JUMALAITA KODU

vaikselt lähen hulluks, a see fine

22. august 2021

Vabandan kohe ette, sest usutavasti on enamikel teist sellest koduteemast nii kopp ees, kui üldse olla annab. Kuna mu elus aga lähiajal ilmselt muud toimuma ei hakka kui uue kodu remont, siis peate kuidagi üle elama. Umbes nagu ma ise.

Igatahes olin ma kuni täna hommikuni olukorraga veel täitsa rahul. Mõtlesin, et toon homme lapsed ja vähemalt saame siin kenasti sees elada. Nüüd selgus loomulikult, et miski ei saa minna nii, nagu ma tahtnud olen. Esiteks tuli välja, et see kilbi liigutamine kiviseinast on massiivne töö. Selle töö vältimiseks on mul asap vaja leida keegi, kes teeks mulle X mõõdus köögikapi sinna üles nurka:

Kilbi kiletan lihtsalt seintega ühte tooni ja siis ei jää see nii väga häirima ma loodan. Igatahes on see vähe kergem töö kui seina lõhkumine, mis mind IKKAGI ees ootab. Ma pole küll kindel, miks need kapid enne seintele monteeriti, kui alles homme tullakse kubu ja veetorusid paika panema, mis tähendab a) betooni lõhkumist, b) parketi üles võtmist. Ehk siis homme saab olema ideaalne päev lapsed siia tuua. Kenasti ehitustolmu sisse ja olukorda, kus vetsu minekuks peab minema üle koha, kus legit ei ole põrandat. Ma oleks enda lolluse üle vist rohkem närvis, kui ma poleks juba viit vihainsulti saanud ja seest 100% ära surnud. Aga nagu öeldakse – on nagu on. Elan üle ja ehk saab siis nüüd kahe-kolme päeva jooksul köögimööbli seina.

Lisaks pean ma ka asap kätte saama oma töötasapinna, mille suhtes ma otsustasin ikka minna valge teed. Plaan on ka köögikapid mustaks kiletada, aga mõtlesin selle viimaseks sammuks jätta. Ehk siis kui elutuba on värvitud, tapeet seinas, mööbel paigas jne, vaatan uue pilguga, kas see must on parim valik või sobib siia ehk mingi muu toon.

Sõbranna onu lubas magamistoa seinte suhtes ka midagi ette võtta. Nad nädala jooksul värvimisvalmis teha, siis saab juba seal ka elatavaks selle asja ja ehk jälle kuidagi edasi liikuda kogu selle remondi teemaga. Jumal ainult teab, kui palju nad homme neid põrandaid üles võtma peavad ja seda ei tea vist isegi taevaisa, kuidas seda kõike pärast tagasi panna. Ma lihtsalt korrutan endale, et ju kuidagi ikka saab. Ma loodan. Teine variant on see, et istun viie aasta pärast ikka sellises seisus, kus ma vetsu minekuks üle tühimiku pean hüppama. Minu õnne teades pole see kaugeltki ebatõenäoline.

Igaks juhuks mainin, et paari nädala jooksul müün ma maha ka selle täispuidust söögilaua + kuus tooli ja selle üüratu U-kujulise diivani. Kui kellelgi just sääraseid vaja on, siis võib ühendust võtta. Mul lihtsalt ei mahu need siia elamisse ära.

Mu enda idee on praegu selline, et see sein, kus praegu diivan on, tuleb samuti nurgadiivan, aga kuni ukseni ja nii-öelda täisnurga kujuline mooduldiivan (obv roheline ja sametine) ja telekaseina tuleb siis see tumeroheline tapeet. Nõnda jääb diivani tagune sein heledaks ja saan sinna oma lõuendid ja pildid lastest panna. Tapeedi peal läheks ilmselt maru kirjuks see värk.

Seinte tooni pole ka veel päris täpselt välja valinud. Ootan, kuni värvikaardi kätte saan ja…

Teate, ma tahaks lihtsalt kaks korda tunnis maha pikali visata nagu väike laps ja öelda, et ma ei oskaaa valida ja otsustada ja ennustada ja katsetada. Kõik tundub nii keeruline ja ma ei taha olla täiskasvanu, pliis help! Aga siis tulevad jällegi sellised vaibid, et ooojeee, küll kõik tehtud saab ja kõik saab super ilus olema ühel kaunil päeval ja noh. Sellistel meeldivatel Ameerika mägedel ma siis siin elangi. Üks pooltund korraga 😀

Palun palvetage nüüd mu eest, et homme seda põrandat väga hullult üles ei songitaks. Ja et need torud paika saaksid ja et ma ei peaks lastega nädal aega kuskil remondimülkas elama, ma tõesti ei tahaaaaa. Ja ärge soovitage, et las siis Kardo hoiab neid kauem, sest kuigi Lende oli eelmise nädala peaagu terve aeg minuga, siis Mari nägin ma ainult neljapäeval ja Martat üldse alles esmaspäeval, sest kui ma Männikul käisin, magas ta lõunaund. Niiet ma igatsen juba kergelt öeldes surnuks ennast ja pigem olen nendega koos siin tolmuhunnikus, kui ilma nendeta üksi tolmuhunnikus 😀

Sellega lõppeb sellenädalane hala, aga ärge üldse muretsege – küll uuel nädalal uus nädala hala peale tuleb.

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Reijo 11. veebruar 2022 at 21:40

    Ilusa töötasapinna valisid, soovitan aastas korra sellise https://diastone.ee/product/kvartstasapinna-hoolduskomplekt/ vahendiga hooldada, just kvartsist tööpinda, vähemalt korra aastas. Ilu kestab kauem! 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 12. veebruar 2022 at 09:55

      Saad aru, ma just ükspäev mõtlesin, et huvitav millega sellega hooldama peaks ja näed, sina kohe nõu andmas. Aitäh!

  • Avatar
    Vasta T 23. august 2021 at 16:24

    Huvitaks ka laua ja toolide hind 🙂 Kui veel alles muidugi 🙂

  • Avatar
    Vasta MP 23. august 2021 at 14:31

    Midagi sellist on ilus, kuna sul enam-vähem taoline põranda värv, siis see musta-heleda kooslus on ilus. Kapid tumedad ja töötasapinnad heledad vms. https://www.pinterest.com/pin/4855512089132289/

    • Avatar
      Vasta MP 23. august 2021 at 14:33

      Tume matt siis, mitte läikiv. Läikivalt kõik näpujäljed näha siis 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerda 23. august 2021 at 13:11

    Hei!

    Võibolla oled sellest kirjutanud ja ilmselt enam pole sellest tolku, kuid miks sa üürikorterist enne suuremate tööde lõppu välja kolisid? Ehk oleks see pisut lihtsustanud su elu?

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. august 2021 at 14:51

      sest mul pole nii palju raha, et kahte asja maksta, muidu oleks see jah parem variant olnd 😀

  • Avatar
    Vasta Rooza 23. august 2021 at 10:55

    Kui juba ehitusmehed kohal, siis ma paigutaks köögisaare kohale rippriiuli. Sealt on hea haarata pidevalt vaja minevaid asju ja lastele ohtlikke köögiriistu silme eest ära panna.

    • Mallu
      Vasta Mallu 23. august 2021 at 14:51

      Misasi on…rippriiul 😀

      • Avatar
        Vasta Rooza 23. august 2021 at 18:15

        Trossidega lakke kinnitatud plaat.

  • Avatar
    Vasta Heh 23. august 2021 at 00:48

    Kõige lihtsam lahendus oleks sinna hoopis lihtsad riiulid jms köögitarvikute hoidjad seina külge kinnitada. Kenad kuivainete topsikud riiulisse, lillepotike ja nipsasjakesed jne, et näeks ilus välja ja harmoneeruks näiteks muude elutoas plaanis olevate detailidega. Köögisaares õnneks on sahtlid olemas, nii et selle seinakapiga mingit väga olulist ruumi juurde ei saa ja vajalikud asjad saab ikka riiulitele (saab teha ju sügavamad) ära paigutada. Kilp ja laes olev luuk oleks kergesti ligipääsetavad ka tulevikus, sest riiuleid on kergem eemaldada kui kappi.

    Kui on plaanis korteriukse ja elutoa vahele ka kapp teha, siis sinna saaks paigutada suuremad köögimasinad vms tarvikud, mis niikuinii köögikappi ära ei mahu. Kui olemasolevat lükandustega garderoobikappi ära kasutada ei taha, siis kujuta ette, et midagi sellist nagi-istepink, ainult et kinnise tagaseinaga ja lisaks oleks küljel ka kapiosa asjade paigutamiseks. https://www.konverter.ee/product/valge-hall-esikukapp-720607

    • Avatar
      Vasta JJ 23. august 2021 at 12:27

      No ma ei tea. Kui ikka korgid välja lööb, siis viimane asi, mida sel hetkel tahaks teha, on hakata mingeid riiuleid eest ära monteerima. Nii et elektrikilp peab igal sajal juhul olema kergesti ligipääsetav.

      • Avatar
        Vasta Heh 23. august 2021 at 16:27

        Tõstad riiulid riiulikanduri pealt maha ja korras. Laes on ju ka luuk, mis peab olema ligipääsetav, nii et kapi tegemine sinna on üsna tühi töö. Sügavamad riiulid kuni kilbi ülaosani ja selle alla muud asjad, mis ei takista kilbi avamist. Köögirätiku hoidja, tassikonksud, nugadehoidik, maitsetaimepotid jne. On ju igasuguseid huvitavaid aksessuaare, mida saab seinale kinnitada ja selle ruumi ära kasutada. Kõrgemalasuvatele riiulitele võib ju panna asju, mida pole pidevalt vaja kasutada.

  • Avatar
    Vasta Marian 22. august 2021 at 20:41

    Olen remondi sees pikalt elanud ja I feel you, võib mega tüütu olla vahepeal. Tipp aeg oli näiteks minu jaoks see kui 8dat kuud rasedana pange pidin laskma, sest 2 nâdalat polnud wc pott paigas ning igakord Selverisse peldikusse ei jõudnud/viitsinud ?Tugevat närvi sulle!

  • Avatar
    Vasta Väike Myy 22. august 2021 at 20:33

    Issanda ristike, miks peab torude paigaldamiseks läbi seina üles võtma parketi ??? Mulle üldiselt jubedalt meeldivad töös olevad projektid ja ideed ja selle kulg ja kaasa mõtlemine, aga sina suudad selle teha nii ebameeldivaks , et oeh ma ei teagi mis selle kohta nüüd viisakamalt öelda.
    Kus krdi kohas see kilp on, tee pliis pilti, mina seda pole veel tuvastanud, et nõu anda.
    Torude jaoks puuritakse paar jämedamat auku, sama elektri pistikute läbiviimiseks. Selleks ei pea seina sisse auke tegema. Lisaks kui see köök juba algselt oli seal, siis peaks need avad seal juba värvi ja pahtli all ees olema.

    • Avatar
      Vasta K 23. august 2021 at 11:45

      Kuidas seda kilpi näha pole? Mitu korda seda näidanud ja viidanud, kus ja mismoodi see on.
      See pilt, mis Mallu vist kogemata kaks korda lisas, on selle valge joone all näha elektrikilp paremal pool ju.
      Pigem on see tegelt peakaitse vms, aga vahet pole, kuidas seda nimetada.

      • Avatar
        Vasta Väike Myy 23. august 2021 at 18:52

        ma näen vaid sisetelefoni seinal. Eks ma siis uuri veel korra.

        • Mallu
          Vasta Mallu 23. august 2021 at 20:04

          telefoni kõrval ongi, seina poole

  • Avatar
    Vasta Kaisa 22. august 2021 at 19:59

    Lihtsalt üks mõte lisaks.. Äkki oleks sinna kööginurka kapi asemel hoopis riiulid mõistlikumad panna!? Peab küll rohkem korda hoidma, et silmale ilusam vaadata oleks.. aga saab mingid taldrikud või kuivainepurgid nt sinna panna. Oleks ilus ja efektne ka 🙂 ja riiulid saaks teiste kappidega vist tasa teha, lihtsalt mitte nii sügavad nagu ma aru saan..?

  • Avatar
    Vasta Monika 22. august 2021 at 19:50

    Ooo???, mulle sobiks ideaalselt U-kujuline diivan.. mis on mõõdud ja mis hinnaga ära annaksid ?
    Ma elan juba vahelduva eduga 10 aastat remondi sees. Kui see sind lohutab, siis sellega isegi harjub lõpuks ?

  • Avatar
    Vasta M 22. august 2021 at 19:33

    Ma mäletan kui oma korteri ostsin, mis oli ikka no väga hull ja vajas kõvasti remonti. Aega oli 1 kuu et saaksin sisse kolida. Mu vend tuli ja ütles mulle kohe “ kõige tâhtsam, kassi ei tohi peale lasta. Algul tundub asi lootusetu aga tuleb jääda kainelt mõtlema “.
    Köögi remont oli kolm kuud tagasi ja igas asjas, kus ma nägin suurt mure ja probleemi mis magada ei lasknud, oli mu isa silmis pisiasi. Kõike saab, nagu ta koguaeg ütles. Saigi… kui asi valmis, istusin köögi põrandal ja nutsin lihtsalt nii valjusti kui välja tuli. Sest mingi hetk oli tunne et no ei saa, ja võimatu… kõike sai. Ja see meeletu kergus…
    Nii et Mallu, kassima ei tohi hakata !

    • Mallu
      Vasta Mallu 22. august 2021 at 19:48

      Ma ei hakka!

  • Avatar
    Vasta Triin 22. august 2021 at 17:55

    Hei!
    Mis hinnaga laua ja toolid müüki plaanid panna?
    Aitäh! 🙂