Uncategorized

oo õnnis jõuluaeg

23. detsember 2020

Ma ei kujuta ette, mis sorti inimesed on, kellele meeldib kingitusi pakkida? See on minu meelest esiteks nii keeruline ja aeganõudev pusserdamine, et kui võimalik, siis üritan ma alati kinkekoti valida, sest miks ma peaksin oma vähest vaba aega kulutama mingi asja kaunisti paberisse mässimise peale? Seda enam, et see lõhutakse kohe suht paari sekundiga ära, kui pakk avatakse.

Mitte, et mulle ei meeldiks endale saada neid kauneid kinkepakke, kui kellelegi miskipärast sellist aega üle on, aga mul ausalt öeldes vahet pole, kas keegi ulatab mulle paki maxima kilekotis või uhkes pakendis. Konkreetselt vahet pole. Ja kui aus olla, siis ei ole mul isegi mingit kingihuvi, sest kõik, mis mul vaja on, on mul juba nagunii olemas, ehk siis millestki erilisest ma ei unista. Kui keegi mulle just maja või korterit kinkida ei tahaks, haha. Selle võtaks vastu küll.

Ja ega mul jõulude ajal väga kuskilt kinki oodata ka pole, ma ei kujuta ettegi, kes või miks mulle kingi tegema peaks. Va Andra, kes täna ütles, et ta viib mu jõulukingituseks kuskile keraamika töötuppa midagi savist voolima. Vot sellised kingitused mulle meeldivad, sest ma olen foreveeeer tahtnud midagi sellist teha, jumal teab miks. Olen hingelt 90 aastane vanamutt vist.

Mulle vist meeldib enivei rohkem kinke teha, kui neid saada. Aga seda ka ainult sellisel juhul, kui mul päriselt mingisugune hea mõte või idee on. Niisama mingi sodi kinkimist, lihtsalt kingi pärast, ma ka vajalikuks ei pea.

Aga minu pakid on nüüd (väga kehvalt) pakitud ja kottidesse topitud, seega laon nüüd oma kraami autosse ja sõidan Männikule, sest homme tuleb juba varakult kokkama kukkuda. Ikkagi ju jõulud ja nii. Kuna lumi maha tuli ja Nelgis on kuusk ka, siis isegi mingi jõulutunde nirakas hakkab sisse tulema. Milline jõuluime. Igatahes tundub tore jõulude ajal terve perega koos olla, seda enam, et eelmine aasta olin ma jõululaupäeval haiglas, sõbranna sünnitust pildistamas. Muidugi see sinder ei suvatsenud 24dal sünnitadagi, seega Maarja, sa oled mulle ühe jõulusöömaaja sees!

Kui palju teie kinke see aasta teete? On juba ikka kaunilt pakitud kah või? 😀

Loe ka neid postitusi!

27 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liisi 25. detsember 2020 at 01:49

    Mul on selle pakkimisega nii,et ma oma vaimusilmas kujutan ette, kui ägedalt see mul välja kukub ja kuidas kôik kingipakid on nii lôpmata kenad pärast,aga tegelikkuses ma ainult ropendan ja vihastan ja rabistan nende paberite ja paeltega ning lôpuks leian ikka mingid kinkekotid kuhu see tavaar toppida. Aga iga aasta ma justkui sünnin uuesti ja unustan ära selle kuidas ma seda ei oska ning püüan kangesti kenasti kinke ikka paberisse pressida.

  • Avatar
    Vasta Zz 24. detsember 2020 at 16:09

    Ma pidin eile 2 kingitust paberisse pakkima..püha jumal..see laps kes need kingitused saab, ta pakiks ka paremini ilmselt..? täna lõpuks liigutasin end kingitusi ostma ja ikka kinkekotid lendasid korvi.. Ei meeldi mulle see pakkimine 😀 ja koolis vihkasin seda raamatute kaanetamist samamoodi?

  • Avatar
    Vasta Kätlin 24. detsember 2020 at 09:36

    Mulle meeldib pakkida! Kingisaajal rohkem avastamisrõõmu ka ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:34

      kindlasti on, aga ma ei tea miks ma selline laisk lohe olen 😀

  • Avatar
    Vasta Kristina 24. detsember 2020 at 09:20

    Oi, mulle küll meeldib niiiii pakkida kinke. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:34

      veab sul 😀

  • Avatar
    Vasta Pille 24. detsember 2020 at 00:22

    Kõigil varasematel aastatel olen ka hädapärast ja hambad ristis enam-vähem vahetult enne kinkide kätteandmist nad kuidagi paberisse keeranud, ise sealjuures iga liigutuse järel ohkinud, et õhhhh, nii palju veeel…. A ma ei tea, mis kärbes sel aastal mind hammustas. Juba suht detsembri algusest hakkasin pakkima. Täitsa mõnus tegevus oli, meeldis. Kohe, kui miskit juurde tekkis, pakkisin jälle ära. Homseks pean aind omale elektriharja veel ära pakkima. Ostsin küll endale jõulukingiks ja salaja tglt kasutan seda mingi n’dalakese, aga et ma ise päris kinitusteta ei oleks ja lastel must kahju ei hakkaks, siis pakin ära ja teen näo, et ooooo, pole iial seda näind 😀 Irw. Aga need pakkimisvideod ajavad mind hulluks. St need on täiega lahedad jne, aga ma never ei viitsi neid pakkimisviise juuurde õppida. Üks ja sama moodus kärab suht iga neljakandilise paki puhul. Ümaratega jaoks oma moodus, kuidas hakkama saab. Ja sellega piirdungi. Näis, kas ma üldse veel kunagi viitin pakkimistega tegeleda, vb oligi selline ühe-aasta viitsimine. Aga kinke on…. pigem paljuvõotu :/ Ei olnud plaanis nii, aga………… See on see, kiu lapsed ei oska nimetada konkreetseid soove.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:35

      Meil ka lastele veits liiga palju neid, aga oh well 😀

  • Avatar
    Vasta Ruth 23. detsember 2020 at 23:16

    Vihkan ka kinkide pakkimist ja viimased aastad pole jõulud eriti tähtsal kohal olnud, mingi meeletu tõmblemine ja raha raiskamine, tee sööke ja siis jäetakse sulle hunnik pesemata nõusid ja toidujäätmeid järgi. No thanks ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:35

      Ma õnneks Kardo juures, seega ma aint kokkan, homme lasen naaksu ja jätan nõud siia :D:D

  • Avatar
    Vasta Etz 23. detsember 2020 at 21:06

    Isssand, too oma kingid kõik minu kätte, ma jumaldan pakkimist! Lemmik osa jõulude juures vist ? kubagi kui usas elasin siis oli heaven, sain oma pere kõik kingid pakkida ja neid oli 10000000

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:35

      ma uuel aastal siis tean, kelle poole pöörduda 😀

  • Avatar
    Vasta Kai 23. detsember 2020 at 20:49

    Ma teen 7 kinki ja kõik ilusti vana tapeedi sisse pakitud ja paelaga kinni ja isegi sildid teen kõik ise. Eelmine aasta kaunistasin veel käbide ja kuuseokstega, aga see aasta joonistasin pärjad siltidele ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:35

      Nii äge samas, tahaks ka viitsida 😀

  • Avatar
    Vasta EiPaki 23. detsember 2020 at 20:47

    Ei mõista ka neid pakkimishulle ? Ma iga aasta mõtlen, et oh oi ma nüüd pakin, vaatan igasuguseid juhendeid ja videoid ja ei miskit. Tulemuseks hunnik raisus kingipaberit, väääga palju roppuseid ja mjna jooksmas poodi kinkekottide järele?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:36

      welcome to my life 😀

  • Avatar
    Vasta Piiks 23. detsember 2020 at 20:40

    Just pakkisin ühe pleedi, kuhu sisse peidetud paar “varandust” (pleed muidugi rullis) ja ühe läki-läki, kuhu sisse väike pudel peidetud. Nagu pakkisin.. nagu ikka pakitakse, teip ja kinkepaber ja kirusin ja vandusin…. ja siis kui valmis sain ja rosetidki juba peal olid, avastasin, et mul oleks olnud kaks ideaalselt sobivat kinkekotti ka… nüüd ma siin istun ja olen enda peale solvunud 😐

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:36

      Ah, kotid kuluvad alati marjaks ära ka tulevikus 😀

  • Avatar
    Vasta Jõuluhull 23. detsember 2020 at 20:35

    Armastan pakkida! Kahju, et lapsed kõik juba kooli lõpetanud, teine mu meelistegevus oli nende raamatutele paberite ümber sättimine, see oli selline uhke 1. septembri õhtune rituaal peale kohvikuskäiku. Kingid said seekord ostetud oktoobris ja pakitud novembri keskpaigaks. Detsembris ma kaubanduskeskustes ei trügi, käin toidupoes ainult. Kinke on meil lastele olnud kombeks teha ikka 3-4 igaühele. Nüüd kaks küll juba hilistes kahekümnendates ja pesamunagi hakkab peagi kolmandat kümmet käima, aga kinke ikka mitu igaühele. Poistel on juba ka elukaaslased, eks saavad osad kingid ikka kahasse ka, aga igaüks siis oma individuaalse kingi ikka ka. Seekord vanema poisi pere näiteks saab kvaliteetseid veiniklaase ja korraliku fotoalbumi perekingina, eraldi saab minia Tanel Veenre kõrvarõngad ja poeg ühe kampsuni. Lisaks saavad mõlema poja pered kamba peale suure ühiskingi praktilise tehnikaseadme näol, mida on neil vaja suvilasse kevadel.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:37

      Ma õudusega mõtlen, et kui Mari kooli läheb, siis pean raamatuid paberitega katma, eww 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 23. detsember 2020 at 20:35

    Tule siis homme meiekale sööma, järgmine assta pead koos perega!

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. detsember 2020 at 14:36

      Järgmine aasta otsin uue, kellega haiglasse minna

  • Avatar
    Vasta Vaike 23. detsember 2020 at 20:19

    Konkreetselt 0 kingitust teen ja saan ka. Esiteks on mul ikaldusm teiseks lubasime terve perega sel aastal, et kuna tatikad on nagunii suureks kasvanud, siis ei tee mingeid kinke.

  • Avatar
    Vasta Marina 23. detsember 2020 at 20:03

    Minu jaoks on just pakkimises suuresti peidus jôulutunne. Ma ikka full on pakkimismeister. Mida huvitavamad paberid/ paelad seda toredam 🙂 liimipystol ja sädelus on super kooslus !

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2020 at 20:19

      ma kadestan neid, kes viitsivad ja oskavad 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 23. detsember 2020 at 19:59

    Appi, kuidas ma armastan kinkide pakkimist. Ma isegi vaatan videosid, kuidas saaks ilusamini pakkida kingitusi ? mul lausa kurb meel, et see aasta teeme perekonnas ainult lastele kinke ja ma sain ainult 2 kinki pakkida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. detsember 2020 at 20:01

      issand, kuuiiiidas sa viitsid 😀