AVALDAN ARVAMUST LOOMAD

mis see üldse minu asi on?

10. august 2021

Blogimine on üks naljakas asi, kas pole? Isiklikult olen seda teinud juba mingi kuusteist (!) aastat ja selle point on kogu aeg sama olnud – rääkida, mida ma teen ja arvan ja toimetan. Okei, vahepeal on siia selline töö osa juurde tulnud kah, aga üldpoint on ju sama. Kui ma ainult reklaami kütaks, ei loeks mu blogi keegi. Või üldse kellegi blogi, arvan ma.

Seetõttu ongi naljakas, et kui ma millestki kirjutan, siis tulevad inimesed ja küsivad, et aga mis see sinu asi on? Miks sa üldse sellest midagi arvad? Vait ei oska olla või?

Mõnes mõttes õigus kah – kõigest ei peagi kogu aeg hommikust õhtuni midagi arvama. Küll aga ütlen ma ausalt, et enamik asju, mida ma arvan, jätan rohkem enda teada (või arutan sõbrannadega). Mõnikord ütlen ka siin enne kui mõtlen ja teinekord lupsab paar sõnakest välja siis, kui vähe rohkem vägijooki võetud (khmmkhmmmm). Aga üldiselt mulle endale tundub, et ma räägin siin ikkagi enamasti enda elust ja see, et ma vahepeal teistest inimestest ja üldse maailmasündmustest midagi arvan, on ka täitsa okei osa ühe inimese isiklikust blogist.

Kassiteema valguses olen ma saanud nüüd siit-sealt kirju, et olen suur kiusaja ja kasside käekäik ei ole sugugi minu (ega kellegi teise asi). Laias laastus ma nõustun, et päris iga kassi käekäik siin riigis tõesti minu asi pole. See on ka põhjus, miks olen selle teema pealt alates selle tekkimisest oma moka maas hoidnud. Loomulikult sain ma kohe aru, et need kassid ära on antud (ei, mitte viietuhandest laivist, kus sellest räägiti, vaid täitsa ise). Aga tõesti olin ma ise ka näinud, et Triinu nende kassidega hädas on ja ega ta ei tundunud oma eluga parimas kohas ka. Sellest tulenevalt eeldasin inimesest parimat – et ta need kuskile heasse kohta viis, kus kassid tõesti paremat elu nautida saavad.

Millal see minu asjaks muutus oli see siis, kui Triinu oma storydes üritas jätta muljet, et a) mina olen need samad kassid südametult ära andnud, b) viitas dramaatiliselt faktile, et ka mina olen omal ajal loomi ära andnud. Teine punkt ei ole vale, aga ma leian, et kaks kassi, kes on su juures aastaid kasvanud ja kes pmst ei nõua mingit tähelepanu peale söögi, puhta liivakasti ja paari pai päevas, on veidi teine teema, kui “minisiga” kes su kodus 75-kiloseks kasvab ja lisaks on geneetiliselt veel nii kehvas seisus, et omas kassiallergiat. Mul oli kodus siis minu meelest 7 kassi, kui ma Lea omad ka hulka arvestan, nii et sellisel juhul ei olnud mul tõesti midagi rohkem teha kui Milvi ära anda.

Ma ei taha üldse õigustada, et minul oli õigus looma ära anda ja tal mitte. Selles suhtes, et ma ju TEAN, milline ma olen. Ma ei mõtle asju väga palju läbi, ma käitun emotsiooni ajel, ma ei ole kõige järjepidevam ja takkatipuks unustan pooled asjad siin ilmas üldse ära. Kas ma oleksin pidanud selle jänese võtma, kelle elu ülesanne on ära süüa iga mu tehnikavidina juhe? Ilmselt mitte. Aga ma ei saanud midagi teha, kui Mari loomapoes nuttis ja väitis, et ainukene asi, mis teda lohutab, on see jänes. Jumal tänatud, et ta mingisugust püütonit ei soovinud. Ilmselt oleks selle ka ostnud. Kas ma teadsin, kuidas jänes kassidega läbi hakkab saama? Ei teadnud. Uskusin vaid seda, mida loomapoest väideti – et võivad saada küll. Kas nad praegu saavad läbi? Priit ja Liisu on suuremad bestikad kui Priit ja Hella!

Kas ma oleksin pidanud võtma selle siili? Noh, arvestades fakti, et ma ei teadnud nendest pmst mitte midagi ja mul polnud isegi õrna aimugi, kui palju nende kodus pidamine vaeva võtab, siis ütleme, et pigem ei. Aga kas ma sain selle musta, haisva ja varvastetu siili sinna jätta? Ka ei. Nii et ma lihtsalt üritan siin elus südame järgi käituda ja lihtsalt loodan parimat. Mõnikord õnnestub, mõnikord mitte. Noh, nagu Milviga juhtus. Ei jopanud välja, et oleks saand omale jätta, kuigi tahtsin küll. Jänese ja siiliga tundub siiski paremini minevat, aga kui üks neist 75-kiloseks kasvab, siis baiiii 😀

Elu vist ongi selline, et mõned teevad hullu uurimustööd ja planeerivad ja kalkuleerivad iga sammu ette ja see on hea. Sedasi tuleb kindlasti hulga vähem ootamatusi ette. Mina aga tuhisen pikemalt mõtlemata läbi elu ja hoian pöidlaid pihus. Eluviis seegi.

Aga need eilsed kirjad ajasid tõesti veidi pingesse, sest tead… Olgu missugune inimene ma olen, aga õiglustunne on mul suur. Mõni ime, et ma kogu aeg kohtus käin (ja kaotan :D). Ma lihtsalt ei oska vait olla asjades, kus inimesed konkreetselt valetavad ja ohvrit mängivad. Kas see on kiusamine? Ma ei tea. Nagu päriselt istusin täna hommikul ja üritasin ennast analüüsida, et kas kellegi valede paljastamine on kiusamine? Või on asi selles, et mina ise isikuliselt ei ole väga selline inimene, kes jätaks inimestele “siira ja sooja inimese” mulje. Nii et kui siis keegi teine seda näkku valetamisega saada üritab, siis see riivab jälle mu õigustunnet? Ausalt, ei tea. Mu lugejatele meeldib tihti mind analüüsida ja ma põnevusega kuulan, mida te sellest arvate. No et miks ma selline olen, et vait ei oska olla? Mis see kõik on alati minu asi?

Mu lemmik osa on muidugi see, et ma tegelikult ei tohi üldse iial loomade teemal midagi arvata, sest mul endal surid hamstrid kapi otsa ära. Jällegi, täitsa tõene fakt. Ainuke asi on see, et ma olin VÄIKE LAPS. Ma muuseas väikse lapsena lasin Prismast kommi ka rotti (sorri, Prisma, kui sealt keegi nüüd loeb), aga kui ma praegu peaksin kedagi varastamas nägema, kas ma peaksin siis vait olema? Sest ma ju ise olen ka teinud?

Huh, väga segane postitus, aga ma ütlen, et see teema tõesti ei jäta mind külmaks. Kõige rohkem ajabki mind pingesse vist see osa inimesi, kes mind sõimavad ja kirjutavad, et iga inimene elagu oma elu ja need ei ole minu kassid ja see pole ei minu ega üldse mitte kellegi asi. Aga kas me ei võiks elada maailmas, kus nõrgemate heaolu ON kõigi asi? Või on see asjatu kiusamine?

Ma ennast muidu 100% tondiks ka ei pea, kuigi ma kohati võin veidi ülbe tunduda (olen teate siit-sealt kuulnud), aga mu terapeut ütles, et see on lihtsalt lapsepõlves tekkinud kaitserefleks, et ma liiga pussy ei oleks. Nii et võta nüüd siis näpust. Äkki ma ikka olen üks valus tont, kes hamstreid kapi otsas kuivatab ja oma elu elada ei oska. See on ka variant 😀 Arvamused on oodatud!

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mm 12. august 2021 at 20:54

    Minul on kahju kassidest ja lapsest- kassidelt võeti turvaline kodu ja lapselt eluaegsed kaaslased. Austraalia strippar võib olla tore, aga seada tema soovid ja heaolu tähtsamaks kõigest/kõigist…

  • Avatar
    Vasta Tyy 11. august 2021 at 15:13

    Kust otsast siis alustada seda lahkamist.
    Esiteks ei kiida üldse TL teguviisi mitte kuidagi heaks. Mõtleme siis kuidas ta sellise jamani jõudis. Miks ta tahab sind kaasa haarata oma jurasse.
    Esmalt sa kritiseerisid tema peikat juba enne temaga kohtumist, mis siis et toona pigem murest olla ettevaatlik. Jah, sa said aru, et polnud kõige kenam sõbrants talle ja palusid avalikult vabandust, koos põhjendustega. Kuidas tema seda vastu võttis on teine lugu ja tema probleem. Igatahes näib, et asjad hakkasid ikkagi edasi kiiva kiskuma. Taaskord avaldasid kriitikat tema jorsi välimuse aadressil ja päris nõmedalt. Vabandasid taas, tubli tüdrik aga ometi… Kui Viin viib viimase taktitunde, siis kas on vaja sellesse nii hoogsalt sukelduda? Nüüd kui TL sattus taaskord kriitika tulle, siis oleks olnud kohane vagusi olla, sest oled tema silmis jätkuvalt „patune“ ja isegi siis, kui sind sellesse jurasse üritas sisse põimida. Jah arusaadav, et see sind käima tõmbas, kui arupärijaid juba lademes tekkis. Vot siin kohal oleksid võinud veidi mõelda ja analüüsida miks ta nii alatult käitub. Minu teooria või mõttekäik on selline. Justini pärast või lisaks ka muudel põhjustel tuli teha kassidest loobumise otsus, mis ei olnud eriti arukalt läbi mõeldud. Võimalik, et selle otsuse juures oli aktiivsem pool uus kallim. Kuna sina teda juba arvustasid, siis oli TL reaktsioon J pildist kõrvale jätta. Sellest tuleb siis väide, et andis kiisud ära enne peika Eestisse tulekut ja püüe teda kaitsta. On muidugi nõme, et vale välja tuli, et tegi seda siiski J isiklikult, sellega kaevas ta end üha sügavamale porri. Nüüd on ta surutud nurka ja nurka surutud isik satub paanikasse ning teeb mida iganes, et olukorrast pääseda. Püüab tähelepanu mujale juhtida, hämada. See on põhjus miks ta sinu nime mängu tõi. Kuna tema hinges oli ikka solvumise okas, siis tõenäoliselt ta omas ajus uskus või tahtis uskuda, et see kasside kadumise ilmsiks tulek on sinu näppude vili. Siit tuleb soov sind määrida, kanda osalist vastutust sulle üle. Ehk ta ei taha võtta vastutust enda ja Justini tegude eest. Kuidas see kõik teistele paistab, seda taaskord neiu ette ei mõelnud. See lugu on jõudnud suure kella külge ja trahvid tulemas. Tegu pettuse, kuritööga. Eriti shitt olukord, kuidas seda peale valede laviini lahendada on keeruline, andsid küll talle head nõu eelmises kassi saaga postituses aga ta vist ei suuda seda mõrupilli alla neelata. Sinul jätkugu suuremeelsust ja mõistmist talle. On tema otsus, kas ja kuidas ta selle olukorra nüüd lahendab.

  • Avatar
    Vasta Mimm 11. august 2021 at 12:01

    Mu tädi ütles mulle kunagi ühed sõnad, millest alles vanemana olen hakanud aru saama. Mu meelest käib selle olukorra kohta päris hästi:

    “Ära karda vaenlast, sest kõige hullem asi, mis ta võib sulle teha, on sind ära tappa.
    Ära karda sõpra, sest kõige hullem asi, mis ta sulle teha võib, on sind reeta.
    Kuid karda ükskõikseid inimesi, sest just nende vaikival nõusolekul toimuvad kõik reetmised ja tapmised.”

    Rohkem inimesi võiks just ebaõigluse vastu üles astuda ja sõna võtta. Ei pea olema vait ja tegema nägu, et pole minu asi. Nii saavadki paljud koledad asjad juhtuda, sest keegi ei sekku.

  • Avatar
    Vasta Heldi 11. august 2021 at 10:25

    Tere,
    Mina täiesti tavaline inimene arvan, et igal inimesel on õigus elada oma elu niin nagu soovib. Teise inimese asemele ei oska keegi ennast panna. Seega hukka mõista on alati kõige kergem. Igal oma elu ja igaüks loob ise nii ka oma tulevikku. Lisaks on elu nàidanud kus on teise suhtes hukkamõistu, laseb elu seda endal kogeda, et ise läbi kogemise aru saaksime sellest, et ei ole vaja teistele näpuga näidata. Mind tohutult häirib Inimeste tuleriidale asetamine. Teine inimene tema kehas ja olukorras, seega ei ole õigust ka hukka mõista. Muide looja vaatwpunktist ongi inimene ise edikohal enda jaoks.

  • Avatar
    Vasta P. 11. august 2021 at 09:10

    Lühinägelikum veel ei saagi olla.
    Taheti oma mainet säästa ja valiti kõige s*tem lahendus. Tulemuseks veel hullem maine kahju.
    Taheti rahaliselt säästa ja valetati, et kassid on leitud. Tulemuseks veel suuremad rahakulud?
    Kuidas inimesed ei tea ega arvesta sellega, et valed tulevad välja? Täiega hämming. Ja need nende insta stoorid olid juba kuulates aru saada, et inimesed valetavad. Kes teab, et ta ikka süüdi pole ja talle karjuv ebaõiglus osaks saab, see ei mökita, keeruta ega uimerda oma pöördumises selliselt. Siis eem… nagu… etet…… eem….. Väga väga usutav. Aus jutt on ikka tükk maad soravam. Mdea, kui valetamine ku ioskus on kummalgi neil eesmärk omaette, siis vaja veel kõvasti harjutada.

  • Avatar
    Vasta Reebu 11. august 2021 at 01:18

    See valetamine on minuarust kõige rõvedam. Ega ta esimene inimene pole, kes ei jaksa lemmiklooma eest hoolitseda ja varjupaika viib. Aga hakata mingit paska ajama, et oioi, ma üksikema. No ei.

  • Avatar
    Vasta Liisu Er 11. august 2021 at 00:12

    Mul on kassidest nii kahju. Neil oli pikalt oma kodu, kus olid oma inimesed ja siis saadeti külmavereliselt mitmekümnete kui mitte sadade kasside sekka. Võõrad lõhnad, hääled, kassid, inimesed… Vaesekesed, millise trauma nad küll saada võisid. Kas tõesti oli see parem viis kui oma jälgijate käest küsida, et äkki keegi armas hing on nõus neile kodu pakkuma? Ja isegi kui kogu see valede maja on kokku kukkunud, siis nad ikka veel valetavad. Huvitav, kas Jane peale uute asjaolude väljatulekut samuti veel TL niimoodi kaitseb.

  • Avatar
    Vasta B 10. august 2021 at 23:34

    Mulle meeldib sinupuhul VÄGA see, et sa tõesti julged seda tunnistada, et näed, ma ei ole alati kõige perfektsem inimene. Või et näed, tegin jah valesti ja ütlesin inetusti. See on nagu suur omadus, mida paljudel ei ole. Pigem ikka kaitstakse end ja üritataksegi kellegi teise arvelt end puhtaks pesta 😀 Arvan ka et see teema ikkagi puudutas sind kui sind sinna sisse toodi. Ennast tuleb alati kaitsta vōi põhjendada asju, kui tunned, et seda vaja.

    • Avatar
      Vasta A 11. august 2021 at 11:14

      Jäi ka see lugu silma ,et perekoolis kiusatakse jne siis hakkasin rohkem seda teemat jälgima ja no ütleks ,et pole nagu väga ime ka kui inimene nii käitub ja noo see valetamine no süda läheb pahaks ?lõpuks ei mäleta ise ka mida kokku rääkinud on ?no tegelt hakkab see ka vastu käima kuidas ta koguaeg kuskil aeleb
      ?aga siin aitab nupp unfollow ka?

  • Avatar
    Vasta kassimutt 10. august 2021 at 23:12

    “Elu vist ongi selline, et mõned teevad hullu uurimustööd ja planeerivad ja kalkuleerivad iga sammu ette, see on tegelikult ju hea, sest siis ei tule vist never ootamatusi ette. Ma lihtsalt tuhisen läbi elu ja hoian pöidlaid pihus. Eluviis seegi.”

    Võidki käituda emotsioonide ajel, olla mitte järjepidev, asju mitte läbi mõelda jne, kui see ei tee, kellelegi TEISELE liiga. Sellised asjad nagu LOOMADE VÕTMINE ja laste saamine ei ole kohe kindlasti midagi sellist, mida oleks õige teha sellisel moel, et üldse ei uuri, planeeri ega mõtle läbi. See ongi lihtsalt vastutustundetu.
    Muidu võid ju selline olla, aga loomad tuleb võtta ikka nii, et enne mõtled läbi, kas ja kuidas. Mida see reaalselt tähendab. Vastasel juhul ongi üsna suur tõenäosus, et asi lõppeb sellega, et see loom ühel hetkel sellisesse kodusse enam tahetud pole.
    Oleks sa teinud uurimustööd, oleksid ka teadnud, et sead kasvavad 75kiloseks ja jänesed närivad tohutult.
    Ma ei arva, et peab tingimata kõiges tohutut eeltööd tegema, uurima, planeerima, kuigi ise olen selline vähegi suuremate otsuste puhul, aga ma ei arva, et kõik peavad olema ühesugused ja käituma nagu mina. Küll aga PEAKS kõik enne läbi mõtlema ja uurimustööd tegema, enne kui endale mingi lemmiklooma võtavad. Lambist emotsiooni ajel endale loom võtta on lihtsalt ülimalt vastutustundetu.
    Ootamatusi võib alati tulla, ka kõige hullem planeerimine ei garanteeri, et neid ei juhtu. Küll aga on asju, mille puhul ei ole lihtsalt õige ega vastutustundlik ning hooliv lähtuda mingist “ei tea, mis saama hakkab, aga pöidlad pihus” loogikast.

    Kui see Triinu oleks ka asja veits rohkem läbi mõelnud, siis ta poleks praegu sellises situatsioonis. Ma olen suur loomainimene, aga ma otseselt ei tauni loomade ära andmist. Ses suhtes, et parem antaku need loomad paremasse kodusse, kui et nad on kuskil ,kus neid ei taheta, hoolitsemata jne. Aga väga palju jääks sellist äraandmist olemata, kui inimesed mõtleksid ENNE loomavõtmist realistlikult läbi, mida konkreetse looma pidamine tähendab, nii rahaliselt, ajaliselt jne.
    Üleüldse ei saa ma tõtt-öelda aru, mis tohutut hoolt need kassid siis vajasid ja kuidas ta nendega nii hädas oli. Tõesti ei saa aru. Seni oli ju 7a nendega ilusti hakkama saanud, raske uskuda, et korraga midagi muutus. Kasside pidamine on võrreldes paljude liikidega ikka suht lihtne. Ma olen vist ka halb kassiomanik, kuna mul selline töögraafik, et mitmeid päevi nädalas olen kodust 14h jutti ära. Aga ei ole näha, et kassid minuta hakkama ei saa sel ajal. Seetõttu on raske ette kujutada, et kui hull graafik ja kiire elu neil siis väidetavalt oli. Raske uskuda. Kõigi videote järgi tundus küll, et nad on küll ja piisavalt kodus.

  • Avatar
    Vasta Evelin 10. august 2021 at 23:00

    Olen tuhat protsenti nõus, et kui sa näed otsest valetamist, mida Triinu Liis tegi, siis on õige sellest ka kirjutada. Õnneks on nüüd ju varjupaiga juhataja selgelt välja öelnud, et Justin viis kassid sinna ja valetas, et nad leidis, pääsedes nii kokku 600eurose loovutustasu maksmisest kahe kassi eest. Su õiglustunne on super!

  • Avatar
    Vasta E 10. august 2021 at 22:33

    Kogu see teema on lihtsalt nii ajuvaba ja närviajav! Loomade hülgamine ei ole mingi inimeste isiklik asi, mille osas teised midagi kobiseda ei tohiks, samamoodi nagu kiusamine, perevägivald jne. Selliseid tegevusi tulebki normaalses ühiskonnas taunida. Vaikimine aitab ainult ülekohtu tegijat. Kõik need Triinu Liisi kaitsjad ja sinu tümitajad võiks võtta paar tundi ja veits aega enesesse vaadata, et kas nad tõesti selliste väärtushinnangutega tahavad samastuda, mida see lõvipaar esindab.
    Ja rääkideski Triinu Liisi kaitsjatest – mis ajupesu neile tehtud on, et nad ikkkkka veel ei saa aru, mis inimesega tegemist on?? Ta on ju neile, tema armsatele mummudele, pidevalt lihtsalt näkku valetanud! Rääkimata muudest kahtlastest tegevustest, millest pole vist vajagi näiteid tuua. On ta tõesti nii osav manipuleerija ja ohvrimängija? Saan aru, et ta on lühike ja suurte silmadega, mis talle ilmselt kasuks tuleb, aga kas sellest fassaadist on siis tõesti nii raske kaugemale näha? Lihtsalt müstika 😀

  • Avatar
    Vasta K 10. august 2021 at 20:57

    A mis püütonil, või madudel üldiselt, viga on? 😀 Kiire eluviisiga inimestele ideaalsed- söövad ja s***vad harva, vōivad kaua ka söömata olla, lisaks ei aja karvu ega tee häält:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 21:35

      ma ainult kardan neid kabuhirmus 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 10. august 2021 at 20:56

    Mina ka ei ole nõus vait olema, kui näen kuskil ülekohut. Ka siis, kui see mind otseselt ei puuduta. Jah, mõnikord on tõesti lihtsam pilk eemale viia ja teha nägu, et ei näe-kuule ja pole minu asi. Aga! Ükskõiksus on minu meelest kõige jubedam asi siin ilmas. Tunne, mis sa tunned, ole poolt või ole vastu, aga jumala eest, ära ole ükskõikne!

  • Avatar
    Vasta Annika 10. august 2021 at 20:01

    TL kasutas ehedat hämamist. Esiteks tegi end ohvriks ja mängis kurnatud üksikema kaardi. Siis pakkus välja uue patuoina ja ütles, et aga tema tegi ka, miks ainult mind süüdistatakse. Siis väitis, et on sellest teinud 5 storyt, aga keegi neid näinud pole. Siis tuli välja, et ta valetas ka millal kassid said ära antud. Ja tal pole kuidagi võimalik nendest pilti saada uues kodus. Neid valesid on juba nii palju, et ta ei saa enam tõtt rääkida. Ta on nii sügaval augus. Ja nüüd pani oma konto üldse peitu. Ootab, et inimesed unustavad ära ja enam ei küsi. Loo moraal – räägi kohe tõtt. Praegu on ta saanud omale kassitapja kuulsuse…. Ja see on kôik tema enda teene, mitte kellegi kiusamise tulemus.

    • Avatar
      Vasta kassimutt 10. august 2021 at 23:16

      Kurnatud üksikema, kes ei jõua päevast mõne minuti kulutada sellele, et panna kassidele süüa ja puhastada liivakasti…seda enam, et kasse 2 ja pakuvad seltskonda ja tegevust üksteisele, ei ole igavusse ja kurbusesse suremas. Ja veelgi enam, üksikema, kelle laps on pool ajast nagunii eksmehe juures.

      See “aga tema tegi ka” on kõige lapselikum argument üldse.

  • Avatar
    Vasta P 10. august 2021 at 19:28

    See teema nii kahtlane. Ainult keerutamine ja valetamine.

    Mõistliku kassiga on elu ju väga kerge. Anna süüa-juua, puhasta liivakasti ja tee pai.

    Mul on 2 kassi. Vanem on varjupaigast võetud 6 aastat tagasi. Olgem ausad, on võideldud küll nendega. Küll pissiti mulle voodi, küll riidekappi, kui ei ta ei suutnud uute elumuutustega kohaneda. Paar kuud tagasigi , uuesti suhtesse minnes, pissis kass mul 2 korda riidekapi täis.
    Aga ma ei kaaluks isegi seda varianti, et ta ära anda..
    Pigem aitan neil hirmudest üle saada ja kohaneda uute elumuutustega.

    Aga noh, inimesed ju erinevad. ??‍♀️??‍♀️
    (Mõistan kui allergia või mõnel muul olulisel põhjusel oma lemmikule uus parem kodu otsitakse.)

  • Avatar
    Vasta Marge 10. august 2021 at 19:14

    Sellistest asjadest peabki rääkima, aitäh sulle julguse ja südameheaduse eest, said just ühe jälgija juurde!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 10. august 2021 at 18:56

    Kusjuures ma olen ise ka kassi ära andnud. Võtsin tibule seltsiliseks, aga ei arvanud, et nad läbi ei saa. Pisike uus oli terroriseeritud, peitis end ja kakas voodisse, minu oma jällegi solvunud, et mingi uus ka elada tahab. Kirjutasin sinna kust võtsin, andsin tagasi, küsisin hiljemgi, kuidas läheb… Hästi, palju paremini kui minu juures! Seal on ikka meeletu vahe, kas anda ära mingil enam-vähem mõistlikul viisil, või viia suvalt hukkamise poolt tuntud varjupaika. Lootusetu olukorra parandamine pole patt, aga uhkus tiba on.. ma tean, olen ka elus uhke olnud valel hetkel, see maksab kätte ühel või teisel viisil. Nukker jah. Loodan, et kiisud on elus.. see võiks ju ometi kuidagi tõestatav olla mis neist varjupaigas edasi sai…

    • Avatar
      Vasta mutt 10. august 2021 at 23:25

      See on igati mõistetav, kui loom antakse ära sellepärast, et teised pere lemmikloomad lihtsalt ei võta omaks. Või siis on mingil muul põhjusel kass uues kodus väga stressis ja ei suudagi kohaneda. Seda ei teagi tegelikult kunagi, kas varasemad lemmikud võtavad uue omaks või mitte.

      See lugu on suht kole ikka küll. Millegipärast raske uskuda, et nad varjupaigalt uute omanike andmed küsisid või üldse said. Seega see jutt, et käisid uues kodus vaatamas on täielik häma. Mina tõtt-öelda arvasin kogu aeg, et küllap Triinu need kassid lihtsalt mõnele sugulasele või tuttavale kuskile maale vms ära andis. Tõesti poleks ealeski arvanud, et ta nad varjupaika viis. Arvasin, et Perekooli käod on ikka üle võlli õelad, kui mingist eutanaasiast jms jahusid.

      Aga tundub nii, et ta ei tahtnud oma mainet kasside ära andmisega rikkuda ning seetõttu ei julgenud ka vastavat teadet avalikult üles panna. Muidu oleks ju kindlasti oma jälgijate kaudu neile uue kodu leidnud. Oleks siis võinud vähemalt valetada, et J allergia ja selle tõttu annab ära, oleks saanud avalikult uut kodu otsida ja ka leida. Nüüd aga selline lugu….See on ikka päris masendav küll, kui 7a ühes kohas, turvalises kodus elanud loomad, üleöö lihtsalt niisama varjupaika saja teise kassi juurde viiakse ja sinna jäetaksegi. Seda enam, kui nad ehk polegi enam elavate seas. Arvestades Pets’i mainet, siis kahtlen, et nad eutaneerimist tunnistaksid.

  • Avatar
    Vasta F 10. august 2021 at 17:44

    Kogu see asi on väga kahtlane, aga kuidas saab Sinirebase mäletada, kes täpselt tõi kui sealt käib sadu kasse läbi?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 17:45

      No ju siis ei käi seal tihti mitte eestlastest välismaalasi, kes “juhuslikult kaks kassi leidsid”

    • Avatar
      Vasta Tt 10. august 2021 at 17:56

      Enamus kasse püüab varjupaik ise, sinna toodud kassid on pigem ERAND. Seetõttu jäävad need ka paremini kindlasti meelde. Naljalt ei lenda selliseid ” kassileidjaid”. Kes leiab see teatav enamasti KOVi kes püüdmise korraldab. Tuttav, kes töötas kunagi Viljandi nt varjupaigas ütles, et sellised tootjad enamasti ongi enda loomade ära sokutajad.

      Malluka õiglustunne on imetlusväärne, mina ise ka ei kannata ülekohut ja leian, et kasside ja kõigiga, kes huvi tundnud ja sõimu saanud (ka Mallukas) on käitutud ülekohtuselt! T taktika igas asjas on olnud teiste süüdistamine ja vat kus loos, eesriie hakanud langema.

      • Avatar
        Vasta M 11. august 2021 at 00:04

        Ula peal kassid ei anna end ka nii kergelt kätte. Eriti veel 2tk korraga???
        Sygavsygav auk, kust väga keeruline välja tulla…

  • Avatar
    Vasta K 10. august 2021 at 17:25

    Okei, kõik see muu seal kasside ja storyde ümber.. Aga TL otseselt ise kiskus Sinu sinna teemasse sisse. Ma ei tea, minu arusaamise järgi küll täitsa see koht, kus oma suu (arvuti) lahti teha ja sõna võtta, kui teine inimene ise Sind mainib teemasse. Aga vast ma kah siis maalima asjadest valel arusaamal ?‍♀️

    • Avatar
      Vasta Krr 11. august 2021 at 09:31

      Täpselt! Ja minu mäletamist mööda ütles ta, et Mallukas on KORDUVALT (kui palju kordi siis peale selle ühe Milvi) loomi ära andnud. Kusjuures seda sõna “KORDUVALT” kordas ta ka oma lauses vähemalt 3 korda…. Ja täiesti selgelt jättis oma jutus mulje, et tema tegelikult nii öelda päästis Malluka juurest need kaks kassi pakkudes talle kodu (mitte poole sõnagagi mainides, et kassid olidki asenduskodus).

  • Avatar
    Vasta E 10. august 2021 at 17:03

    Minu arvates oli täiesti okei postitus sinu poolt, põhjendasid end ilusti ära, normaalsed argumendid ja oled alati igati aus ja meeldiv.
    Sama ei saa kahjuks Triinu-Liisi kohta öelda. Alguses jälgisin, oli ka tore ja huvitav, aga nüüd on väga igav, lausa häiriv ja läks unfollow. Vaatasin samuti siis viimast laivi, ainult häma ja nukrate silmade tegemine. Põhjus, kassid vajavad hoolt, on mingi loll vabandus. Olen eluaeg kassidega üles kasvanud (elame küll maal ja kassid käivad vabalt õues ja toas, vb korteri kassid tõesti vajavad rohkem tähelepanu?‍♀️), aga üldiselt ütleks et kassid on väga iseseisvad loomad ja saavad edukalt 12h päevas üksi hakkama.

    • Avatar
      Vasta Krr 11. august 2021 at 09:32

      Jaaa, pisar oli silmanurgas kassiarmastusest ja abikaasa toetav/lohutav käsi õla peal 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 10. august 2021 at 16:51

    Sattusin ka täna Jane storysid vaatama ja oli raske neid kuulata ja mõelda, et inimene räägib tõsiselt..
    Ma arvan, et kõik punktid on juba su blogis välja toodud, mida ma argumentidena mainida tahtsin, aga tahaks lihtsalt lisada, et naljakas ja natuke kurb on, kui kellegi arvamuse avaldamise kohta tuleb protesteerima põhikooliharidusega, odavat, labast ja rumalat “kirjandust” nagu “After” jne soovitav isik, kes kaitseb TL-i ainult selleks, et sulle vastu rääkida või midagi öelda. Ega endal ei tulegi palju ideid, millest kõnelda, kui sinu kirjandusteadmised piirduvad fanfictioni ja põhikooli teadmistega. 🙂
    Ma ei taha kedagi maha teha, aga nii Jane, kui ka TL on kaks blogijat, keda kuulates või lugedes kumab kõiges läbi see kui harimatud need inimesed on.

    • Avatar
      Vasta Lii 10. august 2021 at 19:13

      Rumal küsimus aga kes on Jane, tema postitusi selle teemaga pole näinud ja täitsa huvi kohe

    • Avatar
      Vasta Karin2 11. august 2021 at 10:43

      Päriselt nii ütlesidki v? Uskumatu kui heal arvamusel sa endast oled 😀

  • Avatar
    Vasta L 10. august 2021 at 16:19

    https://lemmik.postimees.ee/7310033/sinirebase-varjupaik-triinu-liisi-kassidest-jah-nad-vist-olid-meil
    Ma loodan, et supp maitseb hea. Ehk keegu pakub leiba ka kõrvale?

  • Avatar
    Vasta K. 10. august 2021 at 16:17

    Kui inimesel on aega päev otsa endast peegli ees storysid salvestada, käia mitu korda nädalas iluprotseduuridel, pidutseda ja muud sellist, siis oleks tal ka aega oma kahe looma eest hoolitseda, kui ta neid tõeliselt armastaks ja pereliikmeks peaks. Asi lõhnab pigem sedamoodi, et uuele kutile lihtsalt ei meeldinud kassid ja siis tuli neist lahti saada, et talle meele järele olla.
    Väga kummaline igatahes, et inimesed kes põhimõtteliselt sotsiaalmeedias kõike overshare’ivad (oleme näinud piltidel ta poolpalja abikaasa bonerit ja nt videoid tema poolpaljast ning parasjagu tõbisest lapsest) sellise teema puhul ütlevad, et see pole kellegi teise asi. Kui sa paned kogu oma elu avalikkuse ette, siis tuleb valmis olla selleks, et inimesed võtavad su vastutusele, kui sa täielikku jama suust välja ajamisega vahele jääd.

  • Avatar
    Vasta Iti 10. august 2021 at 16:13

    Ja nüüs Sinirebase poolt kommentaar, et kassid viis sinna inglise keelt kõnelev noormees 😀

  • Avatar
    Vasta Anja 10. august 2021 at 16:12

    Kahju kassidest? jube ebameeldiv see võlts poolpaljas segakeelne paarike.
    Sa oled nii aus/otsekohene ja õiglustundega. Imetlen sind väga.
    Ja mida see janeblogi üldse tuututab?‍♀️?

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 10. august 2021 at 16:03

    Kõik sinu poolt õige ? pole vaja otsida tonti, sealt kus seda ei ole ?

  • Avatar
    Vasta H. 10. august 2021 at 15:49

    Arvan seda, et need Jane kommentaarid olid lihtsalt täisjaburus. Seletab, kuidas inimestel pole “absoluutselt” õigust sisuloojatele vm avaliku elu tegelastele nende otsuste või valikute kohta küsimusi esitada. Nagu kuulsused ja semi-kuulsused oleks mingist kõrgemast seisusest, kellelt lihtrahvas või kes iganes midagi küsida ei tohi. Või nagu ei teaks üldse, kuidas sotsiaalmeedia toimib. Ning räägib seda oma Q&A’s, kus ta ju ise ootab inimestelt küsimusi (samamoodi nagu Triinult hakati kasside kohta uurima ta laivides). Aga ta vist isegi ei taipa kui ebaloogiline ja jabur ta jutt on.

    • Avatar
      Vasta Tt 10. august 2021 at 17:59

      Jane on nii heitliku meelega, ühel hetkel väidab sama teema kohta ühte asja, siis jälle teist…vastavalt sellele, kelle poole vaja hoida on. Muidugi on inimesel õigus oma arvamust muuta aga tema on eriti tuulelipp ja armastab liiga palju arvamust avaldada aga alati ei tule see hästi välja.
      Eks ta on ise ka pihta saanud selliste avalikuks tulnud inetute saladustega, seetõttu praegu T kaitseb ka nii hoolega.

    • Avatar
      Vasta Kadri 10. august 2021 at 17:59

      Kui oled ise influenceriks hakanud ja sul on tuhandeid jälgijaid, kellele pahna pähe määrida ja iga oma liigutust storytada, siis tuleb arvestada, et kui näiteks elukaaslasel kere kuumaks kütad või mingit muud sitta toodad, siis tõenäoliselt tekivad neil (õigustatud) küsimused. Avalik elu ongi avalik elu. Kui ei taha küsimusi, ära ole avaliku elu tegelane.

  • Avatar
    Vasta meow 10. august 2021 at 15:39

    Õigust räägid. Kui kuskil saab laps tappa või naine kannatab kodu vägialla alla, siis ei saa ju silmi kinni panna ja öelda, et see pole minu asi? Miks meil üldse on politsei, kohtumõistmine? Anarhia oleks siis, eks ole…

  • Avatar
    Vasta Kakuke 10. august 2021 at 15:33

    See kassidraama on niiiiii kaua kestnud, ei ole otsa ega äärt. Saabuks tõde… ☹️
    Pole ühtegi neist väidetavatest laividest/stooridest näinud, mida pidavat 5000 tehtud olema.
    Sõbranna sai instas bloki, kui kasside kohta küsis (kusjuures oli seee üsna ammu, kui asi veel suure kella küljes ei olnudki, tema siis ei kuulunud nende kõigi hulka, kellele “kõikidele küsimustele vastati”).

    Aga kui eile Triinu Liisi laivi nägema sattusin, siis hetkeks mõtlesin küll, et wait… What? Mallukas võttis endale kaks kassipoega ja siis veitsa aja pärast andis nad ära, Triinule ja Kristole siis? Olen su blogi lugeja ammusest ajast, ja sellist seika nagu üldse ei mäletanud. Ja sinu eilsest postist siis lugesin, et sa olid kõigest hoiukodu. Muidugi, seda ma ju tean ja see juba tundub loogiline. Aga see Triinu Liisi sõnastus… ?‍♀️
    Ja siis veel see Milvile rõhumine.
    Mul lihtsalt pole sõnu, “stoori” oli lihtsalt nii kehvasti sõnastatud, et seda kuulates jäi justkui mulje, et “Aga Mallukas on ju kehvem loomapidaja kui mina”.

    Üks asi veel mis mind Triinu puhul häirib ja mis minujaoks ajuvaba on, et kuidas mina, kui tema kunagise (pere)blogi jälgija ja lugeja (ajast, mil Triinu veel oli armas, omapärane ja huvitav) järsku üleöö mingi poolalasti meeste jälgijaks sain ?‍♀️nagu nii ei tehta!

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 15:39

      No sa ei olnud ainuke, kes nendest storydest niimoodi aru sai. Ja kui mina julgen oma poolt seletada, siis olen kiusaja, valetaja ja pole üldse minu asi ka 😀

  • Avatar
    Vasta Kairi 10. august 2021 at 15:13

    Juhul kui sa peaks tont olema siis oled sa väga vinge tont 😀 Ise ta kiskus sind kasside teemasse sisse. Samas nägin tema mitut live kus küsiti kasside kohta ja ta eiras neid küsimus ja lõpetas live ära. Oleks ta kohe rääkinud südamliku loo kasside ära andmisest poleks see tal nii suureks läinud. Üldiselt sinu postitused ju ei salva kedagi ja imetlen kuidas sa räägidki asjadest ilma ilustamata 😉

  • Avatar
    Vasta K. 10. august 2021 at 15:11

    Naljakas jah, et tema võib oma platvormil anda infot pooleldi edasi ehk jätta valemulje olukorrast ja nüüd sina siis ei või täpsustada. Veider.

    Mulle tundub,et kõige absurdsemaid kommentaare jagavad need, kes on teemaga väga pealiskaudselt kursis ja muidugi kaitsjad, kes ei taha näha või ei näe (nende meelest see ongi ok), et antud teemas midagi imelikku oleks.

  • Avatar
    Vasta Kertu 10. august 2021 at 14:47

    Ei ütle, et teinekord su väljaütlemiste või mõningate tegude pärast “silmi punni” ei aja, aga mulle nii tohutult läheb korda su ausus!!! Ausus lastekasvatamises ja üleüldse.
    Aitäh!!
    Aitäh!!!

  • Avatar
    Vasta Ly 10. august 2021 at 14:41

    Lugesin eile ka neid kommentaare ja mõtlesin, et “hmm inimene võib oma storydes vihjata täiesti vabalt Sulle ja su loomadele, rääkida sinust ja kui sina siis tegid blogipostituse, siis see on teiste asjadesse sina toppimine”. Lihtsalt see inimene on nii valelik, et halb hakkab mingit selget juttu suust välja ei tule ainult mingi ögisemine, selgeid lauseid jms ammugi mitte. Teeb 15 storyt ei millestki kui võiks sama ära öelda ühe storyga ja no siis muidugi see tema armas kaasa khmkhmkhm 😀 nagu ausalt peaksminema teatrikooli või noh vahet pole ka ta ju ongi lavainimene 😀

    • Avatar
      Vasta Krr 11. august 2021 at 09:39

      Ma olen sama täheldanud, et eriti kui on mingi terav teema jälle üleval, siis tuleb neid stoorisid kilomeetrite viisi ja nendes kõigis räägitakse täpselt ühte sama juttu viissada korda korrutades. Täitsa olen tahtnud küsida, et miks sa ei tee ühte konkreetset stoorit, kus sa oma mõtted välja ütled, et mida sa heietad. Aga ma ei saa küsida, siis pannakse block ja mida ma siis meelelahutuseks vaatan pärast (kui uus draama tuleb) 😀

  • Avatar
    Vasta Eliis 10. august 2021 at 14:37

    Iga üks võib meie vabal maal oma arvamust avaldada, peaasi, et viisakalt ja teisi mitte solvavalt. Seega..mina ei näe su “kassipostituses” probleemi. Ja kuna sa olid nende kasside hoiukodu ka, siis veel enam on sul õigus paar sõna sekka öelda.
    Aga kui nt tuletada meelde su hiljutisi väljaütlemisi vindise peaga, siis jah.. just see oli pigem kius. Aga see selleks, vähemalt oskad sa vabandada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:38

      No ega see normaalne ei olnud jah, ei hakka vastu vaidlema 😀

      • Avatar
        Vasta Esp 10. august 2021 at 16:47

        Tegelikult mul vist selle peale, kui keegi mind “cunt” iks soimaks lambist, lendaks ka kork pealt. Mallul vahemalt pidas kork kuni jargmise peoni… Uldse ei imesta, et nii làks ?

  • Avatar
    Vasta Hundu 10. august 2021 at 14:32

    Hüljatud/piinatud/väärkoheldud loomad = pere siseasi.
    Väärkoheldud lapsed = pere siseasi.
    Mees peksab = pere siseasi.
    jne.
    Õõh, kuidas ma ei kannata seda Ida-Euroopa mentaliteeti (mis on vist kah idaeurooplaste suhtes ebaaus, seal lõunamaa pool on pigem kõik kõigi asi?) Praegune aeg tundub üleüldse selline üleminekuaeg, et ühelt poolt nagu hakkaksime normaalselt toimivaks ühiskonnaks saama, kus nõrgematest iseenesestmõistetavalt hoolitakse ja igasugu jamasid märgatakse ja vahele astutakse, teiselt poolt viskab ikkagi sisse seda nõme-mentaliteeti, kus jobusid ei tohi kiusata, sest siis ei saa nad südamerahus edasi jobud olla.

  • Avatar
    Vasta Liisa 10. august 2021 at 14:31

    Nii närvi ajavad need inimesed, kes seletavad kuidas “see pole kellegi asi mis keegi oma kassidega teeb”. Et las siis kõik tegutsegu suletud uste taga nii nagu jumal juhatab? Kui tegu oleks nt lapsega, kas siis oleks ka sama jutt? Või kust läheb piir pereliikme ja pereliikme vahel, kuna minu silmis on endale võetud lemmikloom samuti pereliige, mitte mingi närakas mida ära visata kui isu täis saab. (Milvi keiss täiesti arusaadav, kuna tema tervis oli mõjutatud + tema sai endale hea ja turvalise uue kodu, ning sul polnud ka probleemi seda jagada)

  • Avatar
    Vasta Karolin 10. august 2021 at 14:29

    Mina arvan, et antud olukorras oli sul täielik õigus sellest teemast rääkida, sest sina olid siiski see, kes heas usus enda hoiukodust need kassid Triinule andis. Küll aga ei näe ma ühtegi põhjust, miks oleks pidanud Janeblogi seda teemat lahkama ja sinust halba rääkima teades, et su minisiga ei olnud siiski nii mini ja et sa olid laps, kui su hamstrid kapiotsa surid. Antud juhul on ka tema bully, sest asi ei puudutanud karvavõrdki teda. ? Aga minule isiklikult meeldib, kui sa räägid asjadest nii nagu sa arvad ja ei aja mingit mõttetut mulli, et inimestele meeldida. Kõigile ei peagi otsekohesus meeldima, väga paljud paraku ajavad otsekohesuse ja ülbuse sassi. Mina isiklikult ütlen ka kohe välja, mida ma asjast arvan ja kindlasti leidub inimesi, kes arvavad, et ma olen ennasttäis ja ülbe. Tegelikkuses ma lihtsalt avaldan arvamust ja võibolla ma tõesti alati enne ei mõtle, mida ma ütlen, aga shit happens i guess. ??‍♀️ Vähemalt oled sa ehe! Pane edasi nii nagu alati! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:34

      Janel lihtsalt on elu põhimõte vastanduda kõigega, mida ma ütlen 😀 ja kaval on ka mitte fakte täpustada, ma juba täna sain kirja, et kas ma unustasin Mari hamstri kapi otsa ja ta suri ära. Ega vahet ju pole, kas see juhtus eile või 18a tagasi, MINA pole õige inimene kobisema.

      • Avatar
        Vasta Liisu 10. august 2021 at 14:44

        Haha vot seda mina ei teadnuki. Vähemalt on tal siis ikkagi mingi püsivus ja kindel hobi mis pole aastatega muutunud…Vastanduda Malluga ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:45

          noh, ega ma ei peagi igaühele meeldima, seega on tal vaba voli seda teha

  • Avatar
    Vasta B 10. august 2021 at 14:26

    Mida tähendab kassidega hädas olemine? Mul on endal ka 2 kassi, 2x päevas vajavad konservi ja 1x päevas liivakasti korrastamist. Heal juhul võtavad need aega max 10min. Kahekesi on teineteisele seltsiks ja saavad kenasti hakkama. Kui palju aega võtab 1 Tiktoki tegemine?! ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:33

      Ma olen mõnikord ka kassidega hädas, kui nad öösel ringi laamendavad jne 😀 aga noh, päris sinirebasesse viima ei hakkaks selle peale

    • Avatar
      Vasta Krr 11. august 2021 at 09:45

      Ja jutud lapse üksi kasvatamisest ja kümne tunnistest tööpäevadest ei tundu ka kohe kuidagi tõesed. Samuti oli aega tohututes kogustes storide tegemiseks ka oma kaugsuhte ajal, aga vot kassidega ei jaksanud enam tegeleda. Siin nii mõnedki kassiomanikud maininud, kui jabur see jutt tundub. Koera pidamisel saaks tõesti nendest põhjendustest aru, sest koer vajab õues käimist ja liikumist jne.

  • Avatar
    Vasta Aa. 10. august 2021 at 14:20

    Mallukas, sa ajad õiget asja! Ignoreeri neid võltse mamsleid, kes sind kiusajaks nimetavad. Vastik vaadata nii silmakirjalikke inimesi.

  • Avatar
    Vasta Kadri 10. august 2021 at 14:20

    Jajah täielik tont, seepärast loengi su blogi ;D

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:35

      vb sa oled tondilover? 😀

      • Avatar
        Vasta kadri 10. august 2021 at 15:47

        hmm, ma elan Tondil, äkki tõesti
        Tegelt ära tunne ennast üldse kuidagi negatiivselt – nagu öeldakse inimesele antakse niipalju kui ta kanda jaksab

        • Mallu
          Vasta Mallu 10. august 2021 at 15:56

          su elukoht on tõesti kirss tordil 😀

          • Avatar
            Krr 11. august 2021 at 09:46

            Kirss tondil 😀

          • Mallu
            Mallu 11. august 2021 at 09:55

            just :D!

  • Avatar
    Vasta Ave saarelt, kaugelt 10. august 2021 at 14:19

    Inimesel ei ole mitte ainult õigus vaid kohustus seista nende eest, kes seda ise teha ei saa. Kassid, koerad, linnud.. Väga lihtne on kõrvale vaadata ja mitte midagi teha. Sina seda ei tee. Aitäh Sulle selle eest. Empaatiapuudus on meie ühiskonna suur viga ja puudujääk. Hea, et siiski jätkub ka neid, kes julgevad ja võtavad ka vaevaks nõrgemate eest välja astuda 🙂

    Love u!

  • Avatar
    Vasta K 10. august 2021 at 14:15

    Ma arvan,et see oli top1 mu lemmik blogipostitus sul?

  • Avatar
    Vasta A. 10. august 2021 at 14:15

    Tead, üks asi on see, kui inimene tunnistab oma viga ja edaspidi teeb paremini. Ei ole ühegi looma äraandmine õigustatud, kuid vahel on see tõesti vajalik, et loom saaks paremasse keskkonda, paremad elutingimused ja hea hooliva pere. Arvan, et Triinuliisi puhul oleks samuti kordades normaalsem käitumine olnud see, kui ta oleks oma sotsiaalmeedia vahendusel kassidele uue kodu leidnud, kuhu nad oleksid läinud koos. Jah, ta oleks saanud selle eest ka negatiivset tagasisidet, kuid tänaseks oleks see juba unustatud ja kassid vb naudiks paremat elu. Antud hetkel ta aga kuidagi salaja loobus neist ja nüüd valetab nii, et endal ka juba raske järge pidada ja nuiab selle ohvri mängimisega kaastunnet. Oma maine on maha teinud ja uskuda, et on nii armas ja siiras inimene, nagu ta väidab – no mitte kunagi ei usu seda enam, vahet ei ole mis teemal. Tundub mega feik ka valelik inimene. St. eelneva jutu kokkuvõteks, see teema on kõikidele loomast hoolivatele inimestele südamelähedane ja Triinuliis kui mõjuisik, suunamudija, eeskuju jne tulekski sellise käitumise eest ette võtta ja vastutama panna. Ta ise paneb ju kõik avalikult oma insta storydes oma sõnade ja tegude eest vastutama, kus siis nüüd see super mustereeskuju on?

  • Avatar
    Vasta Liisu 10. august 2021 at 14:14

    Mjaa.. Ma ka vangutan pead nende üle, kes ütlevad, et sinu postitus oli täiesti üleliigne. Kui ei oleks TL seda dramaatilist storyde rida teinud ala “Aga Mallu andis ka oma sea ära…” ei oleks olnudki põhjust sul seda postitust teha. Inimesed vist kuulavad kuidagi ka üle ühe lause mitte ainult ei loe.
    No ja see kes selle “hamster kapi otsas” asja mängu tõi on ise ju karanud selga inimesele süüdistusega “Miks sa pilte töötled..” Pagan pole ju kellegi asi noh ? Mulle alati meeldib sellistes olukordades ütlus “Ole parem vait, näed targem välja”
    Ma ise ka püüan võimalikult vähe kommenteerida aga vahel on see lollus nii suur , et ei suuda vaiki olla. Kuigi võiks ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:22

      Jah, mul endal sama asi, et mõistus ütleb, et kle oleee vait, aga suu juba lobiseb 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 10. august 2021 at 14:12

    Kuna see teema puudutas väga sind, siis sinu poolne arvamus oli väga asjakohane. Miski pärast hakati kohe selle story tegemisel just sinule vihjama, et ala üks inimene ja tean,kes oli ja on ja siis sinna otsa kõik see muu looma jutt. Seega. mis mõttes see pole sinu asi, oli ja käitusid õigesti.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:21

      Ma tegelikult ei tea, kas ta mõtles alguses mind, sest mina ei ole enne seda teemat puutunud üldse. Ma ise arvan, et ta mõtleb Getterit, sest tema hakkas vägagi usinalt uurima suht kohe kasside käekäigu kohta. Aga no jumal teab.

  • Avatar
    Vasta Mann 10. august 2021 at 14:07

    Ma kommenteerin väga harva, aga sina oled küll väga hea ja super inimene, tundus et pean seda ütlema 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:21

      No ütleme nii, et on ka mul halvemaid hetki 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 10. august 2021 at 14:07

    Arvamus on see, et see on sinu blogi ja tee sellega ja kirjuta siin mida sina heaks arvad!! Persse need vingujad, no kui ei meeldi ära loe, nagu enesepiinajad. Imelikud inimesed!

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:21

      No see ongi nagu naljakas, et ma kirjutan OMA blogis, ehk siis kui sa juba siia lehele tuled, siis nagu tahad teada, mida ma arvan v teen. Ja siis küsid, et mida sa krt muudkui arvad midagi 😀

  • Avatar
    Vasta M 10. august 2021 at 14:04

    Ma ei näinud siin tekstis muud kui 100% tõde. Ja tulebki loomade eest seista! Kes siis seisab, kui mitte teised inimesed? Suht haige mõtlemine, et kui pole sinu kassid, siis peab savi olema. Keegi looma konkreetselt piinab, siis pole ka teiste asi või? Ilmselgelt tuleb seista kõikide loomade eest, kellele liiga tehakse.

  • Avatar
    Vasta S 10. august 2021 at 14:02

    Mul nende kassidega see küsimus, et kui seal Petsi lehel on kirjas, et nad leiti Viimsist, Haabneemest, mitt, et omanik oleks loovutanud, siis mulle tundub see asi veel hullem, kui see, et ta need kassid viis sinna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 10. august 2021 at 14:06

      Tead ma ei julge siin midagi väita, pärast olen jälle kohtus, aga see Pets on üldse mingi kahtlane sustriitamise koht ja kui ma õigesti aru saan, siis ise loomad sinna viies pead sa neile raha maksma, aga kui nad leiavad, maksab linn neile per loom. Seega on neil alati mõttekam panna kodukale, et loom on leitud, mitte sinna toodud. Aga see on vaid spekulatsioon 😀

    • Avatar
      Vasta Khmm 10. august 2021 at 14:20

      Seal on ka venemaalt toodud koerad, kelle LEIUKOHAKS on märgitud iks eeati punkt, see ilmselt ütleb piisavalt 🙂