TESTIN JA ARVUSTAN

tavaliselt ma teravaid asju ei soovida, aga…*

3. juuni 2021

Lamamisega on selline asi, et enamasti eelistan ma seda teha mingi pehme pinna peal. Diivan, voodi, mu ebanormaalselt pehme vaip – you name it. Seda suurem oli mu hämming, kui ükspäev karbist Pranamati (Instagramis @pranamat_eesti) välja koukisin, laiali laotasin ning sellele kuidagimoodi pikali üritasin heita. Hämmingus sellepärast, et, lordy lord, kui teravad need lootoseõied seal on. Paistab siuke nunnu, väiksed toredate lillekesed peal, aga ei. Sinna pikali saamine nõuab vähemalt alguses strateegiat lausa. Proovisin kümnel eri moel ja lõpuks lähenesin taguots ees.

No ja üks asi on sellele heita suhteliselt riietatuna nagu mina tegin. Sokkis kannatas juba esimesel korral täiesti vabalt seistagi sellel. Paljajalu on mingi hoopis mu level ja sinna ma pole veel jõudnud. Aga osad inimesed teevad isegi joogat selle mati peal, nii et noh. Kõik on võimalik. Eks ta kuidagi nii käibki, et alguses katad mati või katad ennast rohkemate riietega. Ning siis mida aeg edasi, katsud neid kihte sealt vahelt järjest vähemaks võtta, et asjast saaks maksimaalselt tolku olla.

Sest päriselt ei seisne kogu selle mati erilisus või olulisus muidugi selle ümber kädistamises, et uih ja aih kui terav see on. (Nüüd heidan sinna juba tuima näoga nagu vana mees, isegi kõiki kodus leiduvaid vammuseid ei pea enam selga tõmbama, nii harjunud.) Tegelt keerleb kogu see asi just nende samade lootoseõite ümber, mis kuulu järgi ülitõhusat punktmassaaži teevad.

Üks esimesi asju, mida ma Pranamatil pikemalt lamades täheldasin, oli soojatunne. Või no okei, ESIMENE mõte oli ikkagi see, et holy shit, mu selg on pärast kindlalt auklik (ei olnud). Aga kui natuke maha rahunesin ja lõdvaks lasin, torkimine hajus ja mingi hetk hakkas soe. Lausa nii, et isegi nägu tundus kergelt õhetavat. Tähendab et mingi mustkunst või noh, teadus, tõesti on punktmassaaži ja vereringe kiirenemise vahel. Ega ma selles super ei kahelnudki, sest ma tean isegi kahtlemiseks sellest teemast liiga vähe. Aga et see lausa minutite jooksul tuntav on, ma päris kindlasti ei eeldanud.

Teine asi, mida ise täheldasin ja millele alla kirjutan, on see, et Pranamatil lamades tekib mõnus lõõgastunud vibe. Mis on loogiliselt võttes viimane asi, mida tuhandete väikeste ogade otsas pikutamisest ootaks, aga nii on. Mõttetegevus muutub heas mõttes aeglaseks ja üldse ei kiirusta minema sealt. Põhjuseid otsides sain teada, et punktmassaaž stimuleerib endorfiinide tootmist, mis tekitabki selle rahu- ja mugavustunde. Poleks ise proovinud ja veendunud, ma vist ei usuks.

Kui Pranamati kodulehte külastate, siis seal on terve pikk rodu igasugu valusid ja muresid, mille vastu sellel matil lamamine aitab. Loll lugu, et mul hetkel liiga vähe hädasid on, et neid kõiki kinnitada või ümber lükata. Aga eks see on natuke individuaalne nagunii, et kellele mis täpselt mõjub. Ja kui muud viga pole, siis hea vereringe kulub ikka marjaks ära. Või noh. See oli nüüd päris rets understatement – hea vereringe on vaata et üks olulisemaid asju üldse. Kui veri ei liigu ja toitaineid ega hapnikku kõikidesse kehasoppidesse laiali ei vea, siis on mingid osad kehast piltlikult öeldes (või jumala otseses mõttes?) nälgas ega saa korralikult toimida. Mida kauem nad sedasi virelevad, seda tõenäolisemalt hakkavad varem või hiljem kõiksugused terviseprobleemid kimbutama. Nii et isegi kui täiesti ainuke asi, mida Pranamatil lamades saate, on see sama soe tunne, siis teadke, et juba see on teie tervisele ülihea turgutus!

Kuna toote nimes on nii suurelt ja kõlavalt see “ECO”, siis ma tunnen, et pean ka seda osa asjast natuke adresseerima. Nimelt on Pranamat mitte ainult tervise parendamiseks loodud, vaid ka valmistatud igast otsast naturaalsetest ja tervislikest materjalidest. Alustades allergiavabast plastikust, lõpetades 100% linase kangaga.

Sooduskood MALLUKAS annab teile Pranamati ostes alati suurima parasjagu olemasoleva soodustuse ja SIIT lingilt ostes on sooduskood juba hindadele lisatud 🙂

Kas teie olete kunagi säärast matti kasutanud? Kui ei, siis soovitan soojalt (kuigi nõuab natukene harjumist :D)

*Postitus sündis koostöös Pranamat ECO-ga

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liis 21. detsember 2021 at 15:26

    Mulle on akupressuuri matid alati meeldinud! Isegi mu vanaema kasutas mingisugust vana versiooni (ei olnud nii ilus kui pranamat 😀 ). Tänu sinu postitusele ostsin lõpuks päris pranamati ja olen ülirahul, see on igat senti väärt. aitäh sulle! 😉

  • Avatar
    Vasta Elis 16. august 2021 at 15:53

    Kasutasin odavat Hiina versiooni mõnda aega ja arvasin, et mulle see meeldib … ja siis otsustasin Pranamati osta. Oli väärt otsus! Muidugi on see palju kallim, aga erinevust on tunda igas pisiasjas. Ogad on palju teravamad, aga ei kriibi nahka nagu odavama omad. Materjalid on naturaalsed. Pean ütlema, et see vahtkumm, mis odava mati sees oli, ei toetanud mu selga piisavalt ja surve jaotus kuidagi ebaühtlaselt. Pranamat on selles mõttes ikka palju parem. Aga muidugi otsustab igaüks ise, mis tema jaoks parim on. Mina igatahes Pranamati ostu ei kahetse ja odavat versiooni pole kordagi enam kasutanud.

  • Avatar
    Vasta M. 4. juuni 2021 at 04:35

    Mitte, et ma Pranamati headust kuidagi pisendada tahaks, aga olen ka üks neist vaesekestest, kes on reklaami ohver, aga selle raha eest endale kindlasti seda matti soetada ei tahaks. Väike googeldus ja oligi oluliselt odavam matt juba minu poole teel. Ma olen oma matiga miljon % rahul. Enamasti kasutan seda alaseljavalude puhul, siis kui juba piinab, AGA seni olen juba mõne minutiga saanud oma piinadele leevendust ja kõrvutades mingite venitustega on see matt IMELINE!

  • Avatar
    Vasta K. 3. juuni 2021 at 14:34

    Ei kahtlegi, et on tervisele hää asi jne, aga need hinnad :[ Tore, kui kingituseks said, aga ostmiseks tundub ikka paras röövimine päise päeva ajal. Mul naljalt neid sotte võtta pole, et mati peale panna, mida ma vb üldse regulaarselt kasutama ei hakkagi.

    • Avatar
      Vasta M 3. juuni 2021 at 17:27

      Osta mõni odavam, mul on näiteks Black Pepperi oma ja ei usu, et kehvemini toimib. Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on Pranamat täiesti kohutavalt üle hinnatud 🙂

      • Avatar
        Vasta K 3. juuni 2021 at 22:34

        Omg. See hinnaerinevus… Tänud info eest 🙂