JUMALAITA KODU KURB ON OLLA

mu elu on nagu unenägu!

19. august 2021

Konkreetselt õudusunenägu!

Mul on lihtsalt selline tunne, et…kuul pähe. Jah, ma sain kenasti esimese öö omaenda kodus veeta ja noh, kodu kätte ja selle suhtes võiks kõik nagu kenasti olla rahul ja #blessed. Kuid paraku hakkas masendus juba eile end rahus sisse seadma, sest kaste on palju, asju on palju, aga kohta, kuhu need asjad PANNA, ei ole. Ainukesed asjad, mis sai ära pandud, olidki põhimõtteliselt Mari omad, sest tema tuba on suht kasutuskõlblik ja valmis. Okei, enda riided sain ka lastetoa kappi rippuma panna. Aga muu tavaar (mida on PALJU) on kastides ja kastid võtavad kõik enda alla. Et ruumi säästa, tassisin ma neid elu eest teineteise otsa, aga loomulikult on kogu aeg midagi kuskilt vaja ja ma ei tea, kus miski on, seega tassin ma neid kastivirnasid lihtsalt ühest kohast teise.

Pesumasin ei ole ühendatud, ei oska.

Minu idee sellest, et kui köök elutuppa tõstetud on, et siis on ainult värvimise vaev ja ongi minu tuba valmis… NALIIII on konkreetselt minu kulul, sest mu “magamistuba” on hetkeseisuga selline:

Selles suhtes, et võib-olla kuluks mulle ka magamistuppa selline kaunis rippuv toru ära. Omas peas kujutasin siiski midagi vähe teistsugusemat ette. Praegu tundub nats loogiline, et ilmselt köögikappide taga midagi sellist ongi, aga kas ma ENNE sellele mõtlesin? Obv mitte 🙂

Teine sein on selline. Noh, ma küll soovisin, et magamistoas piisavalt pistikuid oleks. Kas neid ühte seina just kaheksa tükki tarvis on, selles ma super kindel pole. Lisaks siis teistel seintel oleval üheksa pistikut. Või ma ei tea, ehk kuluvad siiski marjaks?

Ühesõnaga on mul kiirelt vaja kas õppida ära ehituse algtõed või leida kellegi, kes sellest toast asap suudaks teha midagi sellist, mis meenutaks magamistuba. See peab juhtuma enne, kui mu voodi kohale jõuab, sest see on konkreetselt mega suur ja seda ma ei pressi ma isegi parima tahtmise juures lastetuppa.

Ega köögiga ei saanud ka ju “libedalt” minna. Mulle öeldi esialgu, et selle tegemisega läheb kaks päeva. Täna jõudsid ehitusmehed siis nii kaugele, kui nad jõudsid, ütlesid, et üks kapp ei mahu mulle sinna elektrikilbi pärast ära ja lubasid esmaspäeval tagasi tulla edasi tegema. Ehk siis mul on vaja enne esmaspäeva elektrikku, kes tõstaks tolle kilbi teise seina. See saab kindlasti super lihtne leida olema.

Oeh, ma ei tea. Ma TAHAKSIN olla tänulik ja õnnelik, et jee, oma kodu. Paraku ei ole siin veel nurgakestki hubast kohta. Kõik on laiali, kadunud ja liivane. Kõigele lisaks on küll Kardo nädal, ent lapsed on vist suht iga päev hoopis minuga olnud. Lende muidugi üldse keeldub sinna minemast, mis ei tee mulle siin bardaki sees elamist just palju lihtsamaks. Aga ma lihtsalt ei suuda vaielda ja lunida ja paluda. Ega koristada ega kasse tassida ega ehitusprobleeme lahendada ja ehitusmehi leida. ÜLDSE mitte midagi ei suuda. Krt küll, miks ma ei võiks olla lihtsalt üks nendest naistest, kes veini rüübates kõrvalt vaatab, kuidas mees selliste probleemidega tegeleb. Ahjaa, mul pole ju meest ja ma ei lase elusees kellelgi teisel midagi ise otsustada, never mind.

Kõigele lisaks on mul obv päevad, mistõttu olen ma konkreetselt iga sekund erinevas meeleolus. Tujud kõiguvad umbes sellest, et ooooo, täna on nii hea päev, kõik saab korda, kuni selleni, et tahaks persse saata iga inimese, keda ma näen ja siis ennast kuskile jõkke uputada.

Hetkel olen skaala viimasel poolel. Mu selg valutab. Ma ei suuda siit laga seest oma harja ja kühvlit leida. Mu pea valutab. Mul on uni. Mul POLE voodit ega ka nii palju ruumi, et kuskile oma madrats maha laotada ja üldse on selline tunne, et midaaaaa ma teinud olen. Oleksin võinud rahus ja muretult elada üürikas, kus ma ei pidanud mõtlema sellele, kas ja kus on elektrikilp ja mida perset teha mingisuguse voolikuga, mis mu magamistoa laest ripub.

Palun keegi mõrvake mind, pliis.

*Avapildil oli elutuba täna hommikul, nüüd on laua asemel saar, mis tähendab seda, et siin on 0% liikumisruumi 🙂

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marina 24. august 2021 at 00:56

    Mul on sama seis kodus juba 10 a, aga mul on mees ka olemas ja see teebki asja hullemaks. Kui oleks üksi, siis teekski asjad ise korda (need asjad kodus mis on korras on minu tehtud – pahteldamist, värvimist ei karda), kuid ei viitsi kui mees on olemas, niigi juba kõik asjad/lapsed/kassid minu kanda. Minna lahku ka ei soovi just laste pärast (sõbrad, kool, lastele armas kodu mida mees meile ei jätaks). Tunnen ennast juba mitu aastat külalisena iseenda kodus. Niiet, Mallukas, oled õnnega koos et saad ise teha oma soovide järgi ja elada nii kuidas arvad et parem elada!

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. august 2021 at 08:20

      Oi jumal kallikene, aga kui lahku minna ei taha, siis äkki minge kuskile teraapiasse? Külalisena oma kodus ka nadi elada ju?

  • Avatar
    Vasta Lila 22. august 2021 at 20:30

    Lugesin, mõtlesin, et sul päevad v. Ja ongi ?
    Aga jah, bless the mess. Need magamistoa seinad tõesti ei tohiks kaua aega võtta. Eemaldata ebavajalik, väike pahtel ja värv peale.
    Ja kõik see ju võtab raha, mida kunagi kolides piisavalt ei ole.

  • Avatar
    Vasta JJ 20. august 2021 at 21:59

    Kae nalja. Väidetavalt pidid ühes majas elavatel naistel tsüklid sünkrooni minema. Tuleb välja, et see kehtib ka virtuaalmajas (=blogis) elutsevate naiste kohta. Sa ei ole ainus, kellel on päevad. Ja kes tahaks teistel pea otsast hammustada. Iseäranis veel nüüd, mil kohe on täiskuu! Jõudu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 20. august 2021 at 23:37

      Ma olen legit närvihaige täna

      • Avatar
        Vasta JJ 21. august 2021 at 21:23

        Ma tean, mida sa tunned. Peame veel tiba vastu. Siis on järgmiste päevadeni rahu majas 🙂

  • Avatar
    Vasta Enel 20. august 2021 at 13:41

    Selle venti toru saab lihtsalt ära võtta või lõigata ja sinna ehituspoes katted olemas. Äravoolutoru vaja korralikult pealt kinni panna..mingi hetk kunagi ikka eemaldada ka. Kas esikus olnud kappi äkki magamistoa sinna seina ajutiselt panna ei anna? Lihtsalt kataks kogu selle koleduse ära ja küll pärast tegeleda jõuab. Või siis ei mahu voodi? Variant ka lihtsalt moodikas puidusein sinna karkassi peale kokku klopsida, mis koleduse ja torud ära kataks..kiire ajutine lahendus.

  • Avatar
    Vasta Krissu 19. august 2021 at 23:33

    Ehk on abi
    .www.remontjaviimistlus.ee

  • Avatar
    Vasta Kristiina 19. august 2021 at 23:12

    https://www.elektrilevi.ee/teenused/vorguymberehitus

  • Avatar
    Vasta Britta 19. august 2021 at 21:37

    Toru osas- kui võimalik, mine roni sinna lae alla. Täitsa võimalik, et see on kas mingi keeratava ühendusega seal kinni või teise toru sisse surutud ja teibitud. Üldiselt konkreetselt see kubu toru pannakse hiljem ehk sa peaks selle natsa uurides lihtsasti kätte saama. Ja lihtsaks lahenduseks alguses on osta mingi 10 eurine venti plafoon sinna otsa siis (koos plafooni pesa/vastusega).

  • Avatar
    Vasta meow 19. august 2021 at 21:36

    Ma oleks vist hoidnud üürikat seni, kuni uues kodus on ehitustööd tehtud, aga mis ma siin ikka tagantjärgi targutan. Ma kujutan ette kui närvesööv selline olukord on, sest ma lähen endast välja ainuüksi musta põranda pärast? aga üks päev on kõik tiptop nagunii!

  • Avatar
    Vasta E4 19. august 2021 at 20:35

    Hinga. ?
    Ehk on teil kortermajal on haldur, kellele saab helistada selliste probleemidega ja tema ka kindlasti oskab nõu anda, neil üldjuhul ka koostööpartnerid igal alal.
    Teine variant, helista eesti energiasse ja küsi umbkaudset maksumust tööle nt? Ma usun et sa pole esimene kes soovib kilpi ümber tõsta ja pistikuid liigutada.?
    Kolimine alati super stressful, aga kastidega, maalriteip ja marker, vaatad kasti, paned kirja mis seal kastis on, võid kasvõi iga asja kirja panna a4le ja kinni teipida kasti küljele, kastid seina äärde ja ei pea otsima igakord. ?

  • Avatar
    Vasta Määrikä 19. august 2021 at 19:55

    Sry Mallu must huumor, kuid vähemalt on jõgi lähedal ??‍♀️?

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2021 at 22:40

      kus :D?

  • Avatar
    Vasta Tyy 19. august 2021 at 19:51

    Ma siin zuumin su pilti ega saa aru mis moodi see kilp ette jääb. Vahel tasub ise mõelda ja uurida ja küsida töömeestelt täpsustusi. Iga nende arvamine pole kuldmuna. Seega kui ma nüüd õigesse nurka vaatan ja mööblipaigutusest õieti aru saan, tundub hetkel, et oleks vaja nendega veidi “kakelda” 🙂 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2021 at 22:41

      Kilp jääb ette. sest kapp on sügavuselt väiksem ja kilbi äär jääks kapi serva alt välja noh

  • Avatar
    Vasta Maru 19. august 2021 at 19:37

    Samas noh kunagi ei tea millisest pistikust sa parasjagu laadida tahad ? aga kas neid just pea 20 on vaja…. Huvitav mida saaks magamistoas nii paljude pistikutega teha ?

  • Avatar
    Vasta Tyy 19. august 2021 at 19:35

    Ma pildilt näen et esiku kappi pole endises kohas. Kas köök läheb sinna ? Tegin ka selle variandi kohta 4646453722 joonist aga kuna eeldasin et see jääb alles, siis neid sulle ei saatnud.
    Kuna sul on hetkel meeleolu kõikumised nii drastilised ei hakka siin noomima ega ka mitte ergutama. Lihtsalt küsin , kas sinu elus ei tohi olla väikeseid tagasilööke? Sea korda need toad kus seda saab? Millal see suur voodi saabub ? Tõttaks või appi aga usun et su sõbrad on juba kohal.

  • Avatar
    Vasta Kertu 19. august 2021 at 19:29

    Ära mind palun maha löö, aga äkki saad seni Kardo juures peatuda, kuniks kodus remont valmis saab. Lastel asjad olemas ja Sul abikäsi ka. Lende pärast ei pea stressama ja ehitusmehed saavad rahus toimetada.

  • Avatar
    Vasta K 19. august 2021 at 19:22

    Ma kujutan ette, et see võib sulle raske olla aga sellel kõige hullemal ajal näiteks magada Männikul diivanil ?. Kui sa mõtled oma ärevushäire peale, siis äkki oleks see vaimselt parem ?

  • Avatar
    Vasta HannaJ 19. august 2021 at 19:11

    Iseenesest ei ole see vana köögi taga ka ju nii hull, tuleb augud kinni panna lihtsalt ja pahteldada-värvida!
    Ma ei tea, mis plaanid sul esikunurgaga on, aga sinna kuluks üks ruumieraldajast garderoobikapp küll ära. Kui muidugi mahub selline lõbu sinna.. saaksid mega palju asju ära panna sinna!

  • Avatar
    Vasta Morgie 19. august 2021 at 19:07

    See on üks kaunis toru. Ma keeraks selle sõlme ja pistaks sinna mõned lambid, saaks väga avangardse seinalühtri. Ja seinakontakte pole kunagi liiga palju, see on aksioom.

  • Avatar
    Vasta Laura 19. august 2021 at 18:08

    Me ostsime endale veebruaris vene penskarite nõuka korteri ja hakkasime seda youtube abil ise remontima, kõik toad said kapp remondi ja köök sai alles nüüd valmis (6 kuud elasime ilma köögita, kuna see vana köök oli nii rõve et ei kannatanud mingit kriitikat). Mida ma siis olen nüüd õppinud ja oskan sulle soovitada:

    1. Katsu rahulikult võtta asja – kõik ei saa kohe korda ja see on fain
    2. Igal pool on üllatused – iga kapi taga ja laminaadi all ja kōik läheb rohkem maksma ja võtab kauem aega
    3. Elektrikuid jne asjamehi saab netist googeldades – meil vahetati terve elektrisüsteem välja, mis alguses tundus ka wtf, kuidas seda saab teha aga nüüd korras – sul nende pesade ringi tōstmine seal magamistoas ei ole ka teadus, kui sa mingi elektriku suudad kohale meelitada 🙂
    4. Iga järgmine asi on “kõige raskem asi mida sa kunagi teinud oled”
    5. Kõik need 10 000 kasti, mida tahaks hoovipeal ära pōletada reaaalselt lõpuks mahuvad kuhugi ja sulle tekib põrandapind, ausalt – ma ka ei uskunud alguses

    Edu ja halamine on ok! Lõpuks saab kõik tehtud, võta ühe kaupa neid probleeme lahendada

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2021 at 18:38

      Viimase punkti osas õnneks saan öelda, et mul on WOX kolimiskastid, niiet kui need tühjaks saavad, tullakse neile lihtsalt järele 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 19. august 2021 at 18:01

    Me kolisime u kuu aega tagasi uute koju. Ma olin pool aastat seda päeva oodanud. Ma olin juba detsembrist saati iga päev kvst pilte vaadanud ning pool aastat planeerinud seda enda ilusat kööki ja ideaalset diivanit.
    Ma olen õnnelik kuid samas ka natuke frustreeritud, et ma pean ikka kuu hiljem jooksma enda nõusid pesema teisel korrusele ja neid pesumasina peal kuivatama, süüa tegema lauapliidil ,mis asub teleka ees sest kõik kohad on asju täis.
    Lõpuks tuli köök. Pea nädal hiljem ka paigaldaja. Siis selgus ,et osad detailid on siiski puudu. Ja kõik lükkub jälle edasi.
    Nii ma teen siis jälle frikadellusuppi ahjulõhe asemel.
    Enda ilusat comfy diivanit ootan ma vb jõuludeni sest 8 nädala asemel on saanud 18 ja kirjadele ei taheta enam vastata.
    Muidugi see on suur privileeg omada enda kodu kuid mõnikord on väga ok olla frustreeritud kui asjad ei lähe nii nagu ma lootsin. See ei tähenda et ma pole rahul sellega mis mul on. Mõnikord ma olen lihtsalt väsinud asjadest. Ja see on ok.
    Mina usun,et kõik laheneb. 🙂 Jõudu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2021 at 18:38

      Ma tean, aga korraks viskas üle noh :D!

      • Avatar
        Vasta Laura 19. august 2021 at 18:44

        Ma mõtlesingi pigem asju mis seal sees on- et need lõpuks ikkagi kõik mahuvad kuhugi 🙂

  • Avatar
    Vasta Britt 19. august 2021 at 17:43

    Mina kui üksik naine teen tavaliselt nii- kogun piisavalt raha ja siis palkan tegijad, kes oma ala meistrid. ja siis istun ja vaatan kõrvalt, kuidas asjapulgad tegutsevad ja naudin protsessi:). No stress, just fun!

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2021 at 17:59

      Ja niikaua istud mingi jama sees v 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 19. august 2021 at 17:43

    Ma olen sulle sada korda Kimeks Ehitust soovitanud, aga katsu sa praegu neile helistada, sest nad soojustavad mu vundamenti! Siis, kui ei saja. 😀

  • Avatar
    Vasta Liis Er 19. august 2021 at 17:42

    Hinga ka vahepeal 😀
    Kujutasin ette kuidas vuristad kogu selle teksti ette lihtsalt paaniliselt 😀
    Kõik läheb hästi! Kunagi raudselt saad valmis!

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2021 at 18:00

      Umbes nii ma seda tegin jaa 😀

  • Avatar
    Vasta EE 19. august 2021 at 17:41

    Eesti Energiast on võimalik kiiresti korralik elektrik tellida (sh ka kiirteenusega, mille eest maksad ainult 30.- lisaks vms, aga mis arvestades ilmselt töö üldist maksumust on nohu. Ja tulebki onu juba samal päeval kohale, küsib, kas tõesti sul meest ei olegi, kes sellise väikse ja lihtsa töö ära teeks (ja muud sellised “toredused”), aga kes siiski raske ohke saatel teeb ikkagi väga korralikult ära.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. august 2021 at 18:00

      Mul literally null aimu, palju selline kilbi tõstmine isegi maksab

      • Avatar
        Vasta Nimi 19. august 2021 at 18:22

        Elektrikutega on see jama, et noh.. Mul oli ka vaja ainult kilpi nihutada. Spetsialist siis tuli kohale, ütles, et see valesti ja too valesti. Ütlesin, et ole hea, tee kõik korda ja noh, tegigi + küsis 800€ ?

      • Avatar
        Vasta Six 19. august 2021 at 19:48

        Kui sa selle elektrivenna leiad siis palun jaga teistele ka, ma olen otsinud k6ik face ryhmad läbi ja kirjutasin yhele aga ta vist isehi ei ole näinud mu s6numit.