.ee/kella-5-klubi.html#.X79J-eRHmEc

  • Avatar
    Vasta eff 26. november 2020 at 09:24

    Mina ka hommikuinimene ,täna ka ärkasin kohe väga vara ,umbes sama mis sina ja täiega värske kurk ,aga mönus cappuchino käib hommiku juurde ,pesu ja nii mönus vaikne hetk enne kui lapsed -naudin seda aega täiega kui maaailm veel magab ja on vaikne ka öues -ei liigu autod ,bussid ,inimesed .Go Malllukas see on parim! hüva päiva sulle -tuleb möns ja kajasta seda meile kaaa! love u

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:21

      Will do!

  • Avatar
    Vasta l 26. november 2020 at 09:23

    Jube lugedagi! Ma olen täielik õhtuinimene ja mees ka, ja need viimane aastake lapse pärast kell 6 ärkamist on meile mõlemale väga raskelt mõjunud 🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:21

      Mul alati see unevärk õnneks lebo olnud. Isegi kui lastega ei saand väga magada, siis suht normilt funktsioneerisin ka paari tunni unega. Päeval magada ei suuda 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 26. november 2020 at 09:19

    Ma ärkan 90% hommikuti kl 6-7 vahel. Ja seda ilma kellata. Vahest ajab närvi, eriti nädalavahetustel, kus võiks ju tiba pikemalt magada. Ilmselt olen hommikuinimene?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 09:20

      mul oli ka perioode, kus kell 8 lampi ärkasin 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. november 2020 at 08:58

    Olen 100 % hommikuinimene. Ärkan iga päev kell 4.00 ilma äratuseta (isegi tööpäevadel) ja lähen kõndima min 7km. Mulle lihtsalt meeldib nii! Mõnusad on need pikad hommikud & peale kõndi kohvi nautida 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 09:12

      aga mis kell sa mgaama lähed?

  • Avatar
    Vasta karmen 26. november 2020 at 08:48

    Ma olen totaalselt hommikuinimene. Aegajalt ärkan kuskil tund aega enne tavapärast äratust, mis on siis u 5.45, teen oma liitrise kohvi valmis, rõduuks lahti ja teki alla raamatut lugema. Väga mõnus algus päevale 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. november 2020 at 08:50

      Tundub tõesti mõnus. Ma ise joon kohvi ainult siis pmst, kui keegi seda mulle pakub, ehk siis kätte ulatab 😀 Enne jõin iga päev, sest Kardo tegi ja andis, nüüd mega harva 😀

      • Avatar
        Vasta karmen 26. november 2020 at 11:25

        Jah, mul seda luksust pole, ise peab kohvi keetma 😀 Naljakas on veel see, et mõnikord (suht sageli) õhtul magama minnes mõtlen, et issand oleks juba hommik, saaks kohvi juua. See hommikune kohv kuidagi kohe maitseb paremini, kui päeva teised kohvid.

        • Mallu
          Vasta Mallu 26. november 2020 at 14:17

          HAha, mul on söögiga sama 😀 voodis mõtlen, et tahaks juba hommikusööki 😀