Uncategorized

kiiksud vol 2

27. jaanuar 2021

Lambist sattusin ükspäev ühe sõbraga kiiksudest rääkima ja ma kohe mõtlesin, et teeks blogipostituse kah. Muidugi on minevikumallu ette jõudnud ja sellise postituse valmis teinud, aga ega ma ajaga normaalsemaks läinud ei ole, pigem on neid kiikse lisandunud. Kuigi ma võiks eelmise postituse täienduseks öelda, et ma nüüd kuulan kogu aeg muusikat (sest ma kassin pidevalt obv :D) ja ma ei saa täpselt aru, miks ma selle köögikääridega varbaküünte lõikamise enda kiiksudesse kirja panin, sest peale seda ühte korda 11 aastat tagasi ei ole ma seda teinud, aga noh, ju siis see oli vajalik info teile edastada. Muus osas on kõik sama, kuivanud leib on da best ja endiselt ei ole ma õppinud rohkem kui kahe näpuga trükkima. Okei, Kardole ma ka enam kõrva krooksumas ei käi, see oleks võib olla veiiidi imelik.

  • Mul peab kodus kogu aeg Värskat olema. Ma ei saa lihtsalt ilma selleta elada. Aga see peab olema justnimelt Värska. Borjomi vesi on minu silmis kõige jäledam jook maailmas, mis maitseb nagu apteek ja kannikad. Eww.
  • Ükskord sattusin ma õuna lõikama noaga, millega ma olin enne sibulat hakkinud. See avastus oli märgiline, sest nüüd keeldun ma söömast õuna, kui seda on viilutatud noaga, millega EI ole enne sibulat lõigatud. Ma ei tea, mis värk sellega on, aga see on lihtsalt niiii hea.
  • See vist ei ole kiiks, ma arvan, et iga normaalne inimene on samasugune, aga ma kardan kõdi nagu põrgutuld. St ainult mitte talla alt, sealt on mega suva, aga nagu ükskõik kust mujalt – kui sa mind kõdistad, siis ole valmis rusikaga näkku saama, ma lihtsalt ei suuda ennast kontrollida ja ma ei tea mis nendel lastel viga on, et nad actually tahavad, et keegi neid kõdistaks. See on niiii õudne tunne!
  • Ma ei salli laetulesid. See valgus on nii ebameeldiv ja rõve, et ma pigem istun kottpimedas toas, kui laetuled põlema panen.
  • Hea valgus – küünlad. Ma põletaks vist kogu aeg küünlaid, kui mul ei oleks kahte kratti, kelle elu eesmärk on need kohemaid ära puhuda. Samas ma praegu vaatan, et ma sobiks hästi kuskile keskaega elama – istuksin kuskil oma küünlavalguses ja näriks kuiva leiba, rüüpaks vett peale ja elu on ilus.
  • Kuna mu tänane hommikusöök oli hotdog, siis ma tellin selle alati nii, et kõikide kastmetega, aga palun, et ta paneks neid poole vähem, kui ta muidu paneb, sest ma vihkan, kui see hotdog üleni kastmene ja …niiske on haha.
  • Ma olen aru saanud, et ma ei oska arvutada. Ime, et mul üldse üle nelja klassi haridust on, sest kui keegi ütleb, et ta on nt 1977 aastal sündinud, siis mul tekib peas selline error, et mul on lihtsam loobuda oma küsimuse vastuse teada saamisest, kui see välja arvutada.
  • Isegi kui ma olen ÜLI väsinud, siis ma ei suuda lihtsalt päeva ajal magada. See tundub nii räme aja raiskamine, et ma pigem vaatan lihtsalt lakke ja suren väsimusse, kui voodisse heidan ja silmad kinni panen. Kui ma väga mööda ei pane, siis ma raseduse ajal vist magasin päeval mõnikord, aga nagu normaalses olekus, kus mu kehas elab ainult…mina, ei tee ma seda pea iial. Näiteks praegu – ma olen niiiii väsinud, aga hoidku jumal, et ma magama läheks. Never. Pigem laseks ennast kõdistada või midagi.
  • Ja viimane pole kiiks, vaid pigem minu alaareng, aga ma reaalselt usun suht kõike, mida mulle räägitakse. Mu loogika on, et… miks keegi valetama peaks? Meenutagem nüüd korra mu seda endist IT venda, kes mulle iial mu 500 euri tagasi ei andnud põhjustel, et ta käis kalal ja nägi karu, kellele ta oma käest kala söötis ja nüüd ei saa ülekat teha, sest tal oli too hetk gopro peas ja ta monteerib seda videot 😀 Või see kord, kus ta oma (väga elusa) õe matustel käis. Ma olin alati nagu aaa ok ok sry et tülitasin, you do you 😀

Ok, ei tule rohkem miskit hetkel pähe, aga ma kuulan hea meelega teie kiikse, ma raudselt pole ainuke imelik 😀

Loe ka neid postitusi!

78 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Triinu 8. märts 2021 at 15:49

    1. Ei salli kirjusid, värvilisi piltidega sokke. Ok, beebil veel, aga no lasteaialapsel enam mitte. Õudne kui raske oli lapsele enda maitse järgi sokke poest leida, kui ta noorem oli 😀
    2. Klaasis seisnud toatemperatuuril olev vesi ei kõlba juua!
    3. Samuti on tülgastav külmkapis lahtiselt seisnud toitudele juurde tulnud lõhn ja maitse. Ise ei pane midagi lahtiselt kunagi külmikusse.
    4. Ei kannata, kui kartulisalati sees on rohelised herned.
    5. Ei meeldi juuste ja ihu lõhn. Keha ja juuksed peavad lõhnama värskelt pesust tulnud lõhnaga.
    6. Sama kehtib riiete kohta. Nn kapi lõhn on jube. Peale seljas kandmist panen kõik riided pessu, mitte kappi tagasi.
    7. Prill-laud peab ALATI olema all. Kui keegi käib mul külas ja selle üles jätab, käin eraldi seda alla lükkamas.
    8. Toas, kus kedagi parasjagu ei ole, ei tohi tuli põleda. Käin mööda korterit ringi tulesid ära kustutamas.
    9. Duši all olles ei tohi vesi niisama tühja joosta. Šampoonitamise ja seebitamise ajaks keeran vee alati kinni. Õiendan selle pärast vahel teistega ka 😀
    10. Ei meeldi olla paljajalu võõrastega ühes ruumis. Olen siis plätudes, sokkides, milles iganes, aga selle põranda peal, kus paljad võõrad jalad on, mina enam olla ei saa. Võeh.

  • Avatar
    Vasta Lonni 31. jaanuar 2021 at 00:12

    Ma kogu südamest vihkan seda heli, mida teevad vahetamata kontsaplekid kui see metall pôrandal klôpsub. Vastikusvärinad tulevad peale.
    Ja laetuled on ka rôvedad.

  • Avatar
    Vasta Inx 30. jaanuar 2021 at 09:50

    Haahaaaa kus ma leiaks selle it venna postituse ?

  • Avatar
    Vasta Kapsauss 29. jaanuar 2021 at 17:51

    Ma ei jõua oma kiiksudega siin enamustele järele:D aga teeme proovi. Need on siis järgnevad:
    * ma jälestan kogu väest meeste pikki küüsi. See on kuidagi nii ekstra jälk. Nagu kuidas ta oma naist katsub siis teatud kohtades ja tegevuste ajal.
    Samas ilusad pikemad juuksed meeste osas, eriti tumedad ja paksud, on mu nõrkus. Mu oma mehel on.
    * ma pööran külas olles liiga palju tähelepanu vetsupoti puhtusele. See peab olema puhas, issand mingi triibud ja muidu mõnda aega pesemata pott on jälk.
    * mul on mingi värk inimeste hingeõhuga, ma olen selles osas kuidagi liiga alarmeeritud, ma hullult kardan et kui keegi tuleb ligemale rääkima just võõramate inimeste ja töökaaslaste puhul siis ma tunnen mingit lõhna. Ja see tekitaks mus ebamugavust. Ma ise olen ka enda hingeõhu suhtes liiga teadlik ja ma kardan et sellel on midagi viga.
    * võileiva peal peavad olema kõik kattet teatud järjejorras.
    * ma ei suuda kunagi keeta kohvi täpse koguse. Alati ma panen rohkem vett et seda lihtsalt oleks palju. Kuidagi mõistus ei lase täpselt selle ühe tassi võrra teha.
    * ma kardan proovida uusi toite väljas süüea. Ma peaaegu alati võtan igas kohas sama toidu iga kord. Ma kardan pettuda kui mulle uus asi ei meeldi ja ma tean kui pettunud ma oleksin. Ma olen üldse hästi halb ka kodus proovima uusi kooslusi. See eest mu kaaslane on vastupidine kellele meeldib hullult lisada ja katsetada igast toite ja segada kokku kõike mis järgi on. Ja ma olen hakanud ka julgust juurde saama sest ma olen nii palju uusi asju saanud teada mida ma iseseisvalt poleks lihtsalt elusees teinud.

  • Avatar
    Vasta S 29. jaanuar 2021 at 13:20

    Ma arvasin, et ma normaalne, kuni hakkasin lugema ja sain päris palju samastuda.
    *Äratuskell peab olema suvalise lõpuga number, kindlasti mitte 0 ega 5 ja seetõttu ajab mind megalt närvi, et iphonel ja kellal, kui tahan kasutama bedtimei siis see peab lõppema viiega.
    *Ma ei tea kuivõrd kiiks see, aga ma tihti loodan mingeid asju mis näiteks mees võiks teha (ala et ma peas arvestan sellega, et ta on köögi ära koristanud kui ma koju jõuan) ja kui ta seda teinud ei ole, siis ma olen mega pettunud.
    *Piimatooteid ei kasuta kunaaaagi, kui kuupäev on möödas
    *Panen alati soola juurde toidule enne maitsmist ja saan koguaeg õiendada selle pärast
    *Ma ei lae kunagi telefoni ega kella öösel, sest ma arvan, et seeb rikub aku ja kõik ära, kuigi tean, et see enam ei käi nii
    * Vesi peab alaaaati olema külm ja vett joon ainult kas pudelist või klaasist. Ma ei suuda vett kruusist juua ning toasoe vesi ka väga räme mu jaoks. Kui tööl liiga kaua klaas laua peal seisnud, siis valan ära ja võtan uue.
    *Poes võtan alati asju megatagant, isegi mitte nagu teist vaid ikka nii kaugelt kuhu käsi ulatub
    *Ma vihkan teiste inimeste varbaid välja arvatud oma mehe omad, mumeelest tal nii ilusad varbad 😀
    *Mulle ei meeldi üldse olla kodus paljajalu, alati peavad sokid jalas olema

    Rohkem hetkel ei tule.

  • Avatar
    Vasta Katri 28. jaanuar 2021 at 15:34

    * mul vasak silm krudiseb
    * ma ei salli poolikuid/peaaegu tühje pakendeid, üritan siis need sisud kuskile kokku valada või kiirelt hävitada
    * ma ei salli tabletilehti, kus üle ühe rea ära kasutatud, lõikan tühja osa ära, et ilusam oleks, aga vahepeal kaob siis see tekst ka ära, mis seal taga on ja siis ma ei saa enam lõpuks aru, mis rohi see üldse on, sest pakendid ma viskan ju ka kohe ära, kui tabletilehti pakis vähem kui kaks on
    * ma ei saa aru, miks kõik, kes mul külas nõusid pesevad, panevad noad kuivama tera ülespidi, see on ju ohtlik
    * mul sai 16 aastasena deodorant otsa, kohe uut ei ostnud ja mingi aeg hiljem tundus, et ei olegi ju vaja. olen praegu 35
    * mind ärritab, kui inimesed uurivad ilmateadet ja sellest räägivad
    * olen kalamaniakk, vahepeal mõtlen kalale ja ila hakkab jooksma. vahepeal ostan nelja erinevat sorti kala poest (suitsu, marineeritud jne) ja söön kõik korraga üksi ära. suvel sööks päevad läbi voblat
    * mulle ei meeldi kui joogid ja supid on liiga tulised, panen siis külma vett sisse, et maha jahutada. selles mõttes ma ei saa sellest kuumast piimast kohvi kõrvale ka aru, piima point ongi ju kohvi sellisele temperatuurile jahutada, et seda juua saaks, koor on ka selles mõttes halb, teeb lihtsalt kohvi rasvaseks, aga ikka on liiga kuum
    * mulle ei meeldi kardinaid kasutada, sellest, et keegi aknast sisse näeb, on mu meelest palju hullem, kui ma ei näe, kes akna taga seisab

    • Avatar
      Vasta kk 28. jaanuar 2021 at 19:17

      Ma panen noaterad üles poole kuivama, sest ma ei taha, et noatera mustaks saab. Tavaliselt kui just iga päev seda nn topsi/alust ei puhasta, siis see muutub räpaseks.

    • Avatar
      Vasta Kiku 28. jaanuar 2021 at 21:22

      Issand, mul ka silm krudiseb nagu nuku silm oleks. Kunagi ikka ehmatasin ühe inimese väga ära selle häälega.

      • Mallu
        Vasta Mallu 28. jaanuar 2021 at 21:32

        Mida see tähendab???

        • Avatar
          Vasta Katri 29. jaanuar 2021 at 10:36

          silma sügades ongi konkreetselt selline hääl nagu külma ilma peal lumega kõndides tuleb. ükskord laps tahtis mulle meiki teha ja kui lauvärvi pani, siis ka silm täiega krudises, naersime nagu hullud selle peale. silmaarsti käest olen ka küsinud selle kohta, neid väga ei ole huvitanud, pakuvad, et silm on kuiv lihtsalt ja silmatilku võiks panna. järelikult mingi selline asi ei ole, mille kätte surra või pimedaks jääda võiks.

  • Avatar
    Vasta P. 28. jaanuar 2021 at 10:02

    Igast kiikse on…. Paljudel sarnaseid nagu näha. Aga väga paljudest olen õppinud mööda vaatama, sest et….. lapsed. Kuigi tolm, mustus, segadus, vedelevad asjad jms mind häirivad, siis reaalselt ei jõua lastega kõike hallata. Selline läbi sõrmede vaatamine päädib tihtipeale sellega, et ühel hetkel ma ei saa enam elada ja jõuga võtan selle aja, et kraamida, sortida, korrastada, puhastada, maksku mis maksab. Et kõik peab olema ühest komplektist vms, on ka muutunud. Kõik VÕIKS olla ühest komplektist muidugi. Aga lapsed ikka lõhuvad nõusid ja kaotavad asju.. Niiet eiran seda häirivat tunnet mingi piirini.
    Aa, üks mõttetum ja imelikum kiiks mul vist see, et muretsen seinte pärast 😀 Kui raskeid kappe, riiuleid, nagisid on tulnud seinale riputada, siis mind närib kahtlus, et kas seinal liialt raske pole ja kas ikka kannab. Muidugi kannavad, aga ikkagi leian aeg-ajalt end mõtlemas, et vaene sein, see kapp oli niiiii raske, kuidas see seinas püsib…
    Kusjuures ma vist olen selline inimene, kes on ise omale “kiikse” teadlikult juurde tekitanud. Õigemini ma olen teiste “kiikse” lihtsalt headeks arvamusteks pidanud ning mõelnud, et issand, küll ma olen ikka laisk ja lohakas naisterahvas ning et tegelt võiks ka omale mingid sellised harjumused kujundada, sest siis olen ka nagu õige täiskasvanu:D Aga mis nüüd välja tuleb, väga paljud neist hoopis kiiksud… 😀

  • Avatar
    Vasta M 28. jaanuar 2021 at 01:59

    * Söömise ajal ma pean tavaliselt midagi toiduga seotud teksti kõrvale lugema või siis loen moblast ajalehest midagi 😀
    * Mulle ka laelambid ei meeldi eriti või siis mingi maheda valguseha ainult.
    * Ma saan käekotti ainult vasaku õla peal kanda.
    * Trükin mobiilis ainult pöidlaga 😀
    * Pean enda töölaua tavaliselt ööseks asjadest tühjaks tegema
    * Raamatud riiulis peavad mul olema autorite ja teemade kaupa sorteeritud 😀

  • Avatar
    Vasta Margit 27. jaanuar 2021 at 23:26

    WC-paber ei tohi kunagi joosta altpoolt, vaid peab jooksma pealtpoolt. Ka võõras kohas vahetan rulli teistpidi.
    Hambapastatuubi ei tohi vajutada suvalisest kohast, pereliikmeid ei ole suutnud ümber õpetada ja kuna probleem on minul, mitte nendel, siis igal õhtul käin silun need tuubid üle.
    Margariini tohib kraapida karbis pealtpoolt, võid ja pasteeti peab lõikama ülalt alla.
    Ma söön alati magustoitu leivaga, ka torti. Soolase toidu kõrvale ma leiba ei söö.
    Mul peavad magades olema jalad teki all peidus. Ka palavaga mässin enda jalad korralikult teki sisse peitu, sest öösel võib tulla varbakoll.
    Ma vihkan seda, kui keegi teine koristab tolmuimejaga. Tolmuimejaga tohin häält teha ainult mina, siis see mind ei häiri.
    Mul võivad olla seina ääres nimelised tolmurullid, aga minu lauad, riiulid, aknalauad peavad olema korras, muidu on kogu elurütm häiritud.
    Kui ma olen köögi ära koristanud, ostan või korjan alati värsked lilled vaasi.
    Köögilaual peab olema valge lina, hoolimata sellest, et see on maailma kõige ebapraktilisem asi.
    Pesu panen kuivama niimoodi, et värvitoonid peavad üksteisega kokku sobima ja ühe särgi küljes ei tohi olla erinevat värvi pesulõkse. Ma vihkan, kui keegi riputab kaks sokki korraga ühe lõksu külge, need peavad rippuma ükshaaval.
    Ma ei pane äratust kunagi täistunniks või nulli või viiega lõppeva kellaajaga. Äratus on nt 6:37, 6:59, 7:13 jne. Telefon äratab hommikul seitse korda, helinate vahed peavad olema erineva pikkusega.
    Igal õppeainel on oma värv. Ma ei mõista, kuidas keegi saab öelda, et eesti keel on kollane või matemaatika roheline. No ei ole ju!
    Ma söön hapukoort ainult sel päeval, kui pakk on avatud. Järgmisel päeval see mulle enam ei sobi.
    Kui külmkappi ostetakse paberkarbi sees jäätist ja keegi tropp teeb selle paki niimoodi lahti, et see on katki ja enam ei saa korralikult sulgeda, siis ma seda jäätist rohkem süüa ei saa, sest sellel on sügavkülma maitse.
    Ma pean voodis magama alati paremal voodipoolel.
    Ma söön õuna, aga vihkan kõiki õunalõhnalisi asju ja ei osta neid enda koju kunagi.
    Mulle meeldib banaan, aga ma ei kannata, kui seda pannakse toitude sisse. Siis jääb toit söömata.
    Kindlasti on midagi veel, aga igaks juhuks ei hakka meenutama, sest endalgi on hirmus juba lugeda, kui paljude ajuvabade asjadega ma pean oma pead vaevama 😀

    • Avatar
      Vasta Kiku 28. jaanuar 2021 at 21:25

      Nõustun täielikult wc paberi ja jäätisega!

    • Avatar
      Vasta C 29. jaanuar 2021 at 02:18

      Wc paber PEAB alati jooksma altpoolt, külas ma just ära ei vaheta. Muarust kui ülevalt siis on terve wc paberirulli täis, aga kui alt, siis ilusti seina äärest. Rull tundub väiksem ja ruumi rohkem. Kiiks.

  • Avatar
    Vasta Maris 27. jaanuar 2021 at 22:45

    Ma tunnen ennast ebamugavalt kui mul on jalas värvilised sokid. Sokid peavad olema valged, äärmisel juhul helehallid. Tumedamad sokid võivad jalas olla, kui need ei paista jalanõudest välja ja ma tean, et ma ei pea jalanõusid ära võtma. Selline kiiks siis ?

    • Avatar
      Vasta Katri 28. jaanuar 2021 at 15:36

      ma ei saa heledaid pükse kanda, siis mul on tunne, et mul on pidžaama seljas

  • Avatar
    Vasta Hanna 27. jaanuar 2021 at 22:39

    1. Ma ei salli, kui keegi tõmbleb või niheleb mu kõrval. Ma olen harjunud rahulikult istuma, aga mees peab kogu aeg midagi kiskuma, praegu just tirisin temalt akudrelli käest ja peitsin ära, sest endalegi tähele panemata ta mängis sellega.
    2. Spas/ujulas jne valin endale alati kapi, mille numbriga on mul seos, vahet pole, kui seal kõrval on palju võetud kappe.
    3. Ma magan tudu-T-särgiga, aga ärkan öösel mitu korda üles, et särki seljas sirgu panna, sest mind segab kohutavalt kui see end mu kere ümber keerutab.
    4. Ma pean alati veepudeli/-klaasi ööseks enda juurde võtma, aga ma ei joo seda kunagi. Kui unustan, siis ärkan üles, et minna öösel vett jooma (wtf :D). Ja siis on öökapil umbes 5 erinevat klaasi ja iga õhtu toon uue, selle pärast saan peikalt õiendada ka 😀
    5. Ei saa süüa salatit, kui selle peale on valatud sooja lihakastet. Söön ainult kastmeta osa salatist ära. Õnneks on need kooliajad nüüd möödas ja pole hilisemas elus ette tulnud.
    6. WC paberi rull peab olema õiget pidi! Mees ei saa isegi aru, et on 2 varianti. :O
    7. Püüan alati pesta ennast ja nõusid, süüa ja juua võimalikult väikese lagaga enda järel. Ma ei salli, kui pärast nõudepesu terve elamine ujub. Mees oskab seda muidugi hästi. 😀
    8. Ma ei suuda kanda samu sokke edasi, kui olen kogemata veetilga sisse astunud. Kohe vahetusse!!!
    9. Ma arvutan õhtul välja, kui palju mul hommikusteks tegevusteks aega kulub ja siis arvutan kodust väljumise kellaajast olenevalt äratuskella. Ma ei jõua mitte kunagi oma arvutustega õigesti pärale, aga ma ikka jätkan oma arvutamisega. Ma pigem jään natuke hiljaks, kui olen varem kohal. Enamasti arvutan minutitäpsusega kohalejõudmise vajalikku kohta ja siis kirun kõiki teisi, kui liiklus venib.
    10. Ma ei kannata, kui kraanikaussi jäetakse nõud nii, et neile vett peale ei lasta. Ma vihkan kuivand toidu küürimist. Isegi masinasse panen kergelt üle loputatud nõud.

    oeh. ma võiks enda omadest raamatu kirjutada ja neid kiikse muudkui tuleb juurde 😀

    • Avatar
      Vasta Hanna 27. jaanuar 2021 at 22:45

      ah ja kuidas ma sain unustada. Ma ei salli pekki, koledaid kohti liha küljes, veretäppe jne. Kui ma sinki söön, siis alati lõikan keskelt pisikesed ruudukesed välja, kus on veretäpike või mõni muu arusaamatu plekk. Kõik ülejäänu sööb mees või isa ja imestavad ikka, et olen paras pipar 😀

  • Avatar
    Vasta K 27. jaanuar 2021 at 22:28

    Selle hotdogi nipi (pool kastet palun) võtan küll kasutusse! Ma tahan ka kõiki, aga vihkan, et seda nii palju on ?? Ise ei ole selle peale tulnudki….
    ps: selle viimase kiiksu näited – it vend, hahhahaa, ebareaalne

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. jaanuar 2021 at 15:22

      Tore kui aidata sain:D

  • Avatar
    Vasta R. 27. jaanuar 2021 at 22:01

    Dsiis, ma loen neid kommentaare ja ma olen kas eriti iisi inimene v siis lihtsalt mega laisk 😀
    Aga paar kiiksu mul on –
    *Ma ei kannata absoluutselt kui lapsed jalgu vaiba alla topivad.
    * vetsupaber peab jooksma pealt. Ja vahetan ära, kui kuskil teistpidi on.
    * ja ma ei kannata küüsi. Mul tekitab külmavärinaid loomulikud pikad küüned naistel. Ja meestel veel eriti iuuuu… Mitte iial ei tohi löigata küüsi mujal kui vannitoas. Ja mul isegi enda laste küünte lõikamine veits keeruline. Teen selle kalanäoga kiirelt ära. Aga kui süvenen, ajab iiveldama.
    Ja kui mees öösel oma varvaküüntga mind kriibib…. õhhh

  • Avatar
    Vasta Marianne 27. jaanuar 2021 at 20:59

    * Ei suuda juua pudelist ilma, et ma oleks pudelisuu puhtaks pühkinud, isegi kui ma olen joonud sealt ise.
    * Teistega ühest anumast ei joo.
    * Pesu panen kuivama ainult mina.
    * Ei saa rahus olla kui kodu on sassis.
    * Ei meeldi kui toit taldriku peal segamini läheb, nt salat kokku kastmega. Jätan siis selle osa söömata. Ma ise suures osas seetõttu jätan paljud asjad ka söömata. Nt mehele panen alati salati kõrvale, aga endale ei hakka vahepeal panema, sest tean, et nii kui nii mu salat saab millegiga kokku.

    Neid kiikse ikka igasuguseid 😀

  • Avatar
    Vasta Anni 27. jaanuar 2021 at 20:30

    Mul peab alati telekas mängima, kui magama jään. Mõnus on nii uinuda ja mingi hetk öösel panen unesegasena kinni või läheb ta ise.
    Pimedas esikus peeglist möödudes ei tohi sinnapoole vaadata. Tegelikult ma olen skeptik aga never know 🙂 kui ma juhtun end nägema panen jooksu ruttu või paaniliselt tule põlema.
    Juustusaia tuleb alati süüa koos piimaga. Teisiti pole mõtet.
    Öösel peavad absoluutselt kõik ukselukud kinni olema, ei piisa sneprist. Eelmises elukohas oli mul korteril kaks ust, ühel kaks ja teisel kolm lukku pluss kett. Ma ei jäänud kunagi ilma neid kinnitamata magama. Aa ja uksekell oli nende kahe korteriukse vahel ?
    Liinibussiga pikemat maad sõites pean alati koha saama kõige taha vasakule. Kui vabu kohti pole, valin uue aja sõiduks.
    Äratus peab helisema tund aega enne õiget ärkamist, nii saan nautida seda, et jeii mul on veel tunnike pikutada:)
    Midagi rohkemat ei meenu, ei miskit väga ekstrat polegi.

  • Avatar
    Vasta K 27. jaanuar 2021 at 20:12

    Mulle ei meeldi võileiva peal paljad kohad, panen alati vorsti võimalikult nii, et oleks kõik kaetud.
    Kui on vorsti ja juustuga võileib, siis peab vorst olema all pool.
    Söön alati taldriku tühjaks ka siis kui väljas söömas ja tegelt kõht väga täis, sest ma ei taha toitu raisku lasta ja rahast hakkab kahju. Mees mul see eest jätab alati mingi törtsu alles ja see on nii häiriv 😀 ei jaksa siis nüüd ühte ampsu veel süüa 😀
    Mulle eriti ei meeldi autos olla, kui sõidab keegi teine. Tunnen ennast kindlamalt, kui olen ise roolis.
    Hommikuti meeldib mulle oma kindel rutiin, nii kui midagi on teisiti olen ma “lost” ja kõik on sassis. Ärkan ka kõvasti varem selleks , et saaks 20 min rahulikult kohvi juua.
    Mulle üldse ei meeldi veini juua tavalisest klaasist aga vahel olen pidanud seda tegema, kui kellegil pole pokaale kodus.
    Mulle ei meeldi, eriti helistamine kuskile asutustesse. Eelistan alati meili teel asju ajada.

    Heh ma ei teadnudki, et neid nii palju on. Aga tegelt on neid veel, kuid mulle ei meenu rohkem praegu, sest minu jaoks on ju kõik see nii tavaline

  • Avatar
    Vasta Laura 27. jaanuar 2021 at 19:32

    Minu üks suurimaid kiikse on, et ma ei võta kunagi poest kaubariiulist esimest toodet, vaid selle taga asetseva ehk teise 😀 ja kui on ainult üks sellest asjast alles poes riiulis, siis ma sügavalt kaalun kas ma vajan seda, kuna viimast kui rohkem riiulis seda toodet pole, ka osta ei meeldi mulle ?

    Laetuld ei meeldi mulle ka, omg kui õudne ??

  • Avatar
    Vasta Tinkerbel 27. jaanuar 2021 at 17:56

    Vorst ja juust. Ma kunagi ei jäta vorsti avatud pakki. Panen eraldi kaanega toidukarpi ja siis kappi, et esimene ära ei kuivaks. Aga kasutama hakates ei taha kunagi ikka seda esimest süüa. Lapsele ka ei taha panna, alati panen mehele (tal on suva).

    Kui koer söögi ajal vaatab laua kôrval siis PEAB talle midagi andma oma taldrikust. (Tere kôigile kelle jaoks see okei pole).

    Wc paberi rullil peab jooksma paber pealt. Panen igal pool pealt jooksma kus muudmoodi on.

    Telefonis ei tohi olla avatud lehti mitu lahti. Peab kinni panema vahepeal. Häirib isegi kui mehe telefonis on.

    Värsket kurki lôikan alati veidi viltu, et viil oleks ovaalne.

    Ostan iga aasta aastamàrkmikke, aga ei kasuta neid kunagi. Eelmine aasta ostsin 6tk. Ei kasutanud.

    Pliiatsid peavad olema tàiesti tervaks teritatud.

    Kraanikausi kôrval ei tohi vedeleda “hiljem nkn joon uuesti” veeklaasi.

    Prilllaud üleval – rõõmud meesperega elades.

  • Avatar
    Vasta Jane 27. jaanuar 2021 at 17:52

    Haha, mul ka hotdogi kiiks, aga ma alati palun panna rohkem kastmeid ? (oh seda pettumust kui see teenindaja ikka vähe kastet paneb)

  • Avatar
    Vasta Vaike 27. jaanuar 2021 at 17:41

    Ma kuivatan kraanikausid ja segistid alati pärast iga kasutust ära, kuna ma ei salli veeplekke ja nii ei pea kunagi segisteid katlakivist puhastama.

  • Avatar
    Vasta Triinu T 27. jaanuar 2021 at 16:13

    * Samamoodi kirjutan kahe näpuga. Kõikide inimeste jaoks on see väga veider ja kommenteerimist vajav, sest kuidas saab üks inimeseloom kahe näpuga nii kiiresti kirjutada.
    *Ei söö kala, ise Hiiumaalt pärit ja isa meremees.
    *Jalad kindlalt teki alt väljas, siis tuleb parim uni.
    *Päeval magamine on kuritegu 😀 Mul tekib pohmell sellest.
    *Mina tulen alati peole oma juustuga

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 16:54

      ma lugesin, et oma juustega :D:D

  • Avatar
    Vasta Kaire 27. jaanuar 2021 at 16:12

    1.Ma ei söö kartulisalatit kunagi lusikaga, alati peab kahvel olema.
    2. Kui kellal on minu sünnikuupäev(11.29),siis soovin midagi.
    3. Mulle meeldib lõbu pärast riidekappe koristada.
    4. Sööma hakates peab toit tulikuum olema, no selline, et ikka suu katki põletab.
    Esialgu vist kõik.

    • Avatar
      Vasta M 27. jaanuar 2021 at 18:15

      Mul selle salatisöömise peale tekkis kohe suur küsimus, kas seda peakski siis lusikaga sööma? Ma pole KUNAGI kedagi näinud salatit lusikaga söömas ?? Nii et ma ei teadnudki, et see võiks kiiks olla ?

  • Avatar
    Vasta Pille 27. jaanuar 2021 at 16:06

    Mu vanavanaema kartis talla alt nii hirmsasti kõdi, et tal oli raske jalgu pesta. Kui keegi kasvõi vaatas ta jalgade poole, siis ta hakkas röökima. Ma olen täiesti kindel, et kui keegi oleks teda talla alt kõditanud, siis ta oleks selle inimese maha tapnud.

  • Avatar
    Vasta MP 27. jaanuar 2021 at 16:01

    1. Eks neid kiikse on kindlasti rohkem, aga meenusid mõned. Näiteks kui joon teed, siis ideaalis peaks olema alati ka midagi sinna kõrvale süüa ja sisse kasta. Sobivad küpsised, šokolaadikommid/batoonikesed, šokolaad ise. Teed meeldib juua hästi kuumalt, nii kui vesi veekeetjas on valmis saanud, tassi valatud ja kohe jooma. Jahtunud tee enam ei meeldi. Tean, et ka teel on omad mingid kindlad temperatuurid tegelikult, aga see selleks. Kavatsen varsti osta veekeetja, kus on märgitud erinevate teede jaoks sobilikud temperatuurid, siis vast ehk enam nii kuumalt ei joo, kui praegu.

    2. Samuti kakaod juues, kastan ka saia sisse, aga igakord nii ei tee. + saia nätske sisu võtan välja, natukene peos pressin kokku ja siis kastan ning seejärel saiaäärtega samamoodi, kastan sisse, aga neid niimoodi ei pressi kokku.

    3. Saia viilust murtud tükid alati panen ka putrude ja suppide sisse, sest mulle maitseb ja meeldib nii rohkem. (Magusad pudrud ja supid siis, piimasupp, piimariisisupp, mannapuder jnejne…) + alati esimesena teen nii, et kui hakkan saiaviilu murdma, siis ennemalt võtan ennem sisu, ja mulle meeldib kui saia sisu on alati selline nätskem, siis on hea seda kokku suruda ning siis tükkidena toidu sisse panna ja viimasena saia ääred. + siis putrudes veel ka moos lisaks. Mõnele ehk võib tunduda nagu sea söök, aga mulle maitseb ja kõht on ka siis rohkem täis. 😀

    4. Ei maitse makaronid kastmega, kuidagi liiga libedad või midagi sellist minu jaoks. Kartult ja kastet meeldib ikka süüa nii, et kartulid ikka kahvliga ennem mämmiks teha, nagu väikestele lastele tehakse? Ma ei oska seda teisiti sõnastada. 😀 Ei meeldi süüa nii, nagu paljud söövad, et lödiks vms ei tee, vaid ikka terved kartulid taldrikul ja siis lihtsalt kahvliga murravad tükke vms, nagu normaalsed inimesed ikka söövad vast, aga mulle meeldib kui on mämmi. 😀 😀

    5. Meeldivad kuumad joogid, ka kisselli, kui keegi teeb, siis tahan seda juua kui on veel kuum ja soe ning vana hea saia kastmine sinna juurde otseloomulikult. Ja kui tahan veel kisselli juua, aga see on maha jahtunud, siis teen mikrokas uuesti soojaks. Ei meeldi külmalt juua.

    Rohkem ei meenu, aga kindlalt on veel midagi.

  • Avatar
    Vasta meow 27. jaanuar 2021 at 15:23

    1. Ma söön peaaegu kõikide asjade kõrvale mädarõigast. See on minu külmkapi must-have ja just see Felixi oma.
    2. Ma pesen iga õhtu kogu elamises põrandad üle. IGA ÕHTU. Isegi kui ma tulen öösel peolt.
    3. Pole oma teha, aga mul on megaväike põis ja ma võin päevas pissil käia mingi 929292 korda.
    4. Ma armastan vanu nõusid (klaas, portselan, you name it)
    5. Mul peab alati kapis olema riideid (uusi, siltidega), mida ma pole jõudnud veel kanda

  • Avatar
    Vasta meow 27. jaanuar 2021 at 15:23

    1. Ma söön peaaegu kõikide asjade kõrvale mädarõigast. See on minu külmkapi must-have ja just see Felixi oma.
    2. Ma pesen iga õhtu kogu elamises põrandad üle. IGA ÕHTU. Isegi kui ma tulen öösel peolt.
    3. Pole oma teha, aga mul on megaväike põis ja ma võin päevas pissil käia mingi 929292 korda.
    4. Ma armastan vanu nõusid (klaas, portselan, you name it)
    5. Mul peab alati kapis olema riideid, mida ma pole jõudnud veel kanda

  • Avatar
    Vasta Kadri 27. jaanuar 2021 at 15:10

    Ei salli, kui toit katsub. Kui taldrikule pannakse näiteks salat, kartul, liha ja kaste, st soojad ja külmad asjad koos, siis nad ei tohi kokku puutuda nii, et salat läheb soojaks või kastmeseks ja need maitsed segunevad (mis siis, et ma tean, et kõhus on kõik segamini). Samamoodi ei tohi kõrvitsasalati magus vedelik läbi imbuda ülejäänud jõulupraega. See kiiks sai alguse vist sellest, kui koolis/lasteaias oli peedisalat ja siis soe toit kõrval. Ja siis need asjad seal taldrikul imbusid kokku ja kõik maitses nagu soe magus peet. Ehk siis kõige nilbem asi on see, kui toit katsub.

    • Avatar
      Vasta Liisa-Kai 27. jaanuar 2021 at 18:07

      Toit katsub…nii lahe väljend 😀

  • Avatar
    Vasta Gerz 27. jaanuar 2021 at 15:09

    * Toas peavad kõik rulood olema võrdsel kõrgusel ja kardinad võrdsele kaugusele lahti tõmmatud..hakkan üle kere sügelema kohe kui rulood erinevale kõrgusele lahti rullitud või kinni tõmmatud on.
    * Kortsus vaibanurk, korts vaiba sees, viltune vaip põrandal…õõõõh
    *Kõik nõud tuleb pärast toidu valmistamist/söömist KOHE ära pesta, kraanikausis ei tohi keegi vedeleda.
    * Veepiisad kraanikausi äärel- jõledus 😀
    * Kärbsed..ma vihkan kärbseid, toas ei tohi ühtegi elus kärbest olla, jooksen kärbsepiitsaga ringi seni kuni kätte saan. (ämblikud võivad samas aga vabalt ringi kooserdada, üldse ei häiri 😀 )
    *Kui ma kohvi teen, siis peab kohv olema kruusi servaga tasa, vähem ei sobi..ja vesi peab ka tulikuum olema. Üleüldse kõik toidud ja joogid peavad tulikuumad olema, jahtunud toit/kohv ei lähe mitte.
    *Vanni/dušivesi peab ka alati olema nii soe, et kui pesust tulen siis nahk on punane.
    * Ma jälestan päevitamist, ei saa aru inimestest kes tunde lihtsalt päikese käes maas vedelevad.
    * Ma lisan alati soolasele toidule natukene soola juurde enne kui sööma asun, ALATI.

    • Avatar
      Vasta Sirly 27. jaanuar 2021 at 16:37

      GERZ, taevake, me oleme hingesugulased, va 2 viimast punkti ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 27. jaanuar 2021 at 15:07

    Magades peab olema tekk aga üldiselt on enamik keha sealt väljas.
    Keegi ei tohi koduat lahkuda ilma ütlemata pm peab alati ütlema ja hea kui ka kallistaks, isegi kui prügi välja viiakse, nagu ALATI PEAB ÜTLEMA!!
    Ma ei suuda elada nii, et ma nädalas kord ei käi vannis.
    Mulle jäävad asjad, öeldud sõnad, kuupäevad, tegevused jne ülihästi meelde ka 20 aasta tagused aga inimeste nimesid ei mäleta.
    Võisaia järjestus peab olema juust pealpool kui sink! Tomat kõige peal!
    Mul peab alati mingi tekinärakas peal olema kui õhtul diivanil, tugitoolis või kiiktoolis olen, oma kodus ka päeviti.
    Suvel maal ei suuda ma paljajalu käia.
    Auto heli peab lõppema 0 või 5 äärmuslikul juhul võib olla ka volüümi nr 7, 13 või 17 aga need ka ainukesed eksimused.
    Kontorilaual/koolilaual peavad vihikud, raamatud paberid olema suuruse järjekorras üksteise peal nii, et 2 äärt on kohakuti, no need peavad ideaalselt olema.
    Ma usun inimeste juttu nagu auht lootusetult. Aga kui mulle valetada, siis ei suhtle enam mitte gramm.
    Kapiuksed ja sahtliuksed peavad kinni olema.
    Ma vihkan vanu torusid ja ei lähe kuskile kus on vanad torud näha!!! Maailma jubedam asi.
    Samuti ei seedi ma keldreid, võibad olemata olla, igasugused katlaruumid jne no thanks.
    95% ei söö ma hapukoore-majoneesiga salatit mis on ostetud poest. Sõprade juures söön aga võõraste pool, võõras ssltskonnas suudan loobuda kuna ma ei tea kui korras nende köögid on.
    Ainult kodus söön teisel päeval sama sööki ja sedagi mitte alati. Üle 24 tunnu tagasi tehtud asja ma ei söö. Jumala nõme, sest vanasti sõin ja elan siiani aga tänapäeval olen enne näljas.
    Neid asju on kindlasti metsikult veel.

    • Avatar
      Vasta Geidi 27. jaanuar 2021 at 15:10

      Parandus: ma ei suuda maal jalanõudega olla, ainult paljajalu.

  • Avatar
    Vasta Gerly 27. jaanuar 2021 at 14:54

    *ma ei kanna sokke/t-särke mitu päeva järjest. Isegi kui nt särk on seljas olnud 2h ja ma selle ära vahetan, siis ei pane seda enne uuesti selga, kui see on pesus käinud. Sama sokkidega.
    *ma ei kannata kui keegi mu kõrvu näpib/neile peale puhub.
    *panen alati äratuse endale eelmise päeva õhtul ja see ei ole kunagi 00 või 30 vms. Nt 10:18 või 5:08 jne.
    *mitte kunagi ei söö ilma saiamäärdeta võikut. Kes üldse paneb otse kuivale saia/leivale juustu vorsti????
    *joon kohvi/teed alati lusikas tassis.
    *jätan alati pool lonksu kohvi/teed tassi sest mu jaoks on rõve see kõik ära juua :’D
    *mul on paljude asjade tegemiseks oma süsteemid ja ma lähen mega kettasse, kui keegi neid segab või üritab teha mingeid asju minu eest, mis on MINU teha
    *kirjutan tihti oma kuu plaane/kohustusi ümber, sest mulle ei meeldi, kuidas ma olen need kirja pand
    *lähen alati igalepoole 15-10min varem kohale, ka tööle.
    *ei kannata kui puuviljad peale koju toomist veel laua peal kilekotis on. Kohe tuleb korvi panna ja kilekott minema visata 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 14:58

      mina söön võikut ilma määrdeta 😀

    • Avatar
      Vasta Hmm 27. jaanuar 2021 at 15:21

      Nagu oleks iseenda kiikse lugenud ??
      Joon ka alati kohvi/teed nii, et lusikas on tassis. Samuti jätan lonksu tassi, sest lõpp on nii rõve.
      Sokke või särke ei kanna kunagi 2 päeva järjest. Kes üldse kannab?
      Lähen ka alati 10-15min varem kohale ja mind täiega solvab kui inimene hiljaks jääb ning sellest isegi ei teata. Ükskord käisin töövestlusel kuhu siis intervjueerija hiljaks jäi ning kui ta kohale jõudis, siis peale teretamist tõusin püsti ja läksin ära. Ma ei taha kindlasti töötada kohas kus minu aega ei hinnata.
      Lisaks kõnnin ma alati edasi ja mitte tagasi ehk kui mingi sihtpunkt jääb näiteks kahe bussipeatuse vahele, siis ma lähen peatus varem maha ja kõnnin sinna. Isegi kui järgmisest peatusest tagasi kõndida oleks lühem maa.
      Ma pean voodipesu vähemalt nädalas korra vahetama, ideaalis 2 korda. Kui vähem kodus ööbin, siis sobib ühe korra.
      Mulle ei meeldi kasutada online märkmikke vaid kirjutan kõik asjad tavalisse päevikusse.
      Mulle ei meeldi võrgud- need väikesed tihedad augud tekitavad minus õõvastust ja ma kangestun täielikult.
      Ma jumaldan suurpuhastust teha ja teen seda 1x nädalas.
      Jalatsid peavad olema ilusti riiulis, riided nagis.
      Sokid ei käi põrandale vaid käivad pesukasti ja kui ma need põrandalt leian, siis viskan ma need prügikasti.
      Ma ei saa kasutada blendamed või colgate hambapastat kuna ma tunnen neid kasutades füüsiliselt valu hammastes.
      Mulle meeldib kui mu pead silitatakse ja sõrmedega juustes mängitakse ?

  • Avatar
    Vasta Mummu 27. jaanuar 2021 at 14:51

    Ma ka ei suuda päeval magada xD isegi kui laps mingi alla kuu vana oli ja igal pool soovitati, et sleep when the baby sleeps etc. Lihtsalt ei suutnud. Aga jah, rasedana jäin lihtsal kogemata kuskil toolis magama paar korda. Öeldakse, et tüdrukut oodates on kuidagi extra sleepy olla

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 14:58

      mul pole poisi ootamisega kogemusi 😀

  • Avatar
    Vasta Ave 27. jaanuar 2021 at 14:47

    Appi, mul on selle sibulamaitselise õunaga trauma. Väiksena vanaema juures olles olid kõik õunad (mis kooritud ja sektoriteks lõigatud) sibula maitsega. Aahh, okse reaalselt kurgus praegu, tänks??

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 14:49

      ma tahaks et su vanaema oleks minu vanaema 😀

    • Avatar
      Vasta Pille 27. jaanuar 2021 at 15:59

      Üks kõige KÕIGE rõvedam asi, mis ma maitsesin, oli kurgiviil mida vanaema oli kalase noaga lõiganud. Omg, mul hakkavad silmad veritsema juba sellest mõttest appimaeisaa

  • Avatar
    Vasta Monika 27. jaanuar 2021 at 14:38

    Kirjutuslaual ja muidu ka peavad asjad olema alati sirgelt ja korras! Sama on riietega/nõudega, toidumainetega kapis/külmkapis. Õnneks ma suudan seda sundi natukene ka kontrollida. Aga kui töökaaslane läheb puhkusele ja ma tema töö üle võtan siis ma pean tema laua alati korda tegema, sest muidu ma ei suuda 😀
    Ma ei saa elada lõikamata sõrmeküüntega (mis on pikemad kui 1 mm) siis ma muutun koheselt teovõimetuks.
    Postkastides ei tohi olla ühtegi lugemata meili ega sõnumit.
    Reisile minnes peavad kott ja ka auto olema alati korrektselt pakitud. Vihkan kui asjad on süsteemita üksteise otsas hunnikus.
    Tänavalt peab olema lumi koheselt ja korralikult lükatud… teen seda aeg-ajalt vastavalt võimalusele isegi iga tund 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 27. jaanuar 2021 at 14:35

    Ma ei kannata seda, kui keegi mu lähedal sööb. Mõned inimesed suudavad muidugi õuna ka väga vaikselt süüa, aga üldjuhul on need söömisehääled liiga valjud ja häirivad. Eriti vali on mu ämm, kes sööb hea meelega kurki, õuna, pähkleid igal võimalusel. Tavaliselt leian siis põhjuse kuskile mujale minna. Samas väikeste laste matsutamine ei häiri üldse.

    Ma ei tea miks, aga mulle meeldib asju võtta või osta paaritutes kogustes. A’la ma ei osta kunagi poes kahte tomatit, vaid pigem siis juba kolm. Kartuleid taldrikule tõstes ka pigem üks või kolm, aga mitte kaks.

    Ma ei suuda kanda pikki pükse, sest need tunduvad nii ahistavad. Vahel ikka panen suure hädaga jalga, aga niikui koju saan, viskan jalast. Pigem kannan kleite ja seelikuid ja külmal ajal sukkpükse (need lendavad ka kodus jalast).

    • Avatar
      Vasta T. 27. jaanuar 2021 at 16:10

      Appi! Sekundeerin sellele söömislärmile. Sinna patta kuulub minul puhul ka näiteks kuidas inimesed oma jooki segavad ja siis lusikaga killa-kolla sada ringi kruusis segavad enne kui jooma hakkavad. Krt sega normaalselt või mine kirikusse kellameheks kui vaja on sedasi kolistada for God’s sake.

    • Avatar
      Vasta Sirli 27. jaanuar 2021 at 16:42

      Liisu, kui ma söömishäälte talumatusega ühinen kahel käel (siiani taastun kunagisest kolleegist, kes mu selja taga väga häälekalt mandleid ragistas), siis paaritud arvud on mu õudusunenägu.
      Jõusaalis ei pane ma riideid kunagi paaritu arvuga kappi.
      Teleka või autoraadio volüüm võib olla ainult paarisarvu tasemel.
      Äratus :05, :15, :25 jne on välistatud, tavaliselt ärkan 6:38, 8:02 vms.
      Ainult, ja AINULT siis, kui küsimus on sümmeetrilisuses, on paaritud arvud kuidagi aktsepteeritavad 😀

    • Avatar
      Vasta M 27. jaanuar 2021 at 20:39

      Selle paaritute asjade ostmine sain mina emalt külge. Ta alati ostis 3 või 5, mina valisin suvalt. Nüüd aastaid hiljem ei ole enam suva ja miski sunnib alati paaritu arvu ostma 😀 väga kummaline.

  • Avatar
    Vasta Piiks 27. jaanuar 2021 at 14:29

    Ma eriti.. kiiksakas inimene.
    * wc paber peab jooksma pealt. Kui kuskil käin ja see on teistmoodi, parandan selle hirmsa vea kohe.
    * kraanikausis ja kraani enda peal ei tohi olla veeplekke, see tuleb alati peale kasutamist ära puhastada ja kuivatada.
    *kui toas kõnnin ja varba alla jääb puru siis tuleb suurpuhastuspäev (mul on kass, kes aegajalt liiva laiali ajab ja oma küüsi närib ja need võivad jala alla jääda)
    *tolmuimejaga teges teen alati ka põrandalapiga ja tolmuimeja peab samal ajal töötama.
    *nõusi kui pesen, teen seda kõige tulisema vee ja kummikinnastega ja seni, kuni nõud krudisevad käes. Kui ei krudise siis pesen uuesti.
    *ma lähen närvi kui jalanõud ei ole ilusti pandud jalatsiriiulisse ja riided vedelevad suvalistes kohtades (thank god et mul lapsi veel pole) 😀
    *mees ei kvalifitseeru minu koristusstandarditele seega on temal köögis söögitegemine keelatud sest ta ei suuda piisavalt hästi enda järgi koristada ja ma ei pea suure mehe tagant seda ka ise tegema (teen talle alati süüa kui ta soovib)
    *kui midagi maha läheb, ei ole minu jaoks piisav see lihtsalt lapiga puhtaks teha. Tuleb kasutada vahendit ja puhastada korralikult.

    • Avatar
      Vasta Piiks 27. jaanuar 2021 at 14:34

      Ja mustad nõud ei tohi ka õhtuti hommikut ootama.jääda. õhtul peab kodu olema nii korras, et hommikul oleks hea ärgata 😀

    • Avatar
      Vasta Triinu T 27. jaanuar 2021 at 16:21

      Jaaaaaa, omg. Ma ka alati parandan igal pool selle vea, kui WC-paber jookseb alt. 😀

      • Avatar
        Vasta Piiks 28. jaanuar 2021 at 12:23

        Jaaa, mul sama? kui esimest korda mehele kulla laksin ja seda teinud olin siis sain talt riielda, et kuidas ma panen, omal mul on kass kodus??

  • Avatar
    Vasta KKaksXU 27. jaanuar 2021 at 14:15

    Minu tagasihoidlik list (see on sisi see, mis kohe pähe turgatas)

    * Ma jälestan sokke :D. Kannan, kui vaja aga igal võimalusel võtan kohe jalast ära, kui saan.
    *Eriti hull olukord, kui mul on sokid jalas ja keegi peaks mu jala pihta minema…eriti küünte
    *Kui mulle tehakse massaaži, siis peab ALATI mõlemalt poolt keha ühe palju tegema. Ma ei suuda elada, kui nt ühte õlga on täielikult muditud ja teisel vaid mingit osa
    *saiale pandavad vorstiviilus ei tohi kattuda ja ei tohi olla paksemad, kui paber
    *söön verivorsti AINULT moosiga (pohla on eelistatuim, mustsõstar sobib ka). Ilma moosita suhu ei paneks
    *mul peavad magades jalad üle voodi ääre olema… ja vähemasti üks jalg teki alt väljas. Aga ilma tekita magada ei suuda (tekk peab olema vähemasti vastu alaselga)
    *mul jäävad kõik vead, mis olen teinud või halvad sõnad, mida teised ütlevad vist igaveseks meelde (nendega kaasnevad emotsioonid ka). Appi, kui halb see on! Aga vot tätsad asjad hästi meelde ei jää 😀
    *Asjad ei tohi olla erinevad (köögis)! Nt kuivaine karbid peavad olema ühesugused, kahvlid ühesugused jne

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 14:18

      appi, ma ei suudaks ever magada jalg üle voodi ääre, mõtle kui keegi seda krabab 😀

      • Avatar
        Vasta KKaksXU 27. jaanuar 2021 at 14:22

        Las krabab! Peaasi, et siis mõlemast jalast korraga, muidu löön maha XD

      • Avatar
        Vasta Vaike 27. jaanuar 2021 at 14:38

        Mul oli kunagi vetsuukses kassiluuk, sest tema kemps oli ka sealsamas. Ükskord rahumeeli vetsus istudes mõtles mu toonane peika, et kuna ma juba poti peal istun, siis võin ju end ka hirmust täis sittuda, ning krabas läbi selle luugi mu jalast kinni. Ma röökisin nii, et ta enda kõrvakiled kumisesid. 😀 Pärast seda istusin ma tema külasoleku ajal vetsus nii, et hoidsin jalgu üleval. Õnneks see suhe kaua ei kestnud. 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 14:49

          apppiii kui haige haha 😀

        • Avatar
          Vasta Esp 28. jaanuar 2021 at 23:10

          Ole sa tanatud. Mul on nii ekstras… pâev olnud tana, et ainult nutnud. Nyyd seda su vetsulugu lugedes naersin nii sydamest, et tulid uuesti pisarad ?? st see geniaalne idée ” et kuna ma juba poti peal istun, siis võin ju end ka hirmust täis sittuda”…no ma ei voi ?? aitah pâeva paastmise eest! ??

      • Avatar
        Vasta Kiku 28. jaanuar 2021 at 21:34

        Täpselt. Ma kogu aeg kardan, et tuleb rott ja ampsab, mingi lapsepõlve hirm.

  • Avatar
    Vasta Konn 27. jaanuar 2021 at 14:14

    *Ma ei saa elada, kui kuskil on notification märge – no ala lugemata meil, instagrami teavitus.. need numbrid. Mul koguaeg telefon “puhas”. Eriti tilti ajavad need vennad, kellel on postkastis 1244 lugemata kirja, mikkkkssss sa teeeed niiiii 😀

    *something gross, lükkan oma padjapüüri vahetamist koguaeg edasi, sest seal on mu juuste lõhn(shampoon ilmselt) ja see on niii mõnna ?

    *jälestan näpujälgi peeglitel/klaaspindadel/köögikappidel- nii ma siis käin koguaeg nühkimas neid, sest teiste arust on see mu oma KIIIKS ?

    *kunagi oli mu kiiks ka see, et kõik ehted/lukud/nööbid PIDID olema kullavärvi, kui oli hōbe, siis ma lihtsalt ei ostnud 🙂 sain üle sellest ōnneks ?

    *ma ei tea miks, aga ma vaatan esimesena inimese nina ja mul on suuur hirm suurte/koledate/kõverate ninade ees. Tasub mainida, et mul endal on nina jumala norm ja ma ei teaa, kust kurat see tuleb ja miks see häirib 😀

  • Avatar
    Vasta Kelly 27. jaanuar 2021 at 14:11

    Vihkan ka kõditamist, ikka kohe südamest vihkan ja kuna ma ikkagi naerma hakkan, siis kõdistaja leiab, et tegelt mul ju jube lõbus ja laseb edasi, kuni ma rusikad ja kannad käiku lasen… siis ollakse solvunud, kuigi ma enne juba korduvalt röökisin, et nad ära lõpetaks 😀 Tädi saatis ka oma last ükskord mu poole, et mine kõdita teda… küsisin ka, et kas sa tahad, et ma su last rusikaga löön? Sest ma ei suuda seda kontrollida 😀

    Muudest kiiksudest – ma ei saa nt vaikuses magama jääda. Peab mingisugune valge müra taustaks olema ja mind ei häiri isegi kui see müra väga kõvasti on. Nt tolmuimeja või fööni hääl teeb mind uniseks 😀 Öösiti ongi mul spetsiaalsed “tuduklapid” peas, kus endale helisid lasen, et mees saaks vaikuses rahulikult magada.

    Teine asi on irvakil uksed, kapiuksed, sahtlid jms. Need ajavad mind nii närvi – olgu siis täiesti lahti või täiesti kinni, aga mingi loll väike vahe… õõõhhh 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 14:13

      kõdistamine on saatana leiutatud 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 27. jaanuar 2021 at 14:11

    Ma vist olen kõige hullem inimene, mul kiiksud kiiksude otsa…
    * Söögi riistad tohi olla risti. Isegi külas olles vaikselt panen üksteise kõrvale nt kraanikausis.
    *Ei saa magada toauks lahti, või kui kapi uks praokil jne
    * Üksinda kõndides pean telefoniga alati kellegagi rääkima.
    *Söön võileiba millele panen peale toorest kapast?
    *Kõik peab olema omal kohal ja sirgu
    *Kapi pealsed peavad olema puhtad ja asjadeta
    *Lapsed kõnnivad alati mitte teeäärses pooles (fantaasia on jube kui peaks korra tee ääres pool kõndima)
    *Iga õhtu pean pesemas käima sest enne ei suuda magama jääda
    *Päevas pesen 100x käsi sest ei kannata seda tunnet kui nad tunduvad nii mustad.
    *Ei söö mitte midagi mis näeb mu jaoks kole välja.. olen jätnud elus paljud asjad seepärast proovimata 🙂
    *Mitte keegi ei tohi juua mu pudelist, tassist ning minu toitu hammustada.
    *Raamatud lugedes liigutama raamatut. Kui raamat paigal on ebamugav lugeda.
    *Söön maasikaid, aga mitte midagi mis sisaldab maasikaid,maasikamoosi.

    Õh neid jääkski loetlema 🙂

  • Avatar
    Vasta A 27. jaanuar 2021 at 14:05

    Minu suurim kiiks on see, et mulle ei meeldi varbad. Nagu absoluuuutselt!! Mees ei tohi öösel minna oma varvastega mulle pihta, ja eelistan pigem, et inimesed kannaks sokke. ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 14:12

      haha, ma seda kiiksu ennegi kuulnud 😀

    • Avatar
      Vasta Krysss 27. jaanuar 2021 at 16:02

      Varbad on elu kõige rõvedamad asjad. Suvel on nii raske ringi käija sest alati vaatan inimeste varbaid. Ma ise kannan koguaeg sokke, ja lahtisi jalatseid/pkätusid ei kanna. Sest mulle ei meeldi kui äkki keegi vaatab minu varbaid???

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 16:55

        mis varvastel häda on, mai saa aru. need on jalgade sõrmed :D:D

  • Avatar
    Vasta s.p 27. jaanuar 2021 at 14:05

    vihkan, kui asjad maitsevad “külmkapi” järele. Kui keegi paneb ntks lahtilõigatud arbuusi ilma kileta külmkappi ja siis järgmine päev maitseb see kõige järgi mis külmkapis on. Nii on ka kookidega, mis pole korralikult karpi pandud ja ära kiletatud vms. külmkapi maitse asjadel on KÕIGE rõvedam asi maailmas 😀

    Ma ei võta kunagi singi-juustu karbist esimest sinki või juustu, sest see on suure tõenäosusega ära kuivanud ja see ajab mind oksele 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. jaanuar 2021 at 14:13

      Konkreetselt SAMA 😀

    • Avatar
      Vasta M 27. jaanuar 2021 at 15:07

      1) miskipärast magusaid asju süües kipun neid nö erinevateks osadeks võtma ja järjekorras sööma. Nt Milky Way, et näksin enne selle šokolaadi ära ja siis söön ülejäänud sisu või Raffaello, kus teen selle keskelt pooleks, söön esimesena pähkli, siis selle kreemi seest ja siis alles need kestad 😀
      2) väljas olles kipun maas toimetavaid linde teretama või küsima, mis teevad jne 😀 Reeglina küll üritan ainult siis, kui kedagi läheduses pole, aga paar korda olen ka haledalt feilinud.
      3) ma ei salli vuntse. Nagu mitte neid, kus paar päeva pole aega olnud ära ajada, vaid neid teadlikkusega kasvatatud sajajalgseid. Öhhhhhhhh, nii õudukas!
      Ja enda teada, mul ei ole mingit lapsepõlvest pärit traumat ‘Onu Heino’ sarnase olevusega vms.