KODU TESTIN JA ARVUSTAN

nüüd võib rõdul tsillida küll!*

1. juuli 2021

Ma vist polnud veel nädalake tagasi rohkem oma rõdul olnud, kui paar korda sinna pesu kuivama pannud (ja selle vihma kätte jätnud). Mis seal ka imestada – suitsu ei tõmba ja muud asja nagu sinna rõdule ei ole ju. Seda enam, et alles nädal tagasi olid ilmad nii külmad, et kuskil värske õhu käes väriseda ka eriti mõnus ei tundunud. Pole ka ime, et ma selle kaunistamisele eriti rõhku ei pannud.

Nüüd on täiesti teine tera – rõdu on päikest täis ja sinna korteri omaniku poolt jäetud prosta tooli peal istuda just eriline lust ja rõõm ei olnud. Seega andsin ma Kaup24 tellimuse sisse. Panin igaks juhuks kõik tooted sellised, et oleks kohe laos olemas ja 3 päeva jooksul käes. Eesti suvi võib pikema aja peale lihtsalt otsa saada. Seejärel sõitsin suure hurraaga poodi taimi ostma. Nüüd ongi mu rõdu nii idekas, et praegugi istun siin, silmad vidukil, sest päikesega on raske trükkida, aga tuppa passima ka minna ei taha.

No vaadake ise, kui lamp see rõdu enne oli (ignoreerige seda kurba sefiiritorti, mis seal maas vedeleb, haha).

Ma alguses panin lilled ja laua teisele poole, minu meelest sobis nii päris kenasti. Aga siis vaatasin, et ripptool on ikka liiga suur ja jääks muidu ukseavale liiga ette. Seega võtsin kokku kõik oma Eesti naise rammu ja tassisin ise kõik paika. Muuseas, tooli panin ka ise kokku, nii et strong independent woman, who?

Lillepostament on nii mõnus asi. Sain sinna kohe neli lillepotti panna ja minu väikse rõdu kohta on see juba paras lilleaed. Samas saab sinna tuulevaiksel õhtul ka näiteks küünlaid põlema panna, et ikka ambiaaaannnsi luua, nagu öeldakse. Ma tegelikult tahaksin sinna mingeid tulukesi ka, sest see laetuli seal ei ole just eriti õdus. Küll aga ei ole mul seal pistikut, seega peaks mingi patakatega variandi sebima. Kui keegi soovitada oskab, oleks kena!

Ripptoolid tundusid kõik suht sarnased, seega tegin valiku tuugalt värvi järgi ja pean tunnistama, et mahtus üsna nibin-nabin. Aga seal sees päikese käes õõtsuda on mega mõnus. Ja õuevaip tundus ka selline hubasust lisav asi. Mul on see värk, et tubades peab alati vaip maas olema, muidu pole inimese moodi olla. Ja no mis see rõdu siis ka erinev on – ikka vaipa vaja.

Ühesõnaga, mul on nüüd tänu Kaup24-le mõnus rõdu, kus paar kuud rahus tsillida ja ilma nautida. Mul õnneks on siin hea ilmakaare peal ta ka, päike paistab umbes alates keskpäevast kuni loojumiseni sisse, seega saab seal kindlalt lähiajal paar mõnusat veiniõhtukest teha. Ja kui ka hakkab jahe, viskame pleedid peale ja istume edasi, sest kaua seda õues olemise aega siin Eestimaal ikka on antud, eksole.

Kas teil on ka rõdud? Kui palju te neid soojaks ajaks “valmis sätite” või mis teil seal on? Äkki mul ka midagi veel vaja, mida ma ise ei tea 😀

*Postitus sündis koostöös Kaup24-ga

Loe ka neid postitusi!

7 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tuluke 1. juuli 2021 at 21:52

    IKEA päikesepatareidega tulukesed on päris head, mõned ripuvad mul juba üle 5 aasta räästas ja ikka toimivad. Kasu neist on muidugi rohkem suve teises pooles, sest praegu veel on liiga valge ka hilisel ajal. A noh varsti on enivei jõulud.

  • Avatar
    Vasta Kristina 1. juuli 2021 at 21:03

    Mul on ka rõdu aga kasutada seda eriti ei saa, kuna meil ronivad, situvad ja kusevad seal oravad. Lillepotid tuuseldavad kohe laiali, lilled lõhuvad ära. Metsas, pargis on oravad nunnud aga rõdule neid küll ei taha aga mis teha… 🙁

  • Avatar
    Vasta katri 1. juuli 2021 at 19:27

    Päikesepatareiga lambid on suvel rõdul mõnusad. Neid on igasuguseid, riputatavaid jne jne. Talvel ju nagunii rõdul ei istu.

  • Avatar
    Vasta kats 1. juuli 2021 at 19:26

    Sa peaksid oma lillepotid kuidagi kinnitama ka. Muidu lendavad esimese äikesetormiga kas üle rõduääre või maha ja lähevad katki.

  • Avatar
    Vasta Ruth 1. juuli 2021 at 18:41

    Üleliigne kott-tool, üks poolsurnud aloe taim ja kasside vaateplatvorm. Klaasitud rõdu ja alati mingi 50 kraadi kuuma ehk väga ei kannata olla seal ? Murulauk ja paprika kasvavad seal meeleldi. Kuna alumine osa klaasist on kaetud mingi kilega, et ei näe sisse ega välja, siis seal pole nagu väga pointi istuda ka, vahi aint taevast ?

  • Avatar
    Vasta Mannakas 1. juuli 2021 at 17:16

    No ma nüüd vaatasin, et meil sama kant elamiseks 😀
    Aga mul ka rõdu suvisel ajal lemmikkoht. Hommikul maja ees rõdul ja õhtul maja taga rõdul (jah, mul on mitu rõdu). Taimekasvatus on ka täies hoos. Tomat kasvab potis nagu miška 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. juuli 2021 at 17:44

      Tomatit mul pole, aga basiilik huugab ka 😀