LAPSED Mari

juhuks, kui te seda juttu kuskilt mujalt kuulete

18. juuli 2021

Mu ühel väga heal sõbrannal on Marist natukene vanem poeg. Nad käisid koos ühes lasteaiarühmas ja lisaks veel mõnda aega koos eelkoolis. Marile meeldib Jasper VÄGA. Ja kui ta eelkoolis kuulis, et nad on nüüd kõik klassivennad ja klassiõed, hakkas Mari kodus pidevalt rääkima, et tema tahab kunagi Jasperiga abielluda, sest Jassu on talle väga armas vend.

Ma üritasin talle küll seletada, et Jasper ei ole otseselt tema vend ja oma vendadega nagunii abielluda ei saa (vähemalt siin riigis) aga üldiselt oli see päris nunnu lapsejutt. Tema armas väike vennake, kellega ta low key abielluda tahab.

Mida ma aga ei osanud arvata, et see jutt võib teinekord võõrale päris kahtlane tunduda ja ausalt, Mari räägib vist iga võõra inimesega, keda ta siin ilmas kohtab. Seega jõuame nüüd jutu poindini: mul käis siin ükspäev koristaja. Kõik oli nii segamini ja minu ihus ei olnud jõudu sellega tegeleda, seega leidsin Laagri grupist hea inimese, kes mulle appi tuli.

Kraamis tema kööki, ma olin magamistoas, kui äkki kuulen mida Mari räägib:

“Marta on minu õde, ta on 2-aastane. Lende on ka minu õde, ta on 4-aastane. Ja siis mul on veel vend Jasper, kes on 8-aastane, aga ta ei ela meiega koos!”

Ma kohe tormasin elutuppa seletama, et ausalt mul ei ole kuskil kaheksaaastast sohipoega, mida ma üldsuse eest varjanud olen ja vaene naine oli ka sellise näoga, et eiei, mis see minu asi on, ma umbes ei räägi kellelegi, ma luban…

Et siis jah, kui on veel siin ilmas keegi, kellele Mari on rääkinud oma salapärasest vanemast vennast, siis ausalt, see ei ole mu salaja keldris hoitud poeg, vaid hoopis Kätu poeg, kelle vastu Maril ebaloomulikult suur armastus ja huvi on, ma luban 😀

Ps! Avapildil Mari joonistatud pilt enda ja Jasperi (gooti)pulmast

Loe ka neid postitusi!

8 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K 19. juuli 2021 at 10:13

    Hehe, mu peagi 3-aastane räägib ka tõsise näoga kõigile, et tal on 2 venda ja siis suurem õde ja veel üks õde jne.
    Vendade ja õdede arv varieerub olenevalt päevast. Ta on hetkel ainuke laps 🙂 Kui jutt nimede peale läheb, siis need on suht ulmelised 😀 Endal täitsa tore kuulata, aga mänguväljakul võib jääda mulje, et meil on vahemikus 3 -16 last kodus 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 18. juuli 2021 at 19:09

    No vähemalt see “vend” on päriselt olemas ?? Minu vend rääkis väiksena, et tal on pere metsas. Naine, laps, koer, kõik jutud.

  • Avatar
    Vasta Katša 18. juuli 2021 at 16:29

    Ma rääkisin lasteaias, et minu 11 aastat vanem vend käis poistekooriga Leningradis (aasta siis oli vast mingi 1977 ja see osa oli täitsa tõene) ja et ta tõi sealt mulle kingituseks ahvi. Seletanud ma siis kasvatajale vägagi usutavalt, mida pärdik sööb ja mis trikke teha oskab jne. Kui ema mulle järgi tuli, küsinud kasvataja, et kus me seda ahvi öösiti hoiame või elabki vabalt maja peal!? Ema ei saanud esiti arugi, et mis ahv? No ilmselgelt oli tegemist ca 20 cm pikkuse mänguahviga. Totaalse lemmikuga pikkadeks aastateks ?

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 18. juuli 2021 at 16:08

    Mu laps on väiksena mind korduvalt piinlikku olukorda pannud.
    Ta arvas järjekindlalt, et igat eesnime on “tema maailmas” VIST üks ! Igatahes on saatuse tahtel kummalgi lapsel oma isa ja igakord, kui tema kuuleb kuskil suvaliselt õekese isa nime , kuulutab et see on minu õe ISA !!!! Mis siis et ta tunneb ja teab teda nägupidi ka. Jeesus tule appi! Seleta mis sa seletad , varsti jälle see jutt! See minu eitus pole kuidagi veennud neid segaduses pealtkuulajaid … Ütle veel et lapsesuu ei valeta, see lihtsalt arvab mis ta arvab. Vahel on neil hämmastav loogika ja vahel pole seda üldse.

  • Avatar
    Vasta SV 18. juuli 2021 at 15:13

    Mäletan et rääkisin ka kunagi lasteaias oma õest, kõik teadsid peale mu vanemate, kuni üks kasvatajatest küsis et kus see vanem õde on siis? Olin umbes Mari vanune siis, kes teab miks ma seda rääkisin.

  • Avatar
    Vasta N 18. juuli 2021 at 14:07

    Õues majadevahel on ta ka seda rääkinud 8 aastasest vennast 🙂

  • Avatar
    Vasta L 18. juuli 2021 at 13:58

    Mul kaksikud ka hästi seltsivad… kord rääkisid surnuaiast tagasisõites ühele tädile bussis( nii et ikka kõik kuulsid) et neil on õde ka aga ta jäi surnuaeda maha. Auto on õnnistus ma ütlen. Auto on õnnistus…

    • Avatar
      Vasta Morgie 20. juuli 2021 at 22:07

      😀