0
NIISAMA JUTTU

varsti mind politseiga ära lohistatakse

30. november 2020

Ma sain septembris lambist kirja, et mind oodatakse politseisse tunnistusi andma. Esialgu olin küll nagu wtf, sest mille eest ma neid tunnistusi annan, või mida ma enda teadmata pealt näinud olen, et üldse tunnistajaks kvalifitseerun. Helistasin kirja saatjale ja uurisin, aga ta ütles, et kuna tegu on 2017a toimunud KRIMINAALasjaga, siis ta ei saa seda infot anda mulle telefoni teel ja ma pean ikka kohale tulema.

Ma olin siis umbes just kolinud ja noh, kassisin ja ei suutnud oma aega megalt planeerida, et kuskile lasna tahaotsa enda aega raiskama minna, seega ma sujuvalt lasin sada korda seda üle, kuni eelmisel nädalal uue kirja sain, et tule 29.10 kohale. Esiteks ma panin selle oma kalendrisse mingil põhjusel üldse 2.12 ja täna hakkasin mõtlema, et oota.. 29.10 oli oktoobris… Ja isegi kui ta mõtles 29.11, siis see oli pühapäev? Kas politsei töötab pühapäeviti? Jumal seda teab…igatahes ma ei läinud. JÄLLE.

Huvitav, kas mingi hetk sajab mingi relvastatud armee mulle ukse taha ja lohistab mind kaasa tunnistust andma? Ja veel huvitavam küsimus: mis kurdi kriminaalasja ma üldse enda teadmata nägin ja tunnistasin? Mis toimus aastal 2017? Nii palju küsimusi, nii vähe vastuseid.

Edit: Sain kohe peale posti kirjutamist kirja uurijalt:

Tere!

Ülekuulamine jääb ära, vajadus langes ära. Tänan Teid.

Ehk siis tore, ma ei saa nüüd iial teada, mis kriminaalkuriteo tunnistaja ma olin, krt küll, oleks võind ikka minna, nüüd jääb painama, haha.

Sulle võib ka järgnev huvi pakkuda

20 kommentaari

Jäta kommentaar ning oota - kommentaar ilmub peale ülevaatamist

 • Reply meow 30. november 2020 at 22:09

  Mina ei tea kas mul on elav fantaasia vms, aga kuskilt mälusopist tuleb nagu meelde mingi klubikaklus. Mitte, et sina oleks kakelnud, aga mingi teema oli nagu?

  • Reply Mallu 30. november 2020 at 23:05

   tead, ma ei saa iial teada enam 😀

 • Reply Kix 30. november 2020 at 15:50

  Äkki see kui teil seal majas tulid mingid inimesed ärplema terrassile v kusagile? Või millal see oli?

  • Reply Mallu 30. november 2020 at 16:56

   hmmm, ma ei tea 😀 ja ma ei saa iial teada 😀

 • Reply Heleri 30. november 2020 at 15:15

  Siin kommentaarid, et “mis uurimise kiirus – mitu aastat hiljem kutsutakse kohale”. Aga seepärast ju ongi kogu süsteem aeglane, et inimesed ei lähe kohale. Ega sa esimene pole kelle tøttu protsess venib. Lihtsalt nüü venib sinu tøttu ja kannatanud muudkui ootavad.

  • Reply Mallu 30. november 2020 at 16:57

   vaevalt, et minu taga see oli 😀

  • Reply Lily 30. november 2020 at 19:21

   See oli ka minu esimene mõte jah.
   Niigi venivad kõik uurimised sada aastat, nii et lihtsalt üle lasta oma ilmumist on ikka nukker veits.

   • Reply Mallu 30. november 2020 at 21:17

    konkreetselt polnud minu taga, nad täna ütlesid, et ah, polegi vaja üldse tulla 😀

 • Reply KrmS 30. november 2020 at 14:19

  Lühidalt: jah, sul võib keegi varsti ukse taga olla 😀

  Menetleja kutsel ilmumata jäänud väljakutsutud kahtlustatava, süüdistatava, süüdimõistetu, kannatanu, tsiviilkostja või tunnistaja suhtes võib kohaldada sundtoomist, järgides käesoleva seadustiku §-s 139 sätestatut, või kuulutada ta tagaotsitavaks, järgides käesoleva seadustiku §-s 140 sätestatut.

  Menetleja võib määrusega kuulutada tagaotsitavaks kahtlustatava, süüdistatava, kannatanu, tsiviilkostja või tunnistaja, kes ei ole kutse peale ilmunud käesoleva seadustiku §-s 170 nimetatud mõjuva põhjuseta ja kelle asukoht ei ole teada, ning kohtuotsuse täitmisest kõrvalehoiduva süüdimõistetu.

  Ilmumata jäämise mõjuvad põhjused on:
  1) äraolek, mis ei seondu kriminaalmenetlusest kõrvalehoidumisega;
  2) kutse mittekättesaamine või hilinenult kättesaamine;
  3) raske haigestumine või lähedase ootamatu raske haigus, mis ei võimalda isikul ilmuda menetleja juurde;

 • Reply Kats 30. november 2020 at 14:12

  Mind kutsuti kord teise eesti ots, kusjuures kirjas oli, et kui ma ise ei lähe, siis kohaldatakse sundtoomist. Olin vist mitte tunnistaja, vaid lausa süüalune seekord. Lõpuks suure nuiamise peale sain ikka teema teada, mis asjus mind uuritakse, ja selgus, et hoopis nimekaim oli pättust teinud. Jumal tänatud, et ma ei võtnud töölt vaba päeva ja Lõuna-Eestist kusagile Raplasse kohale ei hakanud seiklema.

 • Reply Andra 30. november 2020 at 13:42

  Äkki see sõbranna, kes sinu elust äkki ära kadus? Ma küll ei mäleta ajalist aega, mil see sündmus sinu elus oli, aga…

  • Reply Mallu 30. november 2020 at 14:06

   Ta on elus ja terve ju, also see oli eelmine aasta 😀

 • Reply Liis 30. november 2020 at 13:01

  Tõmba kõik 2017 blogi postitused läbi ja saad teada 😀

  • Reply Mallu 30. november 2020 at 13:05

   lihtsam oleks kohale minna 😀

 • Reply RK 30. november 2020 at 12:54

  Mul oli kord sama keiss. Kutsuti kohale. Läksin. Selgus, et kunagi kutsusin ühtedele joodikutele politsei, kes mu naabrite majast ENEsid varastasid (see juba omaette nali) ja siis poolteist aastat hiljem ma pidin minema neid joobareid tuvastama piltide järgi, no jeebus- kas ma nagu mäletasin, mis nägu nad olid või??? Õnneks oli vahva uurija, aitas otsustada, hahahaaa 🙂 Aga no mida uurimise kiirust, kusjuures, tüübid peeti sealsamas hoovis kinni, ENEd kaenlas 🙂

  • Reply Mallu 30. november 2020 at 12:56

   haha, appiii kui lamp tegelt 😀

  • Reply E. 30. november 2020 at 13:27

   Hahahahahahahaha, made my day ????

  • Reply Lily 30. november 2020 at 18:28

   Arusaadav, et poolteist aastat hiljem ei mäleta, mul on üldse nägudega nii halvasti, et ei pruugi ära tunda ka kohe pärast juhtumit, AGA WTF, uurija aitas otsustada? See kõlab küll nagu tõendite võltsimine.

 • Reply Sirly 30. november 2020 at 12:25

  Kui oleksid käinud, siis juba teaksid, aga nüüd küsi uus aeg, muidu vb läheb kirja kui uurimisest kõrvalehoidmine. Muidu mõtled hulluks, et miks ja mida 🙂

  • Reply Mallu 30. november 2020 at 12:30

   Ma juba kirjutasin jaa, aga noh, mis ma nüüd siin ikka hullluks mõtlen, lihtsalt huvitav 😀 kui ma ise uurimise all oleks, siis oleks ilmselt hjullem 😀