Kingiloos LAPSED Meisterdused

meil on nüüd kaardivabrik avatud*

19. aprill 2021

Ma ei tea, kuidas teie lastega on, aga minu omad on meisterdamisefännid. St Mari ja Lende on, Marta üritab lihtsalt kaasa teha (või segada) kõike seda, mida suuremad õed ees teevad. Seega ei ole väga ebaharilik pilt, kuidas Mari jälle siin midagi joonistab ja maalib ja meisterdab, Lende pusserdab ka kõrval midagi samalaadset teha ja Marta…noh, Marta teeb ka…midagi, mis mõnikord hõlmab isegi kaasalöömist, teinekord koorib niisama rasvakriitidelt pabereid maha, et kuidagigigi teemas olla.

Mingi hetk kirjutati mulle TeemeTeistMoodi lehelt ja uuriti, et kas mu lapsed oleksid huvitatud kaartide meisterdamisest. Selles suhtes, et kus nad siis ei ole – iga asi, mis annab neile muud tegevust, kui sihitult mööda korterit kriisates karjuda, on meie majas väga teretulnud. Seega leppisime aja kokku ja meile toodigi suur hunnik erinevaid materjale, millega väiksed inimesed saavad pidupäevadeks kaarte teha, mida hiljem hea teistele kinkida.

Nagu ma juba ette ennustasin, oli kõige usinam kaardimeister Mari, kes küttis neid valmis teha sellise tempoga, et nüüd jääb üle oodata vaid lähima 75 sõbra ja sugulase sünnipäevasid ja nimepäevasid ja muid tähtpäevi, mil kaarte pühalikult üle anda. Mis selle kaarditeo eriti põnevaks tegi, oli selline uhke asi, nagu paberilõikamismasin, millega saab teha liblikaid ja südameid, mida omakorda kaarditoorikule kleepida.

Tööjaotus oligi selline, et Marta tundis rõõmu masina väntamisest, ehk siis tootis lilli ja liblikaid, teised muudkui vehkisid kaarte teha ja Marta toodangut kleepida.

See raev, kui kõik ei tule kohe nii välja, kui tahaks
aii, hakkas looma!

Lende tegi valmis täpselt ühe kaardi ja leidis, et sellega tema töö on nüüd tehtud, aga ma ütlen ausalt, et täitsa nunnu tuli teine. Nii armas oli vaadata, kuidas ta püüdlikult muudkui liimis ja oma lillekesi ja liblikaid seal peal paremini sättis.

Mari üritas ka korra masina taha saada, aga Marta ei arvanud sellest eriti palju, sest see oli ju tema-tähtis-töö!

Minu meelest (ja teie meelest vist ka, sest eile kui ma kaarte instas näitasin, küsisid kohe paljud teie seast, et kust neid kaarditoorikuid ja kirjasid saada) on eriti ägedad need glitterist väljalõiked nt “kallile emale“. Nende abil saab isegi kõige väiksem kunstihuviline ägeda kaardi luua. Nt joonistab enda oskuste kohaselt kaardi täis ja hiljem kleebib kellegi abiga kleepsu peale – äge kaart valmis. Need kõik muidugi ei pea just emale olema, seal on igasuguseid, ala parim isa ja palju õnne jne, seega valikut on omajagu (näe, siit saate kõiki näha).

Ma ütlen ausalt, et ma tegelikult super palju ja kaua lastega koos nokitseda ei viitsi. Jah, eks ma ikka vahepeal joonistan nendega ja mässan kaasa, aga no ma teen seda, sest ma tean, et nad tahavad ja üritan siin hea ema olla või nii, aga ma hinges parema meelega ei veedaks oma aega kasse ja tigusid joonistades. Aga eile kütsin ka neid kaarte teha, sest endal oli ka tore, ausalt ka. Ma ei tea, millal ma viimati selliste asjadega tegelesin…algklassides vist 😀 Aga hea külg on see, et kui sa lastele vahendid kätte annad ja ette näitad, siis tegelikult on see neile piisavalt tore nokitsemine ka siis, kui sina iga sekund kaasa ei tee ja saad vahepeal oma elu elada ja näiteks… nõusid pesta või miskit. Hiljem muidugi koristad seda sodi ka, aga no see on selliste meisterdamistega nagunii harilik nähtus.

Igatahes on mul hea meel, et koos TeemeTeistMoodi’ga saan ma teile ka ägeda auhinna välja loosida, mille jaoks ei pea sa tegema ei miskit muud, kui hakkama Facebookis nende sõbraks (SIIN) ja jätma postituse alla kommentaari, et mida sina viimati oma lapsega koos meisterdasid. Vahemärkusena võid lisada, kas sa muidu oled suur koos tegemise ja toimetamise entusiast, või teed sa seda lihtsalt noh, selle pärast, et teised emad teevad ja …peab 😀 Mõlemal juhul olen ma kindel, et TeemeTeistMoodi poest leiad vajaliku kraami sellegipoolest.

*Postitus sündis koos TeemeTeistMoodi‘ga

Loe ka neid postitusi!

56 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Stella 30. aprill 2021 at 09:44

    Sünnipäevade jaoks kaardid ongi põhilised meisterdused viimasel ajal.

  • Avatar
    Vasta Gete 24. aprill 2021 at 08:02

    Meile meeldib ka lastega väga koos meisterdada, neile meeldib eriti lõikuda ja siis kleepida. Alati teeme sünnipäevakaardid perele ja sugulastele kõik koos- peamiselt lapsed ja siis aitan neid seda kokku panna , sest tihtipeale ei oska nad ise peale üksteise hunnikusse kleepimise muud teha. Aga nad on ju alles 2 ja 3 ka 🙂 kuid kindlasti oleksid nad võidu üle väga õnnelikud! 🙂

  • Avatar
    Vasta Külli 23. aprill 2021 at 09:19

    Olen suur meistetdamise gänn. Oleme koos pojaga teinud näiteks helkureid. Täns plaanis putukahotelli hakata tegema 🙂

  • Avatar
    Vasta Viivika 21. aprill 2021 at 18:18

    Jep, nüüd juba 2x kommentaar ära kustunud ja hakkan aga otsast peale.
    Eelmine aasta kui koroona tuli ja lapsed lasteaiast koju jäid siis me ikka lasteaia plaani järgi meisterdasime ja joonistasime. Ise ma olen nii vaimuvaene, et ei oska välja mõelda, mida põnevat võiks lastega meisterdada. Vahest nad nuiavad plastiliini, aga kuna ma ei viiiitsiii neid valvata, et see plastiliin oleks laua peal mitte all, siis nad seda väga enda valdusesse ei saa.
    Endale mulle meeldib väga nokitseda ja joonistada. Viimasel ajal olen sünnipäevadeks kaardid joonistanud/ meisterdanud. Muidugi mul pole neid fäänsisid pabereid ja seda üli vinget paberi lõikamis masinat, mida olen juba nii-nii kaua endale soovinud, aga olen ikka miskit valmis teinud. Pühadeks olen ka ise kaunistusi valmistada, ideid kogun nagu ikka Pinterestist. Päris äge oleks kaartide meisterdamisega järgmisele tasemele areneda 😉

  • Avatar
    Vasta Maris 21. aprill 2021 at 14:32

    Viimati meisterdasimegi koos sünnipäevakaarte just teeme teistmoodi poest ostetud paberitest. Meile väga meeldib taoline meisterdamine ja nokitsemine, kuid seda masinat meil kahjuks ei ole. Selline uhke täiendus ja rohkem erinevaid pabereid kuluksid küll marjaks ära!

    • Avatar
      Vasta Kaidi 22. aprill 2021 at 22:27

      Viimati tegime lastega vanemale sünnipäeva kaarti. Ma ka muidu suur meisterdaja pole, aga lastele meeldib ja sünnipäevade puhul teeme ikka

  • Avatar
    Vasta Heili 21. aprill 2021 at 09:48

    Viimati sai koos pääsukest joonistatud. Internetist sai pilt ette vōetud ja siis joonistatud. Tegelikult tuli ilus. Enne seda harjutasime koos heegeldamist. Heegeldatud kettidest tegime paberile pildi.

  • Avatar
    Vasta Margitta 21. aprill 2021 at 00:24

    Mu väike viiene on hull meisterdaja, viimati tegime koos munadepüha kaunistusi. Tihtipeale on otsas paberid ja muu vajalik, siis lähevad käiku vanad ajalehed ja kõik muu, millele kasutust ei leia. Üldiselt meeldib talle üksi nokitseda, aga no kui abi küsib siis ma lihtsalt ei suuda talle ei öelda. ?

  • Avatar
    Vasta Signe 20. aprill 2021 at 22:50

    Meisterdame palju ja ikka iseenda rõõmuks. Näed miskit ideed ja juba tahaks ise ka proovida ja katsetada lastega koos ja eriti igasugu pühad ja sünnipäevad on selleks toredad ja ideid siis palju :). Viimati sai lapse sünnipäevaks Harry Potteri stiilis asjakesi koju meisterdatud koos lastega :).

  • Avatar
    Vasta Krista R 20. aprill 2021 at 21:33

    Kodus kahjuks mitte enam nii väga….
    Saan oma meisterdamise tuhina ja entusiasmi tööl rahuldatud…..töötan nimelt lasteaias ja seal saab (võõraste)lastega päääääris palju näputööd teha ?
    Masin kuluks, aga väga ära… Oleks kohe palju lihtsam ja siis jaksaks kodus ka veel meisterdada (muidu käed väsinud lõikumsiest??)
    Meisterdasime kodus viimati lihavõtete ajal… Siis algas sujuvalt taimekasvatus ja aiatööd ?

  • Avatar
    Vasta Mirje 20. aprill 2021 at 21:13

    Väga harva meisterdame midagi. Esimene laps on neljane ja teine saab kohe kohe kolmeseks. Ehk siis tänu vanusevahele on nii keeruline leida sellist tegevust et nad saaksid koos aru.
    Tahaks väga midagi proovida kuna nad juba 2kuud kodus ja lasteaia igatsus meeletu. Seal ju ikka meisterdatakse ja toimetatakse nendega igapäev

    • Avatar
      Vasta Gerda 21. aprill 2021 at 07:45

      Kuna laps alles 8 kuune, siis pole veel koos midagi meisterdanud ? aga kindlasti kui suuremaks saab, siis hakkame meisterdama, enda jaoks on see samuti lahe tegevus?

  • Avatar
    Vasta Mari 20. aprill 2021 at 20:43

    Osaleme ka. Kuigi viimasel ajal meisterdamiseks on aega niivõrd vahe, samas eks viimati oligi tegemist munade värvimisega ja siis sai üksjagu palju ka joonistatud ja lõigatud.

  • Avatar
    Vasta Tiia 20. aprill 2021 at 19:18

    Ikka meisterdame, jõulude ajal sain kõik neli last jõulukaarte tegema, isegi 14 aastase ?

  • Avatar
    Vasta Maris 20. aprill 2021 at 18:56

    Viimati meisterdasime lapsega paberist liblikat 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. aprill 2021 at 17:37

    Meisterdasime tütrega pajutibudest jänku :). Väga väga väga oodatud loosivõit oleks see meie peresse :).

  • Avatar
    Vasta Ingrid M 20. aprill 2021 at 16:39

    Meisterdasime pappkastist autoraja! Kuna mulle seda kunsti kätt pole üldse antud, siis oli nagu ta oli ?

  • Avatar
    Vasta Kairi 20. aprill 2021 at 14:45

    Lapsed on juba pubekad ja koos emaga enam eriti meisterdada ei taha/ ei viitsi . Aga mulle endale meeldib nokitseda kui selleks aega on ja “hoog peale tuleb” ? Põhimõtteliselt teen kõike – olen kudunud, heegeldanud, meisterdanud kaarte, karpe ja albumeid, sulatanud küünlaid, teinud omale kehakoorijaid ja erinevaid ehteid ….

  • Avatar
    Vasta Marlen 20. aprill 2021 at 09:58

    Minu lastele meeldib joonistada ja viimane kord meisterdasime koos sõbrapäevakaarte.

  • Avatar
    Vasta moonika 20. aprill 2021 at 09:28

    Mänguloomadele kroone tegime lastega.

  • Avatar
    Vasta Annika 20. aprill 2021 at 09:07

    Mina tegelesin koos lapsega viimati käsitööga, nii heegeldamine, kui kudumine ja tikkimine, selliseid kaarte teeks koos lapsega kindlasti, sellised ilusad liblikad ja lilled tema lemmikud

  • Avatar
    Vasta Merlin 19. aprill 2021 at 23:50

    Kui ise veel laps olin, kuivatasin ma tihti taimi,et pärast nendest kaarte meisterdada ja siis sõbrannadele kinkida (sugulastele ka). Toona tegin väga palju kaarte ja lillekimpe, väga väga meeldis. Kui laps sündis ja natukene vanemaks sai, ostsin ma suurtes kogustes värvilist paberit, igasuguseid huvtava kujundusega kääre, liimi, kujundlõikureid (neid väikseid templite moodi) ja nii me siis lapsega kaarte tegime. Saatsime maale vanaemale, tädidele, sugulastele, kõigil oli rõõmu palju.
    Sellest masinast olen väga pikalt unistanud, milliseid imelisi kaarte saab nendega teha… 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 19. aprill 2021 at 23:15

    Peale lapse saamist on hea põhjus sugulastele sünnipäevaks kaarte meisterdada just temaga. Olgu see nii ilus või mitte nii ilus aga südamest ja oma kätekestega tehtud. Niisiis teeme alati sünnipäevadeks ja muudeks tähtpäevadeks koos lapsega kaarte. Aga ideed hakkavad otsa saama.?

  • Avatar
    Vasta Jane 19. aprill 2021 at 22:52

    Pojaga meisterdasime värvilistest paberitest lihavõtteks pildi, mingid kanad ja munad jne aga väga vahva oli ? ta ütles ka, et me võiks rohkem koos niimoodi nokitseda ???

  • Avatar
    Vasta Elina 19. aprill 2021 at 22:40

    Mul on ka kodus suur meisterdamishuviline. Viimati sai koos tehtud lihavõttekaunistusi.

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. aprill 2021 at 22:10

    Millised armsad kaardid need välja tulid!
    Mulle väga meeldib koos tütrega nokitseda koos. See on meie koosolemise aeg. Temal on hea meel ja minul veelgi rohkem.

  • Avatar
    Vasta Kristi 19. aprill 2021 at 21:33

    Ma rohkem abistaja rollis, kes hiljuti sai 4m tapeedirulli põrandale kinnitada, kuna valid see oli piisavalt suur hiiglaslikus meistriteoseks – sünnipäeva kingiks.

  • Avatar
    Vasta Kristel 19. aprill 2021 at 21:28

    Mina meisterdan koos oma 13 aastase ja peaaegu viiese tütrega. See noorem on viimastel päevadel pabereid peeneks hekseldanud ning “mürki teinud” ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Age 19. aprill 2021 at 21:06

    Mina ise olen suur käsitöö ja meisterdamise huviline. Laps on veel pisike, ainult 3 kuune. Seega saan öelda, et temaga koos meisterdasime, kui ta alles kõhus oli ? ilmselt valmis meil siis mingi õnnitluskaart.

  • Avatar
    Vasta Ave 19. aprill 2021 at 20:19

    Joonistame ja lõikame tihti kujundeid, meiserdame maju…
    Kolm pisikest nöbina tunneksid väga suurt rõõmu sellisest imelisest masinast 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirli 19. aprill 2021 at 20:08

    Meisterdame heameelega kuttidega koos, viimati meisterdasime kaarte ja toakaunistusi☺️

  • Avatar
    Vasta Leila 19. aprill 2021 at 19:32

    Laps mul on rohkem omaette meisterdaja! 🙂 Kuid aeg-ajalt teeme ikka koos, viimati meisterdas onule sünnipäevaks kaarti, kaasas ka mind.

  • Avatar
    Vasta Sandra T 19. aprill 2021 at 18:00

    Mina oma lapsega polegi väga palju meisterdanud, sai teine alles kolme aastaseks ja rohkem oleme niisama joonistanud ja värvidega mökerdanud. Kaartide tegemiseni ei ole veel jõudnud aga huvi tekkis küll ja võidu korral prooviksime hea meelega. Siiamaani oleme me kaartid poest ostnud laisa inimese kombel, kuid ise tehtuid on muidugi ikka hoopis ägedam ja uhkem kallitele kinkida 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva-Maria 19. aprill 2021 at 17:22

    Lugu hoopis nii, et meisterdaks väikse sugulasega miskit vahvat. Usun, et ka poisterahval oleks vahva. ? Ta on viimasel ajal robotite lainel. Ei tea, kas miskit leiab. ?Aga no ega poiss võib ka emale, vanaemale kaardikesi teha lilledega. Why not? Viimati joonistasime ja voolisime plastiliinist loomi ja no roboteid ?? mul arenguruumi on ??

    Tegelt oli mingi aeg emal suur paberikunsti vaimustus peal ja unistas ägedast paberilõikamismasinast ?

    • Avatar
      Vasta Loen siin parasjagu palju raamatuid 19. aprill 2021 at 18:17

      “Ma ütlen ausalt, et ma tegelikult super palju ja kaua lastega koos nokitseda ei viitsi” – mõnede kasvatusteooriate järgi ongi kõige õigem just lastel üksi lasta loominguga tegeleda, kui põhivõtted kätte näidatud. Täiskasvanu tegevus võib domineerima jääda ja tekitada lastes mulje, et “nii peab”, mis pärsib nende loovust ja katsetamist. Nii et, tubli Mallu! Mitte “ei viitsi kaasa teha”, vaid “toetan laste kujutlusvõime arengut”

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 19. aprill 2021 at 17:08

    Auropesulat papkastist tegime viimati oma kuue aastase pojaga. Ta ise meisterdab roboteid ja muid poiste värke ikka ka hea meelega.?

  • Avatar
    Vasta Siiri 19. aprill 2021 at 16:15

    Viimati meisterdasin/voltisin lastega paberist sigasid.
    Lapsed on hullud meisterdamisfännid ja meisterdan nendega koos hea meelega, küll aga ei taheta mind viimasel ajal kampa võtta, sest ma ei oska enam nende hulle ideid realiseerida ?

  • Avatar
    Vasta Nele 19. aprill 2021 at 15:29

    Suurt midagi pole veel meisterdanud, sest laps sai alles aastaseks. Aga endal küll näpud sügelevad ?

  • Avatar
    Vasta Marelle 19. aprill 2021 at 15:26

    Laps alles sai 2 aastaseks, seega ilmselt koos “meisterdanud” oleme ainult plastiliinist 😀
    Kuna juba näitab rohkem huvi üles ja on üsna osav siis oleks ülivinge koos selliseid kaardikesi teha 🙂
    Ma pigem vist olen jah pigem seda tüüpi, et PEAB, sest samalajal diivanil lebada oleks ju niipalju lihtsam 😀

  • Avatar
    Vasta Jonne 19. aprill 2021 at 15:25

    Me meisterdasime viimati paberist muna koos tibuga.
    Mulle meeldib nendega meisterdada, varem meisterdasime rohkem, hetkel natukene harvem, aga proovin järjest seda meisterdamispisikut tagasi tuua.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. aprill 2021 at 14:44

    Viimati tegin neile vist kasside šablooni, mida tuli täita värvilistest paberitest lõigatud ribadega. Ilusad triibikud said valmis ? Praegu on mul valmis tehtud suuremat sorti liblika šabloonid, kuhu pean terava noaga mustrid välja lõikama, et saaks siis sädelust sisse panna. Eelnevalt olen kleepinud liblika läbipaistva kleepsu (ma ei tea selle õiget nimetust. Noh millega kaetakse õpikuid) peale. Ning hiljem kleebin teise kleepsu uuesti peale. Liblikas rippuma ja ongi valmis! Talvisel ajal on meisterdamist rohkem. Teeme ka kaarte, katame õhupalli ajalehtedega millest valmib kauss, lima, plastiliin jms asju, mis hetkel huvi pakub ?

  • Avatar
    Vasta Kadri 19. aprill 2021 at 14:15

    Mulle meeldib väga nokitseda. Nüüd, kui lapsed distantsõppel (2 ja 4 klass), ootan kõige suurema õhinaga nende kunsti ja tööõpetuse tunde. Rohkem, kui matat ?. Kuna lapsed mul parajad lohed ja kääksuviiulid, siis IGA töpa tund ohivad: Jälle ?. Selleks, et neid motiveerida teen nendega kaasa. St: Mina alustan oma versioonidega ja nemad siis teevad järgi.. Nagu ikka alguses ei saa nad vedama ja kui hoog sees, siis teevad ikka suursuure pühendumisega. Hiljuti isegi tunnistasid, et tegelikult meeldib neile meisterdada just minuga koos ? Väiksemal poisil oli vaja voltida paberist erinevaid purjekaid.. üksasi viis tal teiseni ja lõpuks tegi 34 mütsi, paberist. Ja nõudis, et paneksin FB 2eurtsiga müüki. ?
    Meisterduskomplekt kuluks ära küll..

  • Avatar
    Vasta Kix 19. aprill 2021 at 14:09

    Kui sa neid tigusid mainisid seal, tuli meelde, et sul olid ju need suured teod mingi aeg, mis nendest saanud? Või nad ei elagi kaua?

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. aprill 2021 at 14:05

    Ma kasutan päris tihti printeri abi. Ehk siis kui mu 3-aastane teatab, et tema tahab meikida, siis ma prindin talle ühe naise näo ja meikigu terviseks ? Viimati printisin mingid printsessikroonid, kaunistame ära, lõikame välja, kleebime kokku ja paneme pähe ?. Niisama paberile liimimiseks olen poodide reklaamlehtedest igast puuviljade ja maitsva kraami pilte välja lõiganud tema jaoks. Mulle muidu igasugune meisterdamine meeldib, aga lapsed hetkel piisavalt väiksed, et see tore protsess osutub hoopis stressirohkeks, ja segadusest ma üldse ei hakka rääkimagi ??‍♀️? Vaimusilmas teevad lapsed kenasti koostööd ja kuulavad juhiseid ning tulemuseks uhked kunstiteosed, aga noh, ilmselgelt 1- ja 3-aastaselt liiga palju soovitud?
    Igal juhul TeemeTeistMoodi FB leht sai minu poolt like ? ja jään ootama, et lastega meisterdamine lebomalt hakkaks kulgema ?

  • Avatar
    Vasta Ann 19. aprill 2021 at 13:57

    Viimane asi mida ma koos lastega tegin, oli tühjadest wc-paberi rullidest loomad. Meisterdamise poole pealt, mulle pigem meeldib leida uusi ideesid mida koos lastega teha ja siis seda vaimusilmas kõike seda ette kujutada ??

  • Avatar
    Vasta Inger 19. aprill 2021 at 13:35

    Wow, see tundub superlahe komplekt. Sooviks oma tütardele kûll sellist lisategevust. Ise tegutsen nendega seetöttu, et.. peab ja teised on head emad 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. aprill 2021 at 13:34

    Meisterdasime viimati eesti lipu koos lastega. Meeldib meisterdada koos lastega!

  • Avatar
    Vasta Karin 19. aprill 2021 at 13:29

    Viimati meisterdasime munadepühaks lõngapallist kanasid ja kaunistasime kaarte ?

  • Avatar
    Vasta Hel 19. aprill 2021 at 13:24

    Viimati meisterdasime lapsega plastiliinist nukkudele ja ponidele kaunistusi ja eks aegajalt ikka tuleb seda meisterdamist ette küll. Ma ise olen suur pühade entusiast, seega igasuguste lihavõtete, vastlapäeva, jõulude, halloweenide jms paiku olen ikka ise ka meisterdamisest sillas, aga muus osas võtan end lihtsalt kokku, et lapsele rõõmu teha ja teda kuskil suunas arendada. Teistest emadest ja nende valikutest on mul savi. 😀

  • Avatar
    Vasta Buterflay 19. aprill 2021 at 13:11

    Meisterdan iga päeva, nii kodus oma lastega kui tööl. Nimelt töötan lasteaias ja seal kuluks selline asi täpselt ära…

  • Avatar
    Vasta Kätu 19. aprill 2021 at 13:07

    Hmm… Korjasime õuest pajuurbasid, meisterdasime jänese ?… Eks meisterdamist tuleb ikka ette. Loosist soovin ka osaleda väga, sest olen aastaid juba lükanud edasi käsitöö kaartide jne tegemist kuigi unistus see olnud, et tahaks ka käsitöö asjadega tegeleda.

  • Avatar
    Vasta Eneli 19. aprill 2021 at 13:05

    Viimati tegime koos lauamängu aga jäi poolikuks, seega siit saaks kindlasti tööde lõpetamiseks vajaliku.

  • Avatar
    Vasta Eliis 19. aprill 2021 at 12:50

    Distantsõppe ajal olen palju saanud kaasa meisterdada. Wc paberi rullidest pliiatsihoidja topsid nt. Kassi pea ja sabaga. Täitsa vahva ?

  • Avatar
    Vasta Katrin 19. aprill 2021 at 12:49

    Mina olen suur koos lastega meisterdamise entusiast. Viimati kleepisime pajutibudest lambukesi. ? soovin loosis osaleda!

  • Avatar
    Vasta Laura 19. aprill 2021 at 12:42

    Meisterdasime kuldnokka :P.

  • Avatar
    Vasta Kadre 19. aprill 2021 at 12:39

    Meie värvisime siidirätikuid toiduvärvidega. Laps 4-aastane. ?